Találatok a következő kifejezésre: Tegnap jött elöször (21 db)

Tegnap jött meg elöször és nagyon megvan. Ez mit jelent? Ez azt jelenti hogy még sokáig meglesz vagy azt hogy nemsokáig?

(Lécci mondjátok hogy nem sokáig)

Legjobb válasz: :D hát azt jelenti hogy nagyon megvan. mondhatjuk azt is hogy nagylány lettél. a mesid köb 5 napig lesz meg de ez lehet egy hét is. de ha 7 napnál tovább van szolnod kell anyunak vagy orvosnak. mindenkinek másképp van. van hogy elöször csak kicsit barna, alvadtvér jön ki aztán egyszer csak hopp vérzik nagyon és lassan marad el. minden nap kevesebb. ha éjszaka nem lesz véres a betét akkor is nappal még használj mert éjszaka fekszel és a gravitáció nem hozza ki belöled de mikor felkelsz és elmész a suliba már véres is a bugyid. erre figyelj. az is lehet hogy már most beáll és 28 vagy 30 napos ciklusban megjön (a mensi elsö napja a ciklusod elsö napja) lehet soha nem áll be rendszeresre és van hogy megjön van hogy késik vagy kihagy egy hónapot. ha 2-3 hónapot kihagy akkor is jó a dokit felkeresni. mivel a menstruációt a hormonok szabájozzák így egy idegskedés is késleltetheti vagy kimaradhat. van akinek göcsös és fájdalmas, van aki észre sem veszi szinte. remélem segítetettem egy kicsit.

:D hát azt jelenti hogy nagyon megvan. mondhatjuk azt is hogy nagylány lettél. a mesid köb 5 napig lesz meg de ez lehet egy hét is. de ha 7 napnál tovább van szolnod kell anyunak vagy orvosnak. mindenkinek másképp van. van hogy elöször csak kicsit barna, alvadtvér jön ki aztán egyszer csak hopp vérzik nagyon és lassan marad el. minden nap kevesebb. ha éjszaka nem lesz véres a betét akkor is nappal még használj mert éjszaka fekszel és a gravitáció nem hozza ki belöled de mikor felkelsz és elmész a suliba már véres is a bugyid. erre figyelj. az is lehet hogy már most beáll és 28 vagy 30 napos ciklusban megjön (a mensi elsö napja a ciklusod elsö napja) lehet soha nem áll be rendszeresre és van hogy megjön van hogy késik vagy kihagy egy hónapot. ha 2-3 hónapot kihagy akkor is jó a dokit felkeresni. mivel a menstruációt a hormonok szabájozzák így egy idegskedés is késleltetheti vagy kimaradhat. van akinek göcsös és fájdalmas, van aki észre sem veszi szinte. remélem segítetettem egy kicsit.
Nyugi ez normális. Mindenkinél más és lehet hogy legközelebb nem is lesz ennyi. Egyébként egy áltag ciklus olyan hogy elsõ nap kevés, 2. nap a legtöbb és aztán mindig egyre kevesebb. Nekem pl 1. nap alig van, 2. nap rengeteg, 3. nap nem olyan sok, és 4. nap is már alig van. 5. nap pedig már egy tisztasági betét is elég. Ja és még annyit javasolnék hogy éjszakára eggyel nagyobb betétet használj mint napközben, hogy ne legyen olyan a bugyid, lepedõ. Aztán persze mikor már kitapasztalod mikor mennyi van, már tudod hogy milyen, mekkora betétet használj, nekem pl csak elsõ és második este kell nagyobb betét, aztán nem.
Gratulálok a biológiai felnõttséghez :) Szerintem semmiképpen sem gáz anyukáddal beszélni a dologról, vagy ha õ nem elérhetõ (pl. meghalt) akkor egy idõsebb, tapasztalt nõvel, akiben megbízol.

Tegnap jött meg először a menzeszem. ( még csak ilyen sötétbarnás trutyi volt) és akkor ma reggel is megnéztem. és ma meg egyáltalán nem jött semmi. Ez normális? 13/l

Legjobb válasz: Persze. (: Az elsõnél teljesen normális, ha nem áll be rendesen. Ez még így lehet hónapokig, míg be nemlesz rendszerre állva. (:

Persze. (: Az elsõnél teljesen normális, ha nem áll be rendesen. Ez még így lehet hónapokig, míg be nemlesz rendszerre állva. (:
Ez mar biztos az volt, nagylany lettel:) De lehet, hogy honapokig nem lesz semmi.
Igern normális, nekem 11 évesen jött meg és az elsõ két éveben 11 napig is eltartott, elõszõr olyan narancssárgás, barnás volt.Van hogy 2 évig még elég rendszertelen, szóval ha ilyen történe az normális.Nekem rendszeres volt, de sokáig tartott, de beállt egy 5-7 napra 2 év után.
miért lenne a csaj a hibás?
Alkohol hatása is lehet az okozója. Az óvszer miatt is lehet. Nekem is volt már, hogy szinte semmit nem éreztem miatta.
az a [email protected] óvszer a hibás, én sem szoktam érezni a finom meleg nunit "zokniban"
)Hát ja, az a k*rva óvszer idegileg kinyír.Ez olyan mintha kabátban akarnál fürdeni!:D Te hülye vagy azért mert te nem éreztél semmit azért hogy a p*csába lenne a csaj a hibás?!(elõttem már leírták hogy miért lehetett)
ma 23:46 Ugye milyen [email protected]! Én legszívesebben lehúztam volna azt a vacak gumit és naturálban toltam volna a lányba! :D
gumival csináltátok? a barátnõd mennyire volt tapasztalt?
Oszt?Te sötét!!!!!

Az normális, hogy örülök a mensinek? Tegnap jött meg először, és az osztálytársaimmal ellenben én nem kívánom a pokolba. Semmi baj nincs vele, nem is fáj a hasam, semmi katasztrófa. Csak az első alkalommal van így, hogy nem is olyan kellemetlen? 11/L

Legjobb válasz: az elsõnek még én is örültem, hogy húú nagy lány lettem=) De hidd el, fog ez még fájni, legalábbis nekem egyre jobban görcsöl a hasam, meg tud kellemetlen helyzetbe hozni, nyáron meg elég kényelmetlen... Szóval majd ahogy nõsz, te se fogsz neki úgy örülni, majd csak azért, mert ha megvan tudni fogod, hogy nem vagy terhes:D

az elsõnek még én is örültem, hogy húú nagy lány lettem=) De hidd el, fog ez még fájni, legalábbis nekem egyre jobban görcsöl a hasam, meg tud kellemetlen helyzetbe hozni, nyáron meg elég kényelmetlen... Szóval majd ahogy nõsz, te se fogsz neki úgy örülni, majd csak azért, mert ha megvan tudni fogod, hogy nem vagy terhes:D
Te vagy a normális, amiért örülsz annak, hogy nõ lett belõled, és egyszer majd lehet kisbabád. Gratulálok neked, hogy nagylány lettél. :-) Sajnos nem biztos, hogy mindig ilyen kellemes lesz. Nekem az elsõ két évben nem fájt egyáltalán, azóta viszont a falat tudnám kaparni, annyira fáj minden hónapban.
Én is örültem neki, szívem szerint kikiabáltam volna a világnak hogy nagylány vagyok.Lehetséges hogy mázlista vagy és fel sem tünik majd máskor sem hogy megvan.Én életemben 2x görcsöltem, viszont akkor ki sem tudtam kelni az ágyból.Azon kívül soha, pedig már 12éve menstruálok.
elõbb utóbb meg fogod unni, de együtt kell vele élni. Van elõnye is, de néha bizony kellemetlen. Elsõre nekem se fáj, meg még egy jó ideig nem, aztán mostanában néha kegyetlen :( De egyébként normális h örülsz, annó én is örültem :)
Persze, szerintem ez normális dolog. Van, h én is örülök, amikor megjön.:) (pedig már majdnem 8 éve menstruálok) Szerencsére a hasam is ritkán fáj olyankor. Egyébként szerintem a legtöbb nõnél változó, h mikor milyen tünetekkel jár a menses, nekem néha mielõtt megjön fáj a fejem-de szerencsére tényleg csak néha:D. Gratulálok!;)
Én is örültem az elsõnek, mert lehetett mondani az osztálytársaimnak, hogy nekem is megjött, bibibi. Nekem nem szokott fájni, sõt néha észre sem veszem hogy megjön, és ebbõl volt már ciki helyzet. Pl amikor Horvátországban sétáltam fehér gatyában és éreztem, hogy hoppá, persze nem volt nálam se tampon se betét, aztán berohantam egy kávézóba és wc papírral teletömködtem. Ezen ügybõl kifolyólag nem kellemes, sõt rossz hogy figyelni kell erre, meg tudni kéne az idõpontokat hogy mikor fog megjönni és akkor számítani rá :) Egyébként olyan is volt, hogy görcsölt a hasam, de nagyon. A munkahelyemen voltam, és el kellett szenvedni magam a gyógyszertárig, hogy vegyek valami görcsoldót mielõtt megdöglök, aztán vettem nospát és még ott bevettem, hogy egyáltalán vissza tudjak mászni a melóhelyemre. Szóval ez változó. Van akinek ritkán fáj, vagy nem fáj egyáltalán, de ismerek olyat is, aki meg otthon fetreng az ágyban hogy túlélje :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nem gondoltam, hogy mindenki így fog reagálni:) Már azt hittem le leszek hurrogva... Amugy az elsõnél nektek se fájt a hasatok?
Te legalább megérted, hogy ez a szervezeted egészséges mûködése miatt van! Más lány példát vehetne Rólad, bár tudom, hogy sokaknak szenvedés, de a menstruáció hozzá tartozik a lányok, nõk szervezetének egészséges mûködéséhez.
Szia! nekem se fájt az elsõ( meg szerencsére a többi se, vagy ha néha igen, akor is csak enyhén)-amúgy az 5. választ is én írtam:)

Van a szememen vmi ami tegnap jött ki először piros volt most meg már be van dagadva a bal szemem teljesen az orvos azt mondta h árpa v mi nem tudom mi az de meddig tarthat? Hány napig?

16/L

Legjobb válasz: "óóó hétfõn már suli:S" Legfeljebb azt mondod,hogy egy szilveszteri buliban megtéptek,és ott szerezted ezt a monoklit a szemed alá..:D

"óóó hétfõn már suli:S" Legfeljebb azt mondod, hogy egy szilveszteri buliban megtéptek, és ott szerezted ezt a monoklit a szemed alá..:D
ha árpa akkor 1hét max azt elmúlik
A kérdező hozzászólása: 1hét:O óóó hétfõn már suli:S ráadásul ma se tudtam buliba menni emiatt a ......miatt:( köszi am a választ
A kérdező hozzászólása: hát persze micsoda ötlet:) ráadásul az orvos aztmondta h ne sminkeljem mert 2szer aqkkora lesz-.-" de köszi am a tippet XD
2 nap alatt is el tudod mulasztani, itt a recept: - Tobrex szemkenõcs naponta 2× - kamillateát fõzöl, az edényt körbeteríted egy törölközõvel és beledugod a gõzbe a fejedet, így vagy amíg ki nem hûl a tea. - párakötés. éjszakára bekened a szemed Tobrexszel, egy forró vizes vattát teszel rá. ezt rögzíted egy nylonzacskóval, meg ragasztóval. Így alszol. Neten megtalálod, hogyan kell ezeket pontosan. google.hu sminkelni ne is próbáld, tényleg begyullad tõle. nekem 4 van most is... ne halogasd mert betokosodik és ki kell vágni. ha ezekkel a módszerekkel nem múlik el, simán kiveszik. 13/L
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi:) igen azt a kenõcsöt az orvos is mondta h használjam és mióta kenegetem kicsit jobblett:D a módszereidet megpróbálom és nagyon köszönöm a segítséget:)
de a belsö árpa nem szokot kifakadni nekem már vákták mos a másik szememen van csak kiseb kis dudor ha lehuzod a szemhéjad akkor látni kivülröl csak tapintani lehet, tt.zl.
A kérdező hozzászólása: már elmult nagyon köszönöm a receptet télleg elmúlt 2nap alatt:) köszönöm nagyon:D
szárított diófalevélbõl kell csinálni fõzetet majd leszürni és ami ott marad péppé zúzni a szemre tenni és 1-2 nap alatt elmúlik ha belsõ akkor még a levébõl becseppenteni és jól bedörzsölni :)

Mikortól szedhetek fogamzásgátlót? (Dianet).6 hónapja szültem és tegnap jött meg először, még szoptatok.

Legjobb válasz: Szió! Szoptatás alatt a Cerazette nevû tablettát szokták felírni. A nõgyógyászom azt mondta, hogy nincs is másik erre az idõszakra. A Diane 35-öt én is szedtem, de késõbb átváltottam egy másikra, mert állítólag okozhat meddõséget. ZIta

Szió! Szoptatás alatt a Cerazette nevû tablettát szokták felírni. A nõgyógyászom azt mondta, hogy nincs is másik erre az idõszakra. A Diane 35-öt én is szedtem, de késõbb átváltottam egy másikra, mert állítólag okozhat meddõséget. ZIta
Szia!Én mindkét babámmal Cerazett-et szedtem!szopi alatt ez jó!
Létezik egy olyan fogamzásgátló, amit szoptatás alatt lehet szedni. Kérd ki a dokid tanácsát errõl. A Diane36 azért elég magas hormontartalmú. (Én is azt szedtem 6 évig.)
Meg kell beszélni az orvossal, vannak fogamzásgátlok, amik kimondottan csak szoptatás alatt használatosak. a "klasszikus" fogamzásgátlókat ilyenkor nem ajánlatos, a magas hormontartalmuk miatt, befolyásolják a tejtermelést és átjuthatnak a tejbe. Ha nem szoptatsz, akkor se kezdd magadtol szedni a régit, szulés után változik a szervezet, nem biztos hogy ugyanaz a jó, már csak ezért se.
Valószínûleg akkor jött meg neki csak elõsegítetted neki azzal hogy szexeltetek.
A kérdező hozzászólása: nem jött meg neki mert egésznap nem volt semmi baja.meg hó végére kell neki megjönnie
Nem akarlak megijeszteni, de a méhszájseb egyik lehetséges tünete, ha a nõ szex közben/után vérzik (nálam legalábbis így derült ki). Más ötletem így hirtelen nincs :S Ha legközelebb is vérzik, mindenképp menjen nõgyógyászhoz.
lehet h csak most szakadt el a szûzhártyája, van ilyen, nem kell megijedni rögtön
A kérdező hozzászólása: Lehet....majd meglàtjuk legkõzelebb
Az elején ez mind teljesen normális. Még kevés volt a vér, és ezért volt barna.
Nyugi normális. Pár év kell míg beáll. Ha a fura fájás (görcsölés) nagyon rossz, tegyél rá meleg vizes borogatást. A meleg lazitja az izmokat. Ilyen a méhizmok összehúzodnak és ezt érzed.
Hát ha nem védekeztetek és beléd is élvezett és nem akartok szülõk lenni, akkor kellene.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!