Találatok a következő kifejezésre: Te mit ha (643 db)

Fiúk, te mit reagálnaátok arra, ha lenne egy nagyon szép lány, aki nektek nagyon tetszik és mikor nyomultok rá azt mondja, h leszbikus és? (többi lennt)

h szívesen barátkozna veletek, de csak haverként. És jóba is lesztek, jól elvagytok egymással és meg is szeretitek a belsõjét, és néhány hónap múlva kijelenti a lány, hogy igazából heteró csak azért mondta, hogy nem, mert azt akarta, hogy a belseje miatt szeressétek meg és ne a külseje miatt... Mit reagálnátok erre?

Legjobb válasz: Hopp, mint látom tévedtem. Ez esetben nem értem a problémádat? Ha erre nem bólintasz rá teleszel az évtized szégyene a férfiak között. Ember kijutottál a friendzoneból!! Tudod hányan ölnének egy ilyen lehetõségért??. 5-6 éve még én is köztük lettem volna. Ne legyél már [email protected] sz. Örülj neki és vágj bele! Nem értem mit kell ezen rinyálni, nem csoda hogy azt hittem te vagy a csaj mert ilyeneken csak a nõk képesek fennakadni. Kicsit füllentett a lány aki minden szempontból tökéletes neked, te meg itt szenvedsz? Nézz már le a lábad közé hogy megvan e még a tököd. Életed végéig verheted a fejed a falba hogy "mi lett volna ha" ha ezt most képes vagy elcseszni.

Hopp, mint látom tévedtem. Ez esetben nem értem a problémádat? Ha erre nem bólintasz rá teleszel az évtized szégyene a férfiak között. Ember kijutottál a friendzoneból!! Tudod hányan ölnének egy ilyen lehetõségért??. 5-6 éve még én is köztük lettem volna. Ne legyél már [email protected] sz. Örülj neki és vágj bele! Nem értem mit kell ezen rinyálni, nem csoda hogy azt hittem te vagy a csaj mert ilyeneken csak a nõk képesek fennakadni. Kicsit füllentett a lány aki minden szempontból tökéletes neked, te meg itt szenvedsz? Nézz már le a lábad közé hogy megvan e még a tököd. Életed végéig verheted a fejed a falba hogy "mi lett volna ha" ha ezt most képes vagy elcseszni.
Azt hogyha ezt téged zavar akkor nem érdemled meg azt a lányt...
Hát nekem nagyon rosszul esne, hogy egész végig hazudott a csaj. De amúgy mit akarsz tõle? Járni, vagy csak barát?
A kérdező hozzászólása: Hát én ezért a lányért mindig is oda voltam, de igaz, h elöszõr csak a kinézetéért meg tényleg gyönyörû és az emberek 90%-nak tetszik...elég sok idõ kellett még feldolgoztam, h leszbi és h ne legyek belé teljesen szerelmes, mert nem csak a külseje szinte tökéletes, de a belsõje is teljesen lenyûgzött...csak most nem tudom mitcsináljak, mert eléggé ledöbbentett...
Abban a pillanatban ahogy elõadja ezt a leszbikus monológot, megmondtam volna neki hogy: Kössz, barátom van elég, csá. Én nem gondolnám hogy a kérdezõ a fiú, szerintem épphogy a lány készüli ezt meglépni, csak még nem biztos benne hogy jó ötlet e. Amúgy nem az, ha félsz hogy csak a külsõd miatt szeretne, attól még ugyanúgy türelemre lehet inteni szex, és petting terén néhány hónapig. Senki nem fog hónapokon át randizgatni egy lánnyal azért hogy 1x lefektesse, arra ott vannak az éjszakai pillangók a discoban. Ha kitart melletted pl 3 hónapig, akkor ott már több van mint fizikai vonzalom.
Világgá zavarnám. Hazudozzon másnak.
Megdugnám.

Te mit tennél, ha az az ember, akit legjobban utálsz az egész világról egy házban lakna veled és pont az anyád lenne?

Amiota megszulettem nem birjuk egymast. Vagyis rendesen utálom es ? is engem, és ezt rendesen ki is nyilvánitja. Mondja hogy utál, hogyha ram néz, meg ne is szóljak hozzá, mert elég hogy hozza szóljak, hogy kiakadjon.

Legjobb válasz: Hú! Õszinte leszek, három generáció, amiben te is benne vagy, és te is örökölhettél belõle jócskán. Azért nem bírjátok egymást, mert minden öntörvényûek vagytok. Ugye nem sértõdtél meg rám. Az utálat mindegyikõtökben benne van. Anyukád anyja is így bánt a gyerekével, és a te anyukád is, te pedig majd arra ügyelj ne legyél ilyen a gyermekeddel. Minél elõbb szabadulj meg tõlük, ha lehet.

Hú! Õszinte leszek, három generáció, amiben te is benne vagy, és te is örökölhettél belõle jócskán. Azért nem bírjátok egymást, mert minden öntörvényûek vagytok. Ugye nem sértõdtél meg rám. Az utálat mindegyikõtökben benne van. Anyukád anyja is így bánt a gyerekével, és a te anyukád is, te pedig majd arra ügyelj ne legyél ilyen a gyermekeddel. Minél elõbb szabadulj meg tõlük, ha lehet.
Tanulj tovább az ország túlsó végében, ha megoldható, irány a kollégium és jó esetben alig-alig fogod látni. Abból amit leírsz úgy tûnik, hogy esély sincs a békülésre. Ha lány vagy és összejössz egy rendes pasival, költözzetek össze és kezdj el önállósodni. Csak addig nagy a szája, amíg nem állsz meg a saját lábadon. Az én anyám is az orrom alá dörgölte, hogy "amíg az én házamban laksz és az én kenyeremet eszed...", mostanra már nem talál fogást rajtam. Sír is a szája rendesen, de nem felejtem el, hogy sokszor milyen mocsok volt velem.
A kérdező hozzászólása: nem, én soha nem lennék ilyen :) totál ellentéte vagyok anyámnak, és a gyerekem a barátom kell legyen majd és nem az ellenségem. amúgy lehet igazad van, az öntörvénnyel kapcsolatban. bár sehogy sem tudom megoldani vele a problémáinkat, mert nem képes kommunikálni.. ám elsõ válaszoló, nem tudnék elmenni konviktusba messzire, mert nagyon szeretem itt az osztályomat és a barátaimat is. és nemhiszem adna rá pénzt. : /
Ha még nem vagy 18, menj a gyámhatóságra, hogy otthonba szeretnél menni. Vagy azért gondoskodni gondoskodik rólad rendesen?
Hát de miért hagyod magad?Tanuld meg, h az gyõz, aki az erõsebb.

Te mit csinálnál, ha ezt csinálná a párod?

Párommal 3 éve vagyunk együtt. Gyakorlatilag mostanra Facebook függő lett. (Hozzáteszem elmúlt 30 éves) Mindenféle igénytelen, olcsó nő bejelöli és számára természetes hogy mindenkit elfogad ismerősnek, lényegtelen ha esetleg életében soha nem látta az illetőt. Másrészt ő is folyton jelölget ismerősöket, akiket ugy egyszer, ha látott. Ehhez még hozzájön, hogy egy időbe szinte minden ismerőse, igénytelen-közönséges-olcsó kurv*s képét lájkolta, (természetesen félmeztelen, erotikus bár inkább igénytelen képek ezek). Mondanom sem kell mennyire megalázó volt. Akkor elmondam neki, (mint egy gyereknek), hogy ezzel megaláz és kiábrándító a viselkedése és vagy abba hagyja vagy részemről vége. Akkor mintha felfogta volna a dolgokat, de tévedtem: Ma is előfordul, úgy hetetnte max. egyszer hogy belájkol ilyen képeket. Persze közös ismerősöktől egyből kapom az üzeneteket/telefon hívásokat...amikben megkapom, hogy ez engem nem zavar? Vagy ilyen laza a kapcsolatunk? stb. Nem tudok már hozzászolni a dolgokhoz, annyira elegem van. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Hát ha elmúlt 30 éves akkor tényleg túlzás amit csinál. Ha tini lenne még meg is érteném mert ennek a "lájkolásnak" annyi értelme van mint a tudodminek... Próbálj meg vele beszélgetni, mondd meg hogy te nem akarod befolyásolni de jó lenne ha egy kicsit visszafogná magát és eszébe jutna hány éves. Persze csak ha te nem túlzod el a dolgokat.

Hát ha elmúlt 30 éves akkor tényleg túlzás amit csinál. Ha tini lenne még meg is érteném mert ennek a "lájkolásnak" annyi értelme van mint a tudodminek... Próbálj meg vele beszélgetni, mondd meg hogy te nem akarod befolyásolni de jó lenne ha egy kicsit visszafogná magát és eszébe jutna hány éves. Persze csak ha te nem túlzod el a dolgokat.
Ultimátum, vagy befejezi vagy vége és szabadon teheti.
lapátra tenném az ilyen ürgét, aki ennyire szarik az érzéseimre
szerintem beszélj vele mégesgyszer utoljára, és ha ezek után is marad minden a régiben, akkor jobb ha lelépsz, mert így nincs értelme ennek a kapcsolatnak!
Ez sztem is megalázó! Hagyd ott a pasit, ez a függõség késõbb még rosszabb lesz...hiába ígéri meg, h nem csinálja többet, tuti h folytatja csak idõ kérdése. Sztem nem normális az amit csinál. Miért kell annyit a facebookon lógni?? :( Én naponta 5 percre felnézek és az is elég.
Mint antifaxbukos írom, (messzirõl kerülöm a társaival együtt), engem irritál a facebook és az azt övezõ beteges mánia, mint a drogfüggõk, szabályosan elvonási tünetet produkál embereknél a hiánya. Még én sem látom megcsalásnak vagy hasonlónak hogy (lájkol) idegen nõket, az utcán is megfordul egy jó nõ után biztos, az nem zavar? Vagy a bizalom ennyire kevés iránta, hogy ha (lájkol) akkor tuti megcsal? De a legjobb lenne a kapcsolatotoknak ha ezt a faxbukot kiküszöbölnétek, már ha erre még képes a párod.
Jézusom, ez annyira gyerekes. Részedrõl. Lájkol egy képet, és akkor mi van? :D Úgy kezeled, mintha legalábbis megdugta volna azokat a csajokat, vagy azt írta volna a képük alá, hogy de megdugná õket. A barátnõm tegnap rakott egy igencsak erotikus szituban fotózott pasit az üzenõfalamra, naná, hogy lájkoltam, a párommal meg jót röhögtünk rajta, aztán annyiban is maradt. Megalázom vele? Nem hiszem. Nem a tulajdonod, ne szállj rá túlzottan.
huh, elég nagy hangsúlyt fektet a környezetetek (is) a facebookra, ha ilyenért felhívnak, hogy nem zavar-e téged...szerintem vagy próbáld meg egy darabig elviselni, majd csak megunja...vagy ülj le vele még egyszer, és magyarázd el neki a dolgokat.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mi gyerekes van a részemrõl abban, hogy többet várok el egy felnõtt (elvileg érett) férfitól, minthogy ilyen dolgokkal keljen foglalkoznom miatta. Értelmesebben is eltölthetné az idejét, szánalmasnak találom!
Szerintem túlreagálod.
Mondjuk szerintem ezek az olcsó nõk nem õt jelölik be, hanem õ jelöli be õket. Merthogy ez általában így szokott lenni: látni akar róla mindent és bejelöli, hogy hozzászólhasson, stb. A párod valóban éretlen, mintha 16 éves suhanc lenne.. Hát én nem tûrném el, az biztos, ultimátumot adnék neki, és ha nem változtat, elküldeném a fenébe!
Én nem lennék ilyenel együtt....Filmfüggõséget elfogadom, mert én is az vagyok, de facebook illetve játékfüggõséget már nem!
Szerintem neked gondjaid vannak.
Én elbeszélgettem vele, mikor ezt csinálta, de úgy tûnik megértette, mert azóta nincs ilyen problémánk. Nekem amúgyis kevés az önbizalmam, és mondtam neki, hogy ezzel csak rombolja, és milyen rosszul érint. Nyilván megnézi a képeket, meg másokat az utcán, de ennyire nyilvánvalóan ne tolja a képembe, hogy ez is tetszik az is meg a másik is, én meg azon gondolkozom, hogy mit tegyek, hogy én is legyek olyan jó, mint mások.:S Tudom, hogy velem is bõven van probléma ilyen téren, de úgy voltam vele, ha ezt megérti, és elfogadja, akkor jó, ha meg nem, akkor nincs helyünk egymás mellett.
Nem akarlak elkeseríteni, de anno az exem is így kezdte, aztán el is hagyott egy lepukkant, magamutogató, igénytelen [email protected] miatt. 28/n
Nem a nõk, nem a lájkolás, hanem a függõség a baj. Nem akarlak elkeseríteni, de netfüggõvel sosem lesz normális életed.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Most már lényegtelen minden. Lebukott, hogy több nõnek is irogatott, találkozgatott velük a hátam mögött. Szánalmas egy ember lett a szememben és szakítottam vele.


Ha sok a gyomorsavam és savlekötőt szedek szerintetek ihatok mellette utifű teát? Mivel sajnos semmi sem segít, sem langyos víz sem salvus víz, sem rostos gyümi. Stb! Talán ez az utifű tea!

Legjobb válasz: Szia!Elõször is köszi a válaszod!Igen az orvos írta föl a cerucalt és az emozult!Az a baj,hogy én már teákat is próbáltam,csak még ezt az utifûteát nem és ezért érdekel a savhoz való "viszonya"!

A kérdező hozzászólása: Szia!Elõször is köszi a válaszod!Igen az orvos írta föl a cerucalt és az emozult!Az a baj, hogy én már teákat is próbáltam, csak még ezt az utifûteát nem és ezért érdekel a savhoz való "viszonya"!
Szia! Orvos írta ki a savlekötõt? Csak azért mert nekem is írt ki de olyan erõset ami teljesen tönkretette a gyomromat, sokkal durvább görcseim voltak mint a sav miatt. Próbáld ki h nem szeded a gyógyszert helyette teázol és próbáld ki az espumisan gyöngyöt ill. hübner silicea-t. Én is ezt használom. N/21
A kérdező hozzászólása: Bocsi az lemaradt, hogy az espumisan gyöngytõl meg ilyenektõl is tartok, mert nem lehet tudni annak milyen káros hatásai jönnek ki esetleg késõbb, ezt a másikat amit írtál nem ismerem, de majd utánanézek!Amúgy jobban hiszek én is a gyógynövényeknek, teáknak mint a nagyon erõs gyógyszereknek!

Vajon réges-régen (mondjuk az őskorban) ha nem volt az anyának teje mivel táplálta gyermekét?

csak úgy eszembe jutott

Legjobb válasz: Mivel közösségben éltek, biztosan volt olyan asszony, akinek meghalt a csecsemõje, viszont maradt teje. Vagy olyan sok teje volt, hogy két babát is el tudott látni.

Mivel közösségben éltek, biztosan volt olyan asszony, akinek meghalt a csecsemõje, viszont maradt teje. Vagy olyan sok teje volt, hogy két babát is el tudott látni.
szerintem más anya adott neki tejet, vagy ha már odáig jutottak, hogy fejtek állatokat, akkor valamelyik állat tejét kapta. az emberi szervezet jóval többre képes mint gondoljuk, és vsz akkoriban még nem jelentett a gyomruknak sem olyan nagy gondot a más tej, vagy a korai hozzátáplálás.
Azzal, amit õ is evett. Allatok tejével vagy összerágott gyümölcsökkel. Sok benszülött törzsnél szokás ez. A vízbe áztatott õrölt gabona is elõfordulhatott szerintem. De az is biztos, hogy akkor nagy volt a csecsemõhalandóság, szóval, valószínüleg akit nem tudott szoptatni az anyja, az ritkán élte túl. Errõl jut eszembe, lehet, hogy volt szoptatós dajkaság, hiszen közösségben éltek.
A kérdező hozzászólása: ja, ez elég valószínû. köszi

Te mit tennél a helyemben, ha két baráti társaság közt kéne választanotok?

16 éves lány vagyok, és vannak a régi barátaim, akikben már régóta megbízom, nevezzük õket "A" barati tarsasagnak. Szeretem õket, mindössze egy a gond velük. Ha velük találkozom, az égvilágon semmi sem történik, borzasztó unalmas velük lenni, az együtt töltött idõ javarészt telefonos kockulással telik. Már arra is azt mondják, hogy gáz, ha csak hangosan nevetek, vagy elbambulok, vagy ha nem suttogva beszélek.

Legjobb válasz:
Tökéletesen ugyanebben a helyzetben voltam én is pár hónapja. Én végül arra jutottam h ha ennyi az értelmi szintje a "baráti társaságoknak",akkor egyikbe sem tartozom. Ha azok az "A" társaságbeli barátok valóban barátok,akkor megértik h vannak más barátaid is. De ha nem képesek ezt elfogadni (és ezért úgymond "kiragadnak" maguk közül),akkor ez számomra csupán annyit jelentene h egyszerûen (bocs a kifejezésért) idióták. Pl. ha megkérdeznéd tõlük h mi a konkrét bajuk a "B-csekkel",akkor vajon konkrétan még tudnak ezt fogalmazni? Vagy talán csak annyi a gond h a "B" társaságbeliek mások? Mert amennyiben ennyi a baj,akkor tulajdonképpen értelmetlen elvekrõl beszélünk. Mert az OK,h neked ettõl függetlenül az "A" társaságbeliek a te elsõ számú barátaid,de ha nem képesek elfogadni.h más barátaid is vannak rajtuk kívül,akkor talán mégsem vagy olyan fontos nekik. Esetleg en még azt is el tudom képzelni (csak egy ötlet) h talán irigyek. Azért mert nekik nem sikerült jóban lenniük a "B" társasággal,ezért nem örülnek annak h neked onnan is vannak barátaid. Egyébként meg sztem azokkal legyél,akikkel jól érzed magad és ne azokkal akikkel már (talán) csak megszokásból vagy...

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tökéletesen ugyanebben a helyzetben voltam én is pár hónapja. Én végül arra jutottam h ha ennyi az értelmi szintje a "baráti társaságoknak", akkor egyikbe sem tartozom. Ha azok az "A" társaságbeli barátok valóban barátok, akkor megértik h vannak más barátaid is. De ha nem képesek ezt elfogadni (és ezért úgymond "kiragadnak" maguk közül), akkor ez számomra csupán annyit jelentene h egyszerûen (bocs a kifejezésért) idióták. Pl. ha megkérdeznéd tõlük h mi a konkrét bajuk a "B-csekkel", akkor vajon konkrétan még tudnak ezt fogalmazni? Vagy talán csak annyi a gond h a "B" társaságbeliek mások? Mert amennyiben ennyi a baj, akkor tulajdonképpen értelmetlen elvekrõl beszélünk. Mert az OK, h neked ettõl függetlenül az "A" társaságbeliek a te elsõ számú barátaid, de ha nem képesek elfogadni.h más barátaid is vannak rajtuk kívül, akkor talán mégsem vagy olyan fontos nekik. Esetleg en még azt is el tudom képzelni (csak egy ötlet) h talán irigyek. Azért mert nekik nem sikerült jóban lenniük a "B" társasággal, ezért nem örülnek annak h neked onnan is vannak barátaid. Egyébként meg sztem azokkal legyél, akikkel jól érzed magad és ne azokkal akikkel már (talán) csak megszokásból vagy...

Te mit szólnál, ha ezt mondaná neked és a gyermeketeknek a párod?

Azt mondta (kiabálta), hogy "ha összefirkáljátok a falat, hidegvérrel kivégezlek benneteket".

Legjobb válasz: Hát, te ismered a párod, te tudhatod, hogy komolyan mondta-e, a a férjem is mondott már olyat a fiunknak, hogy agyonüti, ha kimegy pulóver nélkül, de nem ijesztett meg vele, és a kicsit sem.

Hát, te ismered a párod, te tudhatod, hogy komolyan mondta-e, a a férjem is mondott már olyat a fiunknak, hogy agyonüti, ha kimegy pulóver nélkül, de nem ijesztett meg vele, és a kicsit sem.
Errõl konkrétan az jut eszembe hogy nincs egy hete hogy kifestettem a nappli falàt miután lányom össze vissza firkálta.a férjem is meglepödött de azonnal közöltem vele hogy ne aggódj majd én kifestek. Meg is tettem úgyhogy nem szólt semmit, pedig biztos nem volt rá büszke amioor jött az anyukàja látogatóba. Visszatérve: ha azt mondaná kinyir, azt mondanám mosolyogva: ha még egyszer megfenyegetsz, vagy esetleg állatot akarsz játszani, [email protected] mint macskàt [email protected] De komolyan, ne hagyd hogy ilyen állat módjára beszéljen se veled de fõleg ne a gyerekkel...
neki szultel hmmm erdekes azt hittem egy gyereket maganak szul az ember lanya
Havonta egyszer lehengerezem a falat egy méter magasságig a konyha egy részén meg azon a részen ahol a konyhából a nappaliba megyünk. Most másfél éves a gyerek. Amikor tanult járni a falba kapaszkodott. Ha nagyobb lesz egy rész amit befestek neki táblafestékkel és arra majd rajzolhat. Javaslom ezt nektek is, aztán úgyis kinövi a falrafestést...
Érdekes, hogy pont ez a szó jutott eszébe. Nálam nem férne bele, mert válogassa már meg mindenki hogy beszél, illetve számomra ez túlontúl morbid.
A kérdező hozzászólása: Párom ilyenekbe nem menne bele, hogy fessük le táblafestékkel a fal egy részét, meg hasonló dolgok, vagy hogy néha fessük újra amikor koszos lesz stb. Nagyon tisztaság-és rendmániás, pl. vízfestékkel festeni is csak akkor lehet (nem falra, papírra :-) ) ha nincs itthon, mert idegbajt kap. De mondtam neki, hogy akkor majd te fogod elmondani a gondozónõnek a bölcsiben, hogy a lányunk miért nem ismeri a vízfestéket! Filctollal se rajzolhat, csak zsírkrétával. Nem viccesen mondta, egyáltalán nem! NAGYON ki tud kelni magából! Pár hete meg azt mondta nekem, hogy ennyi ésszel mint amennyi nekem van, meg is dögölhetnék. Mondjuk ezt utólag letagadta.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Remélem , nem tudja még , hogy mit jelent amit az apja mondott" Az lehet, viszont érzi. :( Jól tetted, h feleslegesen nem csinálsz felhajtást a gyerek számára ebbõl; akkor ugyanis megijedhet, hogy "hú! apu ilyet mondott, így értette??" Minél kisebb egy gyermek, annál inkább meggondolandó, mit mondunk õelõtte! Igen, egy 3 éves is szivacsként szív magában minden infót, ÉS REZGÉST, de leginkább egy csecsemõ! Utóbbiak rengeteget tanulnak, õk a legintenzívebben, még a beszédet is! Mire 1-2 évesen elkezdenek beszélni a gyerekek, már rég sok mindent értenek, mit mondanak körülöttük! Hiszen csecsemõkorban is már javában értenek sok szót, kifejezést, mondatot. Alapvetõen az anyaméhben kezdõdik minden fajta tanulás, és az a legmeghatározóbb. De 6-7 évesen is még döntõ jelentõségû, h mi éri a gyermeket.
Még valami: én azért kíváncsi lennék, hogyan állt a gyermeketek szobatisztaságra neveléséhez a férjed. Párodnak pszichés anális fixációja lehet. Mielõtt félreérti bárki, az anális , orális ill. genitális fixáció igen gyakori. Valamilyen szinten szinte mindenkire jellemzõ - lásd: Sigmund Freud elméleteit. Nem kizárt, h férjed amikor kicsi volt, vagy hamar szobatisztává nevelték szülei, vagy a másik véglet: nagyon nem sürgették (magyarul lesz*rták). A tisztaságmániának általában ez (is) oka lehet.
Bocs, de senki nem mondta neki amikor gyereket terveztetek, hogy a gyerek nem a vitrinben fog ülni mély csöndben? Rohamot kap a festéktõl?! Szegény gyerek, hogy fog bármit is csinálni?! Az én férjem elfeküdt nyáron a szõnyegen poló nélkül, és hagyta, hogy a gyerekek lemosható tollal kidekorálják! A hasa, a háta, de még az orra hegye is ki volt színezve. Hatalmas buli volt!
...hidegvérrel kivégezlek benneteket... Ez nekem semmiképp nem férne már bele! Durva. Ha viccesen azt mondja, hogy agyoncsaplak ha összefirkálod, akkor nevetek egyet. De ez már sok, ha ilyet mondana a férjem, erõsen elgondolkodnék, milyen ember is valójában, mennyire ismerem.
"Pár hete meg azt mondta nekem, hogy ennyi ésszel mint amennyi nekem van, meg is dögölhetnék." Erre el is felejtettem reagálni...döbbenet a férjed, egy agresszív állat lehet, vagy esetleg rejtett agresszió van benne. Minden esetre nem normális dolgok ezek, amiket mond. És ez még csak két mondat, amiket nekünk leírtál, képzelem, miket mond még néha. Én tuti egy életre kiábrándulnék belõle, megbízni meg egy percre sem tudnék benne. Akkor már inkább egyedül élnék, mint ilyen lelki terrorban.
"Hatalmas buli volt!" A kedves kérdezõ férjénél azonban kiborult a b U l i...
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 22:20-asnak: hát igen érdekes téma a szobatisztaság is. Ha rajta múlna, még 5 évesen is pelenkáznánk a gyereket. Már elmúlt 2 éves, amikor nyáron mondtam neki, hogy most már elkezdeném a bilizést a kislánnyal. Õszerinte még korai volt. A gondozónõ is egyetértett velem. Elkezdtük , de nem igazán jött össze, akkor még nem értette szerintem a kislányom hogy mit kellene csinálni, és mindig bepisilt csak utólag szólt. Persze a párom minden alkalommal kiakadt, pedig én takarítottam utána. Aztán akkor felfüggesztettem, de most õsszel már szólt a gondozónõ hogy jó lenne ismét megpróbálni, és most mondtam is a páromnak hogy nem érdekel a véleménye, a gondozónõ szerint érett rá a gyerek, sikerülni fog. Persze szintén az lett hogy minden alkalommal lecseszte szegényemet. Volt hogy az anyja is hallotta, és mindketten mondtuk neki hogy ne szidja le ezért mert súlyos következményei lehetnek! Egy alkalommal nagyon elgurult a gyógyszerem és üvöltöttem vele hogy még egyszer ne merészelje leszidni a gyereket, mert bepisil hiszen még nem szobatiszta! Na és szépen a kislányunk csodálatosan ügyesen megtanulta, most már nem is nagyon vannak balesetek, csaj éjjelre kap pelust.
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos én is úgy érzem hogy van benne egyfajta elfojtott agresszió. Nagyon csúnyán beszél sajnos velünk de nem veszi észre magát, a szüleivel ugyanígy beszél csak az a különbség , hogy én kiosztom utána és megmondom neki, hogy ezt nem viselem el, az anyja meg befogja a száját és egy szót se szól. A saját anyja azt mondta nekem pár napja, hogy még egyszer nem szülné meg a fiát, nem vállalná miatta a 12 órás vajúdást. Akkor itt volt nálunk és nagyon ordenáré módon beszélt vele a párom. De idegenekkel, vagy amikor társaságban vagyunk akkor mézesmázos!
A kérdező hozzászólása: Haha, az én párom ilyet soha az életben nem engedne , hogy a lányom kifesse a testét. Amikor festünk a vízfestékkel és próbálgatja az ujján, én csak nevetek, persze mondom neki hogy inkább a papírra menjen, párom meg õrjöng hogy most nézd meg mit csinál mondtam én hogy nem való ez még neki, azonnal nyomás a mosdóba lemosni! Mondtam is neki, hogy még nem hallottál olyat hogy ujjfesték, a gyerekek azt nagyon élvezik. Hát az micsoda hülyeség. Aztán amikor itt volt családlátogatáson a gondozónõ, akkor direkt a párom elõtt megkérdeztem tõle, hogy õszerinte ennyi idõs gyereknek való-e a festék, és mondta hogy "hát persze, nagyon sokat festenek már a kisebbekkel is a bölcsiben és nyilván kicsit maszatosak utána de hát istenem".
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszoló, aki errõl az anális fixációról írt, szerintem van benne valami! Most utánaolvastam. Igazából már régóta gondolkozom rajta, hogy mi a baja mert szerintem tuti nem normális amiket csinál, lehet hogy ez lenne az?
Mondom, a legtöbb emberre jellemzõ a 3 freud-i pszichés fixáció közül valamelyik, akár mindhárom, persze a többségnek enyhe. Párodnak erõteljes anális fixációja van, leírásod alapján. Az élet sokszor beszédes. Valszeg vele is azt csinálták a szülei, amikor szobatisztaságra nevelték, mint amit nemrég õ, a saját gyerekével. Esetleg az ellentétét, de akkor végletesen az ellentétét. Tényleg szinte mindenkinek vannak fixációi. Nézz körül, hány dohányos létezik. A kamaszok között egyre több, a felnõtt lakosságnak tudtommal kétharmada! A harmada legalább... Ez meg orális fixációra utal, akár csak a túlzott alkoholfogyasztás.
Nekem beleférne, ha viccesen mondaná és utána röhögnék is rajta. De te tudod, hogy hogyan mondta. Gondolom, nem mondta komolyan :D
Azt sem tudja egy 3 éves, hogy mit jelentenek ezek a szavak. Szerintem már rég el is felejtette. A gyerekek direkt azt jegyzik meg, amibõl a legnagyobb ügy van csinálva.
A kérdező hozzászólása: Ilyet nem mondhatott komolyan, úgy értem nem tenne ilyet, sosem bántott még minket, de nem gondolom hogy egy gyereket így kéne fenyegetni. Az agyoncsaplak/agyonütlek kicsit viccesen más mint az általam leírt mondat, kiabálva, idegesen.
Te is szoktad firkálni a falat a gyerekkel együtt? Akkor lehet, hogy komoly a fenyegetés. Te ismered Õt, te tudod, hogy mennyire agresszív. Gondolom ha ki akarna nyírni titeket, azt nem ordítaná világnak, hanem szépen csendben megtenné.
A kérdező hozzászólása: Nyilván nem firkálom a falat. A gyerek se szokta! Egyszer fordult elõ, akkor nagyon kiosztottuk mindketten, és azóta nem csinálja. az ajtófélfát firkálta egy aszfaltkrétával, amit 5 másodperc alatt le is törölt utána (a gyerek). Nekem nem az a bajom, hogy attól félek hogy "kivégez" minket. Hanem az a bajom, hogy szerintem nem normális ilyet mondani, soha nem hagyná el ilyen a számat, legyek bármilyen mérges, fõleg egy 3 éves gyerek elõtt.
Nem hiszem, hogy aggódnod kéne mert ilyet mondott:) Az emberek 99%-a szokott tenni ilyen kijelentetéseket de inkább a "morbidhumornevelés" kategória.
Ahogy a többiek is írták, Te ismered õt, mi nem tudjuk, hogy miért mondott ilyet. Ha az én férjem mondaná, nagyon meglepõdnék, és elbeszélgetnék vele errõl, már csak amiatt is, mert a mi gyerekünk éppen beszélni tanul, és mindent megtanul amit hall. Nem szeretném, ha ilyesmire tanítaná. Szóval én emiatt lennék mérges, mert azt nem feltételezném, hogy megteszi.
Lehet hogy rossz napja volt és még a gyerek is felidegesítette mellé. Én is mondtam már nem egy gyereknek, hogy agyoncsapom, kivágom az ablakon, mégha nem is gondoltam komolyan. Nem kell mindenbõl ekkora ügyet csinálni, fõleg, ha nem jellemzõ rá az erõszak.
Én mindig azt mondtam a gyerekeknek, hogy elajándékozlak :) Elõször megkérdezték, hogy anya tényleg? Mondtam nem, utána már csak nevettek õk is. Ez tényleg csak morbid humor, semmi több. A gyerekek is tudják mikor, és mitõl kell félniük. Én is hasonló szellemben nevelem a gyerekeimet, kezdenek túlszárnyalni.
Azt írod, hogy neked nem bajod ha kivégez benneteket, akkor minek járatod az agyad ezen. Alapból baj, hogy nem ismered a párodat ennyire, hogy nála mit takar egy kijelentés, de azért gyereket szültél egy olyan embernek akivel szemben bizalmatlan vagy.
Hát nekem nem férne bele, mert ekkora gyerekek könnyen szó szerint vehetik az ilyesmit. Én a párommal beszélgetnék el, hogy ne használjon ilyen kifejezéseket, mert megijeszti a gyereket. Amúgy nem lehetne valami kartonpapírt tenni a falra, hogy arra alkosson a kisgyerek? Anno én a frissen tapétázott falat dekoráltam ki a tesómmal (erre nem emlékszem, csak anya mesélte). A gyerekek ilyenek.
Egy 3 évesnek egy ilyen mondat nem hiszem, hogy vicces tudna lenni:) Esetleg nem igazán érti, vagy ha mégis, nagyon megijesztheti. Továbbá mivel õk utánzással tanulnak, nem szerencsés ilyen fajta konfliktuskezelésre tanítani. Ha az oviban õ is elkiabálja ezt a mondatot, mert ugye aputól hallotta, tehát követendõ minta, az óvónéni biztos szintén nem tartaná viccesnek, és talán nevelési tanácsadóba küldené a gyerkõcöt és a kedves szülõt. Erre hívd fel a férjed figyelmét! Biztos amúgy is gondja volt, és hirtelen haragból kicsúszott a száján, talán már meg is bánta õ maga is, de a gyerekek elõtt fontos az önkontroll. Ne rágd magad emiatt, inkább beszélgess a férjeddel el errõl higgadtan. Esetleg el lehet mondani a gyereknek, de nem neked, hanem apának a szájából hallja, hogy apa nagyon ideges lett és olyat mondott, amit nem gondol komolyan, mert csúnya dolog, de megbánta és bocsánatot kér.
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor ezek szerint én lihegem túl. Bizalom...megvolt még régen, de a bizalmat el is lehet veszíteni. Visszaszerezni már sokkal könnyebb. Amikor szültem neki, akkor 110%-ig megbíztam benne minden szempontból. De sajnos ez ma már nem így van.
A kérdező hozzászólása: Párommal már megbeszéltem, hogy ez nagyon durva volt és gondolja már meg, hogy mit mond a gyerek elõtt mert olyan az agya mint a szivacs! Fõleg, ha valaki ismeri a gyerekeket akkor tudja, hogy vannak szavak/kifejezések amire "rákattannak", és ismételgetik unásig. Na ha pont a bölcsiben ismételgetné, elég gáz lenne. A gyerkõccel azért nem beszéltem meg, mert nem akartam nyomatékosítani nálam, hogy igen most ezt mondta apa és ez nem volt szép dolog tõle. Persze ha rákérdezett volna akkor megmagyaráztam volna neki. Remélem , nem tudja még , hogy mit jelent amit az apja mondott. De nagyon remélem hogy ez most fordult elõ utoljára.
Ezt én nem tudnám tolerálni! Egyáltalán nem az a kategória, mint amikor azt mondja valaki, hogy jól fenéken billentelek. Ilyet normális ember nem mond a családjának! Nem azt mondom, hogy meg fogja tenni, csak azt, hogy elég durva a lelke, hogy ilyet mond.
Az a helyzet hogy én is mondtam már olyat a kamasz fiamnak -amikor már nem bírtam vele-, hogy elgáncsolom, és ha a földön lesz, akkor ráugrok a hátára és élvezni fogom ahogy a bordái törnek a lábam alatt. De kiröhögött.
Képzelj el egy háromévest, aki ezt megjegyzi, és másnap úgy rohangál a játszótéren vagy az oviban, hogy "hidegvérrel kivégezlek". Nyilván a legtöbb felnõtt a térdét csapkodná a nevetéstõl, és versenyt licitálnának, hogy ki hívja meg magához ezt a páratlanul humoros családot vacsorára.
Én kapásból visszakérdeztem volna, hogy mondd drágám, volt már neked leszakítva a tököd? :-)
Jut eszembe, az se kizárt, h egész egyszerûen csak valami szégyenteljes dolog történt férjeddel az õ gyerekkorában; egyébként ha nem emlékszik ilyenre, akkor se kizárt, mivel amit gyerekkorban tudat alá fojt valaki, az, a késõbbiekben különösen erõsen hat az életútjára és a hozzáállására (ez mindenkinél jellemzõ, mindennapos dolog, csak hát kiben több, kiben kevesebb elfojtása van gyerekkorából, kiben súlyosabbak is, kiben inkább csak enyhébbek; kinek ilyen fajta, kinek amolyan fajta).

Van külön újszületteknek tea? Mit adhatok neki ha szomjas?

Az a baj,hogy két hetes kisfiam még nem álltr be rendszertelenül eszik és rendszertelenül alszik.2hét múlva menni kell dokinénihez tanácsadásra akkor ezt hogy oldom meg?volt már valaki hasonló helyzetben?Hogy tudom rászoktatni a rendszerességre anélkül,hogy hagynám sírni?

Legjobb válasz: A legjobb amit tehetsz, hogy mellre teszed. Állítólag szoptatásnál elõször híg folyadék ürül, ami pont a baba szomját oltja, aztán jön a sûrûbb, ami az éhséget csillapítja. Szerintem a védõnõnél senki sem fog fennakadni ezen. Ha valamiért ez a módszer nem jó neked, akkor is inkább felforralt és lehûtött csapvizet adj neki, mert a tea egyrészt mégiscsak mesterséges anyag, másrészt az íze miatt bezavarhat a szoptatásba (elõfordulhat, hogy jobban ízlik neki, mint a tej). Egyébként ne izgulj azon, hogy 2 hetesen még nincs rendszer. Ez be fog állni. Ha a védõnõ erõlteti a rendszerességet, hagyd rá, úgyis ti ketten érzitek, mi a jó mindkettõtöknek.

A legjobb amit tehetsz, hogy mellre teszed. Állítólag szoptatásnál elõször híg folyadék ürül, ami pont a baba szomját oltja, aztán jön a sûrûbb, ami az éhséget csillapítja. Szerintem a védõnõnél senki sem fog fennakadni ezen. Ha valamiért ez a módszer nem jó neked, akkor is inkább felforralt és lehûtött csapvizet adj neki, mert a tea egyrészt mégiscsak mesterséges anyag, másrészt az íze miatt bezavarhat a szoptatásba (elõfordulhat, hogy jobban ízlik neki, mint a tej). Egyébként ne izgulj azon, hogy 2 hetesen még nincs rendszer. Ez be fog állni. Ha a védõnõ erõlteti a rendszerességet, hagyd rá, úgyis ti ketten érzitek, mi a jó mindkettõtöknek.
Úgy van ahogy az elõttem szóló mondja. Amíg szoptatni tudsz ne adj neki mást tedd mellre ha éhes , ha szomjas. Így ha minden jól megy tudsz majd sokáig szopiztatni
tELJESEN IGAZUK VAN AZ ELÕTTEM HOZZÁSZÓKÓKNAK. Ne törõdj senkivel! Én mindig mellretszem akárhol is vagyunk. Persze nem provokálva, de ha a babám szomjas-éhes kit érdekel. Ez a legfontosabb.
Részben egyet értek az elõttem szólókkal.Mi is a legnagyobb melegben születtünk, mondjuk nekünk bejött a 3óránkénti evés, de azt megfigyeltem ha nagyon meleg van akkor igen is kell neki a víz.Volt, hogy üvöltött a cicit kiköpte és mikor adtam neki vizet megnyugodott.Nekem a drnõm és a védõnõm is mondta, sõt a családunk összes szült-nõi tagja.Próbáltam a teát is neki, de nem igazán jött be..mi már pohárból iszunk, jobban bejött mint a cumisüveg..azt csak erõltettem, de totál bezavart a cicizésben.MA pl.nekem is felkelt és meg kellett szoptatnom a védõnõ várójában , ahol volt ffi is, elfordultam, két széket összetoltam, felraktam a lábam az ölembe kaptam és ettünk kicsit.Nem érdekelt , hogy mit gondoltak, de mindig jobb volt mint ha üvöltött volna.9hetes baba mamája
Én mecsek baby teát szoktam neki adni a szomjúságra, fõleg a nagy melegekben, néhány korytot két evés közt, de csak gyengére fõzve és mi a csuklást is evvel szüntetjük meg.Ez emésztést elõsegítõ, megszünteti a hasfájást.
A kérdező hozzászólása: ez világos de mi van ha a városba kell vinnem ott hogy szoptatom?ö igényli majdnem folyamatosan.
A nagy melegben és hasfájásra én is adok a babámnak MECSEK Baby teát (gyógyszertárban, DM-ben is lehet kapni). Sokan azt mondják ez nem kell, de a mi babánk szereti és mellette szopik rendesen!!!
Nálam is bevált Mecsek Baby. Azt adtam a kislányomnak elsõ perctõl kezdve, és ennek köszönhetõen nem voltunk hasfájósak és szereti is a pici. Én még használom a Babamosoly teát, az is nagyon jó hasfájásra, és szomjoltásra is.

Nyugtató vagy altató tea? Ha nem tudsz aludni a fáradságtól? Te mit teszel?

Legjobb válasz: Nem nagyon tudom értelmezni kérdést.. A nyugtató és az alatató teáknak, kapszuláknak, stb kis változtatással mind ugyanazok a gyógynövények a hatóanyagaik, csak nyugtatónál alacsonyabb, altatónál magasabb a dózis, de még ez sem feltétlen. Próbáld ki, néha jól jön.

Nem nagyon tudom értelmezni kérdést.. A nyugtató és az alatató teáknak, kapszuláknak, stb kis változtatással mind ugyanazok a gyógynövények a hatóanyagaik, csak nyugtatónál alacsonyabb, altatónál magasabb a dózis, de még ez sem feltétlen. Próbáld ki, néha jól jön.
Nem nagyon tudom elképzelni a fenti állapotot. Ha az ember fizikailag fáradt, akkor bármikor el tud aludni. Elég egy kimerítõ túra, vagy 2 napi megvont alvás, az ember pedig állva elalszik. SZERINTEM ennek lelki/mentál okai vannak. Kevesebb agyalás talán segít.
A kérdezõ arra gondolt amikor stresszes valaki akkor nem tud elaludni hiába fáradt. Én bekapcsolom halkan a rádiót. Ha oda kell rá figyeli akkor tuti elalszom.
Citromfû teát iszok.

Varandos anyukak akik mar a 36 het fele jartok fogjatok inni a malnalevel teat mikor eljon az ideje? Es mennyit kell belole inni egy nap es meddig? A magnezium tabletta szedeset abba kell hagyni akkor ha mar iszom a teat?

Nem tudom hogy igyam e vagy nem felek hogy nehogy artson majd a babamnak.kb ket het mulva leszek 36 hetes.

Legjobb válasz: 37 hetes vagyok, 1 hete nem szedek magnéziumot, és napi 2 bögre málnalevél teát iszom. Ezt így csináltam az elsõ terhességnél is. A málnalevél nem árt a babádnak, nyugodtan igyad. Ártani nem árt, legfeljebb majd használ neked a tágulásnál. Magnéziumot ne szedd már, mert túlságosan ellazíthat, elnyomhatja a fájásokat esetleg.

37 hetes vagyok, 1 hete nem szedek magnéziumot, és napi 2 bögre málnalevél teát iszom. Ezt így csináltam az elsõ terhességnél is. A málnalevél nem árt a babádnak, nyugodtan igyad. Ártani nem árt, legfeljebb majd használ neked a tágulásnál. Magnéziumot ne szedd már, mert túlságosan ellazíthat, elnyomhatja a fájásokat esetleg.
Én a 37. héttõl ittam +homeos bogyót szedtem. 4, 5 óra alatt meglett a fiam, nagyon gyorsan és szépen tágultam. MOst ezek miatt, vagy amúgy is ez lett volna, ki tudja? Én 2dl vízhez egy teáskanálnyit tettem és 10 percig áztattam, leszûrtem és megitta, Mindig este ittam. 39 héten szültem, ami szerintem a 40. volt, mert végig azt mondtam hogy én 1 héttel idõsebb terhes vagyok.
én elhagytam a magnéziumot, és ittam, a 37. hét kezdetétõl...nem ártott, de nem is használt...40+2 re szültem, hosszasan vajúdtam, végül oxitocint kaptam, mert magyon nehezen tágultam, sajnos nekem nem segített semmit.
Ártani biztosan nem fogsz vele a babádnak a teával. Az utolsó hónapban általában mondják a dokik, hogy nem kell szedni a magnéziumot, fent leírták, hogy miért. Én annak idején ittam a 37. héttõl, napi 2-3 bögrével. Hát nekem nem jött be, nagyon hosszú és fájdalmas vajúdásom volt, nagyon lassan tágultam. Ezen kívül 9 nappal túlhordtam a babát. Késõbb olvastam, hogy a málnalevél tea fogyasztásánál gyakori a túlhordás. Hogy így lett volna-e vagy sem, ha nem iszom a málnalevél teát, ez már sose fog kiderülni. Mindenesetre a következõ terhességnél biztosan nem fogom inni.
A kérdező hozzászólása: Koszike szepen mindenkinek hogy irtatok.A masodik kedves valaszolotol kerdeznem hogy milyen homeos bogyot szedtel?Meg azert varok valaszokat tapasztalatokat!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom mindenkinek hogy, irtatok es jo egeszseget kivanok mindenkinek!!!
A kérdező hozzászólása: Ja es NAGYON GYORS ES KONNYU SZULEST !!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!