Találatok a következő kifejezésre: Tegnap óta a hasam ha (18 db)

21 hetes vagyok. Tegnap óta a bal alsó hasi szakaszban intenzív nyomást érzek. Azt gondolom a baba nyom valami szervet, vagy belet. Ha ilyet tapasztaltál, hogyan tudtad ezt a kellemetlen szúró érzést elviselhetőbbé tenni?

Legjobb válasz: Nos, az én babámnak ez volt a rejtekhelye. Ha hirtelen erõs hanghatás érte, vagy valami baja volt, mindig odakuporodott a bal alsó hasi részbe. Nagyon feszített, kellemetlen volt, de amikor egyszer UH-n megláttam, hogy a kicsikém feje van ott, ahol éppen nekem annyira fáj, tökre elmúlt minden fájdalmam, illetve azt mondtam magamban, hogy ha õ ott szeretne lenni, mert ott nyugszik meg, akkor legyen ott, s már nekem ez nem is fáj. Ez a legkevesebb egyébként majd meglátod. Az enyém már nagyfiú. Most már mindenhol nyom szegénykém, de nem tehet róla, kicsi a helye már. Én ezt a helyzetet elfogadtam.

Nos, az én babámnak ez volt a rejtekhelye. Ha hirtelen erõs hanghatás érte, vagy valami baja volt, mindig odakuporodott a bal alsó hasi részbe. Nagyon feszített, kellemetlen volt, de amikor egyszer UH-n megláttam, hogy a kicsikém feje van ott, ahol éppen nekem annyira fáj, tökre elmúlt minden fájdalmam, illetve azt mondtam magamban, hogy ha õ ott szeretne lenni, mert ott nyugszik meg, akkor legyen ott, s már nekem ez nem is fáj. Ez a legkevesebb egyébként majd meglátod. Az enyém már nagyfiú. Most már mindenhol nyom szegénykém, de nem tehet róla, kicsi a helye már. Én ezt a helyzetet elfogadtam.
Mindenkppen nezesd meg dokival, abbol baj nem lehet.Utanna megnyugszol.

Még egy hét van a nem vártig, de tegnap óta görcsölök. Csak akkor szokott fájni a hasam, ha vérzek, de még folyásom sincs. Kétnaponta együtt voltunk, így esélyes a beágyazódás?

Legjobb válasz: igen.sok esetben menstruációs görcshöz hasonlót is érezhetnek az ujdonsült kismamák.szóval szorítok ezerrel.majd írj 1 hét múlva ha teszteltél

igen.sok esetben menstruációs görcshöz hasonlót is érezhetnek az ujdonsült kismamák.szóval szorítok ezerrel.majd írj 1 hét múlva ha teszteltél

Tegnap óta fájdogál a hasam ha nem fekszem. Befejezhetem így a nagytakarítást?

25 hetes vagyok és tegnap ablakpucolá közben is minden második ablak után le kellet ülnöm egy id?re,mert fájdogált.Bevásárlás közben este rámtört,hogy fáj és alig bírok állni meg menni.Miután hazaértünk lefeküdtem,de ma folytatni kellett.Délelött még a munkahejemen voltam,akkor is fájt néha,de mióta itthon teszem a dolgom öt perc után le kell ülnöm.Nem tudom mit tegyek.Szívem szerint lefeküdnék és hagynék mindent (esetleg estére),de ugyanakkor tudom,hogy be kellene fejeznem.Árthatok a picinek ha továbbra sem fekszem le?

Legjobb válasz: Szerintem inkább feküdj és pihengess, nehogy tényleg valami baj legyen. Most nem a takarítás a legfontosabb, hanem a ti egészségetek. Most pihenj le, aztán majd ha este vagy holnap jobban bírsz takarítani, akkor folytatod.

Szerintem inkább feküdj és pihengess, nehogy tényleg valami baj legyen. Most nem a takarítás a legfontosabb, hanem a ti egészségetek. Most pihenj le, aztán majd ha este vagy holnap jobban bírsz takarítani, akkor folytatod.
Szerintem mindenki meg fogja érteni hogy munka mellett és pocak mellett nem lehet pöpec rend folyton! Nem ettõl lesz szebb az ünnep! A pici és te sokkal fontosabb vagytok mint egy széthagyott könyv vagy zokni!! ;) pihenj egy órát és esetleg utána próbáld meg ha mindenképp ragaszkodsz a rendhez, de ne sokat egyszerre. Aszervezetünk nem véletlen jelez!! Ha fáj irány pihizni ok??? Ne vidd túlzásba!!! Nekem is ott a mosatlan, de majd lesz vmi :) )) Ha valakinek nem tetszik, hát csinálja meg helyettem! , )) 27 hetes kismami
Szerintem is pihenj. Azt csináld meg, amit a legjobban muszáj, szóval azért ne hagyd, hogy megegyen a kosz, de tarts szünetet, ha azt érzed, hogy már nem megy. A párod nem tud segíteni? Vagy egy szomszéd, vagy nagyi, vagy tesó? Tudom milyen idegesítõ, ha félbe van hagyva a lakás, ezért lenne jó, ha valaki tudna segíteni.
Feküdj csak le nyugodtan!Nehogy megerõltesd magad!Majd folytatod, ha kipihented magad.

Meddig megy az ember hasa ha hashajtót vesz be? Tegnap vettem be és este óta megy a hasam? Meddig tart még?

Legjobb válasz: nekem volt már rá példa h akár egész másnap is ment...de olyan is volt h nem is hatott. sok mindentõl függ sztem.

nekem volt már rá példa h akár egész másnap is ment...de olyan is volt h nem is hatott. sok mindentõl függ sztem.
Hát általában addig amíg van ami kijöjjön és ha az találkozik a hashajtó anyagával akkor ki is jön amíg ki nem ürül a szervezet addig szerintem menni fog.

Ma léptem a 36. hétbe és tegnap nagyon sokat keményedett a hasam. Az NST-n a hölgy azt mondta, hogy most már ne akarjak szedni MagneB6-ot. Ha továbbra is sokat keményedik a hasam, akkor befektetnek és kapok infúziót? Vagy mi történik?

Legjobb válasz: Szia. Rendszeres fájásoknál kell csak menni. Ha már szabályos idõközönként jelentkezik, és nagyjából ugyanaddig tart, addig úgyis csak hazazavarnak. Tapasztalat. De ha már szültél, akkor fel fogod ismerni az igazi fájásokat.

Szia. Rendszeres fájásoknál kell csak menni. Ha már szabályos idõközönként jelentkezik, és nagyjából ugyanaddig tart, addig úgyis csak hazazavarnak. Tapasztalat. De ha már szültél, akkor fel fogod ismerni az igazi fájásokat.
Szia. Nekem sem szabad már szednem, az orvosom azt mondta. Nekem is vannak fõleg éjjel josló fájásaim, de szerintem ettõl még nem fogunk elõbb megszülni. A magnézium megakadályozhatja a tágulást. Nekem sokszor volt 3x2 mg mellett is keményedés, mégsem nyílt a méhszájam ki. Különben a 36-ik héttõl már nem számít koraszülöttnek.Minden jót! Szintén 36 hetes kismama.
Ha a 36. hét után születik a baba, akkor már semmi gond.Ne aggódj ezen.Van olyan ismerõsöm a 10en valahanyadik héten kinyílt egy ujjnyira, és 1 héttel még túl is hordta a gyereket. Nem fektetnek sehova.Ha továbbra is keményedik a hasad, akkor egyszercsak megszülsz.Ez az élet rendje.És tényleg ne szedjél magne B6ot, mert tompíthatják a szülési fájások intenzitását, ezzel megnyújtva a vajúdást, amibõl néhány óra is elég kimerítõ, hátmég sok. Ne aggódj és rakd össze a kórházi cuccod! Könnyû szülést!
Én szólnék az orvosnak, ha van fogadott annak, ha nincs akkor a kórházban, max hazaküldenek.Én is keményedtem, volt infúzió, gyógyszerek, meg szigorú fekvés, persze a végén már csak a fekvés, de be kellett feküdnöm.Mindenkinél más, minden terhesség más, ha szólsz abból baj nem lehet.Csak jószándékból írtam.1-.voltam
Ha nem múlik a keményedés , lehet igen, kapsz infit amivel tudják késleltetni még egy kicsit a dolgokat, de ne ijedj meg, ha esetleg elõbb akarna jönni a baba már jó idõben vagytok, de azért pihenj sokat otthon, sok fekvés, azzal segíthetsz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a válaszokat. Az elsõ gyermekem 34. hétre szültem, ezért a 36. hét miatt nem aggódom. Mivel idáig terhességgel még nem jutottam el, nem tudom pontosan, hogy mi is fog történni ezután:) . A keményedések aggasztanak igazából, mert nem tudom, hogy ezzel most jelentkeznem kell-e a dokinál vagy tényleg csak várni, hogy rendszeresek legyenek és szüljek. Most sem vagyok biztos a dologban, mert egyikõtök azt írta várjak, a másik, hogy menjek és infúzió:) Most akkor mit kell tenni?
A kérdező hozzászólása: Hát, császárral szültem, de azt hiszem, hogy még a kisebb fájások is elég intenzívek ahhoz, hogy az felismerhetõ legyen:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, legfõképpen az utolsó hozzászólónak! Tulajdonképpen én is így gondolnám, csak szükségem volt megerõsítésre. Titokban én is reménykedem, hogy kezdek nyílni és nem bánnám, ha kicsit elõbb meglenne, azt sem, ha természetes úton tudnék szülni a császár után.

39 hetes kismama vagyok és tegnap óta keményedik a hasam, semmi fájás, csak néha egy pici mensis enyhe fájdogálás! Ma reggeltől viszont szinte minden mozdulatnál (ha ülök és felállok) bekeményedik a hasam! Szülni fogok?

Els? babám, így nagyon tudatlan vagyok, de kérlek adjatok tanácsot, hogy mi ez!!!!!

Legjobb válasz: Megvan az orvosod telefonszáma??? Ha igen, nyugodtan hívd fel, az a biztos, amit õ mond!!!

Megvan az orvosod telefonszáma??? Ha igen, nyugodtan hívd fel, az a biztos, amit õ mond!!!
Én is elsõ babás vagyok, így csak az olvasott ismereteim alapján tudok vákaszolni, de mindenképp bátorítani szeretnélek! :) A keményedés, de szerintem ezt te is tudod, méhösszehúzódásnak a jele! tehát az is lehet hogy jósló jellegû, de lehet jön a baba!!! :) )))) az remek volna nem??? No meg front van úgyhogy lehet holnap már a karodban lesz! ;) De úgyis a fájások nélkül nem fogsz szülni.. szóval csak észreveszitek/szük, ha menni kell. Én most azt mondom, hogy csak akkor fogok menni, ha 5 percesek lesznek, de ha most lenne, tutira én is pánikos, lennék, és már mennék is. Jól gondoljátok meg, mikor mentek, mert állítólag, a vajúdás alatt nemnagyon foglalkoznak még veled, és a párod vagy családtag otthoni segítsége többet, ér, nem??? Vegyél egy meleg de nem forró fürdõt, nézd meg mi történik, hátha jól is esik! Szurkolok nagyon!!!!!! :) Bár már én is ott tartanék!!! 22 hetes kismami ui.: gyors és könnyû szûlést neked!!!!
Pár napom van hátra és nekem minden érintésre keményedik a hasam szinte folyamatosan kõ kemény és néha a hasam alja fájdogál. Ha igazi méhösszehúzódások lesznek akkor az egész méhet érezni fogjuk és nem lehet összetéveszteni mással. Volt 15 perces jóslófájásom 2 hete onnan tudom milyen érzésnek kell lennie. Kitartás!!! Én is minden percben várom már hogy elinduljon a folyamat.
Azt mondják ha szeretkezel a pároddal az utolsó napokban, az megindítja a legtöbb esetben a szülést!Illetve felgyosítja!Az egyik ismerõsömék is ezt tetteék és bevált náluk!Este egy kis szex, másnap délben kint volt a pici!:) Egy kellemes próbálkozást esetleg megér ha szeretnétek már túllenni rajta, hisz nektek már nem lenne korai!:)
Emlékszel arra a pillanatra, amikor elõször muzdult meg a babád?Honnan tudtad, hogy õ az, és nem a beleid?Sehonnan!Megsúgták az ösztönök. Nah, így lesz ez a szüléssel is.Amikor megindul, akkor tudni fogod, hogy ez az, és tudni fogod, hogy mikor kell menni, pedig ebbõl nincs fõpróba.Amúgy a terhességek nagyrészénél, még órák vannak vannak a magzatvíz elfolyásától a baba kibújásáig.A fájásokat is azért hívják fájásoknak, mert tényleg fájnak.Ha pont rosszkor döntene úgy, hogy ki kell bújni(dugó stb. és a fájások 7-5 percenként jönnek, és tovább tartanak mint az elején)akkor nyugodtan lehet mentõt hívni.Ha meg éppen több méteres hó állná útját a mentõnek, akkor hidd el, a háziorvosod is világra tudja segíteni a kicsit.Azóta tudom mióta nevelõapám, kis falu háziorvosa, egyszer a vizsgálóágyon segített világra egy csöppséget, mert már nem volt idõ. Nyugodj meg!Minden a legnagyobb rendben lesz!
Az elõttem szólóhoz csatlakoznék, a fájás tényleg fáj, hát biztos, hogy fel fogod ismerni. Az nem keményedés, jóslófájás, hanem igazi FÁJÁS. De mivel a 39. héten vagy, mindenképpen hamararosan szülni fogsz, és most már bármi lehet a szülés jele, mert már úgyis csak néhány nap kérdése. Könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, remélem hamarosan túlleszek rajta és a karomban tarthatom a kisfiamat!

Kb még 4 napom van a nem vártig, de tegnap óta fájnak a cicijeim, illetve a mellbimbóm, ha hason fekszem, ha megnyomom. Terhes lehetek? Talán végre sikerült?

Egy pici megjön érzés is van, de nem vészes bár menzi el?tt már több mint egy héttel érzem. A pé-m óta fehér folyásom van ami mostanában már inkább krémesebb. A reggeli tesztemen megjelent 1-2 percen belül valami lehelletnyi 2.csík de olyan halvány hogy azt mondanám hogy csak képzel?döm vagy szellemcsík.

Legjobb válasz: Szia, Tudom, hogy azt írják a tesztekre, hogy 15perc után fals az eredmény, de ha az a csík ott van, akkor most is ott van, az elsõ babám elsõ tesztje még most is megvan, és lám kétcsíkos... tiszta fejjel less rá újra. Amúgy eddig úgy tûnik, szép karácsonyod lesz. Karácsony a csodák ideje:) Kellemes Ünnepeket

Szia, Tudom, hogy azt írják a tesztekre, hogy 15perc után fals az eredmény, de ha az a csík ott van, akkor most is ott van, az elsõ babám elsõ tesztje még most is megvan, és lám kétcsíkos... tiszta fejjel less rá újra. Amúgy eddig úgy tûnik, szép karácsonyod lesz. Karácsony a csodák ideje:) Kellemes Ünnepeket
Halvány csík is csík! Én is halvány csíkkal kezdtem, mára ugyan olyan mint a control csík.Én minden reggel csináltam tesztet 5 napon keresztül mert anyira hihetetlen volt...De ha te kibirod akkor csak 26.-án csinál egy másikat.Ha baba van akkor már ki fogja rendesen mutatni.Drukkolok Kellemes Ünnepeket!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) Hát jó lenne ha baba lenne! Akkor a két ünnep között tesztelek. De már annyit csalódtam hogy a szervezetemet sem tudom eldönteni hogy ezek lehetnek-e tünetek vagy sem. Kellemes Ünnepeket!
Szia! Én is onnan gondoltam h terhes vagyok h fájtak a cicijeim pedig nem szoktak na meg a folyás..a nem várt napján szerintem kifogja mutatni h babás vagy:) ! Drukkolok! Majd írj!
A kérdező hozzászólása: Kedvesek vagytok! Akkor 28-án tesztelek újra. Remélem hogy tényleg baba lesz és a teszt is kimutatja. Amúgy még most is látom a 2.csíkot de szinte alig észrevehetõ. Remélem csak korai volt a teszt.

Napok óta fáj a hasam lent a köldököm alatt. Tegnap arra ébredtem, hogy fáj a csípőcsontom ha elfordulok. Megfáztam?

Fáj a hasam a köldököm alatt napok óta, nincs étvágyam, és sokszor van hasmenés szer? érzésem, de nem jön semmi. Tegnap arra ébredtem, hogy fáj a csíp?csontom jobb oldalt és ha jobbra fordulok akkor kellemetlen. Kb 1 hónapja megvoltam fázva, lehet ez a következménye? Lány vagyok.

Legjobb válasz: Nagyon gyorsan menj el orvoshoz!!! Ha napok óta tart már nem játék. Nem akarlak ijeszteni és ördögöt festeni a falra, hisz nem vagyok orvos, de szúró alhasi fájdalommal akár vakbélgyulladásod is lehet (persze, ha még nem vették ki neked). Mindenképp nézesd meg. Mert, ha véletlenül az akkor, súlyossá válhat és nem játék. No persze ez csak egy feltevés volt. De akár lehet nõgyógyászati eredetû dolog is gondolom.

Nagyon gyorsan menj el orvoshoz!!! Ha napok óta tart már nem játék. Nem akarlak ijeszteni és ördögöt festeni a falra, hisz nem vagyok orvos, de szúró alhasi fájdalommal akár vakbélgyulladásod is lehet (persze, ha még nem vették ki neked). Mindenképp nézesd meg. Mert, ha véletlenül az akkor, súlyossá válhat és nem játék. No persze ez csak egy feltevés volt. De akár lehet nõgyógyászati eredetû dolog is gondolom.
A kérdező hozzászólása: Én bélhurutra gondoltam. Úgy tudom hogy az jár hasmenésszerû fájdalmakkal, de úgy hogy csak érzi és nem jön semmi + étvágytalanság... Am néha szokott szúrni ott a vakbelem környékén (lent jobb oldalt). Az rosszat jelent?
A kérdezõ kommentjére válaszolva: Nem tudom, menj el orvoshoz! Én nem vagyok az. Barátnõmnek volt vakbele, napokig tartó hasfájással. A bélhurut sem játék. Nem lehet ám csak úgy találgatni. Ne menj neki így az ünnepeknek, keresd fel mielõbb az ügyeletet, és ha utána szükséges a sürgõsségi osztályt a hozzád közel levõ kórházban!!!
Jelentkezz mi van veled! Érdekelne, mi történt.
Hahó, mi lett veled? Érdekelne, hogy mi történt a továbbiakban.
Örülök, hogy jelentkeztél, és hogy rendben vagy!
A kérdező hozzászólása: Voltam dokinál és azt mondta fel vagyok fázva. Kaptam rá gyógyszert azóta nincsen semmi bajom. Jah a derekamat meg valszeg meghúztam vagy picit megfázott a hidegben.
A kérdező hozzászólása: Jól esik hogy valaki érdeklõdik :)
mindenféleképpen menj be az ügyeletre fõleg ha vérzel is
A kérdező hozzászólása: Hál istennek vér nincs és nem is szúr csak tényleg ha vcre megyek azért nem értem hogy mi lehet ez semmi más panaszom nincs egyáltalán!
akkor majd kedden elmész és megmondod a dokidnak

Ha tegnap este óta majdnem folyamatosan fája derekam és görcslget a hasam, mennyi időbe telhet még, hogy beindul a szülés?

2. babám

Legjobb válasz: Nekem egy fiam van, Nála 2hétig volt kb ilyenem, ami Neked is.

Nekem egy fiam van, Nála 2hétig volt kb ilyenem, ami Neked is.
Tegnap jöttem haza a kórházból. Szobatársam ugyan ezzel került be a kórházba(délután kezdõdött neki, este már a kórházban volt), 3 napja vajúdott a kórházba amikor megmondta a fogadott dokijának, hogy ha nem csinál semmit, keres másik kórházat, mert teljesen kimerült. Megcsászározták. De csak azért, mert a család barátja volt a doki és elintézte, hogy a konzultáción beleegyezzen a másik doki is a császárba. Egyébként ha a csaj nem határozott akkor még hagyják vajúdni nagyon nagyon sokáig, pedig nem tágult egy picit sem a 3 nap alatt... 38hkm
most jöttem a védõnõtõl, nekem is ilyen van pár napja, azt mondta, hogy ez elhúzódhat akár még 2 hétig is.kitartás, ha eljön az idõ, tudni fogod.nekem is második baba. 36+5 h km
Nekem egyik vasárnap este kezdõdött pont 40hetesen, hétfõn nst-n mondtam, de a gép nem mutatott semmit, kedden megint mennem kellett, de már nagyon ki voltam merülve, és a gép is mutatta a fájásokat (hozzáteszem hétfõn is éreztem, csak nem mutatta), és akkor már ott is tartottak délelõtt 10kor, délután 17:35kor megszületett a kisfiam, burokrepesztéssel meg minden. Kitartás!
Hozzáteszem, szerintem tágulgatsz, vagyis én itthon tágultam rengeteget amikor így éreztem, és legalább a szülõszobán túl voltam már a felén. Addig is jó volt otthon lenni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, ma voltam nst-n és vizsgálaton, 1 ujjnyira nyitva a belsõ méhszáj is, remélem már nincs sok hátra

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!