Találatok a következő kifejezésre: Tavaly regisztráltam az APEH-nél, hogy én (1 db)

A kérdező hozzászólása: Az átvállaló részt a munkáltatóm tölti ki?
Be kellett volna jelentened 15 napon belül, hogy van munkahelyed. Most nem tudom, ilyenkor mi van, de mindenképpen minél hamarabb jelentsd ezt be. Nem tudom mi lesz, de lehet hogy még mulasztási bírságot is kapsz. De ne halaszd már tovább, mert csak rosszabb lesz.
A kérdező hozzászólása: Igen, most néztem meg a bejelentõ lapot.Tavaly megcsináltam és eltettem.Remélem még nem túl késõ!!Köszi!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kötelező online pénztárgépre állni az áfa körön kívülieknek is?

1

Mint magánszemély bejelenthetek-e allando lakcimet a cegem (1 szemelyes kft) altal vásárolt lakásba, vagy ez magancelu hasznalatot keletkeztet? és emiatt valamilyen plusz adot kell fizetnem?

0

Hogyan tudok intézni, vagy igényelni NAVos igazolást ami azt igazolja hogy nincs semmilyen tartozásom?

Új céghez vettek fel és többek közt ilyen igazolást is be kell szereznem, most először kell ezt kérnem, már próbáltam utána nézni a NAV oldalán de nem sikerült megtalálnom az erre vonatkozó információkat.
Bármilyen segítség jól jön!

3

Anyukák ti kaptatok a nAv-tól papírt hogy fizetni kell? sos kéne nagyon!

Én most kaptam és nem tudom értelmezni most akkor mit kell befizetni?
Megfizetendő pótlék? Vagy a Adónemen tartozás alatti összeget????? Totál nem tudom!

21

Tudná nekem ezt valaki értelmezni?

Ma kaptam az apeh-től egy levelet (nettó pótlékszámítási lista) és nem tudom értelmezni! Mit jelent az hogy:
- pótlékok összesen:9358.-
- Megfizetendő oótlék:9358.-
A másik papír pedig
Adóztatási tevékenységhez kapcsolódó folyószámla-kivonat!
Adónemen tartozás: 116,690,- most ez mi??? Ezt be kell fizetni,vagy ebből nézték a pótlékot? Mert ez az összeg van feltüntetve mindenhol!

2

Jár nekem munkanélküli segély?

Üdvözletem a Fórumozóknak!
Munkanélküli segéllyel kapcsolatosan lenne kérdésem.
4 és fél év német folyamatos munkaviszony után családi okok miatt hamarosan haza kell költöznöm Magyarországra. Otthon sajnos nem sok esélyem van munkát találni, miután jóval az 50 felett járok.
Annyit már sikerült kiderítenem, hogy otthon 7 napon belül be kell jelentkezni a Munkaügyi központnál, illetve van mód a német munkanélküli segély átirányítására 3 hónapig, ha közös megegyezéssel történik a felmondás, csak az itteni bejelentkezéstől még 4 hétig rendelkezésre kell állnom.
Jól értem-e, hogy az utolsó munkában töltött nap után azonnal be kell jelentkezni az itteni Arbeitsamtnál és még kb 1 hónapot Németországban kell tartózkodnom, hogy a 3 hónapos segélyt Magyarországon megkaphassam?
Vagy esetleg már a közös megegyezéssel történő felmondáskor (a felmondási idő 30 nap) kell regisztrálni az Arbeitsamtnál?
Továbbá a 3 hónapos folyósítás időtartama alatt elképzelhető-e, hogy Németországban leszek kiközvetítve munkahelyre? (Mivel az együttműködés ezt is jelentheti…..)
Előre is köszönöm a válaszokat és minden jót kívánok a Fórumozóknak!

1

Ha nyugdíjas kölcsönad egy gépkocsit mondjuk havi 5000ft-ert a kftm-nek. Hogyan adózik o ez után?

szulorol lenne szo, ugyhogy minden megbeszelheto
illetve nem akarom, hogy o rosszul jarjon.

3

2013-ban felvett osztalék a 2012-es év után ugye a 2013-as adóévbe számít mint jövedelem és 2013-ra lesz bevallandó?

0

Mi köze van a NAV-nak az én egészségbiztosításomhoz? Miért kötelező TB-t fizetni, mikor se munkám, se jövedelmem már évek óta? Miért postáztak ki visszamenőleg egy horribilis összeget?

Ha jól tudom a TB-t önkéntesen fizethetem ha akarom, vagy ha tudom, amennyiben nincs munkáltatóm aki levonja a fizetésemből.

7

Ha eladok házat és az árából veszek is egy másikat, akkor is kell adózní, vagy akkor csak illetékfizetés van?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!