Találatok a következő kifejezésre: Tegnap elfelejtettem a fogamzásgátlót, ma pótóltam, (4 db)

Tegnap elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlót, ma pótóltam, de kicsit túlléptem a 12 órát (kb. 14-15). Ma rendesen bevettem az utolsó szemet. Lehet belőle baj? Védekezzünk holnap, holnapután másképp is?

Legjobb válasz: Nem értek egyet az elsõ hozzászólóval! Miért kéne védekezniük, ha már az utolsó szemnél tart! A ciklusa végén van, minimális a teherbe esés kockázata! Nem kell védekeznetek! Most jön a 7 gyógyszermentes nap!

Nem értek egyet az elsõ hozzászólóval! Miért kéne védekezniük, ha már az utolsó szemnél tart! A ciklusa végén van, minimális a teherbe esés kockázata! Nem kell védekeznetek! Most jön a 7 gyógyszermentes nap!
Szerintem sincs szükség védekezésre, egy szem, még nem a világ vége. De legközelebb figyelj oda. Nemhiszem, hogy baj lenne belõle.
Szia!Ebben az esetben jobb ha máshogy is védekeztek.Fõ a biztonság.A tabi csökkenõ hatását akkor figyelheted meg ha enyhe vérzésed van(megvonásos vérzés)mert ez már 1 tabi kihagyásakor, másnap is jelentkezhet a szervezetedben csökkent hormonszint miatt.De ha ilyen gondod nem volt akkor is jobb ha kiegészítõ védekezést használtok, mert csak izgulnál szex közben.Tabletta mellett csak úgy lett terhes eddig jó pár nõ, hogy "hoppsz..1x kimaradt egy tabi"Hogy meddig kell pl gumival védekeznetek, az szerintem a gyógyszerfajtától függ.

Tegnap este elfelejtettem bevenni a fogamzásgátló bogyót (Mercilon). Ma reggel 6 órakor pótoltam. Általában este szoktam bevenni fél 7 és 22 között, attól függ mikor hogy. Használjak az elkövetkező 7 napban más fogamzásgátló módszert is?

Mondta a doki hogy nem kell percre pontosan beszedni, csak a napszak a lényeg.A tájékoztatón az áll hogy ha 12óra még nem telt el a kimaradt szem óta és akkor pótolom, akkor nincs semmi gond. Ahogy számoltam, 6 kor vettem be kb. 10 óra telhetett el, mert nagyrészt 19-20-21körül szoktam általában bevenni. Márciusban lesz egy éve hogy szedem a tablettát rednszeresen. Kell valyon kiegészít? védekezés?

Legjobb válasz: Van egy ismerõsöm, aki Mercilont szedett! Mikor nekem is azt írta fel a doki, annyit mondott az ismerõsöm, hogy nagyon figyeljek oda, inkább állítsam be a telómat ébresztõre, mikor be kell venni a gyógyszert, mert õ egyszer 5 órával késõbb vette be, és terhes lett gyógyszer mellett! Nem kockáztatnék a helyedben!

Van egy ismerõsöm, aki Mercilont szedett! Mikor nekem is azt írta fel a doki, annyit mondott az ismerõsöm, hogy nagyon figyeljek oda, inkább állítsam be a telómat ébresztõre, mikor be kell venni a gyógyszert, mert õ egyszer 5 órával késõbb vette be, és terhes lett gyógyszer mellett! Nem kockáztatnék a helyedben!
A kérdező hozzászólása: Volt mondjuk olyan is hogy hasmenésem volt utána és nem vettem be újat meg semmi. de most használlni fogok 7 napig valami kiegészítõt szerintem.
ha 7 órát vesszük alapul és reggel 6kor vetted be, még azsem csúszott ki a 12 órából. nemtom igazából, ha parás vagy akkor inkább hazsnálj kiegészítõt, nemolyan nagy dolog az. én nem hazsnáltam.
Velem megesett már, hogy egyszerre hármat vettem be (Diane35), és nem lett semmi bajom. De olyan is volt, hogy két hétig megvonásos vérzésem volt, éppen emiatt. (Érdekelt is engem a tájékoztató..:D) Azt gondolom egy év után a szervezeted már van annyira védett, hogy ne ess teherbe.
A kérdező hozzászólása: szerintem azért egy hétig feldugok egy helyi fog gátlóz( pharmatex kúpot) úgyis maradt még régebbrõl és nem járt le:) Biztos ami biztos. és köszi a válaszaitokat.

Jól tettem hogy tegnap elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlót és ma reggel pótoltam?

Este fél 7-kor kellett volna bevennem csak akkor épp nem volt nálam sajnos.Ma reggel kaptam csak észbe és fél 7kor bevettem.

Legjobb válasz: Ez már egy kicsit necces, pont 12 óra telt el, én valószínû most egy hétig más úton is védekeznék. Egyébként a gyógyszered betegtájékoztatójában leírtakat kövesd.

Ez már egy kicsit necces, pont 12 óra telt el, én valószínû most egy hétig más úton is védekeznék. Egyébként a gyógyszered betegtájékoztatójában leírtakat kövesd.
Attól függ, melyik héten vagy.
12 órán belül vetted be? akkor nincs nagy baj. de valahol írták itt, hogy 1 tabletta nem a világ.
Nem, hacsak nem a legelsõ tabletta volt.
A kérdező hozzászólása: 2 hét
A kérdező hozzászólása: Még 12 órán belül bevettem, de még nem fordult elõ velem ilyen velem és megijedtem.
nem kell aggódnod.
velem is volt ilyen 12 órán belül nem gáz :) persze elõször én is majd szívinfarktust kaptam :D
2-es! Aki azt írta, nem ért hozzá. Egy tabletta kihagyása is okozhat problémát, és semmit nem jelent ilyen szempontból, hogy mióta szedi az illetõ a gyógyszert. Viszont ha 12 órán belül pótolja valaki, akkor nincs gond. Ha 12 óránál több marad ki, akkor lehet aggódni.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm! Egy kicsit megnyugodtam, de most a jövõhétvégéig azért gumizunk, de utána már nyugodtan szexelhetünk? Mik a tapasztalataitok??

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!