Találatok a következő kifejezésre: Tampont használok. van (28 db)

Tampont használok. Csak van 1 olyan problémám, hogy van amikor ilyen alvadt vérdarabok vannak a tamponon. Amikor kihúzom. Mitől van ez? Ez normális? Jobb lenne ha nem tampont használnék.

Legjobb válasz: Szia! Nyugi, ez teljesen normális. Amúgy azok szerintem nem alvadt vér darabok, hanem szövet darabkák. Mert a menstruációs vér nemcsak vér, nagy része szövet, ami ugye a lebomló méh nyálkahártya... Amúgy szerintem a tampon használat higiénikusabb, mint a betét, mert gondolj bele, az sem egészséges, ha órákon át tocsogsz a vérben és a szövetekben! :S :)

Szia! Nyugi, ez teljesen normális. Amúgy azok szerintem nem alvadt vér darabok, hanem szövet darabkák. Mert a menstruációs vér nemcsak vér, nagy része szövet, ami ugye a lebomló méh nyálkahártya... Amúgy szerintem a tampon használat higiénikusabb, mint a betét, mert gondolj bele, az sem egészséges, ha órákon át tocsogsz a vérben és a szövetekben! :S :)
nyugodj meg teljesen normális! és egyetértek az elõttem szólóval. a betét sokkal macerásabb. elcsúszhat, kényelmetlen , nem jó szerintem. én mindenképp a tampont javasolom
Nekem a nõgyógyáészom mondta, h miért használok tampont, sokkal egészségesebb a betét, mert nem marad bennem a vér, hanem ki tud jönni?! Am meg mitõl lenne egészségesebb a tampon? Az igaz h a betéttel több a baj, de a te esetedben nincs aggodalomra ok sztem. Ha kétségeid vannak, akk menj el orvoshoz.

A barátnom azt állítja, hogy mikozben menzese van, és tampont használ, hogy tud úgy pisilni, hogy a tampont nem veszi ki. Most mivan?

Ez mit jelent? Segítsetek, mert nem értem...

Legjobb válasz: A nõk nem a húgyutukba teszik a tampont. A vizelet nem a hüvelyen keresztül távozik, míg a vér igen. Ennyi az egész.

A nõk nem a húgyutukba teszik a tampont. A vizelet nem a hüvelyen keresztül távozik, míg a vér igen. Ennyi az egész.
hú de hülye vagy xD nagyon egyszerû a válasz... nem a hüvelyünkbõl pisilünk...
Ez most komoly ?? Igaza van az elsõ válaszolónak amúgy.
én is tudok pisilni úgy hogy tampon van bent :D ez nem újdonság...ez tény!:D a húgycsõ(ahol pisilünk) és a hüvely(ahová a tampont tesszük) két külön helyen van :D http://termtud.akg.hu/okt/oktanyag/ember/szap/kulso.jpg javaslom a jobb oldalt lévõ 2. és 3. pontot figyeld meg hogy hova vezet a nyilacska :)
miért akarja kivenni pisiléskor a tampont? a vizelet egy másik járaton jön. Mondd meg neki, h. nem kell kivennie, mert a tampon nem akadályozza a vizelet útját
Persze, mert a hüvely (ahová a tampont helyezi) és a húgycsõ (ahonnan a pisi jön :D) két egymástól független dolog, csak épp közel vannak egymáshoz.
Jézusoom. Hány éves vagy te? 5? Idióta barom. A nõknek van húgycsövük és hüvelyük. 2 különbözõ lyuk. A hüvelybõl folyik a vér, a húgycsõbõl pedig a vizelet, nem húgyvezetékbe dugdossák a tampont.... Úristen, miért nincs még olyan jogszabály, hogy a retardáltalak gödörbe lehet lõni?
Igen nem szükséges kivenni, fõleg ha nem erõs a vérzése nem is tudná kihúzni vagy csak nehezen.
:D
Most miért vagytok ilyenek? Nekem volt olyan osztálytársam, aki 9 évesen már menstruált, mondta is, de õszintén szólva azt se tudtam, mi az. És arról sem volt fogalmam, hogy mi az és mire jó a hüvely. Simán lehet a kérdezõ is 9-10-11-12 éves.
=))) meghoztad a kedvem
Még egy, próbáld ki, hogy ha a végbeledbe dugsz egy tampont, tudsz-e vizelni, mert ennél is kb annyi az összefüggés...
Én már ilyenen nem lepõdök meg miután az osztálytársam elkezdte mondani, hogy van egy lyuk, ahol vizelnek, egy ahol véreznek, egy ahol megszületik a gyerek és egy ahol a megtermékenyítés folyik... :) :) ja és ez két éve volt, amikor 16 éves volt a gyerek... 18/F
Baszas.d is meg magad 12 évesen és a húgycsövedbe dugasd a vesszõt!! :D
Te jó ég :S Nem tudom, esetleg tisztában vagy a nõi nemi szervvel? Hány lyuk van rajta és mibõl mi jön ki? Azt tudod ha szeretkeztek akkor hova kell betenni? Nem oltás akar lenni igazából. Csak azért fontos lenne tudnod ilyeneket.

Mi van akkor, ha terhes vagyok, de még nem tudok róla, és mégis megjön a bajom, és tampont használok? Nem árt?

Csak elgondolkodtatott, mert a barátn?m 2 hónapos terhes volt, és még mindig megjött neki, de ? betétet szokott használni. Csak gyanús volt neki, hogy hányt, stb. Meg is lep?dött mikor a doki mondta neki hogy terhes, de persze nagyon örült neki.

Legjobb válasz: Nem a méhedbe helyezed fel a tampont hanem a hüvelyedbe. Sokan szexelnek is amikor még nem tudják,hogy terhesek.Egy átlagostól nagyobb pénisz el is éri a méhszájat szex közben.Mégse történik baj. Terhességben(egészséges) zárt a méhszáj és az embrió is jól beágyazódik mélyen a méhben. Szóval semmi probléma a tamponnal,csak higiénikusan használd.Idõben cseréld,ne érj hozzá ha már kicsomagoltad csak a végénél egy ujjal nyomd fel.Ja és elötte kézmosás:))

Nem a méhedbe helyezed fel a tampont hanem a hüvelyedbe. Sokan szexelnek is amikor még nem tudják, hogy terhesek.Egy átlagostól nagyobb pénisz el is éri a méhszájat szex közben.Mégse történik baj. Terhességben(egészséges) zárt a méhszáj és az embrió is jól beágyazódik mélyen a méhben. Szóval semmi probléma a tamponnal, csak higiénikusan használd.Idõben cseréld, ne érj hozzá ha már kicsomagoltad csak a végénél egy ujjal nyomd fel.Ja és elötte kézmosás:) )
Semmi bajod nem lesz a tampontól, sem a babának. Viszont, nem szeretnél tesztet csinálni?
Szia, Az elõzõ válaszolóval annyiban nem értek egyet, hogy nekem zárt a méhszájam, mégis eltiltottak a szextõl, mert bármikor bevérezhetek. Én a várt mensi elõtt pár héttel éreztem a mellfeszülést, ami eddig sosem volt, s megjön érzést. 25 naposak a ciklusai, azért megvártam a 28. napot, de nem jött meg, s kíváncsiságból vettem egy tesztet s pár nap múlva amint megcsináltam pozitív lett. 7 napra rá elkezdtem vérezni. Elsõ kérdése az orvosnak, hogy éltünk-e nemi életet, mert az beindíthatja. Persze nem mindenkinél, de állítólag elsõ gyereknél megeshet, s ezért is vetélnek el sokan. A tamponról nekem az a véleményem, régen én is használtam, esténéként is, de cystám lett tõle. Én a helyedben, míg nem vagyok biztos a terhességben, persze ha meg akarod tartani, nem használnám, de ez az Én véleményem. Csinálj tesztet. Nekem akkor is kimutatta amikor véreztem a teszt akkor is pozítivat mutatott.
Tampontól ciszta??Ilyet még nem hallottam.Ezt az orvos mondta neked??

Szülés után lehet tampont használni? Van aki azt használt? Ha nem lehet, miért?

Legjobb válasz: Nem szabad támpont használni, hisz ott egy friss seb van varratokkal, nem Szabad oda dugni semmit, mert újra kinyílhat a seb, wlfertõzõdhet a pangó vértõl, na meg hogy távozik akkor a varrat.

Nem szabad támpont használni, hisz ott egy friss seb van varratokkal, nem Szabad oda dugni semmit, mert újra kinyílhat a seb, wlfertõzõdhet a pangó vértõl, na meg hogy távozik akkor a varrat.
Eszembe sem jutott volna tampont használni, még zuhanyzásnál is félve, óvatosan mosdottam, alig mertem odanyúlni...nem hogy beledugjak valamit :) Egy gátmetszés jó sokáig érzékeny azért... De a vérzés mennyisége miatt sem jutott volna eszembe jódarabig sajna. De eü szempontból sem szerencsés, ki kell ürülnie
2. vagyok Arról el is felejtkeztem, hogy nekem még a méhszájamat és a hüvelyemben is varrogattak...úgy meg aztán fel sem lehetne tenni tõlük. És ez sajnos elég gyakori, fõleg elõször szülõknél, azt mondta a dokim
meg hat a huvely ugy kitagult a tampon elveszne benne.Viccet fereteve a gyerekagyi folyas ki kell urulnie egy tampon erre nem alkalmas meg ott vannak a serult reszek meg fertozes veszely is.
Tampont? Még odanyúlni se mertem úgy fájt a gátmetszés után a seb. Örültem, hogy túléltem a doki vizsgálatát hazamenetel elõtt, bár rosszabbra számítottam. Amúgy fertõzésveszély miatt fõleg.
??? Gondolom még nem szültél :D sem higiéniés sem kényelmi okokból kizárt ráadásul sok szutymóról van szó ...
nem is nagyon fogod te kívánni a tampont fõleg ha természetesen szülsz :) amugy 7 hós volt a pici amikor megjött és onnan kezdve a 3 vagy 4ik mensinél használtam tampont amikor gát már nem volt érzékeny :)
1 évig nem lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.

Lányok! Ti szoktatok OB tampont használni? Milyen gyakran? Van köztetek olyan, aki eddig csak tampont használt? Lett tõle bajod, vagy egyáltalán nem?

Legjobb válasz: Igen. Amikor kell mondjuk. Igen. Hát nem. Nyilván nem akarják hogy felgyújtsa õket a felbõszült nép.

Igen. Amikor kell mondjuk. Igen. Hát nem. Nyilván nem akarják hogy felgyújtsa õket a felbõszült nép.
Kb. az elsõ két évben használtam csak betétet (hatodikban jött meg, ha jól emlékszem), azóta folyamatosan O.B. tampont használok, nekem nagyon bejött, semmi problémám nincs vele. Bár gyengébb napokon (5 napból egy), ha itthon vagyok, azért szüneteltetem a használatát, és betétet használok.
Más egy-másfél éve csak tampont használok, semmi bajom nincs tõle. Annyi a titka, hogy fel kell tudni helyezni, és gyakran kell cserélni, különben borzasztó higiéniátlan a dolog. 19L
Igen, használok tampont. Amikor megjön a menzeszem, és nem itthon vagyok, mindig tampont használok. Semmi bajom nincs, a lényeg, hogy megfelelõen, higiénikusan cseréld rendszeresen a tampont.
Alváshoz nem ajánlott a tampon, ez tény. Amúgy én is használok, talán fele fele arányban.
5-ös: Az lehet "tény", hogy nem ajánlott, az viszont nem "tény", hogy káros lenne. Nem lesz tõle semmi baja senkinek.
De lehet tõle baja, fõleg ha túl sokat van bent...Este...
Csak akkor lehet baja, ha túl sokat van bent, de ezen okból kifolyólag napközben is ugyanúgy lehet baja. Attól, hogy éjszaka van, nem sok minden változik meg.
Én elsõ menzesz óta OB használok nem lesz tóle semmi bajod

Mert van az hogyha tampont hasznalok nem tudok pisilni?

Eloszor is legyszi ne nezzetek hulyenek. Nagyon kellet pisilnem de mikor elmentem wcre nem birtam pisilni. Mar kb. "nyomtam" a pisit de akkor se. Kivettem a tampont es utana tudtam. Elondolkoztam hogy lehet rossz helyre tettem a tampont? Es utana megvizsgaltam magam oda lent es 2 dolgot lattam. Az egyik egy nagy "lyuk" volt ami most a menstruaciom miatt nagyobbnak tunt a masik meg egy kis borso nagysagu valami. Nagyon kozel van ez a ket dolog egymashoz. Az a borso nagysagu dolog a csiklo vagy az valo a pisilesre? Kerlek ne rohogjetek ki, nagyon felek es olyan tudatlannak erzem magam. 13/L

Legjobb válasz: istenemxDD ha a tampont be rakod az ott ugye meg dagad és el zárja a lyukat amibõl jön a pisi.ezért nem tudtál wc-zni......

istenemxDD ha a tampont be rakod az ott ugye meg dagad és el zárja a lyukat amibõl jön a pisi.ezért nem tudtál wc-zni......
A tampon használati utasításában van egy kép a nõi nemiszervrõl. Javaslom tanulmányozd. És beszélgess anyukáddal vagy legalább nyisd ki a bioszkönyved. Rád nézve szégyen, hogy ilyen idõsen ilyen szinten nem vagy tisztában a saját testeddel pláne, hogy már menstruálsz is és tampont akarsz használni.
Ez tuti kamu :D Azt se tudod honnan pisilsz, ne már...
elõször is nyugi, a tampont nem tudod "félredugni", csak a s*ggedbe, de azt észrevennéd ;) a nagy "lyuk" a hüvelyed, oda dugd a tampont, és sürgõsen nézz utána a neten hogy hogy is néz ki egy nõ :) azt az egyik elõttem szóló gyönyörûen leírta, miért nem tudtál pisilni.

Buta kérdés? Akik éjjelre tampont használnak, reggel hogy mérik a hőjüket? Bennt van a tampon?

Legjobb válasz: Tudom, hogy nem ez volt a kérdés, de éjjelre ne használj tampont, káros és veszélyes lehet.

Tudom, hogy nem ez volt a kérdés, de éjjelre ne használj tampont, káros és veszélyes lehet.
Szájban, nyelv alatt:) Én mindíg csak ott mértem.:)

Miért van az, hogy ha tampont használunk, rövidebb lesz a menstruáció?

Legjobb válasz: ez hülyeség. nekem volt olyan h tizen nemtom hány napig tartott és 2 doboz normál tampont használtam el..

ez hülyeség. nekem volt olyan h tizen nemtom hány napig tartott és 2 doboz normál tampont használtam el..
Ez egyáltalán nem igaz.. szerintem ez hülyeség
Én nem vettem észre, hogy rövidebb ideig tartana a menstruáció attól, hogy tampont használok. Szerintem a kettõ között nincs összefüggés, talán csak kevesebbnek látszik a vérmennyisége, mert egy tampon jobban felszívja, míg egy betétben "szétterül" a távozott vér, de attól még ugyanannyi ideig tart.
A kérdező hozzászólása: Fura, de én ezt tapasztaltam...nem tudom miért van ez!
én is igy vagyok vele
én is... rövidebb pár nappal :d
nekem is rövidebb! jó lenne tudni miért...:D

Ha menstruálok tampont használok egy ideje viszont amikor kihuzom fáj vagy amikor bent van akkor is éget szur és nagyon fáj. Mi lehet a probléma?

Pedig jol rakom be.

Legjobb válasz: Lehet hogy valami fertozest osszeszedtel, de az is lehet hogy nem jo a tampon fajtaja. En pl. csak az ob-t szeretem, egyszeruen mast nem birok feltenni. Szerintem menj el nogyogyaszhoz, es ha nem talal semmi problemat akkor probalj ki mas tampont is! Szia

Lehet hogy valami fertozest osszeszedtel, de az is lehet hogy nem jo a tampon fajtaja. En pl. csak az ob-t szeretem, egyszeruen mast nem birok feltenni. Szerintem menj el nogyogyaszhoz, es ha nem talal semmi problemat akkor probalj ki mas tampont is! Szia
Kihúzáskor akkor szokott fájni, ha nem eléggé telt meg, ha nincs bent elég ideig. De ha akkor is fáj, amikor bent van, akkor már lehet, hogy más a gond. Szóval én is azt tanácsolom, hogy menj el dokihoz. Veszteni nem vesztesz vele.
Lehet hogy nem megfelelo a meret?
tanuljatok már meg írni:ob-t...kiejted és hûha:Óbét!
A kérdező hozzászólása: én is ob-ét használok. kiprobáltam már mást de nem vált be az még rosszabb volt:D
A kérdező hozzászólása: koszonom a válaszokat:) most akarok dokihoz menni :) kiprobálok kisebbet hátha jobb:)

Nagyon erős a mensim és már elegem van a betétből, szerintem nagyon gusztustalan sokszor átázom. Tampont használnék de nem merek, tippek?

az a baj h attól félek h nem tom majd kihuzni de szivem szerint azt használnék mert sokkal jobbnak t?nik mint örökké a betét meg átázok meg ilyenek. pár osztálytársam tampont használ és nekik sokkal jobb. anyám szerint 13 évesen korai még meg h ? se használ tampont de utálom a betétet. szerintetek mit csináljak? maradjak a betétnél vagy tampon?? kinek milyen tapasztalata van velük? kort is írjatok köszi. ja meg melyik a legjobban nedvszívó betét? köszii:)

Legjobb válasz: Nekem is erõs a menstruációm, és tampon+ betét mellett is van hogy átázom. Ha nagyon erõs a menstruációd akkor nem árt tampon mellett betét is. De én is korainak tartom a tampon használatát 13 évesen. Próbáltad már az éjszakai betét használatát. Nem vastagabb mint a sima betét csak hosszabb. Én azt használok, és azóta nem ázom át..

Nekem is erõs a menstruációm, és tampon+ betét mellett is van hogy átázom. Ha nagyon erõs a menstruációd akkor nem árt tampon mellett betét is. De én is korainak tartom a tampon használatát 13 évesen. Próbáltad már az éjszakai betét használatát. Nem vastagabb mint a sima betét csak hosszabb. Én azt használok, és azóta nem ázom át..
Soha, senkitõl nem hallottam, hogy elõször lenne több a vér mennyisége. Inkább az a jellemzõ, hogy eleinte kevés, és nem fájdalmas a menstruáció, és csak aztán durvul be. Meg 13 évesen már igazán el tudja dönteni, hogy mit akar. Ha adott egy 13 éves, aki 3 éve menstruál, az ne használjon tampont, de egy szintén 3 éve menstruáló 16 éves igen?
Én 13 évesen már használtam tampont, talán úgy a negyedik-ötödik menstruációmnál próbáltam ki. Semmi gondom nem volt vele. Nyilván van, aki kap tõle, de nem mindenki ilyen peches. Egyébként a betéttõl is lehet kapni, mert a nedves betét kitûnõ táptalaj a kórokozók szaporodására, és a nedves rész egyszerre érintkezik a végbélnyílással és a hüvellyel. Ott is simán átjuthatnak, ha valakinek nincs szerencséje.
Nem tartom egészségi szempontból jó ötletnek a tampont sem 13 évesen, sem késõbb. Az én nõgyógyászom kimondottan ellenzi, mert sokszor krónikussá váló fertõzések felelõse szerinte. Az iskolai higiéniát ismerve, sem kezet mosni nem lehet rendesen, sem a mosdón lévõ kilincsek állapota nem megfelelõ és nem fogod tudni olyan tisztán feltenni, ahogyan azt kell. Emellett a hüvelyben is el tudnak szaporodni úgy kórokozók, hogy mindent jól csinálsz és mégis.. Alkalmi használatra jó a tampon, akár 13 évesen is meg lehet próbálni, ha anatómiailag megvannak az adottságaid ( a szûzhártya alakjától függ elsõsorban). Érdemes akkor nekifogni, amikor erõs a vérzés. A kihúzásnál azért lehet gond, mert megtelik, megvastagszik a tampon, a szûzhártya pedig csak egy darabig tágulékony. Ez benne van a pakliban. Én a te korodban még nem tamponoztam, illetve egyszer titokban, de voltam annyira peches, hogy egy jó kis bakteriális fertõzést összeszedtem... Persze ez egyáltalán nem mindenkire igaz. Próba cseresznye..
Átázás ellen más betétet kell használni. Hosszabbat, vagy vagy vastagabbat, vagy is-is. Tampon ügyében nem tudok mit mondani, én semmi pénzért nem használnám.
Szerintem is korai 13 évesen tampont használni. Én sem engedném a lányomnak. Még be sem állt rendesen a vérzésed mennyisége, általában az elsõ idõben tényleg elég nagy mennyiségû, de késõbb változni fog. És szerintem a betét sokkal tovább bírja, mint a tampon. Persze ilyen esetben a betétet is gyakran kell cserélni, és akkor nem fogsz átázni.
Én is 13 éves vagyok és amikor elõször jött meg én már egybõl tamponoztam mert máshogy nem bírtam még északaival sem...... http://www.intima.hu/intim-magazin/menstruacio/betet-vagy-tamp http://www.intima.hu/intim-magazin/menstruacio/menstruacio-t.. nézd meg ezt és dönts hogy melyik lesz neked a jobb :)
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek :) utolsó: szoktam duplázni a betétet és úgy nem nagyon szoktam átázni. félek h tampon miatt valami fertõzésem lesz de télleg azt használnám. valahol azt olvastam (asszem ob tampon oldalán) h akár az elsõ mensikor is lehet tampont használni. nem tom mit csináljak
Használj vastagabb betétet. Sõt ha kell, akkor tegyél be egy vastagot és egy vékonyabbat.
Kihúzni mindig kitudod :) Ha esetleg elszakadna, akkor is az izmaiddal ki tudod tolni.
Nah végre valaki, aki leírta, hogy a betét is ugyanolyan egészségtelen lehet, ha nem használjuk megfelelõen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!