Találatok a következő kifejezésre: TGYÁS-t a igényelte a (13 db)

TGYÁS-t a munkahelyem igényelte a GYED-et is neki kell?

Bp-i munkahelyem van ami nem kifizet?hely és a pesti Egbizt. pénztártol igényelték én viszont vidéki vagyok.

Legjobb válasz: Ha tgyás-t õk igényelték, a gyedet is nekik kell, de menj be a munkaügyeshez és beszéljétek meg mikor kell igényelni, hogy idõben legyen. Nekem ugyanúgy a munkahely utalja, mint egykor a fizumat.

Ha tgyás-t õk igényelték, a gyedet is nekik kell, de menj be a munkaügyeshez és beszéljétek meg mikor kell igényelni, hogy idõben legyen. Nekem ugyanúgy a munkahely utalja, mint egykor a fizumat.
Szia, a TGYÁS-t a GyED-et és a GyES-t is a munkahely utalja, amennyiben TB kifizetõ hely, függetlenül attól, hogy hol laksz! Az Államkincstár utalja a családi pótlékot az egyszeri anyasági támogatást és az egyéb segélyeket!

Tgyás-t kapok, ha a gyes-t igényeltem meg, már kaptam is?

Nekem a tgyás is jár,megvan a biztosítási id?m!Ilyenkor visszakell mondani a gyest,vagy mi a teend??

Legjobb válasz: Hát kettõt egyszerre nem kaphatsz.Ha kapod a t-gyást akkor a gyest vissza kell mondani,ha nem kapod a t-gyást,akkor utána kell járni,érdeklõdni.Mivel indokolták hogy gyest kapsz,es nem t-gyast?

Hát kettõt egyszerre nem kaphatsz.Ha kapod a t-gyást akkor a gyest vissza kell mondani, ha nem kapod a t-gyást, akkor utána kell járni, érdeklõdni.Mivel indokolták hogy gyest kapsz, es nem t-gyast?
Ha megvan az a biztosítási idõd ami kell a t-gyáshoz akkor elsõ idõben azt kapod .Azt hiszem 168 nap.utána tudod igényelni a gyedet, ez általában a gyermek 2 éves koráig jár.Utána tudod igényelni a gyest.biztosítási idõtõl függ.gyes jár azt hiszem alanyi jogon ha nem vagy jogosult az elõzõ kettõre.
Jah, gyest miert igenyelted meg? t-gyast kell megigenyelni
A kérdező hozzászólása: Azért igényeltem meg a gyes-t, mert nem tudtam, hogy csak egy valamit kaphatok!Vagy GYES, vagy TGYÁS!

Koraszülött a fiam, kórházban ápolják. A munkahelyen igényeltem a tgyás-t, de aztán szóltak, hogy gyáp-on leszek, mivel ő kórházban van. Azt mondták nem kell semmi papírt beadnom, erre fel nem számoltak nekem semmit a múlt hónapra. Nem értem mi van?

Legjobb válasz: Elvileg Tgyás-t kellett volna számolniuk attól a naptól, amikor született a fiad. Gondolj bele, hogy míg otthon vagy vele (tgyás, gyed, gyes) és valamiért kórházba kerül, akkor sem kapnál gyápot. Az csak akkor jár, ha munka mellett lesz beteg a gyereked, mindegy, hogy kórházban van, vagy otthon ápolod.Nekem is koraszülött volt a lányom és tgyást kaptam az elsõ naptól.

Elvileg Tgyás-t kellett volna számolniuk attól a naptól, amikor született a fiad. Gondolj bele, hogy míg otthon vagy vele (tgyás, gyed, gyes) és valamiért kórházba kerül, akkor sem kapnál gyápot. Az csak akkor jár, ha munka mellett lesz beteg a gyereked, mindegy, hogy kórházban van, vagy otthon ápolod.Nekem is koraszülött volt a lányom és tgyást kaptam az elsõ naptól.
Szia!Az Én kisfiam is koraszülött volt! Tavaly júniusban született 2 hónappal hamarabb! De én rendesen tgyás kaptam attól a naptól, ahogy megszületett!Meny be a helyi állami kincstárhoz ezt ott kell intézni, szerintem a munkahelyeden hülyeséget mondtak! Vidd be a MÁK-hoz a születési anyakönyvi kivonatot, a terhes kis könyvedet, taj kártyákat( a babáét is)! Nekem is így kellett! Ja és védõnõtõl egy igazolást, hogy rendese jártál a terhesgondozóba ez az anyasági támogatáshoz kell!
A kérdező hozzászólása: Postán is fel lehet adni a kérelmet a csp-re és az anyasági támogatásra?
Úgy tudom igen, de úgy lassabb a folyamat!
TGYÁS-t meg Gyed-et nem az államkincstár folyósítja, hanem az OEP, kivéve ha közszolgálatban dolgozol, és a MÁK bérszámfejti a fizetésedet. És ezekre az igényt a foglalkoztatódnál kell bejelenteni, kivéve ha egyéni vállalkozó vagy. Anyaságit, csépét az államkincstárnál, és fel lehet adni postán is. De jobban jársz, ha bemész hozzájuk, legalább akkor átnézi az ügyintézõ hogy jól van-e kitöltve, és nem levélben fognak hiánypótlásra felszólítgatni hónapok múltán.


Tgyás-t igényeltem, de kiderült, hogy a munkáltatóm elmaradt a járulékok fizetésével. Most oep ellenőrök is jártak kint nála emiatt. Vajon én így megkapom a tgyást? A papírok elvileg rendben vannak.

Legjobb válasz: Biztos, hogy megkapod. Én tavaly autusztustól vagyok táppénzen, januárban szültem, és januárban meg is indult a csõdeljárás a munkahelyem ellen. A járulékokat kb lassan 1 éve nem fizetik. De ez a munkáltató sara, emiatt nekem (legalábbis eddig) semmilyen hátrányom nem származott. Már a GYED-et is megkaptam.

Biztos, hogy megkapod. Én tavaly autusztustól vagyok táppénzen, januárban szültem, és januárban meg is indult a csõdeljárás a munkahelyem ellen. A járulékokat kb lassan 1 éve nem fizetik. De ez a munkáltató sara, emiatt nekem (legalábbis eddig) semmilyen hátrányom nem származott. Már a GYED-et is megkaptam.

Aki szülés előtt igényelte a TGYÁS-t, az mikor kapott pénzt? Mennyi idő után?

Én mához 1 hétre adom be a papírt, de mondott már valaki olyat is, hogy ne számítsak novembernél el?bb pénzre. Lehet ilyet, hogy 3 hónapig ne kapjak pénzt? Mert akkor mi éhen halunk!! És a lakással mi lesz?! Megijedtem...!

Legjobb válasz: Nekem is 3 hónap volt, össze-vissza leveleztem miatta, mivel a telefont senki sem vette fel, vagy lecsapta. Jótanács: levelet írj, és ne sajnáld ajánlva, tértivevénnyel feladni! Tudnod kell, melyik ügyintézõ veszi át, hogy õt kereshesd csúszás esetén!

Nekem is 3 hónap volt, össze-vissza leveleztem miatta, mivel a telefont senki sem vette fel, vagy lecsapta. Jótanács: levelet írj, és ne sajnáld ajánlva, tértivevénnyel feladni! Tudnod kell, melyik ügyintézõ veszi át, hogy õt kereshesd csúszás esetén!
A tgyást a munkahelyeden keresztül kell igényelni. Ha szerencsés vagy akkor a munkahelyed TB kifizetõhely. és akkor szinte biztos, hogy nem lesz csúszás. Nagy csúzsások szerintem az OEP-nél sincsenek, illetve erõsen terület függõ lehet a dolog. A késõbbi esetleges viták elkerülése érdekében célszerû, úgy átadni a munkahelynek az iratokat, hogy legyen róla valamilyen igazolásod.
A kérdező hozzászólása: Nem tb kifizetõhely a munkahelyem, személyesen adom le a papírokat. Hozzánk a városunkba személyesen jön ki 2 emberke az oep-tõl heti 1x 2 órára, amikor lehet személyesen ügyeket intézni. Ott szoktam leadni a táppénzes papírokat is.

Gyedet kaptam eddig 22 honapos fiam utan. Most tgyas-t igenyeltem a kislanyom utan. Csak az egyik jar?

tehat nem kapom meg a gyedet es a tgyast is mindket gyerekre, ugye?

Legjobb válasz: Csak az egyik jár.

Csak az egyik jár.
Sajnos csak az egyik jár. Jó lenne mindkettõ nekünk is. :-)))
A kérdező hozzászólása: Koszi, jol sejtettem. :-)

Egy hónappal hamarabb igényeltem a tgyás-t. Mikorra szokott megérkezni bankszámlára általában?

Legjobb válasz: Majd ha megszületik a baba, ugyanis kell hozzá a születési anyakönyvi kivonata. Addig nem utalnak.

Majd ha megszületik a baba, ugyanis kell hozzá a születési anyakönyvi kivonata. Addig nem utalnak.
Kb. mint a táppénz. Nekem TB kifizetõhely a munkahelyem, és 3-án megkaptam a táppénzt, majd a TGYÁS-t is. De amint megszületett a babád, be kell mutatni a születésit, mert akkor a következõt késve kapod.

Ha TGYÁS-t igényeltem és utánna a GYED-et kapom ezek mellé jár a gyes is vagy csak ha a gyed lejárt?

Legjobb válasz: Szia! Csak ha lejárt a gyed, mert egyszerre két ellátás nem járhat.

Szia! Csak ha lejárt a gyed, mert egyszerre két ellátás nem járhat.
Pontosan, csak a Gyed lejárta után veheted igénybe.
HA letelik a Tgyes ami 168 nap, elõtte jelezni kell a szándékodat, hogy igényeled a gyedet. Én nem kaptam autómatikusan a gyedet, igényelnem kellet. 6 hónapig visszamenõleg kifizetik! A gyes-t pedig a gyed lejártával kell igényelni, de mellette lehet akár 8 órában is dolgozni.

Ha ma igényeltem a TGYÁS-t és a családi pótlékot, mikor fogom megkapni először? Folyószámára kértem!

Nem tudom hogy számít-e, de gy?ri vagyok!

Legjobb válasz: Köszönöm! :)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
Szia! én november 17.-én igényeltem mindkettõt, a Tgyást január 20-án, az elsõ családit pedig január 26-án kaptam meg.Én Bp-en lakom. Türelem, türelem, nem kapkodják el. :)
Szia! Én tavaly szeptember 30-án igényeltem és november 3-án utalták. Elméletileg 30 nap az ügyintézés.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!