Találatok a következő kifejezésre: Tegnap a azt mondta, hogy szüneteltessem (1 db)

Tegnap a védőnőm azt mondta, hogy szüneteltessem a tisztaságmániámat, mert hamarosan kúszik-mászik a gyerek és semmire sem lesz időm, ez tényleg így lesz?

Ez azért került szóba, mert ha a baba alszik én nem pihenek, hanem f?zök, mosok takarítok, nem bírom ki, hogy rumli legyen, ha valamire nem jut id?m megvárom a férjem, amíg vigyáz a babára és akkor állok neki. Már 5 hónapos, forog jobbra-balra, hasra és vissza és egy picit már löki is magát el?re. Ha elkezd kúszni tényleg nincs "nyugta" az embernek t?le? Mert olyan a lakás sajnos, hogy szinte mindenhol kárt tehet magában...

Legjobb válasz: Hajjajj, de még mennyire... Egy percre leveszed róla a szemed, máris csinált valami hülyeséget. :P A tisztaságmániádról szépen leszoktat majd, az egyszer biztos! A legrosszabb mégis, hogy egész nap mást nem szajkózol: ne csináld, nem jó, úristen hol vagy?, nem szabad, dádá lesz, hagyd békén, ne nyúlj hozzá! Õ meg mindenen bömbölni fog, hiszen nem érti még, mit miért nem szabad, csak azt tudja, hogy nem engeded oda egy számára érdekes dologhoz. A gyerekek fél évestõl kb. három éves korig egyszerûen kibírhatatlanok! (saját tapasztalat)

Hajjajj, de még mennyire... Egy percre leveszed róla a szemed, máris csinált valami hülyeséget. :P A tisztaságmániádról szépen leszoktat majd, az egyszer biztos! A legrosszabb mégis, hogy egész nap mást nem szajkózol: ne csináld, nem jó, úristen hol vagy?, nem szabad, dádá lesz, hagyd békén, ne nyúlj hozzá! Õ meg mindenen bömbölni fog, hiszen nem érti még, mit miért nem szabad, csak azt tudja, hogy nem engeded oda egy számára érdekes dologhoz. A gyerekek fél évestõl kb. három éves korig egyszerûen kibírhatatlanok! (saját tapasztalat)
Ez szerintem abszolút egyén függõ, hogy mennyire igényled a rendet. Ha annyira zavar, így is, úgy is ki fogsz takarítani, szóval szerintem errõl nem kell lemondanod, sõt a gyereknek is jobb, ha rendet meg tisztaságot lát maga körül, a higéniáról nem is beszélve. Az más kérdés, hogy ha elkezd majd kúszni-mászni, akkor némi átrendezést igényel majd a lakás. Vannak direkt ilyen bababiztos kiegészítõk, mint dugó a konnektorba, ilyesmik. Az éles dolgokra puha, lekerekített sarkot ragasztnai, a veszélyes, törékeny dolgokat fentebb tenni egy-két polccal:) Az ellen, hogy a gyerkõc szétrumlizza az egész lakást, a járókát tudom ajánlani:) Jó babázást neked!
Én is tisztasági mániás vagyok, nekem két fiam van. A második 18hónapos én már túl vagyok ezen az idõszakon..Az én babáb mikor fent volt hempergõbe tettem és tele tettem olyan játékokkal ami nem baleset veszélyes( imádta).Az a lényeg, hogy a közeledben legyen míg a háztartást végzed.Hidd el nagyon sokmindenre jó a hempergõ , megtanul kapaszkodni , bisztonságban van benne.
Sok kompromisszummal jár a gyerek... elõbb-utóbb muszáj megtanulnia neki is, mit elhet és mit nem, addig pedig a szülõnek muszáj engedni dolgokból... arra ne számíts, hogy ha azt mondod, nem szabad, akkor abbahagyja majd azt a tevékenységet. Ezt nálunk még a 4 éves sem teszi elsõ felszólításra. Vagyis hogy elkerüld a károkat, biztosíts neki egy területet is akár, ahol szabadon garázdálkodhat. Kaphat felnõtt eszközöket is: mûanyag edények, fakanál, nálunk a teatojás nagy sláger volt :) Pakold el a törékeny dolgokat. Nálunk az alsó fiókok, szekrények kipakolhatóak, mert nem törékeny dolgok vannak benne, el kell fogadni átmenetileg a kupit is, ha végzett, pakold vissza. Ám ezt napi sokszor meg kell majd tenned, próbálj nem ideges lenni, ez ezzel jár... Én nagyon rugalmas lettem 3 gyerek után, rájöttem, hogy kifizetõdõbb hagyni a lakást és a gyerekkel foglalkozni, mint egy véget nem érõ házimunkába fektetni minden energiámat, így csak a minimumot végzem el...
A harmadik válaszadó vagyok.Én se egésznapra tettem bele a hempergõbe a gyerekemet, csak akkor ha pl:fõztem és ha olyan dolgot csináltam amiért nem lehet a lábam allatt, de ott lehetett a közelemben.Én is csináltam neki olyan helyet ahol lehetett neki pakolni.Nagyon jó ötlet a fakanál, mûanyag tálak, nekem is beváltak.
Sziasztok! Teljes mértékben egyetértek az elõttem "írókkal". Nem szabad csak a házimunkával foglalkozni. Ezzel nem azt akartam mondani, hogy a picurral nem foglalkozol./Bocsi/ Elõbb utóbb rájössz, hogy mindenre nem jut idõd, és majd nagyobb korában is neked kell majd megcsinálni helyette. Na meg ott van a felfedezés. Ha szépen elmagyarázod neki ogy mit nem szabad és hogy miért úgy is megérti. Hiszen olyan kis okos manócskák. Nálunk bevált. Mostmár 5 éves és soha nem tört, firkált, ollózott. Szerintem következetesnek kell lenni. Jó egészséget kívánok Nektek, és kitartást.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mikor látszik már egy kisbaba szemén, hogy barna lesz e?

Azt tudom,hogy nagyjából 6 hónapos-1 éves korra alakul ki a végleges szemszín,de mégis melyik az a hónap amikor már nagy valószínűséggel látszik a szemszín.3 hónaposan kék a babám szeme.Előfordulhat még hogy sötétbarna lesz?

2

Miért vágatják le a nők szülés után/babás anyukaként a hajukat? Ezt sosem értettem!

17

Pár kérdés 10hónap körüli babákról?

-miket eszik?

5

A fp tanuló kutyát hogyan tisztítjátok?

1

Adhatok már neki almát?

Kislányom csak tápszeres, csütörtökön lesz 4 hónapos.

5

Briski vezetéknévhez milyen lánynevek passzolnak?

Sziasztok!

12

Mennyire beszél másfél év körüli babátok?

13

Mikor vegyek cipőt a babámnak?

1 éves a kislányom, és 1 hete tette meg az első önálló lépéseit. Azóta már megtesz 10-15-20 lépést is, de ha lehuppan, akkor mászva közlekedik tovább. Majd újra feláll és lépeget. Mikor kell a lábára cipő?

6

11 hetes babátok miket csinál már?

Az én kislányom már emelgeti hason a fejét és forgatja, pár másodpercig meg is tartja, de nem tudja még kinyomni magát. A játékait már nagyon nézegeti, felfigyel mindenre maga körül, visszamosolyog, gagyog, gügyög, nézelődik. Felfedezte a kezét, és a szájába tömködi az öklét, van hogy egyszerre a kettőt. Ugye nem gond, hogy még nem fordul át, nem tudja kinyomni magát a kezével és nem nyúl a játékok után? Persze minden baba másképp fejlődik, de ugye nincs elmaradva?

2

Miért gond az, ha a gyereket egy hétvégére a nagyszülőkre bízzuk?

Többektől hallottam, hogy milyen gáz ez, mert nem a nagyszülőknek szülünk!

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!