Találatok a következő kifejezésre: Tegnap óta egyik mellem elég (3 db)

Tegnap óta az egyik mellem elég rendesen fáj. Mit tegyek? Mitől van?

Tegnap óta belülr?l nagyon fáj úgy, mintha be lenne gyulladva, és a bimóudvar környékén mintha kicsit piros is lenne. A mellebimbómon nem látszik semmi külcsi.

Legjobb válasz: Valószínû begyulladt, mindenképpen menj dokihoz. Addig is borogasd, azzal nem ártasz. Ha éppen szoptatsz, azt a cicit hagyd ki.

Valószínû begyulladt, mindenképpen menj dokihoz. Addig is borogasd, azzal nem ártasz. Ha éppen szoptatsz, azt a cicit hagyd ki.
A kérdező hozzászólása: Ja! Ezt elfelejtettem: elsõ babával a 28. hétben vagyok.

3 hetes babám egy órán át szopik a fél helyett, gyűri a mellem, hisztizik, nincs benne elég tej. Növekedési ugrás, ugye? Tegnap óta csinálja.

Nem eszik sokkal gyakrabban, eddig 4 óránként evett, most is 3,5-4 óránként kér, de mintha nem lenne elég neki, nem ernyed úgy el a végén, nem alszik bele a cicimbe. Durcás, gyömöszköli, ha átteszem, a másikra, a köztes id?ben sír. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: lehet ugrás , de lehet pocakfájás is, nálunk is van ilyen idõnként, én olyankor meg is büfiztetem, bár nem tetszik neki ez sem, de büfi után megkönnyebbül és nyugodtabban szopizik tovább. egy próbát megér. ahogy nõnek sokkal jobb lesz . 9 hetes baba anyukája

lehet ugrás , de lehet pocakfájás is, nálunk is van ilyen idõnként, én olyankor meg is büfiztetem, bár nem tetszik neki ez sem, de büfi után megkönnyebbül és nyugodtabban szopizik tovább. egy próbát megér. ahogy nõnek sokkal jobb lesz . 9 hetes baba anyukája
Próbáld meg fokozni a tejtermelést. Igyál szoptatós teát, kipróbálhatsz homeós bogyókat is , urtica urens 15ch, ricinus communis 5ch, lac caninum 9 ch. Kezd az urticával napi 3-4x 5 golyót szopogass el, ha pár nap alatt nem nõ tejmennyiség, akkor a másik kettõt próbáld ki ugyanilyen adagolással. Illetve nekem ami nagyon megugrasztotta a termelést a rostos üdítõitalok.Sok sikert és kitartást!
Utolsó vagyok. Minden szoptatás után fejjél , még éjjel is, azzal is tudod fokozni a termelést.
tuti tipp a tejmennyiség növelésére: alkohol mentes sör.... vehettem én a homeós bogyókat, ihattam a teákat, semmi, ez viszont, hajjaj!!!! nekem amúgy ez hasfájásnak hangzik, és azért gyûri a cicidet, mert az nyugtatja, a kisfiam dettó ezt csinálta!!! viszont ihatsz te édeskömény teát, és az lehet segít neki, nálunk bejött...(de erre jó volt még a mecsek szoptatós tea) ha nem válik be, akkor infacol... vagy ha Veszprém és környékiek vagytok, a dózsavárosi gyógyszertárban lehet venni dr. Hajdú féle kanalast...de csak ott lehet kapni....na az egy csodaszer!!!!!!

Tegnap este óta faj a jobb mellemen egy pont, szerintem tuti mellgyulladas, próbálom minél több pózban szoptatni a kisfiam es elég sûrûn mellre is teszem, mikor fog elmulni? Kinek mi a tapadztalata? Ugye nem fog elapadni a tejem?

Legjobb válasz: Szoptatás közben próbáld masszírozni a csomót és akkor kiürül az eldugúlt tejcsatorna. Ne lepõdj meg ha hõemelkedés vagy lázad lesz a mellgyulladás járhat vele. Nekem többször volt magas lázzal borogattam a cicim hideg vizes ruhával de nálad nme ilyen súlyos a helyzet úgy látom. Ettõl nem fog elapadni a tejed.

Szoptatás közben próbáld masszírozni a csomót és akkor kiürül az eldugúlt tejcsatorna. Ne lepõdj meg ha hõemelkedés vagy lázad lesz a mellgyulladás járhat vele. Nekem többször volt magas lázzal borogattam a cicim hideg vizes ruhával de nálad nme ilyen súlyos a helyzet úgy látom. Ettõl nem fog elapadni a tejed.
1-2 óránként szoptass a gyulladt mellbõl! Próbálhatsz még utána kicsit fejni is. A gyerek álla arra legyen, ahol a csomó van. Ha nincs magas lázad, nem vészes a helyzet. Hideg vizes borogatást csak akkor használj, ha duzzadt, piros lesz a melled. Nyújtófával kicsit megnyomkodott káposztalevelet lehet még rá tenni. A tejed nem fog elapadni, de gyulladás után ideiglenesen csökkenhet abban a mellben a mennyiség.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!