Találatok a következő kifejezésre: Tabi után, már nem (12 db)

Az első levél bezsedése utáni menstruáció után már azonnal védett vagyok? Akkor is, ha az új levelet még nem kezdtem el, vagy csak ha már vettem be belőle legalább egy vagy két tabit?

yasminelle/

Legjobb válasz: Védett vagy! Elvileg már az elsõ hét után, márha a mensi elsõ napjától kezdve szeded a tabit!

Védett vagy! Elvileg már az elsõ hét után, márha a mensi elsõ napjától kezdve szeded a tabit!
így van..ha az elsõ naptól kezdted a szedést akkor már egy hét után véd a tabi. Ha a 2-5. napon kezdted akkor egy hónapig kiegészítõ védekezés kell, legalábbis annál a gyógyszernél amit én szedek.
Egyetértek az elõttem szólókkal.
Egy levéllel mindenképp be kell szedni és akkor már védett vagy. Nem kell megvárni a szünet végét! Ezt a nõgyógyász mondta, én benne bízom!!! A legtöbb fogamzásgátlónál így mûködik.
ezt a kérdést én is feltettem és a válasz rá a használati útmutató szerint: "Ha a yasminelle szedését a ciklus elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben" aki az én ilyen kérdésemre válaszolt az légyszi olvassa el mégegyszer mert írta, hogy ez benne van a betegtájékoztatóban. Én meg még a kérdésben megírtam h anya még nem vette meg csak kíváncsi a barátom meg én is. Kösz a válaszokat és ide szívesen a normális választ.
Ugye nem azt akarod mondani hogy elmentél gyógyszert felírtani, és errõl nem beszéltetek a dokival?!
szerintem egy ideig még ne szedjél fog. gátlót, elég hormonbombát meg zavart okozott a 72-órás tabi a szervezetedben, várd meg míg helyre áll minden, és utána kedj el szedni fog.gátló. meg amúgy azt csináld amit a doki, mond, hisz õ ért hozzá
elõször ki kell zárni a terhességet, ugyanis semmit sem jelent az hogy megjött, mert a 72 órás utáni vérzés az a 72 órás kötelezõ mellékhatása. mindenképpen csinálj egy tesztet és ha negatív akkor kezdd csak el szedni a fogamzásgátlót!!!
várd meg a következõ menzeszed szerintem. a 72 órás tabletta utána menzesz, az általában "csinált menzesz", nem az igazi.
A kérdező hozzászólása: rendes mensim volt akkor jött meg amikorra vártam... de nagyon kéne hogy elkezdjem

5 hónap után már lehet bevenni esemény utáni tabit? Vagy egy héttel a mensi után nem lehetek terhes? Mit lehet vagy kell csinálni?

és nem ment el bennem meg ilyesmi de akkor is

Legjobb válasz: Mi ez az 5 hónap? Amúgy mindig teherbe lehet esni.

Mi ez az 5 hónap? Amúgy mindig teherbe lehet esni.
A kérdező hozzászólása: 5 hónap telt az elsõ alkalom óta, hogy szedtem ilyen tablettát
ebbõl ne csinálj rendszert.ez nem fogamzásgátló, hanem egy erõs gyógyszer.védekezzzzz!!!!!!
évente kétszer lehet bevenni. ha jól tudom fél évente. tényleg nagyon erõs, nem szabad rendszert csinálni belõle. akkor is terhetsz lehetsz, ha nem megy el benned. az ejakuláció elõtt is 'lövell ki' spermát. illetve az, hogy mikor menstruáltál csak százalékban segít a teherbe eséshez, illetve a nem teherbe eséshez. én estem már teherbe elõtte is, utána is. bármikor teherbe eshetsz, csak kevesebb az esélye, ha nem az ovuláció idõpontja körül. inkább tényleg védekezzetek.
Nem lehet , azaz ha beveszed enyhén szólva növeled annak az esélyét hogy majd késõbb nem lesz gyereked emiatt.Nagyon szétvágja a szervezeted , inkább menj el dokihoz.Ne legyél felelõtlen.
beveheted, inkább, mint h terhes legyél. de basszus, miért nem lehet védekezni????
Ovodások miért élnek nemi életet???Anyád tud róla??
A kérdező hozzászólása: És tiéd tud róla, hogy bunkó vagy? esetleg gumikiszakadásról nem hallottál, ha már olyan csúcs vagy? a részletekbe nem akartam bele menni, de látom egy kicsit kell, mert itt rögtön osztják az észt. azt hiszem ilyesféle balesetekkel nem mi voltunk az elsõk. de az értelmes és segitõkész válaszolóknak nagyon köszönöm az válaszokat
Szia! Én azt tudom, hogy mondta a dokim, ha szednék fog.gátlót, akkor váltanom kell, ha már befejeztem a szopit!

Tabi után, ha már nem szedem, ugyanúgy a 14. napon lesz peteérésem?

Két hete nem szedem a gyógyszert, már elmúlt a mensim, és picit fájdogál a petefészkem. Mint amikor nem szedtem a gyógyszert és éreztem a peteérésemet. Lehet hogy már most is az van? köszi a válaszokat

Legjobb válasz: Én 1,5 hónapja hagytam abba, de még nem jött meg. A teszt negatív. Van, akinek kell idõ, hogy visszaálljon a normál ciklusa, akár hónapok is! Szóval egyáltalán nem biztos, hogy már a 14. napon lesz pé.

Én 1, 5 hónapja hagytam abba, de még nem jött meg. A teszt negatív. Van, akinek kell idõ, hogy visszaálljon a normál ciklusa, akár hónapok is! Szóval egyáltalán nem biztos, hogy már a 14. napon lesz pé.
Az UH EZER SZÁZALÉKBAN BIZTOS!!!!!!
Tuti, ne félj ennyire, így a szexet sem fogod élvezni, meg a párodnak is elég lesz egy idõ után, nyugodj meg a tabi az összes fogamzásgátló közül a legtutibb!!Élvezd az életet, és ne szorongj!
Két negatív teszt, tabi mellet még elmentél UHra?Nyugi már!Ha ennyire rettegsz a nemkívánt terhességtõl, akkor inkább hagyd az egész szex témát pihenni néhány évig.A tabi sokkal biztosabb, mint az óvszer!Én is voltam ilyen, és én is inkább nem szexeltem.Pasi ide, pasi oda!Aztán benõtt a fejem lágya.
4 hónap után már bõven védett vagy, így nem kell attól tartanod, h teherbe esel.csak szedd be mindig pontosan és élvezd az együttléteket!ennyi:)

Az fogamzás után 1 héttel lehet már érezni a terhesség jeleit? Pl. Hányinger. ( vettem be ráfél napra 72órás tabit. Csak nem biztos hogy hatott) meg késik is 5napja.

Legjobb válasz: Mikor még ifjú voltam, és bohó, egyszer nekem is szükségem lett egy ilyen tabira. Én még hánytam is tõle, mert lóadagnyi hormon van benne. Szóval a hányingered, meg a kimaradás is valószínûleg a tablettától van. Sok sikert!

Mikor még ifjú voltam, és bohó, egyszer nekem is szükségem lett egy ilyen tabira. Én még hánytam is tõle, mert lóadagnyi hormon van benne. Szóval a hányingered, meg a kimaradás is valószínûleg a tablettától van. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: köszi:)
nyugodj szépen meg. az idegesség, na meg persze a 72 órás bogyó sokat befolyásol a menzi dolgon. szerintem több mint valószínû amiatt késik. de ha nem tudsz megnyugodni, egy tesztet vegyél szépen, s akkor az elûzi az aggodalmad.
A kérdező hozzászólása: köszi :) hát tesztet majd veszek csak még nem telt le a 14.nap... csak megijedtem mert kicsit hány ingerem lett 2 napja ped a tabit már bevettem vagy 5 napja... meg hogy késik is... de mondjuk azóta ideges vagyok meg félek.
én csak kb. 3-4 héttel a fogamzás után éreztem mindkét terhességemnél. szerintem inkább ideges vagy, attól lehet, ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: köszi:) hát az vagyok... de majd lesz valami:)

1 hónapja szedek fogamzásgátló tablettát. A második levél első szeme után együtt voltam a barátommal gumi nélkül és nem alaklmaztunk még megszakítást sem. Ugye ekkor már rendesen véd a tabi és nem lehet semmi gond?

A betegtájékoztatóban az van, hogy már az els? szemt?l véd, a doki viszont 2 hetet mondott.

Legjobb válasz: Igen, már rendesen védett voltál, ha megfelelõen szedted a tablettát (nem maradt ki egy sem, nem volt hányás, hasmenés, nagyjából egy idõpontban szedted be, nem, szedtél nagy dózisú C vitamint stb.). Szóval ne aggódj :)

Igen, már rendesen védett voltál, ha megfelelõen szedted a tablettát (nem maradt ki egy sem, nem volt hányás, hasmenés, nagyjából egy idõpontban szedted be, nem, szedtél nagy dózisú C vitamint stb.). Szóval ne aggódj :)
A kérdező hozzászólása: nem maradt ki szem, mindet este fél 10 és 10 között szedtem be. nem szedtem más gyógyszert csak pár szem c vitamint (3db) és nem is ment a hasam sem nem hánytam. csak parás vagyok és még így is bennem van, hogy mi van ha...
Védett vagy!
figyi, ha a doki 2 hetet mondott, és te a második levél után voltál együtt a pároddal, akkor szerinted letelt-e már a 2 hét????
ne aggodj, semmi gond. az antibiotikumoknal, hasmenésnél, hányásnál csökken a védelem.
A kérdező hozzászólása: 13:15-ös Nem vagyok csökkent képességû tudom, hogy lejárt a 2 hét, csak eddig még nem szedtem tabit ezért aggódtam kicsit. Ez olyan érthetetlen?? Többieknek köszi a válaszokat!!

Menstruáció után 1 héttel barnázok miért? Már elmúlt a mensim, és tabit is szedek. Olvastam h ez akkor van ha van beágyazódás, ugye nem terhesség?

Legjobb válasz: Nekem ezért lett cserés a Cypromix, 7 hónapig szenvedtem így, már szóltam nem egyszer az orvosnak, de hitegetett hogy elmúlik. Elmentem egy másikhoz, megnyugtatott hogy minden rendben és lecseréltük. Azóta semmi bajom. Lehet kicsit magasabb hormontartalmú tabletta kell neked, de nem én vagyok az orvos. Baba miatt meg ne idegeskedj. Görcseid nincsenek? Sajnos nekem az is volt és nagyon véreztem ha a szünetben voltam(7 napig), utána pedig a barnázás, ááááá, nem kívánom senkinek!:-(

Nekem ezért lett cserés a Cypromix, 7 hónapig szenvedtem így, már szóltam nem egyszer az orvosnak, de hitegetett hogy elmúlik. Elmentem egy másikhoz, megnyugtatott hogy minden rendben és lecseréltük. Azóta semmi bajom. Lehet kicsit magasabb hormontartalmú tabletta kell neked, de nem én vagyok az orvos. Baba miatt meg ne idegeskedj. Görcseid nincsenek? Sajnos nekem az is volt és nagyon véreztem ha a szünetben voltam(7 napig), utána pedig a barnázás, ááááá, nem kívánom senkinek!:-(
A kérdező hozzászólása: május 16-án jött meg és olyan 20.áig tartott, (rendesen, elég erõs vérzésem van)és ma azt vettem észre h barnás a bugyim. Cypromixet szedek, és nem védekezünk a párommal. 4.levélnél tartok, azt egy hete szedem.
A kérdező hozzászólása: görcseim nem, bár a hasam sokszor fáj az idegességtõl h akkor ezek most minek a tünetei.. de különösebben nem. ma megyek dokihoz (bár nem tudom milesz, többször volt h meg se vizsgált holott vártam volna..) lehet erre is csak mond valamit és lehet nem is ugy van...:(
A kérdező hozzászólása: és nem szedtem semmit, kb 1 hónapja szedtem antibiotikumot 3-4 napig, bár nem vártunk egy hetet, és igy el is mentem dokihoz de azt mondta nem lehet semmi baj mert a tabletta igy is véd és pont abban az idõszakban már védett voltam, tehát csak igaza volt.. mult héten jelentkezett egy kicsi émelygés, fejfájás szédülés, plusz magas vérnyomás de szerintem az csak a stressz miatt mert mégiscsak vizsgaidõszak van..De semmi nagyon komoly, és mint mondtam mindig pontosan szedem a gyogyszert.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszokat, rendesen szedem a tablettát mindennap este 7kor veszem be 1-2x volt h pár órával késõbb de sosem hagytam ki szemet. igazából midnig van bennem egy kis félsz hogy hiába szedem a tablettát lehet h nem hat, és többször érzek kisebb fájdalmat az alhasamba és a melleim is nagyon érzékenyek de ezt annak tudom be h a gyogyszer mellékhatása. mert eddig én sem hittem hha rendesen szedem akkor összejöhet a baba, elvégre miért is van a fogamzásgátló tabi, csak igy h most jelentkezett ez a barna folyás, és utána olvastam h ez mit is jelenthet.. hát eléggé megijedtem, nagyon nincs itt az ideje a babának..
Köztivérzés, nem szedtél közben vmi más gyógyszert/C vitamint is? Hányás, hasmenés? Mindig nagyjából azonos idõben veszed be a tabit? Ha semmi probléma nem volt, lehet, hogy nem ez a legmegfelelõbb fogamzásgátló számodra, akkor viszont doki, hogy írjon fel mást. A Nixi nevû válaszadó pedig hülyeséget írt, a fogamzásgátló tabletta pearl indexe szinte a legjobb.
Nixi31 Te mirõl beszélsz? Mi az, hogy nem megbízható a tabletta? Elég sok nõ esett volna már teherbe, ha ez egy lenne! Kedves Kérdezõ! Ha rendesen beszedted a tabit, nem lehet gond. Közti vérzés, ha legközelebb is tapasztalod, akkor irány a doki, vagy ha mostanában mész említsd meg neki.
Hormoningadozásnál elõfodul köztivérzés, barnázás. Nekem is volt egyszer, 7 év gyógyszerszedés alatt. Elmentem vele dokihoz, megvizsgált és mondta, hogy ha újra jelentkezik, akkor menjek vissza. Nem fordult elõ többször. Ha elõfordult volna, akkor írt volna más gyógyszert, mert a barnázás azt jelentené, hogy nem jó nekem ez a fajta bogyó. Ha rendesen szedted, akkor biztos, hogy nem vagy terhes.
Ha el felejtettél 1-1 szemet, és utána bekapkodtad, attól is lehet ilyen. De menj dokihoz inkább.
Tudod, a tabletták nem igazán megbízhatóak. Fordulj egy nõgyógyászhoz. Kezdjetek el védekezni. Nixi31
Ha úgy gondolod, hogy nem megfelelõ az orvos, akkor válts. Lehet elmész másikhoz, rendesebben viselkedik veled, megvizsgál stb. Tegnapi 11:02-es voltam.

Nem tudom mit tegyek? Elfelejtettem ma bevenni egy tabit. De csak holnap este tudom pótolni, egyfázisú. De máshogy kell a pótlás után tovább csinálni az egészet ha a 2. héten maradt ki v ha a 3-on maradt ki

és most jön amit nem tudok, mert mindig pénteken veszem be, és ezt a levelet a múlt hét el?tti héten pénteken kezdtem el, szal a mai kimaradt elvileg a 2 héten maradt még ki.. viszont holnap amikor pótolom a 3.hét már, mivel 7 bogyo van vissza a main kivül, és ugye az ugy jön ki h holnap péntekt?l jövö csüt-ig ,most akkor 2. hét v 3. hét szerint folytassam?

Legjobb válasz: megpróbálom csak a lényeget kiszûrni a mondandódból mert elég zavaros. A fog.gátlók java részénél, úgy tudom hogy mikor kimarad 1 szem és a tasakban 7nél kevesebb szem van még hátra, akkor úgy kell szedni a gyógyszert,hogy a következõ levél szedését gyógyszermentes szünet beiktatása nélkül kell elkezdeni. Azonban ha pontosan 7,vagy annál több tabletta van, akkor itt is 1 héten át kiegészítõ védekezés szükséges, de szünetet kell tartani rendesen. bocsi ha nem a kérdésre válaszoltam, de olyan kusza:)

megpróbálom csak a lényeget kiszûrni a mondandódból mert elég zavaros. A fog.gátlók java részénél, úgy tudom hogy mikor kimarad 1 szem és a tasakban 7nél kevesebb szem van még hátra, akkor úgy kell szedni a gyógyszert, hogy a következõ levél szedését gyógyszermentes szünet beiktatása nélkül kell elkezdeni. Azonban ha pontosan 7, vagy annál több tabletta van, akkor itt is 1 héten át kiegészítõ védekezés szükséges, de szünetet kell tartani rendesen. bocsi ha nem a kérdésre válaszoltam, de olyan kusza:)
Semmiképpen ne vegyél be 2 tablettát egyszerre, csak azt, ami éppen következne, viszont szedd végig a levelet, utána tarts rendesen szünetet, és innentõl számítva 2 hétig óvszerrel is védekezzetek. Nem vagy terhes. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!