Találatok a következő kifejezésre: Tegnap a heti (598 db)

Tegnap a 3D-s ultrahangon egy héttel nagyobb volt a méretei alapján a babám. Jár így más is? Hamarabb született ettõl a pici, vagy idõre?

Legjobb válasz: Hány hetes vagy? A 12. hétig van ennek jelentõsége, utána már csak az alkati különbségek jelennek meg. De nekem pl. valóban egy héttel idõsebb volt a terhesség, és még így is a 42. héten szültem, és nem is volt nagyon nagy baba, 3500 g

Hány hetes vagy? A 12. hétig van ennek jelentõsége, utána már csak az alkati különbségek jelennek meg. De nekem pl. valóban egy héttel idõsebb volt a terhesség, és még így is a 42. héten szültem, és nem is volt nagyon nagy baba, 3500 g
A kérdező hozzászólása: 31 hetes
Nekunk mar a 12. Heten is nagyobb volt a baba egy hettel, de nem foglalkoztak vele, nem modositottak semmin. Egy het ide vagy oda szerintem nem szamit. :) en orulok, ha kihuzzuk a 37 hetig is, a nagyobb is 35 re szuletett.
Persze, nekem a 25. héttõl 2 héttel végig nagyobb volt a babám. Nem változtattak a kiíráson, idõre is született 3900 grammal és 55 cm-el.
Óh. :) Szerintem az emberek 50%-ának 1-2 héttel nagyobbnak, a másik 50%-ának 1-2 héttel kisebbnek mérik a gyereket. Nekem 3 héttel mérték nagyobbnak végig, 39+4-en született, valóban nem volt pici, de annyira vészes sem: 3780 grammal és 52 cm-rel jött világra. Az ultrahang szoftvere becsül ilyenkor a combhosszból, a mellkaskörfogatból, és a BPD-bõl. Ez a szoftver egy adott átlagpopuláció alapján löki ki a becsült súlyt, becsült hosszt, és a becsült terhességi kort. Ha a te babád picit hosszabb combú az átlagnál, akkor rögtön nagyobbnak becsüli majd a gép, ha kicsit kisebb a buksija, akkor meg kisebbnek. Kb. így megy a dolog. :) A világon semmit nem jelent, fõként, hogy ha a szívemre teszem a kezem, akkor a kiírás sem sokat jelent. Azt szoktuk mondani, hogy a hónapot tudjuk megmondani, amelyikben születni fog a gyerek. :) ) Ez persze túlzás, de egy hét nem oszt, nem szoroz.
Nekem végig egy héttel nagyobb volt a kisfiam, a 38. héten szültem.
Nekem a 4D-n is nagyobbnak mérték (30. hét), ami papír szerint kizárt, mert lombikbaba :) Õ például a 41. betöltött héten született, 1 napra voltam attól, hogy indítsák a szülést. Itt már az alkati dolgok is elõjönnek, mi sem vagyunk az apjával átlagos magasságúak például, azóta megszületett a baba, és õ is magasabb, nyúlánkabb, mint a vele egykorúak. A gép tényleg átlagot számol, meg itt még 1-2 mm is sokat jelenthet.
A kérdező hozzászólása: A 38. héttel én is kiegyeznék! :) Az elsõt túl vittem 10 nappal!
Nagyon sokminden függ attól is, hogy a doki mennyire precizen mér. Kicsit (1-2 mm) el arébb kezd mérni máris 1 héttel fiatalabb, vagy idõsebb a baba.

7 hónaposom tegnap megevett egy fél-harmad üveg spenótot. A másik felét odaadhatom ma, vagy már túlléptük a heti limitet?

Sosem eszik semmib?l egy egész üveggel,max egy féllel.Tehát neki megvolt egy adag.Akkor már nem adhatom oda a másik felét?Mert ugye spenótot csak egyszer lehet egy héten.Tegnap kapott egyébként el?ször spenótot banánnal.

Legjobb válasz: Én hét hónaposan még egyáltalán nem adtam neki spenótot. Ha meg már adsz, szerintem odaadhatod, azért nem kell ilyen szigorúan betartani ezeket a heti limit dolgokat szerintem.

Én hét hónaposan még egyáltalán nem adtam neki spenótot. Ha meg már adsz, szerintem odaadhatod, azért nem kell ilyen szigorúan betartani ezeket a heti limit dolgokat szerintem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válszt!Azért adtam, mert 6 hónapos van az üvegre írva és mert a védõnõ szerint a k-betûsökön kívül mindenféle zöldséget ehet.Egyébként 5 hónapos kora óta táplálom hozzá.

20 hetes kismama vagyok és már éreztem a babám mocorgását, de tegnap este és ma reggel nem. Mennyire gyakorinak kell lennie ezekben a hetekben, vagy még az elején nagyon nem lehet mindig érezni? Kezdek aggódni

Legjobb válasz: Nyugi. Még hetekig hol fogod, hol nem fogod õt érezni. :) Én is így voltam, leginkább a 24. hét után indultbe, de akkor is volt olyan, hogy csak este lehetett érezni. Most 30 hetes vagyok, de most sem egész nap ficánkol. A napuk jelentõs részét átalusszák még. Ahogy egyre kevesebb lesz a helye, egyre kevesbbet fog mozogni, viszont egyre határozottabban.

Nyugi. Még hetekig hol fogod, hol nem fogod õt érezni. :) Én is így voltam, leginkább a 24. hét után indultbe, de akkor is volt olyan, hogy csak este lehetett érezni. Most 30 hetes vagyok, de most sem egész nap ficánkol. A napuk jelentõs részét átalusszák még. Ahogy egyre kevesebb lesz a helye, egyre kevesbbet fog mozogni, viszont egyre határozottabban.
20 hetesen én is ritkán és inkább este éreztem a babómat!Most 25.hetes vagyok és napról napra jobban és erõsebben érzem!Lehet, hogy ez a legaktívabb korszak, néha már azt gondolom, hogy nem is pihen ez a gyerek!:) A lényeg, hogy ne aggódj!
Én nagyon korán 15 és fél hetesen elkezdtem érezni, és nekem is így volt(van)vannak napok amikor igen aktív és van mikor kevésbé.Ugyanez igaz a napszakokra is.Ez is változó. Ne aggódj!Viszont együttérzõen mondhatom én is csak akkor nyugszom meg reggel mikor megbököd.18 heteske

Tegnap és tegnap előtt az ov teszt pozitív lett, a ma reggeli hő felment 36, 8-ra. Ha a héten 2 naponta együtt voltunk, meg a 2. pozitív napon és ma reggel is;sikerülhet a baba?

Legjobb válasz: Szia! Elvileg igen. De biztosat csak az elmaradt mensi jelenthet. Egy évig probálkoztunk, kétnaponta együtt voltunk és mégsem sikerült azonnal teherbeesnem. Túlságosan görcsösen akartam már anya lenni. Aztán amikor elengedtem ezt a görcsös akarást akkor sikerült. Drukkolok!!!!

Szia! Elvileg igen. De biztosat csak az elmaradt mensi jelenthet. Egy évig probálkoztunk, kétnaponta együtt voltunk és mégsem sikerült azonnal teherbeesnem. Túlságosan görcsösen akartam már anya lenni. Aztán amikor elengedtem ezt a görcsös akarást akkor sikerült. Drukkolok!!!!

30 hetes vagyok és a héten a picurkám befordult. Tegnap óta sokkal lejjebb van. Ez azt jelenti, hogy korábban fog megszületni? Félek ez mék túl korai lenne.

Legjobb válasz: Szia! Szeretnélek megnyugtatni, semmi okod aggódni! Ilyenkor természetes hogy befodul, s vannak babák amik igen, elkezdenek leszállni is. Nekem mindez a 28. héten volt, most meg sehogysem tudom kicsalogatni, pedig 40 hetes vagyok :) tehát ne aggódj, csak nagyon okos a picurka, no meg persze elõrelátó :) :) További gyönyörû heteket, a célegyenesben vagy!!!!

Szia! Szeretnélek megnyugtatni, semmi okod aggódni! Ilyenkor természetes hogy befodul, s vannak babák amik igen, elkezdenek leszállni is. Nekem mindez a 28. héten volt, most meg sehogysem tudom kicsalogatni, pedig 40 hetes vagyok :) tehát ne aggódj, csak nagyon okos a picurka, no meg persze elõrelátó :) :) További gyönyörû heteket, a célegyenesben vagy!!!!
Szia! Nekem az eleje óta nagyon lent van, és az esetek nagy részében fejjel lefelé is van.NE láss rémeket, nem kell!Teljesen normális, vannak babák, aki ilyenkor már befordulnak, sõt a nagyátlag ilyenkor fordul be, de még simán megfordulhat.Nekem is dobott egy bukfencet 31 hetesen.Aztán vissza is fordult.Van akinek meg közvetlenül szülés elõtt fordul csak fejjel lefelé.
Nekem már 24 hetesen is fejjel lefele volt :) Hogy azóta mit huncutkodik azt persze nem tudom :) Ti éreztétek is mikor befordult? vagy nem lehet azt érezni, vagy tudni???
A kérdező hozzászólása: Én éreztem, a kis fejecskéjea bal felem, a lábacskái pedig a jobb oldalam bökdösték. Éjszaka sem tudtam egyik oldalamon sem feküdni, mert neki nem tetszett. Nem tudtam, hogy fordul és azért, csak kedden voltam orvosnál és õ mondta, hogy fordul a kicsi. CSütörtökön viszont már éreztem, hogy nem nyomja az oldalam, hanem a gyomorszájam rugdossa. És a hasam is lejjebb van mint volt.
Nekem csütörtökön van az utolsó szem és hétfõ-kedd-szerdán szokott megjönni pár nap kell neki
Nem kell ma megjönnie. Változó h mikor jön. Van akinek 2 v 3-4 napra jön meg
A kérdező hozzászólása: És attól fûggetlenül a a hetedik nap útán megint el kell kezdeni a szedését, vagy várni kell amíg elmúlik a havim?!
A kérdező hozzászólása: Egyébként köszönöm a válaszokat.:)
Igen el kell kezdeni független attól h megvan-e még. Mindíg azonos napra kell essen (tehát ha az elsõ levelet hétfõn kezded akkor a mésodikat is) ha ezt megjegyzed akkor számolgatni sem kell. Jah és állítsd be a telefonod h csörögjön mikor be kell venni a bogyót. Így nemigen fogod elfelejteni

Tegnap kellett volna megjönnie, de még semmi. A hét elején kevés barnás maszatolásom volt, azóta nincs folyásom. A hőm magas. Tegnap csináltam tesztet reggel, negatív lett. Lehet bébi?

Legjobb válasz: Várj még pár napot, mert a hcg másfél naponta duplázódik. A barátnõmnek csak a 43. napon mutatta ki, hogy terhes. A magas hõ jó hír! Lehet, hogy nem középidõben fogant meg és azért volt még korai a tesztelés. Én drukkolok!

Várj még pár napot, mert a hcg másfél naponta duplázódik. A barátnõmnek csak a 43. napon mutatta ki, hogy terhes. A magas hõ jó hír! Lehet, hogy nem középidõben fogant meg és azért volt még korai a tesztelés. Én drukkolok!

36. hétbe léptem tegnap. A hüvelyembe szurkálásokat érzek, föleg, ha megyek. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Lehet, hogy a baba úgy fekszik, hogy olyan idegeket nyom, amik a hüvelyeddel vannak összeköttetésben. Én hetek óta érzek mindenfélét (nem állandóan) van, hogy nyilalgat, van, hogy olyan, mint ha matatna bent, vagy bizsereg.

Lehet, hogy a baba úgy fekszik, hogy olyan idegeket nyom, amik a hüvelyeddel vannak összeköttetésben. Én hetek óta érzek mindenfélét (nem állandóan) van, hogy nyilalgat, van, hogy olyan, mint ha matatna bent, vagy bizsereg.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!