Találatok a következő kifejezésre: Tegnap voltam Teljes (22 db)

Tegnap voltam egy rock fesztiválon, és két koncertet végig álltam . A jobb fülem teljesen kidugult de bal még annyira nem. Ez normális vagy kezdjek aggódni?

mit csináljak hogy kiduguljon,vagy mikor fog?

Legjobb válasz: Normális. 1-2 nap és teljesen elmúlik. A nagy hangerõ miatt van. De nyugi, úgy vannak azért ezek belõve, hogy halláskárosodást nem okoznak az elsõ sorban sem.

Normális. 1-2 nap és teljesen elmúlik. A nagy hangerõ miatt van. De nyugi, úgy vannak azért ezek belõve, hogy halláskárosodást nem okoznak az elsõ sorban sem.
A kérdező hozzászólása: oh! el se hiszed mennyire megnyugodtam. nagyon szépen köszönöm a választ !
Ne aggódj, nekem a múltkor egy Deák Bill koncert után egy hétig zúgott a fülem, aztán elmúlt...csak pont a hangszóró alatt álltam és kicsit tovább tartott mire kidugult, de azóta minden rendben van, és nem süketültem meg meg semmi (pedig azóta több koncerten is túl vagyok)
Szia! Szerintem ma este vagy éjjel be fog indulni a dolog! :-) Kitartást és jó egészséget nektek! :-)

37+1 hetes kismami vagyok. Tegnap voltam uh-n, kisfiam indulásra kész, fejecskéje beilleszkedett, lepény III fokban érett, de a méhszájam még teljesen zárt (2000). Valaki van/volt még hasonlóan?

Legjobb válasz: Igen én! :D Aztán 40+0 hétre szültem sima hüvelyi szüléssel. Második babámnál:ugyan ez a szitu és képzeld visszafordult farosba! Császárgyanús voltam,és a szülõszobán fordult vissza fejvégbe. Szóval még simán kihúzhatod a végéig:)) Üdv:18 hetes harmadszoros kismama.

Igen én! :D Aztán 40+0 hétre szültem sima hüvelyi szüléssel. Második babámnál:ugyan ez a szitu és képzeld visszafordult farosba! Császárgyanús voltam, és a szülõszobán fordult vissza fejvégbe. Szóval még simán kihúzhatod a végéig:) ) Üdv:18 hetes harmadszoros kismama.
37 utolsó napján indultak a fájások, 38hét elsõ hajnalán pedig kint sirdogált már a kicsi. A doki nem jósolt ennyi idõt sem nekünk:) Nagyon sietett a kicsi kifelé, hogy fenekestül felforgathassa:D
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, megnyugodtam. Gratula a harmadik babóhoz! :)
Köszönöm, Te meg ne aggódj tudják Õk mikor kell elindulni a nagy útra:)
SZIA! az én méhszájam már nyilik, de az én lepényem is III. fokú, ami elég nagy baj, mert még nõni kéne a picurinak! 36 h km

38 hetes vagyok! Tegnap voltam orvosnál és azt mondta hogy teljesen zárt a méhszáj, vajon mennyi időm van még ha zárt a méhszáj?

Legjobb válasz: Képzeld, én október 21-re voltam kiírva és 20-án még zárt volt a méhszáj. Este és éjjel elment a nyákdugóm, reggelre 1 ujjnyira tágult a méhszájam és napra pontosan megérkezett a kisfiam! :)

Képzeld, én október 21-re voltam kiírva és 20-án még zárt volt a méhszáj. Este és éjjel elment a nyákdugóm, reggelre 1 ujjnyira tágult a méhszájam és napra pontosan megérkezett a kisfiam! :)

Tegnap voltam az utolsó uh-on és teljesen elborzadtam, mikor a doktornő közölte, hogy a baba 4kg 10dkg. Lehetséges ez? Nem lehet, hogy tévedett az uh.?

Bevallom eddig nem féltem, de most aggódom egy kicsit, hogy lesz-e er?m megszülni egy ekkora babát. És még csak a 38. hét végén járunk! Bár azt mondta a doktorn?, hogy most már bármikor számíthatok rá!

Legjobb válasz: Én nemrégiben pont az ellenkezõjét hallottam. Egyik ismerõsünknek is irtó nagy babát "számoltak ki" a dokik és végül teljesen normális súllyal született, kb 400-500 grammal kevesebbel, mint amit a doki becsült.

Szia, Gondolj arra, amivel én áltatom magam :o) Csak a fejének kell, hogy kiférjen, a többi már jön magától.Igazából túl Nagy különbség nincs egy 3 vagy egy 4 kg-os baba között, csak nagyobb a teste és hosszabb na meg picit ducibb, de ez már nem befolyásolja a szülést :oD Könnyû szülést kívánok.Álva-Ülve könnyebb szülni, ajánlom figyelmedbe.Én is a szülõszékre pályázok.
Én nemrégiben pont az ellenkezõjét hallottam. Egyik ismerõsünknek is irtó nagy babát "számoltak ki" a dokik és végül teljesen normális súllyal született, kb 400-500 grammal kevesebbel, mint amit a doki becsült.
A hivatalos álláspont plusz mínúsz 10%tehát a te esetedben akár 410gammot is tévedhettek.Igaz fölfelé is nem csak lefelé...Ismerõsöm megszült természetes úton 2 5kilós gyereket, így hidd el lesz erõd.
szia! én 2 hete szültem! Pénteken elmentem a 38.hetes Uh-ra, akkor a babám súlyát 2800 grammosra becsülték. Erre vasárnap hajnalban 3450 grammal megszületett!! az egyik szobatársam 4600 grammos és 62 cm-es babát szült, epidurállal, azt mondta könnyû szülése volt, pedig õ sem volt sem magas, sem vastag! Igaz hogy vákummal rásegítettek nekik, de akkor is megszülte simán! Nem lesz semmi gond! Ne aggódj! Könnyû és gyors szülést kívánok neked!!
Szia! Az én kisfiamat 3200 g-nak saccolták és 3700 grammal született. Szerintem a fej mérete és a fájások intenzitása a mérvadó.Ne aggódj, ha úgy látják, hogy nem tudod megszülni, úgy is "segítenek".
na pont most én is itt :) Ágota puszi, jövök msn
A kérdező hozzászólása: Én vagyok! helló!
Barbaraaaa, ez a te kérdésed? :)
Nem akarlak elszomorítani, de a tapasztalat az, hogy a becsült súlynál40-50 dgk-val nagyobbak szoktak lenni, ezt nekem a kh-ban mondta az ultrahangos doki. De ne aggódj, menni fog! Könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok! Köszi a bíztatást! Majd igyekszem össeszedni magam!
Szia! 2 hete szültem meg 4, 5 kg-os babám. az uh +- fél kilót is tévedhet amúgy. Érdekes, de állítólag semmi különbség nincs a baba súlya miatt a szülésben. A fájások tõle függetlenek, hiszen a méh dolgozik, ott még a baba ilyen formában nem jön képbe. A kitolásnál az a fontos, hogy nem kell kapkodni, Ha adsz elég idõt a szervezetednek, ki tudnak tágulni a szövetk rendesen, még a gátvédelemnek sincs semmi akadája. Én azzal szültem (csodálatos szülésznõm és dokim volt), és ekkora kisfiam 2 óra kitolás alatt, de metszés és mindenfajta repedés nélkül gyönyörûen kicsusszant. Életem leggyönyörûbb emléke!

Tegnap voltam dokinál. Teljes laborvizsgálatot kell jövő héten csinálni. Az mit tartalmaz pontosan?

Nagyon sok vért levesznek, mert egyébként iszolygok a vérvételt?l?

Legjobb válasz: Nagyjából 3 nagy és két kicsi kémcsõvel vesznek le.Ugyanannyit,mint máskor. Vércsop meghat.,ellenanyagszõrés,vizelet+teljes vérkép. Nem tudom,de a beutalón rajta kell lenni,h mire utalt még.Lehet HIV, hepatitisz, toxoplazma megmég egy csomó mindent meg tudnak nézni. www.anyaleszek.hu Szûrések menü. A vérvétellel barátkozz meg,mert lesz belõle még egy pár darab.Max majd nem nézel oda!

Nagyjából 3 nagy és két kicsi kémcsõvel vesznek le.Ugyanannyit, mint máskor. Vércsop meghat., ellenanyagszõrés, vizelet+teljes vérkép. Nem tudom, de a beutalón rajta kell lenni, h mire utalt még.Lehet HIV, hepatitisz, toxoplazma megmég egy csomó mindent meg tudnak nézni. http://www.anyaleszek.hu Szûrések menü. A vérvétellel barátkozz meg, mert lesz belõle még egy pár darab.Max majd nem nézel oda!
Igen, nekem is 3 nagy küblivel vettek vért. Vércsoport, ellenanyag, vizelet, fertõzõ betegségek.... Tehát mindent. De a beutalódon meglátod, ha érted az orvosi rövidítéseket.-)

Tegnap voltam 20hetes uh-án, és nagyon fájt ahogy csinálta teljesen befeszítettem magam? Normális ez?

eddig megvoltam elégedve a dokival de most úgy belém nyomta néha azt a uh fejet, kellemetlen volt , sőt fájt....

Legjobb válasz: Miért nem szóltál?

Miért nem szóltál?
A kérdező hozzászólása: mondtam azt mondta kicsit vastag a hasfalam muszáj belenyomnia h rendesen lássa.... nemtudom
nekem is mindig kellemetlen, szerintem normális. késõbb is néha úgy megmozgatják a babát, pl. ctg-n meg ilyeneken...nem lesz ettõl bajotok, ne aggódj, még ha rossz is!
A kérdező hozzászólása: köszi a választ! csak én úgy vigyázoka pocimra ezek meg nekiesnek....:-) megijedtem
Az én dokim is így csinálta, és mikor szóltam, azt mondta, mások még nem panaszkodtak..Akkor én is azt gondoltam, biztos én vagyok a finnyás.De mikor egy másik doki csinálta, az meg nem fájt, szóval lehet ezt normálisan is csinálni.
Nekem még soha nem fájt, mondjuk vékony vagyok nagyon, a hasfalam is vékony.

Kisfiam közel 3 éves.2 évesen már majdnem feljött a kukacán a bőr, begyulladt, sebész segített, felhúzta teljesen. Tegnap voltunk dokinál, azt mondta egy picit még le van tapadva. Volt valakinek hasonló?

Ja,és minden este becsületesen felhúztam,és mostam.

Legjobb válasz: annyira undorito ez a kukacozas...neked mid van b..meg?? kivancsi lennek az ilyenek minek hivjak a sajatjukat...szanalmas...bovebb velemenyem hadd ne irjam...hany evesen mondtok ilyet?? 21 evesen eus sulibol kavagnanak ha ezt mondanam..de eddig se jutott eszembe... es akkor csodalkozunk ha Ilyen anyak miatt lett mar belole kolbasztol kezdve lomposig minden. Pénisz, himvesszo, latinul penis a neve....basszus

annyira undorito ez a kukacozas...neked mid van b..meg?? kivancsi lennek az ilyenek minek hivjak a sajatjukat...szanalmas...bovebb velemenyem hadd ne irjam...hany evesen mondtok ilyet?? 21 evesen eus sulibol kavagnanak ha ezt mondanam..de eddig se jutott eszembe... es akkor csodalkozunk ha Ilyen anyak miatt lett mar belole kolbasztol kezdve lomposig minden. Pénisz, himvesszo, latinul penis a neve....basszus
A kérdező hozzászólása: 3 éves gyerekrõl van szó!!!! Azért egy kicsit normálisabban válaszolhattál volna!Ha nem tetszik, amit írtam minek válaszolsz?
miert hany eves kortol nevezzuk neven a peniszt? pont azert valaszoltam mert ez egy ilyen oldal....ha ezt tudod egyaltalan. De ne izgulj....sokan irnak ekkora hulyeseget , csak nalad telt be a pohar.
Amugy gyakszin neogranormonnal kentek hogy konnyebben csusszon.

Tegnap voltam orvosnál 5+3 hetesen. Csak petezsák volt látható, de azt mondta ez teljesen normális. Reggel barnás valamim volt. Mitől lehet?

Volt már egy missed abom 7 hetesen.

Legjobb válasz: Lehet most is készülõdik a missed. Menj vissza a dokihoz. A petezsák normális volt, a barnázás nem, fõleg egy missed után nem az.

Lehet most is készülõdik a missed. Menj vissza a dokihoz. A petezsák normális volt, a barnázás nem, fõleg egy missed után nem az.
Szia. Amíg csak kis mennyéségben távozik a vér és inkább barnás addig minden tökéletesen rendben van.Sok kismama akár 3 hónapig még menstruálhat.A szervezet még nem értette meg, hogy már nem kell.Ne aggódj.:)
A petezsák jó, a barnázás viszont abszolút nem. Ugye nem vizsgált meg tegnap, csak UH-t csinált? Nekem egy korai vizsgálat után így indult meg a vetélés. A másik babómmal már csak 10 hetesen mentem. Sajnos van olyan doki, aki nem érti a dolgát, és van aki érzékenyebb a külsõ beavatkozásra. Nálam a szülés is egy méhszáj vizsgálat után indult meg 36 hetesen, úgy hogy elõtte az NST még fájást nem mutatott méhösszehúzódást és nem volt fájásom, zárt volt a éhszáj, még 2 hetet jósolt a doki. Aznap éjszak megszültem, az ügyeletes orvos és szerintem is van összefüggés.
Mindenképp menj orvoshoz, lehet hogy nincs különösebb probléma (bár az én orvosom azt mondta, ha vérzés, barnázás van, azonnal orvos), de az is lehet, hogy sajnos elkezdõdött a baj. Az a biztos, ha megnézeted magad! Reméljük minden rendben lesz!
ha volt missed-ed menj dokihoz! Nem normál a barnázás

Tegnapra voltam kiírva, semmi jele annak, hogy jönni szeretne a Baba, a méhszájam teljesen zárt, fájásaim se nagyon vannak, mire számíthatok?

A dokim azt mondta, hogy ha 1 héten belül nem indul meg magától akkor elkezdi érlelni a méhszájat ... Kicsit félek az indításos szülést?l, nem mintha a "sima" szülést?l nem félnék ... :-) Valamint korábban volt egy méhszájsebem, amelyet kezeltek és kérdeztem is a dokitól, hogy okozhat -e gondot a terhességem alatt és mondta, hogy most nincs vele gond nem de majd szülés után megnézi és nem sok jót hallottam arról, hogy ha valakinek ez szétreped akkora ugye varrni kell és elég nagy fájdalommal jár ... Igazából nem is magától a szülést?l tartok, vagyis attól is de rólam tudni kell, hogy t?fóbiás vagyok még egy vérvételnél is majd elájulok ... És ott van az, hogy varrás, hogy fájdalomcsillapítás stb. Bár tudom, hogy nem ez a legfájdalmasabb része de mégis félek, nagyon bizarr nekem belegondolni abba, hogy "oda" kapok szurit. Persze már a kislányomat is nagyon várom, tudom, hogy minden fájdalmat meg fog érni, de mégis van bennem elég sok félelem :-)

Legjobb válasz: Bocsi, a gond után nem kell a nem! :-) Siettem és elírtam!

A kérdező hozzászólása: Bocsi, a gond után nem kell a nem! :-) Siettem és elírtam!
nyugi ilyenkor már nagyon türelmetlen az ember és borzasztóan nehéz is ebben a rohadt melegben ... én is a 41. héten szültem, 3 napja bent voltam a kórházban, amikor magától beindult
ezek miatt a félelemeid miatt nem engeded el a babát, ezért van zárva a méhszájad... tudom, hogy nehéz, de ezen túl kell lenni, tû ide vagy oda. Kicsit korábban kellett volna elkezdeni, de azt tanácsolom, hogy relaxálj minden nap és törekedj arra, hogy nyugodt körülményeket képzelj el, hogy így bújik ki a baba. Egy gyönyörû kaput, semmi fájdalmat, csak a csodát, hogy végre egymás szemébe nézhettek, hiszen erre vágysz 9 hónapja! Sok sikert!
Ne legyen. Az ismeretlentõl félsz, de hidd el, ha eljön az idõ, nem érsz majd rá félni. És tût sem nagyon fogsz látni. Ha "oda" kapnál szurit, azt akkor kapod, amikor nagyon nyomsz és meg sem fogod érezni igazán-legalábbis, ha sima lefolyású lesz. Könnyû szülést és boldog babázást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Egyébként ezek nagyon háttérben lévõ félelmek, jóformán csak este gondolok rájuk amikor épp nem tudok aludni. A kisbabámmal pedig tegnap éjszaka igyekeztem megértetni, hogy most már ideje lesz kijönnie. Valóban, ha kicsit mélyebben belegondolok a szülésbe, elkezdek rettenetesen félni (mindig is nagyon félõs voltam mindentõl) de épp ezért nem akarom mélyebben rágni magam ezzel kapcsolatban, hanem igyekszek erõt gyûjteni a Baba születésének napjára. Most voltam magzatvízvizsgálaton, tegnap és ahogy feltettem a lábaimat már akkor elkapott egy kisebb félelem, hogy mi lesz ha most bent kell maradnom mert pl. nem tiszta a magzatvíz. Pedig akkor még csak annyit mondtak, hogy tegyem fel a lábam ... :-) De igyekszem erõs maradni, hiszen tudom, hogy attól mert pánikolok nem segítek sem a Babán sem pedig magamon!
sétálj sokat, na nem a legnagyobb kánikulában nappal, hanem reggel és este.
A kérdező hozzászólása: Ez megvan ... :-) Emellett ha tehetem, végzem a házimunkát elég sokat mozgok, jövök-megyek, mindig van valami. Nem pihenek túl sokat. A nemi életünk is elég rendszeres volt végig pedig annyira mondogatták, hogy ne legyen mert megindulhat a szülés ... :-) És tessék, most nem, hogy idõben de idõn túl sem akar megindulni! :-)
amikor majd ott leszel már nem félni fogsz, "csak" szenvedni. :) túlleszel rajta, mint már annyian, minden elsõ szülõ nõ retteg, még ha nincsenek is ilyen gondjai mint neked. ez teljesen normális. könnyû szülést neked! 2, 5 éves kislány anyukája + 38 hetes km

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!