Találatok a következő kifejezésre: Tavaly szeptemberben Egyik (16 db)

Szeptemberben 1-2 hónapot???
A kérdező hozzászólása: Igen, szeptember volt, amikor összejöttek, és nem tudom, hogy vagy 1 hónapig voltak együtt, vagy tovább jártak
Mit foglalkozol azzal hogy mi volt elõtted. Most veled van és ez a lényeg.

41 éves vagyok! Babát szeretnék a párommal, van egy 7 éves fiunk hely hiány miatt nem tudtunk vállalni hamaráb, tavaly szeptemberben volt egy spontán vetelélésem, van még esélyem teherbe esni nem egésszéges életett élünk komoly válaszokat várok?

Legjobb válasz: Mi az hogy nem egészséges életet élünk? vagy rosszul olvastam? Esély mindig van. A két fiam után szerettünk volna egy harmadikat, de nehezen jött össze, egy spontán vetélés után évekig nem estem teherbe, talán lelkiek miatt, így én is 40 elmúltam, mire megfogant a lányunk, számunkra igazi csoda volt. Azt tudnod kell, hogy 40 körül már gyakoribb lehet a spontán vetélés, nõ a fejlõdési rendellenességek, különösen a Down kór kockázata, de azért lehet egészséges gyermeket szülni. Amit tehetsz, az leginkább az, hogy te egészséges legyél, és minél jobb fizikai állapotban legyen a szervezeted. Tehát egészséges táplálkozás, vitaminok, mozgás káros szenvedélyek kerülése, és akkor jöhet a babaprojekt. Én elmentem minden szûrõvizsgálatra, még amniocentézisre is, így nyugodtabban voltam, hogy egészséges babám születik, és kíméltem magam-meg a környezetem is. Mindent megtettünk a baba érdekében. Kívánom neked is, hogy sikerüljön!

Mi az hogy nem egészséges életet élünk? vagy rosszul olvastam? Esély mindig van. A két fiam után szerettünk volna egy harmadikat, de nehezen jött össze, egy spontán vetélés után évekig nem estem teherbe, talán lelkiek miatt, így én is 40 elmúltam, mire megfogant a lányunk, számunkra igazi csoda volt. Azt tudnod kell, hogy 40 körül már gyakoribb lehet a spontán vetélés, nõ a fejlõdési rendellenességek, különösen a Down kór kockázata, de azért lehet egészséges gyermeket szülni. Amit tehetsz, az leginkább az, hogy te egészséges legyél, és minél jobb fizikai állapotban legyen a szervezeted. Tehát egészséges táplálkozás, vitaminok, mozgás káros szenvedélyek kerülése, és akkor jöhet a babaprojekt. Én elmentem minden szûrõvizsgálatra, még amniocentézisre is, így nyugodtabban voltam, hogy egészséges babám születik, és kíméltem magam-meg a környezetem is. Mindent megtettünk a baba érdekében. Kívánom neked is, hogy sikerüljön!
Én nekem a 2. baba elõtt volt egy vetélésem ami mûszeres befejezéssel ért véget és utána 1 hónapra rá terhes lettem. A kislányom azóta 10 hónapos múlt és makk egészséges. Most a 3. babánkat várom és 20 hetes terhes vagyok, 39 éves. Miért ne eshetnél teherbe? Habár nem tudom mit értesz azon, hogy nem éltek egészséges életet?
A kérdező hozzászólása: bocsánat el írtam, egésszéges életett élek, nem dohányzom nem kávézom nem fogyasztok alkoholt, :-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ remêlem hamar teherbe esek! :-)
2. vagyok. Szerintem nem lesz gond. Ugyanúgy teherbe eshetsz majd. Szurkolok.
Ne hallgass azokra, akik szerint túlkoros vagy! Nem vagy az!!! Mielõbbi teherbeesést, jó egészséget, sok boldogságot kívánok!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm hogy ilyen aranyosak vagytok! :-)

Tavaly szeptemberben dolgoztam egy napot diákmunka keretein belül (az évben többet nem), ezt hogyan kell jelentenem a NAV felé? Illetve honnan tudom meg, hogy mennyit kerestem stb. hogy néz ki egy ilyen adóbevallás?

Legjobb válasz: -Foglakoztatótól kellett igazolást kapnod jövedelemrõl, levont adókról. NAV ügyfélszolgálaton kérsz szja bevallást, igazolás alapján könnyû kitölteni. -Ha nem kaptál igazolást kérdezd meg munkaadót. -Ha feketén voltál, nincs sok teendõ... - Esetleg lehettél alkalmi munkavállaló, de akkor is kaptál vmi papírt. Ha egy napra minimálbér arányos részénél kevesebbet kaptál, nem kell bevallás emiatt.

-Foglakoztatótól kellett igazolást kapnod jövedelemrõl, levont adókról. NAV ügyfélszolgálaton kérsz szja bevallást, igazolás alapján könnyû kitölteni. -Ha nem kaptál igazolást kérdezd meg munkaadót. -Ha feketén voltál, nincs sok teendõ... - Esetleg lehettél alkalmi munkavállaló, de akkor is kaptál vmi papírt. Ha egy napra minimálbér arányos részénél kevesebbet kaptál, nem kell bevallás emiatt.


Több, mint egy évvel ezelõtt (tavaly szeptember) elkaptak érvényes bérlet nélkül Budapesten az 1-es vilin. Vettek fel jegyzõkönyvet. Nem fizettem be, most meg kaptam egy ajánlott levelet 32 500 ft fizetési felszólítással. Mit tehetek szerintetek?

Sajnos nem voltam itthon mikor jött a levél így édesanyám vette át, õ írta alá a postásnak.

Legjobb válasz: 2 lehetõséged van: a, befizeted, és érvényes bérlet birtokában többé nem lesz ilyen gondod b, nem fizeted be. Ennek kis hátránya hogy akkor tovább fog halmozódni a büntetés, és akkor nem ajánlott levél lesz a postaládában, hanem egy behajtó. Más lehetõséged nem nagyon van.

2 lehetõséged van: a, befizeted, és érvényes bérlet birtokában többé nem lesz ilyen gondod b, nem fizeted be. Ennek kis hátránya hogy akkor tovább fog halmozódni a büntetés, és akkor nem ajánlott levél lesz a postaládában, hanem egy behajtó. Más lehetõséged nem nagyon van.
Ha elmúltál 18 éves és nincsen semmid akkor rendõrségi ügy lesz belõle majd szépen leültetnek. Egy nap=5000 ft. Tehát az addigra feldagadt összeget kell majd leülnöd, ami lesz kb. 200-300 ezer ft. Számolgass csak, hogy az hány nap. Ennyit érsz el a kis , , Szabadság harc"-oddal.
Nem csatlakozom, mert nincs igazad :) Kötöttél egy szerzõdést velük, de a rád esõ részt nem tartottad be. Mintha fizetés nélkül elvinnél a közértbõl valamit vagy kisétálnál pl a fodrásztól. A tartozás a tied, azt nem terhelhetik másra. Elõbb vagy utóbb behajtják kamatostul, kár húzni az idõt, de te tudod. Az elévülést meg megszakítja egy levél vagy telefon. Akkor is, ha nem veszed át. Hiszen akkor senki nem venne át semmit és mindenki megúszna mindent.
A kérdező hozzászólása: csatlakozhatsz a harcomhoz:D egyébként igen én is 1 évet találtam csak tudod ezek az internetes források nem mindig a legmegbízhatóbbak ezért kérdeztem rá. még annyi kérdésem lenne, hogy a szüleimre akkor is ráterhelhetik-e a behajtást, ha én már elmúltam 18?
Csak gugliztam egyet, de az elévülés ezek alapján 1 év. A metrón-HÉVen volt 5, de már ott sem. De tényleg nem értek hozzá, nézz utána, te Nagy Szabadságharcos :)
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm a választ.
Az elévülés 5 év, ami írásbeli felszólítás esetén (mint az ajánlott levél) újraindul. Ha neked nincs semmid, akkor azon személy(ek)tõl tudják a (jogos) tartozást behajtani akik eltartanak, jelen esetben a szüleid. Ha el akarod kerülni a "jogi baszakodást", akkor fizesd be a büntetést, mert kevesebb nem lesz. És láthatod hogy egy év alatt a háromszorosára dagadt a büntetés. Remélem jövõ karácsonyra nem egy >100000 forintos csekket akarsz a postástól. (személyes megjegyzés: ha akkora paraszt vagy hogy még ezek után is neked áll fejjebb és meg akarod úszni ingyen akkor jobban tennéd ha megfognád a villanypásztort, eggyel kevesebb...)
A kérdező hozzászólása: akinek nem inge...:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a teljes mértékben haszontalan válaszokat. Az érdekelne, hogy mikor évül el, 1 év alatt ez nem történt-e meg. Az ajánlott levél átvétele esetleg törli-e az elévülést. Kb. mennyi idõ mire magasabb szintre kerülhet az ügy? Az alatt elévlülhet-e újra? Kérhetem-e hogy mutassák be a jegyzõkönyvet ami alapján megbüntettek, stb. opciók. Diák vagyok, a nevemen 1 darab kõ nincsen, pénzem se nagyon úgyhogy behajtani nem tudnak rajtam semmit, csak a jogi baszakodást akarom elkerülni. További szolgalelkû kispolgárok kioktatását nem kérem. Köszi
Az érdekelne, hogy akkor mit gondoltál, több mint egy évvel ezelõtt, amikor nem fizetted be a büntetést...
Költözz el és csináltass új személyazonosságot. Bár az több pénzbe kerül, mint a 32 500 forintos csekk...
Mit tehetsz? Fizetsz... "Sajnos nem voltam itthon mikor jött a levél" Miért, akkor mi lett volna, ha te vagy otthon? :) Kötöttél egy szerzõdést, amit megszegtél. Nem tudod megúszni a fizetési kötelezettséged, csak elodázni... De annak ára van. Az elévülésben bízhatsz csak, de az csak akkor játszik, ha elbénázzák a határidõket. Nézd meg, hogy mennyi alatt évül el a dolog és hasonlítsd össze a dátumokkal. De szerintem erre vigyáznak.
Azt, amit eddig. Befizetheted, vagy megvárhatod, amíg a következõ szintre lép az ügy (letiltják a fizetésedbõl, esetleg kiküldik a végrehajtót). Kevesebb már nem lesz, akármit csinálsz.
Befizetheted, még mielõtt fizetési meghagyásos papír, majd végrehajtási lap jön.
Nem ültethetik le, nincs adósok börtöne. Sima polgárjogi szerzõdést szegett meg, ezért pótdíj fizetésére kötelezhetõ. Ha nem fizet, behajtják. Ha nincs mibõl, akkor majd akkor, ha lesz.

Tavaly szeptemberben házasodtunk. Egyik napról a másikra egyre rosszabb a kapcsolatunk. A válást fontolgatom. Mit tegyek?

Babát várok julius 15-re. Nincs munkaviszonyom . Mennyi gyerektartást itélnek meg? Így , hogy nincs munkaviszonyom amit szeptember óta lakáshitelt fizettünk annak fellét követelhetem tölle?? Segítsetek kérlek!21 hetes kétségbeesett kismama.

Legjobb válasz: Juuj....én is július 15 én születtem....sok sikert a babához,sajna a kérdésedre nem tudok értékelhetõ választ adni.Végig tudnád csinálni egyedül???

Juuj....én is július 15 én születtem....sok sikert a babához, sajna a kérdésedre nem tudok értékelhetõ választ adni.Végig tudnád csinálni egyedül???
Szia!! Én is hasonló helyzetben voltam, illetve vagyok. Nem könnyû dolog egyedül végigcsinálni egy terhességet, és akkor még csak utána jön a neheze. Ha elválsz, természetesen jár majd a gyerektartás, a fizetésének max. 20%-át szokták megítélni. Mivel te csak GYES-re és családi pótlékra leszel jogosult, így szerintem a maximális gyerektartás fogják neked megállapítani. Ha gondolod, írj privit, együtt mindjárt okosabbak leszünk, én hasonló cipõben járok. Igaz, mi nem voltunk házasok, csak majdnem, én is egyedülállóként szültem és nekem sem volt könnyû kimondani hogy vége, de elkerülhetetlen volt, fõleg a baba érdekében. És nem bántam meg a döntésemet. Te ismered a legjobban a helyzetet, ha úgy látod, hogy ez így nem mehet tovább, tedd meg a szükséges lépéseket. És mondom, írj privit ha akarsz beszélgetni!
Azért nem az anyukának kell "engedni" azt, hogy a gyerek nálatok legyen... Amennyiben az apa tud olyan körülméyneket biztosítani, amilyet az anya nem, akkor akár a gyermekelhelyezés megváltoztatása miatt is lehetne pert indítani, ha szerencsétek van, még akár meg is kaphatjátok a gyereket... Esetleg a gyerkõc anyjával megegyezni úgy, hogy ti nem kéritek a gyerektartást, azaz õ "élheti az életét", cserébe láthatja a lurkót. Azaz õ "sokkal jobban jár anyagilag"
Szia! Az en javaslatom is az hogy valamien uton, neked kellene a sarkadra allni , a volt feleseggel szemben, mert a ferjed igen joszivu rendes ember, ahogy irtad.Valami feltetelt szabni , ha neki ennyi penz jar minden honapba , akkor mert van a masik gyerek mindeg , tobbet nallatok.Lehet hogy ez egy kicsit durva , de megis a te gyereked fog hamarosan megszuletni. Udv:)
A kérdező hozzászólása: Sajnos az anyukája nem engedi , hogy magunkhoz vegyük mert akkor nem kapná az igen magas gyermektartást. Én is azt szeretném , mivel nagyon szeretem a gyerköcöt. üdv.
Nézd a kapcsolat jó oldalát. Te már alkkor is tudtál a másik gyerkõcrõl mikor összekerültetek. És ami a fõ: ha arról a gyerekrõl ilyen odaadóan gondoskodik, akkor a ti közös babátoknak is megad majd mindent! Nekem egy kicsit extrém megoldás jutott eszembe: miért nem veszitek magatokhoz a kicsit? Azt írod, amúgy is sokat van nálatok. Így megspórolhatnátok a gyerektartást. Nektek járna a családipótlék õ utána is. És a picúrodnak lenne játszótársa ha kicsit nagyobb lesz.
A kérdező hozzászólása: Itt a legnagyobb gond , hogy van egy másik kapcsolatból származó gyermeke a férjemnek.4 éves.Közös felügyelet alatt van , de viszont nállunk van röbbet 14 napból 5 van megállapítva ennek ellenére lgalább 8-at itt van. Nem is ez a gond hanem , hogy erre fizetünk havi 21500tf gyeremektartást. Amibe a férjem egyezett bele. Juniusig visszamenõleg is kell fizetni. Így tehát juniusig havi 53000ft a gyermektartás havi összege. Ez mellett szinte mi tartjuk el a gyermeket. Én nem lettem megkérdezve arrol , hogy nekem ez igy jó -e. Pedig szerintem , ha együtt élünk akkor ez rám is tartozik valamilyen szinten. Havi 90 ezer forint ami a bejelentett jövedelme a férjemnek. Egyéni válalkozó.Julusban születik a baba és félek , hogy nem tudunk neki megvenni semmit , mivel havonta 72000tf lakáshitelt fizetünk és 53000tf gyermektartást. Ez így nem fog menni. Félek!!! Köszönöm az eddigi válaszokat. Üdv.
Igazából egy nagyon fontos dolgot nem mondtál: Arról beszéltél, hogy nincs munkád, arról is beszéltél, hogy van egy lakáshiteled, azonban arról nem beszéltél - bármennyire is "indiszkrét", jelen helyzetben perdöntõ -, hogy milyen az anyagi helyzeted. Amennyiben van megtakarításod, számíthat a saját háztartásod bevételre, akkor kicsit egyszerûbb a döntés. A lényeg a lényegben: A gyerektartás mértékét a bíróság megállapítja a férfi jövedelmének százalékában, de egy minimális havi összegben. Ez a férjed jövedelmének egy gyerek esetén általában 15-25%-a. Tehát ha a férjed 100e Ft-ot visz haza ebbõl kb. 15-25e Ft-ot ítél meg a bíróság. Amúgy a bére max. 50%-ig terhelhetõ, de ehhez extrém eset szükséges egy gyerek esetén, a rossz anyagi helyzet pedig nem az. (Fogyatékkal élõ gyerek, súlyos baleset, tartós ápolás, stb.) Tehát a gyerektartás arra sem biztos, hogy elég lesz, hogy pelenkát vegyél, nemhogy felneveld. A ház kérdése: Van egy hitellel terhelt ingatlanotok, közös tulajdonban. Amennyiben váltok, és kéritek a vagyonközösség megszüntetését is, akkor az ingatlannal kapcsolatosan vagy egyezség születik, vagy pedig a bíróság kényszerértékesíteni fogja. A szeptember óta közösen fizetett lakáshitel felét nem tudom, hogy miért követelhetnél. Elvégre azt írtad, hogy munkanélküli vagy, így jó eséllyel még talán a férjedurad tudná bizonyítani, hogy azt a lakáshitelt õ fizette... (Persze ez házassági vagyonközösség esetén irreleváns most) A vagyonközösség alatt közösen élveztétek hasznait és vállaltátok terheit az életnek. Vagyis ha a vagyonközösség megszûnik, akkor valamelyik fél nyilatkozata, a bank és a bíróság jóváhagyása esetén a lakáshitel átvállalható, az önrész felének kifizetésével a tulajdonjog megszerezhetõ. (Tehát ha anno befizettetek 2 M Ft-ot a lakásra és vettetek fel 8 M Ft-os hitelt havi 50e Ft-ra, akkor ha te kifizetsz a férjednek 1 M Ft-ot, és egyben átvállalod a hitelt (a bank jóváhagyása esetén), és ezt a férjed elfogadja, akkor a lakás tulajdonjogát megszerzed. De ugyanezt a férjed is felajánlhatja neked, tehát ha õ kifizeti a te részed, és átvállalja a hitelt, akkor õ szerezhet a te beleegyezéseddel tulajdonjogot. Ha nincs egyezség és kéritek a vagyonközösség megszüntetését, akkor a bíróság végrehajtásra adja az ingatlant, a végrehajtó a piaci áron (vagy alatta...) értékesíti, kifizeti a banki hitelt, majd a maradékot 50-50%-ban elosztja kettõtök között. Most nagy banki hitel esetén ott maradtok mindketten ingatlan nélkül a zsebetekben 1-2 M Ft-tal... Meggondalandó! Mindenképp tanácsos rendezni a kapcsolatotokat, amennyiebn erre lehetõség van. Annak biztos oka van, hogy az egyik napról a másikra rosszabb a helyzet. Sõt talán nem is egyik napról a másikra, hanem ott van valami elõzmény, aminek ez a következménye... Írtad, hogy néha még érzel valamit. Lobbantsd fel azt a parazsat, rendezzétek a saját és a közös gyermetek biztonságos jövõjének érdekében a helyzetet!
Adjál még egy esélyt+lehetõséget ennek a kapcsolatnak, házasságnak, fõleg a pici babó miatt is szerintem! 1 év házsság az elég kevés még. Próbáljatok elutazni 2-3 napra vhova, ott pihenni, és jól át beszélni mindent! Sok sikert+szorítok! :) ) Fel a fejjel!
Szerintem is jol megkellene ezt fontolnod!Gyerekkel egyedul. Bar ha leirnad az okat amiert valni akarsz , jobban tudnank segiteni! Udv:)
Azt õ tudja, hogy ezt fontolgatod? Ha tudná, lehet változtatna. Bár nem tudom pontosan mi a probléma.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom , hogy egyedül végig birnám-e csinálni, de abban jobban kételkedem , hogy vele végig birom csinálni! Talán még érzek iránta néha valamit. De félek , hogy a picim kárára megy ez az egész. Inkább akkor hamarabb legyen vége , minthogy csecsemõ korátol veszekedésben növekedjen.
Én egy könyvet tudok neked ajánlani. Én 3 hónapja házasodtam össze a férjemmel, és nászajándékba kaptuk ezt a könyvet. Már el is olvastam, és nagyon sok jó és hasznos tanács van benne. Ennek a könyvnek a szerzõi: Dr. Ed Wheat és Gloria Okes Perkins. A címe: Szerelemrõl minden házaspárnak! Remélem minden úgy alakul, hogy az a legjobb legyen neked és a babócádnak is! Gratulálok a babához!
Igényelj egy ideiglenest. Az addig jó lesz, amíg meg nem kapod az újat
Szerintem menj be a tanulmányira (már ha egyetemista vagy), és mondd el, hogy mi a gondod. Szerintem fognak rá valahonnan szerezni érvényesítõt, mivel a mostani az október végéig jó. Most újat kérni megint szerintem nem lenne értelme. Vagy amit elsõ mondd, kérj ideiglenest addig, amíg nem kaphatsz az igazolványra rendes érvényesítõt

Kaptam egy bordert tavaly szeptemberben, de mindent szét szed és tönkretesz a fél kert fel van ásva és szökik, nem ők a legokosabb kutyák?

Én azt olvastam mindenhol, hogy a border a legokosabb kutya, de ehelyett eddig jót még nem láttam tőle. Már vagy 4x elszökött, a szép kertünknek (jó persze kutya amúgy [email protected] és kipisili a füvet) annyi. Tele lyukakkal, már a szárító kötélre se lehet kint teregetni, mert leszedi a ruhákat. A múltkor az autó kárpitozását tépte szét. Lehet nagyon mellényúltunk és egy ostoba példányt fogtunk ki? Gondolkotunk apámmal, hogy veszünk egy másikat ezt meg eladjuk, hátha az normális lesz.

Legjobb válasz: gondoltad úgy születnek, hogy ismerik az alapvetõ parancsszavakat...? logika az van, látom, gratulálok! meg kéne nevelni a kutyát! ha veszel még egyet, ugyanilyen ostoba lesz. csak TI tehettek róla, hogy rombol, és szófogadatlan!

gondoltad úgy születnek, hogy ismerik az alapvetõ parancsszavakat...? logika az van, látom, gratulálok! meg kéne nevelni a kutyát! ha veszel még egyet, ugyanilyen ostoba lesz. csak TI tehettek róla, hogy rombol, és szófogadatlan!
és tényleg a legokosabb kutya annyi lenne a dolgod hogy jól lefárasztod fizikailag és szellemileg is. A kutyád tele van lehetõségekkel csak a te feladatod, dolgod ezeket kihozni belõle. Húú ha nekem lenne ilyen kutyám de örülnék neki.Szóval a megoldás a fárasztás fárasztás és szellemi elfoglaltság.
De, azt írják okosak. Meg azt is, hogy nagyon-nagyon sok foglalkozást igényelnek. És hogy csak az vegyen bordert, aki képes napi több órás intenzív foglalkozásra, amivel mind fizikailag, mind szellemileg lefárasztja a kutyát. Mert ez a fajta (sem) ül meg csendben a sarokban, amíg te úgy nem gondolod, hogy most éppen kutyázni akarsz. Ez utóbbi nektek kimaradt, vagy nem vettétek komolyan. Ha nem akarod, hogy fel legyen túrva a kert, akkor kezdj vele kutyaiskolába járni, agilityzni, futni, terelni stb. vagyis aktívan foglalkozni vele, ha már ilyen fajtát vettél. A border ugyanis ezzel jár.
Hát én a helyedbe egy kutyát se vennék. Ha neked nem lennének szülei és nem jártál volna iskolába tudnál írni olvasni? Szerintem nem. Akkor miért várod el a kutyától, hogy õ megcsinálja tanítás nélkül? Megveszel egy másik kutyát és az szerinted tanítás nélkül halgat rád? Leól, lefekszik, nem fog szétrágni semmi? Ébredj már fel. Neked kell megatnítanod, és a kutya nem egy olyan állat, amit le lehet cserélni, ha már meguntuk vagy nem kell. Vidd kutyasuliba vagy tanítsd meg te, ez nem megoldás.
Ahoz hogy okos és engedelmes legyen MEG KELL NEVELNI!! Nem csak azt várni hogy a sültgalamb a szádba repüljön!
Hahóóóó! Ezek a kutyák tele vannak energiával, napi két óra intenzív mozgás minimum kell szegénynek, talán a következetes nevelés se ártana! -.-
HIHIHI! Mennyien felháborodtak, mikor azt írtam, hogy a kutya pont annyira okos, amennyire a gazdája tanítja. Tudnék még példákat mutatni kezelhetetlen idegbeteg goldenekrõl is. Adjátok el a kutyát, semmi szükségetek rá!
http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t.. Igen, a border angyon okos, ha tanítva van. Szerinted akik ezt mondták azok nem tanítják a kutyákat? Ha be van tanítva, ami nagyon könyen megy... akkor nagyon könnyû vele az élet. Persze nap 2 óra min séta kell nekik.
ha drágán vettél papíros kutyát, akkor miért nem a tenyésztõnek teszed fel ezeket a kérdéseket? azt is neki vázold, hogy meg szeretnél válni tõle, joga van tudni, hogy mi történik az általa tenyésztett kutyával.
A border MUNKAkutya, ha nem adsz neki munkát, akkor talál magának. Sokan azt hiszik, ha kertes házban laknak, akkor a kutya elvan a kertben, hát ez hülyeség, mert akkor is napi szinten kell sétáltatni. Aztán játszani vele, labdázni, feladatokat adni neki. Ha erre nincs erõd vagy kedved vagy idõd, akkor neked nem ez a fajta való. Akkor add el papírostól ivartalanítva, hogy véletlenül se szaporító kezébe kerülhessen. Ha annyira kutyázni szeretnétek, akkor fogadjatok menhelyrõl egy idõsebb kutyát, amelyik nem igényel ennyi aktivitást, de vele is el kell menni sétálni, napi 1x. Bár õszintén szólva semmilyen kutyát nem ajánlanék nektek, mert éretlenek vagytok rá. A kutya olyan mint egy gyerek, ha már annyira akartál, akkor felelõsséget kell érte vállalni, foglalkozni vele, nem tudod kikapcsolni és bedobni a sarokba, mert te épp nem érsz rá.
sajna egy normális border pont ilyen ha éppen nincs dolga és nincs lefárasztva. Mindent de mindent szét szed és így foglalja el magát. Ismerõsöm bordere az erkélyrõl felmászott a tetõre macskát kergetni, kiborogatta a tápos vödröket, szétszedte a kanapét, felásta a kertet. Jelenleg napi 4-5 órát van intenzíven mozgatva, kutyasuli, logikai feladatok stb és most kezd normális lenni. Én már nem egyszer fejtettem ki, hogy nekem a border a rémálom fajtám, nekem egy ilyen kutya túl sok lenne... soha nem is vennék. Sajnos a bordert vásárlók nem gondolnak bele a kutya igényeibe ezért is van belõlük viszonylag sok a fajtamentésnél vagy menhelyeken... A border nem sima kutya, a border életforma.
Van két lakatlan sziget. Az egyikre kihajítják Leonardo da Vincit, a másikra meg egy baltaarcú köpködõs proligyereket. Szerinted melyik fog jobban unatkozni? Melyik fog töprengeni, hogy mivel foglalja el magát? Melyik fog elõbb kijutni a szigetrõl a kreativitása segítségével? És melyik fog csak lábat lógatni egész nap? Mégis mit gondoltál? Az intelligencia azzal jár, hogy igényei is vannak, sõt, gondolatai is, és nem hajlandó beleõrülni a tétlenségbe. Ha te lennél kirakva az udvarra mindennemû feladat nélkül, és heti 3 sétát leszámítva nem lenne semmi izgalom az életedben, nem hiszem, hogy jól éreznéd magad. Adjátok el egy hozzáértõnek, jobb lesz mindenkinek. Nem kell nektek kutya.
Hát ez nagyon hülye.. De úgy látszik, apád se tiszta. Plüsskutyát vegyél, az való neked.
attól mert valaki sokat foglalkozik a kutyájával még nem kutyab*zi, minden fajta és méretû kutyát kell naponta sétáltatni, de ha neked nem volt napi 1-2 órád arra hogy elvidd, akkor neked tényleg nem való kutya, NEVELNI kell õket másképp minden kutya buta lenne ha a gazdája nem tanítaná.. ha kisebb kutyád lesz azt is sétáltatni kell minden nap és tanítani meg nevelni másképp úgyan olyan lesz mint szegény border collie-d, jobb is ha eladod legalább másik gazdája azt tudja nyújtani neki amire egy kutyának szüksége van..
Ha jó helyrõl való a kutya, vegyétek fel a tenyésztõvel a kapcsolatot, valószínûleg visszavásárolja (szerintem mikor vettétek akkor a szerzõdésben is benne volt, hogy neki kell elõször szólni mielõtt eladnátok/odaadnátok másnak mert elõjoga a kutyát visszavenni, ha nem így jártok el, akkor még fel is jelenthet titeket amennyiben a kutya gazdát vált). A kutya akármilyen intelligens magától nem fog tanulni. Tanítani kell. Képzeld el mi lett volna Einsteinbõl, ha soha nem járhatott volna iskolába, soha nem látott volna egy könyvet sem és senki sem tanította meg írni-olvasni. Ha mindenáron kutyát szeretnétek (ami ezek szerint tényleg nem nektek való), akkor vegyetek magatokhoz, egy menhelyi kutyát, ami már lehiggadt, nem egy hebrencs 4-5hónapos kölyök, tudja az alapokat és elég neki az a heti 3-4séta amit ti nyújtani tudtok neki. Sokkal több örömötök lesz benne, még akkor is ha nem "papíros". A nevelésnek meg nézz utána, olvass sokat. Minden azon múlik!
Ostoba példány?? Tudod mit jelent az intelligencia? Nem, mi? Gondoltam... Pont annyira okos, hogy feltalálja magát, ha már ki van baszarintva egy kertbe és a kedves gazdik tojnak rá.. Drágám, te vagy az ostoba, ha még ennyire sem néztél utána a kutyatartásnak, és a fajtának, pedig arra van idõd, hogy leülj a gép mellé ilyen baromságokat írni... Pffff szerencsétlen kutya :/
Már régóta vártam egy ilyen kérdést. Látom jó sokan válaszoltak rá. Azt remélem sokan fogják elolvasni és ezek után csak akkor választják ezt a fajtát, ha ismerik és van idejük foglalkoztatni. Igen, a Border okos kutya, de épp ezért szüksége van feladatokra, elfoglaltságra. És, hogy a kérdésedre is válaszoljak: keress neki egy megfelelõ gazdát, aki ki tudja elégíteni az igényeit. És következõ kutyának -ha lesz, válassz valami idõsebb nyugodtabb kutyát. Bár ha nincs rá idõd és kedved, inkább ne vegyél semmilyet. Nevelés és foglalkozás híján bármilyen fajtát választasz, mindegyik rombolni fog.
Ja, és ha az eladásán gondolkodsz, vedd fel a kapcsolatot a tenyésztõjével. A visszavásárlás joga az övé, és esetleg segíthet a gazda keresésben.
Ha az intelligenciádhoz lenne kötve az állattartás, akkor neked még plüss kutyát sem adna senki! Ezeknek nem elég a heti séta, ahogy egyik kutyának sem! A természetben minden nap vándorolnak, ne várd el tõle, hogy a kertedben terelgesse a kerti törpéket! Sajnálni tudom azt a kutyát! Add el valakinek, míg nem késõ, mert nálad szörnyen rossz helye van!
Áhh neharagudj de ezt egyszerûen nem tudom szó nélkül hagyni. Te nagyon buta ember vagy és a Border tényleg a Legokosabb kutya nekem is az van de nem úgy született hanem tanítottam. Most 7 hónapos és már azt mondták a kutya suliba h letudná tenni az engedelmességi vizsgát és agilityzek, frizbizek vele plussz napi 3-4 óra séta és tanítás és érdekes nem ássa fel a kerted.Más örülne ha ilyen kutyája lenne te meg csak így "elpazarlod" a lehetõségeidet. Én 15 évet vártam erre a kutyára.
Szerintem neked nem való border kutya a sokkal jobb lesz neki hogyha eladod...milyen gazda vagy te??? okos a border igen de iszonyat energikus.. okos-okos de nem úgy születik nevelni kell és tanítani órákat sétálni vele frizbizni szerintem te se olvastál utána hogy milyen kutya -, -"" az ilyen idióta emberek miatt van ennyi kutya a menhelyen... gondolj csak bele hogy ilyenek miatt hány kutya szenved az utcán a menhelyek tele stb... ha megpróbálnád össze számolni szerintem több mint 1 millió lenne...
Hol vetted a kutyát? Kíváncsi vagyok milyen tenyésztõ ad el kutyát ilyen felelõtlenül.
tudod milyen kutya való neked? Egy plüsskutya más állatot még a közeledbe se mernék engedni. Ezt a kutyát LEGALÁBB napi 2x kéne vinni sétálni és mellette valami kis elfoglaltságot adni neki. Jobban jár az a blöki is ha egy felelõse teljesebb gazdit kap.
A kérdező hozzászólása: de akkor ne írják már mindenhová, hogy a legokosabb kutya, mert az ember erre már tényleg azt gondolja, persze akkkor jó kutya lesz meg minden. Kutyasuli nincs a környéken én meg nem értek hozzá, hogy kéne tanítani :O
interneten amúgy, ha rákeresel sok mindent kaphatsz, ha gyakorolsaz a kutyával minden nap menni fog...
"de akkor ne írják már mindenhová, hogy a legokosabb kutya, mert az ember erre már tényleg azt gondolja, persze akkkor jó kutya lesz meg minden. Kutyasuli nincs a környéken én meg nem értek hozzá, hogy kéne tanítani :O" Mint azt írtam, a border okos. Az viszont itt egyértelmûen kiderült, hogy nektek csak kerti dísznek kellett volna, és a tartására gyakorlatilag alkalmatlanok vagytok. Szerintem tedd meg azt a szívességet neki és magatoknak, hogy keresel neki egy megfelelõbb gazdát. Britt mentés linkje lent. Vagy erõltesd meg magad és nõjj fel hozzá. http://www.sos.dogmania.hu/
Igen a borber nagyon intelligens kutya, de MEG KELL NEVELNI! Mert az intelligenciáját másra fogja használni. Az általad gondolt okosság az nevelés és idomítás eredménye. Kutyaiskolába kell vinni és el kell kapni a grabancát, ha rosszat csinál. Meg kell neki tanítani, hogy mit lehet és mit nem. Sokat kell mozgatni, kivinni sétálni futtatni. Soha sem az állat a hibás, hanem a gazdája, mert az teszi ilyenné. A viselkedés tükrözi, hogy mennyi idõt fordított a gazdája a nevelésére, és ha ostobának tartod a kutyádat azzal magadat minõsíted. Következetes neveléssel, kutyaiskolával egy álomkutyát lehet a borderbõl nevelni. Milyen ivarú? Mert a szökdösés és a nem kívánt almok ellen célszerû a kutyát ivartalanítani (ha még nincs).
A kérdező hozzászólása: kan kutya, de még csak 7 hónapos, még nem is emeli a lábát, szerintem úgy kiskutyákat se tudott csinálni... szerintme inkább eladom és veszek helyette egy másik kutyát valami kisebbet.
inkább ne vegyél másikat se! Elõször jó lenne néhány könyvet vagy pár weboldalt átböngészned a kutya nevelésérõl és tanításáról
Semmilyen kutyát ne vegyél. Állítólag létezik a Földön jó néhány ember, akinek nincs kutyája, mégis jól elvannak. Nem mindenki alkalmas kutyatartásra.
A kérdező hozzászólása: Másnak is van kutyájaú úgy, hogy csak sétáltatja.. Ezzel a kutyával mi is járunk egy héten 3-4x sétálni. NEm kell mindnekinek kutyab*zinak lenni...
nem kell mindenkinek kutyab*zinak lenni. így van. nem kell mindenkinek kutyát tartani sem! ha egy ilyen aktív kutyára csak heti 3-4x jut idõ egy-egy sétára, akkor inkább ajándékozzátok el, és ne vegyetek helyette semmilyet!
Add el és vegyél helyette egy kertitörpét. Az nem szabja szét a ruhákat, nem fog lyukat ásni, nem fog megszökni, sõt, még sétáltatni se kell. Kész fõnyeremény. Nektek.
EZ fájt... Igen a legokosabb kutya, mert nagyon hamar megtanulja a parancsszavakat. És tudod? Neki hatalmas a mozgás igénye, amit heti 3-4sétával nem lehet levezetni. Ezért õ unatkozik és feltalálja magát. Lásd: szökik, ás, ruha leszedés. Szerintem sürgõsen ajándékozd el szegényt egy jó gazdihoz, és te ne vegyél kutyát, max plüsst.
Retardált vagy. És apád is.
A kérdező hozzászólása: hát nem fogom elajándékozni, mert mégiscsak papíros kutyáról van szó, elég sok pénzünkbe került... Annyira tehetõs nem vagyok, hogy 100.000 forintot csak úgy ajándékozgatok... utolsó elég retardált lehetsz te is, mivel általában mindenki magából indul ki...
Heti 3-4x sétáltatja valaki a kutyát? Gondolom az illetõ is csak 3-4x szarik egy héten. Kutya nem kötelezõ mindenkinek, a jelek szerint neked sem való, mert semmit nem tudsz a kutyatartásról A kutyák ÉLÕLÉNYEK, gondoskodni kell róluk, nem kerti dísznek valók. A Border Collie nagyon gyorsan tanul, de idõt kell rá szánni. Remélem, nem az utcára dobtad ki, hanem olyan gazdihoz került, aki tud is vele foglalkozni, hiszen napi 2 óra séta - reggel és délután, vagy este -, valamint még egy óra foglalkozás kell neki legalább, hogy elfáradjon, különben a fent említett problémákba ütközött. Nem a kutya volt hülye, Ti nem foglalkoztatok vele úgy, ahogy kell. Ha mindenáron akarsz kutyát - bár a jelek szerint nem való neked kutya - akkor javaslok egy plüsskutyát, azzal nem kell foglalkozni.

Beadtam egy helyre az önéletrajzom egy boltba. Tavaly szeptember óta munkanélkülin vagyok, azóta sajnos nem dolgozok. Mit mondjak erről?

Volt egy munkahelyem 3.5évig,utána tavaly nyáron 2 helyen is dolgoztam,de csak rövid ideig,kb.1-1 hónapig.Ha esetleg behívnak interjúra akkor mit mondjak hogy miért csak ilyen rövid ideig dolgoztam az el?z? munkahelyemen???És mit mondjak arra hogy azóta mi van?Mert az szerintem tök gáz hogy ha megmondom hogy azóta munkanélkülin vagyok.

Legjobb válasz: Mond az igazságot.

Mond az igazságot.
Hazudni tényleg nem érdemes, mert bár az állást megkapod, hosszútávon kiderül, olyan vagy-e, mint amilyennek az interjún beállítottad magad vagy sem [de azért azt hozzáteheted, hogy folyamatosan kerestél munkát ezidõ alatt ;) ]

Tavaly szeptemberben volt rajtam egy ruha; felvehetem megint azt? Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Miért ne lehetne? Ha csak nem vagy valami pláza pcsa aki minden dolgot 1-2 alkalommal vesz fel akkor gyakrabban is.

Miért ne lehetne? Ha csak nem vagy valami pláza pcsa aki minden dolgot 1-2 alkalommal vesz fel akkor gyakrabban is.
január óta? az kb. három esélyes alkalom lehetett:) ne aggódj, hogyne lehetne gyereked:)
A kérdező hozzászólása: 12 hetes kismama vagyok:)
Mizu veled?
Nem minden esetben, nekem az aktuális mensi napján ment 37 fölé végig alatta volt
A kérdező hozzászólása: nem mértem a hõmet eddig.szerdára nem várom.ha mostantól reggelente mérem a hõmet és 37 alatt van akkor nem vagyok babás?
Így van!!! Ne görcsölj, ez nagyon fontos. Meglátod sikerülni fog:-)
De lehet! Pont ma beszélgettem valakivel! Nekik évek után jött össze, elvetélt a lány! 2. baba kislány lett, és egészséges! 3. baba elment szintén, és a 4. baba egészséges kislány lett! :) Neked is lesz! Nézd ezt úgy, hogy inkább jöjjön késõbb, de maradjon is meg! Én ezt mondom magamnak! Lesz baba, csak ne görcsölj ezen! Egészséges lesz, csak legyél türelmes!
A kérdező hozzászólása: sajnálom:( én csak attól félek h nem lehet a mûtét miatt:/
vedd úgy, hogy te már elõrébb vagy! nekem február 4-én volt mûtétem, és csak május végén próbálkozhatunk újra! Na nekem pl ez az idõ megy el nagyon nagyon lassan4 :(
Én is hasonló szituban vagyok, októberben volt vetélésem, januártól próbálkozunk újra, még nem sikerült, de mi is nagyon várjuk már, nekem azt mondta a doki, hogy ha egyszer összejött, akkor sikerülni fog. Ebbe kapaszkodom, de nekem is nagyon nehéz már türelmesnek lenni. Próbálom elterelni a gondolataimat, de sajna nem nagyon sikerül :(
A kérdező hozzászólása: már nagyon várjuk õt:) lehet ez is a baj:/
Nekem 2012 január 23-án volt vetélésem, azóta nem jön össze a baba
Ne aggódj, jönni fog a baba. Nekem tavaly májusban volt vetélésem és augusztusban megfogant az újabb baba. Egy hónap múlva fog születni (elvileg) :-)
Szia. Én óktóberben vesztettem el a babámat. És most újra terhes vagyok. Holnap már 14 hetes :-) ne aggódj Nektek is jön nemsoká a lurkó! Korai aggódni :-)
Hatalmas gratulaáció :-) nagyon boldog babavárást kívánok!! 22hkm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!