Találatok a következő kifejezésre: Tegnap a éves fiam leszedett (1 db)

Tegnap a 9 éves fiam leszedett egy szem barackot a szomszéd fájáról, és a szomszéd átjött, hogy tanítsam meg a gyereket, ne vegye el másét. Mit kellene tennem?

tegnap a fiam leszedett egy szem barackot a szomszéd fájáról(9 éves) RENDÕR A SZOMSZÉD:( nyomozó,tanít a rend?rtisztif?sulin:(

Legjobb válasz: Magyarázd el neki,hogy nem szabad elvenni a másét,ha valami kell neki szóljon.A rendõrnek meg mond meg,hogy megbeszéltétek otthon a gyerekkel,de akkor is egy gyerekrõl van szó,nem hinném,hogy õ sosem csinált kiskorában ilyet.

Magyarázd el neki, hogy nem szabad elvenni a másét, ha valami kell neki szóljon.A rendõrnek meg mond meg, hogy megbeszéltétek otthon a gyerekkel, de akkor is egy gyerekrõl van szó, nem hinném, hogy õ sosem csinált kiskorában ilyet.
Ha átlóg 1 ág a fájából (vagy bármibõl) a te kertedbe, akkor azzal a résszel azt csinálhatsz, amit akarsz, törvényesen (levághatod, vagy eheted a gyümölcsöt). Viszont ha a gyerek átnyúlt a szomszédhoz, akkor már ez nem érvényes.
nem volt elkerítve:( igen mindig mindent elmond, ha rossz jegyet kap stb....
Leszidja a gyereket??? Úgy írta a kérdés feltevõ, hogy elmondta a problémáját a szülõnek.
Kérdés, hogy hol áll az a bizonyos fa. Ha az utcán, a ház elõtt, és úgy szedett le egy szem barackot, akkor az szerintem nem gáz. Ha a gyerkõc átmászott a kerítésen, az viszont baj. De azért nem kellene ebbõl cirkuszt csinálni. Egy 9 éves gyerekrõl van szó, nem egy 19 évesrõl... A rendõr úr pont úgy ment át hozzád, mintha állandóan lopna a gyereked. Szerintem azért ez egészen más ügy. Jó, persze, el kell mondani neki, hogy nem szabad, de ennyi. Jó, hogy nem mondja, hogy intézetbe vele. Wáááá Szumma: én a helyedben vennék a szomszédnak egy kiló barackot, és a fejére önteném. hehe Ne érezd rosszul magad emiatt. Én még nem láttam olyan gyereket, aki ne vett volna le egy szem gyümölcsöt más fájáról.
uristen .. egy szem barack.. nehogymár 1 szem barackból ilyen felhajtás legyen! 9éves gyerek.. anyám.. megesik fõleg ha a ház elõtt van a kerítésen kívül ha nemveszi észre akárki aki arrakell megkóstolja.. és ez még gyerekcsínynek se mondható mert ha szed 5kilót az oké lopás de 1-2szemet ha megkóstol egy ártatlan kisgyerek... nehogymár kérem...!
'Még ha át is lóg, akkor sem szép dolog leszedni. ' Az szép dolog, ha egy ember megharagszik és jól leszidja a gyereket 1 szem barackért? Ugyanmár, mennyibe kerül?
Még ha át is lóg, akkor sem szép dolog leszedni. A szomszédnak pedig igaza volt, és szerintem (az írásból kiderülve) csak megmondta, hogy tanítsd meg a gyerekedet 1-2 dologra. Õ is csak jót akart neki, gondolj bele, hogy késõbb ugyanezt csinálná a gyereked csak 1 boltban...
Jogosan szolt a szomszéd. milyen jogon szüretelitek le a szomszéd fáját, még egy gyümölcs erejéig is. mindegy hogy te vagy a 9 éves fiad (aki ennyi idösen már rég tudnia kellene hogy másét nem vesszük el) . hogy veszel neki egy kilo boltit nem lesz boldogabb töle, neki friss kerti van. amúgy meg tök mindegy hogy mi aszomszéd, én is tuti szoltam volna. mert ha elkéri lehet oda is adta volna neki, de ez lopásnak számít, még ha te csak megkívánásnak mondod. ha zavar hogy átlóg az ága akkor mond neki vágja le, hogy a kertedbe ne lógjon, de nincs jogod leszedni az ö gyümölcsét.
Már egy normálisan nevelt hároméves sem nyúl hozzá kérdezés nélkül a máséhoz. Ha megkívánja a barackot, menjen haza, és kérje meg az anyját, hogy vegyen neki. Némi önuralmat nem árt tanítani a kölyöknek. Neki is jobb lenne, nem lenne ilyen érzékeny a kis lelke, hogy mindjárt elbõgi magát, ha rászólnak.
Ja és még annyit, hogy itt nem a lopáson van a hangsúly, persze, hogy egy barack nem számít lopásnak, hanem azon, hogy a gyereket meg kell tanítani arra, hogy még nézegetés céljából sem érintem meg kérdezés nélkül azt, ami a másé. Vannak picik, akik erre már kétévesen meg vannak tanítva. De találkoztam már sajnos olyan 9-10 évessel is, aki szó nélkül mindent végigturkált a polcaimon, mikor bejött a szobámba.
A szégyellném magam a gyerekem miatt annyit jelent, hogy nekem baromira égne a fejem miatta, mivel az én szégyenem, hogy nem tudtam megtanítani rá, hogy ne nyúljon ahhoz, ami a másé. De örülök neki, hogy külföldön már ez sem ciki.
Nagyjából tudom mirõl van itt szó, de nem volt kedvem 2 oldalnyi tömény hülyeséget átolvasni, de csak annyit írok, hogy: én a rendõr helyében mosolyogva néztem volna végig, ahogy megeszi, mert legalább gyümölcsért nyúl, mert kicsi, és ízlik neki, és ha legközelebb a rendõrbácsi autójából fogja a már nem is olyan kisfiú a CD magnót kiszerelni? :) Olyan gyerekek vagytok :)
Megint én vagyok az, most ti vicceltek? A kezét nem akarjátok levágni annak a szegény kisgyereknek, hisz Babilonban Hammurapi csinálta ezt, meg még egy pár hülye a Magyar Királyságban valamikor a hûbérúrak idejében... Még mindig gyerekek vagytok :)
Szó nem volt kézlevágásról, még csak hatalmas büntetésrõl sem. Szimplán egy ennyi idõs gyereknek normális esetben már vérévé vált, hogy nem nyúlunk a máséhoz. Ez csak nevelés kérdése. Egy 9 éves már nem baba, hogy ne tudna ellenállni, ha megkíván valamit. A rendõr sem bántotta a gyereket, csak megkérte az anyját, hogy tanítsa meg a magántulajdon tiszteletére, amiben teljesen igaza van.
Hehe, hova fajul a világ... Mi régen anno általánosból hazafelé végig legelésztük a cseresznye-almafákat és sose szólt senki...sõõt még mondták is h. vigyük, ha kell. Biztos komolyan gondolta? Mert ha igen biztos valami skót õsökkel rendelkezik. Szard le, mond a gyereknek h. ne csinálja, ha ennyire sajnálja az ürge...
Aki meg nem érti meg ezt a dolgot, az vagy nem volt még gyerek közelébe, nagy kocka...
Mikor én gyerek voltam, állandóan lopkodtuk a szomszéd fájáról..Nem hinném, hogy egy szaros barackot ennyire komolyan kellene venni.Mi a szomszédainkkal jóban vagyunk, állandóan cserélgetjük a gyümölcskosarakat.Mi adunk egy kosár szilvát, õk adnak egy doboz cseresznyét.Most miért kell ekkora ügyet csinálni belõle?
Azért bazeg, mert ha jóba lennének a szomszéddal ez nem lenne probléma! De ha nincsenek jóba vele és a gyerek a szeme elõtt zabál a fájáról egy szó nélkül az pofátlanság!
úristen.. egy árva barack miatt minek kell cirkuszolni :DD nem fog belehalni senki, akkor ha már többször is megcsinálja vagy valami de 1 barack nem a világvége :D fõleg nem egy 9 éves gyerektõl... persze ha valami [email protected] 50fõs család gyereke szedte volna le az összeset akkor biztos nem lett volna rászólva
jézus hogy magyarorszàgon milyen anyäk vannak..megis lätszik a gyerekek neveltetésén.én küldölön lakm, kisfiammal , és a pärommal, sokkal nyugodtabban neveljük itt és mindenki aki idevalosi mit a magyarok.a gyerek 1 barackot leszedett és szégyelnéd magad érted?gratulälok.én a gyerekemért sosem szégyelném magam!akärmit is csinäl, még akkor sem ha rosszat követett el!az màs kéRdés, hogy haragudnék , és leülnék vele beszélgetni.de ha te szégyeled magad a gyereked miatt mert leszedett egy barackot..1 barack.és idàig nem "dézsmàlta" a szomszéd fàjàT...csak most elöször 1 et megkivänt...
Nem a szomszéd a bunkó. Ti ilyenek vagytok, õ meg olyan. Szerintem ha megkérdezték volna legalább egyszer, biztos megengedte volna. De ez nevelés??? Én elsüllyednék szégyenemben, ha a gyerekem ilyet csinálna és átjönne a szomszéd.
És még valami (az elõzõ válaszoló vagyok): az elõttem válaszolónak teljesen igaza van. Nálunk is van egy mirabolán fa, ami átlóg hozzánk a szomszéd nénitõl, és a gyerekeim azt "legelik". Tudja a szomszéd néni, és nincs belõle ügy. Sõt, nálunk a faluban azért sem szólnak, ha egy gyerek leszed néhány szem szilvát a járda melletti fákról.
Istenem 1 szem barack....nem dinnyet ment lopni... de azert en megneznem az ilyen rendorbacsit, mikor megall a barackfa elott egy nagy fekete furgon es kilep 3 megtermett pasi mert gusztust kaptak a barackra...na akkor is ilyen nagy szaja lenne??.....
Ugyan már, ha esetleg az utcán volt a fa akkor sem szép dolog szedni róla, nyilván ha lenne hely a kertjében oda ültetné, és nem azért teszi oda hogy más legelje, ha mindenki aki arra jár csak 1 szemet leszed nem marad semmi a fán. Vidéki vagyok de soha nem zabáltam más gyümölcsét, ha megkívántam valamit vagy ettem otthon, vagy vettem magamnak. Nálunk is volt hogy a szomszéd 3 gyereke rendszeresen rájárt az utcára kilógó fára, mondtam nekik hogy ha kell segítek ültetni, de ne a másét egyék mert az pofátlanság. Szerintem magyarázd el a fiadnak hogy a máséhoz nem nyúlunk és kész.
Honnan a f*szombol veszitek azt a hülyeséget, hogy leordította a rendõr a gyereket? "átjött hogy tanítsam meg a gyreket hogy ne vegye el másét:(" Ennél udvariasabban ezt megmondai szereintem gyáltalán nem lehet! Sõt még az a kis szomorú smiley is igen fura a kérdés feltevõtõl... Talán a smileyval arra gondol, hogy ez így természetes h leszedjük a másét vagy mi? Nem az 1 szemmel van itt a baj, meg nem is a szomszéddal, hanem azzal, hogy megtörtént a dolog, és a szomszéd nagyon jól tette, hogy szólt, MIVEL CSAK JÓT AKAR A GYEREKNEK!!! késõbb ne kerüljön hasonló szituba amibõl baja lehet!!!!
én eddig mindent loptam:) egy akkora gyerek persze hogy lop dehát ezt nem lopásnak fogja fel az ilyen csekélységet..tehát a lopással nincs baj, az viszont hogy átment egy másik ember telkére az már illetéktelen behatolás magánterületre és az már durvább kimenetelû:S
Én vagyok az akit lepontoztatok. Ez mutatja hogy pártoljuk csak a gyereket mert hát istenem 1 barack nem a világ. Nem hát, de idõben kell megtanítani arra hogy a MAGÁNTULAJDON egy falevélre is érvényes és egyes háklis szomszédok (mint pl én is) utálják ha bárki is figyelmen kívül hagyja ezt. A mai világban már qvára unja az ember fia néha hogy mindent védeni kell, óvni, mert a másik ember nem foglalkozik azzal hogy kinek okoz kárt. Ez több területen érvényes. Ez a barackos sztori kb olyan mint a tengerbe való kavicsdobálás, van ahol egyenesen tiltják, mert ha mindenki hobbiból dobálgatja tele lesz kaviccsal és megnõ a vízszint. De nem fejtegetem tovább. Szomszéd foglalkozásától függetlenül tartsátok TISZTELETBEN hogy ami az övé ahhoz csak kérdezés után lehet nyúlni. Ennyi.
igen, tanítsd meg a gyerekedet, hogy hogyan lehet szépen, egyenesen, emberi módon elintézni az ilyen dolgokat. megkívánta a barackot? rendben. tudja, hogy kié a barack? tudja. akkor pedig egyszerüen csak kérnie kell, és lefogadom, hogy adtak volna neki egy kilóval is. hiszen nem ismeretlen és nem kér lehetetlent. kb. ennyi lenne az emberek közötti nyílt kommunikáció érdemes ezt megtanítanod neki, haszna lesz még belöle az életben!
Köszönöm az elõttem szólónak hogy kiállt azok mellett akik a szomszéddal értettek egyet. A mai lazuló társadalmi normák közt tök normális kezd lenni hogy a másikéhoz nyúlunk és még zokon vesszük ha szólni mer érte. Tesznek magasról egyesek a magántulajdonra, jogokra, mindenre. Nem drágáim, KÉRNI KELL HA A MÁSÉT AKAROD, NEM CSAK ELVENNI. Aztán ha majd nem csak simán szól hanem rávág a gyerek kezére még õ lesz a paraszt, mi?? Tessék nyugodtan ezt is lepontozni, jó példa lesz annak igazolásaként hogy fáj az igazság.
most nem azert..én màr irtam ide be és az anyuka mellett voltam(akkor is).most csak pär mondat nektek.ha van gyereked..elöttem hozzäszolo 2 vel.akkor hogy mondhatsz olyat hogy "megdézsmàlja".megdézsmälni àllat szokott bärmit is.te meg arra neveld a gyerekedet hogy ne ilyen taplo szavakat hasznäljon..föleg nem gyerekre, ahogy te teszed.ilyet..ész megàll...gyereknek irni hogy "megdézsmàlja".inkäbb magadnak gratulälj, és ahelyett hogy màsokat oktatsz ki(azzal ami azt hiszed ugy a helyes), inkäbb foglalkozz magaddal, és neveld a te gyereked!sztem sok anya örülhetne ha cska anyni baja lenne a gyerekével hogy lecsent egy szem barackot.gyerekcsinytevés!nem dézsmàlàs.....!
Nem tudom, miért kell a szavakon lovagolni. Lehet, hogy felétek csak az állatok dézsmálnak, nálunk ez egy teljesen normális szó. Megdézsmálni valamit annyit jelent, hogy titokban beleenni valamibe, ami másé. Amúgy, ha már annyira a szavakon lovagolsz, a dézsma: "Az urbéri tartozások azon részét jelentette, amelyet a jobbágy földesurának terményeinek tizedrésze fejében adott." Állatnak ehhez semmi köze. És gratulálok, ha te azon a véleményen vagy, hogy nyugodtan eszegessük csak a szomszéd barackját kérdés nélkül. De biztos én hiszem rosszul. Majd ha a szomszéd nem csak kér, és szól, hanem oda is csap, mondjuk már egy kamasz gyereknek, akit nem tanítottak meg az alapvetõ dolgokra, akkor megnézem a fejeteket, mert azt le kéne fényképezni, az tuti.
Tök mindegy hol áll a fa. A szomszéd elég bunkó. Mi pl a szomszéd gyerekeknek MAGUNKTÓL ADUNK a gyümölcsünkbõl, kérni sem kell. Hiszen gyermek!!!
Na hát pont errõl van szó, ha egy cigánygyerek szedne le egyetlen szem barackot, akkor mindenki ki lenne akadva. Viszont így, "jaj szegény gyerek, mit kell ezen problémázni", stb. Nekem úgy tûnik, a szomszéd sem cirkuszolt, csak szólt. Megteheti, a saját gyümölcsét annak engedi leszedni, akinek akarja, és ha nem engedi, az a saját dolga. Ezt illik tiszteletben tartani.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogy gyorsítsak az olvasásban, úgy, hogy minden megmaradjon? Vagy 3 perc normális egy oldalra?

Humán szakra járok egy gimiben, ahol sokszor embertelen mennyiségű olvasni valót adnak egy hónapra (múltkor 3 500 oldalas könyvet! ) Egyesek szerint naponta simán el lehet olvasni rövid idő alatt 60, de akár 100 oldalt is. Nekem csak 30 megy, mert nagyon kevés az időm.3 perc alatt olvasok el 1 A/5-ös oldalt.

5

Kamasz fiúk, mit gondolnátok, ha egy fiú ezt tenné egy buszon, vagy buszmegállóban?

Ha maximum csak látásból ismeritek, nem vagytok vele köszönő viszonyban se, de odamenne hozzátok beszélgetni, beszélgetni akarna.
Mennyire furcsállanátok és mit reagálnátok?

3

Tudnátok nekem tanácsot adni fiúügyben?

Nagyon tetszik nekem egy fiú, már 2 hete minden nap látom és be is jelöltem facebook-on de nem merek ráírni, nem merek beszélgetni vele, meg félek hogy nincs közös témánk meg persze nem is vagyok olyan beszédes típus. Tudnátok nekem tanácsokat adni, hogy hogyan tudnék vele elkezdeni beszélgetni? Nagyon fontos lenne. L/15

8

Szoktatok borravalót adni ételfutárnak? Ha igen, mennyit?

14

Mit tegyek ha verekedésbe keveredtem?

Van pár lány a suliba akikről azt beszéli mindenki hogy a suli ******.És van az egyiknek egy barátja aki a barátőmnek is tetszik és ezért azok a lányok a barátnőmemel majdnem verekedtek.És most én is írtam nekik az ask.fm-en hogy hagyjátok békét a barátnőmet ******! de névtelenül mert már unom a sok verekedést.sokan azt mondják nekem hogy kemény csaj vagyok jól tudok verekedni de most valahogy nincs kedvem hozzá. És irtam nekik többet és felválaltam a nevemet és még letagadtak mindent, hogy nem is csináltak semmit a barátnőmmel, pedig láttam hogy de. de én csak megvédtem a barátnőmet. és valaki más is irogat nekik mostmár hogy ******,névtelenül,és azt hiszik én vagyok és már elgük van belőlle. de ez már tényleg nem én vagyok.más ask.-ján valaki más irogat.és azt hiszik hogy én vagyok névtelenül .de nem. Na és most megakarnak verni, álitólag betörik az orrom meg megtépnek. de én egyáltalán nem félek mert tudok verekedni ,megtudom védeni magamat. és mostmár akarok is verekedni.csak azt mondták hogy a suliba fognak nekem állni.és azért nem akarok a suliba mert akkor kapok of.-it.de ők is. de tanszobán jó mert akkor nincs ott of.

7

Külföld: Magyarország visszafelé halad, nektek is feltűnt?

Pár külföldi -köztük németek - ha meghallják milyen rendeletek, változások lépnek Magyarországon életve, meghökkenve állapítják meg, hogy ez az ország visszafelé halad. Én is így látom. Alig várom, hogy elköltözhessek, felvegyem egy másik ország állampolgárságát, megváltoztassam a nevem és része legyek egy vidámabb, elégedettebb közhangulatú ország kultúrájának. Van itt még rajtam kívül valaki aki menekül innen?

17

A török eredetű Timár név mit jelenthet?

3

Kivancsi vagyok, hogy rä van-e irva valakire, ha regota külföldön lakik?

Mindig mindenki szinte azonnal räjön, mitöl van ez, nincs akcentusom, nem öltözöm feltünöen, nem vagyok gazdag...hmmm.

5

Mit tegyek ha korrupciót tapasztalok?

Leadtam egy diákösztöndíjat a kerületben (egy jelentkezést az ösztöndíjra) amely kiemelkedő teljesítményű diákoknak ad havi 40 ezer forintos támogatást.

Nos, az ösztöndíjamat azzal az indokkal dobták vissza, hogy NAV-os igazolást kellene csatolnom a pályázatomhoz a SAJÁT jövedelmemről. mint diák. ez sem a rendeletben sem semmi másban nincs benne.

Úgy érzem 80%-nál keresnek valami kifogást, a "puszisok" meg bejutnak, persze hallottam is, hogy telefonon beszélték meg valamelyik képviselő unokájának a pályáztatását.

Leveleztem a polgármester-helyettessel, de ragaszkodik hozzá, hogy a pályázatom hiányos. Hol tudom ezt az egészet jelenteni? mert azért komoly közpénzekről van szó. és mostanában ezt komolyan veszik. az pedig sért, hogy úgy érzem tőlem veszik el.

9

Mi volt a jeled az oviban?

43

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!