Találatok a következő kifejezésre: Tapintással hogyan meg az (7 db)

igen meg lehet, hogy az üzemorvos elég ügyes-e hozzá az változó.
Nem szólhat a fõnöknek ha nem érinti a munkád és az egészségedet, gondolom nem olyan munkakörben dolgozol, ami ártana a babának. Ne aggódj, nem fog szólni a fõnöködnek.
A kérdező hozzászólása: minden üzemorvos más, itt az oldalon is olvastam, hogy volt akit bugyira vetkõztettek és még a melleit is megnyomkodták, hogy minden oké - e. máshol csak vérnyomást mértek, betûket olvastattak, tüdõt hallgattak. nem tudom az üzemorvosnak mennyire van titoktartási kötelezettsége, de nekem éppen elég, ha jelenti a fõnökömnek, másnap pedig az egész cég tudni fog róla, ahogy ismerem. jönnek megint a felesleges ajándékok a babának, ha megint így járok. magamat szeretném megkímélni ettõl. mindenesetre a héten kiderül, hogy mit csinál az orvos. köszönöm a válaszokat.
Szerintem ilyen vizsgálat nincs, és nem is lenne szabályos. A szívet hallgatják meg, a tüdõt vizsgálhatják, a látásodat, illetve a vizeletet, de abból nem a terhességet nézik.
Nekem tapogatta a hasam, de nem a méh irányába, hanem inkább a beleket és egyéb részeimet keresgélte. És a lényeg az volt, hogy fáj-e. Viszont a nyomkodás elõtt rákérdezett, hogy lehetséges-e, hogy babát várok. Gondolom, akkor nem nyomkodott volna, vagy nem úgy. De mivel orvos és a titoktartás kötelezi, így nem fogja elmondani. Ha korrektül neki is elmondod, hogy miért nem jelezted még, akkor szerintem, maximálisan számíthatsz a jó indulatára is.
Olyan "melyen" nem hiszem, h nyomkodna, 10 hetesen meg azert a bugyivonalig er csak a meh fundusa, vagyis teteje. Max a koldok magassagban nyomkodnak a belgyogyaszok, bel, maj, ilyesmit neznek, h normalis-e. Ha megis szoba kerul, akkor emlekezteted a titoktartasra es kesz...
Az üzemorvos ezt nem mondhatja el, ha nem érinti a munkádat. Ha elmondod vagy észreveszi csak mondd el, hogy ez még bizalmas infó, nem fogja elmondani másoknak.
A kérdező hozzászólása: Letelt az egy evem ujra kell csinaltatnom a konyvemet es mar volt 2 vetelesem nem szeretnem hogy tudjanak errol addig amig nem lesz biztos:( Bar az elozo ket terhessegemnel is mellettem voltak de nem elnem tul ha harmadjara is azon csamcsogna mindenki a cegnel hogy megint elment a baba.
Külsõ nyomkodással nem biztos, hogy érzi, de miért baj, ha érzi?
Az én üzemorvosom nem hogy "megvizsgált" volna, de még egyszer sem ért hozzám. Általában rámnéz, kérdez 3 dolgot és pecsétel, aláír, majd mehetek dolgomra.
Nálunk alapos vizsgálat van. Legutóbb rendesen megnyomkodta a hasam a méhem felé is, és felfele is. (nem titkolt terhességet keresve, hanem cégnekm ránk külön biztositása van, igyekeznek kiszûrni minden betegséget, küldenek évente alapos kivizsgálásra is)

Mit tegyek, hogy megmentsem? Az egyik orchideám levél vége meg van lágyulva, tapintásra puha, mintha rothadna. Mi lehet vele?

Amúgy nem vettem észre rajta semmilyen más változást, már több mint egy hónapja van rajta virág, új hajtást is illetve levelet is hoz. Csak egy levélr?l van szó a többi olyan mint amilyennek lennie kell, szép zöld és kemény.

Legjobb válasz: Lehetséges, hogy a levél elöregedett és lassan el fog száradni, de elötte még visszaszivja belöle a növény a tápanyagokat. HA csak egy levél ilyen, akkor nem valószinü, hogy a növénynek baja van.

Lehetséges, hogy a levél elöregedett és lassan el fog száradni, de elötte még visszaszivja belöle a növény a tápanyagokat. HA csak egy levél ilyen, akkor nem valószinü, hogy a növénynek baja van.

Tapintással hogyan állapítja meg az orvos a terhességet?

Legjobb válasz: Ezt koraterhessegben nem tudja, csak mikor mar elegge felpuhult a meh, es picit megnyabbodott, akkor tudja kezzel kitapintani. Az "allagat" (felpuhulas) es a fekveset tapintja, huvelybe benyul egyik kezzel, masikkal a hasadon kitapogatja a meh fekveset.

Ezt koraterhessegben nem tudja, csak mikor mar elegge felpuhult a meh, es picit megnyabbodott, akkor tudja kezzel kitapintani. Az "allagat" (felpuhulas) es a fekveset tapintja, huvelybe benyul egyik kezzel, masikkal a hasadon kitapogatja a meh fekveset.


A mai nappal petefészek cisztát állapított meg a sz orvos. Sem tapintással, sem uh-val nem tudta megmondani, hogy jó vagy rossz indulatú. Vettek vért is, ami azt jelenti, hogy baj lehet/van a hormonjaimmal is. Túljutok ezen valaha is?

Nagyon félek és csak az jár az eszembe, hogy már megint mûteni kell, holott tavaly szeptemberben már volt egy vakbélmûtétem. Úgy látszik nem kaptam még eleget az élettõl (terhesség megszakítás, utána vakbélmûtét és most még ez is.

Legjobb válasz: Azért az ereidet nem kell rögtön felvágni, meg koporsót sem kell rendelni:D A nõk legalább felének van az élete során legalább egyszer petefészekcisztája. Az esetek nagy részében magától elmúlik pár hónapon belül. Mûteni csak akkor kell, ha nagyon nagy és nem múlik. Hány centis a cisztád? Vakbélmûtéten szintén sok ember átesik. A terhességmegszakítást nem kommentálom, mert nem tudom milyen okból történt. Nyugodj meg, nem lesz semmi baj. Felesleges elõre parázni a dolgon, lehet egy hónap múlva már ott se lesz az a ciszta.

Azért az ereidet nem kell rögtön felvágni, meg koporsót sem kell rendelni:D A nõk legalább felének van az élete során legalább egyszer petefészekcisztája. Az esetek nagy részében magától elmúlik pár hónapon belül. Mûteni csak akkor kell, ha nagyon nagy és nem múlik. Hány centis a cisztád? Vakbélmûtéten szintén sok ember átesik. A terhességmegszakítást nem kommentálom, mert nem tudom milyen okból történt. Nyugodj meg, nem lesz semmi baj. Felesleges elõre parázni a dolgon, lehet egy hónap múlva már ott se lesz az a ciszta.
A kérdező hozzászólása: 3 nap alatt nõtt meg 2-2, 5 cm-re.
Huhh, hát nekem ciszta ciszta hátán van, mindig van egy-két nagyobb is, PCOS-em is van, az egész petefészkem cisztikus jellegû, és a terhességem alatt is volt egy 7 cm-es cisztám, a hormonjaim totál dilisek voltak, és inzulinrezisztanciám is van. Ezek többnyire maguktól felszívódnak. Nem szabad ennyire kiborulni, fel a fejjel. :) Én a harmadik hónapban várandós lettem, 2 éves a lányunk.
2-2, 5 centis képlet nem ciszta. Cisztáról 3 cm felett beszélünk. Simán lehet, hogy csak egy érõ tüszõ... Hol tartasz a ciklusodban? Hanyadik napon vagy, és milyen hosszúak szoktak lenni?
A kérdező hozzászólása: A ciklusaim általában 27-29 naposak, de az utóbbi idõben 28. Érõ tüszõ sem lehet, mert az ovulációs napon már túl vagyok.
Akkor sem jelentõs méretû, mondom, igazából 3 centi alatt nem is ciszta. Nézesd meg egy hónap múlva, addigra lehet, hogy simán elmúlik. Nekem 4, 5 centis is elmúlt egy hónap alatt.

Szerdán már 3. hete lesz, hogy nem jön meg. A tesztem negatív. Voltam nőgyógyásznál. Tapintásra azt mondta, hogy nagyon gyanus a baba, de az ultrahangon nem láttak semmit. Jövő héten megyek vissza kontrollra. Reménykedhetek még?

8-án voltam a dokinál(2 hete késett).Tapintással rögtön rávágta,hogy baba van.A melleim nagyon fájnak,A folyásomra meg azt mondta,miel?tt meg se vizsgált tapintással,hogy terhességnél nem szokatlan.De az uh. miért nem látja?Akkor nem vagyok babás??

Legjobb válasz: Szia.Hát ez fura,legalább petezsákot kellett volna látni,én is 2hétre mentem dokihoz,utána uh-ára,és már szívhang is volt..Lehet késõbb ágyazodott be...most már látnia kell ha mész :)MInden jót,kívánom,hogy sikerüljön :) 37hetes kismama

Szia.Hát ez fura, legalább petezsákot kellett volna látni, én is 2hétre mentem dokihoz, utána uh-ára, és már szívhang is volt..Lehet késõbb ágyazodott be...most már látnia kell ha mész :) MInden jót, kívánom, hogy sikerüljön :) 37hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi, nagyon köszi a bíztatást!
en is ementem egy masik dokihoz, es nalam semmit sem lattak, irt fel norculotot...Nalad mi a helyzet?? Mi volt kedden?
A kérdező hozzászólása: mult csütörtökön mutatták a petezsákot, tegnapra eltünt.Most mentem vérvételre, és hétfõn lesz eredmény.Nagyon magam alatt vagyok.A tesztjeim pozitívak.A méhen kívülit kizárták a multkor is meg most is.Azt mondták ne adjam még fel, hisz' láttak valamit. Most sokat kell pihennem nem mehetek egyedül shova stb. De már nem tudom mit higgyek!!
Én is így voltam. Tapintásra azt mondta ígéretes, voltam uh-n ott nem lát semmit.Egy hét múlva megint uh, akkor látta meg a cisztát. Viszont ez a ciszta nem olyan hagyományos ciszta, csak a dokik ezeket is annak mondják. Ez tulajdonképpen érett petesejt a tüszõben, csak a tüszõ nem bír felpattanni. Tehát egy domináns tüszõ. Nálad szerintem ez van, mivel a teszt nega volt. De ne izgulj, ha ez is van, az a tüszõ megreped és akkor akciózzatok.Kívánom, hogy sikerüljön a babuci nagyon hamar. :) .Azért írd majd meg, hogy mi lett. Kíváncsi vagyok, hogy babuci van-e a dologban. :) Reméljük nálad igen, nem mint nálam.
Nagyon sajnálom, hogy így alakult!!:( :( Sajnos elõfordul ilyen a korai terhességben, hogy a baba fejlõdik egy darabig, aztán felszívódik, általában fejlõdési rendellenesség miatt, de nem tudják ezt még az orvosok sem megmondani, hogy miért! A tesztjeid ilyenkor még pozitívak egy darabig, de halványodni fog a csík, a hcg lassan ürül ki a szervezetedbõl... Tudom, hogy rossz ezt így olvasni! Viszont szerintem ha rendben meg fog jönni ezután, akkor kitisztulsz, és hamar sikerülni fog újra, és egészséges lesz, semmi gond nem lesz! Több ismerõsöm volt, akinél az elsõ baba így korai idõben elhalt, sõt mûvi megszakítás kellett, és nagyon hamar jött a következõ, és minden ok volt! Lett egy kis angyalkátok! Õ fog fentrõl vigyázni rátok és a kis testvérkéire!
Ha tapintásra ezt mondta, az jó, az uh késõbb mutatja, bár a 6. héten már látszódnia kéne valaminek! De ez sokban függ a géptõl is. Meg hogy mikor volt a tényleges fogantatás, beágyazódás! Neked talán késõbb! Õ tapintásra érzi, ha megnagyobbodott a méh, és babánál puhább is lesz. Mikor mész köv?
A kérdező hozzászólása: elmentem másik dokihoz, mert az elõzõ a jövõ heti vizsgálatot elrakta 3 hétre.Az uh-n petezsák látszódik csak, ezért visszahívott keddre, azt mondja elhalt terhesség szerinte.1 hete még petezsákot sem láttak, csak a kézi vizsgálat állapította meg a terhességet.Úgyhogy nem tudom mit is gondoljak??
én is igyvoltam a dokinak nemvolt ultrahang és tapintással aztmondta tuti baba de a teszt nega volt. és cysta volt és azért éerezte a doki. szerintem nincs baba. de kivánom hogy neked az legyen
en is sajnalom, de ne add fel, fel a fejjel!!! legkozelebb majd biztosan sikerulni fog!! Mi volt egyebkent e hetfoi ervetel eresmenye?
A kérdező hozzászólása: Alacsony a hormonszintem.Tegnap óta már vérzek.Szerencsére nem kell a mûtét, csak jövõ héten 1 uh, hogy teljesen kitisztultam-e.És majd ezután mehetek dolgozni, addig nem mehetek sajnos.Addig netezek, elterelem a figyelmem.
szerintem nemhalt el a babád, és még ottvan és szépen fejlödik. ezt hidd el. a dokik is tévedhetnek. a teszteket meghogy neis emlitsem!az egyik ismerösömnek most mutatott pizotivat és cystája volt. végülis ez nemmeglepõ mert csak egy papirdarab
akkor pihi sokat! Ezt sokszor mondják a dokik, aztán semmi baja a babának, csak kisebb, mint gondolták, késõbb fogant! Dory
A kérdező hozzászólása: OK!!MINDENFÉLEKÉPPEN MEGÍROM!!DE TE IS ÍRJ!!SZORÍTOK NEKED!!!!!!
nekem is kb 2-3 hete kesik., es a doki nalam sem cisztat sem babat nem latott, azt mondtA VARJAK, ES HA NEM JÖN meg csinaljak tesztet. Penteken megyek egy masik dokihoz is, hatha többet lat majd :-> Majd ird meg legyszi mi lett Veled!!Köszi
bocsi, természetesen beágyazódásra gondoltam ... :-) - elõzõ válaszoló voltam
Drukkolok Neked és szerintem lehet baba!!! nekem sem mutatta ki egybõl a teszt. Van, akinek késöbb kezd el termelõdni a hcg-je - ez függ a ebágyazódástól is!! Ne add fel és semmiképp ne idegeskedj!!! A legközelebbi ultrahangon már tuti látni fogtok valamit :-) (ne gondolj rosszra!!)
A kérdező hozzászólása: A cisztát észrevette volna az uh-n nem??Azt mondta semmi elváltozást nem lát.Minden rendben van.
A kérdező hozzászólása: Jövõ hét kedden megyek.Amúgy az uh-s doki azt mondta hogy semmi baj nincs, nem lát cisztát stb... A fogantatás az kb.szept.11 körül lehetett. Remélem baba van!
A kérdező hozzászólása: De jó Lenne!!!!Köszi a bíztatást!!
A kérdező hozzászólása: Még annyi, hogy van 1 cisztám, még azt is meg kell nézetnem.Ezt az ügyeleten mondta a doki, aki megnézett uh-n.

Két napja nagyon megnőttek a melleim. Szemmel látható a változás. Tapintással meg pláne. Január 1. -én ért véget a mensim. Mennyi az esélye annak, hogy várandós lehetek?

A peteérésen is túl vagyok b? egy héttel.Nagyon Furi.Plussz,többet járok a mosdóba is.Egyéb tünet nincs. Hányás, stb.

Legjobb válasz: Szia, lehetséges, hogy terhes vagy, azonban ez,amit írtál lehet a mensi elõszele is. Én még várnék a helyedben és ha késik csinálj tesztet, vagy menj dokihoz :) Drukk++++++

Szia, lehetséges, hogy terhes vagy, azonban ez, amit írtál lehet a mensi elõszele is. Én még várnék a helyedben és ha késik csinálj tesztet, vagy menj dokihoz :) Drukk++++++
szia.Tökre egy cipöben járunk.Én is kiváncsi lennék rá hogy ez mi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!