Találatok a következő kifejezésre: Tegnap elfelejtettem a fogamzásgátlót, (33 db)

Tegnap elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlót, ha ma este bevszem akkor nem lesz gond, hogy egyet kihagytam?

Legjobb válasz: Mióta szedsz tabit,ez attól függ!Ha régóta akk semmi baj,de ha most kezdted el szedni az nem jó h elfelejtetted bevenni!

Mióta szedsz tabit, ez attól függ!Ha régóta akk semmi baj, de ha most kezdted el szedni az nem jó h elfelejtetted bevenni!
Vedd elõ és olvasd el a gyógyszer beteg tájékoztatóját. A legtöbb gyógyszer esetében ha 12 órán belül pótolod a kihagyott szemet nincs különösebb teendõ. Az ezen túli pótlásról illetve egyéb teendõknek benne kell lenni a beteg tájékoztatóban. Azt szokták mondani, hogy kihagyott gyógyszer= lyukas gumi. Akkor sem biztos, hogy terhes lesz valaki, de benne lehet a pakliban.
Ha nem szexeltél, akkor nem :)
A kérdező hozzászólása: másfél éve szedem. azt irja, hogy 12 órán belül pótoljam, ma délbe vettem be a hiányzót, és azt irja, hogy ha tulléptem az idõt ne pótoljam a gyógyszert.
A kérdező hozzászólása: lindynette 20 drazsé
mind a kettõt pótolni kell. amelyiket kihagytad, meg az aznapit. és a levél végéig ovszer.
jobban jársz, és biztosabb, ha vársz még egy hónapot.. :) )
A gyógyszer tájékoztatójában szoktak lenni erre vonatkozó utasítások. Az enyémnél úgy van, hha nem a menstruáció elsõ napján veszem be, hanem a következõ egy-két napban, akkor a következõ 7 napon kiegészítõ fogamzásgátló eszköz használata javasolt. Érdemes lenne elolvasnod, amúgy sem árt, ha nem csak ezzel kapcsolatban, hanem teljes körûen tájékozódsz a gyógyszerrõl, amit szedsz!
Hát nálam elsõ nap kellett bevenni, jobban jársz ha ezt az orvosoddal beszéled meg.
betegtájékoztató hosszú és unalmas...de benne van a válasz
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, már megtaláltam a betegtájékoztatót és azt írta, h az elsõ napon kell de be lehet venni 2-5napon is
A kérdező hozzászólása: ugye én ezt most kezdtem szóval 2 hétig még kiegészítõ fogamzásgátlást kell használni, de még arra kell rátenni 7napot vagy csak két hetet?
2. vagyok. Szerintem ha két hetet alapból számol, akkor arra már nem kell pluszban még hét napot számolni. Ha a te tájékoztatód nem ír semmilyen nemû 7 napról, akkor azt ne is vedd alapul, hanem csak azt, amit olvastál. Ez az enyémben van és nem mérvadó, csak példaképpen írtam. Ha bizonytalan vagy, akkor jobb ha az elsõ adag mellett végig használsz más fogamzásgátló eszközt, az nem olyan vészes végül is, túl lehet élni, ráadásul akkor nem fogsz idegeskedni, hogy megjön-e vagy sem, ugyanis a stressz szintén halaszthatja.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a kérdést 2. :D

1 hónapja szedem a fogamzásgátlót, 6 napja kezdtem a második levéllel.5 napja elfelejtettem bevenni, utána 4 napig szedtem de tegnap is elfelejtettem. Ma pedig megjött a havim. Ez baj?

Legjobb válasz: Á, dehogy. Szerinted? Éltél legalább nemi életet a szünetben, vagy most a 2. levél elsõ hetén? Mert attól függetlenül, hogy "megjött", lehet még nagyobb problémád is a nem rendes szedésbõl!

Á, dehogy. Szerinted? Éltél legalább nemi életet a szünetben, vagy most a 2. levél elsõ hetén? Mert attól függetlenül, hogy "megjött", lehet még nagyobb problémád is a nem rendes szedésbõl!
RTFM
Olvasd el a betegtájékoztatót, és tégy aszerint. had ne nekem kelljen elolvasnom helyetted....
BETEGTÁJÉKOZTATÓ! Nem véletlenül van benne a dobozban! Rá van írva, hogy ha elfelejted, a lehetõ leghamarabb pótold...
Betegtájékoztató és használati utasítás olvasgatását ajánlom én neked.
Betegtájékoztató. Ált 12 órán belül kell pótolni. Ha kicsúsztál akkor már ne vedd be hanem 7 nap gumizás. De olvasd el h mit ír. Ha eldobtad, a neten megtalálod.
elvileg pótolni kell, akkor is, ha egyszerre kettõt kell bevenni.

Már egy éve szedek fogamzásgátlót kb deélután 7 körül szoktam bevenni. Tegnap elfelejtettem bevenni és este szexeltünk a barátommal. Van okom félni a tegnap este miatt?

Mikor végeztünk és elment bennem akkor jutott eszembe, h nem vettem be a tabit és utána pár óra késéssel éjfél körül be is vettem. Szerintem nem lehet ebb?l baj de kíváncsi lennékl a véleményetekre?!

Legjobb válasz: Nem tudom, milyen szedsz, de elvileg pár órás eltérés nem vészes. Fõleg, hogy amikor épp szünetet tartasz, akkor sem para.

Nem tudom, milyen szedsz, de elvileg pár órás eltérés nem vészes. Fõleg, hogy amikor épp szünetet tartasz, akkor sem para.
A kérdező hozzászólása: Tri regol-t szedek.
egy éves folyamatos szedés után még ha ki is marad teljesen egy tabletta (ami ügye itt nem is történt meg), sem csökken a védettségi szinted. Ennyi szedés után, ha teljesen abbahagynád, is kellene 2-3 hónap, hogy visszaálljon a szervezeted normális mûködésre. egyszóval csak annyi okod van félni, amennyi amúgy is.
lindynette 20-ra is igaz, hha kesobb (13ora) veszem be akkor sincs baj?mar 3 eve szedem...
azzal azért nem árt tisztában lenni, hogy nem azért nem szabad kihagyni egy szemet, amert akkor egybõl teherbe esehetsz, hanem azért, mert hormongyógyszer, és ha kimarad egy, akkor felborul a szervezeted hormonháztartása. Terhes nem leszel, de hangulatingadozástól kezdve a bõrpanaszokon át, akár szervi rendellenességig bármi bejöhet. Nyilván az utóbbi kevéssé jellemzõ.

A barátommal tegnap lefeküdtem, és olyan fáradt voltam tegnap, hogy elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlóm, és ma reggel vettem be 8 órakor. Most akkor terhes lehetek?

Egyébként este 22 órakor szoktam beszedni a gyógyszert.

Legjobb válasz: a 3 adik válaszoló is hülyeséget mond, ha abba hagyod a fogamzás gátló szedését akkor nem 1 nap alatt ürül ki amit hónapokig szedtél.

a 3 adik válaszoló is hülyeséget mond, ha abba hagyod a fogamzás gátló szedését akkor nem 1 nap alatt ürül ki amit hónapokig szedtél.
esemény utánít kellett volna szerintem az a biztos
biztosan nem mivel még 1 napot sem hagytál ki. a fogamzás gátló van hogy 1 hónap mire ki ürül a szervezetedbõl, ettõl ne félj h terhes vagy
Ha úgy hagyja abba valaki, hogy beszedi az egész hónapot, akkor igen véd 1 hétig még, de csak is akkor ha végig szedte.
#13 Akkor én nem igazán értem a bogyó mûködését...ugyanis mi van azzal az egy héttel, amikor szünetet kell tartani?! Abbahagytam a gyógyszert, ezért egybõl terhes leszek.. Ja nem, eddig sose történt meg. És nem vérzek a teljes 1 hétben, csupán csak 3napot, szóval....
Értem.
NEM véd az utolsó levél utáni egy hetes szünetben. Csak akkor védene, ha a 8. napon új levelet kezdenél. Kérdezõ: még ha lenne is peteérésed, és meg is történne a megtermékenyülés, terhes most semmiképp nem lennél, max. 10-12 nap múlva.
Szexelni nem voltál fáradt, de egy tablettát bekapni igen? :) Egyébként ez még simán belefér.
#18 Te mirõl beszélsz? Beszedem a 3 heti adagot, majd egy hét szünet, mikor jön a vérzés. Aztán ha letelt a 7 nap, akkor újabb 3 hetes adag jön. Tehát abban az egy hétben, mikor nem szedem a gyógyszert, védelmet kell hogy nyújtson a bogyó!
Védelmet nyújt, hiszen a szervezetednek fogalma sincs, hogy te folytatni fogod a tabi szedését, vagy nem.
Nem tudom, mi nem világos a mondandómban... Azt írtam, UTOLSÓ. A 15-ös hsz-re reagálva... Ha valaki abbahagyja a gyógyszert és nem kezd új levelet a 8. napon, visszamenõleg is lehet gond.
#8 Gratulálok! Fogamzásgátló mellett TILOS az eseményutáni. Egyébként kérdezõ, 12 órán belül maradtál, úgyhogy nem gáz, nem leszel terhes. :) Az én gyógyszerem olyan, hogyha a 2. héten hsgyom ki, ott még túl is léphetem a 12 órát. Az a lényeg, hogy amikor észreveszem, akkor vegyem be. Ez nyilván legkésõbb a következõ gyógyszer ideje, szóval akkor kettõt veszek be. Ha addig nem tettem volna meg..
Akkor máshogy mondom. A tabletta -abbahagyás után 1 nappal- már NEM hat. Ha hatna nyilván nem kéne minden nap szedni. Nyilván kell neki egy kis idõ, amíg teljesen megszûnik a szervezetben, de ennek semmi köze a hatáshoz. Én az abbahagyás utáni napon lettem terhes, szóval elhiheted. :)
A kérdező hozzászólása: nekem csak most maradt ki elõször :)
Nem. 12 órát simán késhetsz vele.
Nézd meg a tájékoztatót. A legtöbb tabinál, ha a második és harmadik héten hagysz ki egy szemet, akkor nincs gond. Viszont ha az elsõ héten vagy, akkor terhes lehetsz. Az elsõ meg baromságot mond, a tabletta 1 nap alatt kiürül. Nem véletlenül esnek teherbe sokan 1 szem kihagyása miatt.
A kérdező hozzászólása: értem köszönöm. csak olvastam a fogamzásgátlóm papirján hogy ha nem szedem be a szokásos idõpontba, akkor 12 órán belül még beszedhetem :) most még abba épphogy bele estem.
Ja most nézem 12 órán belül voltál, így végképp nin cs gond :)
A kérdező hozzászólása: nem, már csak 2 szem van a tablettából, és egyszersem hagytam ki, csak most!
A kérdező hozzászólása: húú, akkor megnyugodtam:S
A kérdező hozzászólása: hát énis ugy tudom hogy sok idõ mire kiürül..:s nem hiába kell egy levél elszedése után 1 hetet várni :) )
Nem egy nap alatt ürül ki. akik "egy szem kihagyása miatt" teherbe estek azoknak azért elég sokszor kimaradt az az egy szem.
A kérdező hozzászólása: # 19 a barátom nem helyben lakik, másfél órás az út, és reggel fél 10tõl, nála voltam, és este 9re értem haza. stb stb. és mivel kaját is kellett csinálnom, teljesen kiment a fejembõl, hogy bekell szednem a gyógyszert. mindennek van oka. egyébként köszönöm a válaszokat, megnyugodtam :)

Tegnap este elfelejtettem bevenni a fogamzásgátló bogyót (Mercilon). Ma reggel 6 órakor pótoltam. Általában este szoktam bevenni fél 7 és 22 között, attól függ mikor hogy. Használjak az elkövetkező 7 napban más fogamzásgátló módszert is?

Mondta a doki hogy nem kell percre pontosan beszedni, csak a napszak a lényeg.A tájékoztatón az áll hogy ha 12óra még nem telt el a kimaradt szem óta és akkor pótolom, akkor nincs semmi gond. Ahogy számoltam, 6 kor vettem be kb. 10 óra telhetett el, mert nagyrészt 19-20-21körül szoktam általában bevenni. Márciusban lesz egy éve hogy szedem a tablettát rednszeresen. Kell valyon kiegészít? védekezés?

Legjobb válasz: Van egy ismerõsöm, aki Mercilont szedett! Mikor nekem is azt írta fel a doki, annyit mondott az ismerõsöm, hogy nagyon figyeljek oda, inkább állítsam be a telómat ébresztõre, mikor be kell venni a gyógyszert, mert õ egyszer 5 órával késõbb vette be, és terhes lett gyógyszer mellett! Nem kockáztatnék a helyedben!

Van egy ismerõsöm, aki Mercilont szedett! Mikor nekem is azt írta fel a doki, annyit mondott az ismerõsöm, hogy nagyon figyeljek oda, inkább állítsam be a telómat ébresztõre, mikor be kell venni a gyógyszert, mert õ egyszer 5 órával késõbb vette be, és terhes lett gyógyszer mellett! Nem kockáztatnék a helyedben!
A kérdező hozzászólása: Volt mondjuk olyan is hogy hasmenésem volt utána és nem vettem be újat meg semmi. de most használlni fogok 7 napig valami kiegészítõt szerintem.
ha 7 órát vesszük alapul és reggel 6kor vetted be, még azsem csúszott ki a 12 órából. nemtom igazából, ha parás vagy akkor inkább hazsnálj kiegészítõt, nemolyan nagy dolog az. én nem hazsnáltam.
Velem megesett már, hogy egyszerre hármat vettem be (Diane35), és nem lett semmi bajom. De olyan is volt, hogy két hétig megvonásos vérzésem volt, éppen emiatt. (Érdekelt is engem a tájékoztató..:D) Azt gondolom egy év után a szervezeted már van annyira védett, hogy ne ess teherbe.
A kérdező hozzászólása: szerintem azért egy hétig feldugok egy helyi fog gátlóz( pharmatex kúpot) úgyis maradt még régebbrõl és nem járt le:) Biztos ami biztos. és köszi a válaszaitokat.

Tegnap este elfelejtettem bevenni a fogamzásgátló gyógyszerem (Jangee 3milligramm/0, 02), de reggel bevettem. Van okom az aggodalomra?

Este 7-8-9 óra között szoktam bevenni és ma reggel 7-kor vettem be.A betegtájékoztató szerint ha kevesebb, mint 12 óra telt el, akkor nincs baj, de én azért saját tapasztalatokra is kíváncsi lennék.

Legjobb válasz: Nincs okod az aggodalomra. Saját tapasztalat.

Nincs okod az aggodalomra. Saját tapasztalat.
Nem egészen értem a kérdést. Mivel a 132 órának igen csak a határán voltál ezért az a logikus, ha egy hétig kiegészítõ fogamzásgátlást alkalmazol. Tök mindegy, hogy másnak mi a tapasztalata. Ugyanis a teherbeesés akkor sem 100%, ha nem hat a tabi. Így ha vki kihagyott egy szemet, késõn pótolta, de nem esett teherbe, az vagy azért van, mert hatott a tabletta, vagy azért, mert nem hatott, de szerencséje volt és megúszta.
12 órán belül voltál az belefér. Én általában lefekvés elõtt szoktam, kb este 10 és hajnali 1 között, ha esetleg este elfelejtem, akkor reggel pótolom. Eddig nem volt belõle baj.
Nincs okod az aggodalomra!
Saját tapasztalatom is az, hogy nem volt gondom soha!
Ha a 2. héten vagy, akkor teljesen nincs gond. 12 órán belül vagy, akkor sincs gond.
én is így vagyok vele, pont tegnap felejtettem el bevenni a tabit, (én is jangee-t szedek) este olyan 7 óra fele szoktam, most reggel a buszon jutott eszembe és olyan 6:30kor vettem be...kicsit megijedtem, még sose felejtettem el bevenni, de a határán vagyok a 12órának ugyhogy nem aggódok én se :)

Elfelejtettem tegnap este bevenni 9-kor a fogamzasgatlot, igy ma reggel 8-kor vettem be. Lehet belole baj?

Legjobb válasz: 12 órán bellül volt...nem lehet baj belõle :) de legközelebb figyelj oda :D

12 órán bellül volt...nem lehet baj belõle :) de legközelebb figyelj oda :D
nem probléma, ne aggódj. jó, ha beveszed idõben, de egy nap alatt nem veszted el a védettséget. ha nagyon aggódsz, egy hétig védekezzetek máshogyan is.
hiába írja azt a fogamzásgátló papírja, hogy csak akkor van gond, ha 12 órán túl veszed be... ez nem percre pontosan megy, hogy még 8:89-kor jó lett volna, de 9:01-kor már nem vagy védett rendesen. a gyógyszert nem véletlenül kell pontosan szedni, max pár óra késéssel... én a helyedben igenis védekeznék óvszerrel egy hétig.
A kérdező hozzászólása: mindeg figyelek, csak most megsem sikerult figyelnem. amugy koszi :)
Hát igen, tuti összehordanak mindenféle hülyeséget abban a betegtájékoztatóban, valaki csak unatkozott és azért írta. Komolyan: 12 órán belül voltál, nehogy aggódj emiatt, semmi baj nem lesz! :)
Lehet, hogy átváltozol és valami kutyámmajom lesz belõled

Jól tettem hogy tegnap elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlót és ma reggel pótoltam?

Este fél 7-kor kellett volna bevennem csak akkor épp nem volt nálam sajnos.Ma reggel kaptam csak észbe és fél 7kor bevettem.

Legjobb válasz: Ez már egy kicsit necces, pont 12 óra telt el, én valószínû most egy hétig más úton is védekeznék. Egyébként a gyógyszered betegtájékoztatójában leírtakat kövesd.

Ez már egy kicsit necces, pont 12 óra telt el, én valószínû most egy hétig más úton is védekeznék. Egyébként a gyógyszered betegtájékoztatójában leírtakat kövesd.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!