Találatok a következő kifejezésre: TGYÁS-t ill. a (5 db)

Második gyerek esetében, ha ne megyek vissza dolgozni elõtte mibõl számolják a TGYÁS-t ill. a GYED-et?

Kislányom 2013 márciusában született. Szeretnénk második babát. Úgy szeretnék, hogy körülbelül két év legyen a két gyerek között tehát 2015-ben születne. Az lenne a kérdésem, hogy kapnám- e ugyan úgy a TGYÁS-t ill. a GYED-et a második babánál is, ha nem megyek vissza dolgozni. Jelenleg minimálbér után kapom az ellátásokat. Meg volt a két év egybefüggõ biztosításom szülés elõtt.

Legjobb válasz: Ha a 2. baba születésekor is fennáll még a munkaviszonyod, akkor igen, jár majd tgyás és gyed. Ha egyáltalán nem mész vissza dolgozni, akkor a szerzõdés szerinti béred lesz a tgyás alapja és a gyed alapja is.

Ha a 2. baba születésekor is fennáll még a munkaviszonyod, akkor igen, jár majd tgyás és gyed. Ha egyáltalán nem mész vissza dolgozni, akkor a szerzõdés szerinti béred lesz a tgyás alapja és a gyed alapja is.
Igen jól írja az elõttem szóló, mivel minimálbéren vagy így neked az is mindegy hogy mennyi ideig kapsz majd gyest a kettõ gyerkõc között.

Mennyi Tgyás-t, ill. Gyed-et fogok kapni? Augusztusban szülök, február 1-től táppénzen vagyok a szülésig, csak utána (kb aug.15) indítom a Tgyást.

2008-ban az els? 7 hónapban GYED-et kaptam, 8. hónaptól gyest+munkabért. A fizetésem (alapbérem) 128.400 ft. Erre jön minden hónapban 29400 ft fix pótlék, tehát a havi bruttóm 157.800 ft volt 2008-ban (augusztustól). 2009. jan. 1.-én emeleték az alapbérem 133000 ft-ra, pótlék uannyi, összesen a havi bruttóm 162.400 ft lett. Február egyt?l a szülésig táppénzen leszek, plusz szabadságokat veszek ki minden hónapban (ez nem tudom befolyásolja-e a Tgyás, gyed számítást) Tud nekem valaki tgyást, gyedet számolni?

25 hetesen szeretnék táppénzre menni. A fizetésem br.131 000ft, most lesz 1 éve, hogy van bejelentett munkám. Mennyire befolyásolja a GYEDE-t ill. a TGYÁS-t, az utolsó hónapok átlag jövedelmét nézik, ami a táppénz miatt kevesebb, vagy a munkabéremet?

Korai elmennem táppénzre ha egyszer? irodai munkát végzek? De nem tudok már a munkámra koncentrálni, és a kolegák sem megért?ek.

Legjobb válasz: Úgy tudom,hogy a bejelentett éves átlagjövedelmedet nézik. Tehát mindegy hogy táppénzen voltál-e vagy nem. Menj táppénzre mindenképpen ha megteheted, én a 14. héttõl otthon voltam pedig a munkám nem indokolta volna, csak így nyugodtabb voltam.

Úgy tudom, hogy a bejelentett éves átlagjövedelmedet nézik. Tehát mindegy hogy táppénzen voltál-e vagy nem. Menj táppénzre mindenképpen ha megteheted, én a 14. héttõl otthon voltam pedig a munkám nem indokolta volna, csak így nyugodtabb voltam.
Nem korai elmenned, a sok ülés is kényelmetlen. A munkabéred 60 %-át fogod kapni, mert 2 év folyamatos munkaviszony kell a 70%-hoz. Én 140.000. bruttóból 70.000-t kaptam, amíg nem volt meg a két évem. Bár én 11 hetesen mentem táppénzre, mert sok veszélynem voltam kitéve a munkahelyemen. Üdv szintén 25 hetes kismama
Szia! A bruttót veszik alapul. Az, hogy táppénzt kapsz, nem befolyásolja. Mikorra várod a babát? Csak azért, mert én szept.-re, és nekem a tavalyi év fog számítani, mivel lezárt évet néznek. Én így tudom. Minden jót.


TGYÁS-t ill. GYED-et, a szülés időpontját megelőző naptári év átlagkeresetéből számolják? A táppénzes állományt is beleveszik?

Legjobb válasz: igen a szülés elötti év átlagkeresete.a táppénz is kereset.beleszámít.

igen a szülés elötti év átlagkeresete.a táppénz is kereset.beleszámít.

Ha szülés elött pár nappal igényelem meg a Tgyás-t, akkor azt onnantól is fogom kapni vagy csak majd a szüléstől számolják? Ill. most táppénzen vagyok, és akkor az is megszűnik a Tgyás igénylésével?

Legjobb válasz: Amikor megigényled, akkortól jár. Be kell írni a papírra, hogy melyik naptól kéred. De ha a szülés elõtti dátum az igénylés dátuma, akkor más dokumentumok kellenek hozzá, mint ha a szülés után igényelnéd meg. A táppénz és a tgyás nem megy együtt, vagy ez vagy az. Ha megigényled a tgyást, a táppénz nem jár. Azért, mert mindkettõ a kiesõ jövedelmet hivatott pótolni.

Amikor megigényled, akkortól jár. Be kell írni a papírra, hogy melyik naptól kéred. De ha a szülés elõtti dátum az igénylés dátuma, akkor más dokumentumok kellenek hozzá, mint ha a szülés után igényelnéd meg. A táppénz és a tgyás nem megy együtt, vagy ez vagy az. Ha megigényled a tgyást, a táppénz nem jár. Azért, mert mindkettõ a kiesõ jövedelmet hivatott pótolni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!