Találatok a következő kifejezésre: Talált gyereknél alapján jegyzik (1 db)

Talált gyereknél mi alapján jegyzik be a személyes adatokat?

Lásd: anyja neve? Születési ideje? Születési helye?

Legjobb válasz: Minden embernek kell rendelkezni egy anyakönyvi kivonattal. Talált gyermek esetében pl: inkubátroba tett csecsemõ anyakönyvét fiktív adatokkal töltik ki. pl: nevet a megtaláló szokott adni. Emlékszem volt egy kisfiú akit õsszel találtak, így az Õsz vezeték nevet kapta, a keresztnevét pedig a megtaláló adta és így lett belõle Õsz Marcell. A többi adatot különbözõ fiktív adatok alapján töltik ki.

Minden embernek kell rendelkezni egy anyakönyvi kivonattal. Talált gyermek esetében pl: inkubátroba tett csecsemõ anyakönyvét fiktív adatokkal töltik ki. pl: nevet a megtaláló szokott adni. Emlékszem volt egy kisfiú akit õsszel találtak, így az Õsz vezeték nevet kapta, a keresztnevét pedig a megtaláló adta és így lett belõle Õsz Marcell. A többi adatot különbözõ fiktív adatok alapján töltik ki.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a véleményetek a Sebestyén névről?

A becézése (Sebi) nekem nagyon tetszik :)
Ti adnátok a gyereketeknek? Nekem vannak még favorit neveim emellett, de ez is jól hangzik.

19

Mennyire gondozzák manapság az emberek a régebbi őseik (déd-ük-szépszülők) sírját?

Ükanyám sírját rendszeresen gondozom, de az ő szüleik sírhelyét már benőtte a bozót, pedig tudom hol van, csak a családban senki nem hajlandó segíteni sírkeresztet állítani nekik.

4

Ha apukám teljes cigány férfi, és az anyai oldalról az egyik dédim is teljes cigány, meg lehet, hogy az anyai nagypapám is az. Akkor Én az vagyok? Annak számítok?

Világos a bőröm, de szerintem cigány arcvonásaim vannak. És imádom a zenéjüket, meg az egész "kúltúrát", giccses, mintás virágos arany dolgokat is......

F/17

12

Pályaválasztás, szülő?

Szüleim kijelentették, hogy csak akkor mehetek egyetemre, ha olyan egyetemet választok amelyiken megéri tanulni, és lesz is belőlem valaki. Rendben van, természetesen ezt megértem, a gond ott kezdődik, hogy ez számukra az orvosiban kimerül. Világéletükben fizikai munkát végeztek, ma próbáltam megmagyarázni, hogy van egy csomó lehetőség, mindenképp szeretnék diplomát szerezni az egészségügyön belül. Gondolkodtam az orvosin is, de szívesen lennék egy fizioterapeuta is. Szüleim viszont nyilván az orvosit támogatják, mivel nem tudják mivel foglalkozik, pontosabban nem áll közel hozzájuk a fizioterápia tudománya. Én úgy érzem ezzel a foglalkozással nyugodt életem lehetne, ugyanakkor a fiatalságomat is élhetem kicsit. Orvosival a jövő ugyebár biztosított, de lemondásokkal jár. Tudom nehéz az orvosi, de úgy érzem meg tudnám csinálni, képes lennék rá, sok a lehetőség, csak van egy olyan "buta" érzésem, hogy a fiatalságom megy rá. Továbbá próbáltam megértetni anyuéknak, hogy van más szak is, amellyel érvényesülni lehet, nem csak az orvosi. Õk meg arra építenek, hogy a pénz a legfontosabb. Ha nincs pénzed nem tudsz csinálni semmit a világban, meg hogy én ezt még nem érthetem meg (19 évesen......). Szó volt egyszer arról is, hogy az ember a szakmáját, munkáját szeretnie kell. Erre nekük az volt a válaszuk, hogy ők sem szeretik a munkájukat mégis csinálják, mert ebből élünk, és az üzletnek mennie kell. Tudom, hogy értünk is csinálják, de kicsit nyomás alatt érzem mikor jönnek, azzal, hogy: Menj orvosira, elvégzed, jó fizetés, család kell, eltartod a családod, gyerekek mittudoménmi... Annyira idegesít, hogy a környezetem így fogja fel ezt. AKárhogyis szóba került a pályaválasztás egyből azzal jöttek, hogy jaj menj orvosnak vagy gyógyszerésznek, mert jól megfizetik. ITt most velem van a probléma vagy tényleg jól látom, hogy mindenkit megbolondít a pénz?

8

Ha a vezetéknevem -vics végződésű, akkor a nevem orosz vagy ukrán?

Hallottam más ilyet is.Ukrán és orosz ember esetében is.

35

Hogy tud egy anya ilyen lenni a fiával? Van erre egyáltalán megoldás?

Párom (F/21) körülbelül 100 km-re lakik tőlem, kollégista a városomban. Anyukája egy érdekes ember. Nagyon ritkán enged le engem hozzájuk, amivel önmagában nincs baj, de ha lent vagyok akkor a párommal csak veszekszik. Párom folyton próbál mindent jól csinálni (házimunka stb), segíteni de az sosem jó.. Egyedül a suliban nem jeleskedik. Mindíg meséli hogy anyukája "fenyegeti". Most lesz okj-s vizsgája (technikus nappalin) páromnak. Anyukája azt mondta neki, hogy ha vége a sulinak és nem talál munkát akkor haza se mehet vagy nem jöhet vissza hozzám. Arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem támogatja a fiát. Ha jeleskedik a suliban az a baj, ha nem akkor meg az.. Folyton csak azzal traktálja hogy milyen hülye,rossz stb.. Költőpénzt se ad neki sokat egy hétre (2000ft), ruházkodásra meg egyáltalán nem..
Én próbáltam vele beszélni,hogy miért ilyen vele de folyton csak a párom hugához hasonlítja (mert ő kitünő stb..)
Mit lehet tenni ilyenkor? Beszélni nem lehet vele, párom már próbálta nem egyszer..
Van valakinek hasonló tapasztalata ez ügyben?
Köszönöm.

4

Kérlek, írjatok véleményt! Most vajon kinek higgyek?

Tegnap leadtam a szakdolgozatomat, amit több hónapig írtam, és eléggé sokat dolgoztam rajta. Nagyon örülök, hogy kezembe vehettem. Amikor hazaértem, mutattam anyának is a szép bőrkötéses dolit, erre ezt kapom: Azért nem volt ez olyan nagy dolog, amiért ennyire elégedettnek kéne lenned magaddal!! Párom és a szülei viszont nagyon megdicsértek, és gratuláltak. Kinek van igaza, kinek higgyek???

21

Hányan vannak itt akik hasonló ideológiával rendelkeznek: iskola, munka, család, nyugodt élet Pont? Vagy van itt olyan aki: lent?

Vagy akinek nem épp ez jelenti az ideális jövőt..
a másik véglet: iskola, egyetem, hivatás, továbbképzések, a társadalom segítése (mint pl. egy orvos is).
Környezetemben(vagy mondjam ezen a vidéken) azt vettem figyelembe, hogy az az elterjedt, hogy : kijárja egy egyén az iskolát, munkába áll, dolgozik, gyereket vállal, gürcölnek a jobb jövőért, majd boldogan élnek míg meg nem halnak, közben meg elvárják/ hangsúlyozzák, hogy azért neveltem gyereket, hogy legyen valaki velünk öregsékünkre. Miért ez az ideális? Sokan meg el is ítélik azokat, akik tanultak, segíteni akarnak a társadalmon, esetleg leszólják, hogy milyen élete van, pénze van, de gyereke nincs stb.. Mondjuk ez már szinte más téma. Tehát egy kérdés: Miért számít ez ideálisnak ebben a környezetben?
Ti hogyan vélekedtek ezen két életformáról?
-Most, hogy megfogalmaztam mindezt, azt hiszem rájöttem mi bizonyos országok gazdaságával a baj. Mindenki a saját kis világát akarja kiteljesíteni, kerekebbé tenni, közben meg szidják az egészségügyet, a kormányt, a gazdaságot, és már-már "a falklandi ápolónő is hibás, mert ilyen az életük, amilyen"- Eltértem a tárgytól kicsit, de biztosan megtaláljátok a lényeges kérdéseket a sorok közt.
Üdv.

7

A Bódis (Bodis, Bodisch) név milyen eredetű?

13

Hogyan lehet kinyomozni hogy van-e bennem zsidó vér, vannak-e zsidó őseim?

15

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!