Találatok a következő kifejezésre: Tartalmazza-e önmagát önmagukat nem tartalmazó halmazok halmaza (3 db)

Tartalmazza-e önmagát az önmagukat nem tartalmazó halmazok halmaza?

Legjobb válasz: Mivel az az önmagukat nem tartalmazó halmazok halmaza, tehát magában a halmazban is olyan halmazok vannak, melyek nem tartalmazzák önmagukat, ezért nem. Szerintem....

Mivel az az önmagukat nem tartalmazó halmazok halmaza, tehát magában a halmazban is olyan halmazok vannak, melyek nem tartalmazzák önmagukat, ezért nem. Szerintem....
Egy halmaz triviális részhalmaza önmaga. Pont. Halmazelméletbõl erre emlékszem, így nincs olyan halmaz amit említesz a kérdésben.
Elsõ voltam, és másodiknak: de ha feltesszük, hogy van?
Második vagyok: utánanéztem, jót írtam az elõbbi válaszomban. Ez alapján ha mégis feltesszük hogy léteik a kérdéses halmaz, akkor ellentmondunk a halmazelmélet egyik definíciójának. Ami gáz :D Mert ez olyan mintha azt mondanád hogy pitagoraszi geometriában egy egyenes két vége a végtelenben találkozik önmagával és hurokba záródik... Egy másfajta elméletet kell köré építeni, egy saját halmazelméletet kreálhatsz, de a matematikában használatos klasszikus halmazelmélet alapján definíció zárja ki az ilyen halmaz létezését, így fel sem tehetjük hogy mégis létezik.
Elsõ és harmadik voltam: Azt hiszem, teljesen értem. :P
Az efféle paradoxonok miatt nem létezik az önmagukat nem tartalmazó halmazok halmaza.
nem.
:D:D:PbénaNagylány:D
A kérdező hozzászólása: *.* tényleg?*.* 2x tettem fel:D:D:D
Ez a kérdés kétszer vanxDXD:D
A kérdező hozzászólása: *.* :D *.*
igen, hiszem az önmagukat nem tartamazó halmaz csak önmagukat nem tartalmaz, önmagát tartalmazhat...xD
A kérdező hozzászólása: de ha túl sok van akkor is halmazokba vannak rendezve..., , a túl sok önmagukat nem tartalmazó halmazok halmaza" halmazba vannak be halmozva!
Ilyen halmaz nincs. Nem lehet az önmagukat nem tartalmazó halmazokat halmazokba halmozni. Túl sokan vannak.
A kérdező hozzászólása: honnan tudtad?:O
mert terhes vagy
A kérdező hozzászólása: Mé nem?*.*
A kérdező hozzászólása: Hééééééj:D:D:D nem beszolni:D:P

Tartalmazza-e önmagát az önmagukat nem tartalmazó halmazok halmaza?

Legjobb válasz: Most poénkodotok, de egyszer csak összeomlik a világegyetem egy ilyen logikai ütközés miatt, aztán akkor meg csak majd néztek. :D

Most poénkodotok, de egyszer csak összeomlik a világegyetem egy ilyen logikai ütközés miatt, aztán akkor meg csak majd néztek. :D
bár humor, de... a halmaz egy pontos definíció által meghatározott objektum csoport. A definícióval szemben az a feltétel, hogy segítségével mindenrõl egyértelmûen eldönthetõ legyen, része-e halmaznak, vagy sem. Az önmagukat nem tartalmazó halmazok halmaza nem egyértelmû definíció, azaz az egész nem is halmaz. ciki.
Az elsõ válaszoló válaszától, lementem hidba...az angyon tetszett :D Áhhhh, még msot is nevetek :d Fuuuu nagyon kész
Ezek a kérdések mentális és fizikai fájdalmat okoznak. Ezért kérjük az ide tévedõ gyenge idegzetûeket, hogy ne olvassanak tovább, mert a válaszok a nyugalom megzavarására hatványozottan alkalmas képi és írásbeli hatásokat tartalmazhatnak.
ezek szerint egy üres halmazt még egy üres halmazba ültetünk?
Azért, ha már egy ilyen kérdést ideírtál, példát is mondhatnál rá! Nekem hirtelen csak egy dolog jutott eszembe: a 'Piszkos Fred'-ben az egyik klub ilyen. Aki ellen erkölcsi kifogás nem merül fel, az rendes tag lesz, és nem járhat be a klubba. Akit kigolyóznak, csak az mehet be.
Nem :D
Ha nem tartalmazza önmagát, akkor nem is halmaz, csak egyed.
A kérdező hozzászólása: =)):) ) lehet nyugodtan ilyen valaszokat kuldeni, hiszen ez a humor reszleg:) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!