Találatok a következő kifejezésre: Tegnap voltam lett (96 db)

Tegnap voltm nőgyógyásznál mert tegnap + lett a tesztem 8 nap késés után. Csináltunk HCG tesztet vérből az is+ lett. Tehát van baba. Viszont kb.3 hete fáj a derekam. Lehet méhen kívüli terhesség?

A doki még csak éppen egy gombost?fej nagyságú valamit látott.

Legjobb válasz: Ha azt a valamit jó helyen látta, akkor nem!!! Nyugi, nyugi a babádnak nem tesz jót az idegeskedés. Gratulálok, és jó egészséget!

Ha azt a valamit jó helyen látta, akkor nem!!! Nyugi, nyugi a babádnak nem tesz jót az idegeskedés. Gratulálok, és jó egészséget!
Szia! Gratulálok! A "gombostûfej valami", ha jó helyen van, akkor minden rndben van, s jó helyen van az biztos, mert különben a dokinak szólnia kellett volna, hogy valami gond van. Nyugi ott a baba, ahol lennie kell. A derékfájás pedig a terhesség velejárója, nagyon sok kismamának fáj már az elsõ pillanattól.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat! Nagyon aranyosak vagytok!!!! :)
MEgkérdezhetem, mennyi volt a HCG-d és hányadik dpo-n? Egyébként meg gratulálok :) ))
A kérdező hozzászólása: 8 nap késés után 941, 3 mIU/ml volt. A derékfájásom már kisugároz oldalra és a petefészkeimet is érzem, szurkálnak. Ez ilyenkor természetes?
A HCG-d egyértelmûen terhességet mutat! Nagyon gratulálok! Azért kérdeztem, mert nekem 4 nap késésnél volt 83. Nézták hét napnál is (tegnap), annak ma tudom meg az eredményét. De bárcsak nekem is ilyen jó magas lenne!!! A szúrkálás természetes, a derékról nem tudok nyilatkozni, de ne aggódj, mert azzal csak ártasz! Nyugodj meg, hisz se nem vérzel, se nem semmi, ugyebár, amit én sajnos nem mondhatok el magamról. ma kiderül az UH-n hogy az egy héttel ezelõtti 3mm-es petezsákocskámmal mi lett... És tényleg ne aggódj!!! hisz nincs miért!!!
A kérdező hozzászólása: Rendben! Köszönöm a gratulációd és az együtt érzést! Biztos nálad is minden rendben lesz.

Tegnap voltam buliban, és egy srác rám erőltetett két szelet pizzát, és egyszerre ettem meg. Akkora ciki lett volna? : D

Kaptam a 'beszólásokat', hogy h???, húúúú, van mód, stb.

Legjobb válasz: Szégyeld magad! Én tegnap egy egész 32cm-es pizzát megettem!Egyedül! Itthon!:)Hu és de finom volt! Sajtban sült pizza a Donpepétõl.. hm...25L

Szégyeld magad! Én tegnap egy egész 32cm-es pizzát megettem!Egyedül! Itthon!:) Hu és de finom volt! Sajtban sült pizza a Donpepétõl.. hm...25L
<IRÓNIA> Igen. Borzasztó. Én ha két szelet pizzát megennék egyszerre, ott a helyszínen elsüllyednék, de elõtte lángra lobbannék, és hamuvá égnék. De fõleg az a ciki, hogy még le sem feküdtél a sráccal, hálából a pizzaszeletekért. </IRÓNIA> Nyavalyát. Dehogy ciki, miért volna az? Ízlett? Igen. Éhes voltál? Igen. Hát akkor?
ja, biztos azt hitték, fénnyel táplálkozol. én is megszoktam enni egyedül egy egész pizzát, nem szeletkéket. szerintem a pasik szeretik, akinek egészséges étvágya van.
Szerintem az a ciki, hogy hagyod, hogy rad eroltessenek dolgokat.
Kedves egészségedre!:)
Poénból mondták.
Két szelet pizza?! CSAK??! de ku*va ciki vagy hallod!!! :S én másfél pizzákat szoktam befalni bármikor aztán benyomok 12 sört, majd megkúrok mindenkit. szedd össze magad mer ez nagyon béna amit csinálsz. LÚÚÚZZEEER!!!
Ha a két szeletet egymára tetted, akkor rettenetes...
A 7, 8 a 60 perce, vagy a 120 perces eredmény?
A kérdező hozzászólása: 120perces lett 7, 8
1. vagyok. Akkor valószínûleg diétára fognak, és rendszeresen fognak ellenõrizni. (legalábbis nálunk így volt, akinél terhességi cukorbetegséget állapítottak meg.)
A 7, 8 a határérték, Mo.-on szigorúan is veszik, így ennél az értéknél tuti, hogy diétáznod kell majd. Gondolom az orvos ír beutalót egy dietetikushoz vagy diabetológushoz, aki beállítja a diétádnak a pontos részleteit. És érdemes beszerezned egy vércukormérõt, minden étkezés után 1 órával érdemes megmérni a vércukorszintedet. De mindent elmond majd a doki.
A kérdező hozzászólása: Âh nem hiszem el nem lehet hogy én Cukorbeteg legyek , Meghogy diétázzak ..uristeen terhesség alatt , hogy fogom èn ezt kibirni??
A diéta nem egyenlõ a fogyókúrával és az éhezéssel. Sokan összekeverik. Majd kapsz étrendet, hogy miket javasolnak, hogy mit egyél és mit ne.
Nem vagy cukorbeteg! Senki nem mondta. De terhességi diabéteszed van enyhe formában. Nem magad miatt kell kibírni a diétát, a kisbabád egészsége és élete függ ettõl. Ne félj, egyébként nem vészes, csak erõfeszítést igényel, mert a mennyiségeket pontosan ki kell mérni és naponta 5-6-szor étkezni lehetõleg ugyanabban az idõben. Nem vészes tényleg.


Tegnap voltam ultrahangon 16+3 napos voltam és 40 mm lett a bdb, lehet hogy idősebb? Nektek mennyi volt?

Tegnap megultrahangoztak mert volt egy kis panaszom.. És igaz más nem mértek, csak a Bdp-t az 4 cm lett... Szerintetek?

Legjobb válasz: 16 hetesen a BPD átlagosan 36mm, +-5mm. Tehát teljesen normális érték, korának megfelelõ a babád mérete.

16 hetesen a BPD átlagosan 36mm, +-5mm. Tehát teljesen normális érték, korának megfelelõ a babád mérete.
A kérdező hozzászólása: Jah azt elfelejtettem írni, hogy eddig minden ultrahangon nagyobbat mértek, (nem is értem miért nem írták át a kiírt idõpontot...) A 4d-n, a 12 hetes ultrahangon is nagyobb volt az itteni értékeknél jó pár nappal... Tudom, hogy ezek csak átlagok, de nem hiszem, hogy ennyit tévedne... http://www.hotdog.hu/babazzunk/9-honap/magzati-meretek-ossze..
A BPD-re gondolsz? Nálam 39, 9mm-t 17+6 naposan mértek. Majd a 18. heti ultrahangon megnézik más adatokkal együtt és ha nagy az eltérés, akkor majd módosítják a szülés várható idõpontját.
A kérdező hozzászólása: Igen bocsi elírtam :D
A kérdező hozzászólása: Hát a doki nem mondott semmit, csak hogy minden rendben van, :) Nekem csak az a gyanús, hogy 12 hetes ultrahangon a Crl-je meg 67 mm lett..
12 hetes UH-n a CRL nekünk 68 lett.
A kérdező hozzászólása: Na akkor pont jó :D Örülök, hogy szép nagy :D
Nálam 68, 1 mm volt a CRL, a BPD 21 mm Terhességi kor gép szerint 13 hét+ 2 nap kisfiú magzat
A kérdező hozzászólása: Hát nekem nem mondták, hogy bármennyivel is idõsebb lenne, a 12 hetesen, pedig a Bpd is 22mm lett :D nem értek én ehhez :D

Elhagyott a barátnöm a féltékenységemmiatt 2és fél évig voltunk együttés tegnap vége lett. Mit tegyek hogy visszaszerezzem, belátom, hülye voltam de meg tudokváltozni csak egy eséjt akarok. Mit tegyek?

nagyon féltékeny tipus vagyokés ezért szakitott a szerelmem

Legjobb válasz: Mondd ez ezt neki így,ahogy nekünk leírtad!Hogy nem akarod elveszíteni,ne haragudjon rád!Belátod,hogy hülye voltál stb...ha szeret és elõjönnek a jó,szép emlékei akkor megbocsát!De nem azért hogy újra eljátszd,a pasik hajlamosk azt hinni ezek után már mindent szabad!Ha szereted nem bántod meg,boldoggá teszed! Nincs veszeve még semmi!!Hajrá! Ja személyesen lenne a legtutibb!Indulás!Most!

Mondd ez ezt neki így, ahogy nekünk leírtad!Hogy nem akarod elveszíteni, ne haragudjon rád!Belátod, hogy hülye voltál stb...ha szeret és elõjönnek a jó, szép emlékei akkor megbocsát!De nem azért hogy újra eljátszd, a pasik hajlamosk azt hinni ezek után már mindent szabad!Ha szereted nem bántod meg, boldoggá teszed! Nincs veszeve még semmi!!Hajrá! Ja személyesen lenne a legtutibb!Indulás!Most!
Így elsõ blikkre ez a vonat elment.
nyelvtan, jajjjj ...
A kérdező hozzászólása: hejesirásom azért ijen mert nem tok koncentrálni semmire. köszönöm a beszolásokat tudom miért dobott arra szeretnék rájönni hogy hogyan szerezzem vissza kérlek segitsetek
A kérdező hozzászólása: nem kellene várno vele pár napot hogy megnyugodjon és gondolkozhasson?
A kérdező hozzászólása: Hugával beszéltem tegnap este telefonon, és azt mondta hogy beszél a fejévelhogy mindenkinek jár egy utolso esély. Aztismondta hogy kb 60-70% esélytlát arra hogy visszakapom. Magyon szeretem, nem tudok élni nélküle.

Tegnap voltam terhelésesen, 8.5 lett az eredmény, ez nagyon nagy baj? Kiküldött a dokim a Klinikára még egy hasonlóra. Mit kell most tennem?

Legjobb válasz: Szia! Ha a cukorterhelés eredménye ez, akkor azért van egy kis cukrod. Nekem is megállapították, az én eredményem 10-es lett. 160g-os szénhidrát diétát kell betartanom, a 31.hétben vagyok (23hetesen volt a terhelésem ), de eddíg nagyon szépen sikerült betartanom. Gondolom el kell majd menned diabetikai tanácsadásra, és ott majd elmondanak minden fontos információt. De az a lényeg, hogy ne ess kétségbe, fel a fejjel!! :-)

Szia! Ha a cukorterhelés eredménye ez, akkor azért van egy kis cukrod. Nekem is megállapították, az én eredményem 10-es lett. 160g-os szénhidrát diétát kell betartanom, a 31.hétben vagyok (23hetesen volt a terhelésem ), de eddíg nagyon szépen sikerült betartanom. Gondolom el kell majd menned diabetikai tanácsadásra, és ott majd elmondanak minden fontos információt. De az a lényeg, hogy ne ess kétségbe, fel a fejjel!! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi egy kicsit félek, nehogy az én hibámból legyen valami baja. És ezt hogy tartod be, miket eszel?
Hát sajna a 8.5 az már magas.Biztos hogy 160gr-ch diétára fogna majd fogni a terhesség hátralevõ részére.Addigis amíg nem mész a klinikára, már most tehetsz annyit, hogy hogy már most elfelejted az édességeket, cukros üdítõket, péksütiket.A többit majd ott elmondják.Nekem a 24.heti terhelésem 8.0lett, azóta nekem is a 160g ch diétát kell csinálnom.Mit mondjak?Az elsõ hét maga volt a pokol, míg nem tudtam, és nem jöttem rá, hogy mit hogyan mivel lehet enni.És persze, mert rettentõ édesszájú vagyok.És persze nagyon féltem attól nehogy inzulint kapjak.De kb 1 hét alatt belerázódtam, szépen kitapasztaltam mindent, és hidd el, ki lehet bírni, és eggyáltalán nem olyan vészes, mint azt sokan hiszik.Csak szépen mindent ki kell majd számolni, és oda kell figyelni.Nem kell megijedni.Én is így voltam az elején.Én is szépen tartom a diétát, a baba pont akkora amekkorának lennie kell, bár én nem hízok semmit, de azt hiszem ez a legkevesebb.Szóval nyugi, semmi gáz... 36hetes szintén diétázó kismama
A kérdező hozzászólása: És miket eszel és hogyan? Pl. reggelid mikbõl áll ebéded vacsid, stb... Segíts kérlek, nem tudom akkor miket is ehetek
Szia! Nekem is ennyi volt a terhelt értéke, éhomim 4.3. Én belgyógyász ismerõsöm segítségével konzultáltam végig, aki azt mondta, hülyeség számolgatni, nem betegségrõl van szó, hanem glükóz - toleranciáról, vagyis az anyagcseremozgásom nem tökéletes, egyensúlyba kell hozni. Ezt úgy tettem, hogy sokszor ettem keveset de értékeset. Igazából ez a lényeg. Nem kell számolgatni, hogy mennyi gramm ez az... Csak nagyon oda kell figyelni: kerülni a cukros ételeket, italokat, teljes kiõrlésû pékárut enni, egyéb pékáru nem, kivéve a vizeszsemle(azt lehet reggelire egyet pl sonkával, margarinnal, citromos teával cukor nélkül!), sok fõzelék, zöldségbõl töménytelen mennyiség, gyümibõl napi max fél kg, kivéve a banán, szõlõ. Tejet naponta fél litert lehet inni, azt is a nap folyamán beosztva...fekete kenyér, abonett kenyér, kétszersült..ilyeneket ehetsz, ha gondolod küldök egy-két hasznos anyagot, amit ha elolvasol és aszerint eszl, nem lesz semmi gond. Kivételeket lehet tenni, pl egy jóízû azteszemamitakarok vacsora a kedveseddel, vagy vendégeskedés... Nyugodtan, ez olyan nyugtató. Aztán visszatérsz a magad kis étkezési szokásaidhoz, amit persze elsõsorban a babácska érdekében fontos! Én is nagyon megijedtem, de megtanultam édességek nélkül tápanyagokban gazdag ételek társaságában élni és ez így teljesen jó volt. Annyi sütit is sütöttem, diabosat persz. Most már 5 hetes a kislányom, semmi gond nem volt, pontosan a kiírt napon szültem röpke egy óra alatt és 3, 3 kg-os volt a baba, aki teljesen egészséges. Szegénykémnek szúrkálták a kórházban az ujjacskáját, mindig nézték a cukrát, de tökéletes volt. Szóval ne ijedj meg, csak táplálkozz okosan. Naponta 3szor egyél, köztesen 2szer csipegessél. SOKSZOR, KEVESET, DE ÉRTÉKESET! Boldogságos babavárást!
Az elõttem író, biztosan diabetológus, ha ilyen okos.Azért mert neki nem lett semmi baj a babájával, MÁSOKAT NE BESZÉLJ LE A DIÉTÁRÓL, MERT UGYIS DIÉTÁRA FOGJÁK FOGNI.Nem akartam ide írni, de nekem is van olyan ismerõsöm aki hasonló felfogással volt, mint te.Na az õ babája nem úszta meg ennyivel.....
de hülye vagy... járj utána, szerintem meg teljesen jól leírta a dolgokat.
m

Én 3 hete voltam lomikbeültetésen, ami pozitív lett, tegnap voltam az első terhes uh-on, az orvos szerint elég kicsi 3-4 mm-es a petezsák, azt mondta, hogy ez mini terhesség. Nem lesz gond?

Azt mondta semmi gond, majd meger?södik, de én egy kicsit aggódom, szerintetek meg fog maradni a babám? Fog rendesen fejl?dni? Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: ha az orvos aztmondta akkor tuti bisztos.

ha az orvos aztmondta akkor tuti bisztos.
Igy van, ha az orvosod azt mondja, h minden a legnagyobb rendben van akkor hidd el. Gratulalok a babahoz, es vigyazzatok magatokra!!!! 11 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, próbálok nem a rosszra gondolni. Csak azért izgulok, mert szerintem elég furcsán mondta az orvos, hogy hát elég kicsi, meghogy ez tipikus miniterhesség, meg elég sokáig nézegette az uh-on.
Nagyon fontos, hogy higgy a terhességben!!!! Csak a pozitív gondolatok és beszélj már most a picihez. erõsítsd abban, hogy várjátok és egészségesnek kell hogy legyen.
Szerintem nem lesz gond! Hallgass az orvosra! Végtére is õ a szakember! Gratulálok!

Van esély a teherbeesésre, ha tegnap voltunk együtt és ma lett pozitív az ovulációs teszt?

Elvileg ha ma lett pozitív, akkor holnap reggel lesz pé-m.

Legjobb válasz: Igen,van :)

Igen, van :)
igen de azért nem ártana még holnap is együtt lenni. Na meg van amikor nem egy napig pozitív a teszt.
Azért holnap még nem árt együtt lenni, a teszt elõrejelez általában 24-36 órával. Ettõl az esély megvan a tegnapi együttlétbõl is ha elég kitartóak a kisfickók ;)
A kérdező hozzászólása: Sajnos elment dolgozni, úgyhogy több együttlét nem lesz a napokban.:(
Mi lett végül? Lett baba?
A kérdező hozzászólása: Abból nem, de most összejött.:) 4 hetes terhes vagyok jelenleg.

Tegnap voltak nálunk vendégek, mára bárányhimlõs lett a gyerekük, elkaphattam?

Az emlitett gyerekkel jatszottam is, olelgetett, es a tobbi. Meg nem voltam baranyhimlos.

Legjobb válasz: Van esély rá.

Van esély rá.
El.
Nagy eséllyel. A bárányhimlõnek akár 2 hét is lehet a lappangási ideje.
Elkaphattad: a lappangási idõ 14-21 nap, az elsõ himlõs hólyagok megjelenése elõtt 1-2 nappal a beteg már fertõz, és ez a hólyagokat felváltó pörkök leeséséig tart.
Szia. Azt szeretném kérdezni, h végül is elkaptad? Mi most ugyanígy vagyunk, ráadásul én terhes vagyok, a lányom két éves. Nagyon félek h elkaptuk. Mi 5 nappal a pöttyök megjelenése elõtt találkoztunk a rokon gyerekkel.

Gyakorlott ovu tesztesek! Ha ma lett totál pozi a teszt (20. ciklusnapom), és ha tegnap voltunk együtt, van esély? Vagy mikor kell pozi teszt esetén együtt lenni, hogy tuti legyen?

Legjobb válasz: Van esély de ha tudod inkább kapd el a párod az a biztosabb mert pozi teszt után 24-36 óra a tüszõrepedés :) És még így szem 100% hogy sikerül!!

Van esély de ha tudod inkább kapd el a párod az a biztosabb mert pozi teszt után 24-36 óra a tüszõrepedés :) És még így szem 100% hogy sikerül!!
A kérdező hozzászólása: Így nehéz ha nincs itthon a párod!Ne keseredj el, biztosan sikerülni fog!
Ez lett voolna a 3. hónap de ahogy vissza számoltam nem is csoda hogy nem jött össze!:(
Sajna nem volt siker mert itthon sem volt:( kint dolgozik és ahogy számolgattam az evuteszt alapján nem mostanában lesz okés az idõpont :( Talán majd agusztus, de ahogy néztem félévente 1* esik úgy a dátum hogy aznap és másnap is itthon van!!:( Hát ez van nálunk, de legalább nem csalódok akkorát ha megjön!
A kérdező hozzászólása: Meglátjuk.Nálatok nem volt sikeres?Mióta próbálkoztok?
:) Igen úgy van!! Esélyt megadtátok remélem nálatok legalább sikeres lesz!!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagyon kedves vagy!Azóta a kövi nap is pozi lett a teszt, együtt voltunk mind a 2 pozi napon.Kíváncsi vagyok, ma mit mutat.Van ilyen?A tüszõrepi az utolsó pozi teszt után van?
Gratulálok a kisfiadhoz!! Gondolom már késõ a válasz de azért elmondanám hogy A pozitív teszt után elsõ negatív napon is érdemes együtt lenni! 3 napig elélnek a kisfickók, szóval van esély!:) Megy a drukk!!:)
A kérdező hozzászólása: 3 hónapja, de azt tudni kell, hogy 10 hónapos a fiam, februárban jött meg elõször, és azóta próbálkozunk, szeretnénk ha mielõbb sikerülne.Õ elsõre összejött.Tudom, hogy ilyenkor a szoptatás meg miegymás is bezavar.Ma teszteltem elõször pozitívat és tegnap este volt akció.Szerinted akkor a mai napot érdemes lenne inkább kihagyni?Én is azt olvastam, hogy a pozi tesztet követõen 12-48 órán belül peteérés.Köszönöm a választ.
Nagyon szívesen!:) 2 naponta érdemes együtt lenni hogy legyen ideje a kisfickóknak megerõsödni!!:) mióta próbálkoztok?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!És szerinted ilyenkor naponta vagy inkább 2 naponta tanácsolt az együttlét?
-szem :D + sem :D
A tesztnél jobb módszer a hõgörbe vezetése + a tested jelzéseinek figyelése (tojásfehérje-nyák, ovulációs fájdalom). Én is ovutesztekkel próbálkoztam elõször, de több napon át mutattak pozitívat, tehát nem igazán találtam megbízhatónak õket. Nem mindegy, melyik napszakban végzed a tesztet, és hatással van rá az is, hogy mennyi folyadékot fogyasztottál. Ha keveset, koncentráltabb benne a hormon, és akkor is pozitívat mutat, ha még csak készülõdik a dolog. Ha meg túl sokat iszol, lehet, hogy nem mutatja ki, holott már ovulálsz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!