Találatok a következő kifejezésre: Tartható egy egy (220 db)

Tarthatok egyedül egy tengerimalacot?

Egy hete pusztult el a párja, de még mindíg olyan vidám, mint amikor ketten voltak.

Legjobb válasz: Szerintem ilyen marad! Legalább is a miénk jókedvû maradt végig:)

Szerintem ilyen marad! Legalább is a miénk jókedvû maradt végig:)
ha boldog akkor szerintem igen...talán mostanság zavarná is egy új jövevény. Amúgy befordulni szerintem nem fog, de ha még is kezdene szomorkodni akkor vennék mellé egy kis pajtást :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor nem is aggódom tovább. Csak azért kérdeztem, mert olvastam, hogy a tengerimalac társas lény, és egyedül nem célszerû tartani.
Tölts vele sok idõt, újítsd a ketrecét pl. hintával, kis alagút, játékok stb. :D Tarthatsz, de gondozd!
A kérdező hozzászólása: Nincs szükségük játékokra, fõként nem hintára, ezt biztosan tudom. Van egy odúja, ahova elbújhat, valamint egy alomtálca. Persze, hogy gondozom. Több, mint 4 éve tartok malacokat, és gyerekkoromban is voltak.

A Nimfa papagáj tartható egyedül?

Foglalkoznék vele napi szinten, illetve nem maradna mindenképpen egyedül, de egyenlőre egy papagájjal szeretnék kezdeni. Vannak itt olyan emberek, akik egyedül tartják a Nimfájukat ? Ha igen, akkor nekik mik a tapasztalataik ?

Legjobb válasz: Tartható simán, nekem mondjuk már öreg volt és 4 hete elpusztult :'( De semmi baj nem volt vele, én is napi szinten foglalkoztam vele, behálóztam ilyen csirkedróttal a teraszt és úgy a szabadba lehetett, de egy sólyom eltörte a lábát :( és 2 héttel rá elpusztult, van még rajta kívül 2 kis papagájom(kaptam, nemtom milyen a fajtája) és kiraktam a kertbe egy kis húst(nem szokott oda:) és ha jön akkor nem a papagájokkal foglalkozik Visszatérve a kérdésre: Tartható, de jóval többet kell vele foglalkozni! :)

Tartható simán, nekem mondjuk már öreg volt és 4 hete elpusztult :'( De semmi baj nem volt vele, én is napi szinten foglalkoztam vele, behálóztam ilyen csirkedróttal a teraszt és úgy a szabadba lehetett, de egy sólyom eltörte a lábát :( és 2 héttel rá elpusztult, van még rajta kívül 2 kis papagájom(kaptam, nemtom milyen a fajtája) és kiraktam a kertbe egy kis húst(nem szokott oda:) és ha jön akkor nem a papagájokkal foglalkozik Visszatérve a kérdésre: Tartható, de jóval többet kell vele foglalkozni! :)
Tartható, de ha igazán jót akarsz neki, veszel mellé párt. Fõleg ha nincs elég idõd foglalkozni vele(5-6 óra).

Ha foglalkozom sokat a patkánnyal tarthatom egyedül?

Van aki tartott már egyedül patkányt? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Tarthatod nyugodtan egyedül. Bármennyien is vannak akár egyedül akár 5en is ugyan annyi törõdést várnak el az emberektõl.

Tarthatod nyugodtan egyedül. Bármennyien is vannak akár egyedül akár 5en is ugyan annyi törõdést várnak el az emberektõl.
Egyedül? Miért hányan tartotok ti egy patkányt? :D Ha még nem vagy elég nagy hozzá, akkor segítsenek neked a szüleid is.
A kérdező hozzászólása: 1 patkányt pár nélkül. 22 éves vagyok
Jah. Kicsit félreérthetõ volt a kérdésed. Amúgy ja, tarthatod magában, viszont akkor ajánlatos játékokat tenni(mókus kerék, csõ amibe be tudnak bújni, stb) és igen, foglalkozz vele sokat.
Nem tartható magában. Mókuskereket nem minden pati szereti, ha veszel nekik, akkor ne a rácsos verziót vedd, mert becsípheti a farkát. A patkány nagyon szociális állat, szüksége van másik patkány társaságára. Hiába foglalkozol vele nappal, mikor ébren van, éjszaka, mikor alszol, õ egyedül ül a ketrecében, pluszban az ember nem képes pótolni egy patkánytársat. 2 patkány is imádja a gazdáját, de közben az egyedül töltött órákban is elvannak egymással. Patkány csak azonos nemû párokban szabad tartani.


Tartható egy helyen egy hörcsög és egy tengerimalac?

Legjobb válasz: Minden rágcsáló éjjel állat Nekem tengeri malacom van, egész nap alszik, bezzeg éjjel...Akkor eszik , mozog, rágcsál, virgonckodik. Így nem tudok egyetérteni az elõttem szólóva. Szerintem tarthatod egy helyen, mert hasonló állatok, én a malacnak sokszor hörcsög kaját veszek, szereti

Minden rágcsáló éjjel állat Nekem tengeri malacom van, egész nap alszik, bezzeg éjjel...Akkor eszik , mozog, rágcsál, virgonckodik. Így nem tudok egyetérteni az elõttem szólóva. Szerintem tarthatod egy helyen, mert hasonló állatok, én a malacnak sokszor hörcsög kaját veszek, szereti
Szerintem is ajánlatosabb inkább külön tartani, mert az én hörcsögöm például megveri a nála sokkal nagyobb degukat is . :D ugyhogy szerintem jobban jársz ha külön tartod (:
A hörcsögök éjszakai álatok épp a tengerimalacalm forditva van ö nappali és még este vagy reggel verekednének:(
Nem!
Nem, mert teljesen más az életmódjuk: a hörcsögök éjszaka aktívak, a tengeri malacok meg nappal, csak zavarnák egymást.
Szia! Nekem malacom és hörim is van, de nem ajánlom együtt õket, hörik nem szeretik a társaságot, a malac igen, nekem külön vannak és így a legjobb mindkettõnek :)
Szerintem tartható - elviekben, de a hörcsög stresszes lesz, az tuti, mikor a t-malac rászalad egy nappali futkározása közben - amikor a hörcsög alszik. Inkább nyuszit tegyél mellé, vagy csincsillát.
sszia! én inkább nem tartanám egyhelyen a kettõt mert a höri nem társas lény és így össze is verekedhetnek
Szia én sokáig tenyésztetem hörcsögöt és amit megtanultam hogy egyáltalán nem szeretik a társaságot, egyszer elõfordult hogy az erõsebb hím megette a gyengébbet!!! Szerintem hószútávon egész biztosan jóban jársz hogy ha nem tartod ügyet ezt a két tejesen más karakterû állatot!

Van-e arra törvényi szabályozás, hogy hány kutya tartható egy XVIII-ik kerületi családiház udvarán? Még csak 1 kutyum van, de szeretnék mellé még egyet! Tarthatom?

Legjobb válasz: Ezt inkább az önkormányzati rendeletek szoktá szabályozni, tõlük kell megkérdezni. De két kutyát még tuti engednek, még 3at is szoktak általában, de többet már nem biztos.

Ezt inkább az önkormányzati rendeletek szoktá szabályozni, tõlük kell megkérdezni. De két kutyát még tuti engednek, még 3at is szoktak általában, de többet már nem biztos.
Törvényi szabályozás nincsen, de a kerületnek bizonyára van ebtartási rendelete, ennek kellene utánanézni a kerület honlapján (ha van), vagy a polgármesteri hivatalban.
A kérdező hozzászólása: El voltam tûnve egy kicsit, mert nem volt gépem egy csomó ideig.Nagyon köszönöm nektek a válaszokat, kielégítõ volt nekem a segítségetek.Komolyan gondolkozunk a másik kutyán, csak a szomszédunk egy házsártos vén banya, és a telek meg osztatlan közös tulajdonú, bár mindenkinek van külön területe lekerítve.Szerintem lesz másik kutyus, aztán ha belénk köt, akkor majd rendezzük.Köszike mégegyszer! :)

5 guppi és 5 neonhal tartható-e egy 15 literes akváriumban?

Starter kit-ként vettem, világítással, automata f?t?vel, vízsz?r?vel.

Legjobb válasz: Szerintem tartható. Én úgy tudom, hogy egy átlagos méretû halra kb 1 liter vizet kell számolni. A neonhal pedig nem nõ nagyra. Arra viszont vigyázz, hogy a guppik ne szaporodjanak el. Én vennék még hozzájuk 1 páncélos harcsát is, ami az akvárium alján él.

Szerintem tartható. Én úgy tudom, hogy egy átlagos méretû halra kb 1 liter vizet kell számolni. A neonhal pedig nem nõ nagyra. Arra viszont vigyázz, hogy a guppik ne szaporodjanak el. Én vennék még hozzájuk 1 páncélos harcsát is, ami az akvárium alján él.
Megpróbálhatod, de, hogy életbe maradnak na arra vajmi kevés az esély. Ajánlom olvass el az akvarisztikáról szóló pár fórumot, könyvet és utána már nem is teszed fel a kérdést.
Szerintem ne próbálkozz!Ha az egyik kisebb mint a másik ne várj jót az neyémnek is a nagyok letépték a farkát a kicsinek a nagyok!!! :)
Érdekes nekem a neonhalak jól megvannak még az aranyhallal is, sõt még van egy sziámi harcoshalam is.Nem beszélve a dániókról meg a xifókról.
Nekem azt mondták a boltban hogy 1cm halra kell 1 liter víz.Szóval szerintem ez a 10 hal kicsit sok.Nekem a 75 literesben van 12 halam.
Neonhal csapathal!!!!Ezt vedd figyelemben vayg 6-7 guppi ami nagyon szaporodik szoval ha sokan leszenek egy helye akkor megfognak pusztulni szoval inkább neont vegyél abbol max 10-12 dbot
Semmiképp ne tedd!!Ezt a gondolatot söpörd ki a fekedbõl... neon 50 literre 12-14 hal guppi guppi Minimum 30 literes, 1 hím és 3 nõstény részére
nem tudom szeintem olvass halas oldalakat és csak utána döntsd el hogy szerinted jó lenne e. nekem negyven literes akviba van neonom és mellette guim meg még egykét hal.

2 sziámi harcos lány tartható együtt egy 60l-esbe 1 fiú mellett?

Közös medencébe vannak eddig nem verekedtek, de most külön van a fiú mert szájpenésszel kezelem. Ha visszarakom a fiút megnyugodnak vagy amúgy is vereked?sek. A boltba 1 fiú mellé 2 lányt ajánlottak.

Legjobb válasz: Ha eddig verekedtek, ez után is fognak. Tarthatod õket együtt. Az új állatvédelmi törvény csak azt szabályozza, hogy 2 hímet nem tarthatsz együtt.

Ha eddig verekedtek, ez után is fognak. Tarthatod õket együtt. Az új állatvédelmi törvény csak azt szabályozza, hogy 2 hímet nem tarthatsz együtt.

Hogyan fűtsek be egy 150x50x60 as terráriumot egy szakállas agáma számára ill. egy leopárd gekkó babyt meddig tarthatnék egy 50x25x25 terráriumban?

Legjobb válasz: Vegyél egy Exo terra fûtõlapot és dobd be a közepére. Ha fázik az állat ráfekhet. Az mindig 30 fokos és befûti az egész terráriumot. A fûtõlap drága, de a villanyszámlát alig növeli, mert keveset fogyaszt. Vagy izzóval is lehet fûteni, Pl egy 25Wattosat kívülre ráteszel terrárium tetejére a rácsra és az egészre fejjel lefelé ráborítasz egy virágládát hogy ne világítson a szemedbe és hogy lefele nyomja a hõt. Ez is jól befûti. De legyen bent egy hõmérõ, nézzed, hogy kb hány fokos lesz. Aztán lehet, hogy 50Wattos izzó kell rá, ezt ki tudod kísérletezni.

Vegyél egy Exo terra fûtõlapot és dobd be a közepére. Ha fázik az állat ráfekhet. Az mindig 30 fokos és befûti az egész terráriumot. A fûtõlap drága, de a villanyszámlát alig növeli, mert keveset fogyaszt. Vagy izzóval is lehet fûteni, Pl egy 25Wattosat kívülre ráteszel terrárium tetejére a rácsra és az egészre fejjel lefelé ráborítasz egy virágládát hogy ne világítson a szemedbe és hogy lefele nyomja a hõt. Ez is jól befûti. De legyen bent egy hõmérõ, nézzed, hogy kb hány fokos lesz. Aztán lehet, hogy 50Wattos izzó kell rá, ezt ki tudod kísérletezni.
75-100w az jó abba a terráriumba mármint izzó:D
leopárd gekkó meg örök élet mert csak 20 cm lesz
Nekem most (tavaszra kb dupláját) 170*100*60 terráriumot kell fûtenem a leguánomnak. Van felette két izzó, és ágat imitáló melegítõm, amire ráfekhet, ha fázik...

Tarthatok egy 160 literes akváriumba, egy egy pár Porcelán és Kazuárfejű sügeret?

Nagyon szimpatikus a két faj ... szívesen tartanám őket együtt. De folytonos civakodást nem szeretnék.

Legjobb válasz: Szerintem nem. De 160 literbe egy nagyon szép csigasügeres-porcelánsügeres társítást lehetne csinálni.

Szerintem nem. De 160 literbe egy nagyon szép csigasügeres-porcelánsügeres társítást lehetne csinálni.
A kérdező hozzászólása: 3. Faj ... az nem lenne rossz. 1 pár porcelán. 1 hím 2-3 nöstény yelow És mi lehetne a harmadik ? 1 pár Fekete Vadászsügér az sok lenne már ?
Porcelánból nem ajánlok egy párnál többet 160 literre, mert túl nagy területet sajátítanak ki. Yellow-ból egy hímnél ne legyen több, nõsténybõl meg mehet 4-5 is. 10 halnak ideális ez a méret, úgyhogy akár egy harmadik fajt is meg lehet nézni, vagy akár 2 dominóharcsát venni melléjük.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. És milyen létszámot ajánlanál belõlük?
Nekem yellow van porcelán mellett. Mûködik, csak arra figyelj, hogy a porcelánok legyenek kisebb létszámban. A yellow az a fajta, aki szeret néha pattogni kicsit, de az esetek 99 százalékában alulmarad és meghátrál, amint rájön, hogy a másik hajlamos visszatámadni. A porcelán meg tipikusan az a fajta, aki a nála nagyobb halaktól se hátrál meg. Egy hímnél ne legyen több, mert saját fajon belül viszont folyamatosan rivalizálhatnak a hímek. Egyébként nálam 140 literen, egy méteres hosszon több, mint 2 év óta van porcelán és yellow együtt. A 160 liter is ilyen hosszú, tehát sok kõvel megoldható a társításuk.
A kérdező hozzászólása: Volt szerencsém látni soproni kereskedésbe, egy tucat kazuárfejû sügeret. És hát nem voltam elragadtatva, nagyon félõsek voltak peddig egyedül voltak. Egy kõ alatt feküdtek és bármilyen minimális külsõ mozgásra iszkoltak még jobban összehúzodni. Ennek fejében tényleg erõsnek tartom porcelánok mellé... valószínûleg folyamatosan bujkálnának. Tehát keresnem kell melléjük másik társat a yellow-ot próbálta már valaki porcelán mellé esetleg ?
A brichardi egy-másfél havonta folyamatosan ikrázik, ha a körülmények megfelelõek. Viszont belõle nem ajánlok egy párnál többet, mert hajlamosabb egy fél méteres területet is lefoglalni. Fokozatosan növelik. Ebbõl ugye az következik, hogy a kazuárok ki lennének túrva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Igen egy standard, 1méter hosszú akváriumba lennének. A búvóhelyeket megoldanám, ha arról lenne szó még egy plusz kõrakással el is választanám az akváriumot 2 különállóbb területre az akvárium hosszirányba elelnyújtottabb + jel alakba, persze csak ha van értelme. Mert igazából szeretném ha szaporodnának is, nem kolóniát szeretnék, de egy ~ 2-2 3-3 párral már nem érezném üresnek a területet de azt csak szaporodással. Ha ez mûködhetne jó lenne. Nem tudom a gyakorlatba ez lehetséges -e, soha sem sügereztem. Mindig is "egyszerûbb" halaim voltak, most szeretnék megismerkedni velük. Azért fogadok bármilyen tanácsot nagyon szívesen, mert nem szeretnék belefutni nagyobb hibákba.
Igen, lehet, én már társítottam õket, sok búvóhellyel nem lesz probléma. A Kazuárfejût nem könnyû beszerezni, kérdezz rá a boltosnál, hogy tud-e szerezni. Biztos, hogy ezt akarod? El fognak veszni, nem fogsz ráunni? Olyan lesz mintha üres lenne az aki. Telepíts sok hólyagost, az jót fog tenni a látványnak és talán a halak sem fognak örökké a kövek között rejtõzni. Üdv,
Csigasügérrel nem tenném össze a porcelánt, túl kicsik, a porcelán meg túlzottan reviertartó. Kazuárfejût még nem tartottam, de elvileg nem problémás. A porcelánról tudok nyilatkozni, õ bizony agresszív. A 160 liter gondolom egy standard, egy méter hosszú akvárium. Ilyen alapon a brichardit már lehet társítani, de rengeteg kõ fog kelleni. A területéért határozottan ragaszkodik, ha ivadékai vannak, a nála kétszer nagyobb halat is megtámadja. A lényeg az, hogy megfelelõ dekorációval 160 literen társítható, megfelelõ méretû sügerekkel.
Most ahogy elolvastam diszhal.info -n szerintem igen. De nemtudom, várd meg YourDestiny válaszát, õ a nagy sügeres. :D
A kérdező hozzászólása: A porcelánnal lenne a fõ probléma ?
Fekete vadászsügér nem jó. Talán egy pár leleupi, vagy mivel sárga már lesz, inkább egy pár marlieri.

Egy nőstény, és egy hím királypitont tarthatok együtt egy 150*60*60 méretű terráriumban?

mert most van egy hím baby-m(45cm kb.),és szeretnék venni egy n?stény baby pitont mellé.(majdnem ugyanakkorát,persze nem tenyyészteni.)

Legjobb válasz: Remélem megharap, aztán ha megnõ rátekeredik a nyakadra:D Miért kell kínozni szegényeket? Nekik az kínzás ha elszakítod õket a természetes környezetüktõl.

Remélem megharap, aztán ha megnõ rátekeredik a nyakadra:D Miért kell kínozni szegényeket? Nekik az kínzás ha elszakítod õket a természetes környezetüktõl.
A kérdező hozzászólása: hopp, máris megvan az elsõ értelmes válasz -.-" ki a ...... akarja kiszakítani a környezetükbõl?? Terraplaza-ról akarok venni egyet te IQ-fighter -.-
Igen, tarthatsz! A kígyót nagyon jól együtt tarthatók bár elõfordulhat h az egyik agresszívebb a másiknál fajtától függetlenül! De ha a bõrzén eszed érdeklõdj az eladótól õ biztos mindent tudni fog!
Tarthatsz. Királypitonok kereskedésben is sokszor 5-10essével vannak elhelyezve. Etetésnél külön kell szedni õket erre nagyon figyelj!
A kérdező hozzászólása: köszi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!