Találatok a következő kifejezésre: TGYÁS-t ill. a szülés (3 db)

Mennyi Tgyás-t, ill. Gyed-et fogok kapni? Augusztusban szülök, február 1-től táppénzen vagyok a szülésig, csak utána (kb aug.15) indítom a Tgyást.

2008-ban az els? 7 hónapban GYED-et kaptam, 8. hónaptól gyest+munkabért. A fizetésem (alapbérem) 128.400 ft. Erre jön minden hónapban 29400 ft fix pótlék, tehát a havi bruttóm 157.800 ft volt 2008-ban (augusztustól). 2009. jan. 1.-én emeleték az alapbérem 133000 ft-ra, pótlék uannyi, összesen a havi bruttóm 162.400 ft lett. Február egyt?l a szülésig táppénzen leszek, plusz szabadságokat veszek ki minden hónapban (ez nem tudom befolyásolja-e a Tgyás, gyed számítást) Tud nekem valaki tgyást, gyedet számolni?

TGYÁS-t ill. GYED-et, a szülés időpontját megelőző naptári év átlagkeresetéből számolják? A táppénzes állományt is beleveszik?

Legjobb válasz: igen a szülés elötti év átlagkeresete.a táppénz is kereset.beleszámít.

igen a szülés elötti év átlagkeresete.a táppénz is kereset.beleszámít.

Ha szülés elött pár nappal igényelem meg a Tgyás-t, akkor azt onnantól is fogom kapni vagy csak majd a szüléstől számolják? Ill. most táppénzen vagyok, és akkor az is megszűnik a Tgyás igénylésével?

Legjobb válasz: Amikor megigényled, akkortól jár. Be kell írni a papírra, hogy melyik naptól kéred. De ha a szülés elõtti dátum az igénylés dátuma, akkor más dokumentumok kellenek hozzá, mint ha a szülés után igényelnéd meg. A táppénz és a tgyás nem megy együtt, vagy ez vagy az. Ha megigényled a tgyást, a táppénz nem jár. Azért, mert mindkettõ a kiesõ jövedelmet hivatott pótolni.

Amikor megigényled, akkortól jár. Be kell írni a papírra, hogy melyik naptól kéred. De ha a szülés elõtti dátum az igénylés dátuma, akkor más dokumentumok kellenek hozzá, mint ha a szülés után igényelnéd meg. A táppénz és a tgyás nem megy együtt, vagy ez vagy az. Ha megigényled a tgyást, a táppénz nem jár. Azért, mert mindkettõ a kiesõ jövedelmet hivatott pótolni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!