Találatok a következő kifejezésre: Tegnap vettem az (293 db)

Tudnátok elemezni a mondatokat? Katának a ruhája piszkos lett. Kata új ruháját tegnap vette az édesanyja. Nekünk nincs autónk. Nektek van kocsitok? Az asszonynak egy szép szál, de semmirekellő fia volt.

Ennek az asszonynak a fia egész nap csak lustálkodott.

Legjobb válasz: Állítmány: lett Alany: a ruhája Minõség jelzõ: piszkos Részes határozó: Katának Állítmány: vette Alany: az édesanyja Idõhatározó: tegnap Tárgy: Kata ruháját Minõség jelzõ: új Állítmány: nincs Alany: autónk Ellentétes mellérendelõ szintagma.

Állítmány: lett Alany: a ruhája Minõség jelzõ: piszkos Részes határozó: Katának Állítmány: vette Alany: az édesanyja Idõhatározó: tegnap Tárgy: Kata ruháját Minõség jelzõ: új Állítmány: nincs Alany: autónk Ellentétes mellérendelõ szintagma.
Múltkor ez volt a leckénk...

Tegnap vettem az Elektroban egy jack elosztót, de sajna reggelre elromlott a fülhallgatóm. Tegnap az üzletben azt mondta az eladó, hogy ad az adapterhez egy nyugtát, és így 3 napig visszavihetem ha nem jó vagy ha nem ilyen kell. Lehetne (lent)?

Szóval, azt meg lehetne csinálni, hogy visszaviszem ma az elosztót, és annak az árához még hozzádobva egy kis pénzt veszek egy fülest? 599-ért már láttam (nem kell hogy drága legyen:)), az adapter 399 volt. Az elosztóhoz megvan a nyugtája, a számlája és a doboza is. Visszaveszik így akkor is, ha jól mûködik (igaz csak kipróbálva lett), csak nem ilyen kell, hanem füles? Elõre is köszönöm a válaszokat!:)

Legjobb válasz: Szerintem megoldható.

Szerintem megoldható.
A kérdező hozzászólása: Akkor majd megkérdezem, köszi.:)

Van egy 7 hetes labrador kutyám, tegnap vettem. Azt vettem észre ma, hogy megeszi a székletét, amit még nem szedtem össze, amit összeszedtem annak meg nyalogatja a helyét. Ez normális, mert én nagyon aggódom?

Legjobb válasz: normális, ne aggódj, de kakievéses kérdéstõl is hemzseg az oldal... próbáld meg leszoktatni róla! legyél résen, szidd meg, mikor látod!

normális, ne aggódj, de kakievéses kérdéstõl is hemzseg az oldal... próbáld meg leszoktatni róla! legyél résen, szidd meg, mikor látod!
normális, az enyém is megette többször:) szólj rá olyankor, h fúúúúj nem szabad, és meg fogja érteni.
Az alomból hozta tanult viselkedésként (az anyakutya hetekig megeszi a kölykök kakiját). Mihamarabb szoktasd le róla. Ha tetten éred, szidd le, és vidd el onnan.
az elsõ levél után már biztonságos.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
Még a második levelet sem kellett volna megvárni, már az elsõ levél közben biztonságos lett volna amúgy. De a betegtájékoztatóban is le van írva egyébként, hogy mikorra fejti ki a hatását. A mai fogamzásgátlók nagy része, amennyiben a vérzés elsõ napján kezdi el szedni az illetõ, már az elsõ szemtõl kezdve védelmet nyújt. Azt a 2 hetet vagy 1 hónapot csak a biztonság kedvéért szokták mondani, de igazából korábban is kifejti már a legtöbbje a védekezõ hatást.
A maximális hatás már rég megvolt, ettõl még lehet probléma, de igen, igen: 0, 1%...
Akinek rendezett 28 napos ciklusa volt, mielõtt elkezdte szedni a tablettát (menstruáció elsõ napjától) annak a 3.hét végén már biztosan véd a gyógyszer. Én ennek ellenére mindig kivártam a 4 hetet. Azután már csak annyi a kockázat, amennyi fenáll alapból, ha tablettával védekezik valaki. Egy apró megjegyzés (nem kötekedésbõl): Ha tablettát szedsz, akkor nem menzeszed van, hanem megvonásos vérzésed.
A kérdező hozzászólása: és ha csütörtökön veszem be az ucsót attól még pénteken, szombaton lehet, ugye?:)

Tegnap elkezdett az egyik moha alatt guppasztani a guppim, ma felfordulva, félig oldalt van, külön vettem, néha próbál úszni, és vörösek a kopoltyúi. Mi baja lehet? Most a hím guppim gubbaszt ugyan ott ahol tegnap a nöstény. Fertőző ezek szerint?

Mit csinálja a többi hallal?

Legjobb válasz: A vörös kopoltyú oxigénhiányt, ammóniamérgezést vagy kopoltyúférgességet jelez. Az ammóniamérgezés a legvalószínûbb. Nem fertõzõ, környezeti hatás, amin neked kell változtatni. Egy azonnali, erõs vízcsere(klórmentes vízzel) és extra levegõztetés a sürgõsségi gyógymód. Hosszú távon meg a rendes szûrés.

A vörös kopoltyú oxigénhiányt, ammóniamérgezést vagy kopoltyúférgességet jelez. Az ammóniamérgezés a legvalószínûbb. Nem fertõzõ, környezeti hatás, amin neked kell változtatni. Egy azonnali, erõs vízcsere(klórmentes vízzel) és extra levegõztetés a sürgõsségi gyógymód. Hosszú távon meg a rendes szûrés.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!

Tegnap vettem ovutesztet. Akkor most mikor is kell nagyon belehúzni az együttlétbe? Tegnap még negatív volt és most vagyok középidőben.

Ha pozitív lesz, akkor onnantól kezdve meddig van esély? Bocsi a tudatlanságért, de most tanulom. köszi

Legjobb válasz: Benne van a tájékoztatóban..... Ahogy pozitív lesz már lehet próbálkozni,de maga az ovuláció az utolsó pozitív nap utáni elsõ negatív napon szokott lenni általában,hajnalban.Szóval pozitív napokon és az elsõ nega napon akciózzatok.

Benne van a tájékoztatóban..... Ahogy pozitív lesz már lehet próbálkozni, de maga az ovuláció az utolsó pozitív nap utáni elsõ negatív napon szokott lenni általában, hajnalban.Szóval pozitív napokon és az elsõ nega napon akciózzatok.
Igen, a tájékoztatóban sok minden le van írva:) Én vezetem a hõmet is és bizony nekem nem az elsõ negatív napon volt ovum, hanem azon a napon, amikor pozitív volt. Szerintem, ha most vagy középidõben, akkor minden másnap lehet gyakorlatozni:) Ha pozitív lesz, az csak megerõsít, hogy tényleg akkoriban lehetett ovu. A hõdet nem méred? A kettõ együtt sokkal jobb.
A kérdező hozzászólása: negítív, a hõm mégis kicsi 36, 1
Szia lehet, h. már lemaradtál az ovuról.Én a 11. napon kezdtem el tesztelni ebben a hónapban, akkor nega volt.A 12. napomon teljesen pozitív, erõsebb volt a teszt csík mint a kontroll, és értelem szerûen a 13. napomon volt ovulációm.13. napomon az ovutesztem ismét nega lett.28-9 naposak a ciklusaim.Mi akkor húztunk bele, mikor pozi volt a teszt, és utána minden nap együtt voltunk még három napig.Majd 22.-én kiderül, hogy sikerült.-e.Sok sikert.
Nincs görbéd, amit csatolni tudnál? Hányadik napon vagy ma és hány naposak a ciklusaid, és hányadik napja csinálod az ovu tesztet? Nincs több kérdés:)
Bocs most nézem tegnap vetted:) Most visszanéztem a görbéimet, nekem hogy is volt... ha kéred belinkelem!
A kérdező hozzászólása: most voltam nõgyógyásznál Látott egy nagy tüszõt. Elküldött hétfõre vélvételre. azt mondta, hogy addig próbálkozzunk. Ha most látta az érett tüszõt, akkor még nem feltétlenül kell pozinak lenni a tesztnek?
A kérdező hozzászólása: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/c816e84281cd56010bd419..
http://www.ciklus.hu/images/diagramok/5a5f2bcb2d3eab660891c6.. Ezt akartam megmutatni, nekem is lement a hõ és másnap is lent volt és akkor volt pozitív az ovu teszt. De mivel a hõt reggel méred a tesztet mag este csinálod, lehet, hogy reggel lemegy a hõ és aznap este az ovu teszt pozitív.

Tegnap vettünk egy laptopot és kaptunk hozzá a gari mellé egy 3 napos "papírt" is. Tegnap bekapcsolás után rögtön észrevettünk 1 pixelhibát.3 napig kikell cseréljék, nem? Vagy ha nem akarják, akkor mondjuk azt, hogy így nem kell és vegyék vissza?

Ezt még délelőtt tettem fel... visszavittünk és azt mondták,hogy nincs bent az üzletvezető,majd hétfőn vigyem be újra,mert elvileg nincs visszavétel. bementünk a Westend-be és ott van egy Fogyasztóvédelemi-s info pult. ott azt mondták,hogy vissza kell,hogy vegyék! addig használhatom?

Legjobb válasz: Olvad el a papírod, rá van írva, gondolom azért adták.

Olvad el a papírod, rá van írva, gondolom azért adták.
Nem, addig ne használd, nehogy belekössenek.
A kérdező hozzászólása: webáruházban rendeltem meg...és a fogyasztóvédelem embere mondta, hogy 8 napon belül bármikor elállhatok a vásárlástól és visszavihetem
A webáruház az más, ezt nem mondtad. Ott valóban él a 8 napon belüli elállás joga. http://www.nfh.hu/hasznos/internetes/elallasijog.html
Fenyegetsd meg õket a fogyasztó védelemmel máskor, egybõl visszavették volna.Nem értem, hogy jön ide az üzletvezetõ ott lévõ emberke fogja vagy kifizeti vagy cseréli ennyi.
menjél el a dokihoz vagy mond meg anyudnak õk tudnak segíteni :)
szerintem ez egyáltalán nem gond, nekem is volt már ilyen a másfél év alatt egyszer. ha jól értem 6 hónapja szeded, lehet hogy még nem állt be rendesen, ez egyénfüggõ. :)
Nem igazán értem! Nekem sosem múlik el addigra, mire elkezdem szedni a köv. levéllel, csak miután elkezdtem szedni 1-2 nap és utána múlik el! De amúgy elvileg benne van a tájékoztatójában, hogy akkor is el kell kezdeni szedni a köv. levéllel, ha még nem múlt el a mensi!
A kérdező hozzászólása: tudom, el is kezdtem szedni, csak kicsit beparáztam h vmi baj lehet de nõvérem modnta h neki is volt ilyen, és ez nem gond!

Kerem segitsen valaki tegnap vettem egy samsung i9000 (galaxy s ) es az 1 ideges tenyezo az hogy pl temple run szaggat ezt nem tudom felfogni nezek videokat neten es ott nekik nem 2.2.6 os rendszer van rajta (hasznaltan vettem)?

segitsen valaki nagyon megkoszonem

Legjobb válasz: Elsõ körben csinálj egy hard resetet. http://www.hardreset.hu/samsung-i9000-galaxy-s-hard-reset.html http://www.hard-reset.com/samsung-i9000-galaxy-s-hard-reset... Aztán nézd meg akkor is lassú-e. Keress frissítést neten keresztül. Menj fel wifire és keress a menüjébõl frissítést.

Elsõ körben csinálj egy hard resetet. http://www.hardreset.hu/samsung-i9000-galaxy-s-hard-reset.html http://www.hard-reset.com/samsung-i9000-galaxy-s-hard-reset... Aztán nézd meg akkor is lassú-e. Keress frissítést neten keresztül. Menj fel wifire és keress a menüjébõl frissítést.
A kérdező hozzászólása: mi a kombinacio mert nallam valami downloading jott ki mit csinaljak?
A kérdező hozzászólása: meg volt a hard rest!!
Nem lehet hogy sok app futott a háttérben?
A kérdező hozzászólása: van az android kill em azt szoktam mindig nyomni :)
2.2.6.? nem 2.3.6.? ha az elõbbi, akkor sürgõsen frissítsd az Androidot!
A kérdező hozzászólása: bocs elirtam 2.3.6

3 Hete késik a menstruációm múlthéten vettem két tesztet (nem reggeli vizelettel csináltam) negativ lett. Tegnap vettem megint és az már pozitiv volt. Mitcsináljak? Péntekre van időpontom, a gondozóba. Várjak vagy vegyek még egy tesztet?

Ha valóban kisbabám lesz akkor számitásaim szerint kb 5 hetes és 4 napos babás lehetek. Valakinél volt hasonló?

Legjobb válasz: Nem voltak stabilak a ciklusaid. A terhességet a mensi elsõ napjától számolják, de mivel ilyen késõn lett pozitív valszeg késõbb volt ovud.

Nem voltak stabilak a ciklusaid. A terhességet a mensi elsõ napjától számolják, de mivel ilyen késõn lett pozitív valszeg késõbb volt ovud.
A kérdező hozzászólása: de teljesen normális volt a ciklusom idáig!
Akkor nagyon furcsa, hogy ilyen késõn lett pozitív a teszt. Majd írd meg mit mondott a doki.
persze, vegyél még egy tesztet... :)
A kérdező hozzászólása: Vettem. Az is pozitiv. Most ilyen fele fele arány alakult ki 2 poz és kettõ neg. ilyenkor mi a helyzet?
Mivel az elsõt nem reggeli vizeletbõl csináltad, abban kisebb volt a HCG koncentráció, ez normális. Ha azóta van két pozitív teszted, akkor minden bizonnyal terhes vagy! :-)
Azért 3 hetes késésnél már 7 hetes körül kell lenned, ha normál 28 napos ciklust számolunk. Ha mész orvoshoz már szívhangot is látnia kellene, ha esetleg mégsem akkor késõbb volt ovu és késõbb volt a nemvárt idõpontja is.
A kérdező hozzászólása: 2mm petezsák látható az Ultrahangon. 10 nap mulva kontroll. :) )

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!