Találatok a következő kifejezésre: Tegnap a azt mondta, hogy szüneteltessem (1 db)

Tegnap a védőnőm azt mondta, hogy szüneteltessem a tisztaságmániámat, mert hamarosan kúszik-mászik a gyerek és semmire sem lesz időm, ez tényleg így lesz?

Ez azért került szóba, mert ha a baba alszik én nem pihenek, hanem f?zök, mosok takarítok, nem bírom ki, hogy rumli legyen, ha valamire nem jut id?m megvárom a férjem, amíg vigyáz a babára és akkor állok neki. Már 5 hónapos, forog jobbra-balra, hasra és vissza és egy picit már löki is magát el?re. Ha elkezd kúszni tényleg nincs "nyugta" az embernek t?le? Mert olyan a lakás sajnos, hogy szinte mindenhol kárt tehet magában...

Legjobb válasz: Hajjajj, de még mennyire... Egy percre leveszed róla a szemed, máris csinált valami hülyeséget. :P A tisztaságmániádról szépen leszoktat majd, az egyszer biztos! A legrosszabb mégis, hogy egész nap mást nem szajkózol: ne csináld, nem jó, úristen hol vagy?, nem szabad, dádá lesz, hagyd békén, ne nyúlj hozzá! Õ meg mindenen bömbölni fog, hiszen nem érti még, mit miért nem szabad, csak azt tudja, hogy nem engeded oda egy számára érdekes dologhoz. A gyerekek fél évestõl kb. három éves korig egyszerûen kibírhatatlanok! (saját tapasztalat)

Hajjajj, de még mennyire... Egy percre leveszed róla a szemed, máris csinált valami hülyeséget. :P A tisztaságmániádról szépen leszoktat majd, az egyszer biztos! A legrosszabb mégis, hogy egész nap mást nem szajkózol: ne csináld, nem jó, úristen hol vagy?, nem szabad, dádá lesz, hagyd békén, ne nyúlj hozzá! Õ meg mindenen bömbölni fog, hiszen nem érti még, mit miért nem szabad, csak azt tudja, hogy nem engeded oda egy számára érdekes dologhoz. A gyerekek fél évestõl kb. három éves korig egyszerûen kibírhatatlanok! (saját tapasztalat)
Ez szerintem abszolút egyén függõ, hogy mennyire igényled a rendet. Ha annyira zavar, így is, úgy is ki fogsz takarítani, szóval szerintem errõl nem kell lemondanod, sõt a gyereknek is jobb, ha rendet meg tisztaságot lát maga körül, a higéniáról nem is beszélve. Az más kérdés, hogy ha elkezd majd kúszni-mászni, akkor némi átrendezést igényel majd a lakás. Vannak direkt ilyen bababiztos kiegészítõk, mint dugó a konnektorba, ilyesmik. Az éles dolgokra puha, lekerekített sarkot ragasztnai, a veszélyes, törékeny dolgokat fentebb tenni egy-két polccal:) Az ellen, hogy a gyerkõc szétrumlizza az egész lakást, a járókát tudom ajánlani:) Jó babázást neked!
Én is tisztasági mániás vagyok, nekem két fiam van. A második 18hónapos én már túl vagyok ezen az idõszakon..Az én babáb mikor fent volt hempergõbe tettem és tele tettem olyan játékokkal ami nem baleset veszélyes( imádta).Az a lényeg, hogy a közeledben legyen míg a háztartást végzed.Hidd el nagyon sokmindenre jó a hempergõ , megtanul kapaszkodni , bisztonságban van benne.
Sok kompromisszummal jár a gyerek... elõbb-utóbb muszáj megtanulnia neki is, mit elhet és mit nem, addig pedig a szülõnek muszáj engedni dolgokból... arra ne számíts, hogy ha azt mondod, nem szabad, akkor abbahagyja majd azt a tevékenységet. Ezt nálunk még a 4 éves sem teszi elsõ felszólításra. Vagyis hogy elkerüld a károkat, biztosíts neki egy területet is akár, ahol szabadon garázdálkodhat. Kaphat felnõtt eszközöket is: mûanyag edények, fakanál, nálunk a teatojás nagy sláger volt :) Pakold el a törékeny dolgokat. Nálunk az alsó fiókok, szekrények kipakolhatóak, mert nem törékeny dolgok vannak benne, el kell fogadni átmenetileg a kupit is, ha végzett, pakold vissza. Ám ezt napi sokszor meg kell majd tenned, próbálj nem ideges lenni, ez ezzel jár... Én nagyon rugalmas lettem 3 gyerek után, rájöttem, hogy kifizetõdõbb hagyni a lakást és a gyerekkel foglalkozni, mint egy véget nem érõ házimunkába fektetni minden energiámat, így csak a minimumot végzem el...
A harmadik válaszadó vagyok.Én se egésznapra tettem bele a hempergõbe a gyerekemet, csak akkor ha pl:fõztem és ha olyan dolgot csináltam amiért nem lehet a lábam allatt, de ott lehetett a közelemben.Én is csináltam neki olyan helyet ahol lehetett neki pakolni.Nagyon jó ötlet a fakanál, mûanyag tálak, nekem is beváltak.
Sziasztok! Teljes mértékben egyetértek az elõttem "írókkal". Nem szabad csak a házimunkával foglalkozni. Ezzel nem azt akartam mondani, hogy a picurral nem foglalkozol./Bocsi/ Elõbb utóbb rájössz, hogy mindenre nem jut idõd, és majd nagyobb korában is neked kell majd megcsinálni helyette. Na meg ott van a felfedezés. Ha szépen elmagyarázod neki ogy mit nem szabad és hogy miért úgy is megérti. Hiszen olyan kis okos manócskák. Nálunk bevált. Mostmár 5 éves és soha nem tört, firkált, ollózott. Szerintem következetesnek kell lenni. Jó egészséget kívánok Nektek, és kitartást.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

9 honapos babam meg nem ul fel csak forog hasra meg vissza. Aggodjak?

Kurjongatni szokott meg nevetni, viszont a mozgasban nem tudom , hogy ez lemaradasnak szamit e?

5

Hogy lehet ekkora különbség gyerek és gyerek között?

engeteg anyukától olvasom, h. 1 évesen 74-es ruhákat hord a gyereke. nos az én lányom 6hónapos, 70 cm , 8,5 kg és 80-as bodykat hord.
nem értem hogy lehet ekkora különbség két gyerek között. ..

13

Ahol kb 2 év a korkülönbség, hogy alakul a napirend?

3

10 hónapos babának ekcémára mit használtok?

a pici ujjacskáin van..ma vettem észre ,hogy jön neki elő..

4

Ajándék öltetteket szeretnék kérni egy 8hónapos kislánynak?

ki mit vett?

3

Römer King Plus 9-18 kg-s autóülés?

Vannak tapasztalataitok ezzel az üléssel?

2

Baj, ha a 7 hónapos baba semmit nem tud csinálni?

az én lányom és a sógornőm fia 1 hét különbséggel születtek. a lányom most kezd mászni, már 3 hónaposan megfordult. a sógornőm meg mindig tőlem kérdezi, hogy az ő fiával mi lehet a baj, még csak 1-2szer fordult meg, és semmi mást nem is próbál csinálni. nem tudom a védőnőjük mit mond, azt nem kérdeztem. de szerintetek ez baj? én mindig azzal nyugtatom, hogy majd fogja csinálni szépen lassan, nincs vele gond.

7

Szombathelyen, Köszegen dbra vasarolhato pelenkat hol tudok venni? Sopronban esetleg?

A Paragvari uti pelenkadiszkontot ismerem, ott csak DADA markaju van dbra. Szivesen kiprobalnek mast is!

0

Mennyire szoktál besötétíteni délutáni alváshoz a babádnak?

Éppen csak, közepesen, majdnem teljesn sötétre vagy teljesen.

11

Aki nem oltatta be a babáját Rota-vírus ellen, az miért nem tette?

22

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!