Találatok a következő kifejezésre: Tabi után, már (25 db)

14. Tabi után már biztos a védelem, vagy inkább várjuk meg a következő levelet?

Legjobb válasz: Tablettafüggõ. A tájékoztató eligazít. De általában igen. Ha biztosra akartok menni, megvárjátok a második levelet. Már csak azért is, hogy kiderüljön, hogy hogy reagál a szervezete (nem lesz pecsételés a maradék 7 napban sem, illetve, hogy megjön-e a megvonásos a szünetben...).

Tablettafüggõ. A tájékoztató eligazít. De általában igen. Ha biztosra akartok menni, megvárjátok a második levelet. Már csak azért is, hogy kiderüljön, hogy hogy reagál a szervezete (nem lesz pecsételés a maradék 7 napban sem, illetve, hogy megjön-e a megvonásos a szünetben...).
Ha a ciklushoz viszonyitva a megfelelö napon veszed be az elsöt akkor már az elsõ tabletta is véd. De bármikor kezded el szedni a 14.után már biztos a védelem. (Nekem ezt mondta a nõgyógyász.)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat. Végülis a védekezés melett döntöttünk , de pechünkre kiszakadt a gumi. De örülök , h a második hozzászóló azt mondja , h véd , azért majd köv hónapban biztos ami biztos csinálk tesztet :-)

11. szem tabi után már mehet óvszer nélkül a szeretkezés?

A doki azt mondta, hogy 2 hét, de a betegtájékoztatón 1 hét van. Várjuk még ki azt a pár napot, vagy mehetne már gumi nélkül is?

Legjobb válasz: Attól függ, hogy a ciklus hányadik napján kezdted el szedni.

Attól függ, hogy a ciklus hányadik napján kezdted el szedni.
A kérdező hozzászólása: ciklus 1. napján kezdtem el szedni :)
Akkor már simán véd.
véd, mi 13.nál nem védekeztünk izgultam nagyon, d emost megjött
Ha menzesz elsõ napján kezdted szedni akkor védeni fog. :)

Az első levél bezsedése utáni menstruáció után már azonnal védett vagyok? Akkor is, ha az új levelet még nem kezdtem el, vagy csak ha már vettem be belőle legalább egy vagy két tabit?

yasminelle/

Legjobb válasz: Védett vagy! Elvileg már az elsõ hét után, márha a mensi elsõ napjától kezdve szeded a tabit!

Védett vagy! Elvileg már az elsõ hét után, márha a mensi elsõ napjától kezdve szeded a tabit!
így van..ha az elsõ naptól kezdted a szedést akkor már egy hét után véd a tabi. Ha a 2-5. napon kezdted akkor egy hónapig kiegészítõ védekezés kell, legalábbis annál a gyógyszernél amit én szedek.
Egyetértek az elõttem szólókkal.
Egy levéllel mindenképp be kell szedni és akkor már védett vagy. Nem kell megvárni a szünet végét! Ezt a nõgyógyász mondta, én benne bízom!!! A legtöbb fogamzásgátlónál így mûködik.
ezt a kérdést én is feltettem és a válasz rá a használati útmutató szerint: "Ha a yasminelle szedését a ciklus elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben" aki az én ilyen kérdésemre válaszolt az légyszi olvassa el mégegyszer mert írta, hogy ez benne van a betegtájékoztatóban. Én meg még a kérdésben megírtam h anya még nem vette meg csak kíváncsi a barátom meg én is. Kösz a válaszokat és ide szívesen a normális választ.

Lindynette tabit szedek 1, 5 éve. Az utolsó 4 napos menzeszemkor a 3. nap voltam együtt a párommal. A 8. nap ismét elkezdtem a gyógyszert. A 7. tabi után pecsételő vérzést észleltem. Ma (12. 06. ) már 3. napja van. Van okom az aggodalomra?

Voltam dokinál azt mondta, hogy valószín?leg nem szivodott fel rendesen a gyógyszer. De biztosat csak akkor tudna mondani, ha megvizsgálna, de én ebbe nem egyeztem bele. Amúgy 17 éves vagyok.

Legjobb válasz: És miért nem egyeztél bele a vizsgálatba, ha csak azzal tudna biztosat mondani, fõleg ha aggódsz!? Valószínû nem vagy terhes, már ha ez miatt aggódsz, de nem Te lennél az elsõ, aki gyógyszer és menstruáció mellett esik teherbe. Biztosat csak az orvos tud mondani. Egyébként van okod aggódni, mivel egyetlen gyógyszer vagy óvszer sem véd 100%-an...

És miért nem egyeztél bele a vizsgálatba, ha csak azzal tudna biztosat mondani, fõleg ha aggódsz!? Valószínû nem vagy terhes, már ha ez miatt aggódsz, de nem Te lennél az elsõ, aki gyógyszer és menstruáció mellett esik teherbe. Biztosat csak az orvos tud mondani. Egyébként van okod aggódni, mivel egyetlen gyógyszer vagy óvszer sem véd 100%-an...
Egyezz bele a vizsgálatba. Egyébként meg úgy kell neked.
Ugye nem azt akarod mondani hogy elmentél gyógyszert felírtani, és errõl nem beszéltetek a dokival?!
szerintem egy ideig még ne szedjél fog. gátlót, elég hormonbombát meg zavart okozott a 72-órás tabi a szervezetedben, várd meg míg helyre áll minden, és utána kedj el szedni fog.gátló. meg amúgy azt csináld amit a doki, mond, hisz õ ért hozzá
elõször ki kell zárni a terhességet, ugyanis semmit sem jelent az hogy megjött, mert a 72 órás utáni vérzés az a 72 órás kötelezõ mellékhatása. mindenképpen csinálj egy tesztet és ha negatív akkor kezdd csak el szedni a fogamzásgátlót!!!
várd meg a következõ menzeszed szerintem. a 72 órás tabletta utána menzesz, az általában "csinált menzesz", nem az igazi.
A kérdező hozzászólása: rendes mensim volt akkor jött meg amikorra vártam... de nagyon kéne hogy elkezdjem

5 hónap után már lehet bevenni esemény utáni tabit? Vagy egy héttel a mensi után nem lehetek terhes? Mit lehet vagy kell csinálni?

és nem ment el bennem meg ilyesmi de akkor is

Legjobb válasz: Mi ez az 5 hónap? Amúgy mindig teherbe lehet esni.

Mi ez az 5 hónap? Amúgy mindig teherbe lehet esni.
A kérdező hozzászólása: 5 hónap telt az elsõ alkalom óta, hogy szedtem ilyen tablettát
ebbõl ne csinálj rendszert.ez nem fogamzásgátló, hanem egy erõs gyógyszer.védekezzzzz!!!!!!
évente kétszer lehet bevenni. ha jól tudom fél évente. tényleg nagyon erõs, nem szabad rendszert csinálni belõle. akkor is terhetsz lehetsz, ha nem megy el benned. az ejakuláció elõtt is 'lövell ki' spermát. illetve az, hogy mikor menstruáltál csak százalékban segít a teherbe eséshez, illetve a nem teherbe eséshez. én estem már teherbe elõtte is, utána is. bármikor teherbe eshetsz, csak kevesebb az esélye, ha nem az ovuláció idõpontja körül. inkább tényleg védekezzetek.
Nem lehet , azaz ha beveszed enyhén szólva növeled annak az esélyét hogy majd késõbb nem lesz gyereked emiatt.Nagyon szétvágja a szervezeted , inkább menj el dokihoz.Ne legyél felelõtlen.
beveheted, inkább, mint h terhes legyél. de basszus, miért nem lehet védekezni????
Ovodások miért élnek nemi életet???Anyád tud róla??
A kérdező hozzászólása: És tiéd tud róla, hogy bunkó vagy? esetleg gumikiszakadásról nem hallottál, ha már olyan csúcs vagy? a részletekbe nem akartam bele menni, de látom egy kicsit kell, mert itt rögtön osztják az észt. azt hiszem ilyesféle balesetekkel nem mi voltunk az elsõk. de az értelmes és segitõkész válaszolóknak nagyon köszönöm az válaszokat

Tegnap vettem be életem első szem tabiját (Gestomix) az van a tájékoztatóra írva h 1. naptól véd de nekem ez túl szürreális. Szedi vki ezt a tabit? Vélemények? 1 hónap után már teljesen véd?

Legjobb válasz: Általában az orvosok javasolni szoktak 1-2 hetet minimum, az aggódósabbak azt mondják, hogy érdemes kivárni az elsõ levelet. Ha az elsõ levélen túl vagy, akkor már biztosan fölösleges a mellévédekezés.

Általában az orvosok javasolni szoktak 1-2 hetet minimum, az aggódósabbak azt mondják, hogy érdemes kivárni az elsõ levelet. Ha az elsõ levélen túl vagy, akkor már biztosan fölösleges a mellévédekezés.
Én nem ezt szedem, de az enyémre is az van írva, hogy az elsõ szemtõl véd. Mi nem is vártunk vele, nem védekeztünk már az elejétõl fogva, mégsem lettem terhes! Nem hiába írják rá! Ha a mensid elsõ napjától szeded, akkor már abban a hónapban megakadályozza a peteérést. Peteérés nélkül pedig nem tudsz teherbe esni.
énis gestomixot szedek. ésén a menzesz ELSÕ napjától szedtem és a 12. napon elment bennem a párom. és nem lettem terhes, szal télleg véd az elsõ szemtõl, de ha csak a menzesz 1. napján kezdted el szedni. HA NEM akkor, akk várj vele 1 hónapot.
A kérdező hozzászólása: vasárnap este a tamponon vt 1 pici vérfolt, tegnap reggelre már rendesen megjött és tegnap este vettem be a tabit.az ugy okés?
Igen, akkor volt a mensid elsõ napja!

Fogamzásgátló tabi után lehetek már terhes?

Három hete hagytam abba. Miel?tt nem szedtem, normális 28 naposak voltak a ciklusaim, és amúgy alacsony hormontartalmú gyógyszert szedtem. Nem volt gond vele.

Legjobb válasz: Én most már 3 orvos nyilatkozatát is olvastam a neten, akik szerint igen, mert 2 nap alatt távozik a szervezetedbõl a gyógyszer!

Én most már 3 orvos nyilatkozatát is olvastam a neten, akik szerint igen, mert 2 nap alatt távozik a szervezetedbõl a gyógyszer!
elsõ gyógyszermentes hónap után lettem terhes :) sok sikert
ez így van. pár nap alatt kiürül a gyógyszer. Amikor azt mondják, hogy várni kell 3 hónapot, azt nem a gyógyszerkiürülés miatt mondják, hanem hogy a menstruációs ciklus helyreálljon!! Nálam is így volt. Én 6 hónapig szedtem csak, de utána 3 hónapig nem volt normális a havim. Majd a negyedik igen és a következõ hónapban terhes is lettem. én is szedtem és szedem is az elevitet. minden jót: egy 29 hetes kismama

Tabi után, ha már nem szedem, ugyanúgy a 14. napon lesz peteérésem?

Két hete nem szedem a gyógyszert, már elmúlt a mensim, és picit fájdogál a petefészkem. Mint amikor nem szedtem a gyógyszert és éreztem a peteérésemet. Lehet hogy már most is az van? köszi a válaszokat

Legjobb válasz: Én 1,5 hónapja hagytam abba, de még nem jött meg. A teszt negatív. Van, akinek kell idõ, hogy visszaálljon a normál ciklusa, akár hónapok is! Szóval egyáltalán nem biztos, hogy már a 14. napon lesz pé.

Én 1, 5 hónapja hagytam abba, de még nem jött meg. A teszt negatív. Van, akinek kell idõ, hogy visszaálljon a normál ciklusa, akár hónapok is! Szóval egyáltalán nem biztos, hogy már a 14. napon lesz pé.

Erősítsetek meg kérlek! Most a fog. Gátló tabi véd a 7naos szünetben is? Illetve ha a 7nap után már az 1. tablettától teljesen ok a dolog?

Sok helyen hallottam h a 7napos szünetben is véd. De a tájékoztatóban az van h ha 1napot kihagysz akkor a kövi 7napban más fog gátló eszköz ajánlott!(magyarul 7napig kéne szedni h újra teljesen védjen) Azaz csökken a hatása. Eleve nem szedem 7napig és mikor elkezdem akkor is még 7napig kéne szedi h védjen. Most én értem nagyon félre vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: A 7 napos szünetben is véd.

A 7 napos szünetben is véd.
te milyen fogamzásgátlót szedsz? mert ez a kérdés engem is érdekelne, hogy a 7napos szünetben amikor még nem jött meg, vagy esetleg már elmúlt, akkor is biztonságos e .
A kérdező hozzászólása: novynette. Igazából én már 1, 5éve szedem de mostanában olyanokat olvastam h véd a 7napos szünetben. Eddig úgy használtuk barátommal h a 7napos szünetbe eleve nem mert megvan, utána meg 7napon keresztül szedtem mire óvszer nélkül csináltuk.
A kérdező hozzászólása: Az igazából nem izgat mert ugyse csinálnánk.....és a 7napos szünet utáni 7napban is? Amikor még csak 1-2tabit szedtem be...
Persze hogy véd folyamatosan! Nem kell óvszer mellé, ha rendesen szeded!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!