Találatok a következő kifejezésre: Tapintással hogyan meg az orvos (2 db)

Tapintással hogyan állapítja meg az orvos a terhességet?

Legjobb válasz: Ezt koraterhessegben nem tudja, csak mikor mar elegge felpuhult a meh, es picit megnyabbodott, akkor tudja kezzel kitapintani. Az "allagat" (felpuhulas) es a fekveset tapintja, huvelybe benyul egyik kezzel, masikkal a hasadon kitapogatja a meh fekveset.

Ezt koraterhessegben nem tudja, csak mikor mar elegge felpuhult a meh, es picit megnyabbodott, akkor tudja kezzel kitapintani. Az "allagat" (felpuhulas) es a fekveset tapintja, huvelybe benyul egyik kezzel, masikkal a hasadon kitapogatja a meh fekveset.

A mai nappal petefészek cisztát állapított meg a sz orvos. Sem tapintással, sem uh-val nem tudta megmondani, hogy jó vagy rossz indulatú. Vettek vért is, ami azt jelenti, hogy baj lehet/van a hormonjaimmal is. Túljutok ezen valaha is?

Nagyon félek és csak az jár az eszembe, hogy már megint mûteni kell, holott tavaly szeptemberben már volt egy vakbélmûtétem. Úgy látszik nem kaptam még eleget az élettõl (terhesség megszakítás, utána vakbélmûtét és most még ez is.

Legjobb válasz: Azért az ereidet nem kell rögtön felvágni, meg koporsót sem kell rendelni:D A nõk legalább felének van az élete során legalább egyszer petefészekcisztája. Az esetek nagy részében magától elmúlik pár hónapon belül. Mûteni csak akkor kell, ha nagyon nagy és nem múlik. Hány centis a cisztád? Vakbélmûtéten szintén sok ember átesik. A terhességmegszakítást nem kommentálom, mert nem tudom milyen okból történt. Nyugodj meg, nem lesz semmi baj. Felesleges elõre parázni a dolgon, lehet egy hónap múlva már ott se lesz az a ciszta.

Azért az ereidet nem kell rögtön felvágni, meg koporsót sem kell rendelni:D A nõk legalább felének van az élete során legalább egyszer petefészekcisztája. Az esetek nagy részében magától elmúlik pár hónapon belül. Mûteni csak akkor kell, ha nagyon nagy és nem múlik. Hány centis a cisztád? Vakbélmûtéten szintén sok ember átesik. A terhességmegszakítást nem kommentálom, mert nem tudom milyen okból történt. Nyugodj meg, nem lesz semmi baj. Felesleges elõre parázni a dolgon, lehet egy hónap múlva már ott se lesz az a ciszta.
A kérdező hozzászólása: 3 nap alatt nõtt meg 2-2, 5 cm-re.
Huhh, hát nekem ciszta ciszta hátán van, mindig van egy-két nagyobb is, PCOS-em is van, az egész petefészkem cisztikus jellegû, és a terhességem alatt is volt egy 7 cm-es cisztám, a hormonjaim totál dilisek voltak, és inzulinrezisztanciám is van. Ezek többnyire maguktól felszívódnak. Nem szabad ennyire kiborulni, fel a fejjel. :) Én a harmadik hónapban várandós lettem, 2 éves a lányunk.
2-2, 5 centis képlet nem ciszta. Cisztáról 3 cm felett beszélünk. Simán lehet, hogy csak egy érõ tüszõ... Hol tartasz a ciklusodban? Hanyadik napon vagy, és milyen hosszúak szoktak lenni?
A kérdező hozzászólása: A ciklusaim általában 27-29 naposak, de az utóbbi idõben 28. Érõ tüszõ sem lehet, mert az ovulációs napon már túl vagyok.
Akkor sem jelentõs méretû, mondom, igazából 3 centi alatt nem is ciszta. Nézesd meg egy hónap múlva, addigra lehet, hogy simán elmúlik. Nekem 4, 5 centis is elmúlt egy hónap alatt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!