Találatok a következő kifejezésre: Tegnap a éves fiam (23 db)

Normális ez? Tegnap meghalt a nagymamám. Nagyon szerettem, és a fiam is.2 napja csak sírok és sírok.11 éves fiam egy könnycseppet sem ejtett érte és ez nagyon bánt.

Úgy érzem, csak ennyit jelentett neki. Hazajött a suliból, megmondtam neki és ? szó nélkül leült leckét írni. Az unokatesója aki 13 éves, zokogott, pedig a nagyim az én fiammal sokkal több id?t töltött, és mindenhova elvitte. Normális ez? Mit tegyek, hogy elmúljon ez az érzésem? Én várok sokat t?le?

Legjobb válasz: Lány létemre én sem sírtam, amikor elvesztettem az egyik papámat, ill. a dédmamámat, de nagyon hiányoznak és imádtam õket. Mindenki máshogy fejezi ki az érzelmeit, én speciel halállal kapcsolatos dolgokat rajzoltam - pl. egy keresztet cipelõ mangát, pisztolyt, ami körül vértócsa van, és az a helyzet, hogy ahhoz képest, hogy milyen fiatal voltam és vagyok, nem kéne ilyeneket rajzolnom, viszont nagyon jók lettek :,) -, a suliban még a kedvenc tantárgyam se kötött le, pedig imádom a matekot. A kérdésekre válaszolva, az is normális, hogy a fiad nem sír, meg az is, hogy így érzel. Hogy elmúljon, jusson eszedbe, hogy nem mindenki sírással dolgozza fel, hogy egy rokonát elvesztette. Egyébként az mióta elvárás, hogy hogyha egy közeli hozzátartozó meghal, sírni kell?

Nekem amikor meghalt a nagypapám, nem tudtam sírni. Mindenki sírt körülöttem, de én egyszerûen nem tudtam, még a temetésén sem. Csak a suliban, egy barátnõmnek sírtam ki magam, majdnem minden nap a "szertárban". Most így visszagondolva szörnyû érzés fog el, hiányzik, pedig már 5 éve volt :( 14/L
Szia! Elõször is fogadd õszinte részvétem! Jól mondják: tényleg ne hidd, hogy szándékosan nem sír a Fiad! Valószínûleg annyira megrendült, hogy nem tud sírni! Amikor a Barátnõm meghalt (2 évvel ezelõtt), én napokig nem tudtam sírni, szinte el sem hittem, hogy valóban megtörtént. A sokk dolgozik ilyenkor az emberben, valószínûleg a Fiadnál is ez a helyzet. Mindenki máshogy reagál és máshogy dolgozza fel, más ütemben. Szóval eltelt pár nap és akkor jött a sírás, de akkor nagyon:S Mikor Õ meghalt, azt hittem, hogy rosszabb már nem jöhet, de az élet megint meglepett és 4 hónappal ezelõtt elment a szívbeteg Édesanyám is!:-( Az Õ esetében annyira megrázott a történtek (pedig a Barátnõmet is nagyon szerettem, megrázott az Õ esete is, de azért egy szülõt teljesen más elveszíteni!) Szóval annyira megrázott a történtek, hogy hetekig nem tudtam sírni. A temetésen sem. Úgy éreztem magam, mint akiben nincsenek is érzelmek, mint aki egy másik bolygóra került. Aztán egy este jött egy gondolat, Anyuról és sorra villant be minden. Akkor felfogtam, hogy mi is történt és ne tudd meg... Nagyon kiborultam. Szóval sokszor tényleg nem annak fáj a legjobban, aki a leghangosabban zokog, hanem aki sírni sem tud a fájdalomtól. Adj idõt a Fiadnak, semmiképp' se mondd neki, hogy rosszat csinál azzal, ha nem sír, mert valószínûleg nem is tud szegény. Majd fog sírni, hogyha felfogja szegény, ami történt. Kitartást Nektek és mégegyszer részvétem!
Amikor 18 éves koromban meghalt a nagypapám, az elsõ egy hétben nem sírtam. Mély fájdalmat éreztem, de sírni nem sírtam...a temetés után pityeredtem el elõször. Mintha a temetés elõtt fel sem fogtam volna, hogy az imádott nagypapám nincs többé...amikor viszont lezajlott a temetés, napokig zokogtam. Lehet, hogy a Fiadnál is így lesz majd. Egyébként nagyon jól írta valaki pár válasszal elõttem, hogy nem feltétlenül a könnyek jelezhetik a gyászt...lehet, hogy a gyereked az a típus, aki nem hisztérikus zokogással fejezi ki a fájdalmát, hanem "némán sír", azaz belül nagyon bántja a dolog, de nem mutatja ki...én 11 éves voltam, amikor a keresztapám halt meg tragikus hirtelenséggel, de én sem sírtam...csak hónapokkal késõbb, amikor egy kedves közös emlék az eszembe jutott, akkor tört el a mécses. Ne hidd, hogy közönyös a Fiad. 26/L
Lány létemre én sem sírtam, amikor elvesztettem az egyik papámat, ill. a dédmamámat, de nagyon hiányoznak és imádtam õket. Mindenki máshogy fejezi ki az érzelmeit, én speciel halállal kapcsolatos dolgokat rajzoltam - pl. egy keresztet cipelõ mangát, pisztolyt, ami körül vértócsa van, és az a helyzet, hogy ahhoz képest, hogy milyen fiatal voltam és vagyok, nem kéne ilyeneket rajzolnom, viszont nagyon jók lettek :, ) -, a suliban még a kedvenc tantárgyam se kötött le, pedig imádom a matekot. A kérdésekre válaszolva, az is normális, hogy a fiad nem sír, meg az is, hogy így érzel. Hogy elmúljon, jusson eszedbe, hogy nem mindenki sírással dolgozza fel, hogy egy rokonát elvesztette. Egyébként az mióta elvárás, hogy hogyha egy közeli hozzátartozó meghal, sírni kell?
Honnan tudod, hogy nem õrlõdik belül? Valószínûleg õt is bántja, csak kifelé nem mutatja. Egyébként meg ha ennyire zavar, mért nem beszélsz vele?
A fájdalmat nem csak a könnyek jelezhetik. Sõt, azt mondják, h akit igazán nagy fájdalom ért, nem sír.
Amikor nekem meghalt a nagypapám akkor én egy hétig nem tudtam sírni miatta. És nem csak anyukámat, de engem is nagyon bántott hogy miért nem tudok sírni. A temetés után viszont órákig sírtam, és utána még napokig minden este sírva feküdtem le. Kellett egy kis idõ amíg felfogtam hogy tényleg meghalt. :( 16/L
Mindenki máshogy dolgozza fel a gyászt. Pláne egy 11 éves gyerek máshogy dolgozza fel, mint te. A húgom 9 éves volt, amikor a nagyapánk meghalt és õ sem sírt egy kicsit se. Ettõl függetlenül szomorú volt és bántotta a tény. Én sem sírtam, amikor hajnalban kiderült. Akkor se, amikor a másik nagypapám meghalt (akkor én voltam 11, a húgom pedig 3). Valahogy nem fogtam fel igazán. A temetést viszont mindkét alkalommal végigsírtam. Tavaly elõtt Beethoven Holdfény szonátája ment a nagyapám temetésén, azóta rámjön a sírás, ha hallom azt a zenét. Ez ilyen dolog. Biztos, hogy a kisfiad is szomorú és gondolj arra, hogy talán csak a gyász miatt vagy érzékenyebb és a saját fájdalmad érezteti veled azt, hogy haragszol rá, amiért - látszólag - neki nem fáj annyira a nagymamád elvesztése. Õszinte részvétem a nagyidért. 18/L
Mindenki máshogy mutatja ki és inkább vele kéne foglalkoznod és lekötnöd, nem azon õrlõdni, hogy miért nem sír. Sok közös programozok legyen együtt.
Én minden idegszálammal azon vagyok, hogy sose sírjam el magam mások elõtt. És most az mindegy, hogy ki az illetõ. Lehet akár anyukám, testvérem, de sosem sírnék elõttük.
Nézd, én nem járok a halott rokonaimhoz a temetõbe, mégis mindennap gondolok rájuk , és szomorú vagyok. Anyukám se jár, mégis mindennap gondol a halott kiskutyájára, meg a nagymamájára. Az élet már csak ilyen, mindneki másképp dolgozza fel. Ettõl függetlenül még nagyon szerette. Én pl. nem akarom hogy sírni lássanak anyukámék, ilyenkor elmegyek zuhanyozni, és a zuhany alatt kisírom magam.
szia én 12 voltam amikor Nagyim meghalt :'( hetekig nem tudtam sírni 1x csak olyan sírogörcs jött rám, hogy kikellett hívni a mentõt mert szinte alig kaptam levegõt és az ájulás kerülgetett... szóval ez nem jelenti azt, hogy a fiadnak nem hiányzik és nem fáj neki :) remélem a fiadnál nem lesz így :) 24/L
A kérdező hozzászólása: Vagy mitõl lehet ?
Irritált a kicsi belecskéje, szerintem ez teljesen normális velejárója a hasmenésnek. Viszont azért figyeld és ha több lesz, hívd fel a gyerek orvost. Adhatnál neki normaflort és jobbulást nektek. A lányomon is átment ez, elég kemény volt, de "csak" 4 napig tartott. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!Normaflort adom neki.Már jobban van.Nem volt már vér a székletében.

Touragoo Track babakocsink van. Tegnap fiam (1 éves) benne ült. Észre vettem hogy nincs rajta a kupola rögzítő csavar a kocsin, fiam mellett volt a kocsiban. Megijedtem hogy lenyelte! Jótállásos, vissza vihetem? Rettegek mikor nyeli le! Brendonos.

Legjobb válasz: Ha még él a garancia, akkor vidd vissza, nézzék meg mi vele a gond. Arra számíts viszont, hogy pár napra elvihetik szervizbe, addig meg kell oldanod az életet nélküle.

Ha még él a garancia, akkor vidd vissza, nézzék meg mi vele a gond. Arra számíts viszont, hogy pár napra elvihetik szervizbe, addig meg kell oldanod az életet nélküle.


Nagy a kislányunk? 26-án lesz 11 hónapos.3, 3 kg, 48 cm volt születésekor. Tegnap mérte a védőnő, 9, 09 kg (ez szerintem O. K. ), és 79 cm. Õ is csodálkozott, hogy hatalmasat nőtt. Én is észrevettem már, hogy kb 1 éves fiúkkal egymagas.

A családban mindenki alacsony(férjem a 176 cm-jével a legnagyobb), de pl a sogórn?m fia 15 évesen 182(egy fejjel nagyobb mindenkinél..:-))

Legjobb válasz: A kisfiam 1 évesen 10,2 kg és 78-79 cm és mindketten magasak vagyunk (férjem 196 cm, én 176 cm).

A kisfiam 1 évesen 10, 2 kg és 78-79 cm és mindketten magasak vagyunk (férjem 196 cm, én 176 cm).
Szerintem is ok. Az én fiam most 9.2 kg 76 cm 12 hónapos. Nekem azt mondták teljesen rendbe van, a barátnõm fia 75cm és 12.5 kg és õt is ok-nak mondták.
Az egyik lányom 74 a másik 77 cm magas volt 1 éves korában. A melyik 74 volt az 3 évesen 100 centi lett, amelyik 77 az 98 lett. Szerintem nagyon egyedi a növekedés üteme. Én úgy vettem észre, hogy egy idõben híznak, aztán nyúlnak. Egyébként azt mondják, hogy kétszer akkora lesz felnõttkorában agyerek. mint amekkora 2 évesen volt. Majd figyeld, hogy igaz-e. Az én lányaim ezek szerint 176 és 180 centi magasak lesznek. Én 164 vagyok. :)
Most hosszú, de a súlya jó. Ki tudja még milyen lesz... Lányom 13 hós, 52cm-el és 3330gr-al született, most 8900 gr és 77 cm.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Akkor azért tényleg magas, ha az egy éves gyerekek ekkorák(és Kiscsaj)! Na, majd kiderül, "hosszipuska" lesz-e!:-)

Két éves fiamnak megígérte az apja, hogy tegnap elviszi az állatkertbe. Persze ebből semmi nem lett ezért a mostani párom azt akarja, hogy ne tartsa a kicsivel a kapcsolatot. Megtílthatja ezt a párom?

Törvényesen nem ismerte el az apja a gyereket így nincs sem láthatás sem gyerektartás. Néha fizet 10000-15000 forintot de inkább nem.

Legjobb válasz: A párod nem tilthat meg semmit. Te viszont igen. Sok jövõbeli csalódástól emgkíméled a fiad is, de egyszerûbb lenne apukával leülni és komolyan megkérdezni hogy kell e ez neki, tud e felelõsségteljesen foglalkozni a gyerekkel, nem csak ha épp olyanja van, akarja e, ha igen akkor ez így nem oké, ha nem akkor inkább mondj le arról a néhai 10-15e-rõl.

A párod nem tilthat meg semmit. Te viszont igen. Sok jövõbeli csalódástól emgkíméled a fiad is, de egyszerûbb lenne apukával leülni és komolyan megkérdezni hogy kell e ez neki, tud e felelõsségteljesen foglalkozni a gyerekkel, nem csak ha épp olyanja van, akarja e, ha igen akkor ez így nem oké, ha nem akkor inkább mondj le arról a néhai 10-15e-rõl.
Ha a jelenlegi párod bele akaor szólni abba, hogy mi vana gyerrekeddel, akkor fogadja örökbe. Attól kezdve joga is van erre, de természetesen kötelezettségeket is vállal. De ettöl függetlenül, ha a biológiai apa ennyire felelötlen, akkor én is arra hajlanék, hogy ne zavarja össze a gyereket, magyarul ne tartsa vele a kapcsolatot.
A parodnak nincs beleszolasa, de igaza van. Ha az apa nem ismeri el a gyereket, akkor ne is lassa. Idegen gyerekeket sem vihet el sehova. Ha meg el akarja vinni, akkor torvenyesen is ismerje el!
Mivel az apa hivatalosan nem is az apa, te engedheted el vele sem sem. A párod örökbefogadta? Egyébként egy apa, aki nem képes elismerni a gyerekét, nem akar fizetni, számomra idegen lenne. Egyáltalán tartjátok a kapcsolatot vele? Mit akar? Jó lesz ez hosszútávon a gyereknek? Ezzel is számolni kellene.
A gyerek ragaszkodik az apukájához? Ez alapján amit írtál, hogy elengeded vele, pedig nem is ismert el a gyereket, nekem nagyon érett gondolkodásúnak tûnsz, aki a gyereke érdekét nézi. Én megkérdezném az apát, hogy miért nem vitte el, mi jött közbe, vagy csak meggondolta magát. Utána pedig a gyerek érdekeinek a maximális figyelembevételével döntenék. Sezrintem a volt párod elmondhatja a véleményét, hisz most õ neveli a kisfiút, viszont õ nem tilthatja meg.
A párodnak van gyermeke? Addig, míg nincs, semmi etikai alapja nincs, felmérni sem képes a helyzetet! A logikus döntések nem mindig egyeznek meg a lehetõségekkel, fordítva is igaz, a lehetõségek miatt úgy tûnhet, hogy logikátlanok vagyunk. Te döntsd el, hogy láthatja-e, vagy nem! Ez, hogy "ebbõl semmi nem lett", nem mond semmit nekünk! Az sem, ha homályosan utal valaki rá, te még csak homályosan sem utaltál arra, miért maradt el. Így a saját fantáziánkra lett bízva. Lehet, hogy kórházba kellett mennie, akárki miatt! Lehet, hogy csak anyagi háttere nem volt. Mindennek oka van! Nem mindig az az oka valaminek, amit mi hiszünk, mert az élet egyedi dolgokat produkál.
Megtílthatja, de ha ez volt az elsõ eset akkor minek? Én inkább azért nem tartanám vele a kapcsolatot, mert ha olyan önzõ, hogy gyerektartást nem fizet, akkor ne akarja a gyereket se látni. Azért nem akarnám, hogy találkozzanak, mert felelõtlenség, amit csinál... A párod megtílthatja, ha Te is akarod, de leginkább azt gondolom ez a kettõtök dolga és nem feltétlenül kell a te párod beleszóljon.
Nem, a párod ezt nem tilthatja meg! Sõt, te sem!
Ja neki szeretõje van neked meg párod, na ennyi elég is.
A kérdező hozzászólása: Az oka az volt, hogy inkább a szeretõjével töltötte az idõt. Páromnak van két gyereke úgyhogy tudja mirõl beszél.
A párod nem tilthatja meg. Viszont a gyerek érdekeit nézve, talán jobb lenne mindenkinek, ha nem tartaná a kapcsolatot egy ilyen apával.
A válaszokból látom, hogy itt mindenki pontosan tud mindent, csak én nem tudok semmit. Gondolom, te sem tudsz többet, mint én, mert ha tudnád az okot, csak-csak leírtad volna, hogy tisztábban lássunk. Senki nem tud semmit, csak dönteni! Nem semmi! Apuka azért mégis figyelhet a gyermekére, mert idõnként és nagyon minimálisan támogat anyagilag is (tudom, hogy ez semmi). A párod nem úristen, hogy abszolút döntsön. Lehet, hogy bele sem szól a gyereknevelésbe, csupán dönt! Ha lesz közös gyermeketek, neked abba semmi beleszólásod nem lesz, ahogy látom, a leírtak alapján. Én csak akkor tudnék határozott véleményt mondani, ha ismerném a körülményeket. Ez a véleményem a "fantáziám alapján" született...
A szeretõjével? Ez a megfogalmazás mindent elárult, a te szeretõdet miért párodnak nevezed?
Nyilván joga nincs a párodnak ilyen horderejû dologban dönteni, ez a te feladatod és felelõsséged.Nem tilthat meg semmit, viszont elvben igaza van, és ezt te is beláthatod.Hiszen az az apa, aki nem ismeri el a saját gyerekét, nem támogat titeket, nem látogatja rendszeresen a gyereket, csak ha kedve tartja, az valójában nem apa.Innentõl elég jogos lenne részedrõl eltiltani tõle a kicsit.

Tegnap kullancs ment az 5 éves fiamba. Benne maradt egy kicsi darab, amire még a doki is azt mondta, hogy nem fertõzhet. Szerintetek?

Délután 4kor még nem volt benne, utána vendégségbe mentünk, este fél 9kor a fürdésnél már benne volt, de még picike volt, semmit nem szívott. Megpróbáltam szépen csipesszel, ahogy kell, a gyerek elrántotta magát, beleszakadt. Utána nem engedte, hogy hozzányúljunk. A háziorvos asszisztense is megpróbálta kiszedni, egy darabot sikerült is neki, de egy pirinyó benne marat. Olyan mint egy kicsike szálka. Nem boldogultunk vele, úgyhogy bevittük az ügyeletre. Négyen fogtuk le szegénykémet, de a doki sem tudta kipiszkálni. Azt mondta, hogy felületi és valószínûleg nem fertõz, de azért figyeljük, hogy ízületi fájdalomra panaszkodik-e, vagy megjelenik-e rajta a vándorló piros kör. Engem nem nyugtatott meg. Szerintetek lehet baja? Még sosem volt benne kullancs, bennem is legutóbb gyerekkoromban.

Legjobb válasz: Nem lesz baja. Kilöki a szervezete. Nyugodj meg!

Nem lesz baja. Kilöki a szervezete. Nyugodj meg!
Szerintem az orvos azért tanult 5-6 évet, hogy tudja ezt. És mi, a válaszolók nem vagyunk orvosok. Azért mondta azt, hogy figyeld a kört meg izületi fájdalmat (bár elképzelem ahogy egy 5 éves erre panaszkodik:D), hogy elkerülje az esetleges felelõsséget, kötelessége tájékoztatni akkor is, ha 1% esély is van a fertõzöttségre. Benned is gyerekkorodban volt, és most felnõtt vagy =élsz! túlélted!
Szegény gyereket ennyire meghurcolni egy vacak kullancs miatt... Amúgy igaza van az elõttem írónak. Egy egyetemet végzett orvosnak nem hiszel, az itt leledzõ laikusoknak miért hinnél? Semmi baja nem lesz, a szervezet felismeri az idegen testet és kilöki magából.
A legjobb amit tehetsz, hogy alaposan figyeled a kullancs környékét és a gyerek egészségügyi állapotát. Ne hisztizd túl a dolgot, mert egy életre félni fog a kullancsoktól. Emiatt nem fog menni túrázni, stb.. Kezeld kellõ óvatossággal a helyzetet.
Tavaly a kis másfél évesemben volt kullancs, ugyanígy történt, beletört a dögnek valamije a bõrébe, egy icipici pont. Magától kijött, én addig fertõtlenítgettem gyakran. Figyeltem a reakciókat, stb., de 1 napig bírtam idegekkel, és elvittem a kullancsot kivizsgáltatni. Engem megnyugtatott, nem volt fertõzött. Szóval happy end.
Mondjuk szerintem nem az fertoz , ami benne marad, hanem piszkalassal nyomogatod a hasat hány. Az a fertõzõ. +az összes benne lévõ testvaladek

1 éves fiamnak, ugy kipirosodott a popsija, hogy be is van repedve a bör, szinte ugyhogy vérzik neki. voltunk tegnap orvosnál, mert amugy is beteg, azt mondta halzsirral kenjem, de semmi hatás. Mit tegyek?

egyáltalán mitöl lehet?pelenkát nem váltottunk,esetleg étel okozhatja?de igy,ahogy neki?nagyon aggaszt.

Legjobb válasz: Én körömvirág krémmel kenném, mert az jó sebösszehúzó.

Én körömvirág krémmel kenném, mert az jó sebösszehúzó.
Szia Én alsol krémet használok, ha nagyon kipirosodik. Nálunk nagyon bevált.
ilyenkor általában már a gomba is ott van, próbálj rákenni valami gombásodás elleni krémet is.(canesten)
Utolsó voltam, a betegségtõl megváltozhat a pisi/kaki ph-ja és az felmarja neki. Általában együtt jár a kettõ.
lehet fogzás vagy tejcukrot nem bírja pl.
Szia.nekünk is pont igy volt a mult héten. én canesten+bepanten összekeverve vékony rétegbe használom, és már alig látszik valami abbol hogy milyen csunya volt.
Nurofent(sajnálom)
Hol ütötte meg? Dokihoz vidd el, valami krémet ír rá neki.
Nurofent, az nekünk nagyon bevált.Ráadásul az ibuprofen tartalmú szerek jobbak a babáknak, mint a paracetamol tartalmúak(Panadol).
A kérdező hozzászólása: A vállát ütötte meg. Látta doki, meg is röntgenezték
nyilván nem véletlen adta a cseppet a doki ;)

Hová vigyem a 20 hónapos meg a 9 éves fiaim ahol jól érzik magukat? Tegnap az állatkertben voltunk nagyon élvezték

Legjobb válasz: Játszótér? A Városligetben nagyon szuper van! Meg a Vasúttörténeti Park is tuti!

Játszótér? A Városligetben nagyon szuper van! Meg a Vasúttörténeti Park is tuti!
Egy jó játsótér, játszóházba.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!