Találatok a következő kifejezésre: Tampont szeretnék Hogyan (23 db)

Használhatok 11 évesen tampont? Hogyan mondjam el anyunak hogy tampont szeretnék használni?

Azért szeretnék tampont használni mert a betétektöl viszketek es olyan a betét mintha be lennék pelenkázva.Gyülölöm!Anyukám a növérem és én is allergiásak vagyunk a betétre.Az Always betétet használjuk mert attól kevésbé viszketünk.Hogyan mondjam el anyunak?

Legjobb válasz: Így mond el, ahogy leírtad. A tampont ennyi idõsen-, és még idõsebb korban sem ajánlanám kizárólagos használatra. Erõsebb napokon pedig egyáltalán nem. Ha a betéttõl viszketsz, akkor próbáljatok steril vattát használni. Gyógyszertárban kapható. "Nem olyan korszerû", a "bepelenkázottság érzése megmarad", de azt a néhány napot ki lehet bírni.

Így mond el, ahogy leírtad. A tampont ennyi idõsen-, és még idõsebb korban sem ajánlanám kizárólagos használatra. Erõsebb napokon pedig egyáltalán nem. Ha a betéttõl viszketsz, akkor próbáljatok steril vattát használni. Gyógyszertárban kapható. "Nem olyan korszerû", a "bepelenkázottság érzése megmarad", de azt a néhány napot ki lehet bírni.
Így, ahogy nekünk. Mondd el, mit szeretnél és azt is, hogy miért.
Így mond el..... bár én szerintem ennyi idõsen nem egészséges.
Kamu.
nyugodtan használj tampont, viszont ha van ilyen viszketõs problémád, akkor a probiotikus tampont javaslom, mert azzal még az intim egészségedért is teszel keress rá a google-ban!
Anyukádnak mondd meg, hogy kipattogsz és szörnyen viszketsz, szeretnél tamponra (de szerintem tegyél be mellé tisztasági betétet is, ha attól nem viszketsz) váltani. Esetleg mondhatod még azt is, hogy nagyon erõs a vérzésed, vagy éjszaka mindig kifolyik és összekened magad. Én régen ezt mondtam anyumnak, amikor kértem vegyen nekem tampont. (Tényleg így volt amúgy, nem hazudtam.) Mindenki maga dönti el mit hasaznál. Én is hallottam, hogy a tampon nem annyira ajánlott, de én is azt használok mert sokkal kényelmesebb, nem ázok át folyton és nem vagyok csupa "mocsok". + Én is viszketek a betétektõl, fõleg nyáron! Én is az always-t használom, attól jön kia viszketés legkevésbé. Most amúgy megújult, sokkal másabb lett a tapintása, olyasmi, mint a bársony anyagnak. Elsõre furcsa volt, amikor megfogtam de sokkal jobb, nem olyan mûanyagos, nincs viszketés. Próbálj olyat venni, bár tudom sok helyen még a régit árulják. Szerintem ennek a neve a Micro Touch technológia, legalábbis most nézem és ez van ráírva (a többi a szokásos). Vagy lehet kapni kisbabáknak pelenka kipattogzás elleni kenõcsöt, próbáld ki. Nem jut most eszembe a rendes neve, de ha így elmagyarázod az eladónak szerintem tudni fogja, csak megtaláljátok. Hátha találsz valami nem túl zsíros fajtát, ami jól beszívódik. Én is terveztem régen, hogy kipróbálom, de aztán maradtam a tamponnál így elfelejtõdött.
Nekem még nem jött meg de én tampont szeretnék használni...
Kedves elõzõ válaszoló! Ha nem menstruálsz, nem szabad tampont használni, mert kidörzsöli a hüvelyed, tönkreteszi a nyálkahártyád és könnyebben kapsz el fertõzéseket!!!
Elõzõ, szerintem arra gondolt, hogy majd ha megjön neki akkor szeretne tampont használni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
A 11:29-es vagyok. Ebben a cikkben írják, hogy a tampon azért nem jó tartósan, mert nem engedi rendesen kifolyni a vért. http://divany.hu/shopaholic/2012/01/24/tampont_vagy_betetet_..
A kérdező hozzászólása: Köszi!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Csak már elegem van abból hogyha betétet használok viszketek! :$
Mondd azt nyugodtan, hogy tampont szeretnél használni. Viszont szerintem csak akkor használj, ha nagyon erõs a vérzésed.
A kérdező hozzászólása: Holnap reggel kilencre megyek vissza az orvoshoz hogy eldöntsék hogy mikor mehetek suliba.
A kérdező hozzászólása: Mi kamu?!
A kérdező hozzászólása: Ha valaki kérdezné hogy miért vagyok itthon; be van gyulladva a fülem.
igen arra gondoltam, de persze nem az elsõ alkalommal...legalább 1, vagy fél évet várni fogok!és használj, és mond neki hogy nem szereted!nem lesz semmi baj, ne aggódj!;)

Hogy mondjam el anyumnak, hogy tampont szeretnék használni?

Már tettem pár célzást de nem vette az adást, vagy nem is akarta... Azért nem aakrom neki modnani, mert sztem ? abbana tévhitben él, hogy ha megvan még a sz?zhártyáma kkor nem eleht, vagy csak fiatalnak taláál engem hozzá. Azért szeretném a tmapont mert van olyan, hogy iszonyatosan vérzek, és itthon is alig maradok, emg nem hogya suliban... De anyu is tampont használ, szal tudhatná milyen rosz.. mit tnaácsoltok? 13,5/L

Legjobb válasz: vegyél egy mini tampont és mutasd meg anyudnak h ez bizony nem szakítja át a szûzhártyád, mert olyan kicsi és vékony. õ is látni fogja h ezzel télleg képtelenség kiszakítani...a szûzhártya amúgy egyébként is lyukacsos, az nem egy konkrét hártya, hiszen a menzesz véred is azon át távozik, tehát az már eleve lyukacsos. a pénisz pedig olyan vastag és olyan nagy h azokat a lyukacsokat egy egységes nagy lyukká szakítja, vagy pedig a picike lyukat még nagyobbá szakítja. ezt gondolom anyud is tudja. ha pedig meglátja azt a mini tampont, már tuti nemfogja azt gondolni h ez átszakítani a hártyád.

vegyél egy mini tampont és mutasd meg anyudnak h ez bizony nem szakítja át a szûzhártyád, mert olyan kicsi és vékony. õ is látni fogja h ezzel télleg képtelenség kiszakítani...a szûzhártya amúgy egyébként is lyukacsos, az nem egy konkrét hártya, hiszen a menzesz véred is azon át távozik, tehát az már eleve lyukacsos. a pénisz pedig olyan vastag és olyan nagy h azokat a lyukacsokat egy egységes nagy lyukká szakítja, vagy pedig a picike lyukat még nagyobbá szakítja. ezt gondolom anyud is tudja. ha pedig meglátja azt a mini tampont, már tuti nemfogja azt gondolni h ez átszakítani a hártyád.
Azt is mondhatod, hogy több iskolatársad is azt használ, és ciki a betéttel zörögni, meg kényelmetlen is- én ezeket mondtam neki anno:D Egyébként nem ciki a betét, csak régen én annak gondoltam, meg az egész menzesz-témát, de ez hülyeség, fiatal voltam nagyon, viszont érvnek jó:)
Mondd meg neki hogy sokkal higénikusabb, nem folyik fére.. és hogy azt szeretnéd kipróbálni.
Mondd meg neki, hogy kényelmetlen a betét. Ráadásul nagyon erõsen vérzel, félsz hogy átázik, inkább szeretnél dupla védelmet. Mondd, hogy a suliban volt felvilágosítás, és ott azt mondták, hogy szûz lányok is használhatják.
vetesd el a szüzességed, akkor már úgyis mind1 :D
A kérdező hozzászólása: de anyum ott fog állni, és nem fogja tudni, hogy honnan tudom ezeket... és hát bonyolult ez így.. de leeht, tényleg így fogom mdonani, midnenesetre köszi:D
Mekkora problémáid vannak ecsém!!!!!! :P

Hogy mondjam anyunak meg, hogy tampont szeretnék használni?

Valószín? megengedné. S?t biztos...de most hogy kérdezem meg? hogy kezdjek bele? nem is harapná le a fejem meg semmi :) csak egyszer?en eleve kínos lenne oda állni elé hogy izé... :S :(

Legjobb válasz: Szerintem a legegyszerübb, ha megkérdezed, hogy tudna-e neked tampont venni, vagy kérd meg, hogy adjon rá pénzt. Anyuka vagyon én is, hidd el nem fog meglepödni vagy furcsán nézni rád, és csak te gondolod kinosnak.

Szerintem a legegyszerübb, ha megkérdezed, hogy tudna-e neked tampont venni, vagy kérd meg, hogy adjon rá pénzt. Anyuka vagyon én is, hidd el nem fog meglepödni vagy furcsán nézni rád, és csak te gondolod kinosnak.
hát mondd azt, hogy olvastad, hogy a tampon sokkal kényelmesebb, meg tisztábbnak éreznéd magad tõle, és szeretnéd kipróbálni. elõször a minitampont próbáld ki.
Ezt sose értettem. "Anyu, tampont szeretnék használni." Mi ezen olyan bonyolult?
Miért csinálsz ebbõl akkora ügyet. Nagyon sok lány/nõ használ tampont. Ez teljesen természetes!
Elõzõ vagyok. Az elsõ mondat végén ? akart lenni.

Elmondjam anyának, hogy tampont szeretnék használni? Többször használtam már tampont és sokkal jobb mint a betét.

Legjobb válasz: Ahogy érzed,nagylány vagy már,el tudod dönteni,h kell e,vagy akarsz e szólni!Ha úgy jönne ki a beszélgetés,én elmondanám!

Ahogy érzed, nagylány vagy már, el tudod dönteni, h kell e, vagy akarsz e szólni!Ha úgy jönne ki a beszélgetés, én elmondanám!
Persze mondd el. Hacsak nem te veszed magadnak, mert akkor mindegy elmondod-e.
Hány éves vagy?
Miért ne mondhatnád? Miért ciki õszintének lenni?
Hát, ahogy gondolod. Te tudod hogy milyen a viszonyod vele. Meg hogy õ vagy te szoktad-e venni. Ha õ veszi, azért csak illene elmondani.

Hogy mondjam meg anyának h tampont szeretnék használni?

Legjobb válasz: "Anya, légy szíves vegyél nekem tampont, mert szeretném kipróbálni/használni".

"Anya, légy szíves vegyél nekem tampont, mert szeretném kipróbálni/használni".
Nem mindegy, mennyi idõsen állsz elõ ezzel. Én fogtam magam, megvettem, azt kész, nem szóltak bele - még örültek is, hogy nem kell ahhoz igazodni, ha strandra megyünk :)
"anyu, kényelmetlennek érzem a betétet, ebben a dögmelegben, szeretném kipróbálni a tampont"
Ha 12 éves szûz lányom kérné, hogy álljunk át tamponra, nem örülnék neki, a 17 éves nem szúz lányom meg azt használ, amit akar. Szerintem itt a koroddal lesz a probléma, ha ezt anyukáddal meg akarod beszélni. Mindenképp légy õszinte hozzá, mondd el, miért szeretnél tampont, és hogy segítsen ebben neked. Ez nem ciki, beszéld mg vele. Ha nemet mond, akkor kérdezd meg az indokait is, nem kell azonnal veszekedésbe kezdeni, csak próbáljátok megbeszélni rendesen!
A kérdező hozzászólása: 16 éves vagyok..:)

Mennyi ideig lehet bent egy tampon? Arról lenne szó, hogy megvan és holnap tampont szeretnék feltenni, de kb.7-8 órán keresztül nem tudnám cserélni, egyébként a vérzés már gyenge, tehát kibírná, de nem lesz baj, ha annyit bent van?

Legjobb válasz: (És amúgy nem értem, hogy miért nem lehet békén hagyni a kérdezõt. A saját magánügye, hogy miért nem fogja tudni cserélni... csak arra volt kíváncsi, hogy nem lesz e gond... nem lesz és kész ennyi túl van tárgyalva) 17-es voltam

(És amúgy nem értem, hogy miért nem lehet békén hagyni a kérdezõt. A saját magánügye, hogy miért nem fogja tudni cserélni... csak arra volt kíváncsi, hogy nem lesz e gond... nem lesz és kész ennyi túl van tárgyalva) 17-es voltam
húú én is nagyon kiváncsi vagyok milyen hely lehet az ahol nem lehet wcre menni.lehet vmi hosszú utazás, vagy kint a természetben valami, mert ott ugye nem lenne túl higiénikus tampont cserélni
A kérdező hozzászólása: A 17-esnek szántam.:)
A kérdező hozzászólása: Utolsó, köszönöm szépen!:) Kötekedõk mindig vannak, fõleg ezen az oldalon.
Sûrûbben nem tudnád megoldani a cserét?
Semmi bajod nem lesz, ha tovább bent marad egyszer.
A kérdező hozzászólása: Na ez jó, emrt nem tudom megoldani a cserét és számoltam is, inkább 8 óráról lenne szó. Mi bajom lehet, ha pl. 9 lesz belõle? Betétet nem szeretnék ilyen melegben, meg kényelmetlen is stb...
8 óránként érdemes cserélni. Szerintem 1x azért kibírja, csak ne csinálj belõle rendszert, a saját érdekedbe!
Max 6 órát nappal, éjszaka max 8-at.
Hosszú utazás: vonaton van wc, busz megáll 1-2 óránként :D erdõben nem hinném, hogy 9 órát kirándulnak, ha mégis bokorban is lehet cserélni.

Hogy mondjam el anyunak, hogy tampont szeretnék használni?

Én nagyon félénk vagyok és gátlásokkal teli. Ráadásul táncolok és nem jó ha elcsúcsik a betét. Venni meg nem tudok mert nem kapok zsebpénzt. 14/L

Legjobb válasz: Mondd, hogy zavar tánc közben a betét, esetleg mondd, hogy átáztál, mert elmozdult...

Mondd, hogy zavar tánc közben a betét, esetleg mondd, hogy átáztál, mert elmozdult...
A kérdező hozzászólása: rendben :) megpróbálom remélem megért :)
Most szépen átmész a másik szobába, és azt mondod: -Anya, tampont szeretnék használni. Ha ez után is félsz, fordíts hátat és sétálj vissza a szobádba.
23.53 as gondolatolvasó vagy mert szószerint azt akartam én is írni!!!!
Hiába tanácsoljátok a látszólag legegyszerûbb megoldást, ha valahol "tabu" egy téma, nem fog elõállni vele egy 14 éves az anyukájának. Én is ugyanígy voltam, mindig elértem, hogy anya ajánlja fel a dolgokat, mert egyszerûen nekem nem jött ki a számon semmi, hiába határoztam el a dolgokat. Csak olyan 19 éves korom óta tudok a sarkamra állni.
Lehet kérni a neten ingyen mintát, max barátnõdhöz kéred. Ha beválik, neked is nagyobb lesz az önbizalmad hogy megbeszéld anyuddal.
Mondd neki, hogy nem állandóan használnád, csak ha muszáj, mert mozgás közben elcsúszik a betét. De tényleg nem is jó mindig tampont használni, hiszen nem engedi rendesen kiürülni a vért a hüvelyedbõl, és csak ott pang, és már a hüvelyedben elkezdenek szaporodni a baktériumok, amik könnyen okozhatnak fertõzéseket.
szia!én is most kezdtem el tampont használni!sokkal kényelmesebb:) )én is táncolok és engem is baromira zavart...mert mindig féltem h elcsúszik...:/ én ugy mondtam meg neki, hogy:'Anya szeretnék tampont használni, mert nagyon zavar és az órákon sem tudok koncentrálni!azt mondta hogy rendben, (persze ehhez egy kicsit kellett a nõvérem segitsége is)de éjszakára csak is betét használhatok!hidd el átérzem a helyzetedet...nekem is nagyon nehéz volt rávennem magam hogy megmondjam neki, de most sokkal jobban érzem magamat:) 14/L
Suliba mi mindig kaptunk mintákat, amiben tampon is volt. Én sem kérdeztem meg anno, hogy használhatom-e, hanem magamtól kipróbáltam, megmondtam anyának, hogy felraktam és hozhatna a boltból tampont is:) ))) Kicsit meglepõdött, de semmi gáz nem volt:)

Tampont szeretnék használni. Hogyan rakjam fel, és hogy egyáltalán fáj-e?

Elösz?r használnék, de szinte nem tudok róla semmit hogy hogyan mük?dik,annyit tudok hogy lehet vele fürödni is,de mennyi ideig?

Legjobb válasz: Olvasd el rajta van. Ha még szûz vagy aakor a legkisebbet próbáld, és félig gugoló helyzetebn. Egyáltalá nem fáj, sõt nem is érzed., hogy ott van a tampon. Ha érzed akkor nincs a helyén. Toldd feljebb addig amig érzed! Nyugi nem tudod túl magasra rakni,nem fog a méhedbe esni, ott a méhszáj ami egy zárt csatorna és csak szüléskor nyílik ki,a tampon nem nyitja. Sok sikert!

Olvasd el rajta van. Ha még szûz vagy aakor a legkisebbet próbáld, és félig gugoló helyzetebn. Egyáltalá nem fáj, sõt nem is érzed., hogy ott van a tampon. Ha érzed akkor nincs a helyén. Toldd feljebb addig amig érzed! Nyugi nem tudod túl magasra rakni, nem fog a méhedbe esni, ott a méhszáj ami egy zárt csatorna és csak szüléskor nyílik ki, a tampon nem nyitja. Sok sikert!
Persze lehet vele fürödni és annyi ideig hagyd bent amig nem érzed, hogy átázott. Ez vérzéstõl függõen 2-6óra. Utána cserelni kell.
Érdemes a tampon mellé tisztasági betétet használni, hogy elkerüld a "baleseteket" esetleges átázás idején (pl. suliban ülsz az órán, addig megtelik a tampon, aztán óra végén felállsz, és kb. 3 másodperc múlva placcs, már rohanhatsz is a vécére...). Én egyenesen a tampon+egészségügyi betét-párost használom az elsõ két napon, sosem tudni (igaz, nekem az egyetemen van, hogy három órát kell ülnöm egyhuzamban). Nincs annál cikibb, mint ha átázol...
sya!!! 1.Állj nagy terpeszbe!!! 2.Fujd ki a levegöt!!! 3.Dugd fel abba a lyukba abiböl jön a vér!!!! De addig nyomd amig felfér az ujjad!!!! Ez hülyén hangozhat, de igy kell!!!! Ha jol felteszed, akkor nem érzed egyáltalán hogy ott van benned v.mi!!!! 4.

SOS! Nem sokára megyek a barátomhoz de megvan és ott nem szeretnék elmenni vécére rakhatok be két tampont egyszerre hogy később kelljen kicserélni?

Legjobb válasz: Becsomagolod, kiviszed a konyhába, nincs ezzel semmi baj. A barátod nõt akar vagy próbababát? A szerelmi kapcsolathoz ennyi bizalom hozzátartozik. Hogy akarsz majd együtt élni valakivel, ha ennyire szégyelled a mindennapi élet dolgait?

Becsomagolod, kiviszed a konyhába, nincs ezzel semmi baj. A barátod nõt akar vagy próbababát? A szerelmi kapcsolathoz ennyi bizalom hozzátartozik. Hogy akarsz majd együtt élni valakivel, ha ennyire szégyelled a mindennapi élet dolgait?
Nem ajánlanám, mert baromira egészségtelen, és egyébként is, nyugodtan elmehetsz wc-re. Mennyi ideig leszel náluk?
Nem rakhatsz! De ne aggódj, a barátod is tudja, hogy nõ vagy és hogy az ezzel is együtt jár...
ez teljesen természetes, a barátodnak is felkell ehhez nõnie, tudnia kell, h ez mivel jár.
Jézusom! Ki ne próbáld!!! Bízzál ennyire a barátodban!
ugye ezt viccbõl kérdezed csak?ha annyira nem akarsz wc-re menni amit nem igazán értek miért szégyen ez, akkor rakj be egy betétet is a bugyidba legalább egy tisztaságit!
Hát ja..ha nõ vagy ez azzal jár... Egyébként nem egészséges a 2 tampon!
Nem rakatsz, de a baratod gondolja ezt miert titkolod?
A kérdező hozzászólása: azért nem akarok elmenni vécére mert akkor ha lehúzom a vécén a tampont akkor lehet hogy elakad kuka meg nincs a fürdõben és a konyhába nem akarom kivinni de most írta meg hogy késõbb találkozzunk mert késõbb ér rá amúgy nyolcig leszek ott aztán jövök haza és így kibírom egy tamponnal is azért köszi a válaszokat :)
vannak különbözõ méretûek. rakj be egy nagyobbat a megszokottnál.
Ha megveszed a tampont és kicsomagolod, akkor van benne egy használati útmutató. Ha lehet, akkor otthon próbálkozz egy-két darabbal, hogy ne a táborban idegeskedj emiatt. Szerintem, kezdj egy mini-vel. Tampon méretben ez elég kicsi, könnyû felhelyezni, pláne kezdõknek. Válassz jó minõségû tampont, mert azokat könnyebb felhelyezni. Nem tudom, hogy milyen erõs a menstruációd. Ha erõs, akkor használj mellé vastagabb tisztaságit és cseréld gyakran (kb. 3 óránként). Ha kevésbé erõs, elég 4-5 óránként cserélni, illetve közvetlenül elalvás elõtt.
lefekszel az ágyra, szétteszed a lábad, megfogod azt a madzagot kihúzod, de rendesen, és megfogod a végénél, és felnyomod.. annyira, hogy ne érezd.. ha felállsz, és érzed, vagy fáj, tegyél fel újat, mert akkor nagyon lent van..
De mielõtt újat tennél fel...az elõzõt szedd ki...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!