Találatok a következő kifejezésre: Tavaly teherbe de (8 db)

Tavaly teherbe estem de annyira rosszul voltam/ hányinger, ami később ráment a gyomromra/, kínok kínját éltem át, elvetettük. Most újra szeretném megpróbálni, ha lenne valami gyógyszer, ami megkönnyítené, és legalább elviselhető lenne. Mit próbáljak?

Legjobb válasz: Képes voltál azért elvetetni, mert rosszul voltál??!!Ezt azt hiszem ÖNZÕSÉNEK hívják!!!Amúgy rengeteg minden van, ami gátolja a rosszulléteket...pl. gyömbér-kóla-kis étkezések, reggel felkelés elött egy keksz...ennyi lett volna akkor is. Én is rosszul voltam, a nap 99%át a wc-ben töltöttem egészen a 17.hétig, ja és a 6.héten kezdõdött, már remegtem a fáradságtól és kimerültségtõl...semmit nem bírtam enni, de MEGÉRTE!!!!31hetes kismama (és nyugodtan pontozzatok le, de akkor is ez a véleményem)

Képes voltál azért elvetetni, mert rosszul voltál??!!Ezt azt hiszem ÖNZÕSÉNEK hívják!!!Amúgy rengeteg minden van, ami gátolja a rosszulléteket...pl. gyömbér-kóla-kis étkezések, reggel felkelés elött egy keksz...ennyi lett volna akkor is. Én is rosszul voltam, a nap 99%át a wc-ben töltöttem egészen a 17.hétig, ja és a 6.héten kezdõdött, már remegtem a fáradságtól és kimerültségtõl...semmit nem bírtam enni, de MEGÉRTE!!!!31hetes kismama (és nyugodtan pontozzatok le, de akkor is ez a véleményem)
13 hetes 3 napos kismama vagyok és Én még a mai napig is rosszul vagyok.De mindig találok valamit amivel egy kicsit tudom csillapítani és ha nem majd elmúlik.Nekem az abortusz akkor sem fordulna meg a fejemben ha elõre tudnám hogy egészen a szülésig nem fog elmúlni, mert van ilyen!Ez nem olyan dolog amit ne lehetne elviselni fõleg ha tisztában vagy vele hogy a pocaklakódért teszed!Jól gondold meg hogy elvállalsz/elvetetsz-e még egy picurt!
Akkor nem néztél utána, hogy milyen lehetõségek vannak, vagy a dokitól nem érdeklõdtél, hogy tud-e adni valamit ilyen esetekre? Akkor is és most is ez/ez volt a teendõ. Nem pedig az abortusz! Egyetértek az elsõ hozzászólóval, ez önzés volt a részedrõl. A gyömbér és a keksz tényleg jó, vagy vannak homeopátiás szerek (neten utánanézhetsz). Felkelés elõtt egy kis keksz és csoki, vagy péksüti, vagy pirítós. Rengeteg zöldség és gyümölcs. A neten sok tanácsot találsz.
Ne haragudj, de ez embertelenség volt a részedrõl! Nekem is voltak problémáim, zsibbadt a karom, de orvoshoz fordultam és segítettek! Mindettõl függetlenül 22 hetesen elhalt a babám, így kellett megszülnöm... De vállalni fogom a következõt, és küzdeni fogok érte, mindent megteszek hogy legyen egy egészséges kisbabám! Szerintem Te nem is akartad ezt a babát igazán... Rosszullét miatt abortusz, más meg mennyit küzd a gyermekért! Nem tudlak megérteni...sõt..
neked nem is valo gyerek.azért elveteted mert rosszul voltál?hány ember van rosszul mégsem veteti rl a babat.és ha megint rosszul leszel akkor is elveteted?addig csinálod mig egyszer nem leszel már rosszul?más meg anyira akar babat és nem jõnn neki õssze.ezt tartom igazságtalanak.ilyen emberektõl vagyok rosszul.
Inkább örülni kellett volna a hányingernek, mert az azt jelzi hogy a babával minden rendben van. Szerintem várj a következõ terhességgel, mert még nem vagy rá igazán felkészülve.
ilyenek nem valo gyerek!
ne kutyát se vegyen!! ha valami baja lesz pár napig és netán hányni is fog, akkor elviszi az állatorvoshoz és elaltatja??
Inkább vegyél kutyát!
Fúúú, tényleg! És sétáltatni is kell meg mindenféle kényelmetlen dolog!
Tudod, aki hülye, az hülye!!!:D Nem tehetek róla, hogy te az vagy!!!Egyáltalán nem volt gondtalan a terhességem, de gyûlölöm az igazságtalanságot. És akkor is úgy gondolom, hogy azoknak van igaza, akik azt írták, hogy önzõség volt, mivel hülyén lett feltéve a kérdés!!!De úgylátszik ezt a hülye emberek nem veszik észre!!!!!!
Ja, és Neked sem ártana kezeltetni magad....és az én babámat nem kell sajnálni. Attól függetlenül, hogy nem szeretem az igazságtalanságot, még lehetek jó anya, nem? Vagy ehhez is hülye vagy, hogy megértsd???
Ez kész...:D Ide ilyeneket is felengednek? Úristen! És az ilyenek írnak véleményt és mi fogadjuk el. Viccnek is rossz. Mit hülyézel, tükör van elõtted? :D Na irogass magadnak, én sajna ennyire nem unatkozom.
Áruld már el, hány éves vagy? Az írásaid alapján kb. 12!!!Ez a tükör téma nálunk az ált. iskolában volt nagy divat...nem tudom hol élsz!!!
Mikor ilyeneket olvasok szégyenlem hogy nõ vagyok, fúj de undorítóak vagytok.Sok okoskodó idióta, azt hiszitek mert terhesek vagytok okosak is, egy gyerek megcsinálásához és megszüléséhez kell a legkevesebb ész, még egy szellemi fogyatékos is képes rá, ki mondta hogy a terhesség okosít?Egyszerûen nem értem ezt a fajta hozzáállást.Mi a probléma ezzel a kérdéssel ha nem értitek a lényeget egyszerûen nem kell rá válaszólni, honnan veszitek hogy ez az oldal csak a tiétek talán rajta van a nevetek.Nevetségesek vagytok, nem hogy a gyerekeitekkel foglalkoznátok mint hogy a gép elõtt ültök és hirdetitek fene nagy okosságotokat, meg teszitek fel az idióta kérdéseiteket, mert azért valjuk be elég sok idióta kérdés van itt amit pont ti tesztek fel kedves kismamák.
Kedves utolsó válaszoló!!!Nem értem néhány ember hozzáállásást. Úgy gondolom, azért van ez az oldal, hogy segítsünk egymásnak, és nem lehurrogjuk a másikat. Én írtam a legelsõ kommentet, és nem azzal a szándékkal, hogy lehurrogjam a kérdezõt, csak elmondtam a vélemányemet. És mellette megosztottam a tapasztalataimat, ami szerintem nem rossz dolog. (Én is elég rosszul viseltem a terhesség elsõ 4hónapját, majdnem kórházban kötöttem ki). Ajánlottam 1-2dolgot, ami jó hányingerre. Erre jönnek ilyen okostojások, akik lehurrogják az embert azért, hogy véleményt mert nyílvánítani!!Hát tudod, ez az undorító!!!De mindegy!!!Engem nem érdekel!Én okosabbnak tartom magam, az ilyen nõknél, akiknek csak a szájuk jár, és nem tudják mit beszélnek! Amúgy szívesebben lennék már a kisbabámmal, ahelyett, hogy itt ülnék a gép elött, de sajnos arra még 2hónapot várnom kell!!!ENNYI!!!
A kérdés az volt hogy mit tegyen hogy könnyebben viselje a terhességet, és nem az hogy elvetette a gyerekét ki ítéli el ez miatt. Akinek nem tetszik menyjen másik kérdésre. Én is kismama vagyok de ez márnevetséges ami ebbe a topic-ban megy.... Nem hogy segítene valaki, pl tanáccsal, ahelyett idegskedik mindenki aki ide belép... Sztem a kismamák a leginkább....pedig nekünk "nyugalomra van szükségünk"... Ha valaki ennyire fel tudja magát húzni ezen az kattintson tovább... ennyi
De én segítettem is...és igen, teljesen igazad van!!!
Szégyelje magát mindenki, aki arra használta az oldalt, hogy a másikat pocskondiázza! Ne itt éljétek ki a felháborodásotokat, ez az oldal nem arra való! Sajnos segíteni nem tudok, viszont engem is érdekelt volna egy-két jótanács, de az az igazság, hogy a körítések miatt az ember már észre sem veszi, ha ilyen meg is bújt a sorok közt. Sajnálom, hogy ide fajult ez a kérdés, piszkosul nem errõl kellett volna szólnia. Szomorú, hogy itt tartunk és még szomorúbb, hogy az ilyen empátiamentes gondolkodást adjuk át a gyerekeinknek.
Kedves kérdezõ, szerintem az orvosodtól kérdezz mert itt normális választ nem fogsz kapni.Nem tudom a többi kérdés mennyivel értelmesebb, de engem sokszór elképeszt a sok hülye kérdés amit az orvostól kellene megkérdezni, nem pedig itt.Itt vagy leszúrást kapsz a sok okos kismamátol vagy még az élettõl is elveszik a kedved.Nem tudom miért kell itt hõzöngeni.Akit felháborít ez a kérdés az ne válaszoljon rá.
Neked nem szabad gyermeket szülni! Mi lesz, ha a terhesség alatt nem leszel rosszul és megszületik szegény? Amikor majd két óránként fel kell kelned éjszaka, mert sír, amikor majd érzed, hogy beszakad a hátad a fájdalomtól, de fel kell õt venni, hogy megnyugodjon, akkor majd intézedbe adod? Egy kisgyermek nem játékszer, amit kidobsz, ha nem jön be a dolog! Nem kell mindenkinek, mindeáron szaporodnia!
Hogy te mekkora hülye vagy kedves utólsó.
LOL Te sikítozol is, miközben írsz? :D Szerintem kezeltesd magad, mert te ugyan nem érdekelsz, de a babádat sajnálnám. A "hülye picsázás"-odból is látszik, hogy még te sem nõttél fel. Igazad van, micsoda hülye emberek vannak, veled az élen, "kismama". Látjátok csajok? Az ilyeneknek van gondtalan terhességük, hát az élet nem igazságos...
Hát ami azt illeti elég hülyén lett feltéve a kérdés...és nem vagyok hormontúltengéses....MÁSKOR MAJD JOBBAN FIGYEL A KEDVES KÉRDEZÕ, HOGY MIT ÍR!!!!!!Ja, és még annyi, hogy mindenki magából indul ki, kedves HÜLYE PICSA!!!!!!Ha engem számonkér valaki valamiért, akkor Õ MIÉER CSINÁLJA UGYANAZT???? Micsoda hülye emberek vannak!!El sem hiszem!!!
Nem értem miért kell háborúzni... Van akinek így , van akinek úgy reagál a szervezete. Fontosabb szerintem a kismama egészsége. Tudom hogy ez rosszul hangzik, de gyereket lehet még csinálni, viszont ha a kismamának valami baja lesz akkor mivan? :( Szerintem senki nem nevetve veteti el a gyerekét, biztosan van rá ok. És szerintem aki még ezen nem esett át, amikor muszáj volt.. Szerintem ennél nincs fájóbb, egy akart babót elveszíteni :( Tényleg nem így kell felfogni hogy "ehez nem volt jogod" meg "neked kutya sem való".... :S Ez gáz. Aki nem volt rosszul terhessége alatt az örüljön, és koncentráljon tovább a babájára. Üdv.
Mégis mire számítottál? a terhesség ezzel jár, van aki szerencsésebb és jobban viseli, barátnõm 1 hónapja kórházban van és infúzion lóg mert a vizet is kihányja... DE nem adja fel a gyerkõcét és kûzd érte.... Nem ez a megoldás.. Ilyen kérdéseket meg szerintem ne ebbe a topic-ba írj ahol hemzsegnek a kismamák, mert nem gyengén vagy leszólva ( JOGOSAN ) Én sosem vetetném el. 18 éves vagyok és 26 hetes terhes, én is megijedtem mert még fiatal vagyok, de egy percig sem gondoltam hogy el kellene vetetnem. :S :S :S Plána nem a rosszullétek miatt...
Szia! Ne haragudj de ha az elsõt nem bírtad akkor a gondolod a többi mennei fog? Nem lett volna szabad elvetetni a babát!!! A 16.hét után tuti jobban lettél volna , egy kis agykontrollal fõleg! Én az ötödik babámat várom, abból ötször végig rosszul voltam. Sõt az elsõvel végig hánytam, a család csak a wc ben talált rám!!! Ez az élet rendje, amit át kell vészelni. Ha ez rossz, akkor a szülésnél mit fogsz tenni?????? Mert az igazi kín, és fájdalom ott lesz! De megéri. Csak ezt agyilag kontrollálni kell. Üdv 37. hetes kismama.
Én most 32 hetes terhes vagyok és kb: a 20 hétig mindennap hánytam fájt a hasam, minden bajom volt! Vetettem volna én is el? akármilyen durván is hangzik ez GYILKOSSÁG! Az a kisember semmirõl nem tehetett! Szerintem egy csöppség mindent megér, még azt is, hogy rosszul legyünk, fájjon mindenünk! De amikor megszületik annál nincs jobb! Ha ennyire nem birod a rosszullétet, akor neked sem gyerek sem valamilyen állat nem való! Bocs de ez a véleményem!
Mit jelent az, hogy ráment a gyomrodra? Komolyan kérdezem, mert úgy gondolom, nem egy kis rosszulléttõl kellett elvetetned a babát, hanem komoly gondok adódtak. Sajnos vigyázni kell az ilyen helyen feltett kérdésekkel, mert tele van mártír kismamákkal, akik nem látnak az orruknál tovább, itt vezetik le indulataikat, ha valaki olyat ír, ami nekik nem tetszik. Persze tisztelet a kivételnek. A kérdésedbõl konkrétan nem derül ki, mi volt a gond a hányingeren kívül, így azokon kívül, amiket már felsoroltak, jobbat én sem tudok. Az orvosoddal mndenképpen beszélj errõl, biztosan van valami megoldás.
Én az elejétõl kezdve rosszul voltam hányás, rosszullét minden nap, most 38 hetes vagyok és annyira nyomja a gyomromat a kicsim, hogy alig kapok levegõt.Mégis megtartottam.NEKED NEM VALÓ GYEREK!!!!!Esetleg ha este sírna , akkor kitennéd valamelyik kukába?Ez borzasztó!
Honnan tudjátok hogy mennyire volt rosszúl?Szerintetek ha csak egy kicsit akkor elvetette volna.Akkor most engem is lehet mocskolni mert én is elvetettem, annyira rosszúl voltam hogy a kislányomat nem tudtam ellátni, jártányi erõm sem volt , hánytam ment a hasam, elájúltam, aztán a vérvételnél kiderûlt hogy a májam is ráment.Na ki vállalta volna a terhesség folytatását?Lehet jelentkezni, nekem többet ér az egésszégem.Mire megyek két gyerekkel betegen, ez nem játék, sajnos nem mindenkinek alakúlnak úgy a dolgai mint nektek.Ettõl én még ugyanolyan nõ vagyok mint ti, és azért azt nem kéne elfelejteni hogy ez veletek is ugyanugy meg tõrténhet mint velem vagy a kérdezõvel, 30 éves vagyok de az még mindíg elképeszt hogy nõ a nõvel mennyire szemét tud lenni.
Kicsit meg kéne állni a sárdobálással... Ha valaki kénytelen elvetetni egy tervezett babát akkor annak gondolom elég nyomós oka lehet rá, és valószínûleg nem egyedül dönthetett így, orvosi szakvélemények és vizsgálatok lehettek az elõzmények. Normál esetben szerintem minden nõ körömszakadtáig harcol a magzatáért, de sajnos vannak akik elveszítik ezt a csatát. Szerintem keress egy olyan orvost aki valóban tud kezelni egy ilyen spec. esetet. Nagyon sok készítmény létezik, biztosan erre is van megoldás. Nem lesz könnyû de ezt gondolom tudod. Sok szerencsét!
szia én az elsõ babámmal iszonyatosan rosszul voltam. Reggeltõl estig hányingerem volt, nap végére általában már bõgtem mert szinte levegõt alig bírtam venni. Õt elvetettük, nem emiatt, teljesen más okokból. Most szintén terhes lettem. Semmi bajom nem volt, fájt a mellem ennyi. Soha nem volt hányingerem, talán egyszer-kétszer. Sajnos ez a baba, tegnap elment, pedig õt nagyon akartuk. Olvastam valahol, hogy minél jobban rosszul van az ember, anál több hormont termel a szervezete, ergo több eséllyel megmarad a bébi. Nem tudom ebbõl mi az igazság, de inkább újból elviseltem volna az osszes rosszullétet, csak megszülethessen a babánk.
A kérdező hozzászólása: Istenem komolyan nem hiszem el milyen emberek vannak.Segíteni vagy a kérdésemre válaszolni pedig alig. Csak hogy tisztán léssanak akik szerint nekem kutya se való, van egy gyönyörû 7 éves kisfiam, akivel végigcsináltam a rosszulléteket, azzal a különbséggel, hogy akkor nem kerültem korházba és nem rakták szét a kezüket a dokik hogy mitõl nézek ki úgy mint aki haldoklik, és nem nyomtak belém napi 8 gyógyszert, és nem kapartak össze naponta a földrõl! Aki pedig láttamin mentem keresztül és hogy néztem ki, nem itélt el. Elszomorító hogy milyen rosszindulat van eggyesekben:(
A legelsõ válaszadó vagyok!!!Figyi!Akkor nem így kellett volna feltenni a kérdésedet, hanem leírni, hogy mi volt. Ez így elég durvának hangzik, és jogos volt a leszólás, akármennyire is nem tetszik!!!Máskor legalább tudod, hogy hogy fogalmazd meg a kérdésed!!!!ÉS NYUGODTAN PONTOZZATOK LE!!!!31hetes kismama
A 16 válaszoló vagyok az utólsó válaszolotol kérdezném hogy jössz te ahhoz hogy te dönsd el hogy mi a jogos leszúrás eggyáltalán hogy mersz te valakit is leszólni, hát ki vagy te.Ennél hogy fogalmazzon jobban szerintem te vagy a hülye ha nem érted, attol hogy te valamit nem értessz az nem azt jelenti hogy a másik a béna.Senkinek nincs joga elitélni a másikat, ti is kerülhettek még ilyen helyzetbe mint mi, kivánom minden rosszindulatu hülye picsának hogy csak egyszer érezzétek milyen elvetetni ugy egy gyereket hogy nincs más választásod.Annyit azért hadd kérdezek hogy akartok jó anyák lenni ha ennyi együtt érzés sincs bennetek?
Hát le is pontozunk te kedves kis hormontúltengéses 31 hetes kismama, aki a szerencsések közé tartozik. Ne ítélj, hogy ne ítéltess, ennyire egyszerû.
Mennyi elmebeteg ennél a kérdésnél:D

Már tavaly augusztus óta nem védekezünk semmivel mert szeretnénk kisbabát, de sajnos még eddig nem lettem állapotos. Miért nem esek teherbe?

Én egy 21éves lány vagyok! 3éve élek a párommal és idén decemberben összefogunk házasodni. A gondom a következ?: már tavaly augusztus óta nem védekezünk semmivel mert szeretnénk kisbabát, de sajnos még eddig nem lettem állapotos. Voltam orvosnál és kinevetett hogy ilyen fiatalon mi bajom lehetne! Ráksz?résen is rendszeresen megjelenek és minden ok! A párom 10évvel id?sebb t?lem és már el?z? kapcsolatából van egy kislánya tehát képes a nemzésre. Mi lehet a baj? Talán nagyon is akarom és azért nem sikerül?

Legjobb válasz: Mivel már több mint egy éve próbálkoztok, én felkeresnék egy másik orvost! Tényleg fiatal vagy, de ez nem zárja ki sajnos, hogy mégis legyen egy apróság, amit lehet, pikkpakk ki lehet kezelni! Egyébként tényleg gát lehet, hogy nagyon akarod, de hát ha már elszánta magát az ember, hogy lehet nem akarni!!?? Ismerem a problémádat, mi is tavaly augusztusban vágtunk neki. Nekem sajna nem sokkal rá volt ciszta miatt mûtétem, de idén augusztusban sikerült!!! A ciklusod rendben van? értem ezalatt, hogy rendszeres, nem foltozgatsz elõtte, stb? A rákszûrés ilyenkor kevés, szerintem egy hormonvizsgálat kéne... Nem tudom miért néhány doki nehezen ír erre beutalót, pedig lehet, hogy elég a gond megoldására... Ne hagyd magad, egy orvos nem nevethet ki! Menj másikhoz! és bízz magatokban, hogy nektek hamarosan sikerülni fog!!!

Mivel már több mint egy éve próbálkoztok, én felkeresnék egy másik orvost! Tényleg fiatal vagy, de ez nem zárja ki sajnos, hogy mégis legyen egy apróság, amit lehet, pikkpakk ki lehet kezelni! Egyébként tényleg gát lehet, hogy nagyon akarod, de hát ha már elszánta magát az ember, hogy lehet nem akarni!!?? Ismerem a problémádat, mi is tavaly augusztusban vágtunk neki. Nekem sajna nem sokkal rá volt ciszta miatt mûtétem, de idén augusztusban sikerült!!! A ciklusod rendben van? értem ezalatt, hogy rendszeres, nem foltozgatsz elõtte, stb? A rákszûrés ilyenkor kevés, szerintem egy hormonvizsgálat kéne... Nem tudom miért néhány doki nehezen ír erre beutalót, pedig lehet, hogy elég a gond megoldására... Ne hagyd magad, egy orvos nem nevethet ki! Menj másikhoz! és bízz magatokban, hogy nektek hamarosan sikerülni fog!!!
hello. Én nekem is clostibegy nevü peteérést elösegitõ gyogyszert adta a doki és tuti volt.Hiszem, hogy neked is segitene.Drukkolok......21hetes kismama.
Az LH szinttõl lehet pozitív az LH teszt...magyarul peteérésed van, de az nem jelenti azt hogy meg is reped a tüszõ, tehát dokihoz menjél, hogy megnyugtasson.
Szia.Nekem is napra pontos volt a mensim, 28napos.De 3éve próbálkoztunk, de semmi, voltam dokinál, kiderült pcos vagyok, kaptam rá gyógyszert.Aztán clostit, és az elsõ hónap után sikerült a baba :) Érdemes másik orvoshoz menned, a vérkép is már sok mindent elárul. Minden jót, mielõbbi babázást kívánok :) 35hetes kismama
Szia. Nagyon megértelek mert én is nagyon nehezen estem teherbe.Nagyon sokáig találgatták mi is lehet mert határozott problémára nem találtak.Orvosrol-orvosra jártam hiába.Az utolso nekifutásra sikerült egy normális dokit találni és ö mindjárt a peteérést nézte.Persze nem volt. már évek ota ezért nem estem teherbe.Én csak javasolni akarom, hogy keress egy lelkiismeretes nögyogyászt és kérd meg csináljon egy peteérés vizsgálatot.Megéri hidd el.Nekem már az elsö honapban hatott.Sok sikert.
Szia !Mi az elsõ babára 9 hónapot, a másodikra 6 hónapot vártunk.Mind kettõ akkor jött össze , amikor lemondtam róla.A doki kiírt valami peteérést segítõ gyógyszert, de mielõtt szednem kellett volna nem jött meg a mensim.Már ott volt a pici fiam.Ha nagyon ott forognak a gondolataid, tuti nehezebben lesz baba.Tudom nehéz ilyenkor másra gondolni mert én is megint ebben benne vagyok.3 hónapja próbálkozunk a harmadik babyvel.
A peteérés nem függ össze a mensivel. Akkor is mindig menstruálsz, ha nincs pé-d. Még a 28 napos ciklus sem garancia, mert az is lehet pé nélküli, de ezt nagyon könnyen kiderítheted. Pl a hõmérõzés vagy vegyél ovulációs tesztet. Ehhez még doki sem kell.
A kérdező hozzászólása: Szia! Sajna még nem volt 'idõm'!! A melohelyen hajtás van, amikor meg mentem szabin volt. Egyébként kaptam egy jó orvos telefon számát csakhát magán igy megteheti hogy csakúgy szabit ir ki magának!!de fogok szólni a fejleményekrõl!!! Köszönöm!!!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Mi is ezzel a gonddal küszködtünk.Kb.2évig nem estem teherbe.Persze ezidõ alatt másik dokinál is voltam + a férjemet is megvizsgálták.Mindenki azt mondta semmi gond.A dolgok úgy alakultak, hogy a munkahelyemet otthagytam és 1 hónap múlva teherbe estem.A sok stressz nem tesz jót.Azóta a mi gyöngyszemünk 14 és 1/2 hónapos.KITARTÁS.SIKERÜLNI FOG!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is! Hát már õszintén remélem hogy sikerül mert nem nagyon tudok már másra gondolni!:(
Na mi zujs? Voltál dokinál? Bocsi, de kiváncsi vogyok nagyon:)
A kérdező hozzászólása: Nem hajtom túl magam!!:) IWIW-en vagy? Jó lenne kicsit megismerni!!!:)
Remélem is, hogy szólsz.De szerintem nem kellene hajtanod mert az nem tesz jót senkinek.Vigyázz magadra!
elõször menj el szerintem nõdokihoz, õ kezd neki a kivizsgálásoknak. A hormonvizsgálat semmi más, mint egy vérvétel. elég soká van eredménye, de a doki kiolvassa belõle, ha van valami. A peteérést is tudják így vizsgálni, mert ha volt peteérés és tüszõrepedésed is rendesen, akkor úgy változik a hormonok aránya. Már nem emlékszem hogyan, de végül is ezt a dokid tudja! ill uh-n is lehet követni! Ha a nõdoki nem talál semmit, akkor elvileg õ az aki beutal az endokrinológushoz(azt hiszem, így hívják). Így a hormonos vizsgálathoz párod még nem kell. De én azt hiszem, ti is kérhettek vizsgálatot, ami a párodra vonatkozik, de ebben nem vagyok jártas...
A kérdező hozzászólása: Akkor talán egy jó nagy kivizsgálás kellene?KÖszönöm a válaszokat!
bocs az elözö vagyok. Nem andrologushoz, hanem endokrinologushoz
én 23 éves vagyok, mi is tavaly augusztus óta probálkozunk. Nekem volt hormonvizsgálat, petevezeték átjárhatosági vizsgálat, a páromnál sperma vizsgálat. Mind a kettönk egészséges, semmi baj nincs. Mégsincs baba. Valahogy elkeveredtem egy andrologushoz és kiderült hogy magas a TSH-m. Szoval, csak anyit akartam, hogy nögyogyászatilag minden oké, de ez a TSH bibi volt eddig. Talán most sikerül. Fel a fejjel.
új orvos, most!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, meg fogom fogadni a tanácsaitokat!
A kérdező hozzászólása: Lehet hülyeséget kérdezek! Ha nincs peteérésem, akkor miért vagy mitõl menstruálok? Egyébként köszönön a választ!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Igen a ciklusom mindig rendben van.Szinte napra (28nap) pontosan menstruálok. Szerintem ahogy javasoltátok elfogok menni egy hormonvizsgálatra, egyébként ott mit csinálnak?a páromnak is jönnie kell?
Menj másik dokihoz, valószínûleg benned van a "hiba", de lehet, hogy csak a "nagyon akarás" gátolja meg a babót.
Helloka Igen vagyok az IWIW-en.Mint FAZEKAS MERCÉDESZ FONY.És te?

A barátommal 4 éve vagyunk együtt és szeretnénk babát! Tavaly nyáron hagytam abba a gyógyszer szedését és ebben a hónapban pont a legfontosabb napon nem voltunk együtt, de előtte és utána igen szerintetek így is teherbe eshetek?

Legjobb válasz: Hát attól függ hány nap. A hímivarsejtek 2-3 napig életképesek! Biztos sokan fogják írni,hogy akár 5 napig is, de nekem a dokim mondta,hogy az nagyon ritka. Kb. 100 ezerbõl egy! De még peteérés után 1-2 nap is jó lehet!

Hát attól függ hány nap. A hímivarsejtek 2-3 napig életképesek! Biztos sokan fogják írni, hogy akár 5 napig is, de nekem a dokim mondta, hogy az nagyon ritka. Kb. 100 ezerbõl egy! De még peteérés után 1-2 nap is jó lehet!
A kérdező hozzászólása: Úgy volt pontosan, hogy 10-én volt az ovuláció és együtt voltunk 8-án és 11-én. :S

Tisztelt Főorvos Úr! Tavaly áprilisban volt egy vetélésem, kb. egy hónap múlva meg egy petevezeték átfúvásom, mert alhasi problémáim voltak már hosszú idő óta. Szeretnénk a férjemel harmadik babát is, de sajnos azóta hiába próbálkozunk nem esek teherbe. A

Tisztelt Főorvos Úr! Tavaly áprilisban volt egy vetélésem, kb. egy hónap múlva meg egy petevezeték átfúvásom, mert alhasi problémáim voltak már hosszú idő óta. Szeretnénk a férjemel harmadik babát is, de sajnos azóta hiába próbálkozunk nem esek teherbe. A menstruációm rendszertelen, általában 30 és 40 naponként menstruálok. Segítségét előre is köszönöm. Tisztelettel Bibi

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Kérem részletesebben írja le, hogy miben kéri a segítségemet. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Kérem részletesebben írja le, hogy miben kéri a segítségemet. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos Úr! Tavaly áprilisban volt egy vetélésem, kb. egy hónap múlva meg egy petevezeték átfúvásom, mert alhasi problémáim voltak már hosszú idő óta. Szeretnénk a férjemel harmadik babát is, de sajnos azóta hiába próbálkozunk nem esek teherbe. A

Tisztelt Főorvos Úr! Tavaly áprilisban volt egy vetélésem, kb. egy hónap múlva meg egy petevezeték átfúvásom, mert alhasi problémáim voltak már hosszú idő óta. Szeretnénk a férjemel harmadik babát is, de sajnos azóta hiába próbálkozunk nem esek teherbe. A menstruációm rendszertelen, általában 30 és 40 naponként menstruálok. Segítségét előre is köszönöm. Tisztelettel Bibi

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Kérem részletesebben írja le, hogy miben kéri a segítségemet. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Kérem részletesebben írja le, hogy miben kéri a segítségemet. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán
Mi volt a 11 nap munkanélküli elõtt? Lényeges kérdés!
Szerintem csak gyest. Akkor kaphatnál gyedet, ha meglenne a 365 nap a szülést megelõzõ 2 éven belül (vagyis a 11 napon kívül még kell 354), és biztosított vagy szüléskor (vagy igénylés elõtt vissza tudsz menni álláskeresésire.) Mivel álláskeresési csak 3 hónapra jár, így elsõ blikkre, ennyi adat alapján a gyesre szavazok.
A kérdező hozzászólása: a szulest megelozoen kell a 365nap?nem a teherbe esestol? Mert a teherbe esesemig meg van csak nem folyamatos hanem ket munka helyrol ez baj?
Nem baj, ha van megszakítás. Viszont ha kihasználod most az álláskeresésit teljesen, akkor munkaviszony nélkül nincs esély gyedre, még tgyásra is csak neccesen. Ha meglesz szülésig a 365 nap (teherbeeséstõl nem is lehetne meg, tekintettel arra, hogy a terhesség csak durván 280 nap), akkor szüntesd meg az álláskeresésit, és csak a szülés elõtt kérd újra. Akkor lehet sakkozni, hogy járjanak az ellátások.
Úgy, úgy! Ha most megszünteted az álláskeresési járadékot, és csak a tgyás elöttre kéred, akkor valszeg fogsz kapni gyedet, mert az utóbbi 2 évben meglesz az egyévnyi munkaviszonyod. Szóval a kiírt idõpont elõtt 28 nappal már kérheted a tgyást, ettõl asz idõponttól visszafelé kell kiszámolni, h meddig elég az álláskeresési járadékod. Ha rendesek a munkaügyi központban, akkor segítenek neked. :-)

Tegnap voltam dokinál, mert tavaly október óta nem esek teherbe. Akkor azt mondta minden rendben van egészséges vagyok, de holnap kell mennem hüvelyi ultrahangra. Az miért kell? mit lát? Fáj?

Legjobb válasz: Szia! Egyáltalán nem fáj! Vékonyabb az ultrahangfej, mint a párod... és óvszert és sikosítót is használnak, csak lazulj el, lélegezz mélyeket. Csak pár centire teszik be, nem is mélyen! Amit láthat: van-e érõ tüszõ, milyen vastag a nyálkahártya, esetleges cisztákat, daganatokat, méh és petevezeték elváltozásokat...sokmindent. Hasznos és egyáltalán nem fájdalmas. Csak lazíts! (Én lassan már hetente járok! :))

Szia! Egyáltalán nem fáj! Vékonyabb az ultrahangfej, mint a párod... és óvszert és sikosítót is használnak, csak lazulj el, lélegezz mélyeket. Csak pár centire teszik be, nem is mélyen! Amit láthat: van-e érõ tüszõ, milyen vastag a nyálkahártya, esetleges cisztákat, daganatokat, méh és petevezeték elváltozásokat...sokmindent. Hasznos és egyáltalán nem fájdalmas. Csak lazíts! (Én lassan már hetente járok! :) )
Szia! Én is most voltam dokinál, mondta minden rendben, de azért elküldött hüvelyi ultrahangra, ahol kiderült, sok visszamaradt tüszõ tanyázik a petefészkemen, ami ugye nem jó, mert valószínûleg nincs peteérésem.Ezért most hormonvizsgálat, és a héten derül ki, hogy elég a gyógyszeres kezelés, vagy mûteni is kell.?Remélem nem lesz erre szükség!Nekem a rendszertelen menszesz miatt kellett a kivizsgálás.A hüvelyi ultrahang, pedig egyáltalán nem fáj, ezen ne izgulj!Minden jót neked!
A kérdező hozzászólása: Nekem szerencsére mindig 28-29 naposak a ciklusaim, egyedül most jött meg öt nappal késõbb. De mivel október óta nem estem teherbe így megvizsgált azt mondta minden ok, de holnap hüvelyi ultrahang, majd labor, hormonvizsgálat, spermavizsgálat.

Tavaly októberben hagytam abba a gyógyszert. De sajnos azóta se sikerült teherbe esnem. Ha elmegyek dokihoz, milyen vizsgálatokat csinál? Mivel kell kezdeni, hogy baba legyen?

májusban voltam dokinál, akkor azt mondta minden rendben.De akkor csak ráksz?rés meg rendes vizsgálatot csinált.A mensim azóta is rendesen megjön, nem tudom mi lehet a baj.

Legjobb válasz: Kezdjétek azzal, hogy a párodat viszed el kivizsgálásra... egyszerûbb, olcsóbb és nagyon sokszor ott a baj :-((

Kezdjétek azzal, hogy a párodat viszed el kivizsgálásra... egyszerûbb, olcsóbb és nagyon sokszor ott a baj :-((

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!