Találatok a következő kifejezésre: Tegnap elfelejtettem a (95 db)

Tegnap elfelejtettem a Dienille pirulát bevenni, de azt ma pótoltam (elsõ hét). Úgy is kell óvszert használni, ha nem élvez belém a partnerem?

Elolvastam a tájékoztatót, és tudom, hogy ilyenkor kiegészítõ védelem kell.

Legjobb válasz: Ha túl voltál a 12 órán, akkor MINDIG kell óvsuer, még akkor is, ha nem élvez beléd. Ez olyan, mintha nem szednél gyógyszert.

Ha túl voltál a 12 órán, akkor MINDIG kell óvsuer, még akkor is, ha nem élvez beléd. Ez olyan, mintha nem szednél gyógyszert.
7 napig*
A kérdező hozzászólása: Az sem számít, hogy elég régóta szedem már, és valószínû már 'beállt'?
mi állt be?:O nem számít, mivel egy nap elég is ahhoz, h totál kiürüljön, ezért kell szedni mindig pontosan.

Elfelejtettem bevenni tegnap este a Roaccutan tablettát (1-0-1), ma akkor hármat kell bevennem belőle?

eggel és este kell bevennem 20mg s tablettákat. Tegnap estit elfejtettem bevenni :S most akkor mit csináljak?

Legjobb válasz: szerintem nem gond, régen ilyen velem is volt, hogy elfelejtettem, nem történt semmi baj, folytasd ugyan úgy mint eddig.Amúgy is erõs gyógyszer. Én nagyon megszenvedtem amíg szedtem, te is?

szerintem nem gond, régen ilyen velem is volt, hogy elfelejtettem, nem történt semmi baj, folytasd ugyan úgy mint eddig.Amúgy is erõs gyógyszer. Én nagyon megszenvedtem amíg szedtem, te is?
A kérdező hozzászólása: hát ez az 5hónap...most a karomon nagyon száraz a bõr...már sebes is..de kenegetem testápolóval már javul, a szám is elég száraz, foleg a széle.. Te befejezted? azota jottek ki patik?
Én már vagy 3-4 éve befejeztem, de megérte!Nekem is volt szárazság, bõrpír kicsi fájdalommal, enyhe viszketés... A hajamnak viszont jót tett.Az utóbbi idõben már volt pattanásom, de a régiekhez képes nagyon barátságosak, picikék :) Azóta bõrradíron kívül nem használok mást, krémnél a szentkirályit, mert abban sok a víz. Nagyon szép bõröd lesz!minimális ápolással

Tegnap elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlót, ha ma este bevszem akkor nem lesz gond, hogy egyet kihagytam?

Legjobb válasz: Mióta szedsz tabit,ez attól függ!Ha régóta akk semmi baj,de ha most kezdted el szedni az nem jó h elfelejtetted bevenni!

Mióta szedsz tabit, ez attól függ!Ha régóta akk semmi baj, de ha most kezdted el szedni az nem jó h elfelejtetted bevenni!
Vedd elõ és olvasd el a gyógyszer beteg tájékoztatóját. A legtöbb gyógyszer esetében ha 12 órán belül pótolod a kihagyott szemet nincs különösebb teendõ. Az ezen túli pótlásról illetve egyéb teendõknek benne kell lenni a beteg tájékoztatóban. Azt szokták mondani, hogy kihagyott gyógyszer= lyukas gumi. Akkor sem biztos, hogy terhes lesz valaki, de benne lehet a pakliban.
Ha nem szexeltél, akkor nem :)
A kérdező hozzászólása: másfél éve szedem. azt irja, hogy 12 órán belül pótoljam, ma délbe vettem be a hiányzót, és azt irja, hogy ha tulléptem az idõt ne pótoljam a gyógyszert.
A kérdező hozzászólása: lindynette 20 drazsé
mind a kettõt pótolni kell. amelyiket kihagytad, meg az aznapit. és a levél végéig ovszer.

Tegnapelőtt majdnem ugyanolyan erős volt a két csík az ovu teszten. Tegnap elfelejtettem csinálni, ma pedig jóval halványabb volt. Van rá esély, hogy tegnap volt ovum? Vagy már korábban volt, mert a hőm 3 napja emelkedik?

Ma vagyok a ciklusom 15-dik napján. 28 naposak szoktak a ciklusaim lenni.

Legjobb válasz: Igen van rá esély, hogy tegnap volt szerintem. És az pont a középidõ.

Igen van rá esély, hogy tegnap volt szerintem. És az pont a középidõ.
RTFM
Olvasd el a betegtájékoztatót, és tégy aszerint. had ne nekem kelljen elolvasnom helyetted....
BETEGTÁJÉKOZTATÓ! Nem véletlenül van benne a dobozban! Rá van írva, hogy ha elfelejted, a lehetõ leghamarabb pótold...
Betegtájékoztató és használati utasítás olvasgatását ajánlom én neked.
Betegtájékoztató. Ált 12 órán belül kell pótolni. Ha kicsúsztál akkor már ne vedd be hanem 7 nap gumizás. De olvasd el h mit ír. Ha eldobtad, a neten megtalálod.
elvileg pótolni kell, akkor is, ha egyszerre kettõt kell bevenni.

Már egy éve szedek fogamzásgátlót kb deélután 7 körül szoktam bevenni. Tegnap elfelejtettem bevenni és este szexeltünk a barátommal. Van okom félni a tegnap este miatt?

Mikor végeztünk és elment bennem akkor jutott eszembe, h nem vettem be a tabit és utána pár óra késéssel éjfél körül be is vettem. Szerintem nem lehet ebb?l baj de kíváncsi lennékl a véleményetekre?!

Legjobb válasz: Nem tudom, milyen szedsz, de elvileg pár órás eltérés nem vészes. Fõleg, hogy amikor épp szünetet tartasz, akkor sem para.

Nem tudom, milyen szedsz, de elvileg pár órás eltérés nem vészes. Fõleg, hogy amikor épp szünetet tartasz, akkor sem para.
A kérdező hozzászólása: Tri regol-t szedek.
egy éves folyamatos szedés után még ha ki is marad teljesen egy tabletta (ami ügye itt nem is történt meg), sem csökken a védettségi szinted. Ennyi szedés után, ha teljesen abbahagynád, is kellene 2-3 hónap, hogy visszaálljon a szervezeted normális mûködésre. egyszóval csak annyi okod van félni, amennyi amúgy is.
lindynette 20-ra is igaz, hha kesobb (13ora) veszem be akkor sincs baj?mar 3 eve szedem...
azzal azért nem árt tisztában lenni, hogy nem azért nem szabad kihagyni egy szemet, amert akkor egybõl teherbe esehetsz, hanem azért, mert hormongyógyszer, és ha kimarad egy, akkor felborul a szervezeted hormonháztartása. Terhes nem leszel, de hangulatingadozástól kezdve a bõrpanaszokon át, akár szervi rendellenességig bármi bejöhet. Nyilván az utóbbi kevéssé jellemzõ.
ha még a 12 órában benne volt, akkor nincs semmi gond!
A kérdező hozzászólása: Hát ha azt számolom, hogy elõzõ este 9-kor vettem be..és ha másnap kielc órától számolom a 12 órát rá akkor benne van! ez így helyes? szerintem igen, mert az utolsót 9-kor vettem, akkor köv nap onnan számolom a 12 órát nem??
szerintem teljesen jó! benne vagy a 12órában, de ha nagyon félõs vagy akkor pár napig gumi, után mehet simán! 19/L
na várj csak: vasárnap: este 9kor Hétfõ: kimaradt kedd: ma reggel 8??? mert akkor nem vagy benn a 12órában!!! mert akkor a vasárnap 9tõl kell számolnod (egyébként elõzõ voltam)
elõzõ vagyok: de hülye vagyok! tényleg benne vagy csak már kavarom magamat is!! BOCSÁNAT! az elsõ kommentem az érvényes! Benne vagy a 12ben! Sajnálom h hülyeséget írtam másodjára :( 19/L
A kérdező hozzászólása: Semmi gond:) Köszönöm szépen, nagyon sokat tudtatok segíteni:) Annyira lelkifurdalásom volt, hogy elfelejtettem elvinni magammal mikor mentem dolgozni, de mikor eszembe jutott, hogy de hát vasárnap is már 9 óra volt mire elértem addig, hogy be tudjam venni akkor kicsit megkönnyebbültem, de gondoltam megkérdezem itt:) Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat:) Remélem tényleg nem lesz semmi baj! További szép napot mindenkinek.

Elfelejtettem bevenni tegnap a tabit, ma bevettem a tegnapit is a betegtájékoztató szerint, és azt értem is, amit ott van, de azt sehol nem találom, hogy mi van akkor, ha tegnapelőtt szeretkeztünk a párommal?

Szóval értem én, hogy kiegészít? védekezés a jöv?ben (bár ezt nem írta a tájékoztató), de visszamen?leg 1-2 napra nem veszélyes? Lehetek terhes? Tegnap este fél8kor kellett volna bevennem, csak ma reggel 10kor jutott eszembe.

Legjobb válasz: használjatok kiegészítõ védekezést. De nyugi nem hiszem hogy terhes leszel, nekem is volt már ilyen.

használjatok kiegészítõ védekezést. De nyugi nem hiszem hogy terhes leszel, nekem is volt már ilyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de az le van írva, hogy a jövõben mi a teendõm. Tényleg csak az elõtte lévõ napok miatt aggódok, és erre sehol nem találok választ.
Hanyadik héten tartasz a gyógyszerrel?
A kérdező hozzászólása: 3. Ma van az utolsó szem. A tájékoztatóban az volt, hogy vegyem be ma reggel a tegnapit, ma este a mait, és holnap kezdjem a következõ levelet kihagyás nélkül.
Na ez az amit nem ajánlok neked, én is ugyanígy voltam. És szedtem is tovább, csak az volt vele a gond hogy utánna hónapokig alig akart megjönni felborult a hormonrendszerem. Utána olvasgattam a neten és ezt sehol nem ajánlották, hanem inkább tartani kell szünetet és úgy sem lesz gond, ezt nekem egy nõgyógyász meg is erõsítette. De rád bízom a döntést, ha tudod hívd fel az orvosod vagy nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de sajnos mostmar mindegy, mert bevettem, így meg mar nem lehet szünetet tartani, ha jól értettem...
értem, pótoltad azt a kimaradt szemet, gondolom amikor észrevetted hogy nem vetted be. de attól még jobb ha szünetet tartasz és nem veszed be ma a következõ szemet
Olvasd el a betegtájékoztatót, vagy menj el a nõgyógyászodhoz. Gondolom jársz hozzá kontrollra ha gyógyszert szedsz. Azt meg már nem minõsítem h tömöd magadba a gyógyszert de halvány fogalmad sincs róla hogy smint megy az egész. 22/f
mikor szexre kerül a sor, nem jut eszedbe hogy "hu b*meg nem vettem be tegnap"
Nem leszel terhes, ne izgulj! Azért az nem olyan egyszerû. Gondolj bel! Vannak akiknek valósággal küzdeni kell h teherbe essenek.
már 1 szem kihagyásánál megindul a peteérés? akkor 7 napos szünetbe hh nem érik meg a pete?
én már attól is paráztam, hogy egyszer 3 órával késõbb vettem be a bogyót....pedig az közel nem 12.... mindegy, reméljük megúszod!
én is jártam már így és nem lettem babás. de azért a biztonság kedvéért konzultálj az orvosoddal
Nyugi, már velem is volt ilyen.Ha már régóta szeded akkor nem eshetsz 12 ora végett teherbe :)
A kérdező hozzászólása: az a helyzet hogy k**** draga a sima kontroll is szoval nem vagyok millomos hogy jarjak meg oda is....es igenis van fogalmam h mit szedek es hogyan mukodik!hirtelen eszembejutott akkor es nem tudtam jol cselekszem-e igy inkabb megkerdeztem de nem azert h blamaljanak
mégis mit mond aaaa.... BETEGTÁJÉKOZTATÓ??????
Hát volt egyszer egy olyan kérdés, hogy ki esett teherbe egy szem tabletta kihagyásától. Azt hiszem, 20 körüli "igen" válasz volt. Hívd fel az orvosod, kérdezd meg, mit csinálj, de szerintem sokat nem tehetsz. A peteérés egy szem tabletta kihagyásánál is elkezdõdhet, a spermiumok pedig még életképesek benned. Nem nagyon tudsz mit csinálni, minthogy imádkozol, hogy ne ess teherbe. 2 hét múlva csinálj tesztet és egy hétig alkalmazzatok kiegészítõ védekezést . Persze mellette szedd a tablettát rendesen. A megmaradt szem meg maradjon meg, azt már kihagytad, nincs mit tenni.
Mivel lejárt a 12 óra, így már nem pótolhatod. Ez biztos! Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy folytasd, és konzultálj megbízható forrással! Nekem errõl számtalan ismeretem van, de nem vagyok gyakorló, rutinos orvos! Nagyon kicsi az esélye annak, hogy teherbe estél!A következõ ciklusig a biztonság kedvéért használjatok óvszert!
A kérdező hozzászólása: yasmin-t szedek es ugytudom 12oran belul potolni lehet, csakhogy az mar lejart es mar a kovetkezot is bevettem 1 oraja.
Ne izgulj! Amúgy nagyon sokféle tabletta létezik! Pótolni nem lehet, folytasd! Csak esemény utánit ne vegyél be! Egy orvostanhallgató (tehát nem orvos)! Telefonon beszélj a nõgyógyászoddal, vagy egy tapasztaltabb nõvel! Most!
A kérdező hozzászólása: nem jutott eszembe..valaki ir már valami hasznosat is???
A kérdező hozzászólása: köszi ez nem segitett...nem vagyok már benne a 12orában és egyszerre sem lehet bevenni a 2 tabit...valami ujat? és hasznosat?
nyugi csajszi... Nem vagy terhes ez tuti...Hidd el nekem!!!

(? ) Yadine tablettát szedek. Csütörtöki napon kezdtem, 16 napja. Elfelejtettem bevenni tegnap vagy tegnap előtt a tablettát. (folyt. )

Azt írja a papír, hogyha a 2. héten felejtem el, akkor szedjem be, amit eszembe jut és úgyis még teljes védelmet nyújt. Ha pedig a 3. héten felejtem el, akkor vegyem be és ne tartsak a 21. nap után gyógyszermentes hetet. Viszont nem tudom, hogy csütörtökön vagy pénteken felejtettem el... mert a csütörtök még bele esik a két hétbe a péntek meg már nem. Mit csináljak? Mert nem szeretném elkezdeni szedni a következ? csomagot, mert ehhez lett igazítva a nyaralás és úgy borulna minden:S Viszont eléggé szétszórt mostanában vagyok és egyáltalán nem emlékszem, hogy csütörtökön vagy pénteken felejtettem el.

Legjobb válasz: A mezeszed ettõl nem fog megborulni, ez a leírás a terhesség elleni védelemre vonatkozik, legalábbis az én fogamzásgátlómnál ez az a rész. Ha beszedted a kimaradt gyógyszereket, és most ott tartasz a szemekkel ahol kell, akkor ugyanúgy fog megjönni a menzeszed, mert csak az számít hogy melyik nap hagyod ebbe ebben az esetben. A gyógyszer bevételének idõpontja pedig a terhesség elleni védelmnél fontos.

A mezeszed ettõl nem fog megborulni, ez a leírás a terhesség elleni védelemre vonatkozik, legalábbis az én fogamzásgátlómnál ez az a rész. Ha beszedted a kimaradt gyógyszereket, és most ott tartasz a szemekkel ahol kell, akkor ugyanúgy fog megjönni a menzeszed, mert csak az számít hogy melyik nap hagyod ebbe ebben az esetben. A gyógyszer bevételének idõpontja pedig a terhesség elleni védelmnél fontos.
A kérdező hozzászólása: nem ugyan akkor fog, mivel 21+7gyógyszermentes nap(itt jönne meg) vagy 21+21 nap az nem ugyan úgy jönne meg.
Simán szedd tovább, és védekezzetek egy hétig óvszerrel is. Így nem borul semmi, és teherbe sem fogsz esni:)
A kérdező hozzászólása: rendben, köszönöm a választ:) egyébként rájöttem, hogy biztosan a 3. hétben vagyok már. viszont már csak 4 tabletta van hátra a csomagból és utána a 3. napon kell megjönnie. és utána utazik el a párom 10 napra, tehát akkor nem fogok szexuális életet élni. így csak nem lehet baj, ugye? :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!