Találatok a következő kifejezésre: Tegnap kezdtem a (125 db)

Vasárnap szültem császárral. Tegnap kezdtem a lazasodast. Normalis ez? Szoptatással mi legyen? Szabad?

Legjobb válasz: Szoptathatsz nyugodtan. De a láz nem normális, szerintem eü-kaparás kell. Menj orvoshoz rögtön.

Szoptathatsz nyugodtan. De a láz nem normális, szerintem eü-kaparás kell. Menj orvoshoz rögtön.
Nyugodj meg a tej miatt lazasodsz, viszont fejegesd amennyit csak tudsz mert az sem jatek ha begyzllad es lazas vagy, sooot!!! Szerezz be mellszivot! Lazaaasan ne etesd a babadat! Es amit lefejsz azt se add oda!! NEM SZABAD!!! NE HALLGASS ARRA AKI SZERINT SZABAD LAZASAN ETETNI!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Azt ajánlották, hogy szoptatás után fejjek. Sokat szopizott a fiam, utána fejtem és még jött bõven tej, úgyhogy ez is probléma volt. Köszönöm a válaszokat.
Nem normális. Menj orvoshoz!!! (Nekem még a varratszedés után is azt mondta az orvos, hogy ha lázas lennék az elsõ hat hétben, azonnal keressem meg. Még akkor is, ha szerintem egész más okozza a lázat.)
Utolsó válaszoló vagyok fej egy kicsit egy átlátszó üvegbe és ha az nem zöldes nem rossz szagú akkor nyugodtan szoptathatsz de ha bármi furát látsz rajta akkor ne és akkor ugye amit mondtam irány az orvos.
Én beszélnék az orvosommal minden képpen mert a láz nem normális. Hõemelkedés lehet mert még gyógyul a seb.38.5 körülit még csillapítani sem szokták a fölött minden éppen lásson orvos. Van más tüneted is? Mellfájdalom stb? Nekem mikor megszületett a lányom akkor lázasodtam be. Egy napig másnapra már csak hõemelkedésem volt. Szépen helyrejöttem valószínûleg kezdõdõ mellgyulladásom lehetett mert az ügyeleten semmit nem találtak. Ha nagyon magas akkor hûtõfürdõ (testhõmérsékletû vizzel kezdve fokozatosan hûtve próbáld csíllapítani algopirin és úgy irány az orvos.
Az én elbocsájtó papíromra rá volt írva, hogy ha lázas lennék, menjek vissza azonnal az osztályra. Úgyhogy bármi légyen is, szerintem lásson doki. És jobbulást!
Ja, és próbálj úgy szoptatni, hogy a gravitáció "lehúzza" a melled. Tehát te lógasd a gyermekednek a "büfés kocsit" :) )
Az a kérdés, hogy mitõl vagy lázas. Szoptatni amúgy lehet, sõt, ha mellgyulladásod van, akkor az egyik legnagyobb segítség a gyógyuláshoz. Jobbulást!
Milagross de lehet szoptatni abban az esetben ha a tejének nincsen valami változás. Értem ez alatt, hogy véres, gennyes. Mert a legjobban a baba tudja kiüríteni. Én is szoptattam mert nem volt két évvel ezelõtt itthon tápszer karácsonykor és akkor volt 3 hetes a babám. Muszáj volt mert mit adtam volna neki?
Hallottál már olyanról, hogy fokozatosság?!
Igen.Természetes.:) Tényleg a fokozatosság a kulcsszó!Ha csak úgy hûbelebalázs módjára fejest ugrasz a sportolásba, akkor annak komoly következményei lehetnek! Sportoltál eddig valamit?Mi az a kiegészítõ torna?
izomláz igen, bokafájás nem.
A kérdező hozzászólása: reggel este lábra és hasra tornázom. a bokám már nem fáj, de a lábszáram igen.ez is természetes?

Tornázzak tovább vagy inkább ne? Tegnap kezdtem a Rubint Rékát és ma annyira izomlázam van hogy alig tudok menni. Tornázzak ma is vagy inkább pihentessem az izmaimat?

Legjobb válasz: "Tudtommal az izomlázat az izmokban felgyülemlett tejsav okozza" Rosszul tudod, az a fáradtság. Józan ésszel belegondolva is a tejsavnak pár óra alatt ki kell mosódnia a sejtekbõl. A többnapos izomlázat az izom mikroszakadásai okozzák, azoknak kell 2-3 nap pihenõ, aztán lehet folytatni tovább.

"Tudtommal az izomlázat az izmokban felgyülemlett tejsav okozza" Rosszul tudod, az a fáradtság. Józan ésszel belegondolva is a tejsavnak pár óra alatt ki kell mosódnia a sejtekbõl. A többnapos izomlázat az izom mikroszakadásai okozzák, azoknak kell 2-3 nap pihenõ, aztán lehet folytatni tovább.
szerintem is mozogj rá. nekem is amikor erõs izomlázam van és pl az idõjárás miatt nem tudok ráedzeni, hanem kénytelen vagyok pihentetni egy v 2 napig, akkor ezerszer rosszabb.
Izomlázra NEM dolgozunk rá.
próbálj meg rá valamit mozogni.
Elvileg nem szabad rátornázni az izomlázra... az izomláz több dologtól is kialakulhat de egyikre sem érdemes ráedzeni. Mindettõl függetlenül ha ráedzel akkor is el fog múlni, semmi bajod nem lesz, még senki sem halt bele az ilyenbe és nem is fog.
Én világ életemben úgy tudtam, hogy izomlázra tornázni kell.
Tornazas utan egy pohar cukros vizet ha megiszol, nem lesz bajod masnap. Nekem ez segit:)
Tudtommal az izomlázat az izmokban felgyülemlett tejsav okozza, ami anaerob edzés következtében keletkezik. A tejsav felszívódását segíti, ha aerob tartományban könnyû, rövid átmozgató edzést tartasz, mivel ez fokozza a vérkeringésedet, több tápanyag és oxigén jut az izmokhoz, így gyorsítva a tejsav feldolgozását. Vagyis mindenképpen edz, de ne ugyanolyan intenzitással, mint elõzõ alkalommal, hanem kisebbel és akkor nem lesz probléma. Én így edzek és ez számomra több eredményre vezet, mint az ha nem csinálok semmit. Ezen kívül az edzõk is ezt ajánlják a sportolóknak a fenti okok miatt.
Pihentesd, nem szabad rádolgozni.

A canesten hüvelytablettát látni ha távozik a vizelettel? Tegnap kezdtem a kezelés de ma még nem folyt ki semmi belőlle? 27 hetes pocakos

Legjobb válasz: Az nem is fog kifolyni.Ha wckor jön is ki vmi, akkor az darabos.A hüvely tabletta nem oldódik fel, mint a gyógyszertári készített kúpok.Inkább csak folyamatosan felszívódik.

Az nem is fog kifolyni.Ha wckor jön is ki vmi, akkor az darabos.A hüvely tabletta nem oldódik fel, mint a gyógyszertári készített kúpok.Inkább csak folyamatosan felszívódik.
A kérdező hozzászólása: én meg azt gondoltam ugy fog távozni mint pl a canesten combi!turos állagu valami!akkor ne várjam a távozását?
Én pár napja fejeztem be a 6 napos canesten hüvelytabletta kezelést (gondolom te is ezt csinálod), és nekem látszódott, h távozik.Tisztasági betétet használtam, mert túrószerûen távozott, de nem volt sok. Üdv. 30 h km
A kérdező hozzászólása: én is azt használom de nekem még tegap estétõl semmi nem jött ki?gond lehet?
Lehet, hogy kijött, csak nem vetted észre, például pisilés közben.Nekem volt, h szinte egy körömnyi nagy darab volt "oda"ragadva, és akkor vettem észre, mikor megmosakodtam.... Elsõ használatkor legalább egy másfél nap eltelt, mire kijött vmi. Szóval nyugi, távozik az, nem lesz semmi gond.

Lehet bevenni fájdalomcsillapítót? Tegnap kezdtem a hormonkúrát. Lombikra. Eléggé fáj a hasam. Ha lehet, mit?

Legjobb válasz: Szia! Nekem, ha valami problémám volt lombik közben, mindig hívtam a kezelõorvosom. (aki felírta a hormonokat). Neki tudnia kell, hogy azokkal együtt mit szedhetsz.

Szia! Nekem, ha valami problémám volt lombik közben, mindig hívtam a kezelõorvosom. (aki felírta a hormonokat). Neki tudnia kell, hogy azokkal együtt mit szedhetsz.

A Belara nevű gyógyszert használom! Már beszedtem az első levéllel és tegnap kezdtem a második levelet! Már hat a gyógyszer vagy még várni kell egy hetet?

Legjobb válasz: Már tuti hat. Én is azt szedtem, csak nagyon megnõtt tõle a mellem, és amúgy sem volt kicsi, úgyhogy abbahagytam :o)

Már tuti hat. Én is azt szedtem, csak nagyon megnõtt tõle a mellem, és amúgy sem volt kicsi, úgyhogy abbahagytam :o)
Már nem kell kiegészítõ védekezés, szabad a szex :-) Én is ezt szedem, de nekem nem nõtt a mellem... pedig jó lenne, mert fogytam egy méretet, de a mellem szeretném ha a régi lenne :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, már egy csomo embert megkérdeztem és mindegyik mást mondott!Bár a tájékoztaton sincs hogy várni kell azért mégse voltam benne biztos!Mégeszer kösz! Asszem lesz egy csodás éjszakám a barátommal:)
A Belara mara 7. nap utan ved, nyugodj meg!!!
én 20-napot vártam, biztos ami biztos. de a tájékoztatón elég a 7-nap:)

SOS! Tegnap kezdtem a bromocriptint apasztás miatt, és az orvos azt mondta, hogynem szabad fejni, viszont nekem a jobb mellem már most kemény, zsibbad, fáj, ráz a hideg. Ez normális a kezelés elején? Vagy fejjem lehogy ne legyen baj?

Legjobb válasz: Sajnos ugyanebben a cipõben jártam egy hónapja. Én nem úsztam meg fejés nélkül, mert nem akartam mellgyulladást kapni. De csak annyit szabad, hogy a nagyon feszülõ érzés elmúljon. És az állott vizes borogatás is jót tesz. Kitartás!

Sajnos ugyanebben a cipõben jártam egy hónapja. Én nem úsztam meg fejés nélkül, mert nem akartam mellgyulladást kapni. De csak annyit szabad, hogy a nagyon feszülõ érzés elmúljon. És az állott vizes borogatás is jót tesz. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszi, én is erre gondoltam, de kellett egy kis megerõsítés..
Bocs, hogy off leszek, de miért kell apasztani? Többször olvastam már itt hasonló kérdést, csak sehol sem írták, hogy miért apasztják a tejet. Esküszöm, nem akarok vitatkozni, vagy vitát szítani, csak érdekel. Nálam ugyanis ahogy csökkent a kereslet, úgy csökkent a kínálat is. Bocs, hogy enm a kérdésre válaszoltam :-)
A kérdező hozzászólása: Több okból is..ott kezdõdik, hogy a fiam 1 hónapja nem cicizik, de a tej mennyisége nem csökkent. Vannak olyan emberek akiknek nehezebben megy a "tejkérdés", én is ilyen vagyok.. 5 mellgyulladásom volt, pedig 4 óránként keltem fejni, úgy, h a baba már bõven alszik este 7et egyszerre.. plusz még vesekövem is van, ami elég nagy és már csak kiszedni lehet ( és jobb lenne minél elõbb), szóval amint vége a tejezésnek jöhet a kórház..
Értem, és köszönöm, hogy leírtad. Attól féltem, hogy valami megrögzött szoptatásmániásnak gondolsz, aki arról fog neked papolni, hogy inkább szoptass tovább :-) Valamennyi tanácsot én is tudok azért adni neked. Szülés után iszonyúan begyulladt a mellem. Akkor eljött egy idõs védõnõ, aki lefejte, és jeges borogatást javasolt rá. Nagyon jó volt, ráadásul annyit apasztott rajta, hogy onnantól nem kellett fejnem, pont annyi maradt, ami a babának kellett, holott a tesóknál sokáig muszáj volt fejnem. Tudom, hogy nem ugyanaz a szitu, de nekem azt mondta, hogy a csomókat lazítani meleg vízzel kell, apasztani pedig hideggel.
Az még lemaradt, hogy sok sikert a vesekõeltávolításodhoz.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Az elsõtõl szeretném kérdezni, hogy milyen idõközönként és meddig fejtél a gyógyszer mellett? Mert én 10kor csináltam, de már megint nagyon fáj..félek, h így nem fog elapadni..
Elsõ vagyok: csak akkor fejtem, amikor már nagyon-nagyon feszült. Semmi rendszer nem volt benne - állítólag nem is jó, ha meghatározott idõközönként fejsz, mert azt jelnek veszi a szervezeted. Szóval tényleg csak akkor és annyit, amennyit muszáj. (Sajnos én elveszítettem a babámat, így én nem is szoptattam õt.)
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom, hihetetlen erõ van benned, h tudsz róla beszélni. Köszönöm a választ

Tegnap kezdtük az 5, 5 hónapos babámnál a hozzátáplálást. Először csak sütőtökpürével kezdtünk. Adhatok-e neki délutánonként leszürt alma levét, vagy almapürét desszertként, vagy várjak vele még pár napot?

Eddig még csak anyatejet kapott, semmi mást nem ivott, de sajnos a tejem már érezhet?en kevesebb és nem lakik jól egy-egy etetésnél. Adnátok gyakorlati tanácsokat az els? falatokhoz?

Legjobb válasz: Lehet nem sokat segit,nem vagyok gyakorlott."hete kezdtem,babam nemsokara 6hos.Krumplipure siman,aztan karfiollal,majd repaval,aztan brokkolival.Most alma volt 4napot,ma kortet akarok kezdeni,de meg utana nezek.;-)Hat remelem kapsz tapasztaltabbaktol is valaszt.Jo etetest!

Lehet nem sokat segit, nem vagyok gyakorlott."hete kezdtem, babam nemsokara 6hos.Krumplipure siman, aztan karfiollal, majd repaval, aztan brokkolival.Most alma volt 4napot, ma kortet akarok kezdeni, de meg utana nezek.;-)Hat remelem kapsz tapasztaltabbaktol is valaszt.Jo etetest!
Ja bocs.Elozo vagyok.En egy nap csak egyfelet adok, de a gyumit majd inkabb csak desszertnek akarom en is.Ugy erzem keves fo etelnek.
az elsõ levél után már biztonságos.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
Még a második levelet sem kellett volna megvárni, már az elsõ levél közben biztonságos lett volna amúgy. De a betegtájékoztatóban is le van írva egyébként, hogy mikorra fejti ki a hatását. A mai fogamzásgátlók nagy része, amennyiben a vérzés elsõ napján kezdi el szedni az illetõ, már az elsõ szemtõl kezdve védelmet nyújt. Azt a 2 hetet vagy 1 hónapot csak a biztonság kedvéért szokták mondani, de igazából korábban is kifejti már a legtöbbje a védekezõ hatást.
A maximális hatás már rég megvolt, ettõl még lehet probléma, de igen, igen: 0, 1%...
Akinek rendezett 28 napos ciklusa volt, mielõtt elkezdte szedni a tablettát (menstruáció elsõ napjától) annak a 3.hét végén már biztosan véd a gyógyszer. Én ennek ellenére mindig kivártam a 4 hetet. Azután már csak annyi a kockázat, amennyi fenáll alapból, ha tablettával védekezik valaki. Egy apró megjegyzés (nem kötekedésbõl): Ha tablettát szedsz, akkor nem menzeszed van, hanem megvonásos vérzésed.
A kérdező hozzászólása: és ha csütörtökön veszem be az ucsót attól még pénteken, szombaton lehet, ugye?:)

Ha már egy hónapja szedem a Lyndinette 20-at tegnap kezdtem el a második hónapot, de tegnap reggel még antibiotikumot vettem be, így is védve vagyok?

Legjobb válasz: Nem, ha antibiotikumot szedsz akkor mellé kell védekezni (az utolsó szem antibiotikum után még minimum egy hétig kell kiegészítõ védekezést használni)

Nem, ha antibiotikumot szedsz akkor mellé kell védekezni (az utolsó szem antibiotikum után még minimum egy hétig kell kiegészítõ védekezést használni)
így van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!