Találatok a következő kifejezésre: Tegnap ettem az (31 db)

Sajnos létezik, igen
A kérdező hozzászólása: :/ Köszi azért!
Allergia bármikor, bármire kialakulhat. Ezáért kell pl. elvileg minden egyes hajfestés elõtt allergiapróbát csinálni, stb. De amúgy ilyen tüneteket okozhat az is, ha vmi olyannal volt permetezve, akár a szomszédtól átfújva, stb. Igyál sok kalciumos pezsgõtabit, hátha enyhíti a tüneteket, meg kérj a patikában antihisztaminos szert, hátha. :S

Az ananasz es a pisztacia okoz hasfajast a babanal? Tegnap ettem mind2 es nem tudom melyiktol de fajt a pocikaja.

Legjobb válasz: Bármi okozhat, amire õ érzékeny. Ha gondolod, tegyél egy próbát: edd a kettõ közül valamelyiket, de most csak keveset és ha arra is reagál (remélhetõleg azért kisebbet), akkor azt kerüld. Tudom, senki se szereti tesztnyuszinak használni a gyerekét, de csak így lehet kideríteni, melyik a ludas. Az ananász déligyümölcs, a pisztácia meg csonthéjas; mindkét csoportban vannak allergizálóbb gyümölcsök. - Vagy, nem eszed még egy ideig egyiket sem. De felesleges azt is kizárni, amelyiket bírná. (Bár mondjuk mindkettõ nélkül meg tudnál lenni, gondolom, egyik sem alapélelmiszer..)

Bármi okozhat, amire õ érzékeny. Ha gondolod, tegyél egy próbát: edd a kettõ közül valamelyiket, de most csak keveset és ha arra is reagál (remélhetõleg azért kisebbet), akkor azt kerüld. Tudom, senki se szereti tesztnyuszinak használni a gyerekét, de csak így lehet kideríteni, melyik a ludas. Az ananász déligyümölcs, a pisztácia meg csonthéjas; mindkét csoportban vannak allergizálóbb gyümölcsök. - Vagy, nem eszed még egy ideig egyiket sem. De felesleges azt is kizárni, amelyiket bírná. (Bár mondjuk mindkettõ nélkül meg tudnál lenni, gondolom, egyik sem alapélelmiszer..)
Én úgy hallottam mind2 okozhat hasfájást, de ez babától is függ, mennyire érzékeny. Nálunk szinte mindentõl fáj a hasija.
az ananászban sok az a fehérjebontó enzim , zsírégetõ hatású és felgyorsítja az emésztést. én nem adnák babának . próbáld ki vegyél a szádba egy darab ananászt tard benne a nyelved elkezd zsibbadni , ha meg konzerv a cukor se nagyon kell a picinek.
Hasfájás megelõzésére a tejet érdemes mellõzni az étrendbõl, ha esetleg azt fogyasztasz, illetve a védõnõk szerint naponta 2 dl-nél érdemes megállni. Attól is fájhat a hasa, ha túl sokszor van szoptatva (igény szerint), mert nincs ideje a szervezetének feldolgozni az anyatejet, így folyamatosan dolgozik a gyomra és a belek. Amúgy tényleg kísérletezni kell, hogy mi okozza, az ananász szerintem sem jó ötlet, mert neki most gyarapodni kell, nem lebontani.
A tehéntej valóban okozhat hasfájást, de a többivel nem értek egyet. A gyakori vagy igény szerinti szoptatás NEM okoz ilyen problémát, HA megfelelõ a gyakorlat! A gyomornak pont az a jó, ha mindig van benne valami.

Tegnap ettem sóskát ami a temetőben lett szedve, este meg szellem volt az álmomban, alig tudtam felébredni olyan félelmetes volt! Van összefüggés?

Legjobb válasz: Talán annyi, hogy a sóskával együtt a szellemet is elfogyasztottad. Nyersen? Ha nem tudnád, most ott csücsül a szellem a gyomrodban! Amúgy semmi összefüggés nincs.

Talán annyi, hogy a sóskával együtt a szellemet is elfogyasztottad. Nyersen? Ha nem tudnád, most ott csücsül a szellem a gyomrodban! Amúgy semmi összefüggés nincs.
Már tegnap is paráztál a sóskától, mert a temetõben lett szedve, ezért az álmodban is elõjött.
az elottem levo te aztan nem vagy semmi a forrasviz is a foldbol jon azt se iszod?lehet h az alatt is halottak vannak!!!
fúúúúúúj. én abból a sóskából nem ennék. ott rohadnak a földben a hullák koncentráltan. fúúúúúúj. sõt a temetõi kútból sem innék vizet. fúúúúúúj
fúúúúúújjjjjj
Mielõtt lefeküdtél ezen agyaltál fogadjunk...ne csodálkozz, hogy rosszat álmodsz.
Nyilván az öcséd elültette a bogarat a füledbe ezzel a viccel. Egyébként semmi jelentõsége, Európában egyébként sincs olyan négyzetméter, ahol ne haltak volna meg emberek, vagy nincs olyan kert, ami alatt valahol esetleg ne lennének hullák.
A kérdező hozzászólása: Öcsém viccelt vele tegnap h ne egyem meg mert a gyökere a halottakból táplálkozik, és komolyan volt valami fura éjszaka amit nem tudok szavakba önteni csak h nagyon féltem mikor felébredtem.
És biztos sóska volt? Mármint a legtöbb zöldféle könnyen összekeverhetõ mérgezõ növényekkel is.
Én akkor is egyetértek a hetessel!


Azt hiszem nem volt már olyan friss a hal amit tegnap ettem, fáj a gyomrom és a belem tudnátok valamit ajánlani rá?

Legjobb válasz: széntabletta( carbo activatus) fillérekért adnak a patikában recept nélkül.

széntabletta( carbo activatus) fillérekért adnak a patikában recept nélkül.
A kérdező hozzászólása: Az hasmenesre valo nem?
Is. Az aktív szén fertõtleníteni tudja az egész gyomor-bél traktust. Írok még egyet: Bolus adstringens. A gyógyszerész megmondja, hogy melyik a jobb adott esetben.(bármelyik jó)
A kérdező hozzászólása: Koszonom !
Ha a hal romlott volt.. Akkor hagyd h jöjjön ki aminek kilell jönnie... Én valahol azt hallottam h ha gyomorrontásról van szó. Nem szabad rögtön hasmenésre, hányásra bekapni gyógyszereket. Mert csak sújositsa az állapotot.

Tegnap ettünk először 2kiskanál almalevet, 3hónaposan? Lehet azért volt ilyen borzalmas az éjszakánk?

szer szokott felkelni, 8-7ig alszik közben 3kor szokott enni.

Legjobb válasz: Hát nem tudom milyen védõnõd és orvosod van ... Elég nagy hibát követtek el. A tápszeres babáknál is jó ha vár a szülõ 6 hós korig, de 5-ig minimum. A hozzátáplálást pedig a délelõtti órákban ajánlatos kezdeni, mivel ha gondot okoz (hasfájás), akkor elvileg már éjszakára meg kell oldódnia a problémának.

Hát nem tudom milyen védõnõd és orvosod van ... Elég nagy hibát követtek el. A tápszeres babáknál is jó ha vár a szülõ 6 hós korig, de 5-ig minimum. A hozzátáplálást pedig a délelõtti órákban ajánlatos kezdeni, mivel ha gondot okoz (hasfájás), akkor elvileg már éjszakára meg kell oldódnia a problémának.
Nagyon korai volt!! Szerintem még várj 2 hónapot a hozzátáplálással, ja és az almalé hajt vagy görcsöt okozhat, hizs cukros gyümölcslé.
A kérdező hozzászólása: Védõnõ ill, doki tanácsolta hogy kezdjük el, mert tápszeres a pici.
szinte biztos, hogy a túl korai hozzátáplálás miatt volt. Nyugodtan várj még legalább egy hónapot evvel. Tápszeres babáknál is 4-5 hós kort szoktak javasolni (ha nem 6-ot, ami ugye a WHO ajánlása! ) a hozzátáplálás elkezdéséhez.
tápszeres a abám, 4 és fél hónaposan kezdtük a hozzátáplálást....korai volt!!! várj vele!!
Sziasztok, mi is uebben a cipõben járunk, mármint tápszeres a babánk. 3 és fél hónaposan nekünk is ezt mondta a dr, és a védõnõ is. Én úgy kezdtem hogy az almát meghámoztam , és megpároltam, babavízzrl turmixoltam, hígra, és így kostoltatta. nem okozott gondott , de fintorgott , ezért hagytam pár napot és újra próbáltam még mindíg fintorgott, ezért nem sürgetem, lassan 4 hósak leszünk majd akkor újra próbáljuk. Ha megpárolod az almát , akkor a savasságával nem lehet gond. Ha úgy véled az alma volt a gond akkor várj pár napot , és esetleg próbáld így, de szerintem sem kell sürgetni.
A XXI. században még ennyire maradi védõnõk és gyerekorvosok léteznek??????

21 hetes vagyok és a terhességem elején sokat hánytam úgy a 16. hétig, azóta nem, de tegnap a reggelit is ma meg epret és málnát ettem azt is. Ez normális? Visszatérhet a hányás? Ha igen mi okozza/okozhatja?

Legjobb válasz: én a 14. hétig hánytam, aztán elmúlt, és most nekem is visszatért, nem tudom mitõl, délután úgyis megyek orvoshoz , megkérdezem. de hallottam olyat, hogy esetleg sokat ehettél, baba már nyomhatja a gyomrodat, és ezért volt. de úgy tudom, ez a visszatérõ nem rendszeres, csak egyszer-egyszer van.

én a 14. hétig hánytam, aztán elmúlt, és most nekem is visszatért, nem tudom mitõl, délután úgyis megyek orvoshoz , megkérdezem. de hallottam olyat, hogy esetleg sokat ehettél, baba már nyomhatja a gyomrodat, és ezért volt. de úgy tudom, ez a visszatérõ nem rendszeres, csak egyszer-egyszer van.
SZia! Én nem voltam hányos a terhesség alatt, mégis a 35.héttõl minden nap többször is kijött belölem minden. Nem ettem más izû, más állagú kajákat mint addig, nem tömtem tele a hasam, szinte csak csipegettem. A doki azt mondta, hogy olyan helyre kucorodott be a baba, ahol nyomja a gyomrom és ezért lehet a hányás. Még a születése napján is hánytam. 40 hétre született. Üdv. 9 hónapos lányka anyuja

Tegnap ettem epret, az aldiban vettem.3-szor is megmostam, átválogattam. lehetséges így elkapni a toxoplazmát?

23 hetes terhes vagyok. egyébként negatív voltam a 16. heti vérvételen, de annyira beparáztatják a kismamákat ezen az oldalon, hoyg az ember már alig mer húshoz vagy zöldséghez, gyümölcshöz nyúlni! mennyi az esély egy megfert?z?désnek?

Legjobb válasz: Hát itt tényleg megijesztik az embert, de ne hülyéskedjetek már, ha többször átmosod, átnézed, mi baj lehet?

Hát itt tényleg megijesztik az embert, de ne hülyéskedjetek már, ha többször átmosod, átnézed, mi baj lehet?
Igen, a lotto otosre is van esely :)
Hát igen. Néha már túlzás ami itt megy. Lassan semmit nem lehet enni, inni, meg minden káros.:) Semmi bajod nem lett tõle.
Kizárt dolog, ezt aztán nem az epertõl szedjük össze vagy bármely mosatlan zöldségtõl, csak ha nem cica pisilte le és úgy ettük meg. erre mennyi az esély :-) Atommagnyi :-) Boldog babavárást!!!
Az utolso valaszolonak uzene, h de bizony a fold kivalo toxoplazma tanya, pont, mert allatok uritenek ra. Kutya, MACSKA, RAGCSALO (utobbiak terjesztik a fertozest). Zoldseget, gyumolcsot szigoruan megmosni, ahogy a kerdezo is tette, es akkor nem lesz semmi baj.
Elozo vagyok, info: Terjedése A fertõzést okozó parazita a tápcsatornán át (bélsárral, ürülékkel) távozik a macskák szervezetébõl, így terjed tovább. Az ürülék bekerül a táptalajba, ezzel a föld is, illetve az abból táplálkozó zöldségek, gyümölcsök is "szennyezetté" válnak. http://www.babazo.hu/9honap/20070909-terhessegi-toxoplazmozi..
Nah most a toxoplazma olyan komoly és gyakori fertõzés, hogy erre mifelénk nem is kötelezõ a szûrése, sõt, ha nem vered a doki asztalát, hogy neked kell egy ilyen szûrés, akkor meg sem fogják csinálni.Amit meg most boltokban kapni epret, azt vízkultúrás (vagyis mûtrágyalén nevelik, patika környezetben), tehát sem cica, cem patkány sem semmi nem ment a közelébe.Ha már mindenáron toxoplazmát akarunk látni a saját árnyékunkban is, akkor inkább majd attól az epertõl rettegjünk, ami földben napfényen termett.Meg mennyi az esélye, hogy ha eddig, 20on x év alatt nem kaptál el egy fertõzést, aminek az elõttem válaszoló szerint minden epren és utcasarkon ott kell leselkednie a gyanutlan kismamára, akkor pont ebben a 9 hónapban fogod?Gondolkozz logikusan, és ne kérdezz hülyeségeket!Fõleg ne olyat, amire magadtól is tudod a választ!No ha meg már megetted, akkor úgy sem tudsz mit csinálni vele, ha elkaptad tõle a toxoplazmát...
A negyedik válaszoló vagyok és az ötödik válaszolónak üzenem, hogy ezért írtam le, hogy ha le nem pisili a cica, vagy le nem kakilja, amit szépen megeszel mosás nélkül. Ezért mossuk meg a zöldségeket ill. mindent, amit kell. A toxoplazma egy protozoon, amely a cicuskák bélcsatornájában él, õk ürítik a székletükkel fõként, amelyet ha mi megszünk, sajna a cystái belemennek a szöveteinkbe (agy, méhlepény!!!!!ezért kell vigyázni, izom). Itt a cysták nyugvó állapotba kerülnek és vagy fellángol a fertõzés egy immunprobléma miatt (HIV) vagy letokolódva maradnak. Fertõzésre a macska, az étkezési szokások és az éghajlat hajlamosít (a cysták utálják pl. a száraz talajt)!!!!Szóval azért mert vettél egy kis epret háromszor megmostad és toxoplazmás leszel, hát nem tudom, ha valaki tud ilyenrõl szívesen elolvasnám, hogyan szerezte meg. Aki negatív szerológiailag az akkor rettegjen egy kis gyümölcstõl vagy zöldségtõl, amit a piacon vesz meg??????Attól kell a negatív betegnek tartania, hogy ne éljen együtt cicával, ha pedig egy cicuska megközelíti akkor nem kell ám eszetlenül futni, vagy rettegni, merthogy a sok hülyeség amit leírnak némelyekben szó szerint rettegést váltanak ki!!! Nyugodj meg, semmi bajod nem lesz az epertõl, a szakmámból tudom!!!!!! Ha negatív vagy, akkor pedig a cicuska a fõ célpont, õ velük nem szabad nyalakodni, pusziszkodni és mindig kezet mosni, ahol cicuskák után ügyködsz!!! Boldog babavárást!!!!!

Tegnap ettem 2 db cukrászdai tiramisut. Azt tojásporral csinálják, ugye, és nincs benne nyers tojás?

Már csak azért kérdezem, mert azt hallottam hogy a házi tiramisuban van nyers tojás. A cukrászdaiban elvileg nem az van, ugye? 19 hetes kismama vagyok. Ma eléggé "fortyog a hasam és még hasmenésem is volt, ezért aggódom.

Legjobb válasz: Ne valószínû, hogy nyers tojás volt benne, hacsak nem valami extra házi cukrászdát fogtál ki.-) Szeritnem csak beképzeled a gondokat, vagy valami mástól van. Ne izgulj, iszonyat kicsi az esélye, hogy baj lenne, még azoknál is, akik nyers dolgokat esznek. Csak nyugi.)

Ne valószínû, hogy nyers tojás volt benne, hacsak nem valami extra házi cukrászdát fogtál ki.-) Szeritnem csak beképzeled a gondokat, vagy valami mástól van. Ne izgulj, iszonyat kicsi az esélye, hogy baj lenne, még azoknál is, akik nyers dolgokat esznek. Csak nyugi.)
Nincs benne, porból van. Egy cukrász.
SZia! Olaszorszagban elek, es en csak nyers tojasbol keszitem....eddig meg soha semmi bajom nem volt :) De azert babasan Magyarorszagon ne kockaztass!!! :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket. Megnyugodtam. :-)

Ma jól ettem? . A tegnapira azt mondtátok béna ma is gagyit és sokat ettem?

na értem volt a kérdés...ezeket ettem: regeli:starbuck latte tizórai:alma ebéd:csirkehús salival és mozzarelás paradicsom tizorai:egy aktivia vacsi:fél banánból és némi málnából készített turmix

Legjobb válasz: Kevés, de szerintem összességében nem rossz:) Nem piszkállak azzal, hogy egyél többet (én se mindig eszek sokat), de ha megéhezel egy répát bármikor elrágcsálhatsz, alig van benne kalória ;)

Kevés, de szerintem összességében nem rossz:) Nem piszkállak azzal, hogy egyél többet (én se mindig eszek sokat), de ha megéhezel egy répát bármikor elrágcsálhatsz, alig van benne kalória ;)
Elõzõ vagyok. Ez nem nagyon kapcsolódik ide, de egyébként a Starbucks milyen? Itt sajnos nincs, de kiakarnám próbálni, imádom a kávét, túlságosan is. Egyébként sok sikert a fogyáshoz.:)
A kérdező hozzászólása: Mindenki azt mondja hogy aki oda jár sznob. De én egyszerûen csak ezt a kávét szeretem itthon is ilyen isszom és szeretem ha minden reggel ilyet ihatok itthon meg nincs mindig idõm rá...nagyon finom én szeretem
Reggel nem csak kávéra lenne szükséged... A tested 10-12 órán át éhezik, és te csak egy pohár kávét adsz "neki"? Ráadásul egész délelõtt csak egy kávét ittál, és egy almát ettél, szóval még tovább éheztetted magad.. Ebéd okés. Amúgy ez még mindig gagyi, és kevés. (Bár ha nagyon akarod, igyad azt a kávét, viszont az aktívia szar, hacsak nem natúr, és a gyümölcs se fogyókúrás, bár egészséged. szerintem belefér a gyümi, de kiegészítésnek, a rostok miatt.)
A kérdező hozzászólása: de baromi kevés idõm van fogyni tudom hogy ez kicist koplalás de tényleg nincs idõm
Aha szóval hízni volt idõ, fogyni nincs...

Tegnap voltam a fogorvosnál és a bal alsó 6os fogamat kihúzta. Utána 1 nappal már ettem. De megpróbáltam úgy hogy a sebbe ne menjen. Szerintetek lesz valami baj? és ott a sebbe van középen valami fehér. Az mi? és 1 nappal utána szénsavasat lehetinni?

Legjobb válasz: Nem lesz baja, én foghúzás után már 4 órával ettem, ráadásul tarhonya volt a kaja. A szénsavasat még hanyagolnám pár napig,a fehér "valamitõl" meg nem kell vélni, most kezd varrosodni. :)

Nem lesz baja, én foghúzás után már 4 órával ettem, ráadásul tarhonya volt a kaja. A szénsavasat még hanyagolnám pár napig, a fehér "valamitõl" meg nem kell vélni, most kezd varrosodni. :)
Szénsavasat, tejet, tejes ételeket, csípõset egy hétig tilos enni és ami nagyon fontos, szintén egy hétig tilos öblögetni, szívogatni a sebet. A húzás után másnap óvatosan már lehet mosni a sebet fogkefével. A fehér valami a gyógyulás jele. Nem szabad piszkálni. De fura, hogy a fogorvos ezeket nem mondta el neked!!
A kérdező hozzászólása: És az baj hogyha pogácsát ettem? :/
Az nem:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!