Találatok a következő kifejezésre: Tegnap voltam n (89 db)

8hetes terhes vagyok, tegnap voltam nõgyógyásznál, aki végzett rákszûrést . Este volt egy kis véres folyásom. Okozhatta a rákszûrés? Volt valakinek hasonló?

Merjek így ulrahangra menni?

Legjobb válasz: Sose volt még rákszûrésed? Egyrészt tényleg kellemetlen, másrészt utána van egy minimális vérzés, általában mondja is a doki. Ez nem okozhat problémát, vetélést. Nyugodtan menj uh-ra.

Sose volt még rákszûrésed? Egyrészt tényleg kellemetlen, másrészt utána van egy minimális vérzés, általában mondja is a doki. Ez nem okozhat problémát, vetélést. Nyugodtan menj uh-ra.
A kérdező hozzászólása: Volt már korábban is rákszûrésem, de nem véreztem sosem és nem fájt ennyire.
Elõfordulhat, pár csepp vérzés, de azt szokta is mondani a doki.
ez a rákszüréstöl van, nekem is volt egyszer az összes többinél nem. A terhesség alatt nagyobb lent a vérböség ezért érzékenyebb is és könyebben megsérül. Ha azóta nem jelentkezett akkor tuti csak amiatt volt.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! :)

Lemaradhatunk így arról a 6-12 óráról? Tegnap reggel voltunk együtt és ma este tudunk megint. Tegnap du-n volt pozitív az ovutesztem?

Szerintetek jó az id?zítés? félek hogy sok id? tellik el közte..

Legjobb válasz: Nekünk ovu napján éjfélkor jött össze az egészséges baba. Az elõtt három nappal hajnalban voltunk együtt, akár abból is összejöhetett... Nektek pedig jó esélyetek van a tegnapi szeretkezésbõl is megfoganni, meg a ma estibõl is. Ne aggódj ennyire. :-)

Nekünk ovu napján éjfélkor jött össze az egészséges baba. Az elõtt három nappal hajnalban voltunk együtt, akár abból is összejöhetett... Nektek pedig jó esélyetek van a tegnapi szeretkezésbõl is megfoganni, meg a ma estibõl is. Ne aggódj ennyire. :-)
Jókor voltatok/lesztek együtt! A spermiumok kibírják akár 5 napig is odabent várva a petesejtre! Szerintem a tegnap reggeli éppen tökéletes és elég is lett volna, de nem árt még ma este is akciózni! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: sikerült a baba?
Sikerült???? Mert kérdõjelet írtál!!!

Tegnap voltunk UH-n (29+0) és a BPD 84mm, Tad 76 mm, becsült súly 1900 gramm. Jó nagy baba.3 hete 960 gramm volt a súlya. Ez normális? Hasonló adatok hasonló időben valakinek?

Legjobb válasz: Lehet kicsit elszámolták, nem? Mármint a terhességi korodat. Nekem ezek a 30 hetes adatok: BPD: 78 mm Becsült súly:1503 gramm 33 hetes adatoki: BPD: 87 mm Becsült súly: 1906 gramm Amugy szerintem erre a súlybecslésre nem lehet nagyon adni. Tegnap voltam a 38 hetes uh-on, és több mint 3,5 kilóra saccolták... De hasam meg alig van, és a doki is azt mondta, hogy szrinte ez nagyon ellett mérve.. MAjd meglátjuk, ha megszülök.. :)

Lehet kicsit elszámolták, nem? Mármint a terhességi korodat. Nekem ezek a 30 hetes adatok: BPD: 78 mm Becsült súly:1503 gramm 33 hetes adatoki: BPD: 87 mm Becsült súly: 1906 gramm Amugy szerintem erre a súlybecslésre nem lehet nagyon adni. Tegnap voltam a 38 hetes uh-on, és több mint 3, 5 kilóra saccolták... De hasam meg alig van, és a doki is azt mondta, hogy szrinte ez nagyon ellett mérve.. MAjd meglátjuk, ha megszülök.. :)
A kérdező hozzászólása: Nekem elég nagy a pocakom is. Mondjuk nem vagyok 160 cm, így jobban fel is tûnik rajtam :) . Igazából most egy napja folyamatosan aggódom, nem merek enni sem. Így is azt mondta az orvos, h zárjam ki a szénhidrátot, de ez lehetetlen így terhesen :) . Az elszámolás szinte kizárt.
Szia. 27 hetesen: BPD 85mm, súlybecslés 1500gramm. Doki azt mondta jókora baba. Elõtte 24 hetesen még 860gramm volt. Nem igazán hiszek én sem ennek a súlybecslésnek, bár azért az nyilván jelent valamit hogy a többi érték mekkora. Azok alapján tényleg nagyobb mint a kora. A doki azt mondta hogy számíthatok egy 4 kg körüli babára. Meg is kérdezte hogy az elõzõ bébi mekkora volt. Egyébként a lányom annak idején 34 hetesen volt 1500gramm, és 38 hétre született 2800grammal. Szóval ott is négy hét alatt hízott majdnem duplájára. Fiút vagy lányt vársz? Nekünk most kisfiú lesz. 30hkm, 2, 5 éves kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Kislány :) . Ha így haladunk 32 hetesen lesz 3 kg. Fogalmam sincs mit csináljak. Nekem kért egy toxpanelt az orvos, hogy az én szervezetem hogy viseli, hogy így nõ a baby, nehogy velem legyen valami gond.
Szia! Én szerdán voltam UH-n, a BPD:85mm súlyt nem mondtak, viszont én a 32. hétben vagyok. Nekem kisfiam lesz :) De szerintem a te adataid is normálisak :) Nagy baba lesz :) Boldog babavárást, és könnyû szülést :)
Vagy a multkori uh-n, vagy a mostanin nagyon elmertek neked egy erteket (vagy tobbet is), ez kb biztos. A harmadik trimeszter elejen nem no ennyit harom het alatt a baba! Persze, nohet, OK, de nem ennyit. Mivel a mert adatokbol kalkulal sulyt az uh gep, igy ha azt elmerik (eleg par mm a mellkasnal, hasnal, vagy a fejnel), akkor mar joval tobb becsult sulyt dob ki. Szerintem nyugodj meg! Ez tobb, mint 300 gramm hizas lenne hetente, ami kizart, az utolso hetekben hiznak a leggyorsabban, de meg akkor sem hiznak heti 30 dekat.
A kérdező hozzászólása: Tegnap csak a BPD és a TAD alapján lett súly becsülve, 3 hete pedig 4 adat alapján. Én is furcsálom, de azért elég ilyesztõ, h ekkora. Igazából azt mondta a doki, h minden rendben van, a plusz vérvétel is az én szervezetem állapota miatt kell.
Szia. 7. válaszoló vagyok. Én írtam, hogy 38 hetesen 3.5 kilóra saccolták. Hétfõn (38+4) megszûltem. 3200 gramm, és 53 centi a kicsi hercegûnk. Szóval ennyit a becslésekrõl.. :)
Végül mekkora lett a babád??

Tegnap voltam 12 hetes uh-n. Este óta erős barna van meg kicsi vér. Mitől lehet?

Van egy hematómám teljesen még nem szivodott fel de sokkal kissebb lett tegnap azt mondták.

Legjobb válasz: Szia!Én is tegnap töltöttem a 12hetet,és én is barnázok,de én 2 hete rendesen véreztem,ömlött belölem.Elmentem dokihoz,aki látott haematomát,és azota szedek duphastont.Szigoru fekvésre voltam itélve,de azota is barnázok,néha több is,mint "csak a vc papiron".Azota is minden rendben van a babával,kopp kopp. Én ugy tudom,h ha barnázol,akkor a haematoma szivodik fel,és jön ki is.Akkor a dokim azt mondta,h szerinte 5 napig biztosan fogok vérezni.Ez igy is volt,azota barnázok. Amint lehetöséged van rá,menj el a dokihoz,addig pihenj,és csak pozitivan gondolkozz,mást ugysem nagyon tudsz tenni akkor.Én 3 hét mulva megyek orvoshoz. Majd ird meg doki után,h mi volt.Kitartás:)

Szia!Én is tegnap töltöttem a 12hetet, és én is barnázok, de én 2 hete rendesen véreztem, ömlött belölem.Elmentem dokihoz, aki látott haematomát, és azota szedek duphastont.Szigoru fekvésre voltam itélve, de azota is barnázok, néha több is, mint "csak a vc papiron".Azota is minden rendben van a babával, kopp kopp. Én ugy tudom, h ha barnázol, akkor a haematoma szivodik fel, és jön ki is.Akkor a dokim azt mondta, h szerinte 5 napig biztosan fogok vérezni.Ez igy is volt, azota barnázok. Amint lehetöséged van rá, menj el a dokihoz, addig pihenj, és csak pozitivan gondolkozz, mást ugysem nagyon tudsz tenni akkor.Én 3 hét mulva megyek orvoshoz. Majd ird meg doki után, h mi volt.Kitartás:)
Szüleidet, párodat, barátokat nem tudsz felhívni akinek autója van? Sajna nem tudom hogy mitõl lehet a barnázás, mert nem volt ilyen a környezetemben, de abban tudok tanácsot adni, hogy feküdj le vízszintesen és pihenj! Ha erõsödik a vérzés akkor akár mentõt is hívhatsz. Remélem minden rendben lesz!
Szia! Már az elõzõ kérdésedre is én válaszoltam, ne idegeskedj, most ürül ki a hematómád, az volt a lényeg hogy a baba jól fejlõdik-e, és örömmel hallom hogy ige!!!! Pihenj sokat, néhány napon belül el fog múlni a barnázás, de ne idegesítsd magad mert a megemelkedett pulzusszám csak növeli az alhasi vérbõséget, és ez újabb hajszálér elpattanáshoz vezethet esetleg.... Rutascorbint írass fel a dokival, az erõsíti a hajszálerek falait, csak vitamin van benne (anyósom gyógyszerész)! NYUGI, a baba jól fejlõdik, most ez a lényeg!!!! A nyomogatástól nekem is fájt annak idején a hasam egész nap, estére az is jobb lesz, pihenj ma! Minden jót, minden rendben lesz! 25 hetes + 21 hós
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kedves utolso örülök hogy irtál nekem:-)) Én is nagyo örülök hogy jól van a babám nagyon aranyos:-)) Párom is nyugtatgat hogy tegnap voltam minden rendben volt mára is biztos minden rendben van én is arra gondoltam hogy mivel jól megnyomogatta lehet elpattant valami...hajszálér vagy ilyesmi.De igyekszem pozitivan gondolkodni.tudom minden rendben lesz.:-)

Tegnap voltam NST-n. A magzati szívhang 110-160 között ingadozott és a fájásgörbe is felment 1x, 2x 80-ra. Ez jó? Azt mondta az asszisztens, hogy jó, de azért egy kicsit aggódom.37. hétben vagyok (Tény, hogy elég sokat megfeszíti magát a pici)

Jelent ez valamit? Nektek milyen az eredményetek?

Legjobb válasz: Szia. Én is tegnap voltam, magzati szívhang 130-150 között, fájásgörbe pedig 40 és 80 között. Nekem azt mondta a doki, hogy akkor kell aggódni, ha a szívhang 100 alá megy. Amúgy is szóltak volna, ha baj van. Üdv 36 hetes kismama

Szia. Én is tegnap voltam, magzati szívhang 130-150 között, fájásgörbe pedig 40 és 80 között. Nekem azt mondta a doki, hogy akkor kell aggódni, ha a szívhang 100 alá megy. Amúgy is szóltak volna, ha baj van. Üdv 36 hetes kismama
Terhesen tilos (és beteges) ennyire "figyelni" a súlyodra. Én egy héten egyszer mérem, általában hétfõn.
remélem a súlyod a legnagyobb probléma :)
Praktika: Ne méricskéld magad nap mint a nap. A súlyod egy nap folyamán is többször változik :)
Hány hetes vagy? A többletsúllyal együtt nem lett rajtad sok víz is? Vérnyomásod? Mert ha ezek rendben vannak, akkor no para, és tényleg felesleges minden nap mérlegre állni. :)
A kérdező hozzászólása: Nem hiúságból mérem magamat! Nem kell egybõl ítélkezni, ha nem tudjátok az okokat! Aki értelmesen válaszolt, annak köszönöm!
Én is minden nap ráállok a mérlegre mert kell mérnem. Viszont nem tudom, hogyan méred. Ahogy sikerül? Én azt tudnám tanácsolni, hogy reggel nesztelenül éhgyomorral állj a mérlegre. Nekem is a nap végére 1.5kg simán feljön és másnapra ugyan úgy visszaáll. Akkor nem szokott amikor a wc-re nem tudok úgy elmenni valami miatt. Vagy egy kicsit sósabbat eszem vagy több vizet iszom. Figyeld a kezed és a végtagjaidat. Ha ott ha nem dagadnak akkor nincs baj. Nem írtad mennyi idõs vagy, lehet csak valami biológiai folyamat történik. De semmi féleképpen sem kezdj el diétázni már min úgy értem fogyás céljából
A kérdező hozzászólása: Köszi kedves utolsó! Nekem is mérnem kell minden nap. Úgy csinálom, ahogy te, minden reggel éhgyomorra, én minden reggel ugyanúgy pizsiben. Fogyókúrázni semmiképpen nem akarok, bár oda kell figyelnem. 19 hetes vagyok.
Szerintem lesz, nekem is a 6. hét után látszódott!
A kérdező hozzászólása: :) Remélem! Köszi a választ! Ha van még valakinek tapasztalata, szívesen várom!
Nekem a 7 héten már szívhang is volt, lehet mire mész te is hallani fogod a babádat. Nagyon aranyos! Egy kis maszat, ami pulzál ezt láttam a képernyõn és nagyon gyors ketyegést hallottam. Megnyugtató érzés volt nagyon.
A kérdező hozzászólása: Jaj már alig birom kivárni! Legszívesebben minden héten mennék!

Tegnap voltam uh-n, most vagyok 4, 5 hónapos terhes. én úgy láttam, hogy kislányomnak van haja, de az orvos szerint nem. Előfordulhat, hogy mégis hajat láttam? Hány hónaposan kezd el nőni a hajuk?

Legjobb válasz: Ha a doki szerint nem az, akkor bizzunk benne, hogy tenyleg nem az, mert ha megis az, akkor eleg gaz szaktudasa van es a tobbi uh eredmeny sem hiheto... :-) Egyebkent 30 hetesen 4d-s uh-n lattak a 2. babam hajat, valoban volt, az elso babaval is 30 hetesen voltunk 4d-sen, en ugy lattam, hogy van haja, de a doki azt mondta, hogy nincs, az csak arny. Kopaszon szuletett.

Ha a doki szerint nem az, akkor bizzunk benne, hogy tenyleg nem az, mert ha megis az, akkor eleg gaz szaktudasa van es a tobbi uh eredmeny sem hiheto... :-) Egyebkent 30 hetesen 4d-s uh-n lattak a 2. babam hajat, valoban volt, az elso babaval is 30 hetesen voltunk 4d-sen, en ugy lattam, hogy van haja, de a doki azt mondta, hogy nincs, az csak arny. Kopaszon szuletett.
Szia!Én pont ma olvastam valahol, de már nemtudom hol, hogy 19-20hetesen kezd el nõni a babák haja:) (talán a kismama.hu-n, de nembiztos)(19h)
Szia!Mi voltunk többször is 4dn, 16, 22, és 28 hetesen, de az utolsón mondták, hogy talán lesz haja.A héten voltam a 32.heti uhn ott már 8mm volt a kis haja:-)Mondták is hogy sokat fog még nõni.Szerintem olyan 28-30.héttõl látszik már az uhn is a kis hajuk a babáknak.Amúgy fehér folt jelzi a hajat.31 hetes kismami

A tegnap voltam Uh-, n a Bpd-50mm. Ez most jo, vagy aggodhatom?

A doki nem mondott semmit, hogy ez normalis adat-e vagy nem, de megneztemm a timmermann.hu-t es ott azt irta, hogy 19 hetesen a Bpd- 46 millimeter. Nem tudom van e valaki aki hasonlo adattal rendelkezett ebben a korban. Kosz a valaszokat.

Legjobb válasz: Én 20 hét + 1 naposan voltan uh-on. Akkor a babám fejszélessége (BPD) 52 mm volt. Az orvos azt mondta minden rendben, ha így nõl továbbra is 4 kg körüli lesz. Szerintem ne aggódj, nincs miért. Vannak kisebb és nagyobb babák is. Boldog babavárást!

Én 20 hét + 1 naposan voltan uh-on. Akkor a babám fejszélessége (BPD) 52 mm volt. Az orvos azt mondta minden rendben, ha így nõl továbbra is 4 kg körüli lesz. Szerintem ne aggódj, nincs miért. Vannak kisebb és nagyobb babák is. Boldog babavárást!
Az én babámnak 19 hetesen 47.8 mm volt a bucója..) Ne aggodalmaskodj, élvezd!:) 25 hetes kismami
Minden babának más és más a növekedési üteme. A honlapokon található adatok csak egy NAGY ÁTLAGOT mutatnak. Ne ijedj meg, ha a Te babád nem annak megfelelõen növekszik. És szerintem bátran kérdezz rá a dokidtól, hogy rendben van-e minden, megfelelõen fejlõdik-e. Én minden esetben rákérdezek. 28 hetes kismami.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!