Találatok a következő kifejezésre: Tegnap voltam lett az eredmény, (6 db)

Tegnap voltam terhelésesen, 8.5 lett az eredmény, ez nagyon nagy baj? Kiküldött a dokim a Klinikára még egy hasonlóra. Mit kell most tennem?

Legjobb válasz: Szia! Ha a cukorterhelés eredménye ez, akkor azért van egy kis cukrod. Nekem is megállapították, az én eredményem 10-es lett. 160g-os szénhidrát diétát kell betartanom, a 31.hétben vagyok (23hetesen volt a terhelésem ), de eddíg nagyon szépen sikerült betartanom. Gondolom el kell majd menned diabetikai tanácsadásra, és ott majd elmondanak minden fontos információt. De az a lényeg, hogy ne ess kétségbe, fel a fejjel!! :-)

Szia! Ha a cukorterhelés eredménye ez, akkor azért van egy kis cukrod. Nekem is megállapították, az én eredményem 10-es lett. 160g-os szénhidrát diétát kell betartanom, a 31.hétben vagyok (23hetesen volt a terhelésem ), de eddíg nagyon szépen sikerült betartanom. Gondolom el kell majd menned diabetikai tanácsadásra, és ott majd elmondanak minden fontos információt. De az a lényeg, hogy ne ess kétségbe, fel a fejjel!! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi egy kicsit félek, nehogy az én hibámból legyen valami baja. És ezt hogy tartod be, miket eszel?
Hát sajna a 8.5 az már magas.Biztos hogy 160gr-ch diétára fogna majd fogni a terhesség hátralevõ részére.Addigis amíg nem mész a klinikára, már most tehetsz annyit, hogy hogy már most elfelejted az édességeket, cukros üdítõket, péksütiket.A többit majd ott elmondják.Nekem a 24.heti terhelésem 8.0lett, azóta nekem is a 160g ch diétát kell csinálnom.Mit mondjak?Az elsõ hét maga volt a pokol, míg nem tudtam, és nem jöttem rá, hogy mit hogyan mivel lehet enni.És persze, mert rettentõ édesszájú vagyok.És persze nagyon féltem attól nehogy inzulint kapjak.De kb 1 hét alatt belerázódtam, szépen kitapasztaltam mindent, és hidd el, ki lehet bírni, és eggyáltalán nem olyan vészes, mint azt sokan hiszik.Csak szépen mindent ki kell majd számolni, és oda kell figyelni.Nem kell megijedni.Én is így voltam az elején.Én is szépen tartom a diétát, a baba pont akkora amekkorának lennie kell, bár én nem hízok semmit, de azt hiszem ez a legkevesebb.Szóval nyugi, semmi gáz... 36hetes szintén diétázó kismama
A kérdező hozzászólása: És miket eszel és hogyan? Pl. reggelid mikbõl áll ebéded vacsid, stb... Segíts kérlek, nem tudom akkor miket is ehetek
Szia! Nekem is ennyi volt a terhelt értéke, éhomim 4.3. Én belgyógyász ismerõsöm segítségével konzultáltam végig, aki azt mondta, hülyeség számolgatni, nem betegségrõl van szó, hanem glükóz - toleranciáról, vagyis az anyagcseremozgásom nem tökéletes, egyensúlyba kell hozni. Ezt úgy tettem, hogy sokszor ettem keveset de értékeset. Igazából ez a lényeg. Nem kell számolgatni, hogy mennyi gramm ez az... Csak nagyon oda kell figyelni: kerülni a cukros ételeket, italokat, teljes kiõrlésû pékárut enni, egyéb pékáru nem, kivéve a vizeszsemle(azt lehet reggelire egyet pl sonkával, margarinnal, citromos teával cukor nélkül!), sok fõzelék, zöldségbõl töménytelen mennyiség, gyümibõl napi max fél kg, kivéve a banán, szõlõ. Tejet naponta fél litert lehet inni, azt is a nap folyamán beosztva...fekete kenyér, abonett kenyér, kétszersült..ilyeneket ehetsz, ha gondolod küldök egy-két hasznos anyagot, amit ha elolvasol és aszerint eszl, nem lesz semmi gond. Kivételeket lehet tenni, pl egy jóízû azteszemamitakarok vacsora a kedveseddel, vagy vendégeskedés... Nyugodtan, ez olyan nyugtató. Aztán visszatérsz a magad kis étkezési szokásaidhoz, amit persze elsõsorban a babácska érdekében fontos! Én is nagyon megijedtem, de megtanultam édességek nélkül tápanyagokban gazdag ételek társaságában élni és ez így teljesen jó volt. Annyi sütit is sütöttem, diabosat persz. Most már 5 hetes a kislányom, semmi gond nem volt, pontosan a kiírt napon szültem röpke egy óra alatt és 3, 3 kg-os volt a baba, aki teljesen egészséges. Szegénykémnek szúrkálták a kórházban az ujjacskáját, mindig nézték a cukrát, de tökéletes volt. Szóval ne ijedj meg, csak táplálkozz okosan. Naponta 3szor egyél, köztesen 2szer csipegessél. SOKSZOR, KEVESET, DE ÉRTÉKESET! Boldogságos babavárást!
Az elõttem író, biztosan diabetológus, ha ilyen okos.Azért mert neki nem lett semmi baj a babájával, MÁSOKAT NE BESZÉLJ LE A DIÉTÁRÓL, MERT UGYIS DIÉTÁRA FOGJÁK FOGNI.Nem akartam ide írni, de nekem is van olyan ismerõsöm aki hasonló felfogással volt, mint te.Na az õ babája nem úszta meg ennyivel.....
de hülye vagy... járj utána, szerintem meg teljesen jól leírta a dolgokat.
m
tök jó! A 2 órás felsõ határa 7.8. Én hétfön voltam, nekem az éhgyomri 5.5 lett, a 2 órás meg 4.1.
3, 5-4, 5 étkezés elõtti és 4-7 mmol/l étkezés utáni vércukor elérése a célunk, emellett a vizeletben se ürüljön cukor. Ezt találtam, szerintem jó eredmények.
Tökéletesek. Ha jól emlékszem 8-ig jók az eredmények terhelés után. Nekem ekkor 6, 8 volt és még az is bõven jó volt.
1 vagyok Elokerestem az eredmenyem: a hatarertekek szfvaron: ehgyomri: 3.9-6.4ig jo; 2 oras: 4.1-7.8ig jo. De ha megkaptad az eredmeny, rajta kell lennie a hatarertekeknek!
Doki szerint minden kismama álma: ehomi vércukor-5, 3 60'vércukor-5, 4 35 hetes kismama
Éhgyomri: 4, 4 120 perces: 6, 3 Tökéletes a tied is! :) 28 hetes km
Szerintem nem! Nyugi!
Ha a doki sem látott semmit, mi végképp nem tudjuk. Nekem egy hete késik, hébe-hóba tünetem is van, de dokihoz még nem akarok rohanni. Majd kiderül minden, hétfõn te legalább már biztosat tudhatsz.
Nekem nagyon nagyon pontos-28 napos-ciklusaim vannak, kedden kellett volna megjönnie, de nem jött meg.Csináltam 3 tesztet(3 különbözõ fajtát)mind negatív.Tünetem nincs(különben sem szokott lenni), maszatos, pecsételõ vérzésem van.Én majd nov. 9.-én megyek dokihoz.Lehet, hogy valami fertõzést szedtem össze(nincs folyásom, egy picit viszketettem, de az a mensi elõtt is elõfordul), azért nem jön meg.
Szerintem meglehet hogy igen. A doki elso korben ha nem eleg korultekinto es a baba meg kicvsi lehet nem latja. A tesztek meg annyira nem megbizhatoak, szoval ha van tuneted, akkor mindenkepp menj majd a dokihoz vissza.

Tegnap voltam vérvételen és adni kellett vizeletmintát is és ma megjött az eredmény azt mondták h. kér keresztes lett (? ) szval hogy van vmi fertőzésem. és újra kell vizeletet adnom de most milyen fertőzésem lehet? :0

ezzel el kell majd menni n?gyógyászhoz? :0 mert nagyon nem akarok elmenni :/

Legjobb válasz: Nagayon sok féle fertõzésed lehet ezért kell as kontroll. S,hogy tudd a vizelet nem a hüvelybõl távozik.. vagyis ennek nincs köze a nõdokihoz. Inkább urológiára kell majd menj.

Nagayon sok féle fertõzésed lehet ezért kell as kontroll. S, hogy tudd a vizelet nem a hüvelybõl távozik.. vagyis ennek nincs köze a nõdokihoz. Inkább urológiára kell majd menj.
de ha akutan van egy felfázás ami úgy tünik nem is jár nagy fájdalommal, akkor az nem nõgyógyászati kérdés.
hát ha nem kezeli idõben a felfázást akkor lehet nõgyógyászati következménye..
felfázásnak mi köze van a nõgyógyászokhoz?
Gondolom azért parázol ennyire, mert még soha nem voltál nõgyógyásznál. Egyszer túl kell esni rajta. Ne így fogd fel, hogy "nem akarok semmilyen vizsgálatot". Hány éves vagy?
Egy dolgot fûznék hozzá: a kislányomnak volt egyszer vizeletvizsgálata, ahol " két keresztes" lett, de az azt jelentette, hogy erõteljesen ki van száradva és ha nem itatom, akkor benntartják infúzióra. (nem vagyok doki, csak eszembe jutott)
vizeletvizsgálat lesz csak, ne hisztizz mert ez semmi mit szólnál ha komolyabb betegség miatt kéne kezeléseket kapnod?
A kérdező hozzászólása: én akkor is félek xd nem akarok semmilyen vizsgálatot :/
Ez valamilyen húgyúti fertõzés. Megállapítják, hogy pontosan milyen betegség, és adni fognak rá gyógyszert.
engem is beutaltak, de azért mert sokszor voltam felfázva. én bementem le kellett öltöznöm, mnodta a doki hogy ellenõrizné a külsó dolgokat, ránézett oké, azátn csinált egy hasi uh-t megnyomkodta a hasam kérdezte fáj-e esetleg valahol. aztán vizeletet kellett adni az egyiket elküldték laborba a másikat antszbe. nekem mnidkettõ negatív lett utólag így mondták, hogyha van panaszom akkor menjek vissza. ha valami baj van akkro adnak gyógyszert. nem kell parázni semmi fájdalmasat nem csinál.
A kérdező hozzászólása: urológia?:0 ott mit csinálnak/hatnak?
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :) 16éves vagyok

Tegnap voltunk sperma vizsgálaton, és nem lett jó az eredményünk. Változhat ez?

8 millió a sejtszám, a doki Ferr 14-et javasolt, és 3 hónap múlva ismét mennünk kell ellen?rzésre. Azt mondta a doki, hogy 10 millió kell a beültetéshez, ha ennél kevesebb még ez sem lehetséges. Milyen tapasztalatok vannak, segíthet ez a vitamin?

Legjobb válasz: A doki az inszeminációra gondolhatott szerintem, azaz amikor befecskendezik a spermiumokat a nõbe. A lombikhoz elég 1 db is :-)

A doki az inszeminációra gondolhatott szerintem, azaz amikor befecskendezik a spermiumokat a nõbe. A lombikhoz elég 1 db is :-)
Változhat, persze. Elõször is: egy mérés nem jelent semmit, legalább 2-3 mérés eredményét érdemes figyelembe venni, mielõtt kimondják a végleges ítéletet. A sperma minõsége sok mindentõl függhet: aktuális hormonszinttõl, gyógyszerektõl, láztól, forró fürdõtõl. A hímivarsejtek "elkészüléséhez" 60-70 nap szükséges. A kezdeti szakaszban nagyon sérülékenyek, pl láz vagy részegség súlyosan károsíthatja õket, és 60-70 nap múlva a spermavizsgálat eredménye rossz lesz. Épp ezért kell 3 hónap múlva visszamennetek újra ellenõrzésre, hátha akkor más eredményt mér majd az orvos. Az a vitamin is segíthet, meg azt is biztos említette, hogy a párod ne dohányozzon, ne igyon sok alkoholt, kerülje a hosszas forró fürdõt, és viseljen szellõs alsónemût. A heréket 34 fokon kell tartani, a testhõmérséklet nekik már meleg, és a hímivarsejtekre káros.
szia!forever:gin chia!csodákat mûvel!sok sikert!szurkolok nektek!!!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat

Megnyugodhatok végre? 18 hetes vagyok, tegnap voltam uh-n, ahová az AFP eredményemmel mentem, ami viszont alacsony lett. Konkrétan 14, 4 IU/ml (ref. Tartomány 21, 0 - 41, 0).

Ott meg azt mondták, hogy nincs semmi gond, meg hogy nem 60 kg-s n?kre tervezték a vizsgálatot, mindezt tök flegmán. (Amúgy a súlyomat miért hozták fel? Túlsúlyos lennék? Pedig még egy dekát sem híztam!) Azt gondoltam, hogy azért elküldenek még valami vizsgálatra, hogy tutira minden rendben van-e, de semmi. Sajnos nem a saját orvosom vizsgált, és kb 2 percig tartott az egész uh. Ugye minden rendben, nem kell paráznom?

Legjobb válasz: nem kell. nyugaton az AFP-t már nem is csinálják pont ezért mert egy felesleges stressz a kismamáknak.

nem kell. nyugaton az AFP-t már nem is csinálják pont ezért mert egy felesleges stressz a kismamáknak.
Szia! Az AFP egy nagy hülyeség.Nekem meg mind a 4.gyerekemnél majd a 100-at verte és egészséges mindegyik! De ha gondolod, akkor kérhetsz down szûrést vérvételbõl.Egyébként, ha az UH minden rendben volt, akkor ezzel ne foglalkozz!Jó egészséget, boldog babavárást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!