Találatok a következő kifejezésre: Tegnap óta érzést érzek (13 db)

21 hetes vagyok. Tegnap óta a bal alsó hasi szakaszban intenzív nyomást érzek. Azt gondolom a baba nyom valami szervet, vagy belet. Ha ilyet tapasztaltál, hogyan tudtad ezt a kellemetlen szúró érzést elviselhetőbbé tenni?

Legjobb válasz: Nos, az én babámnak ez volt a rejtekhelye. Ha hirtelen erõs hanghatás érte, vagy valami baja volt, mindig odakuporodott a bal alsó hasi részbe. Nagyon feszített, kellemetlen volt, de amikor egyszer UH-n megláttam, hogy a kicsikém feje van ott, ahol éppen nekem annyira fáj, tökre elmúlt minden fájdalmam, illetve azt mondtam magamban, hogy ha õ ott szeretne lenni, mert ott nyugszik meg, akkor legyen ott, s már nekem ez nem is fáj. Ez a legkevesebb egyébként majd meglátod. Az enyém már nagyfiú. Most már mindenhol nyom szegénykém, de nem tehet róla, kicsi a helye már. Én ezt a helyzetet elfogadtam.

Nos, az én babámnak ez volt a rejtekhelye. Ha hirtelen erõs hanghatás érte, vagy valami baja volt, mindig odakuporodott a bal alsó hasi részbe. Nagyon feszített, kellemetlen volt, de amikor egyszer UH-n megláttam, hogy a kicsikém feje van ott, ahol éppen nekem annyira fáj, tökre elmúlt minden fájdalmam, illetve azt mondtam magamban, hogy ha õ ott szeretne lenni, mert ott nyugszik meg, akkor legyen ott, s már nekem ez nem is fáj. Ez a legkevesebb egyébként majd meglátod. Az enyém már nagyfiú. Most már mindenhol nyom szegénykém, de nem tehet róla, kicsi a helye már. Én ezt a helyzetet elfogadtam.
Mindenkppen nezesd meg dokival, abbol baj nem lehet.Utanna megnyugszol.

Nagy gond ha a méhemnél (ott lent) úgy érzem mintha izomlázban volna? ! Tegnap óta van ez a fura érzés. Az átfordulásoknál is nagyon rossz.

36 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia.Nem gond, nekem is már hetek óta van. Nagy már a baba, és õ nyomja. Éjjel minden fordulásnál felébredek, meg kell támasztanom a hasam lent, de még úgy is elég kellemetlen. Lesz még rosszabb is:) Én szombatra voltam kiírva, tehát már elég szép nagy lehet a baba, és most már minden felállásnál is fáj a pocakom alja. Ez van, kitartást!

Szia.Nem gond, nekem is már hetek óta van. Nagy már a baba, és õ nyomja. Éjjel minden fordulásnál felébredek, meg kell támasztanom a hasam lent, de még úgy is elég kellemetlen. Lesz még rosszabb is:) Én szombatra voltam kiírva, tehát már elég szép nagy lehet a baba, és most már minden felállásnál is fáj a pocakom alja. Ez van, kitartást!
Szia! Én is hasonlót érzek már kb. egy hete (35. hétben vagyok). Reggelente még nem olyan vészes, aztán délutánra-estére már nehezebb, de az éjszakák a legrosszabbak. Sajnos, itt a végén ez már tényleg "terhesség", de kitartás, pár hét és ennek vége, kezdõdik valami sokkal szebb :)
Nálam is ez volt mindkét terhességemnél.... 2 gyermekes anyuka vagyok:) Dia
Ne izgulj semmi baj!Velem is így volt egy 2 hete én most 9 hetes vagyok!Semmi tünetem nem volt se cici fájdalom se pisi inger se az a fura alhasi feszítõ érzés!Na másnap bepótolta!!!!Azóta is ha hozzáérek a mellemhez megõrülök annyira fáj meg bebe nyillalgat a hasamba!Tényleg ne aggódj!Gratulálok!
Nálam is volt ilyen. Volt, hogy egy hétig semmi tünetem nem volt... És volt már egy vetélésem is korábban, gondolhatod, hogy tele volt a gatyám...Aztán szép lassan eljött az UH ideje, és ficergett a képernyõn a babánk. :) 15 hetes
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm lányok! Azt hiszem kicsit megnyugodtam! Bár kicsit messze van még a következõ ultrahang :) De megpróbálok nem aggodalmaskodni! Köszönöm a gratulációt a második válaszadónak!


36 hetes vagyok tegnap óta kőkemény a hasam, egy picit fájdogált is és a mellem alatt (a hasam tetején) olyan fura érzésem van mintha picit zsibbadna. Mitől lehet ez? Azért a babámat rendesen érzem mocorogni, ez jó ugye? !

Legjobb válasz: Amit a hasad tetején érzel, azok az ún. Braxton-Hicks kontrakciók, amik lényegében fájdalmatlan méhösszehúzódások. Ez jó jel, most gyakorol a méhed a szülésre. A haskeményedésre pedig, ha lent is érzed, szedj magnéziumot, az segíteni fog. Sok sikert a szüléshez!

Amit a hasad tetején érzel, azok az ún. Braxton-Hicks kontrakciók, amik lényegében fájdalmatlan méhösszehúzódások. Ez jó jel, most gyakorol a méhed a szülésre. A haskeményedésre pedig, ha lent is érzed, szedj magnéziumot, az segíteni fog. Sok sikert a szüléshez!

10 hetes kismama vagyok, tegnap óta feszülő érzést érzek a pocakomban, eléggé nyugtalanít. Magne B6-ot szedek, de erre nincs hatással. Ez normális ilyenkor?

Legjobb válasz: Szerintem nem normális ilyen korán a haskeményedés, feltéve, ha neked az van. Nekem a huszadik héttõl jelentkezik, és nagyon dúrván, sajna ez sem normális, de a magnéziumon kívül és a sok fekvésen, pihenésen kívül nem lehet vele mit csinálni. Én úgy tudom, hogy félidõtõl napi néhány keményedés az, ami normálisnak mondható. Mindenképp mutasd meg az orvosodnak, vagy a védõnõnek. Minden jót kívánok!!

Szerintem nem normális ilyen korán a haskeményedés, feltéve, ha neked az van. Nekem a huszadik héttõl jelentkezik, és nagyon dúrván, sajna ez sem normális, de a magnéziumon kívül és a sok fekvésen, pihenésen kívül nem lehet vele mit csinálni. Én úgy tudom, hogy félidõtõl napi néhány keményedés az, ami normálisnak mondható. Mindenképp mutasd meg az orvosodnak, vagy a védõnõnek. Minden jót kívánok!!

Tegnap este óta időnként nagyon húzódik a köldököm, olyan fúra, szúró érzést érzek ott. Mitől lehet?

35 hetes kismama vagyok

Legjobb válasz: szerintem becsípõdött egy idegszál. elég nagy helyet foglal már el a baba, ez pár napig eltarthat.

szerintem becsípõdött egy idegszál. elég nagy helyet foglal már el a baba, ez pár napig eltarthat.
A kérdező hozzászólása: Köszi.
Éhes vagy.
Biztos ír majd , ha meg nem akkor nem éri meg , hogy szomorú legyél miatta . :)
Ja, legközelebb felguglizom mielõtt hülyeséget írok.
Remélem nem én nem írok neked :D Amúgy meg az "shaken, not stirred", nem?
Vodka Martini. Stirred, not shaken. ;)
A kérdező hozzászólása: Nem úgy értem a fura érzést, hogy stressz vagy ilyesmi, hanem szomorú vagyok a pasi miatt, mert nem ír nekem és lehet hogy már nem is fog. :( És nagyon el vagyok keseredve :(
Mit csinált veled az a férfi? :D
igyál citromfû teát, oldja a stresszt. a hasadban a fura érzés a szorongás, és stresszelés miatt van.
A kérdező hozzászólása: Most ettem, köszi. Értelmes válasz? :(
Vedd ki a kését a hasadból. Benned felejtette...
Valószínû te produkálod, mert tüneted csak a mensi elmaradása után kb. 2 héttel lehet.
Szia, én is pont így vagyok, csak nekem hányingerem van. Nekem is mindenki azt mondja, hogy csak beképzelem, mert nagyon vágyok rá. 1-2 hét múlva veszünk tesztet, azt se érdemes elõbb csinálni. Remélem hamar összejön mindkettönknek.

4-5 napja nyílt (nak érzem) a méhszájam, tegnap óta megjön érzésem van, de még nem jött meg. Ez mitől lehetséges?

Legjobb válasz: Nyílt méhszáj szülés elõtt van. Menzeszkor nyitottABB, nem nyitott. Nagy különbség. Nem is tudod magadnak kitapintani, ráadásul - mivel nem vagy orvos, ez a kérdésbõl látszi - nem is tudod, mit kell tapintani. Ha valami rendelleneset érzel, fordulj orvoshoz, egyébként meg ne írj hülyeségeket, mert egy csomóan beveszik.

Nyílt méhszáj szülés elõtt van. Menzeszkor nyitottABB, nem nyitott. Nagy különbség. Nem is tudod magadnak kitapintani, ráadásul - mivel nem vagy orvos, ez a kérdésbõl látszi - nem is tudod, mit kell tapintani. Ha valami rendelleneset érzel, fordulj orvoshoz, egyébként meg ne írj hülyeségeket, mert egy csomóan beveszik.

24 hetes vagyok. Tegnap óta hirtelen nyilaló érzést érzek a hasamon alul jobb oldalt. Ez mit jelent? Aggódjak? Menjek dokihoz? Szedem a magnéziumot meg a magzatvédőt is rendesen.

Legjobb válasz: Szia! Lehet, hogy belerúgott a petefészkedbe... Nekem folyton azt püfölte csak bal oldalt. De ha attól megnyugszol, szerintem menj dokihoz:) Csinál egy UH-t talán és megnyugszol, ha látod, hogy minden rendben. Boldog Babavárást! 32 heteske

Szia! Lehet, hogy belerúgott a petefészkedbe... Nekem folyton azt püfölte csak bal oldalt. De ha attól megnyugszol, szerintem menj dokihoz:) Csinál egy UH-t talán és megnyugszol, ha látod, hogy minden rendben. Boldog Babavárást! 32 heteske


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!