Találatok a következő kifejezésre: Tegnap voltam a doki azt mondta (19 db)

44 napon vagyok.2 teszt is negatív. Tegnap voltam dokinál, azt mondta nem érez terhesnek. Mi lehet ez? A doki azt mondta, h ha 10 napon belül nem jön meg, menjek vissza, ír norcolutot, aztán clostit. Nem uh-zott meg, majd 10 nap múlva.

Legjobb válasz: Elõször nekem sem vette észre a doki hogy terhes vagyok, most pedig a 27. hétben járok. vegyél egy jó tesztet nekem a qupido vált be, kevés helyen lehet kapni, viszont lehet rendelni. Sztem semmi nincs veszve, a doki is csak ember:) sok sikert

Szerintem meg lehet baba, hisz ha a ciklusod nem 28 napos hanem 30-34 akkor késõbb van pé-d és a doki sem biztos hogy meg tudja állapítani. Velem is így volt mikor terhes lettem. A dokim megvizsgált kézzel és azt mondta hogy nem vagyok terhes. 5 hetesen voltam nála. Majd uh-val is megvizsgált de csak a megvastagodott nykh-t látta amire azt mondta menzi lesz. Ekkor váltottam orvost mert tudtam hogy baba van, hisz 3 tesztem volt pozitív és a mellem is iszonyúan fájt ahogy még soha. Aztán beigazolódott hogy ott az én picim a hasamban! Szóval ne add fel! Tesztelj holnap vagy holnapután egy érzékenyebbel! Szorítok!
a ciklisod alapján nincs is peteérésed. ezt tényleg kikelene mutatni a tesztnek és hidd el a doki is megnézett volna ultrhangal is ha babát érezne
A 27 hetes vagyok. A bimbó is késõbb sötétedik, nekem hányingerem sem volt egyáltalán, a cicim fájt egy pár napig, aztán az is elmúlt Ne stresszelj, várj holnapig, reggel tesztelj mégegyet. Vérvételre nme küldtek el?
A cici lehet baba miatt, hõt méred? De ha nem terhesség akkor lehet hormonprobléma miatt, de akár az idõ miatt is késhet. A hányinger általában csak késõbb jelentkezik, emiatt ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Tünet? Néha érzem a mellemet, nem feszül, inkább ég. De reggeli hányinger nincs sajna... De ha mégse terhesség, akkor mi lehet? Azért az is nyugtalanít...
Az elsõ vagyok.Ha azt írod 32-38 naposak akkor még elõfordulhat hogy a teszt nem mutatja ki, szerintem akkor ne add föl még, vegyél egy érzékeny tesztet próbáld újra!Lehetséges hogy a doki sem érzi még!!
Elõször nekem sem vette észre a doki hogy terhes vagyok, most pedig a 27. hétben járok. vegyél egy jó tesztet nekem a qupido vált be, kevés helyen lehet kapni, viszont lehet rendelni. Sztem semmi nincs veszve, a doki is csak ember:) sok sikert
Szerintem csinálj reggel mégegy tesztet, mert lehet késõbb volt pé-d! Nekem tegnap negatív volt a teszt, ma meg nagyon halványan pozitív. Egy nap is számít. Ha korai a terhesség akkor még nem biztos hogy a doki észreveszi. Nyilván neked nem a 14.napon van pé-d hanem a 20-22.nap körül. Tünet van valami?
Szerintem a 44 napon már ki kellene mutatnia ha terhes vagy.Egyébként hány naposak a ciklusaid?Rendszeresek?
A kérdező hozzászólása: Nem mértem ebben a hóban. De én arra is gondoltam, hogy lehet azért sajog a mellem, mert meg fog jönni..., ja a mellbimbómat is nézegetem, de az se sötétül...
A kérdező hozzászólása: ciklusaim visszamenõleg 2 évre olyan 32-38 naposak, 1 x volt eddig 40 napos. De most ez a 44 nap... A remény hal meg utoljára, ezt mondogatom állandóan magamban. Több mint 6 hónapja próbálkozunk, de ilyen még nem volt. Az egyik tesztet a 35, a másikat a 40 napon csináltam. Szerintetek?
A kérdező hozzászólása: nem kellett vérvételre mennem, majd 10 nap múlva uh ha addig nem jön meg, és norcolut + closti
Szia! Nekem a peteérésem tavaly novemberben csúszott egy cseppet. 10 napot! És amikor orvosnál voltam azt mondta nem vagyok terhes, pedig nem jött meg. Akkor már a 40. napon voltam. Aztán megjött. Azt mondta ad gyógyszert hogy megjöjjön rendesen, és csinált egy uh ot, amin megállapította hogy méhen kívüli elhalt terhességem van. Nos mostanra a pici lányom 3és fél hónapos!!! Úgyhogy lehet hogy terhes vagy te is! Én szerencsére nem hittem a dokinak, és született egy csodaszép gyönyörû kislány!!! Úgyhogy várj , tesztelj, és bizakodj! Én meg szorítok neked hogy baba legyen!!! További szép napod.

Tegnap voltam 4D ultrahangon, 28 hetes terhes vagyok a baba arcosckája alig látszódott, a doki azt mondta az ultrahang visszaverődéstől van. Mindenkinél ilyen?

Vagy csak én vagyok csalódott egy kicsit, amúgy így is nagyon élveztem.

Legjobb válasz: Mi 23.hétben voltunk 4D ultrahangon, és nálunk is alig látszott. Folyamatosan takargatta az arcocskáját a kezeivel, ha pedig nem, akkor torzult a kép, nem sok mindent lehetett látni. Amúgy nemrég megnéztem a felvételt (most 4 hónapos a babám), és abszolút nem hasonlított akkor magára :-))

Mi 23.hétben voltunk 4D ultrahangon, és nálunk is alig látszott. Folyamatosan takargatta az arcocskáját a kezeivel, ha pedig nem, akkor torzult a kép, nem sok mindent lehetett látni. Amúgy nemrég megnéztem a felvételt (most 4 hónapos a babám), és abszolút nem hasonlított akkor magára :-))
Nálunk azért lett egy kicsit homályosabb a felvétel, mert mindig odanyomta az arcát a lepényhez, így kiszorította onnan a magzatvizet, tehát az UH hullámok nem tudtak olyan jól visszaverõdni. De azért így is nagy élmény volt :) Lehet, hogy majd a születése után is ilyen bújós lesz?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.
Én 25 hetesen voltam 4D ultrahangon. Nekem nagyon jó képeket készítettek a babám arcáról. Azt mondta a doki, szerencsés vagyok, mert ilyen jó képek ritkán születnek. A minõség nagyban függ attól, hogy mennyi magzatvíz van a baba elõtt, mert minél több, annál jobb lesz a kép. Szerintem semmiképp se keseredj el, ne legyél csalódott, hiszen ha nem is tökéletes minõségben, de egy igazi csodát láthattál... :)
sztem menj el vele másik, lehetõleg vmi magánorvoshoz ahol normálisan megnézik.nekünk csontmagot mutattak anno.
miskolcon mindenkit úgy engednek el csípõvizsgálatról, hogy azt mondják neki hogy még hordja egy darabig, szerintem csak megelõzés céljából.Ha van gond akkor vissza hívnak.
A kérdező hozzászólása: köszi


26 hetes vagyok, tegnap voltam UH-n, a doki azt mondta, hogy még nem szállt le a babám heréje a hasüregből. Ez nagy baj? Van még esély, hogy leszáll neki?

Legjobb válasz: Én örülnék, ha 26 hetesen, azt megtudnám, hogy lányom vagy fiam lesz!!! Bocsi, tudom hogy ezzel nem segítettem sokat. De szerintem még van ideje rá! :)

Én örülnék, ha 26 hetesen, azt megtudnám, hogy lányom vagy fiam lesz!!! Bocsi, tudom hogy ezzel nem segítettem sokat. De szerintem még van ideje rá! :)
Az az oldal, amit én használtam a magzatfejlõdés követésére, azt írja, hogy a 32. héten száll le a kisfiúk heréje. Ne aggódj, még van ideje bõven!
igaza van az utolsó válaszadónak miszerint a 32.hétben! 33 hetessen voltam uh-án ott látta a doki hogy kisfiú és leszállt a zacsi .úgyhogy ne aggódj mert ideje van még bõven!és ha véletlen nem szállna le akkor születés után is tudnak rajta segíteni és ez a lényeg.nem lesz semmi baj!csak pozitívan!
Szia! Én is így vagyok, mint az elõzõ válaszadó :-( De azt biztosan tudom, hogy van még ideje. Elvileg, ha a születéstõl számított 1-2 éven belül nem száll le, akkor szoktak mûteni, vagy hormont adni. Ne aggódj! 26 hetes kisanya

Tegnapra voltam kiírva, de sajnos nem történt semmi. A dokim azt mondta ad egy hét haladékot a babának, utána be kell feküdnöm szülésmegindításra. Első baba. Mire számíthatok? Az nagyon rossz?

Kíváncsi lennék mindenre,pl. az el?tte való estét már bent kell-e tölteni,hogyan zajlik pontosan egy megindítás és mi történik.Sokkal rosszab ez,mintha magától indulna be a szülés?Azt hallottam,hogy hosszabb ideig tart jóval.Igaz?Nagyon félek...C1111 nyitottságú méhszájjal szerintetek nagyon sokat fogok szenvedni mire kitágulok majd rendesen?

Legjobb válasz: Ne félj elõre, addig lehet hogy megszülsz:-) Én két nappal az indítás elõtt mentem szülni. Van akinek jobb volt, van akinek rosszabb, ezt nem lehet elõre tudni. Általában gyorsabb, de fájdalmasabb. Barátnõm szült így 2 éve, pénteken bement délben, vizsgálatok és szombat reggel 6-kor levitték a szülészetre, megkapta az infúziót és szült:-) Ne félj tõle, mert annál rosszabb lesz. Várd, és próbáld élményként megélni, hisz elsõ babád születik:-)

Ne félj elõre, addig lehet hogy megszülsz:-) Én két nappal az indítás elõtt mentem szülni. Van akinek jobb volt, van akinek rosszabb, ezt nem lehet elõre tudni. Általában gyorsabb, de fájdalmasabb. Barátnõm szült így 2 éve, pénteken bement délben, vizsgálatok és szombat reggel 6-kor levitték a szülészetre, megkapta az infúziót és szült:-) Ne félj tõle, mert annál rosszabb lesz. Várd, és próbáld élményként megélni, hisz elsõ babád születik:-)
Elõször is: egy hét még nagyon sok idõ!!! A babád is úgy látja majd, hogy jobban teszi, ha kijön szépen, meglátod! Én vasárnapra voltam kiírva, és a dokim kijelentette, hogy babával vagy baba nélkül, de hétfõn be kell feküdnöm, hogy szem elõtt legyek, és kedden csinálni akart egy terheléses CTG-t (infúziót köt be, ezzel fájásokat kelt - lényegében megindulhat tõle a szülés is). Szóval nekem az indítás elõtt egy nappal kellett volna befeküdnöm. Kb. így meg voltam ijedve, mint Te, de a kisfiam vasárnap magától megszületett. A szülésindítás oxitocin-infúzióval történik, vagy burkot repesztenek. Ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom. Viszont bevallom, hogy nálunk a szülésindítás egy természetes módja (sex) hozta meg a várva várt (akkor már tényleg várva várt) fájásokat. A méhszájam pénteken még teljesen zárva volt, de nagyon gyorsan meglett a baba. A tiéd az enyémhez képest egy nyitott kapu!:) Remélem sikerült egy kis lelket öntenem beléd! Nagyon szorítok, hogy mihamarabb meglegyen az a baba!
Nekem az elsõ szülést inditották a másodikat nem. Szerintem nem volt fájdalmasabb az indítás miatt. Azt nem mondom, hogy nem fáj, de ahogy kibújik a baba minden fájdalom elmúlik. Majd meglátod! Nyugi és minden jót kívánok Neked és a babádnak is.
nekem indították a szülést és 5 óra alatt megszültem, vajúdással mindennel. szép szülést.
Nekem is indították az elsõ babánál, magával a folyamattal smemi problémám nem volt. Inkább az volt a rossz, hogy elõzõ nap befektettek a kórházba egy olyan kórterembe, ahol csupa olyan "túlhordásos" kismama volt mint én, persze egész éjjel panaszkodtunk egymásnak. Meg is lett a böjtje, iszonyat fáradt voltam a vajúdás alatt. :( Azt nme tudom, hogy könnyebb-e így, én akkor nagyon fájdalmasnak éreztem, de sógornóm pl. spontán szült (ugyanolyan méretû kislányt mint én, ráadásul mi is egy méret vagyunk) és ezerszer többet és több ideig szenvedett mint én. Szóval ezt így nem lehet kiszámítani. De drukkolok, hogy megszülj minél elõbb! :) )) 37 hetes
én a helyedben nemszaxszelnék gumi nélkül
A kérdező hozzászólása: Kipróbáltuk gumi nélkül, és ezek szernt igaz a hír, hogy a "kis fickók" megindítják a szülést.Rá másfél órára elkezdõdtek a fájások.Mondjuk lehet, hogy a hidegfront is kellett hozzá:)
sdzia mizuka veled?
A kérdező hozzászólása: Szia! Megvagyunk, jól vagyunk, holnap lesz 4 hetes a kislányom:) Nem hiszem, már, hogy rosszabbul jártam volna a megindítással, annyi oxyt kaptam így is, hogy mindegy lett volna szerintem, hogy indított szülés-e, vagy sem.Hosszúnak hosszú volt, 18 órát vajúdtam:(
Nyugodtan szeretkezzetek gumi nélkül. A babához csak akkor juthat fel fertõzést, ha már megrepedt a burok, ami ugye a te esetedben még messzirõl nem áll fent (hiszen akkor már megnyugodva vajúdnál). A babát elsõsorban a burok védi a fertõzésektõl, nem a méhszáj.
szia! nalam, szules meginditas volt es elso baba ! 18 oran keresztul vajudtam ugy hogy kozel se biztos az hogy a meginditassal hamarabb szuletik meg:) de 1 het meg sok ido, szerintem addig magatol fog jonni a babad!setalj rengeteget, lepcsozel, sexelni is lehet GUMIVAL!!!!!! hatha meginditsa a szulest! sok sikert! es konnyu szulest kivanok!
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy eddig nwem is féltem, mert gondoltam jobb lesz már végre kint, mint bent, de ez a dolog, hgy befeküdni, meg ilyen, meg olyan infúzió, meg tágítás...a hideg is kiráz tõle, jesszus...
A kérdező hozzászólása: És ha megpróbálnánk gumi nélkül?Baj nem lehet belõle, nem?Vagy nyitott méhszájnál nem is használ?A fájásokat indíthatja be, vagy csak a tágulásban "segítene"?
Az anyósom épp most mondta hogy a szülésmegindítás neki nem fájt jobban hanem gyorsabb volt mint a másik két gyerekénél, és nem is fájt annyira..A Sogornõm is ezt mondta, mindkér kislányával inditották..Ne aggódj! 37 hetes kismama
En is egycipoben jarok veled.En keddre voltam kiirva, zart mehszajjal.Bar a dokim nem mondta mikor inditsa be a szulest en is remenykedem hogy meggondolja a kislanyom es kijon mielott inditani kene.En tegnap rengeteget setaltam, tobb kilometert, erre ma egesz nap barna kocsonyas dolog tavozik belolem, gondolom a nyakdugo.Fajas semmi.Hat csak egy van, legyunk turelmesek..Gyors szulest kivanok!
Hát sajnos a gumis szex nem fog használni:( Mert az induláshoz éppen a kis fickók kellenének:( Akkor csak próbálj türelmes maradni, és beszéld rá, hogy itt az ideje elõjönni!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszket, azért kicsit jobb most...Csak az rossz, hogy én hiába tettem bármit is a "megindítás" érdekében már egy hete(annyira fáj már a csontom a lábamközött, hogy ha önzõnek tûnök, ha nem , de már próbálgattam ezt-azt idõ elõtt is) nem történik semmi.Vízbe nem ülhetek a fertõzések miatt, hiszen nyitva vagyok, marad a zuhany, a szex is csak gumivaé lehetséges, ezen kívül még emeleten is lakunk, jó sokat kell lépcsõznöm, de nincs hatás...:(
Az a lényeg ottvan a babád a karodban!gratulálok és sok boldogságot kivánok:stella

Tegnap voltam CTGn, a doki azt mondta nincs nagyon méhösszehúzódásom, s lehet ebből nem lesz baba a kiírt időben (júl 14). Igaz ez?

Vagy még beindulhat a pár nap alatt?

Legjobb válasz: Òh,pa´r nap alatt sok minden történhet.Januárban én is túl hordtam a babámmat 5 nappal.Söt minden ismerösöm aki lányt várt.ezt nem lehet elöre megmondani.

Òh, pa´r nap alatt sok minden történhet.Januárban én is túl hordtam a babámmat 5 nappal.Söt minden ismerösöm aki lányt várt.ezt nem lehet elöre megmondani.
Szia! Én múlt hét szerdán jártam így a CTG-n, és a méhszájam is zárva volt. Ma már jobb eredményem volt, és a méhszájam is 2 ujjnyira nyitva van (holnapra vagyok kiírva). Úgyhogy simán szülhetsz idõben! Könnyû, gyors szülést, sok boldogságot!
Szia! Én 06.24-én délelõtt voltam CTG-n ahol azt mondta a doki ebbõl nem lesz ma baba/ arra a napra voltam kiírva/ Délután 4-kor mensi szerû fájásaim voltak. Este 8-kor már a kórházban voltam 5 perces fájásokkal és 0.25-kor megszületett a lányom. Ennyit a CTG-rõl.

30 hetes kismama vagyok és tegnap voltunk ultrahangon a doki azt mondta hogy kb 1 kiló 80 deka a kisfiam az megfelelő vagy kicsi?

Legjobb válasz: Nekem majdnem 30 hetesen 1600 grammra becsülték a fiam, a kiírt elõtt 4 nappal született 3900 grammal. Ez alapján szép nagy babára számíthatsz Te is. Azt viszont tudd, hogy sokaknál nagyon elmérik a babákat, a becslés tévedhet.

Nekem majdnem 30 hetesen 1600 grammra becsülték a fiam, a kiírt elõtt 4 nappal született 3900 grammal. Ez alapján szép nagy babára számíthatsz Te is. Azt viszont tudd, hogy sokaknál nagyon elmérik a babákat, a becslés tévedhet.
Szia nekem a fiam a 30 hetes uh.n (4d) 1650 grammra becsülték, azt mondták hogy kicsit nagyobb így ne szedjek már terhesvitamint.
Az enyém 32 hetesen volt kb. 1939g szóval teljesen rendben van a súlya.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugtattak!
Szia! Nekem 1400grammra becsülték.... 3040grammal 53cm-vel született meg 40+5 napra:-)
Nekem 32 hetesen becsülték 1900 grammra. 41. héten született 3060 grammal és 52 cm-rel.

Tegnap voltam uh-n azt mondta a doki hogy a méhlepény a fundusban van! Akkor jo helyen tapadt meg?

Legjobb válasz: Igen, tökéletes helyen van. A fundus a méh tetejét jelenti.

Igen, tökéletes helyen van. A fundus a méh tetejét jelenti.

28hetes terhes vagyok. Tegnap voltunk 4D-n. A doki azt mondta, hogy faros a baba, lehet rá esélye, hogy beforduljon a kisfiam?

Legjobb válasz: Szia! Mennyire szoktál "beszélgetni" a pocaklakóval? Hallottam olyan esetrõl, hogy a kismama "megkérte" a kisbabáját, hogy forduljon be, és a baba megtette, és a szülés rendesen lezajlott.

Szia! Mennyire szoktál "beszélgetni" a pocaklakóval? Hallottam olyan esetrõl, hogy a kismama "megkérte" a kisbabáját, hogy forduljon be, és a baba megtette, és a szülés rendesen lezajlott.
Persze, van rá esély, hogy befordul! Én úgy hallottam, hogy a 34. hétig forgolódhat. Lehet, hogy utána is be tud fordulni, csak annyi, hogy akkor már nagyon kevés a helye. Én attól félek, hogy a babám nehogy visszaforduljon, mert a 27. és a 31. heti UH-on is fejfekvéses volt már! (a héten töltöm be a 34. hetet) Ne izgulj elõre, van még idõ!
Szia! Még csak a 28. hétben jársz, a szülésig még rengetegszer megfordulhat. Én a 29. hétben járok és nekem még keresztben fekszik, a dokim szerint ez még nem probléma, az a lényeg, hogy szülésre forduljon be.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Igazából nem aggódok, mert tudom, hogy van még idõnk, csak kiváncsi voltam. Szoktam beszélni a fiamhoz, de mindig az van már most a pocakomban amit õ akar:) . Tegnap a 4D-n is könyörögtem neki, hogy csak 1 picit mutassa meg a pofiját ne takarja el a kezével. AZért egy kis idõ múlva megmutatta arcocskáját:) . Boldog babavárást kivánok nektek!
Szia!Az én kicsikém egészen a 32.hétig fejjel lefelé volt, s amikor mentem az UH_ra, közli velem az orvos, hogy farfekvéses a picike!Gondolhatod mit éreztem.Elkezdtem parázni, hogy mi lesz ha nem fordul vissza!A következõ UH-on, a 36.hétben pedig már minden rendben volt, ismét fejjel lefelé.Nagyon megkönnyebbültem.Könyörögtem is a drágámnak eleget!!!De megérte!!Mondjuk én megéreztem amikor forgolódott, szinte 2 napig nagyon kellemetlen érzés volt.Boldog babavárást, és ne izgulj!!

Tegnap voltam a dokinál, 29 hetesnek kellett volna lennem napra pontosan, de azt mondta a doki, hogy a buksija alapján csak 27 hetes 2 napos vagyok. Idáig is le voltam maradva 2 héttel, csak nem vették észre a dokik?

Ideáig minden rendben volt,minden ultrahangom stimmelt,napra pontosan követték egymást.4D sen is voltam,ott is stimmeltek a hetek,napok.Tegnap voltam a dokinál,29hetesnek kellett volna lennem napra pontosan,de azt mondta a doki,hogy a buksija alapján csak 27hetes2napos vagyok.Most akkor az én babámnak kisebb a feje,mint az átlag 29heteseknek,vagy 2hetet idáig tévedtek az orvosok??

Legjobb válasz: szerintem nem tévedtek és biztos nem csak a fejecskéje kisebb hanem az egész baba de nem baj én is levagyok maradva 1 hétel de még a szülésig sok van most megpihent egy kicsit de majd behozza ha gond van szólnak nem kell aggódni

szerintem nem tévedtek és biztos nem csak a fejecskéje kisebb hanem az egész baba de nem baj én is levagyok maradva 1 hétel de még a szülésig sok van most megpihent egy kicsit de majd behozza ha gond van szólnak nem kell aggódni
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, azt elfelejtettem leírni, hogy a combaja 29hetesnek felelt meg.
Velem ugyan ez volt, de igazabol EN meg negyon az elejen vagyok. Az utolso mensim elso napja szerint mar 10 /betoltott/hetesnek kene lennem de az orvos a baba meretebol 9 hetesnek mondott. Nekem biztos nem a kozepidoben fogant meg a baba, es a mensim is eleg ossze -vissza volt mostanaban. Szerintem ne izgulj, nincs semmi gond, ha baj lett volna az orvosod biztosan mondta volna, es ugy van ahogy az elottem iro is mondta, minden kisbaba a sajat utemeben fejlodik. Ne izgulj, ha nem tudsz megnyugodni keress fel egy masik orvost, es ott ugyis kiderul, h minden oke, de legalabb magad is menyugszol. 9 hetes kismama
nekem megmérte szülés elõtt a doki a baba fejét és ráírta a papírra: 10 cm, mehet szülni. Szüléskor derült ki, hogy a baba 11 cm. Örülhetek hogy aránylag simán kifért. Azt azért sose felejtem el, hogy mennyire elsápadt a dokim, mikor a csecsemõsnõvér megmondta neki, mekkora a babó feje :S Szóval ennyit a mérésekrõl. Nõvéremet félidõtõl idegesítette a dokija, hogy kicsi a gyerek. Még a papírjára is ráírta, retardált. Erre szült egy 3100 g-os fiút, 37 hétre. Ha végig hordja, kb. 3, 5 kiló lehetett volna. Kérdem én, miért volt ez kicsi?????


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!