Találatok a következő kifejezésre: Tegeződésnél mi hogy magasabb státuszú (1 db)

Tegeződésnél mi az, hogy magasabb státuszú fél?

Legjobb válasz: Ez nagyon nehéz kérdés, és sokminden befolyásolja. Egyértelmûen magasabb beosztásu és szüleid korú embereket nem tegezel le. Korodbelit nyugodtan. Mint nõ, megteheted a kezdeményezést. Én azt szoktam alkalmazni a kétes esetekben, hogy próbálok nagoyn nyílt lenni, és közvetlen, hátha õ ajálja fel, vagy véletlel letegezem, és meglátom hogy reagál..

Ez nagyon nehéz kérdés, és sokminden befolyásolja. Egyértelmûen magasabb beosztásu és szüleid korú embereket nem tegezel le. Korodbelit nyugodtan. Mint nõ, megteheted a kezdeményezést. Én azt szoktam alkalmazni a kétes esetekben, hogy próbálok nagoyn nyílt lenni, és közvetlen, hátha õ ajálja fel, vagy véletlel letegezem, és meglátom hogy reagál..
Nálad magasabb beosztásba van, vagy valamilyen méltóság, de például számít a kor, mert mindig az idõsebbnek kell kezdeményezni a tegezõdést
nem mindig az idõsebb ajánl! hasonló státuszban lévõ idõsebb féfinak én ajánlhatom fel a tegezõdést (nõ vagyok), nem fordítva! (ez egy példa volt csak.) :)
Elméletileg egy 18 életévét betöltött nõnek kell engednie a tegezõdést egy ffi számára, ha nõvel tegezõdik mindig az idõsebb engedélyez.Amúgy sztem csak ez számít nem a státusz.
Én szinte mindenkinek jónapotozok, még a hozzám hasonló korúnak is, ez nekem szokásom. Ebbõl nem származhat olyan nagy baj. Viszont sokan szólnak is, hogy nem jó napot, hanem szervusz. Innen már Ok, lehet tegezni. De van, hogy elszólom magam.Pl osztálytársam szüleit letegezem. Mivel kiskorom óta magáztam õket, nehéz elfelejteni, de a tegezést jobban kedvelem.Ha lehet, ezt használom. Furcsa paradoxon, hogy jónapotozok, de a tegezés híve vagyok. Egy fõiskolai tanárom mondta, hogy ha vki letegez téged, legyen az idõsebb, akkor te is tegezheted. Ha nem tetszik neki hogy tegezed, akkor vessen magára. Attól mondjuk ne tarts, hogy az egyetemi matematika professzor 3 diplomával(matek prof 100%, hogy nem fog), és a 4 diplomás sebész le fog tegezni. Akit viszont nem akarok, hogy tegezzen majd, õt én sem fogom tegezni, és meg is mondom neki, hogy a pertut még nem ittuk meg. :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi ez a kiújult érdeklődés az elmúlt évtizedek technológiája iránt?

Vinyl LP-k, kazetták, polaroid fényképezőgépek leginkább. Úgy veszem észre egyre több embert érdekelnek. Hogy megbizonyosodjak róla, nem csak így gondolom, rákerestem a neten, ezekre az analóf technikákra, és tényleg. Az emberek még manapság is érdeklődnek ezek után. Az egyik részük az a korosztály, akik ebben nőttek fel. A másik, akiknek már ezek nem szerepeltek az életükben, csak most próbálják elővenni őket. Mindkét korosztályt megértem, részben. Az idősebbeket igazából szinte teljesen, mert ha van otthon egy csomó LP lemezük, egy jó lejátszóval, emlékek is kötik őket hozzá, akkor minek váltsanak. De itt mostani generáció, akiknek ugye semmi személyes élményük nincs ezekkel. A lemezgyártó cégek, zenekarok is egyre több lemezüket jelentetik meg LP lemezen. Ez még egy bizonyíték, ami igazolja hogy növekszik a kereslet. Én sem az analóg korba születtem, igaz kiskoromban még én is kazettáról hallgattam zenét, meg filmes fényképezőgépünk volt, de most már ezekből nincs semmi. Ha visszagondolok, szeretem a kazettákat, lehet épp ezért, de tudom, hogy nem a legjobb a minőségük, így nem veszek. A vinylről nincs tapasztalatom egyáltalán. De azt tudom, hogy a CD-nél egyik sem praktikusabb. Berakod a Hi-Fi-be, és megy az album. Nem kell fordítgatni. Egyszerűbb, magának CD-nek akarbantartása is. Praktikusabb. A digitális fényképezőgép szintén. Ellenérvnek leginkább azt olvastam, hogy az analóg technikák azért jobbak, mert jobban szólnak, vagy jobb kép készíthető velük. Erre ellenvélemény, hogy ahhoz nagyon jó cuccok kellenek, több 100.000 forint. Tehát az egész analóg technika macerásabb, leginkább annak, aki a 0-ról kezdi. Mit gondoltok, miért van mégis újra terjedőben?

8

Ha a matek külön tanárom, minden órán megkérdezi, hogy mi a helyzet, akkor én is kérdezzek vissza, hogy vele mi a helyzet?

Körülbelül egy hónapja ismerem, fiatalos, jófej csaj, 10 évvel idősebb nálam.
Minden órán megkérdezi, hogy mizu velem és már fogalmam sincs mit mondjak. Nekem is vissza kell kérdeznem, hogy ő hogy van?
Mert elvégre is, hiába jófej, mégiscsak egy olyan ember, akinek fizetek azért, hogy tanítson.
Szóval nem tudom és kissé kényelmetlen a számomra.

2

Az ilyen utcai kötözködős helyzeteket hogy kell kezelni? (videó)

http://www.youtube.com/watch?v=F3Rju0YIIm4

Az UZI már nekem is eszembe jutott, de az nincs mindig kéznél.

3

A középkorban nem számított hűtlenségnek a bordélyban eltöltött pásztoróra. Mikor és miért válzott ez az ellenkezőjére?

2

SOS! Mik a muszlimok nem muszlimokra vonatkozó öltözködési előírásai?

Most kezdtem dolgozni egy családnál, ide is költöztem. Ma reggel az apuka rá akart venni, hogy vegyem fel a tegnapi ruhám. Amikor nemet mondtam, a lánya odajött és adott egy pólót. Most jutott eszembe, hogy lehet hogy azért volt az egész, mert egy spagettipántos topot vettem fel, ami elég nyitott?
Valakinek van ilyen tapasztalata? Be kéne szereznem néhány megfelelő ruhadarabot, és ma délután tudok vásárolni. Mire figyeljek még oda?

8

Miért kell mindenért borravalót fizetni?

Kell a futárnak, az étteremben, a kocsmában, taxisnak, stb..

8

Oldalt felszeretném nyíratni a hajamat, de félek, hogy hátrányom származna belőlem. Ne tegyem?

Most kérlek benneteket, kíméljetek meg a 'nem tetszik', 'fúúj', 'undorító' és egyéb kommentektől! Köszönöm!

19 éves lány vagyok. Két rádióban is dolgozom. 3 hónapja a hajam alsó fele szőke volt, és nem adódott belőle semmi hátrányom (sem a 3 fülbevalóból és a pici fültágítóból). Azóta már egyszínű, barnás-vörös a hajam. A választékkal eltudnám tüntetni a felnyírt részt, de a melegben összegumizom a hajam, és a fejhallgató miatt is az összegumizott haj a nyerő, de úgy látszana.

Felejtsem el?

3

Kinek milyen tapasztalata van? Kérem, olyan írjon aki tényleg tapasztalta már. Külföldi életről lenne szó. Kinek, milyen tapasztalatai vannak Londonnal kapcsolatban?

angliába szeretnék kiköltözni férfemmel és 3 éves kisfiammal.
de, hallottam egy két dologrol ami nem tetszik nagyon.
kinek,milyen tapasztalatai vannak Londonnal kapcsolatban?

3

Miért tartják sokan hazaárulásnak a nyelvtudást?

Több példát is tudok.
Sok felnőtt ismerősöm egyszerűen azért nem tanul nyelveket(angol, német főként), mert az "hazaárulás". Ezt a mai napig nem tudom felfogni.
Nagyon sokan hazaárulónak tartják azokat, akik a trianonkor elcsatolt területeken élnek, és közel anyanyelvi v. anyanyelvi szinten beszélik az illető ország nyelvét. Ebben sem értem, mi a rossz: Ez fel-és délvidékiek könnyebben tanulnak szláv nyelveket, az ausztriaiak a némeet, az erdélyiek által tanult románnak pedig saját magam érzem a jó hatását: németet könnyebben tanulok(hasonlít a két nyelv nyelvtana), Olaszországban pedig viszonylag jól meg tudtam magam értetni.

Elismerem, talán nem bagyok tökéletesen objektív, hiszen én is Erdélyben élek, ám ekkor sem látom a logikát. Előre is köszönöm a válaszokat.

9

Beszélgetás közben melyiket jobb használni az Ön vagy a Maga szót?

17

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!