Találatok a következő kifejezésre: Tegnap kullancs a (16 db)

Tegnap kullancsot szedtek ki a lábamból. Szerintetek nem kaptam valami ferőzést, mert hányingerem van és levert vagyok?

Legjobb válasz: Egy vérvétel kimutatja a dolgot. Figyeld a bõröd! Anyumat a derekán csípte meg egy kullancs, hatalmas kiterjedt piros folt lett körülötte, és hát kiderült, hogy fertõzött volt a kullancs. Utána sokáig Doxiciklint kellett szednie és fényérzékeny lett.

Egy vérvétel kimutatja a dolgot. Figyeld a bõröd! Anyumat a derekán csípte meg egy kullancs, hatalmas kiterjedt piros folt lett körülötte, és hát kiderült, hogy fertõzött volt a kullancs. Utána sokáig Doxiciklint kellett szednie és fényérzékeny lett.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
egy kis meningitis gyanú bejátszik

I Tegnap kullancs volt a nyakamban, viszont 27 hetes terhes vagyok. Kivették a sürgősségin. Nagyon pici volt. Történhetett valami a babával? Kicsit aggódok.

Legjobb válasz: a kullancsot gondolom bevizsgálják amennyiben fertözött amit kétlek akkor az állapotodat figyelembe véve fognak kezelni. te véredett szivta nem a babáét. ilyenkor nagyon kevés a fertöztt kullancs

a kullancsot gondolom bevizsgálják amennyiben fertözött amit kétlek akkor az állapotodat figyelembe véve fognak kezelni. te véredett szivta nem a babáét. ilyenkor nagyon kevés a fertöztt kullancs
Be kell vizsgáltatni a kullancsot, hogy fertõzött-e.
Kb. ennyi idõs terhes voltam, amikor én is észrevettem magamba egy kullancsot. Bementem az ügyeletre, és ott kiszedték, majd annyit mondtak, hogy 1-2 hónapig nézegessem a helyét, ha nõ a csípés körül a pirosság, akkor irány a doki.
Én terhesség alatt rendszeresen jártam kirándulni (nyáron) és összesen kb 6-8 kullancsot vettem észre magamban. Az elsõnél nagyon bepánikoltam és mivel már volt Lyme-kór gyanúm, megvolt az akkori dokim telefonszáma és felhívtam hogy mit tegyek. A kullancs már nem volt meg, nem tudtam bevizsgáltatni. Azt mondta a doktornõ hogy semmi pánik, nem kell aggódni, ha hamar eltávolítottam a kullancsot akkor minimális az esély a fertõzésre, figyeljem a helyét hogy elmúlik-e a pirosodás, illetve ha bármilyen szokatlan tünetet érzek magamon pl. nyári influenza, akkor jusson eszembe a doktornál hogy kullancs volt bennem. Azt mondta hogy ha el is kapom a Lyme-kórt, ha odafigyelek és észreveszem akkor kikezelnek belõle és a babának semmi baja nem lesz. Bíztam benne, nem kaptam el semmit és a babámnak sem lett baja.

Tegnap kullancs ment az 5 éves fiamba. Benne maradt egy kicsi darab, amire még a doki is azt mondta, hogy nem fertõzhet. Szerintetek?

Délután 4kor még nem volt benne, utána vendégségbe mentünk, este fél 9kor a fürdésnél már benne volt, de még picike volt, semmit nem szívott. Megpróbáltam szépen csipesszel, ahogy kell, a gyerek elrántotta magát, beleszakadt. Utána nem engedte, hogy hozzányúljunk. A háziorvos asszisztense is megpróbálta kiszedni, egy darabot sikerült is neki, de egy pirinyó benne marat. Olyan mint egy kicsike szálka. Nem boldogultunk vele, úgyhogy bevittük az ügyeletre. Négyen fogtuk le szegénykémet, de a doki sem tudta kipiszkálni. Azt mondta, hogy felületi és valószínûleg nem fertõz, de azért figyeljük, hogy ízületi fájdalomra panaszkodik-e, vagy megjelenik-e rajta a vándorló piros kör. Engem nem nyugtatott meg. Szerintetek lehet baja? Még sosem volt benne kullancs, bennem is legutóbb gyerekkoromban.

Legjobb válasz: Nem lesz baja. Kilöki a szervezete. Nyugodj meg!

Nem lesz baja. Kilöki a szervezete. Nyugodj meg!
Szerintem az orvos azért tanult 5-6 évet, hogy tudja ezt. És mi, a válaszolók nem vagyunk orvosok. Azért mondta azt, hogy figyeld a kört meg izületi fájdalmat (bár elképzelem ahogy egy 5 éves erre panaszkodik:D), hogy elkerülje az esetleges felelõsséget, kötelessége tájékoztatni akkor is, ha 1% esély is van a fertõzöttségre. Benned is gyerekkorodban volt, és most felnõtt vagy =élsz! túlélted!
Szegény gyereket ennyire meghurcolni egy vacak kullancs miatt... Amúgy igaza van az elõttem írónak. Egy egyetemet végzett orvosnak nem hiszel, az itt leledzõ laikusoknak miért hinnél? Semmi baja nem lesz, a szervezet felismeri az idegen testet és kilöki magából.
A legjobb amit tehetsz, hogy alaposan figyeled a kullancs környékét és a gyerek egészségügyi állapotát. Ne hisztizd túl a dolgot, mert egy életre félni fog a kullancsoktól. Emiatt nem fog menni túrázni, stb.. Kezeld kellõ óvatossággal a helyzetet.
Tavaly a kis másfél évesemben volt kullancs, ugyanígy történt, beletört a dögnek valamije a bõrébe, egy icipici pont. Magától kijött, én addig fertõtlenítgettem gyakran. Figyeltem a reakciókat, stb., de 1 napig bírtam idegekkel, és elvittem a kullancsot kivizsgáltatni. Engem megnyugtatott, nem volt fertõzött. Szóval happy end.
Mondjuk szerintem nem az fertoz , ami benne marad, hanem piszkalassal nyomogatod a hasat hány. Az a fertõzõ. +az összes benne lévõ testvaladek


Tegnap találtam a lábomban egy kullancsot kiszedtem de lehet maradt egy apró darab benne. Van vele valami tennivaló? Mennyi idő alatt kell elmúlnia a helyének? Mikor kell orvoshoz fordulni?

Csipesszel szedtem ki mivel arcszesz volt itthon azzal fertőtlenítettem de mintha maradt volna benne a fejéből de lehet már csak a szemem káprázik annyit néztem. A helyén szúnyogcsípés szerű pötty van kis dudorral. Ez normális?? Ha maradt benne valami kijön majd magától?

Legjobb válasz: tegyél rá egy párakötést.

tegyél rá egy párakötést.

Tegnap kullancs volt a kislányomba. Kell valamire figyelnem?

Elvittük az ügyeletre, ott szedték ki neki, de nem mondtak semmit, hogy valamire oda kellene figyelnünk ezután.

Legjobb válasz: Arra kell figyelned, hogy bepirosodott-e a helye. Ha nem minden ok(ez történt az én kislányommal is tavaly). Ha igen akkor az utal fertõzésre, de ezt amúgy is észre vették volna az ügyeleten.Ha nem vagy nyugodt, akkor el lehet vinni spéci vérvétere is.Üdv!

Arra kell figyelned, hogy bepirosodott-e a helye. Ha nem minden ok(ez történt az én kislányommal is tavaly). Ha igen akkor az utal fertõzésre, de ezt amúgy is észre vették volna az ügyeleten.Ha nem vagy nyugodt, akkor el lehet vinni spéci vérvétere is.Üdv!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Már alig látszik, hogy hol volt benne! :-)
megéreznéd ha a hajadba van!!
Hát necces a dolog, én egyszer olvastam nyári kiriccanás után pár nappal az ágyban amikor egyszer csak megláttam magam mellett egy igazi degeszre tömött kullancsot. Kijött belõle egy jó adag vér amikor elnyomtam. Egyáltalán nem is vettem észre.
Nem lehet érezni! Kérjél meg valakit, hogy nézzen át, nincs benne semmi ciki.
szerintem megéreznéd de a biztonság kedvéért megnézetném másvalakivel is, mert ha véletlenül elkerülte a figyelmedet és csak akkor veszed észre, amikor megszívta magát, az nem jó
Megérzed azt nyugi! Meglehetõsen viszket. Egyébként ez az egész kullancs téma annyira fel van fújva! Agyhártyagyulladásra ott az oltás, a Lyme-ra pedig ott az antibiotikum. Megjegyzem én tájfutóként eddig minimum 50 kullancsot szedtem ki magamból és soha semmi problémám nem volt. Szerencsére nem minden kullancs fertõzött.

Jártál már így? Kullancsot találtam tegnap este a térdhajlatomban. Nagyon picike volt még, vér nem is volt benne, amikor szétnyomtam. Szerintem alig egy órája lehetett bennem.23 hetes vagyok.

Úgy gondolom, ha lymeos lennék, hamar jelentkezne így a terhesség alatt, az immunrendszer gyengesége végett.Tehát már kezdene kokárdásodni a b?röm...Vagy nem jól gondolom?(Félek, hogy a körzeti doki antibiotikumot írna egyb?l, az meg elnyomja a lehetséges tüneteket.)

Legjobb válasz: Én a fiamat a bõrgyógyászhoz vittem és õ szedte ki, mert olyan helyen volt, hogy nem fértem hozzá! a következõket a doki mondta: Ha 24 órán belül kivesszük, akkor nem lesz semmi baj, mert az elsõ 24 órában csak szívja magát vérrel! Egy sima szemöldök csípesszel is ki lehet venni, nem baj ha bent marad a feje, mert azt a szervezet ki fogja lökni és a potrohban van a méreg amit visszaöklendez, de csak azután, hogy tele szívta magát

Én a fiamat a bõrgyógyászhoz vittem és õ szedte ki, mert olyan helyen volt, hogy nem fértem hozzá! a következõket a doki mondta: Ha 24 órán belül kivesszük, akkor nem lesz semmi baj, mert az elsõ 24 órában csak szívja magát vérrel! Egy sima szemöldök csípesszel is ki lehet venni, nem baj ha bent marad a feje, mert azt a szervezet ki fogja lökni és a potrohban van a méreg amit visszaöklendez, de csak azután, hogy tele szívta magát
Szia! Én nem jártam így, viszont van egy ismerõs kismamám, aki igen. Lyme kóros lett, egy nagy rakás gyógyszert kapott, hogy minden oké legyen. Valószínûtlen, hogy mi (mint laikusok) meg tudjuk azt állapítani, hogy mi lett/lesz veled. Én a te helyedben a kullancsbetegségek ambulanciáját keresném fel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Utánanézek itt a neten, hol van ilyen ambulancia...
Én mennék orvoshoz azonnal. De nem házidokihoz, hanem szülészhez vagy nem is tudom. Mert nem biztos hogy te kapod el, lehet hogy a pici. És csúnya dolgokat tud mûvelni a picivel. Láttam ilyen babát. Menj orvoshoz!! Fõ az óvatosság.
Szia! Mindenképp menj dokihoz. A kullancsot is meg tudják vizsgálni, hogy fertõzött-e, vagy nem. Sajna 6 hét van rá, hogy a tünetek jelentkezzenek... Kisfiamban volt kullancs, és akkor ki lettünk okosítva... Drukk, hogy minden jól végzõdjön:)
Én egy hete jártam ugyanígy. Vidd be az Istenhegyi Géndiagnosztikához, h nézzék meg h Lyme baci volte benne.4000 Ft/kullancs és 1, 5 2 hét alatt interneten megnézheted az eredményt. Hol szedted össze? Imádkozz h ne legyen fertõzött. Sajnos agyhártyagyulladás ellen nem tudják megnézni, de max 14 nap a lappangása. A Lyme-nak pedig 2 hónap vagy akér évek. Árthat a Lyme borelliózis a magzatnak.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Közben felhívtam az orvosomat, azt mondta, nincs semmi teendõ, figyeljem, nem-e pirosodik.Ha igen, akkor menjek be. Eddig semmi nincs, hála isten, csak mint egy sima csípés. Most várok és reménykedek...

Tegnap kaptunk egy 6hetes kiskutyát. Találtunk benne 10 kullancsot. Egész nap fekszik, nyüszög és nagyon kemény a hasa. Állatorvoshoz akarjuk vinni, de félek hogy hátha komoly baja van. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Tele lehet féreggel,aminek a toxinjai okozhatnak hasonló tüneteket,a kullancs meg babesiát.Ne várj a dokival,azonnal vinni kell.Mindig van ügyeletben állatorvos,ill.sokan nyitva vannak szombaton is.

Tele lehet féreggel, aminek a toxinjai okozhatnak hasonló tüneteket, a kullancs meg babesiát.Ne várj a dokival, azonnal vinni kell.Mindig van ügyeletben állatorvos, ill.sokan nyitva vannak szombaton is.
Bocsánat, 2 hét akart lenni, csak mellényúltam.
Most azt nem értem, hogy ha annyira félted a kölyköt mint mondod, akkor minek vársz a párodra? Egy ilyen pici kutyával simán boldogulsz egyedül is.
Nem lehet "3 napig tolni neki" a féreghajtót. Egy adag kell most és 1 adag két hét múlva. De gondolom ezt már az állatorvos is elmondta.
Ha babéziés is, minden PERC számít!!! Félig meddig tapasztaltam is, barátnõm kutyájába kullancs volt.Ha egy órával késõbb visszük el õket a dokihoz a kutya már nem élne...Szóval ne várd a párodat hanem menj dokihoz!!!!
Szerezz fuvart! Ha netán babéziás, minden óra számít!
sulyos férgesség jelei amiket leirtál. Én most minimum 3 napig tolnám neki a féreghajtót, és 2 hét múlva ismét. ne várjatok a dokival, mert a következõ a véres széklet, hasmenés lesz.
A kérdező hozzászólása: Rendben! Köszönöm szépen! Akkor ma minnél elöbb elviszem csak meg kell várni a páromat aki 3 ra ér haza! Csak nagyon féltem addig a kutyust !!!!!
Miért nem került már tegnap orvoshoz??? Elhoztatok egy kölyköt, akinek még az anyja mellett lenne a helye, olyan állapotban, amiben egy kifejlett kutyával is ROHANNI kéne az orvoshoz.
Két kutyám van és erdõ szélén élünk, mindkettõvel megéltük már sajnos a babéziát, egyikükkel kölyökkorban. Nagyon nehéz felismerni és ahogy említették minden PERC számít. Már ha kullancsot találok a kutyámban és látom, hogy kezd nem úgy viselkedni, ahogy elõtte, akkor kezd ketyegni a fejemben az óra... Egyikõjük 4 hónapos volt, amikor benyaltuk vele, amint feltûnt, hogy valami nem oké, rohantunk vele a dokihoz, megkapta a szurit, de így is úgy köszönt el a doki, hogy innentõl kezdve már csak is a kutyán múlik minden. Borzasztóan rosszul lett a szuritól, keresztbe álltak, kifehéredtek a szemei, alig bírt menni, nyüszögött, hányt, ment a hasa, magas láza volt, komolyan nem hittem el, hogy ezt túl fogja élni. Én a fél napot végig zokogtam mellette, fogtam a tappancsát és beszéltem hozzá, hogy maradjon velünk, legyen kitartó. Olykor már kicsit flúgosnak is éreztem magam miatta, de akkor ez nagyon nem érdekelt. Ha kicsit is felelõsnek érzed magadat a kutyádért, akkor azonnal rohansz vele az orvoshoz, mert egy ilyen pici kutyánál bármilyen apró fertõzés is végzetes lehet, nem hogy olyan, ami egy felnõtt kutyának is komoly megterhelés!
sulyos fertõzöttség esetén minimum 3 napig adjuk folyamatosan a féreghajtót. Nézz utána légyszives.
mit mondott az orvos??? megkérdezhetem hogy ki adott nektek egy 6 hetes kutyát, akinek még két hétig anyja mellett lett volna a helye?
Az ilyen 3 napos féreghajtásba tudnak belehalni a kiskutyák. Az elpusztuló férgek annyi toxint bocsátanak ki, hogy megmérgezik.

2kilós kutyába sok kullancs ment bele tegnap (5-6), kisebbek, lárvák, nem szívták még meg magukat. Az orvos nem tudta kivenni, nem lehet őket megfogni, a kutya is kapálózik. Jó ez amit adott erre? Lenn bővebben

Adott egy nyakörvet,ami 24óra múlva hat,azt mondja ett?l majd megdöglenek(Foresto márka).Várjam meg mi történik,vagy elvigyem valahova ahol talán ki tudják szedni? Ez a Foresto jó az ilyen esetekre?

Legjobb válasz: Jónak jó, de biztos, hogy 24 óra elég a hatóanyag felszívódásához? Szerintem egy spot-on hatásosabb lett volna. Mellesleg mi az, hogy nem tudja kiszedni a kullancsokat, és miért kapálózik a kutya? Ilyen esetben leszedálja az orvos és máris tud rajta dolgozni.

Jónak jó, de biztos, hogy 24 óra elég a hatóanyag felszívódásához? Szerintem egy spot-on hatásosabb lett volna. Mellesleg mi az, hogy nem tudja kiszedni a kullancsokat, és miért kapálózik a kutya? Ilyen esetben leszedálja az orvos és máris tud rajta dolgozni.
Akkor most már maradj meg az utolsó orvosnál, ha gond van. A nyakörvet pedig hagyd csak rajta a kutyán. Remélhetõleg beválik és nem lesz több gondod a kullancsokkal. A kutyáddal meg gyakorold, hogy elviselje, ha hozzányúlsz . Szépen, fokozatosan jutalomfalatokkal növeld az idõt.
A kérdező hozzászólása: Jó hogy itt beszélgettem veletek errõl, elvittem most másikhoz, most jöttem haza!Kiszedték neki a javát amit ki lehetett, kapott megelõzõ szurit is, rendesek voltak, és mindezt 2ezer Ft-ért.Többet nem viszem a másik helyre, az a fiatal doki meg se próbálta így, ahogy itt megcsinálták.
Jól teszed, ha másikhoz mész. Legalább az kiszedi. A nyakörv mire hat, a kullancs szépen elkezdi megszívni magát.Akkor már fertõz is , amelyik fertõzõ. Ezért kell kiszedni õket minél elõbb.
A kérdező hozzászólása: Egyedül vagyok, nincs ismerõsöm.Elmegyek most egy másikhoz.
A kérdező hozzászólása: Most a kullancsok bemenetele után rakta rá a nyakörvet a doki, ami mondjuk azért furcsa, mert a nyakörv az megelõzés elvileg.De ha azt mondta hogy így is elpusztulnak, csak nem vezet félre.Bár a biztonság kedvéért lehet elviszem másikhoz is.A dokinál hiába szólok rá vagy próbálom nyugtatni, nem hall-nem lát.Pedig nem egy idegbeteg kutya.Lehet még erõteljesebben kellene talán rászólnom?Nem értem miért ilyen hisztis.
Az orvosod fabatkát sem ér, mint orvos. Otthon szépen nekiálltok. Betekeritek valamibe a kutyát. Egy fogja, a másik pedig a patikában vett kullancskiszedõ kanállal kiszedi a kullancsot. Minél elõbb.
A foresto biztos jó, de tényleg jobb lenne minél elõbb kiszedni a kutyából õket, mert nem biztos az sem, hogy 24óra alatt kifejti teljesen a hatását. Én vennék egy ampulla neostomosant (4-500Ft) és megfürdetném, ez már pár óra alatt kifejti a hatását és a foresto meg remélhetõleg gondoskodik a továbbiakról. De a már említett frontline spray is tökéletes lenne erre, az talán gyorsabb is.
sztef, tudod Te mekkora marhaságot írtál? Tudod Te hány száz/ezer kutya pusztul el kullancsfertõzés miatt? Csak az én ismerõseim között tavaly 3 kutya halt meg bebéziában. Ez nem olyan betegség, amit a kutya erõs immunrendszerrel legyõz. Ez nem egy vírus, hanem egy parazita, ami 1-2 nap alatt elpusztítja az összes vörösvérsejtet a kutyában. Ha nem kezelik idõben, akkor az állat pár óra alatt elpusztul.
Minél tovább van a kutyában egy kullancs, annál rosszabb. Ha szerencséd van, és egyik kullancs sem fertõzött, akkor tökmindegy, hiszen nem kaphat el semmit a kutya. De ha ne adj' Isten babéziával fertõzött valamelyik, akkor 24 óra múlva már bõven megfertõzi. Az elsõ 15-20 órában csak vért szív a kullancs, ezután kezdi el a vért visszaöklendezni a kutya testébe. Ezért kell minél elõbb kiszedni õket. A kutyádat pedig neveled meg, mert az, hogy most nem tudod kiszedni belõle a kullancsokat, akár az életébe is kerülhet. A Foresto jó termék, de annak folyamatosan a kutyán kell lennie. 24 órán belül kezdi el kifejteni a hatását a kutya bõrén, ami azt jelenti, hogy ha azután megy bele a kullancs, akkor rövid idõn belül el is pusztul.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat, most megnyugodtam picit, nagyon rendesek vagytok!!!Akkor hagyom így ahogy van, és majd megdöglenek.
amikor a kullancsot minden féle szerrel elkezdik buzerálni akkor ereszti bele a kutyusba a mérgeit, ezért vagy otthon csipesszel ki kell õket egy határozott mozdulattal venni, és nem kenyegetni, csavargatni, vagy hagyni kell kipotyognak idõ után maguktól is a kullancsok, a vadállatokat sem viszik el orvoshoz és nem a kullancsok miatt halnak meg... Semmi baja nem lesz a kutyusnak.
Frontline-t ne csepegtess rá, attól ugyanúgy belemásznak a kullancsok, csak megdöglenek utána. Mármint persze csepegtethetsz, de szerintem nem a legjobb megoldás. Ha meg most van rajta nyakörv, akkor hagyd, ne keverd a vegyszereket. De amúgy spray-t mondtam, nem cseppet, mert attól öt perc alatt kihullik belõle minden, ami él és mozog. Az nem hosszú távú megoldás, de ilyesmire jó. Amúgy meg fenntartom, hogy a nevelés sokat segíthet. Nem törvényszerû, hogy a kutya megõrül az állatorvosnál, sõt.
A kérdező hozzászólása: Van csepegtetõs kullancsirtóm, 3hete raktam rá, havonta egyszer kell rárakni, ilyet vettem.Mégis belemennek, az idén volt már benne egy.Mondtam a dokinak hogy valami nyugtató kellene neki, attól lehiggadna, és akkor ki lehetne talán venni õket.24órát mondott, hogy akkor hat.Egyet megpróbált kivenni, de nem tudta.Most rajta van a nyakörv, csepegtessek rá Frontline cseppet is, nem lesz az sok egyszerre? A kutya a dokinál mindig megõrül, alig lehet lefogni.
Ez érdekes, hogy nem tudja a doki kiszedni...
Én mondjuk fognék egy Frontline spray-t, és lefújnám, de azért túl fogja élni a kutya, ha csak holnap esnek ki belõle. Viszont egyrészt legközelebb védekezz a kullancsok ellen, másrészt meg tanuld meg kezelni a kutyádat annyira, hogy például kullancsot tudj belõle kiszedni.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi, megpróbálom ahogy írtad:)

Tegnap a kutyámban találtam egy kullancsot ( fura, hogy már vannak. Lehet, h csak nekem fura) azt hogyan lehetne biztonságosan eltávolítani róla, hogy ne maradjon benne a feje meg stb?

Legjobb válasz: Majdnem jó, de teljesen mindegy, merre csavarja, ez az óramutatós egy népi babona, a kullancs nem menetes. Egyébként most már egész évben tart a kullancsszezon, bármikor lehetnek, akár télen is. Ennyit legalább fejlõdtünk.

Majdnem jó, de teljesen mindegy, merre csavarja, ez az óramutatós egy népi babona, a kullancs nem menetes. Egyébként most már egész évben tart a kullancsszezon, bármikor lehetnek, akár télen is. Ennyit legalább fejlõdtünk.
január-februárban vígan meneteltek már....egyet behordtunk a lakásba is, csak még lassú volt, mert hideg volt kint, ezért nem mászott bele a blökibe....amúgy megelõzés: frontline, kiltix, expot...valami!!!
Nem a feje a veszélyes, hanem a potroha. A potrohában lévõ vér lehet jó eséllyel fertõzött. ha ezt megnyomod, és véletlenül belenyomod a kutyádba, akkor szépen megfertõzheted babéziával, Lyme-kórral stb. Csipesszel fogd meg apotroha alatt, és egy határozott mozfulsttal szedd ki. Ha a feje beleszakad, az nem baj, attól semmi baja se lesz. Mintha egy szálka szakadna bele, pár nap múlva kidobja a szervezete. Baj akkor van, ha a kullancs fertõzött, te meg belenyomod a potroha tartalmát a kutyádba. Akkor tök mindegy, hogy beleszakad-e a feje, vagy sem.
hát ha van akkor kullancs szedõ csipesszel ha nincs akkor kézzel. Vegyél a kezedbe papírzsepit majd fogd meg a kullancsot a "tövénél" majd óra irányával ellentétesen csavarva húzd ki az állatból. Ha beleszakad a feje az se olyan nagy probléma mert a "méreg" a potrohában van. De semmiképpen ne kenj rá zsírt vagy fullaszd meg mert akkor még idõ elõtt beleköpi a kutyádba a nyálát ami vírusos lehet.
Én nemigazán értek hozzá, de szerintem vidd el orvoshoz. Az én kutyusom már lett beteg kullancstól, és keményen kellett antibiotikumozni, hogy ne legyen baja. Ha nem is viszed dokihoz, figyeld nagyon a viselkedését, ha bármi szokatlant tapasztalsz, (rosszkedvû, étvágytalan, stb) akkor viszont tényleg irány a doki!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat
Az utolsó válasz a tökéletes. Ha lehet, jöjjön ki a feje is, de nem baj, ha bent marad. Majd kidobja a bõre. A fertõzõ rész a potroha, ill annak tartalma. Ahogy elmúlnak a fagyok, elõjönnek a kullancsok. MEGELÕZÉS! És figyeld, hogy nem lett-e beteg. pl babézia. Abba pá napon belül bele is pusztulhatnak szerencsétlenek.
Egész évben védeni kell a kutyát kullancs ellen, már nagyon jó, hatékony szerek vannak. Pl. Kiltix, Scalibor, Advantix, Exspot, stb. Figyeld 1-2 hétig a kutyát, ha levert, bágyadt, besárgul, ne adj isten már véreset pisil, azonnal vidd dokihoz, mert babéziás!
Kullancs mindig van de ilyenkor már több. Használj Scalibor nyakörvet nekünk bevált, sokáig (5-7 hónapig) kitart, tehát gazdaságos is. Itt olvashatsz róla: http://scalibor.kisallatorvos.hu/


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!