Találatok a következő kifejezésre: Tegnap voltam a papíron (20 db)

Tegnap voltam a háziorvosomnál a táppénzes papír miatt, és azt mondta, hogy hagyjam abba az Elevit szedését, ha nem akarok nagy babát szülni. Igaz az, ha szedem a vitamint akkor nagy babát szülök? 23hét2napos vagyok.

Legjobb válasz: Hát most már csökkentheted heti 1-re vagy abba is hagyhatod. Mondanak mindent amúgy, de tény hogy kell a vitamin, csak lehet hogy nem ekkora dózisban. Én 2 naponta szedem a terhesség elejétõl nekem ezt tanácsolta a dokim.

Hát most már csökkentheted heti 1-re vagy abba is hagyhatod. Mondanak mindent amúgy, de tény hogy kell a vitamin, csak lehet hogy nem ekkora dózisban. Én 2 naponta szedem a terhesség elejétõl nekem ezt tanácsolta a dokim.
Én végig szedtem az Elevitet, és a babám 3460 grammal született.
Én most 34 hetes vagyok. Folyamatosan szedtem az Elevitet. Ennek ellenére összesen 9 kg-ot híztam eddig. Tehát szerintem nem a vitamintól híztál...
Az tény, hogy a vitaminok hízlalnak, fõleg téged! Jobban beépül minden a szervezetedbe amit megeszel, sõt étvágygerjesztõ hatásuk is van. Én mióta nem szedem, nem hízok olyan ütemben, mint elõtte.
Én kedden kérdeztem rá a védõnõmre, hogy az Elevit szedésével valóban nagy lesz-e a babám? Azt mondta, hogy a régi terhesvitamin, a Materna valóban okozott ilyen problémát, de az Elevitet úgy állították össze, hogy ilyen problémát nem okozhat. Mindenesetre jövõ héten rákérdezek az orvosomra is. Az Anyák lapjában azt olvastam, hogy nem a vitaminoktól nagyok a babák, hanem a fehérjedús, szénhidrátban gazdag táplálkozás miatt. Nõvéremnek 2 gyereke van, mindkettõnél szedte az Elevitet, és mindkét gyerek normál, kb. 3500 grammos volt. Azt javaslom, a kezelõorvosodat kérdezd meg, õ mit ajánl. Sok boldogságot! :-)
A nõvérem végig szedte a babája:3820gr-mal született.A barátnömé, aki szintén végig szedte:3500gr.Kérdezd inkább a nõgyógyászodat.Nekem a háziorvosom mondta, hogy szedjem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Akkor abbahagyom az Elevit szedését, nem szeretnék óriási babyt szülni. Boldog babavárást kívánok mindenkinek!
Szia! Jön a nyár, egyél inkább sok gyümit, zöldséget!! Az sokkal jobb, hiszen természetes!! Tényleg jobb, ha elhagyod mostmár. Boldog babavárást! :o)
Igaz. A genetikai fejlõdés már befejezõdött. Hagyd abba.
Van benne vmi. Nemcsak nagy babád lehet, de innentõl kezdve a súlyod is rohamosan elkezdene nõni. Én 50 kilóval kezdtem és 6 hónapig szedtem, pedig nem kellett volna, csak az 1-3 hó számít, amikor kifejlõdnek a legfontosabb szervek. Most 70 kiló vagyok. A következõ terhességemnél nem fogom ilyen sokáig szedni. Nem zabáltam, nem ettem többet a szokásosnál, de vhogy a zsír jobban raktározódott, és a védõnõm is ezzel magyarázta, hiszen sokszor még étvágyam sincs, mégis az a kicsi is amit megettem rajtam maradt. A babám súlyát a 40. hétre 3, 6 kilóra saccolták. Üdv, 36 hetes k.mami
Szia! Nem hiszem, hogy az Elevit okozná a zsír fokozottabb raktározását.Valószínüleg hormonális okai vannak. Sajnos én az utóbbi 2 év alatt 15 kg, szedtem fel, tehát vagyok 80 kg.A férjem meg 102 kg.Mégis azt a tanácsot kaptuk, hogy amennyiben babát szeretnénk, szedjük az Elevitet. Mi december óta beveszünk naponta 1 szemet(ö is, meg én is).Úgyanaz az ostoba napirendünk van, mint elõtte és egyetlen kg-ot se híztunk azóta.( Nálam még inkább leállította). A mi háziorvosunk azt mondta nem árt, ha szedjük. Egyébbként, ha szereted az epret, és tudsz beszerezni jó minõségüt, akkor a vitaminok és ásványok nagy részét abból "beszerezheted".Ha jót akarsz az alakodnak fehér lisztes dolgokkal, és fehér cukorral légy óvatos, az sokat segíthet. Boldog baba-várást!
Abortusz után nem szoktak táppénzre menni.
A kérdező hozzászólása: Munkahelyem sajnos olyan, hogy kell a tegnapi napra, mert nem tudtam szabit kivenni.
A tegnapi napról a zarojelentes mellett kell hogy legyen egy papír, hozzatuzve, amit le kell adnod a munkáltatónak. A kórházi ellátás ideje alatti táppénz asszem alacsonyabb

Családi adókedvezményhez milyen papír kell? nőgyógyász vagy védőnő adja? 14hetes vagyok, tegnap voltam dokinál, de elfelejtettem megkérdezni.1 hónap múlva megyek csak, visszamenőleg is megadják a kedvezményt?

visszamen?leg megkapta valaki? gondolok arra,hogy csak 18hetesen adja le a munkáltatónak a papírt és visszamen?leg is kifizetik?

Legjobb válasz: Nõgyógyásztól kell hozzá papírt kérni.Visszamenõleg is meg fogják adni. Pont én is ezután érdeklõdtem, mert 15 hetesen kérem az igazolást.

Nõgyógyásztól kell hozzá papírt kérni.Visszamenõleg is meg fogják adni. Pont én is ezután érdeklõdtem, mert 15 hetesen kérem az igazolást.
A nõgyógyász adja. ÉN is most fogom kikérni, mert mondta a védõnõ. De tulajdonképpen mi is ez? A párom minimálbérre van bejelentve (maszek), én muknanélküli vagyok. Ha páromk igényli, akkor fog számítani valamit? Mondjuk arra gondolok, hogy esetleg év végén egy összegbe vissza lehet igényelni az Apehtõl, ha nem évközbe kérnénk? Már ha egyáltalán a minimálbérre lehet kérni. Bocs, hogy itt kérdezõsködöm, de engem is érdekel a téma.
kedves utolsó. nem akarok vitázni de a párod jelentse be magát rendesen az állam felé adózzon rendesen aztán utána húzza le az államot meg mindenki mást. én elhiszem hogy õ így jobban jár de akkor ne szívjuk már állambácsi vérét. amúgy igen egy összegben is lehet kérni.
A kérdező hozzászólása: már van egy 2éves gyerekünk.nekem 162.500 a bruttóm. Férjem veszi igénybe majd valószínûleg mindkettõre.Neki 240.000 a bruttója. Nem tudom meddig fogok dolgozni, hogy járunk jobban, ha én kérem a második baba után vagy ha a férjem? Ha táppénzre megyek, akkor is megkapom a kedvezményt? lehet úgy, hogy egyik gyerekre én, másikra a férjem kapja meg?
Nekem a terhesgondozáson adták ki.
hat én dokim azt sem tudta mirõl beszélek, én diktáltam neki mit írjon az igazolásra. majdnem otthagytam hogyha ennyire naprakész.
Nõgyógyász. Akkor tudod csak igénybevenni, ha jóval több a munkabéred, mint a minimálbér
Nekem is van egy kétévesem.Amint átlépek GYES-be, attól a naptól táppénzre megyek.Nálunk is a férjem fogja igénybe venni, mint a már meglévõ gyerkõcre.Így éri meg, mert neki sokkal magasabb a keresete. Lehet úgy is, hogy te veszed igénybe az egyik babóra, és a férjed a másikra. Én eleve úgy megyek a dokihoz, hogy viszek egy nyomtatványt, amit neki csak alá kell írni.Azt hiszem, a mama a netrõl töltötte le.Könyvelõ, úgyhogy ráért keresgetni:D
Szerintem visszamenõleg is kifizetik, ha nem most akkor majd visszaigényelheted a NAV (Apeh) -tól. Én bruttó 110.000-re vagyok bejelentve nálam havi majdnem 10.000.-Ft-ot jelent a kedvezmény.(csak példának írtam)
15:18! Se minimálbérre, se munkanélkülire nem tudod igénybe venni
Kedves Bella83! 15.18-as vagyok, lehet félreérthetõen írtam, nem a párom a maszek, hanem maszek cégnél dolgozik és sajnos csak minimálbérre jelentik be, attól függetlenül, hogy nem annyit keres. Sokan ezt csinálják sajnos, örülj, hogy van munkád! Ez ellen nem tudsz mit tenni, pláne a mai világban. NEm mi húzzuk le az államot.
így azért mindjárt más, nektek persze sz.ar csak engem marhára idegesítenek azok akik 250000-et kapnak feketén és akkor még az államot is megfejik, akinek meg jó lenne mint nektek az meg szív. köszi mindenkinek aki lepontozott ha majd elveszik a 3.év gyest meg megbuzerálják a gyed.et mert ugye még amerikában sincs azok meg majd megérdemlik a sorsukat.

Tegnap voltam 18. heti uh-on. Azt mondták, hogy minden ok, a korának megfelelő, de a papírra a belső szervekről nem írtak semmit, csak a szokásos "csontokat".. Másnál is így volt?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a dokim,hogy minden rendben és én elhittem neki.:) Papírt se kaptam,de nem is érdekelt,csak az,hogy a babuci egészséges.(kop-kop-kop).:) Boldog babavárást! 28 hetes kismami

Nekem azt mondta a dokim, hogy minden rendben és én elhittem neki.:) Papírt se kaptam, de nem is érdekelt, csak az, hogy a babuci egészséges.(kop-kop-kop).:) Boldog babavárást! 28 hetes kismami
Szia. Az a lényeg, hogy mit mondott az orvos. Nálunk Salgótarjánban szintén alig van valami adat az uh-os papíron. Láttam a barátnõmét aki Pestre járt a Szent Istvánba, neki meg írtak egy oldalnyi adatot. Ezek szerint kórháza válogatja.

Tegnap együtt voltam a barátommal és túl szűk voltam. Lehet emiatt ma egy kicsit rózsaszínes, barnás a papír miután megtörlöm?

Legjobb válasz: Lehet, hogy attól. Bár én csak akkor tapasztaltam ilyet amikor elvesztettem a szüzességem. 23/L

Lehet, hogy attól. Bár én csak akkor tapasztaltam ilyet amikor elvesztettem a szüzességem. 23/L
A kérdező hozzászólása: hát ez már nem az elsõ volt. kicsit ideges voltam tegnap este. lehet emiatt nem ment rendesen a dolog..
Szia! Fel voltál rendesen izgulva? Kellõen nedves voltál? Lehet kevés volt a nedved és amiatt fájt, kidörzsölte a párod a péniszével! Esetleg valami kisebb fertõzés vagy gomba? Akkor is elõfordulhat. De szerintem inkább az elsõ variáció.
A kérdező hozzászólása: hát az elején volt gond a nedvességgel, de jobb lett. elõször eléggé fájt. valószínûleg akkor ez a gond...
2. vagyok. Akkor tuti ez lehet a gond. :) Kissé kellemetlen volt, ugye? Biztos kidörzsölt, és emiatt "vérezhetett" egy picikét. Nyugi, semmi baj. Legközelebb figyeljetek oda, hogy rendesen nedves legyél. Ha nem nedvesedsz könnyen, akkor sincs baj, arra a célra tökéletes a síkosító! Csak a lényeg, hogy ne okozzon kellemetlenséget az együttlét.
Meg hát ugye az idegességtõl is lehet. Ha nem lazulsz el teljesen, akkor okozhat még kellemetlenséget a behatolás. Pláne ha nem sokszor voltál még fiúval. Elõzõ voltam.
A kérdező hozzászólása: hát a nedvességgel nem szokott probléma lenni:D csak kicsit megijedtem.. köszi a válaszokat:)
A kérdező hozzászólása: most vettem észre, hogy picit nyálkás is...:S

Tegnap volt az a bizonyos napom amikor sikerulhetett a baba, eggyuttis voltunk a parommal, es most nemtudom de ma delben olyan atlatszos valami volt a wc-papiron mikor kis szugsegen voltam. Ez most lehet hogy az esti sperma es en ovulaciora gondolok?

Mar negy napja hogy nincsen sarga folyasom azokelott mindig volt,ez most jot jelent?

Legjobb válasz: ha átlátszó, akkor a peteérés jele. Nekem legalábbis a "másnapi" sperma nyúlós ugyan, de nem átlátszó, hanem fehéres.

ha átlátszó, akkor a peteérés jele. Nekem legalábbis a "másnapi" sperma nyúlós ugyan, de nem átlátszó, hanem fehéres.
Ez még peteérés, ezért kellene még együtt lenni ma-holnap, mert nembiztos, hogy a tegnapiakcélbaérnek, de lehet. Sok sikert!
ez tényleg p.érés, ilyenkor áttetszõ, híg a méhnyakváladék így a sperma könyebben átjut rajta a méhnyakhoz.Ha kiszámold a p.érésed az adott nap elõtt és után 3 nappal is teherbe eshetsz, mert a sperma ha feljut a p.vezetékbe akár 3-4 napig is életképes marad és vár az érett petére.

Dec. 18-án voltam dokinál és azt mondta akkor, hogy 6 hetes vagyok. Tegnap megint voltam rá 3 hétre a papíromon az áll, hogy 11 hetes. Ez most, hogy lehet?

Akkor hány hetes vagyok. Tegnap nem volt UH csak megvizsgált.

Legjobb válasz: Szia..uh alapjan szoktak valtoztatni a baba korat...ugy ertem a merete alapjan.Amugy nyugodtan rekardezhettel volna a dokinal...en nem ertem, hogy miert nem lehet megkerdezni tolle hiszen kotelessege elmondani, hogy mi tortenik veled hiszen nem egy vegyesboltban mentel vasarolni. Na mindegy...szoval..altalaban a menszi elso napjatol szamoljak ki a terhesseget annak ellenere, hogy nem akkor eshettel teherbe..kozepidoben vagy talan annal kesobb.Elmeletileg nem tartjak szamon azt a 2 hetet..de van aki beleszamolja(hallottam mar rola de en sem ertem). Uh nelkul meg eleg nehez 2 hetet hozzaadni egy embrio meretehez....ha latta volna akkor az mas..meretek alapjan elfogadnam..de igy....passz.

Szia..uh alapjan szoktak valtoztatni a baba korat...ugy ertem a merete alapjan.Amugy nyugodtan rekardezhettel volna a dokinal...en nem ertem, hogy miert nem lehet megkerdezni tolle hiszen kotelessege elmondani, hogy mi tortenik veled hiszen nem egy vegyesboltban mentel vasarolni. Na mindegy...szoval..altalaban a menszi elso napjatol szamoljak ki a terhesseget annak ellenere, hogy nem akkor eshettel teherbe..kozepidoben vagy talan annal kesobb.Elmeletileg nem tartjak szamon azt a 2 hetet..de van aki beleszamolja(hallottam mar rola de en sem ertem). Uh nelkul meg eleg nehez 2 hetet hozzaadni egy embrio meretehez....ha latta volna akkor az mas..meretek alapjan elfogadnam..de igy....passz.
szia hát nem tudom hogy csinálta ezt a dokid lehet õ tudja nekem az uh alapján 1 hétel le vagyunk maradva ami persze nem baj csak ezt már a másadik uh is kimutatta nem csak ugy gondolt egyet a doki és 1hetes lemaradást mondot szerintem kérdezd meg mi alapján gondolja biztos meg magyarázza nem barbár egyik sem õk is csak emberek jó baba várást
A terhesség korát az utolsó menses elsõ napjától számolják. Ez lesz az egyetlen fix pontod. A baba korát a fogantatás napjától számítják, de mivel ennek a dátuma nem biztos, így senki nem foglalkozik vele. A többi kormeghatározás mind a baba mértetétõl függ, akár uh-n nézik, akár vizsgálnak, és mindig eltérõ lesz mint amennyi a mensi napjától van számítva, ugyanis minden baba eltérõ ütemben nõ. Ez az adat inkább csak viszonyszámnak jó.
Szia! Az én esetem hasonló. Pontosan 6 hetes voltam (a naptár szerint), amikor a doki a petezsák alapján 4. hetet írt a leletemre. 4 héttel késõbb mentem újra vizsgálatra (amibõl 3, 5 lett a doki rendelési ideje miatt), akkor a baba a mérete alapján 9. hetes terhességet írtak. Lehet, hogy nálad is hasonló volt a helyzet, az elején nagyobb a tévedés esélye, olyankor szerintem még jobb a naptár szerint számolni.

Tegnap voltam éves szűrésen és ez volt a papíromon?

Ovarium jól tapintható, talán kissé nagyobb.Mitől lehet nagyobb??A ciklus 27. napján vagyok.Általában 28 napos szokott lenni.

Legjobb válasz: Terhesség? Vagy pedig alapból kicsit nagyobb.

Terhesség? Vagy pedig alapból kicsit nagyobb.
A kérdező hozzászólása: Terhességrõl nem tudok, eddig még ilyet nem írt a papíromra és egy kicsit berezeltem, nehogy valami komolyabb dolog elõjele legyen.Köszönöm h válaszoltál! Szép estét!
Felfaztal, fetozest kaptal.
Ez hülyeség, hogy fertõzés miatt nagyobb. Mindenkinek más és más a mérete, Õk pedig átlaghoz hasonlítják. Én pl. kétszer is szültem, mégis azt mondják mindig, hogy méreten aluliak a petefészkeim.
A kérdező hozzászólása: Szerintem az ilyen fertõzéssel kapcsolatos dolgot látná meg azért nekem is lennének tüneteim.Remélem hogy akkor csak átlagosnál nagyobb egy kicsit és kész!Köszönöm a válaszotokat!Szép napot kívánok nektek!:-)
Ez így van! Az ember érzi a felfázásos vagy ferõzéses tüneteket. Minden rendben van nálad, kicsit nagyobb és kész.
Minden eséj meg van. Ne idegeskedj, pihenj. Gratula.
Nekem is vetélés után egybõl összejött a baba. Egyszer megjött utána pontosan 28 napra, de utána már nem, és a héten remélem szülünk, 39 hetes vagyok:) Ne aggódj, ott a baba és ott is fog maradni, csak erre gondolj! Boldog babavárást!!

9 napot késett a menstruációm. De meg is jött tegnap. Voltam orvosnál ezt írták a papiromra. :? uterus:58×38×53mm-es. Az endometrium 6mm-es. Graviditás nem igazolható. De viszont a jobb mellembõl tej folyik.

Szerintetek terhesség lehet?

Legjobb válasz: uterus= méh, normál a nagysága endometrium:méhnyálkahártya, 6 mm-es Gravidtás= terhesség UH-án nem láttak ezek szerint petezsákot.

uterus= méh, normál a nagysága endometrium:méhnyálkahártya, 6 mm-es Gravidtás= terhesség UH-án nem láttak ezek szerint petezsákot.
A kérdező hozzászólása: Köszi... és az endometriumnak mekkorának kell lennie hogy baba legyen? 6 az kevés?
6 az kevés. Ha csak az egyik melledbõl folyik a váladék, az meg inkább vmi ciszta lehet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!