Találatok a következő kifejezésre: Tegnap jött és és (280 db)

jobban jársz, és biztosabb, ha vársz még egy hónapot.. :) )
A gyógyszer tájékoztatójában szoktak lenni erre vonatkozó utasítások. Az enyémnél úgy van, hha nem a menstruáció elsõ napján veszem be, hanem a következõ egy-két napban, akkor a következõ 7 napon kiegészítõ fogamzásgátló eszköz használata javasolt. Érdemes lenne elolvasnod, amúgy sem árt, ha nem csak ezzel kapcsolatban, hanem teljes körûen tájékozódsz a gyógyszerrõl, amit szedsz!
Hát nálam elsõ nap kellett bevenni, jobban jársz ha ezt az orvosoddal beszéled meg.
betegtájékoztató hosszú és unalmas...de benne van a válasz
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, már megtaláltam a betegtájékoztatót és azt írta, h az elsõ napon kell de be lehet venni 2-5napon is
A kérdező hozzászólása: ugye én ezt most kezdtem szóval 2 hétig még kiegészítõ fogamzásgátlást kell használni, de még arra kell rátenni 7napot vagy csak két hetet?
2. vagyok. Szerintem ha két hetet alapból számol, akkor arra már nem kell pluszban még hét napot számolni. Ha a te tájékoztatód nem ír semmilyen nemû 7 napról, akkor azt ne is vedd alapul, hanem csak azt, amit olvastál. Ez az enyémben van és nem mérvadó, csak példaképpen írtam. Ha bizonytalan vagy, akkor jobb ha az elsõ adag mellett végig használsz más fogamzásgátló eszközt, az nem olyan vészes végül is, túl lehet élni, ráadásul akkor nem fogsz idegeskedni, hogy megjön-e vagy sem, ugyanis a stressz szintén halaszthatja.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a kérdést 2. :D

Tengeri malacom tegnap jött, és nagyon aranyos. Este kicsit feltettem az asztalomra mászkálni szimatolni és önkényesen leugrott róla? ! Többi lennt.

Nagyon félek hogy eltört valamilyen kis csontja. Nézegettem a lábait nincs neki semmi bajuk ugyanúgy tud futni. Kicsit kivettem ma anyunak mutattam, után vissza tételkor visító hangot adott ki. Nagyon remélem hogy ez csak az új hely miatt volt neki vagy a pillanatnyi félelem az új hely miatt. Szerintetek?

Legjobb válasz: Soha ne tedd a malacot olyan helyre, ahonnan nagyot tud esni, mert a malacok, fõleg a fiatalok nem érzékelik a veszélyt, nem mérik fel a mélységet. Egy nagy eséstõl nem csak törése lehet, hanem a belsõ szervei is megsérülhetnek. Ha most szaladgál, akkor ezt a zuhanást valószínûleg szerencsésen megúszta. A malacok jellegzetes hangokat adnak ki, ha örülnek, ha fáj valamijük, ha éhesek stb. Belinkelek egy oldalt, ahol a különbözõ hangokat meghallgathatod: http://gemon.ro/viselkedes3.htm A visítás legtöbbször az éhség jele (néha a fájdalomé). Széna és víz mindig legyen elõtte!

Soha ne tedd a malacot olyan helyre, ahonnan nagyot tud esni, mert a malacok, fõleg a fiatalok nem érzékelik a veszélyt, nem mérik fel a mélységet. Egy nagy eséstõl nem csak törése lehet, hanem a belsõ szervei is megsérülhetnek. Ha most szaladgál, akkor ezt a zuhanást valószínûleg szerencsésen megúszta. A malacok jellegzetes hangokat adnak ki, ha örülnek, ha fáj valamijük, ha éhesek stb. Belinkelek egy oldalt, ahol a különbözõ hangokat meghallgathatod: http://gemon.ro/viselkedes3.htm A visítás legtöbbször az éhség jele (néha a fájdalomé). Széna és víz mindig legyen elõtte!
Nem szabad asztalra tenni! Bármelyik pillanatban megriadhat és leugrik, ahogy nálad is történt! Ha szerencséje van, akkor nem lett most baja. De biztos, hogy megütötte magát. A visitás a fájdalomra is utal!
várj még...
23:34: Csak most és csak a te kedvedért rákerestem, és a legtöbb helyen két hetet javasolnak. Ezek szerint egész tájékozott vagyok. Íme egy kis idézet egy random módon kiválasztott teszt betegtájékoztatójából: "Nem érdemes azonban túl korán a tesztért rohanni, hiszen a HCG hormon csak a beágyazódástól kezdve kezd termelõdni a szervezetben, azaz kb. a fogamzás után 7-12 nappal és még ekkor is kell 1-2 nap, mire a vizeletbõl kimutatható lesz." 12 + 2 = 14 nap = 2 hét Láss csodát.
2-3 hét, mire kimutatja, ha jól tudom.
hülye vagy, minek szexelsz ha azt sem tudod hogy mûködik a dolog
Nyugi, valószínûleg nem vagy terhes... Lehet, hogy pont az idegességtõl nem vérzel rendesen. Amúgy kb 1 hetes terhességet tud kimutatni a teszt, mert addig nem termel a szervezet annyi hormont, amit ki tudna mutatni. És még valami: 2 napon belül még a menstruációt sem befolyásolja, szóval ha valamitõl nem menstruálsz rendesen az nem a terhesség. Szóval egyrészt az se biztos jel, hogy megjött, másrészt viszont a megszakításos védekezésnek ugyanazok a statisztikái, mint a pesszáriumnak, szóval azért nincs valami nagy esélye, hogy terhes lennél... A harmadik pedig hogy még idõben vagy egy sürgõsségi tabihoz, ha nagyon parás vagy, akkor megéri azt az 5000ft-ot. De szinte biztos, hogy nem volt peteérésed 2 nappal a menzesz elõtt...
"2-3 hét, mire kimutatja, ha jól tudom." Te is marha tájékozott vagy!
nincs alsó korhatár. orvoshoz menj majd el, lehet nem is vagy terhes, de ha igen, õ mindenrõl tájékoztatni fog.
A kérdező hozzászólása: Elnézést a második válasznál a hibáért..:D
A kérdező hozzászólása: Abortuszra hány éves kortól lehet menni?
A kérdező hozzászólása: Abortuszra hány évesen kortól lehet menni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:)
még biztos, hogy nem mutatja ki. de hogy ennek mi értelme volt, azt Te sem tudod, gondolom...
jah csak arra figyelj hogy ha 14 éven aluli vagy akkor esetleg "rád küldik" a rendõrséget. Kiskorú megrontása miatt.
Fogalmam sincs, de ha megvigasztal, most dettó ebben a cipõben járok...csak teszt nélkül :)
Már hallottam olyat, hogy valaki teherbe esett, de nem vette észre, mert egy kevés vérzése volt. Ha elmúlik csinálj még egy tesztet a biztonság kedvéért.

Tegnap jött meg és és teljesen kiment a fejemből, h be kell venni a fogamzásgátlót. Ha most beveszem az gáz?

Most volt pont gyógyszerszünetem és nem szedtem 3hónapig..szóval a kérdésem,hha ma beveszem a tegnapit meg a mait is az gáz?akkor már védekezni kell mondjuk a következ? tabiig???

Legjobb válasz: Szia! Attól függ, h milyen tabit szedsz. Mert nem mindegyiknél lehet ezt megcsinálni. Olvasd el a tájékoztatót, abban választ kapsz a kédésedre. A lindynette-nél pl ha az 1. napon veszed be, azonnal véd, ha az 5.-en akkor 1 hétig mással is kell védekezni.

Szia! Attól függ, h milyen tabit szedsz. Mert nem mindegyiknél lehet ezt megcsinálni. Olvasd el a tájékoztatót, abban választ kapsz a kédésedre. A lindynette-nél pl ha az 1. napon veszed be, azonnal véd, ha az 5.-en akkor 1 hétig mással is kell védekezni.
Általában nem javasolják , hogy egy nap kettõt vagyél be.inkább ma vedd be a tegnapit és igy egy napot csúszol....ez még mindig nem annyira rossz;mintha mondjuk rosszul lennél a kettõtõl mvagy valami más baj lenne.
szerintem akkor vedd be az 5.napon de olyankor még használni kell kiegészítõ védekezést.de ha nem bízol így a tablettában akkor inkább várd meg a következõ menstruációt.:)
A kérdező hozzászólása: bevettem akkor ma..azaz már tegnap a kimaradt gyógyszert délután 4kor és este 9kor a másodikat..mert ugyebár 9kor szeretném mindig bevenni..akkor most meddig kell más védekezési módszert használni?
Szerintem 1 hétig, ezt szokták javasolni, ha kimarad 1 szem. Sajnos 12 órán túl vetted be a kimaradt szemet, így nem volt sok értelme. De ez a tájékoztatóban is benne van. Elsõ válaszadó voltam

Ma délután randizom a sráccal aki tetszik. Csak az a baj, hogy tegnap jött meg és nagyon rossz a közérzetem. Szerintetek mit csináljak?

etétet használok, mert a nõgyógyász egészségügyi okokból nem engedi a tampont.

Legjobb válasz: Használd a szádat! :-P

Használd a szádat! :-P
ne aggódj! igyál sok vizet. velem is volt már ilyen!
Nem tudom hány évesek lehettek, én 20 évesen tudom, hogy nálam ez nem rontana el semmit sem, ha lány véletlenül rosszul érezné magát/görcsölne, ez természetes dolog. Amelyik férfinál ez mérvadó egy randin, az nem férfi...
Szólj a pasinak, hogy nem vagy jól és kicsit toljátok el a randit egy más idõpontra amíg jobban nem leszel!
Mond meg neki, hogy nem érzed jól magad (azért ne kösd az orrára rögtön, hogy menstruálsz), és sajnálod, de nem tennétek át a randit egy másik napra? Vagy menj el, és próbáld jól érezni magad. Görcsoldó?

Most kezdtem el f. gátló gyógyszert szedni, tegnap jött meg és bevettem az 1. szemet este, ma pedig reggel arra ébredtem, hogy nincs már meg. Az baj?

Lehet hogy akkor tegnap sem az volt, csak még ez el?z? menstruációnak valami "utó munkálata"? Mert ez el?tt kb. 2 héttel volt meg utoljára!Jelent az valami problémát, ha tényleg így van? Várjam meg míg meg jön rendesen, vagy szedjem a gyógyszert ahogy kell?

Legjobb válasz: Igen ezzel tisztában vagyok. Rengeteget jártam vele orvoshoz, vizsgálgattak is meg minden, de azt mondták nincs semmi bajom. Adtak rá gyógyszert, de az csak addig volt jó amíg szedtem, utána ugyanúgy ment minden...De köszi szépen a segítséget!

A kérdező hozzászólása: Igen ezzel tisztában vagyok. Rengeteget jártam vele orvoshoz, vizsgálgattak is meg minden, de azt mondták nincs semmi bajom. Adtak rá gyógyszert, de az csak addig volt jó amíg szedtem, utána ugyanúgy ment minden...De köszi szépen a segítséget!
Mennyire volt meg tegnap? Utómunkálat nem hiszem, hogy lehetett, köztivérzés esetleg, bár ha nem szokott lenni, fura lenne. Ha estig nem jön meg, ne vegyél be most többet. Ha holnap reggelre megjön, akkor reggel pótold a mait és holnap este vedd holnapit is. Ha nem jön meg holnap sem, akkor ez vaklárma volt. 1 szemtõl nem fordulhat elõ, hogy teljesen eláll a vérzés. Ha most nem veszel be többet, akkor lesz egy 20 szemes leveled akkorra, amikor tényleg megjön. A szervezet nem tudja, hogy 20 vagy 21 tablettát vettél be (15-öt nem szabad, de az mindegy, hogy 20-21 vagy 22), tehát nyugodtan elhasználhatod a 20 szemet, nem kell kidobni a levelet.
Vagy mostantól szeded a napi egyet, de elõfordulhat, hogy még levél közben soron kívül megjön, és csak a köv. levéllel lesz normális a ciklus. Viszont ha így szeded, hogy a menzesz után 2 héttel kezdtet, akkor az elsõ levél semmiképpen nem véd, akkor sem, ha az van ráírva, hogy az elsõ szemtõl véd. (Ez akkor lenne, ha a 1. nap kezdted volna szedni.)
A kérdező hozzászólása: Hát az a baj, hogy nekem nagyon rendszertelen az egész, múltkor 3 hónapig nem jött meg. Aztán meg egyszer csak igen. az volt a 2 héttel ezelõtti. Most pedig tegnap reggel, de estig szinte csak éppen hogy. Akkor valószínûleg jobban járok ha megvárom h rendesen megjöjjön, bár lehet az most megint vagy 2 hónap múlva lesz.
Ha ilyen rendszertelen a vérzésed, akkor nem lenne szabad egyáltalán fogamzásgátlót szedned! A tabletta NEM teszi helyre a saját ciklusodat, csak elfedi a valódi problémákat. A fogamzásgátló leállítja a peteérést és megvonásos vérzést kreál. Endokrinológushoz kellene fordulnod, aki rendesen kivizsgálja a problémádat, s csak azután szabadna gyógyszert szedned, hogy elõbb rendbe hozták a saját ciklusodat, ellenkezõ esetben nem biztos, hogy késõbb lehet gyereked.
szivd le.
anál szex , vagy sima szex ha nem utálja vagy... orális szex , nos ha nem szexre gondolsz akkor nem tudom én milyen filmet szeret ö vagy te de ameddig tanulsz addig tudna keresni valami jó filmet amit majd ketten este megnéztek
Õ dolgozik napközben? Vagy egész nap ott fog ülni melletted, amíg tanulsz? Mert akkor lehet hogy át kellene gondolni, hogy menjen-e egyáltalán, ennek így nincs sok értelme. Vagy menjen át esténként. Nettel, filmezéssel vagy olvasással tudja egyébként lekötni magát.
A kérdező hozzászólása: Nem dolgozik, vagyis azt fogja nézni, ahogy tanulok :/ De csak most van rá valamennyi idõm, mert a szobatársam egy hétre hazamegy, én meg már egy hete nem találkoztam a barátommal.

Szeptemberben volt egy vetélésem 5 hetesen. Azóta nagyon gyenge vérzéseim voltak. Tegnap jött meg és most rendesen. Akkor megint próbálkozhatunk?

Legjobb válasz: Szia. Sajnálom, sajna én is átéltem már ezt. Ha nincs semmi panaszod, (gyulladás) akkor szerintem nyugodtan próbálkozhattok a babával.Mi is 5-6 hónap után kaptunk az orvostól "zöld jelzést".Nekem a 2. hónapban sikerült. Remélem ti is ilyen szerencsések lesztek! Sok sikert!!! 15 hetes km.

Szia. Sajnálom, sajna én is átéltem már ezt. Ha nincs semmi panaszod, (gyulladás) akkor szerintem nyugodtan próbálkozhattok a babával.Mi is 5-6 hónap után kaptunk az orvostól "zöld jelzést".Nekem a 2. hónapban sikerült. Remélem ti is ilyen szerencsések lesztek! Sok sikert!!! 15 hetes km.
É az elsõnél magától kitisztultam, utána minden hónapban rendes vérzésem volt, olyan, mint elõtte. Most ismét elvetéltem, volt eü küretem is. Lehet, hogy neked is ki kellett volna, hogy tisztítsák a méhedet és utána próbálkozni. Szerintem nálam is ez volt a baj.

SÜRGÕS! Elmenjek úszni? Tegnap jött volna meg és félek hogy a végén valami baj történne.

Sziasztok! Sürg?s lenne, ugyan is rendszeresen járok úszni és tegnap jött volna meg a menzeszem. Nem élek még szexuális életet ( még csak 14 vagyok). El menjek úszni, vagy félnem kéne hogy a végén még valami baj történik a vízben. Köszi.

Legjobb válasz: nyugi néha késik. egyik hónapban volt olyan hogy 17-n jött meg a másikban meg 23... én is igy voltam vele nyugi. a Balatonra mentem kirándulni 5napra 17-tõl 21 nah mondom de jó lesz, ha pont akkor jön meg. de késett és 23.-n jött, csodálkoztam is :) máskor is szokott késni? és ha igen mennyit? egyébként szerintem menj, mert nem minden honapban ugyan abban a napra jön. és az hogy tegnap kellett volna, az semmi... (szerintem)

nyugi néha késik. egyik hónapban volt olyan hogy 17-n jött meg a másikban meg 23... én is igy voltam vele nyugi. a Balatonra mentem kirándulni 5napra 17-tõl 21 nah mondom de jó lesz, ha pont akkor jön meg. de késett és 23.-n jött, csodálkoztam is :) máskor is szokott késni? és ha igen mennyit? egyébként szerintem menj, mert nem minden honapban ugyan abban a napra jön. és az hogy tegnap kellett volna, az semmi... (szerintem)
Azt már éreznéd, ha most akarna megjönni, egyébként elsõ nap általában nem olyan erõs, hogy baj lenne ha megjön.
A kérdező hozzászólása: Hogy érezném ha meg akarna jönni?
Mielott elmesz, nezd meg a bugyid, es ha semmi pecset menj nyugodtan. Illetve mielott bemesz a vizbe akkor is ellenorizd. Ha akkor se tunik ugy, hogy kezdene jonni, ussz nyugodtan.
Hacsak nem kötelezõ az úszás, akkor most hagyd ki.
Nem szokott elõtte a melled éezékennyé válni, a hasad kicsit puffadni, vagy enyhén fájni, esetleg fejfájás, falánkság, így gondoltam, hogy megérzed.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!