Találatok a következő kifejezésre: Tegnap szült cicám (3 db)

Tegnap szült a cicám 4 kicsit, csak kettő maradt meg, félek hogy a többi sem éli túl, mit tehetnék?

Az egyik szüléskor meghalt, a másik csak ma, nem tudom mi lehetett a baj, most is elég hidegnek t?nik a 2 kicsi (és nagyon picik), de én azt sem tudom milyennek kellene lenniük, lehet hogy normális még ilyenkor hogy kicsit hidegebbek? Mert nincsenek hideg helyen se. Az anyacica ott van velük állandóan, még ki sem jött onnan tegnap óta, legalább is nem láttam, ez így szokott lenni?

Legjobb válasz: Ha már meghaltak kicsik akkor természetesen nem nomrális, és ilyenkor nem ide kellene írni, hanem állatorvost kell hívni. Persze az pénzbe kerül. Miért nem lehet ivartalanítani azokat a szerencsétlen cicákat? (ez is pénzbe kerül, de csak egyszer, és többet nem lesz gond a nem várt kismacskákkal). Vagy ha annyira nincs pénzed, akkor legalább figyelni rá, hogy ne legyen felcsinálva?

Ha már meghaltak kicsik akkor természetesen nem nomrális, és ilyenkor nem ide kellene írni, hanem állatorvost kell hívni. Persze az pénzbe kerül. Miért nem lehet ivartalanítani azokat a szerencsétlen cicákat? (ez is pénzbe kerül, de csak egyszer, és többet nem lesz gond a nem várt kismacskákkal). Vagy ha annyira nincs pénzed, akkor legalább figyelni rá, hogy ne legyen felcsinálva?
Na mi van a pici cicával? Megmaradt!
Olyan könnyû ám az embereket kioktatni meg ítélkezni. Szálljatok magatokba.
Ne térjetek már el a témától.Kinek mi köze hozzá, hogy mennyi pénze van az állatok tartására.SEMMI!Amúgy meg ha nem érdekel a kérdés akkor minek kell rá válaszolni.Remélem az az egy cica megmarad, Sok sikert hozzá.
A kérdező hozzászólása: Attól hogy nincs pénzem még szeretem az állatokat, és aminek nincs gazdája és idejön nem fogom kidobni mint mások teszik. Etetni tudom mivel mert marad nekik mindig maradék, csak ezekben a helyzetekben mint most nem tudom mit tehetnék. Most néztem és még egy kicsi elpusztult, felhívtam az állatorvost, azt mondta meleg helyen legyenek, és szopjanak rendesen, ennyi, nem tud mit tenni, ez meg eddig is megvolt, nem maradtak meg mégsem, vagyis még egy van, de nem tudom meddig. Az anyacica csak 1 éves, és biztos igaza volt annak aki írta hogy koraszülöttek, így nem tehetek mást csak várok hogy mi lesz. És remélem hogy az utolsó megmarad, de sajnos õ is nagyon picurka.
Ha annyira nincs pénzed akkor mi a ...-nak tartasz ennyi macskát?
Állatorvos sem fog tudni ilyenkor szinte semmit sem tenni. Egyébként az egy napos cicák, borzasztó kicsit, gyámoltalanok, aki még nem látott ilyet, azoknak lehet úgy tûnik hogy betegek. ANyacica általában nem hagyja ott õket, az elsõ egy-két napban, takargatnod sem kell õket, az anya ezt majd megoldja a teste melegével. Igazából csak várni tudsz. Amúgy macskáknak van fogamzásgátló is, az kb 800 ft, és három hónapra elég.
Valószínûleg koraszülöttek lehetnek vagy az anya volt túl fiatal.Próbálj alájuk rakni meleg takarót, figyeld, hogy szopnak-e.Az állatorvost is kihívhatod, de az sem mindíg tud többet tenni.
Ne törõdj vele, mit írnak. Az annyira nem jó, ha tapogatod õket. Ha az anyacica ott van velük, nem lehet gond, ill. nem tudsz semmit sem tenni, csak ellenõrizni, hogy velük van az anyjuk, eteti õket, tisztogatja, melegíti. Ha nem így van, tedd be az alomba az anyamacskát, ha elkószálna túl sokáig. Elsõ alom? Mert ilyenkor sok minden elõfordul. Amúgy is lepusztulnak néha, talán túl gyengék voltak, ez ellen nem lehet semmit tenni, azért születik annyi, hogy biztosan legyen utánpótlás. Sajnos így van, nekünk annyi kiscicánk volt már, és majdnem mindig meghalt egy vagy kettõ, ilyen meg olyan okból. (Egyszer az anyjuk rájukfeküdt, és ebbõl kettõ nem élte túl.) Ez ellen te nem tudsz semmit tenni.
Arra lennék kíváncsi hogy az a 2 ami még megmaradt milyennek kell hogy legyen? Hidegek, nem nagyon, de ez baj? Valaki csak tudja milyenek szoktak lenni 1 naposan? Tudom, mindig megkapom hogy ivartalaníttassam, nincs munkám, nincs semmim amibõl elõ tudok húzni 12ezer forintot erre, és az még csak a egy macska, nekem 3 lánycicám is van, be meg nem zárhatom õket.
Bocs a megháromszorozódásért.
Jézus úristen, minek az ilyennek állat?! Hívj orvost, de AZONNAL!!!
Orvos, MOST!
Orvos talán? Ivartalanítás meg pénzkidobás...mért hiszik azt a házi szülesztõk, hogy simán megszül az anya?
A kérdező hozzászólása: elsô, ne haragudj , de nem irnám le ide, amit rólad gondolok....segitséget kértem, nem véletlenul..., a cicát szombaton vettem magamhoz, addigi gazdája nem torodott vele , nálam teganap volt az állatorvos, meg nemsokára jon oxiticint adni. Én végig a cica melett vagyok, ápolom, ahogy tudom. Nemértem miért a gazdi hibája , ha valamilyen állat halva szul....
Ha valamelyik állat halva szül az az állat többet nem szülhet, azonnal ivartalanítattni kell!
Kedves kérdezõ, az a baj, hogy nem indul mondjuk be a szülés, de anyaméhben meghalnak a kicsik és ezzel egy szép mérgezést kap a nõstény amibe õ is belehal.Ezt nem todják sokan, hisz a macska magától elrendez mindent. Mindenesetre az elõzõ tulaj nagyszerû...remélem te nem akarsz a jövõben kiscicákat tõle.Végül kijött a harmadik is?
A kérdező hozzászólása: most várjuk, hogy kijojjon a 3. aki elajándékozta, most szombaton hoztuk haza, azt mondta nem járt ki, csak egyszer szokôtt ki...remélem minden rendben lesz, mert nagyon megszerettem ezt a kis , problémacsomagot. és azt hiszem ô is engem! 2 nap alatt annyi mindenen mentunk keresztul, hogy csak na... nálam kizárt, hogy kiengedjem, mert panelban lakok, de mihelyst lehet ivartalanitom. koszonom a normális válaszokat.

Tegnap kora délután szült a cicám, azóta nem volt kint kakilni, pisilni. Miért? Tegyek bentre neki almot? Inni sem nagyon iszik, de enni eszik.

Kiskorában alomba végezte a dolgát, de teljesen átszokott a kinti pisilésre, kakilásra. Tegnap fialt..kora délután. Ez volt neki az első szülése, és 6 kiscicát hozott világra. A kiscicák egészégesnek látszanak. Viszont az anya cica a szülés óta tuti nem végezte el a dolgát. Lehet valami baja van? Azt látom rajta, hogy nagyon melege van.. Nyitott szájjal liheg, de vizet nem nagyon iszik. A tejtől pedig hasmenése van. Most adtam neki egy picike tejet, mert féltem, h kiszárad, de egyből megitta. Azon gondolkoztam, veszek cicáknak való tejport állatpatikában, hátha azt inná. Szerintetek? Kicsit meg vagyok ijedve.. Köszönöm mindenkinek a segítséget!!

Legjobb válasz: Ja és jó sok leve volt a konzerves kajának, amit evett, azt le is nyalogatta egybõl a husiról.

A kérdező hozzászólása: Ja és jó sok leve volt a konzerves kajának, amit evett, azt le is nyalogatta egybõl a husiról.
Nem kell rögtön megijedni, normális, hogy az anyacica nem hagyja magukra a kicsiket. Majd mikor nagyobbak lesznek, egyre több idõt tölt majd távol tõlük. Szerintem tegyél be neki egy almot, és a kicsik közelében etesd, mert valószínûleg nem akarja otthagyni õket. Tejet ne adj neki, mert az nem egyenértékû folyadékpótlás a vízzel, sõt ha hasmenése van, még jobban kiszárad. Tegyél ki elé friss vizet. A nedves eledel is jó megoldás, mert abban sok a víz. Lehetõleg junior eledelt adj neki, mert az magasabb energiatartalmú, mint egy normál táp. A szoptatás nagyon sok energiát elvesz, ezt ezzel tudod leginkább kompenzálni. 6 kiscica szoptatása (pláne az elsõ fialásnál) nagyon megviseli a szervezetét. Esetleg megpróbálhatjátok õket vagy néhányukat tejpótlóval etetni, hogy könnyítsetek rajta.
A kérdező hozzászólása: :) koszia választ! Kb 1 órája kiment kakilni.. Szóval nincs gond. Az az igazság, h utál alomba kakilni..de ez a probléma megoldódott. Egyébként kijön a cicáktól..itt van velem..néha benéz a cicákhoz.. Amikor cincognak a picik..akkor pedig egybõl berohan hozzájuk. Vettem cicáknak való tejport, amit vízzel kell keverni. Azt ajánlották, h adjam azanyacicának, és ha látom, h a kicsik közül vmelyik nem fejlõdik úgy, akkor neki is adjam.
Mindig nézegesd, hogy egységesen fejlõdnek-e, de az is lehet hogy nem is lesz szükség rásegítésre. A mama kapjon bõven enni, szüksége lesz az energiára. Nagyon sok boldogságot hozzájuk! :) )
Igen, azok a cicák, akik már kintre szoktak, nagyon nem szeretnek alomba vécézni (még ha ilyen extra speciális helyzet is adódik), de ezek szerint nem okozott neki gondot, hogy kikéredzkedjen:) Néha mi, emberek túlaggódjuk a dolgokat:) Amúgy a nedves macskatáp tényleg jó olyan szempontból, hogy a folyadékpótlásra valamilyen szinten megfelel, nálunk az egyik cica még ebben a nagy melegben sem iszik vizet, mert õ a konzervet szereti, míg a többieknek, akik a száraztápot eszegetik, egész nap lefetyelgetik a vizet. Jajj, milyen édesek lehetnek a picurkák:) , ahogy írtad, hogy "cincognak":) Biztosan jó kezekben vannak nálatok!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!