Találatok a következő kifejezésre: Tegeződésnél mi hogy magasabb státuszú fél (1 db)

Tegeződésnél mi az, hogy magasabb státuszú fél?

Legjobb válasz: Ez nagyon nehéz kérdés, és sokminden befolyásolja. Egyértelmûen magasabb beosztásu és szüleid korú embereket nem tegezel le. Korodbelit nyugodtan. Mint nõ, megteheted a kezdeményezést. Én azt szoktam alkalmazni a kétes esetekben, hogy próbálok nagoyn nyílt lenni, és közvetlen, hátha õ ajálja fel, vagy véletlel letegezem, és meglátom hogy reagál..

Ez nagyon nehéz kérdés, és sokminden befolyásolja. Egyértelmûen magasabb beosztásu és szüleid korú embereket nem tegezel le. Korodbelit nyugodtan. Mint nõ, megteheted a kezdeményezést. Én azt szoktam alkalmazni a kétes esetekben, hogy próbálok nagoyn nyílt lenni, és közvetlen, hátha õ ajálja fel, vagy véletlel letegezem, és meglátom hogy reagál..
Nálad magasabb beosztásba van, vagy valamilyen méltóság, de például számít a kor, mert mindig az idõsebbnek kell kezdeményezni a tegezõdést
nem mindig az idõsebb ajánl! hasonló státuszban lévõ idõsebb féfinak én ajánlhatom fel a tegezõdést (nõ vagyok), nem fordítva! (ez egy példa volt csak.) :)
Elméletileg egy 18 életévét betöltött nõnek kell engednie a tegezõdést egy ffi számára, ha nõvel tegezõdik mindig az idõsebb engedélyez.Amúgy sztem csak ez számít nem a státusz.
Én szinte mindenkinek jónapotozok, még a hozzám hasonló korúnak is, ez nekem szokásom. Ebbõl nem származhat olyan nagy baj. Viszont sokan szólnak is, hogy nem jó napot, hanem szervusz. Innen már Ok, lehet tegezni. De van, hogy elszólom magam.Pl osztálytársam szüleit letegezem. Mivel kiskorom óta magáztam õket, nehéz elfelejteni, de a tegezést jobban kedvelem.Ha lehet, ezt használom. Furcsa paradoxon, hogy jónapotozok, de a tegezés híve vagyok. Egy fõiskolai tanárom mondta, hogy ha vki letegez téged, legyen az idõsebb, akkor te is tegezheted. Ha nem tetszik neki hogy tegezed, akkor vessen magára. Attól mondjuk ne tarts, hogy az egyetemi matematika professzor 3 diplomával(matek prof 100%, hogy nem fog), és a 4 diplomás sebész le fog tegezni. Akit viszont nem akarok, hogy tegezzen majd, õt én sem fogom tegezni, és meg is mondom neki, hogy a pertut még nem ittuk meg. :)

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit jelent ez a testbeszéd?

A férfi ülve előre hajol,a könyökei a térdén úgy támaszkodik,és a kezeivel úgy fogja a fejét hogy a hajába túr.

6

Hogyan kezeljem azt, hogy egy ismerősöm rátalált itt egy kérdésemben, amiben róla is szót ejtettem?

Egyáltalán nem negatív értelemben, csak szót ejtettem róla, hogy nem egyezett a véleményünk. Rátalált a kérdésemre, és kommentelt is hozzá.

Nagyon cikinek tartom, ma akart erről beszélni velem, de leráztam.

Mit tegyek? Nagyon ciki ez nekem!

7

Illetlen dolog ha valaki társaságban vagy az utcán sétál zsebre tett kézzel?

9

Mit csinálnátok, ha kiderülne egy osztálytársatokról, hogy pornózott?

Eszembe jutott egy csaj a gimis osztályomból, pár éve érettségiztünk, előtte jóban voltunk, azóta viszont nem nagyon beszéltünk és kíváncsi voltam, hogy mi van vele, úgyhogy rákerestem és a google több erotikus oldalt is kidobott a nevére, megnéztem és egyértelműen ő szerepel a képeken. Viselkedjek úgy, mint ha nem tudnék róla vagy nyugodtan beszélhetek vele erről? Ha a valódi nevén pornózik, akkor csak nem akarja annyira rejtegetni a dolgot.

8

Fiúk, ti elvárjátok egy lánytól a kézfogást?

Pl. Egy társaságban vagyok, megjelenik vagy elmegy egy srác, és ilyenkor kezet fog a férfiakkal. A lányokat kihagyja. Ilyenkor nyújtani kell a kezemet? Várjátok?

L

4

Hogyan teszed boldoggá a mindennapjaidat? Optimista embernek gondolod magad?

Ti mivel törekedtek arra hogy minél boldogabbak és pozitívak legyetek?

3

A perverzió az bűn? Úgy tudom arra az emberre is mondják aki például "erősen" erotikus képeket rajzol, ebben az értelemben kérdezem én.

utána néztem a szónak, és nem vagyok biztos a jelentésében, csak azért gondolom az előző állításomat, mert egy két művem miatt mondták már, hogy perverz vagyok. Most ez igaz-e és ha igen akkor ez bűn vagy rossz dolog? (azt hogy bűn-e nem vallásilag kérdezem, hanem mint társadalmi beilleszkedés, tehát a perverzek rossz emberek-e a társadalom szemében?

8

Nem tiszteletlen egy kicsit napszemüvegbe beszélni másokhoz?

Most nem azt mondom, hogy az ember, vegye le amikor bárki hozzá szól, de sok fiatalt látok akik nagyon vagánynak hiszik magukat, és osztják az észt napszemüveggel a fejükön.
Elég bunkó dolog nem?

6

Létezik ilyen ilyen idézetet? Többi lent.

Rá írok valakire facebookon, köszönök neki és megkérdezem hogy hogy vagy. erre irja hogy vagyok. Szerintem ez kicsit bunkóság a féltől. És akkor ennyi volt a beszélgetésünk.

És olyan idézetre gondoltam hogy na veled is jó volt beszélgetni, vagy kár volt rád írnom.
Ha van hasonló elképzelésetek irjatok

5

Miért tartunk itt?

Miért szítanak, provokálnak, káromkodnak összevissza a 12 évesek szerte az egész interneten, holott még semmi fogalmuk sincsen arról hogy mit is mondanak, vagy ha igen akkor is csak egy torz képük van a dolgokról. Miért mondják sokan, hogy "hú de megbasznám" ha jól néz ki egy sík hülye csaj? Miért azok keresnek sokat, akik lényegében haszontalan munkát végeznek, nem termelnek, hanem behajtják a bankoknak a pénzt? Miért vannak sokan az egyetemeken azok, akik fizetnek, de nincs is ott a helyük, és miért pont ők "állnak ki" tehetséges nehezebb sorsúak mellett, holott ők a kreditet veszik? Miért a szegényebbek járnak rosszabbul mindenben? Miért nőtt az adósságállományunk több, mint tízszeresére? Miért nincs egy olyan párt, amelyik nem hazudik, és nem él vissza a helyzetével. Miért van az, hogy a Föld egyik oldalán űrrakétát indítanak a Marsra, a másikon éheznek, járványok vannak, és nincs (tiszta) víz? Miért tolakodnak az emberek, utálják egymást, nem bíznak meg semmilyen idegenben, miért használják ki egymást, miért hazudnak mások pofájába, amikor mindenki tudja, hogy ez nem igaz, miért nincs egy normális kiegyensúlyozott társadalom? Miért nincs egyenlőség? Miért látunk napi tízezer reklámot, olyan termékekről, amelyekre nincs is szükségünk? Miért mérgezik az ételeket tartósítószerekkel, szennyezik a folyókat, tengereket. Miért van ez a túlnépesedés? Miért nem a hazai egészségesebb termékeket fogyasztjuk, hanem külföldre eladjuk? Miért hagyjuk, hogy megvegyék olcsón az országunkat apránként? Miért van pozitív és negatív diszkrimináció? Miért van a mohóság, a többet akarás, az irigység, önzőség, hol van az önfeláldozás, miért nem segítünk egymáson, ahelyett hogy csak magunkra gondolnánk? Miért ültetnek az agyunkba téves eszméket hogy mi a jó és mi a rossz? Miért nem törekszünk egyensúlyban lenni a környezettel. Miért költenek dollármilliárdokat olyan kutatásokra, amelyeknek semmi hasznot nem hoznak, sőt rontják a helyzetet? Miért élnek vissza bizonyos 'népek' a történelmi múltjukkal, amin már utólag semmit nem lehet változtatni, és már sok közük nincs is hozzá? Miért van pénzvilág, miért a pénz okozza az embereknek a legnagyobb örömöt? Miért vagyunk a saját magunk, és az emberiség rabszolgái? Miért nem tudunk örülni, miért keressük a boldogságot mindenben? Miért tulajdonítunk túl nagy jelentőséget értéktelen dolgokra, és nem vesszük figyelembe azt ami a legnagyobb érték? Miért tehetjük fel ezeket a kérdéseket, és még sok száz hasonlót??

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!