Találatok a következő kifejezésre: Találtam egy a mellemben, mit tegyek (2 db)

Találtam egy csomót a mellemben, mit tegyek?

Mensi el?tt 2 nappal találtam egy csomót a ball mellembe!Most hogy megvan a mensim még mindig érzem! Most ez csak azért van mert menstruálok vagy valami baj van?

Legjobb válasz: Lehet, hogy csak azért van, mert menstruálsz, de én a helyedben mindenképp elmennék a dokihoz minél elõbb.

Lehet, hogy csak azért van, mert menstruálsz, de én a helyedben mindenképp elmennék a dokihoz minél elõbb.
Ha mensi után 1 héttel még megvan, akkor menj el vele a háziorvosodhoz.Õ vagy megvizsgál, vagy egybõl küld mammográfiára.A mellrák nem vicc, de az is lehet, h csak egy mensi miatt megnagyobbodott nyirokcsomó, vagy egy békés ciszta.Ez utóbbi van anyának is, és annyi az egész, h évente kell mennie mammográfiára vele, egyébként 3 gyermeket szoptatott, tehát semmi hátránya nincs.Békésen együtt élnek:)
Szerintem minél elõbb keress fel egy orvost. Nekem is volt ugyanez, mesni elõtt két nappal egyik este miután sokat számitógépeztem azt éreztem h leszakad a karom egészen a hónaljamig. tejesen megijedtem megvizsgáltam a mellem és egy csomót tapintottam ki kb szilvamag nagyságút. Mondani sem kell rögtön kértem idõpontot az orvoshoz. Õ is tisztán tapintotta de addigra kisebb lett ahogy a mensi is elmult. elküldött ultrahang meg mamogramra. Ultrahangon még lehett érezni bár mérete kisebb volt az ultrahang meg is ugrott rajta. szerencsére mamogramra nem került sor mert nem találtak semmit csak egy megvastagodott szövetdarab volt amit a mensi okozott. ay orvos azt mondta valószinüleg egy ciszta volt ami felszivódott. de figyelni kell magamat rendszeresen és orvos is megvizsgal fél évente ill amikor mas okbol meglatogatom azert megnézi. Tehát nem biztos h baj van csak járj utána minél elõbb ne várj vele!!!!!!

Találtam a bal mellemben egy borsó nagyságú csomót. Hova forduljak vele? Mit tegyek? Kicsit félek, hogy ez mi.

Legjobb válasz: Hány éves vagy ? Fiú vagy vagy lány? Ha lány, akkor mikor kell megjönnie a menzeszednek?

Hány éves vagy ? Fiú vagy vagy lány? Ha lány, akkor mikor kell megjönnie a menzeszednek?
A kérdező hozzászólása: 34 éves nõ vagyok. Nemrég mult el, de eddig nem tapasztaltam ilyet. Minden felmenõm rákos betegen halt meg. Nem tudom mit tegyek, vagy hova forduljak.
Akkor nõgyógyászhoz. Ott adnak mammográfiára beutalót, ennek a vizsgálatnak az eredménye lesz a mérvadó. A mammográfiát nagyjából a menzesz utáni 10. nap környékén érdemes megcsináltatni. Nekem is van ilyen fél centis cisztám mind a két mellembe, évente - két évente szoktam menni ellenõrzésre.
A kérdező hozzászólása: s a dokinak mit mondjak? Félek nagyon.
Ezt, hogy az önvizsgálat során találtál egy kis csomót a melledben, õ meg fogja tapintani és intézi a további vizsgálatokat.
A kérdező hozzászólása: jó rendben. Köszönöm szépen elõre is a segitséget.
Mikor voltál utoljára mammográfián?
A kérdező hozzászólása: õszinte leszek, én még sohasem voltam mammográfián. Viszont rákszürésen minden pevben megjelenek. De ez aggaszt most nagyon.
Azért kérdeztem a mammográfiát, mert ha a családban több rákos beteg is volt, akkor erre fiatalkortól kezdve évente el szoktak küldeni az orvosok. Ne aggódj, valószínûleg nincs semmi baj, ciklus egy szakaszán nekem is szokott 'csomó' lenni, elmúlik. Menj el nõgyógyászhoz, õ majd továbbküld mammográfiára.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!