Találatok a következő kifejezésre: Tegnap a éves fiam leszedett (1 db)

Tegnap a 9 éves fiam leszedett egy szem barackot a szomszéd fájáról, és a szomszéd átjött, hogy tanítsam meg a gyereket, ne vegye el másét. Mit kellene tennem?

tegnap a fiam leszedett egy szem barackot a szomszéd fájáról(9 éves) RENDÕR A SZOMSZÉD:( nyomozó,tanít a rend?rtisztif?sulin:(

Legjobb válasz: Magyarázd el neki,hogy nem szabad elvenni a másét,ha valami kell neki szóljon.A rendõrnek meg mond meg,hogy megbeszéltétek otthon a gyerekkel,de akkor is egy gyerekrõl van szó,nem hinném,hogy õ sosem csinált kiskorában ilyet.

Magyarázd el neki, hogy nem szabad elvenni a másét, ha valami kell neki szóljon.A rendõrnek meg mond meg, hogy megbeszéltétek otthon a gyerekkel, de akkor is egy gyerekrõl van szó, nem hinném, hogy õ sosem csinált kiskorában ilyet.
Ha átlóg 1 ág a fájából (vagy bármibõl) a te kertedbe, akkor azzal a résszel azt csinálhatsz, amit akarsz, törvényesen (levághatod, vagy eheted a gyümölcsöt). Viszont ha a gyerek átnyúlt a szomszédhoz, akkor már ez nem érvényes.
nem volt elkerítve:( igen mindig mindent elmond, ha rossz jegyet kap stb....
Leszidja a gyereket??? Úgy írta a kérdés feltevõ, hogy elmondta a problémáját a szülõnek.
Kérdés, hogy hol áll az a bizonyos fa. Ha az utcán, a ház elõtt, és úgy szedett le egy szem barackot, akkor az szerintem nem gáz. Ha a gyerkõc átmászott a kerítésen, az viszont baj. De azért nem kellene ebbõl cirkuszt csinálni. Egy 9 éves gyerekrõl van szó, nem egy 19 évesrõl... A rendõr úr pont úgy ment át hozzád, mintha állandóan lopna a gyereked. Szerintem azért ez egészen más ügy. Jó, persze, el kell mondani neki, hogy nem szabad, de ennyi. Jó, hogy nem mondja, hogy intézetbe vele. Wáááá Szumma: én a helyedben vennék a szomszédnak egy kiló barackot, és a fejére önteném. hehe Ne érezd rosszul magad emiatt. Én még nem láttam olyan gyereket, aki ne vett volna le egy szem gyümölcsöt más fájáról.
uristen .. egy szem barack.. nehogymár 1 szem barackból ilyen felhajtás legyen! 9éves gyerek.. anyám.. megesik fõleg ha a ház elõtt van a kerítésen kívül ha nemveszi észre akárki aki arrakell megkóstolja.. és ez még gyerekcsínynek se mondható mert ha szed 5kilót az oké lopás de 1-2szemet ha megkóstol egy ártatlan kisgyerek... nehogymár kérem...!
'Még ha át is lóg, akkor sem szép dolog leszedni. ' Az szép dolog, ha egy ember megharagszik és jól leszidja a gyereket 1 szem barackért? Ugyanmár, mennyibe kerül?
Még ha át is lóg, akkor sem szép dolog leszedni. A szomszédnak pedig igaza volt, és szerintem (az írásból kiderülve) csak megmondta, hogy tanítsd meg a gyerekedet 1-2 dologra. Õ is csak jót akart neki, gondolj bele, hogy késõbb ugyanezt csinálná a gyereked csak 1 boltban...
Jogosan szolt a szomszéd. milyen jogon szüretelitek le a szomszéd fáját, még egy gyümölcs erejéig is. mindegy hogy te vagy a 9 éves fiad (aki ennyi idösen már rég tudnia kellene hogy másét nem vesszük el) . hogy veszel neki egy kilo boltit nem lesz boldogabb töle, neki friss kerti van. amúgy meg tök mindegy hogy mi aszomszéd, én is tuti szoltam volna. mert ha elkéri lehet oda is adta volna neki, de ez lopásnak számít, még ha te csak megkívánásnak mondod. ha zavar hogy átlóg az ága akkor mond neki vágja le, hogy a kertedbe ne lógjon, de nincs jogod leszedni az ö gyümölcsét.
Már egy normálisan nevelt hároméves sem nyúl hozzá kérdezés nélkül a máséhoz. Ha megkívánja a barackot, menjen haza, és kérje meg az anyját, hogy vegyen neki. Némi önuralmat nem árt tanítani a kölyöknek. Neki is jobb lenne, nem lenne ilyen érzékeny a kis lelke, hogy mindjárt elbõgi magát, ha rászólnak.
Ja és még annyit, hogy itt nem a lopáson van a hangsúly, persze, hogy egy barack nem számít lopásnak, hanem azon, hogy a gyereket meg kell tanítani arra, hogy még nézegetés céljából sem érintem meg kérdezés nélkül azt, ami a másé. Vannak picik, akik erre már kétévesen meg vannak tanítva. De találkoztam már sajnos olyan 9-10 évessel is, aki szó nélkül mindent végigturkált a polcaimon, mikor bejött a szobámba.
A szégyellném magam a gyerekem miatt annyit jelent, hogy nekem baromira égne a fejem miatta, mivel az én szégyenem, hogy nem tudtam megtanítani rá, hogy ne nyúljon ahhoz, ami a másé. De örülök neki, hogy külföldön már ez sem ciki.
Nagyjából tudom mirõl van itt szó, de nem volt kedvem 2 oldalnyi tömény hülyeséget átolvasni, de csak annyit írok, hogy: én a rendõr helyében mosolyogva néztem volna végig, ahogy megeszi, mert legalább gyümölcsért nyúl, mert kicsi, és ízlik neki, és ha legközelebb a rendõrbácsi autójából fogja a már nem is olyan kisfiú a CD magnót kiszerelni? :) Olyan gyerekek vagytok :)
Megint én vagyok az, most ti vicceltek? A kezét nem akarjátok levágni annak a szegény kisgyereknek, hisz Babilonban Hammurapi csinálta ezt, meg még egy pár hülye a Magyar Királyságban valamikor a hûbérúrak idejében... Még mindig gyerekek vagytok :)
Szó nem volt kézlevágásról, még csak hatalmas büntetésrõl sem. Szimplán egy ennyi idõs gyereknek normális esetben már vérévé vált, hogy nem nyúlunk a máséhoz. Ez csak nevelés kérdése. Egy 9 éves már nem baba, hogy ne tudna ellenállni, ha megkíván valamit. A rendõr sem bántotta a gyereket, csak megkérte az anyját, hogy tanítsa meg a magántulajdon tiszteletére, amiben teljesen igaza van.
Hehe, hova fajul a világ... Mi régen anno általánosból hazafelé végig legelésztük a cseresznye-almafákat és sose szólt senki...sõõt még mondták is h. vigyük, ha kell. Biztos komolyan gondolta? Mert ha igen biztos valami skót õsökkel rendelkezik. Szard le, mond a gyereknek h. ne csinálja, ha ennyire sajnálja az ürge...
Aki meg nem érti meg ezt a dolgot, az vagy nem volt még gyerek közelébe, nagy kocka...
Mikor én gyerek voltam, állandóan lopkodtuk a szomszéd fájáról..Nem hinném, hogy egy szaros barackot ennyire komolyan kellene venni.Mi a szomszédainkkal jóban vagyunk, állandóan cserélgetjük a gyümölcskosarakat.Mi adunk egy kosár szilvát, õk adnak egy doboz cseresznyét.Most miért kell ekkora ügyet csinálni belõle?
Azért bazeg, mert ha jóba lennének a szomszéddal ez nem lenne probléma! De ha nincsenek jóba vele és a gyerek a szeme elõtt zabál a fájáról egy szó nélkül az pofátlanság!
úristen.. egy árva barack miatt minek kell cirkuszolni :DD nem fog belehalni senki, akkor ha már többször is megcsinálja vagy valami de 1 barack nem a világvége :D fõleg nem egy 9 éves gyerektõl... persze ha valami [email protected] 50fõs család gyereke szedte volna le az összeset akkor biztos nem lett volna rászólva
jézus hogy magyarorszàgon milyen anyäk vannak..megis lätszik a gyerekek neveltetésén.én küldölön lakm, kisfiammal , és a pärommal, sokkal nyugodtabban neveljük itt és mindenki aki idevalosi mit a magyarok.a gyerek 1 barackot leszedett és szégyelnéd magad érted?gratulälok.én a gyerekemért sosem szégyelném magam!akärmit is csinäl, még akkor sem ha rosszat követett el!az màs kéRdés, hogy haragudnék , és leülnék vele beszélgetni.de ha te szégyeled magad a gyereked miatt mert leszedett egy barackot..1 barack.és idàig nem "dézsmàlta" a szomszéd fàjàT...csak most elöször 1 et megkivänt...
Nem a szomszéd a bunkó. Ti ilyenek vagytok, õ meg olyan. Szerintem ha megkérdezték volna legalább egyszer, biztos megengedte volna. De ez nevelés??? Én elsüllyednék szégyenemben, ha a gyerekem ilyet csinálna és átjönne a szomszéd.
És még valami (az elõzõ válaszoló vagyok): az elõttem válaszolónak teljesen igaza van. Nálunk is van egy mirabolán fa, ami átlóg hozzánk a szomszéd nénitõl, és a gyerekeim azt "legelik". Tudja a szomszéd néni, és nincs belõle ügy. Sõt, nálunk a faluban azért sem szólnak, ha egy gyerek leszed néhány szem szilvát a járda melletti fákról.
Istenem 1 szem barack....nem dinnyet ment lopni... de azert en megneznem az ilyen rendorbacsit, mikor megall a barackfa elott egy nagy fekete furgon es kilep 3 megtermett pasi mert gusztust kaptak a barackra...na akkor is ilyen nagy szaja lenne??.....
Ugyan már, ha esetleg az utcán volt a fa akkor sem szép dolog szedni róla, nyilván ha lenne hely a kertjében oda ültetné, és nem azért teszi oda hogy más legelje, ha mindenki aki arra jár csak 1 szemet leszed nem marad semmi a fán. Vidéki vagyok de soha nem zabáltam más gyümölcsét, ha megkívántam valamit vagy ettem otthon, vagy vettem magamnak. Nálunk is volt hogy a szomszéd 3 gyereke rendszeresen rájárt az utcára kilógó fára, mondtam nekik hogy ha kell segítek ültetni, de ne a másét egyék mert az pofátlanság. Szerintem magyarázd el a fiadnak hogy a máséhoz nem nyúlunk és kész.
Honnan a f*szombol veszitek azt a hülyeséget, hogy leordította a rendõr a gyereket? "átjött hogy tanítsam meg a gyreket hogy ne vegye el másét:(" Ennél udvariasabban ezt megmondai szereintem gyáltalán nem lehet! Sõt még az a kis szomorú smiley is igen fura a kérdés feltevõtõl... Talán a smileyval arra gondol, hogy ez így természetes h leszedjük a másét vagy mi? Nem az 1 szemmel van itt a baj, meg nem is a szomszéddal, hanem azzal, hogy megtörtént a dolog, és a szomszéd nagyon jól tette, hogy szólt, MIVEL CSAK JÓT AKAR A GYEREKNEK!!! késõbb ne kerüljön hasonló szituba amibõl baja lehet!!!!
én eddig mindent loptam:) egy akkora gyerek persze hogy lop dehát ezt nem lopásnak fogja fel az ilyen csekélységet..tehát a lopással nincs baj, az viszont hogy átment egy másik ember telkére az már illetéktelen behatolás magánterületre és az már durvább kimenetelû:S
Én vagyok az akit lepontoztatok. Ez mutatja hogy pártoljuk csak a gyereket mert hát istenem 1 barack nem a világ. Nem hát, de idõben kell megtanítani arra hogy a MAGÁNTULAJDON egy falevélre is érvényes és egyes háklis szomszédok (mint pl én is) utálják ha bárki is figyelmen kívül hagyja ezt. A mai világban már qvára unja az ember fia néha hogy mindent védeni kell, óvni, mert a másik ember nem foglalkozik azzal hogy kinek okoz kárt. Ez több területen érvényes. Ez a barackos sztori kb olyan mint a tengerbe való kavicsdobálás, van ahol egyenesen tiltják, mert ha mindenki hobbiból dobálgatja tele lesz kaviccsal és megnõ a vízszint. De nem fejtegetem tovább. Szomszéd foglalkozásától függetlenül tartsátok TISZTELETBEN hogy ami az övé ahhoz csak kérdezés után lehet nyúlni. Ennyi.
igen, tanítsd meg a gyerekedet, hogy hogyan lehet szépen, egyenesen, emberi módon elintézni az ilyen dolgokat. megkívánta a barackot? rendben. tudja, hogy kié a barack? tudja. akkor pedig egyszerüen csak kérnie kell, és lefogadom, hogy adtak volna neki egy kilóval is. hiszen nem ismeretlen és nem kér lehetetlent. kb. ennyi lenne az emberek közötti nyílt kommunikáció érdemes ezt megtanítanod neki, haszna lesz még belöle az életben!
Köszönöm az elõttem szólónak hogy kiállt azok mellett akik a szomszéddal értettek egyet. A mai lazuló társadalmi normák közt tök normális kezd lenni hogy a másikéhoz nyúlunk és még zokon vesszük ha szólni mer érte. Tesznek magasról egyesek a magántulajdonra, jogokra, mindenre. Nem drágáim, KÉRNI KELL HA A MÁSÉT AKAROD, NEM CSAK ELVENNI. Aztán ha majd nem csak simán szól hanem rávág a gyerek kezére még õ lesz a paraszt, mi?? Tessék nyugodtan ezt is lepontozni, jó példa lesz annak igazolásaként hogy fáj az igazság.
most nem azert..én màr irtam ide be és az anyuka mellett voltam(akkor is).most csak pär mondat nektek.ha van gyereked..elöttem hozzäszolo 2 vel.akkor hogy mondhatsz olyat hogy "megdézsmàlja".megdézsmälni àllat szokott bärmit is.te meg arra neveld a gyerekedet hogy ne ilyen taplo szavakat hasznäljon..föleg nem gyerekre, ahogy te teszed.ilyet..ész megàll...gyereknek irni hogy "megdézsmàlja".inkäbb magadnak gratulälj, és ahelyett hogy màsokat oktatsz ki(azzal ami azt hiszed ugy a helyes), inkäbb foglalkozz magaddal, és neveld a te gyereked!sztem sok anya örülhetne ha cska anyni baja lenne a gyerekével hogy lecsent egy szem barackot.gyerekcsinytevés!nem dézsmàlàs.....!
Nem tudom, miért kell a szavakon lovagolni. Lehet, hogy felétek csak az állatok dézsmálnak, nálunk ez egy teljesen normális szó. Megdézsmálni valamit annyit jelent, hogy titokban beleenni valamibe, ami másé. Amúgy, ha már annyira a szavakon lovagolsz, a dézsma: "Az urbéri tartozások azon részét jelentette, amelyet a jobbágy földesurának terményeinek tizedrésze fejében adott." Állatnak ehhez semmi köze. És gratulálok, ha te azon a véleményen vagy, hogy nyugodtan eszegessük csak a szomszéd barackját kérdés nélkül. De biztos én hiszem rosszul. Majd ha a szomszéd nem csak kér, és szól, hanem oda is csap, mondjuk már egy kamasz gyereknek, akit nem tanítottak meg az alapvetõ dolgokra, akkor megnézem a fejeteket, mert azt le kéne fényképezni, az tuti.
Tök mindegy hol áll a fa. A szomszéd elég bunkó. Mi pl a szomszéd gyerekeknek MAGUNKTÓL ADUNK a gyümölcsünkbõl, kérni sem kell. Hiszen gyermek!!!
Na hát pont errõl van szó, ha egy cigánygyerek szedne le egyetlen szem barackot, akkor mindenki ki lenne akadva. Viszont így, "jaj szegény gyerek, mit kell ezen problémázni", stb. Nekem úgy tûnik, a szomszéd sem cirkuszolt, csak szólt. Megteheti, a saját gyümölcsét annak engedi leszedni, akinek akarja, és ha nem engedi, az a saját dolga. Ezt illik tiszteletben tartani.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Megtudhatom-e, hogy eddig milyen könyveket kölcsönöztem ki eddig a könyvtárból, ahová évek óta járok?

4

Mennyire legyek büszke az IQ-mra?

a mensa tesztjét kitöltve 117et kaptam, a számítás alapja a 100-as átlagú és 15-ös szórású normál eloszlásúként jellemezte és azt írta, hogy ez az átlagon felüli érték magasabb, mint az emberek 87%-áé.
Korábban már töltöttem ki és akkor 137es volt.

vélemények?

13

Az alattam lakó a Wc-ben dohányzik, a szaga ömlik fel hozzánk. Mit lehet ilyenkor tenni?

Most már minden este vastagon ömlik fel a WC-be a cigiszag. Ha csak egyszer kétszer fordul elő nem is zavar, de ez már sok. A panelben este már nincs szellőztetés, nyilván a wc-n nincs ablak, tehát bejön a folyosóra, sokszor a szobában is érezni.
Nyilván ha lemegyek szólni neki nem fog bocsánatot kérni és nem bagózni a budiban. Inkább az érdekelne kihez fordulhatok ez ügyben vagy mit lehet tenni.

9

Dr. House jellemét hogy viselnék Magyarországon? Tudná itt ezt csinálni?

aki követte többé-kevésbé a sorozatot az tudja milyen jelleme viselkedése van ennek az orvosnak a szerep szerint. ha élőben lenne így, itt hazánkban tudná ezt csinálni vagy hamarabb vernék össze az ingerültebb betegek hozzátartozói, vagy vetné meg a többi orvos ahelyett hogy elismerné és változtatnia kéne magán?

3

Segítség! Nem tudok beilleszkedni. Mit tegyek?

Sziasztok! 15 éves lány vagyok, most vagyok 1. éves egy középiskolában. Már 2 hónap eltelt és nekem úgymond.. nem sikerült beilleszkednem. Hiába próbálok meg barátkozni úgy érzem néha hogy csak idegesítőnek tartanak.. gyakran nem írnak vissza facebookon, ha szerveznek valamit általában nem szólnak róla, csak ha véletlsn szóba jön akkor hívnak el.. ha bárkin látom hogy bántja valami mindig rákérdezek, megpróbálom felvidítani és segíteni neki. Utánna van hogy el is felejtik hogy én voltam ott mellettük és megint kezdődik minden előről..Eltudok hülyéskedni velük, van hogy jókat nevetünk, humorommal nincs baj, tudom hogy hol a határ.. mégsincsenek olyan igaz barátaim.. kérlek segítsetek! Mit csinálok rosszul? Mit tegyek hogy keresék a társaságom és ne csak én pofátlonkodjak mindig oda.. úgy érzem, hogy még azt sem vennék észre hogyha eltünnék pár napra.. Valaki, kérlek??

5

H mondjam meg neki? Tippek?

van egy ember a tágabb családomban, aki folyton bunkón beszél velem,utasítgat, furkál. Tudom, h azért, mert így azt érzi h félelemben tart, és egy ideig tényleg tartottam tőle de betelt a pohár. Úgy érzem h elé kell állnom h megmutassam már nem vagyok az, aki fél tőle, és a kisebbségi komplexusát ne rajtam vezesse le. H mondjam ezt meg neki, h visszájára fordítsam a dolgot? Mert ha ilyeneket mondok akkor csak dacból még bunkóbb lesz, meg kéne lepnem a határozottságommal, h észrevegye h már nem félek tőle. H kell az ilyen beszélgetést megejteni? Gondolom ha dühösen, indulatosan sértődötten beszélek akkor fölényesen fog viselkedni mint eddig is, mert látja h ilyen indulatokat vált ki belőlem..elkerülni nem tudom, azért is szeretném ha visszavenne

2

Miért ne ünnepelhetnénk mi magyarok a Halloweent Magyarországon, amikor a karácsony sem magyar ünnep mégis ünnepeljük?

8

Valaki egy NAGYON DE NAGYON VAGÁNY RAPP ZENÉT TUDNA LINKELNI?

előre is köszi :D

12

Hol és miért írta Arany János a: "Wakesi bárdok" című balladát?

köszönöm

4

Hogy mondják ennek a kifejezésnek angolul hogy, legszebb hangzású?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!