Találatok a következő kifejezésre: Tegeződésnél mi hogy magasabb státuszú fél (1 db)

Tegeződésnél mi az, hogy magasabb státuszú fél?

Legjobb válasz: Ez nagyon nehéz kérdés, és sokminden befolyásolja. Egyértelmûen magasabb beosztásu és szüleid korú embereket nem tegezel le. Korodbelit nyugodtan. Mint nõ, megteheted a kezdeményezést. Én azt szoktam alkalmazni a kétes esetekben, hogy próbálok nagoyn nyílt lenni, és közvetlen, hátha õ ajálja fel, vagy véletlel letegezem, és meglátom hogy reagál..

Ez nagyon nehéz kérdés, és sokminden befolyásolja. Egyértelmûen magasabb beosztásu és szüleid korú embereket nem tegezel le. Korodbelit nyugodtan. Mint nõ, megteheted a kezdeményezést. Én azt szoktam alkalmazni a kétes esetekben, hogy próbálok nagoyn nyílt lenni, és közvetlen, hátha õ ajálja fel, vagy véletlel letegezem, és meglátom hogy reagál..
Nálad magasabb beosztásba van, vagy valamilyen méltóság, de például számít a kor, mert mindig az idõsebbnek kell kezdeményezni a tegezõdést
nem mindig az idõsebb ajánl! hasonló státuszban lévõ idõsebb féfinak én ajánlhatom fel a tegezõdést (nõ vagyok), nem fordítva! (ez egy példa volt csak.) :)
Elméletileg egy 18 életévét betöltött nõnek kell engednie a tegezõdést egy ffi számára, ha nõvel tegezõdik mindig az idõsebb engedélyez.Amúgy sztem csak ez számít nem a státusz.
Én szinte mindenkinek jónapotozok, még a hozzám hasonló korúnak is, ez nekem szokásom. Ebbõl nem származhat olyan nagy baj. Viszont sokan szólnak is, hogy nem jó napot, hanem szervusz. Innen már Ok, lehet tegezni. De van, hogy elszólom magam.Pl osztálytársam szüleit letegezem. Mivel kiskorom óta magáztam õket, nehéz elfelejteni, de a tegezést jobban kedvelem.Ha lehet, ezt használom. Furcsa paradoxon, hogy jónapotozok, de a tegezés híve vagyok. Egy fõiskolai tanárom mondta, hogy ha vki letegez téged, legyen az idõsebb, akkor te is tegezheted. Ha nem tetszik neki hogy tegezed, akkor vessen magára. Attól mondjuk ne tarts, hogy az egyetemi matematika professzor 3 diplomával(matek prof 100%, hogy nem fog), és a 4 diplomás sebész le fog tegezni. Akit viszont nem akarok, hogy tegezzen majd, õt én sem fogom tegezni, és meg is mondom neki, hogy a pertut még nem ittuk meg. :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért lepődik meg mindenki és háborodik fel, ha bunkón viselkedik egy nőnemű és ezért felpofozom?

Egy fruska a metrón múltkor nagyon szúrta a szemem, ott trécselt az ajtóban a barátnőjével, szóltam neki szépen, hogy álljon arrébb, mert zavar másokat a felszállásban.
Erre flegmán rám nézett: Van ott elég hely, mi közöd hozzá.
Mondom neki: Ember nem hallod mit mondtam? Állj már arrébb az útból, mert olyan taslit kapsz, hogy leszáll a fejed.
És még neki állt fejlebb, hogy mi a *** bajod van tahókám? Lehet próbálkozni... stb, ekkor kapott egy taslit tőlem, mindenki felhördült. Persze elkezdett sipítozni, meg odajött pattogni egy nádszál gyerek, hogy a nőket ne bántsam stb, de végül rájött, hogy van köztünk egy kis súlykülönbség, úgyhogy visszasunnyogott...

Érdekes, miután a lotyó lefejelte az ajtót, egy darabik makogott, de egyből tudta, hogy arrébb kell állnia, csak duzzogott magában, de megmondtam, ha nem hagyja abba, kap 1 másikat is.

Na már most nőnek nevezhető az ilyen, aki így viselkedik és így beszél valakivel? Mi ezen a felháborító, hogy ha 20 éves kislányt nekem kell megnevelni mert az apja nem tanította meg?
Magyarázza már el valaki, hogy hogy lehet bánni az ilyenekkel, ha nem úgy, hogy pofán vágom? Mert a szép szóra nem hallgat. Én meg nem vagyok az a fajta, hogy kussoljak, miközben szegény néni kapaszkodni se tud mibe, mert mindkét oldalon állnak.

És a hülye parasztok még elkezdenek pampogni, hogy tisztelet, stb. Egy taknyos kölyöknek nem kell másokat tisztelnie?

Hová halad a világ ezzel a sok degenerált fiatallal? De ez már enm az első eset volt, hogy így viselkedtek velem, még férfiak sem mertek így viselkedni, mert nem 2 kiló vagyok, de szerintem pont ezért mernek beszólni a lotyók, mert azt hiszik, őket nem meri megütni senki.

Mielőtt jönne a sok rizsa, diplomám van, szoktam olvasni, érdekel a kultúra, és el is várom másoktól, hogy ne úgy viselkedjen, mint egy vadbarom, és tisztelettel bánok másokkal AMÍG ÕK IS ÚGY BÁNNAK VELEM.

Attól tartok a feminizmusnak is sok köze van ehhez.

41

Ez tényleg olyan 'ciki'? és én is az vagyok akkor?

A kezdetektől fogva jól kijövök az igazgatóhelyettes fiával (évfolyamtársam), de az elmúlt hetekben többet 'lógunk' együtt, de csak iskolaidőn belül. A srác 'metálos' (bakancs, szimatszatyor, hosszú fekete kabát, együtteses felsők, pulcsik). Valamiért elég 'kiközösített', de van pár barátja az osztályban.

Ez miért ciki? És én miért vagyok 'gáz', hogy vele barátkozok? (néhány tanár arckifejezésén láttam, amikor ketten beszélgettünk a folyosón. Elég érdekesen néztek ránk, főleg a srácra. Kicsit lenézően, 'szánalmasan')

4

Miért nem figyelnek oda az emberek a másikra, hol marad a tisztelet?

Nem (csak) idegenekre értem, hanem a saját családtagjainkra. Ezer példát tudnék mondani. Ha magamból indulok ki, akkor mondom. Jelenleg átmenetileg néma vagyok már 1,5 éve egy betegség kapcsán. Egy okostelefon segítségével oldom meg, ill. oldanám meg a kommunikációt. Beírom a telefonba a mondanivalómat, az pedig felolvassa. Leállítani nem lehet, amíg végig nem mondja. Most jön a figyelem, a tiszteletlenség hiánya. 10-ből 6x a "szavamba" vágnak. Van úgy, hogy 5x kell lejátszanom egymás után. Utána persze én vagyok a hibás, miért játszom le 5x, miért hívom őket szemteleneknek. Ezerszer kértem, hogy gondolják bele a helyembe magukat, tiszteljenek meg egy rokkantat, de mindhiába!

4

Milyen témát hozzak fel, hogy megtörjem a kínos csendet, ha valakivel beszélgetek, vagy ha kifogyok a témákból?

Barátokkal vagy akár rokonokkal/ szülőkkel

2

Szerintetek ez trágárság? Lent:

Van ez a "komédia", amit az osztálytársammal elő fogunk adni a táborban:
Az ő szülei szerint ez nem komédia, hanem trágárság. Viszont amikor én adtam elő ezt a szüleimnek, ők röhögtek, meg még segítettek is egy kicsit, hogy viccesebb legyen...

Szerintetek? :)
(szerintem tök jó)

1

Egyre több a "sötét"?

Egyre több a sötét ember gyakori kérdéseken, akik komoly kérdésekből is viccet csinálnak, nem bántom őket, mert sok olyan kérdés van, amit csak tudatosabbá vált emberek értenek meg. Valamint még fiatalok, és nem tudnak megfelelően önállóan, saját véleményt alkotni, és megvizsgálni az dolgokat, amik körülöttünk, (mindenki körül) jelen van, vagyis a média, stb általi butítás, eldöntésképtelenítés. éld a szürke hétköznapokat, dugj, igyál nőzz, vegyél iphonet, vegyél kocsit, mert anélkül biza semmi vagy. És ehhez hasonló dolgok... idővel remélem ilyen dolgokról is nyíltan mernek beszélni az emberek, mert aki ilyesmit felhoz azt nem normális, paranoiás embernek nézik, holott NEM AZ! Kicsit nem ártana mindenkinek elgondolkodni, élet e ez az egész.

5

Egyik lány ismerősünk csak a páromnak köszön, de puszit ad nekem is, miért?

Ha találkozunk vele: "Szia"
neki is ad puszit meg nekem is, de köszönni csak neki... nem értem.
Meg ő az egyetlen ismerős aki nem együtt kezel minket, az összes többi többesszámban kezel minket, ahogy az én barátaim is minket.

2

Meghívott a barátnőmnek a testvére minket vacsorázni. Illik ilyenkor egy tábla csokit vinni?

Ma fogom megismerni a baratnömnek a testveret aki meghivott minket vacsorazni (hozza haza). Illik szerintetek ilyenkor egy tabla csokit vinni ? Vagy nem olyan fontos ?

17F

8

Koreai etikettről tudnátok olyan linket küldeni amiben tényleg csak erről van szó?

1

22 éves nő, 40 körüli férfi. Kinek kell/szabad felajánlani a tegeződést?

Nekem
(22/l), ugye?
Nem áll "rangban" felettem a fickó, meg semmi ilyesmi, csak pénteken
találkozunk először, telefonon magáztam, ő "semlegesen" beszélt.

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!