Találatok a következő kifejezésre: Tegnap voltam 19 hetes kismama (3 db)

19 hetes kismama vagyok. Tegnap voltunk genetikai ultrahangon, és kiderült, hogy a baba nagyon alul helyezkedik el. Szinte teljesen a szeméremcsont mögé bújt. Van hasonló tapasztalatotok?

A növekedési üteme és a szervei egészségesek, de kicsit aggódom amiatt, hogy nem gond-e, hogy tulajdonképpen "áll a méhszájamon"? Még ha ilyenkor nem is jelent?s a súlyuk (26 deka). A doki azt mondta, hogy elég szokatlan helyzet egy 19 hetes magzattól, de aggódalomra nincs ok.

Legjobb válasz: figyelj, ez nem mai keletû jelenség. "normál" terhesség alatt a méhszájhoz közeli izmok emelik a méhet, hogy ahogy nõ a magzat, úgy lehessen neki egyre nagyobb helye.Általában ez a folyamat lassan, de korán elkezdõdik. Van, hogy nem emelkedik annyira méh, és akkor a baba n közel marad a méhszájhoz.(általában az is rásegít, ha a méhlepény a méhszáj közelében tapad) Semmi bajt nem okoz, a belsõ méhszájnak tartania kell a babát. A hátránya annyi lehet, hogy császáros lesz a szülés, de ez is függ a baba súlyától, méretétõl stb.

figyelj, ez nem mai keletû jelenség. "normál" terhesség alatt a méhszájhoz közeli izmok emelik a méhet, hogy ahogy nõ a magzat, úgy lehessen neki egyre nagyobb helye.Általában ez a folyamat lassan, de korán elkezdõdik. Van, hogy nem emelkedik annyira méh, és akkor a baba n közel marad a méhszájhoz.(általában az is rásegít, ha a méhlepény a méhszáj közelében tapad) Semmi bajt nem okoz, a belsõ méhszájnak tartania kell a babát. A hátránya annyi lehet, hogy császáros lesz a szülés, de ez is függ a baba súlyától, méretétõl stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Féltem, hogy a súlyától kinyílhat a méhszáj, de megnyugtattál. :-)

Tegnap voltam ultrahangon 19 hetes kismama vagyok. A doki a nemét illetően azt mondta női nemi szervet látott, de nem 100%! Akkor most mekkora az esély hogy kislány ennyi idős terhesen?

vagy minden doki hozzáteszi,hogy nem 100%?

Legjobb válasz: Hát 100%-ék csak akkor lesz ha kibújik egyébként nekem már 2X mondták hogy fiú szerintem nem tévednek..

Hát 100%-ék csak akkor lesz ha kibújik egyébként nekem már 2X mondták hogy fiú szerintem nem tévednek..
nagyon sok lánybol lett már fiu, én ugy tudom 24hét körül mondják de százra soha, csak ha meg van akkor
Nekem elsõ perctõl lányt mondtak, nekem is a 19. héten, úgy tudom 100 %-ra tényleg nem mondják, nekem azt mondták 100% hogy kislány, azóta minden uh-on rákérdezek, sõtt 4 D-én is voltunk mindenhol kislány, azt mondták tuti!
Feküdj hanyatt, egyél csokit, igyál kávét 1-2 kortyot vagy kólát energiaitalt.
csak lustizik, én ugyanennyi idõs vagyok és én is kb. 1-2 hete érzem, de vannak napok amikor semmit sem érzek meg vannak napok amikor intenzív a mozgása. a kakaó, csoki jó ötlet, a kólát és energia italt én nem ajánlom, nagyon egészségtelen.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Kicsit meg is nyugodtam! Colat néha iszok mert kicsit fölviszi a 80/60-as vérnyomásomat.
ha alacsony a vérnyomásod, az más. akkor muszáj vagy 1 kávé, vagy egy kis kóla naponta.
Egyáltalán nem érzed 2 napja? Semmi apró mozgást? Hát nálam a 17.hét után nem volt olyan nap hogy ne érezzem, és megmondom õszinzén hogy nem is lettem volna nyugodt...igyál kólát, egyél valami édeset, mozogj egy kicsit és ha utána sem érzel semmit, szerintem a biztonság kedvéért menj be az illetékes kórházba egy ellenõrzésre.Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Ettem csokit és a hátamra feküdtem így érzek valami apró mozgást de sokkal kisebbek mint amilyenek voltak.
Szia! Én a 3. gyermekemnél éreztem hasonlót. Be is mentem a helyi kh-ba. Uh-t csináltak, egy kicsit hülyének néztek, de megérte, mert nyugodtan mentem haza. :) Minden rendben volt, csak lustizott a Drága! :) További szép babavárást, könnyû szülést!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!