Találatok a következő kifejezésre: Tanulmányi és ösztöndíjat és GYES-t (1 db)

Tanulmányi és szociális ösztöndíjat és GYES-t lehet egyszerre kapni?

Legjobb válasz: Persze! A egyetemre vagy fõiskolára jársz, de közben GYES-re vagy jogosult, az nem zár ki téged egyéb támogatásokból. Sõt, mivel gyermeked van, így jogosult vagy a szociális ösztöndíjra. És persze ha a tanulmányi eredményed olyan, akkor a tanulmányira is. Én is ezt szeretném igénybe venni jövõre, már eléggé utánanéztem, mert minden vágyam nappalira járni (a levelezõs, munka melletti tanulást nem nekem találták ki), és szerencsére erre lehetõség is van. Ha belegondolsz, nem is kis pénz ez így együtt, hiszen a szociális támogatás kb. 20-22 ezer forint, a GYES 28 ezer, plusz a családi pótlék ami 12 ezer (vagy egyedülállóknak 13 ezer) = kb. 60 ezer forint, plusz az eredményedtõl függõ tanulmányi ösztöndíj, szerintem nem rossz :)

Persze! A egyetemre vagy fõiskolára jársz, de közben GYES-re vagy jogosult, az nem zár ki téged egyéb támogatásokból. Sõt, mivel gyermeked van, így jogosult vagy a szociális ösztöndíjra. És persze ha a tanulmányi eredményed olyan, akkor a tanulmányira is. Én is ezt szeretném igénybe venni jövõre, már eléggé utánanéztem, mert minden vágyam nappalira járni (a levelezõs, munka melletti tanulást nem nekem találták ki), és szerencsére erre lehetõség is van. Ha belegondolsz, nem is kis pénz ez így együtt, hiszen a szociális támogatás kb. 20-22 ezer forint, a GYES 28 ezer, plusz a családi pótlék ami 12 ezer (vagy egyedülállóknak 13 ezer) = kb. 60 ezer forint, plusz az eredményedtõl függõ tanulmányi ösztöndíj, szerintem nem rossz :)
A kérdező hozzászólása: Én is pont ezért szeretnék még most másodévesen babát:) Ez a pénz+a férjem keresete együtt már elég.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha az ELTE-IK-re megyek továbbtanulni, ott milyen tantárgyakból nézik a középiskolás bizonyítvány jegyeket?

3

Ajánlanátok nekem egy igazán jó anatómiai atlaszt?

Nem orvosi egyetemre járok, "csak" 4 éves orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikai szakirányra. Szüleimmel megbeszéltem, hogy karácsonyra anatómiai atlaszt szeretnék kapni. Eddig mindig szereztem anyagot innen-onnan, de már jövőre negyedéves leszek, aztán szeretnék mindent jó részletesen atlaszból megtanulni, de sajnos gőzöm sincs melyik lenne a legjobb. Akár használt is érdekelne, csak jó állapotú legyen. Nekem főleg a csontok, az szív és érrendszer, az idegrendszer, tumoros és egyéb elváltozások/betegségek a legfontosabbak. Valaki segítene? Hálás lennék.

7

Milyen idős kortól lehetnék magántanár?

Külföldön szeretnék továbbtanulni, viszont a szüleim nem tudnak hozzájárulni és valahogyan pénzt kéne keresnem. 16 éves vagyok emelt matekos osztályban, angolul anyanyelvi szinten beszélek. Alsósoknak vállalhatnék korrepetálást, versenyre való felkészítést? (angolból és matekból) Ha ez nem járható út, akkor milyen alternatívákat tudtok ajánlani? (néztem ösztöndíjjakat, de a fentmaradó összeget sem tudnák finanszírozni a szüleim)

4

Fizika 9. osztály?

Én vagyok a béna , de tényleg nem találom ..Szépen kérem valaki letudná nekem írni vagy bemásolni az : Egyenes vonalú egyenletes mozgás Kinematikai/Dinamikai leírását..illetve az egyenes vonalú egyenletesen változó mozgás-t.Köszönöm

2

Hogyan hagyhatom ott a főiskolát, illetve mivel jár ez?

Sziasztok!

Jelenleg első félévemet töltöm a BGF Pénzügy Számvitel karán, azonban teljesen más, mint amire számítottam(ebbe most nem menjünk bele) és ott szeretném hagyni, tehát meg szeretném szüntetni a tanulói jogviszonyom a BGF-el(és valószínűleg dolgoznék, amíg ki nem találom, hogyan tovább).
A kérdésem az lenne, hogyan is tegyem ezt meg? Most vannak az első zh-k, de nyilván már azokra sem akarok bemenni, ahogy az órákra sem, ami érdekelne, az tehát: az, hogy mégis hogyan csináljam? Egyszerűen ne járjak be és majd passzívba tesznek vagy intézkedjek ezzel kapcsolatban?Ha igen, hogyan tudom, ezt intézni? Hogy zajlik ez módszeresen? Olvastam, hogy a tanulói jogviszonyom bármikor megszüntethetem, de ez mégis milyen anyagi terheket vonhat maga után(már ha von)? Kell-e esetleg bármitől tartanom ezzel kapcsolatban?

Jól jönne egy bővebb körű tájékoztatás, hogy mi a teendő, ha mindenképp ott akarom hagyni a fősulit. Remélem érthetőek a kérdések, a válaszokat előre is köszönöm!

3

Szerintetek normális vagyok?

Orvosi egyetemre járok, körülöttem kb mindenki megszakad a tanulástól, hajnalig tanulnak, tövig rágják a körmüket és nem kb elb*szom az egész időm, zh előtti nap tanulgatok egy kicsit, egy-kétszer elolvasom az anyagot és ennyi. És ugyanolyan jegyeket kapok, mint a többiek.
Kívülre persze nem mutatom, hogy semmit nem tanulok, mindenki azt hiszi, hogy én is meggebedek a tanulásba, de kezdem kicsit furának érezni, mintha valamit nem vennék észre, nem értem, hogy hogyan lehet ez.

7

Van olyan akinek nem ment el a szalagavatojara senki?

max 1-2ismeros. de rokon egy sem?

4

Milyen kötelező nyári munkára érdemes elmenni?

Imádom a kisgyerekeket, és az állatokat! :-)

2

Mozaik Biológia 7-es dolgozat füzet! Sürgős, nagyon kéne! (? )

Nagyon sürgősen kéne a 7-es mozaik biológia (életközösségek, rendszertan) tudás szintmérő füzete.
Kony szerzői: Jámbor.Gyuláné
Csókási Andrásné
Horváth Andrásné
Kissné Gera Ágnes.
Ha valakinek megvan , és lesz oly segítőkész , hogy elkuldje nekem azt nagyon megköszönném!

0

Ha keresztféléven felvesznek a fősulira nappalin, akkor az összes évet nappalin kell elvégezzem vagy nyomós indokkal lehet levelezőre menni?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!