Találatok a következő kifejezésre: Tegnap még elég tejem, (4 db)

Tegnap még volt elég tejem, ma reggel, délelött is és délutánra azt vettem észre, hogy már nem elég a babámnak. Létezik, hogy máris elapadt a tejem?

Éhes maradt és bár nagyon ellene voltam tápot adtam neki életében el?ször most este.Most volt 5 hetes.Korai még, hogy elapadna a tejem? Vagy vége? Ennyi volt? El vagyok keseredve.Kínomban fogyasztok most minden tejserkent? terméket. 2 mellb?l szoptatok, mert 1 cici sem volt elég neki. Ja és lelkileg nagyon- nagyon mélyen vagyok. Úgy érzem, mintha a férjem is elhagyott volna. Össze vagyok törve. Ezért is apadhat a tejem?

Legjobb válasz: szia.én pontosan igy vagyok mint te,és nem tudom mit tegyek.1 hetes múlt a babám és állandóan cicizet volna de nem jön belõle ,vagy csak kevés ,és utánna sir.mindkét mellembõl kiszivja egy evésnél és kevés. énis tápszert adtam neki,mert ugye enni kell valamit.laktoherb teát folyamatosan iszom.most kifejtem mindkét mellem(mert uyge azt is már sebesre rágta)40mili jött a kettõböl.nem tudom mit tegyek.Átérzem a helyzeted habár sajnos segiteni nem tudtam.

szia.én pontosan igy vagyok mint te, és nem tudom mit tegyek.1 hetes múlt a babám és állandóan cicizet volna de nem jön belõle , vagy csak kevés , és utánna sir.mindkét mellembõl kiszivja egy evésnél és kevés. énis tápszert adtam neki, mert ugye enni kell valamit.laktoherb teát folyamatosan iszom.most kifejtem mindkét mellem(mert uyge azt is már sebesre rágta)40mili jött a kettõböl.nem tudom mit tegyek.Átérzem a helyzeted habár sajnos segiteni nem tudtam.
Ha ideges vagy könnyen elapadhat a tejed, tudom, butaság azt mondani, hogy ne idegeskedj, pláne, ha gondok vannak a házasságoddal is, mert ezt nehéz kivitelezni, de szopi közben próbálj csak a babára koncentrálni. Nekem is volt stresszes idõszakom és éreztem is, hogy kevesebb a tejcsi ill. szegény kislányom csak szívta, de nem lövelt be. Én ilyenkor kikapcsoltam mindent az agyamban, csak a babára gondoltam, simogattam és elindult a tej. Amúgy az is lehet, hogy egy növekedési ugrásban van a babád és nem kevesebb a tejed csak õ eszik többet. Ha így van, akkor szépen alkalmazkodni fog a baba igényeihez a tejtermelés. Egyenlõre szoptass mindkét mellbõl, tedd sûrûbben cicire és próbáld kerülni a tápszert. Persze, ha üvölt szegény, mert éhes maradt, akkor nem tudsz mit csinálni, de csak keveset adj neki, hogy ne legyen üres a pocakja és legyen türelme még szopizni, aztán tedd vissza a cicire. Fel a fejjel!:-)
Az elsõ kritikus pont szopi szempontjából a 6. hét körül van, a másik pedig 3 hónapos kor körül. Ilyenkor hirtelen megnõ a pici igénye. Ha ilyenkor elkezded tápszerrel kiegészíteni, egyenes az út a tej elapadása felé. A megoldás: Néhány napig gyakrabban kell szoptatni. Teljes tévedés, hogy a tejcsi a pihenõidõben termelõdne. Addig termelõdik, amíg a szopási inger éri a mellet. Tehát tedd mellre akár óránkét és 1-2 napon belül hozzáidomul a kínálat a kereslethez. Sok sikert!
Kérdezd õt, mielõtt mellétálálsz: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/
Szia!Nagyon sajnállak , de probálj a férjeddel beszélni, hogy segítsen neked a házimunkában.Mindenkinél elõjön a szülési utáni depresszió sajnos.Ne idegeskedj tudom, hogy mindenki ezt tanácsolja menj ki a babáddal a szabadba ülj le egy árnyékos fa alá és pihenj, nézelõdjél vagy vigyél magaddal egy jóbarátnõt és beszélgessél vele egy jót.minél töbször teszed a melledre annál több tejed fog termelõdni, de elöszõr meg kell nyugodnod.Sok sikert!

1 hetes a picikém, tegnap jöttünk haza a kórházból. Ott elég volt a tej 1 ciciből, sőt még tudtam fejni is. Most éjjel nem volt neki elég, másfél óránként felébredt. Fejni nem tudok, mert nincs. Normális, hogy elapad ilyenkor?

Legjobb válasz: Ne aggódj, a tejed nem apad, ha másfél óránként szoptatsz akkor nincs értelme fejni. Ha 1 cici nem elég nyugodtan kínáld a másikat, a következõ szopit pedig kezd azzal amelyikkel befejezted. Az én picikém 2 hónapos koráig éjjel nappal 1-1,5 óránként szopott, a cicijeim állandó munkában voltak. Aztán elõbb az éjjeli szopi ritkult meg aztán a nappali áll be 2-3 órákra. 4 hónapig mindkét cicim forgalomban volt, utána állt be úgy a tejtermelés hogy 1 cicibõl is jól lakott. Most 19,5 hós reggel-este még kéri a szopit. Nekem õ nagyon sokat segített, szívbõl ajánlom a tanácsait, bátran keresd meg: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/4/ Bízz önmagadban, sikerülni fog!! Pihenj sokat, egyél-igyál rendesen és sokat bújj össze a kicsiddel.

Ne aggódj, a tejed nem apad, ha másfél óránként szoptatsz akkor nincs értelme fejni. Ha 1 cici nem elég nyugodtan kínáld a másikat, a következõ szopit pedig kezd azzal amelyikkel befejezted. Az én picikém 2 hónapos koráig éjjel nappal 1-1, 5 óránként szopott, a cicijeim állandó munkában voltak. Aztán elõbb az éjjeli szopi ritkult meg aztán a nappali áll be 2-3 órákra. 4 hónapig mindkét cicim forgalomban volt, utána állt be úgy a tejtermelés hogy 1 cicibõl is jól lakott. Most 19, 5 hós reggel-este még kéri a szopit. Nekem õ nagyon sokat segített, szívbõl ajánlom a tanácsait, bátran keresd meg: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/4/ Bízz önmagadban, sikerülni fog!! Pihenj sokat, egyél-igyál rendesen és sokat bújj össze a kicsiddel.
Nekem is igy volt a lányommal (második gyerek) és kicsit kétségbe is estem hogy nem lesz elég a tejem. De beszéltem a védõnõvel meg pár ismerõsömmel is és kiderült hogy csomóan 2 cicibõl szoptatnak egy alkalommal. Úgyhogy én is így csinálom. Érdekes módon én is éjjel vettem észre hogy nem elég neki egy mell. Semmi gond nincs azóta sem, mindig megkínálom a másikból is, és abból amúgy nem cicizik már annyit mint az elsõbõl. Igyál nagyon sokat!!! Nekem azért is volt igy sztem mert a kórházban semmit se kellett csinálnom, "csak" szoptatni meg a babával foglalkozni, és hozták be nekem az innivalót, levest stb. Itthon meg nincs segítségem és van hogy nem iszok annyit amennyit kéne. Sok erõt nektek, és sok tejet!!! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!Kicsit megijedtem, mert nappal 1 cici nekünk is elég.Csak azt hittem, ha kettõbõl adok, akkor elfog a másikból és a következõ alkalommal nem lesz benne.

Lehetséges az, hogy azért kevesebb a tejem, mert nem ittam tegnap elég folyadékot? Eddig 50-60-80-at szopizott, és utána még tudtam lefejni, most 50-et, és nem tudok fejni. Ugye nem akar elapadni?

Legjobb válasz: Szia! Nem szabad arra gondolnod,hogy el fog apadni!!! Igyál sok folyadékot,és tedd többször cicre a picit,ha ilyen érzésed van! Én is sokszor azt hittem,hogy na kész vége nincs tejem,és szerencsére még egy évesen is tudtam szoptatni! Minden jót neked!

Szia! Nem szabad arra gondolnod, hogy el fog apadni!!! Igyál sok folyadékot, és tedd többször cicre a picit, ha ilyen érzésed van! Én is sokszor azt hittem, hogy na kész vége nincs tejem, és szerencsére még egy évesen is tudtam szoptatni! Minden jót neked!
100%, hiszen nem az ételtõl, hanem a folyadéktól nõ a tej mennyisége.
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ, akkor odafigyelek nagyon, a mennyiségre.


Kisfiam 5 hónapos lesz sajnos nem elég a tejem neki ezért tápszerrel pótlunk Adtam már neki kicsi reszelt almát is meg barackot de valamiért 3 napig nem volt széklete megkellet lázmérőznöm tegnapellőt volt egy kicsi tegnap óta megint semmi. Mi lehet?

Még a foga is jön.

Legjobb válasz: édeskömény teát adj neki attól beindul a bélmozgása.gyógyszertárban vagy esetleg dm-ben lehet kapni 300-400 ft körül van.nekem is ennyi idõs a kisfiam neki jót tett.

édeskömény teát adj neki attól beindul a bélmozgása.gyógyszertárban vagy esetleg dm-ben lehet kapni 300-400 ft körül van.nekem is ennyi idõs a kisfiam neki jót tett.
lehet, hogy az almától. Én most megfõztem az almát az ikreimnek, mert a kislányom is nehezen kakált tõle.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!