Találatok a következő kifejezésre: Tegezhetem a szüleit (2 db)

Tegezhetem a barátom szüleit?

Elég régóta együtt vagyunk már, a szülei engem kapásból tegeztek, de nekem nem mondták hogy tegez?djünk, értelemszer?en magázom ?ket. Megkérdezhetem t?lük, hogy tegezhetem e ?ket? Ez nem illetlenség?

Legjobb válasz: az illem szerint nekik kell felajánlani. a párodat kérd meg, hogy szõrmentén érdeklõdjön. nekem van olyan ismerõsöm, aki (25 éves) magázódik a saját szüleivel, szóval lehetetlen megmondani, hogy õk mit gondolnak a dologról.

az illem szerint nekik kell felajánlani. a párodat kérd meg, hogy szõrmentén érdeklõdjön. nekem van olyan ismerõsöm, aki (25 éves) magázódik a saját szüleivel, szóval lehetetlen megmondani, hogy õk mit gondolnak a dologról.
Mivel felnõtt nõ vagy, férfi esetében eleve neked kell kezdeményezni a tegezést. Ajánlj fel tegezõdést az apjának, az anyja meg magától kap majd észbe az elsõ alkalommal, amikor õt magázod, a férjét meg tegezed. Nekem eddig mindig bevált. Mellesleg az emberek többségének semmi kifogása nincs a kölcsönös tegezõdéssel, csak annyira megszokták, hogy a fiatalabbak magázzák õket, hogy maguktól meg sem fordul a fejükben, hogy tegezõdni is lehetne.
Mikor elmúltam 18, jujj de háklis voltam arra, hogyha egy "felnõtt" letegezett egyoldalúan. Ma már, 36 évesen kifejezetten örülök, ha ilyen élethelyzetbe kerülök, hisz fiatalítja az embert és egyfajta bizalom jele is. Volt már olyan kapcsolatom, hogy 25 éves voltam és az akkori barátnõm édesanyja tegezett én magáztam és semennyire sem zavart. A mostani anyósommal pedig elõbb tegezõdtünk, mintsem, hogy együtt voltam a lányával. Persze a tegezõdés megmaradt azután is. Szerintem viseld el, ha tegeznek a párod szülei, bizalomról is tanúskodik. Ha magáznának, sokkal ridegebb lenne a kapcsolatotok. Ha persze nagyon zavar, akkor maximum a pároddal beszélj errõl, de a szüleinek ne szegezd a témát.
Megkérdezni elég macerás, meg illetlen is szerintem.
Várj türelmesen, majdha õk mondják, te semmi szin allatt ne kérdezd meg õket. Elõbb vagy utobb ugyis eljön ez az idõ, habár nem biztos lehet hogy a barátod szülei veled szemben tartózkodoak. Akkor is légy türelemmmel!
egyértelmûen nem! ha felajánlják, akkor ok, de csak úgy szerintem bunkóság. Annyira nem lehet zavaró, vagy ha mégis, néha véletlenül tegezd le õket, hátha felajánlják...
Szerintem onnantól, mikor õk ajánlják fel.
ha megengedik meghat atol fugg hogy hany eves vagy milyen viszonyban vagy veluk
nekem anyósom felajánlotta, apósom is, de õt nem tudom tegezni
Semmiképpen ne kérdezd meg! Igaz, szerintem 25 évesen már nem való a csendõrpertu, de ha nekik nem jut eszükbe felajánlani, akkor te ne hozd szóba. Az, hogy a barátod tegezi a szüleidet, nem jelent semmit, úgy átszik, a te családodnak más a felfogása.
A kérdező hozzászólása: 25 vagyok múltam. a barátom (aki fiatalabb) tegezi az én szüleimet
ez a korodtól függ leginkább. ha 20 alatti vagy akkor magázodni, és csak ha felajánlják akkor tegezödni. pl én 27 éves vagyok és csak a nagyon idös embereket magázom meg aki szintén engem magáz. pl ha a párom apja a bemutatkozáskor kapásbol letegezne tuti egyböl vissza tegezném, mert egy idösebb férfinak mindenképpen magázni kellene engem. és ezt így is teszem. soha nem tegezek le pl egy bankban egy velem egy koru banki ügyintézöt mert tuti magázodva beszél hozzám így én is megadom a tiszteletet neki. de pl 22 éves voltam mikor az ex férjemmel megismerkedtem, az apja még az esküvönk után sem ajánlotta fel. soha nem is gondolt rá, ha tegeztem volna sem tünt volna neki fel.
de, illetlenség. ha azt akarnák, hogy tegezd õket, már rég felajánlották volna maguk. szerintem ne erõltesd.
Nem....elvégre a gyerekük is lehetnél, ezért már a koruk miatt is tisztelet illeti õket(a barátodnak pedig nem kéne tudakozódni);elvégre még nem vagy a családban, családtag---a palid pedig egy neveletlen suttyó! Látszik, hogy megfertõzte a médiából áradó szenny!Ott is állandóan letegeik az idegent---még a telefontársaságok is.Pedig "nem csak a húszéveseké a világ";egy 60-70 éves embert pedig nem illik letegezni!

Szakítás után is tegezhetem továbbra is a volt barátom szüleit vagy inkább magázzam őket?

21 éves lány vagyok, pár hónappal ezel?tt ért véget a két éves kapcsolatom. A barátom szüleit tegeztem, de most hogy szakítottunk nem tudom hogyan illene ezután. Szerintetek?

Legjobb válasz: Ha valaki egyszer már fölajánlotta a tegezõdést, azt nem szokás sem visszavenni, sem megszegni. Nem függ egymással össze a kettõ. Továbbra is tegezheted õket, de persze a lazaságot kerüld!

Ha valaki egyszer már fölajánlotta a tegezõdést, azt nem szokás sem visszavenni, sem megszegni. Nem függ egymással össze a kettõ. Továbbra is tegezheted õket, de persze a lazaságot kerüld!
persze. én is tegezem az exeim szüleit, akik anno felajánlották. attól még, hogy szakitottál a fiukkal/lányukkal, velük nem romlott meg a kapcsolatod. ha meg igen, akkor nem kell velük beszélgetni.
Mindenképpen tegezd továbbra is! A tegezõdés nem visszafordítható folyamat! Nem a kapcsolatotok miatt volt jogod tegezni õket, hanem mert megkértek rá téged.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!