Találatok a következő kifejezésre: Tegnap kezdtem yadine (2 db)

Tegnap kezdtem el yadine fogamzásgátltót szedni. Ma reggel bevettem a második szemet, majd két óra múlva kihánytam. Ilyenkor mi a teendő?

Utána rögtön bevettem egy következ? szemet. A papiron az áll, hogy hányás esetén, ugyanaz van, mintha kihagytam volna egy tablettát. Magyarul az els? héten használjak kiegészit? védekezést. A kérdésem: ilyen esetben is kell, hogy utána rögtön bevettem egy másikat??? ( végülis, ha kihagytam volna ténylegesen az egy tabletta mentes napnak felelne meg, de én rögtön pótoltam....:S)

Legjobb válasz: Hát mivel még csak most kezdted el szedni a tabit, így mindenféleképpen más úton is védekezned kell, úgyhogy még mindegy, hogy bevetted-e a következõt vagy sem. Legalább az elsõ héten (de inkább az elsõ hónapban) jó ha kiegészítõ védekezést is használtok, mert elõfordulhat még, hogy a szervezeted nincs hozzászokva a tabihoz és meglesz a baj.

Hát mivel még csak most kezdted el szedni a tabit, így mindenféleképpen más úton is védekezned kell, úgyhogy még mindegy, hogy bevetted-e a következõt vagy sem. Legalább az elsõ héten (de inkább az elsõ hónapban) jó ha kiegészítõ védekezést is használtok, mert elõfordulhat még, hogy a szervezeted nincs hozzászokva a tabihoz és meglesz a baj.
Én úgy tudom, hogy ha a vérzés elsõ napján kezded szedni, akkor nem kell kiegészítõ védekezés, mivel így mire vége lesz a menszesznek, addigra védve vagy. Ha kihánytad ugyn, de utána bevettél még egyet, akkor rendben vagy. Szerintem. De hívd föl az ügyeletet, vagy az ügyeletes patikát, ha szakembertõl seretnéd hallani a megnyugtató választ.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! igen, valóban ez áll a papiron, hogy a vérzés elsõ napjától véd....csak nagyon meg vagyok ijedve, még sose szedtem tablettát

(? ) Yadine tablettát szedek. Csütörtöki napon kezdtem, 16 napja. Elfelejtettem bevenni tegnap vagy tegnap előtt a tablettát. (folyt. )

Azt írja a papír, hogyha a 2. héten felejtem el, akkor szedjem be, amit eszembe jut és úgyis még teljes védelmet nyújt. Ha pedig a 3. héten felejtem el, akkor vegyem be és ne tartsak a 21. nap után gyógyszermentes hetet. Viszont nem tudom, hogy csütörtökön vagy pénteken felejtettem el... mert a csütörtök még bele esik a két hétbe a péntek meg már nem. Mit csináljak? Mert nem szeretném elkezdeni szedni a következ? csomagot, mert ehhez lett igazítva a nyaralás és úgy borulna minden:S Viszont eléggé szétszórt mostanában vagyok és egyáltalán nem emlékszem, hogy csütörtökön vagy pénteken felejtettem el.

Legjobb válasz: A mezeszed ettõl nem fog megborulni, ez a leírás a terhesség elleni védelemre vonatkozik, legalábbis az én fogamzásgátlómnál ez az a rész. Ha beszedted a kimaradt gyógyszereket, és most ott tartasz a szemekkel ahol kell, akkor ugyanúgy fog megjönni a menzeszed, mert csak az számít hogy melyik nap hagyod ebbe ebben az esetben. A gyógyszer bevételének idõpontja pedig a terhesség elleni védelmnél fontos.

A mezeszed ettõl nem fog megborulni, ez a leírás a terhesség elleni védelemre vonatkozik, legalábbis az én fogamzásgátlómnál ez az a rész. Ha beszedted a kimaradt gyógyszereket, és most ott tartasz a szemekkel ahol kell, akkor ugyanúgy fog megjönni a menzeszed, mert csak az számít hogy melyik nap hagyod ebbe ebben az esetben. A gyógyszer bevételének idõpontja pedig a terhesség elleni védelmnél fontos.
A kérdező hozzászólása: nem ugyan akkor fog, mivel 21+7gyógyszermentes nap(itt jönne meg) vagy 21+21 nap az nem ugyan úgy jönne meg.
Simán szedd tovább, és védekezzetek egy hétig óvszerrel is. Így nem borul semmi, és teherbe sem fogsz esni:)
A kérdező hozzászólása: rendben, köszönöm a választ:) egyébként rájöttem, hogy biztosan a 3. hétben vagyok már. viszont már csak 4 tabletta van hátra a csomagból és utána a 3. napon kell megjönnie. és utána utazik el a párom 10 napra, tehát akkor nem fogok szexuális életet élni. így csak nem lehet baj, ugye? :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!