Találatok a következő kifejezésre: Tűzel a Mit kell (11 db)

Ivartalanítsátok.
"amúgy a macskák csak behatolásra ovulálnak, szóval ha a kandúr megerõszakolja akkkor is lesz kiscica" mert más emlõsöknél csak közös beleegyezés esetén történik meg a megtermékenyítés? :D
Egy inekciotol nem fog elmulni. Ha soha nem szeretnel kiscicakat akkor ivartalanitsd.
Jól zárd be, és ha elmúlt a baja, vidd el ivartalanításra!
ivartalanítás. Különben folyamatosan fog tüzelni. Injekciót pedig nem lehet neki hosszú idõn át adni
Most már várjátok meg, míg ez a tüzelés lezajlik, mert ilyenkor nagyon vérzékenyek a cicák, nem szívesen mûtik meg õket. De utána ivartalanítani kell, különben akár egy hét múlva újra kezdi.
operáltatni, amúgy a macskák csak behatolásra ovulálnak, szóval ha a kandúr megerõszakolja akkkor is lesz kiscica
Semmiképpen ne engedd ki, még nem tudod elvinni ivartalanítani. De amíg nem találkozik kandúrral, addig nincs probléma.

Ha tüzel a kutyám mit kell csinálnom?

A 11 hónapos kutyám szerintem ma elkezdett tüzelni. Legalábbis gyanús, hogy a teraszon lév? járólapokon találtam néhány csepp vért. El?ször arra gondoltam, hogy megütötte a lábát, de a lábának nincs semmi baja. Pár óra múlva megint láttam vércseppeket.

Legjobb válasz: Semmi tennivalód nincs a kutyussal, csak nagyon kell vigyázni, hogy még véletlenül se kerüljön kan a közelébe. Amíg vérzik nem fedezik be, de a vérzés elmaradása után 2-3-4 hétig fogamzóképes. A kanok meg kilométerekrõl kiszagolják a tüzelõ szukát. Az ivartalanítást pedig az állatorvosoddal beszéld meg, Õ meg tudja határozni a legideálisabb idõpontot a mûtétre.

Semmi tennivalód nincs a kutyussal, csak nagyon kell vigyázni, hogy még véletlenül se kerüljön kan a közelébe. Amíg vérzik nem fedezik be, de a vérzés elmaradása után 2-3-4 hétig fogamzóképes. A kanok meg kilométerekrõl kiszagolják a tüzelõ szukát. Az ivartalanítást pedig az állatorvosoddal beszéld meg, Õ meg tudja határozni a legideálisabb idõpontot a mûtétre.
A kérdező hozzászólása: Az a kérdésem lemaradt, hogy mikor lehetne ivartalaníttatni? Ha a nyár elején szeretnénk, akkor azt lehet? Vagy erre is van valami szabály, hogy tüzeléshez viszonyítva mikor szokás?
Igen, egyetértek az elõttem szólóval, kiegészítve azzal, hogy ha véletlenül mégsem sikerülne idejében elzárnod a kanok elõl, és valamelyik megrontja, van esemény utáni injekció a kutyusnak. (Az enyém is kapott, amikor egy ronda nagy rotweiler megerõszakolta, és ÖMLÖTT belõle a vér. A tiéden is látszik majd, ha már megprütyölték.)
lehetõleg zárd el a kerten belül is, mert a kan kutyák bármire képesek ilyenkor, a 2 méteres szögesdrót kerítés sem akadály.. A Magyar Állatorvosi Kamara Szakmai, Továbbképzési és Oktatási Bizottságának állásfoglalása az ivartalanítás kérdésében (A Cerberos Állatvédõ Egyesület MÁOK elnökéhez intézett kérdései alapján) Kérdés: Szükséges-e akár a kan, akár a szuka kutyáknak életükben párosodniuk? Válasz: Nem. Kérdés: Szükséges-e bármilyen okból a szukáknak életük során legalább egyszer elleniük? Válasz: Nem. Kérdés: Okoz-e bármilyen formában jellembeli, magatartásbeli változást a szukák és kanok ivarérés elõtti és ivarérés utáni ivartalanítása? Válasz: Igen, kedvezõ változásokra számíthatunk. A korai (6 hetes - 3 hónapos korban elvégzett) és az ivarérés elõtti (3-6 hónap között elvégzett) ivartalanítás esetén a viselkedési problémák pl. agresszió, elkóborlás stb. kialakulásának valószínûsége minimális, míg az ivarérés után elvégzett ivartalanítások esetében jelentõs lehet. A korai és ivarérés elõtti ivartalanítás hatására az ivartalanított egyedek kölyök kora „megnyúlik”, a kölyökre jellemzõ viselkedés (pl. játékosság) a nem ivartalanítottakhoz viszonyítva hosszabb ideig tart. Kérdés: Okoz-e elhízást az ivarérés elõtt vagy után végzett ivartalanítás? Válasz: Nem feltétlenül. A gazdán múlik. Az ivartalanított eb hajlamosabb az elhízásra, a takarmány energiatartalmának 20-30 %-os csökkentésével az elhízás egelõzhetõ. Kérdés: Van-e hatással az ivarérés elõtt, illetve után végzett ivartalanítás az ivar és járulékos szervek daganatos megbetegedéseinek kialakulásában? Válasz: Igen, határozottan jótékony hatása van az említett megbetegedésekre ill. azok megelõzésére. Mind a korai, mind az ivarérés elõtti ivartalanítással kapcsolatban elmondható, hogy a méhbetegségek, a tejmirigy daganat, a herebetegségek kialakulásának valószínúsége gyakorlatilag nulla, a prosztata megbetegedések kialakulása minimális. Az ivarérés utáni ivartalanítás is jelentõs pozitív hatással van az említett megbetegedések kialakulására, sõt egyes betegségek (prosztata, cukorbetegség, stb.) kezelésében az ivartalanításnak is nagy szerep jut. A nemi hormon függõ végbélnyílás környéki daganatok elõfordulása mindhárom módszerrel megelõzhetõ vagy csökkenthetõ. Kérdés: Milyen hatással van az ivarérés elõtti vagy utáni ivartalanítás az álvemhesség kialakulására? Válasz: Az ivartalanított szukáknál álvemhesség nem fordul elõ. Ajánljuk továbbá az ivartalanítás helyes idõpontjának megválasztásával kapcsolatban az alábbi linket: http://rendelo.mancsok.hu/ivartalanitas.htm Budapest, 2009. március 2.
Igen, valóban ingerültebbek olyankor. Nálunk 2 szuka van, többnyire egyszerre tüzelnek, és bizony nagyon kell figyelni, hogy mit teszünk, (pl. ki kap hamarabb enni, melyiket simogatom meg) mert hamar egymásnak ugranak. Minket soha nem bántanának, csak egymást piszkálják. Sõt! ha nekem van meg, már akkor is feszültebbek, hamar közéjük kell csapni, mert megy a morgolódás. De mint említettem, csak egymást hergelik, minket soha nem bántanának. Tüzelési idõn kívül nagyon jól elvannak egymással, nagyon ritkán van balhé, de az csak vér nélküli erõfitogtatás.
nagyon figyeljetek rá és amint a tüzelésnek vége irány a doki és ivartalanítás!

Mit kell tenni amikor tüzel a kutyánk?

Van egy kiskutyám, még csak négy hónapos, de érdekelne, milyen amikor tüzel, nekem kell e valamit csinálni olyankor, megváltozik e a viselkedése stb. Szóval minden amit tudnom kell... :D köszi el?re is!

Legjobb válasz: kielégíteni.

kielégíteni.
kutya tampon, pelenka amúgy össze vérez mindent
hát ha akarsz kistkutyát, akkor egyértelmû... ha nem, és nincs kan a közelben, akkor semmit, max ha szobakutya, akkor sûrûn takarítanod kell. ha meg van kan kutya, akkor valamiféle fogamzásgátlót kell bevetni (különzárni õket, gyógyszer, injekció, ilyesmi)
Barátnõmnek van szuka kutyája. Õ bugyit ad rá ( nem kutya bugyit hanem egy olyat ami az övé volt ) és betétet tesz a bugyiba ez is olyan amit õ is használ. De amúgy nem nagyon lesz véres a lakás mert sokat nyalogatja magát max 1-2 csepp szokott a földön lenni.
Elõzõ vagyok. Kiskutyát nem szabad még "összehozni" mert még nagyon fiatal a kutyád. Csak 2 éves korától.
A kérdező hozzászólása: nem szeretnénk kiskutyákat, és nem is lesznek.. :) köszi mindenkinek!
Akkor a legjobb még az elsõ tüzelés elõtt ivartalanítani. Megmarad a jelleme is, játékos kedves marad. A szukák a tüzeléskor sokszor idegesek, morcosak. Azt szoktam mondani, hogy szerintem nekik is fáj a hasuk olyankor.

A cicusom most 4 hónapos, és minden jel arra mutat, hogy tüzel. Normális ebben a korban? Mire kell figyelni, mivel lehetne könnyebbé tenni ezt az idõszakot, illetve milyen idõs korban ajánlott és biztonságos az elsõ szülés?

Szeretnénk ha egyszer lennének kölykei, és utána ivartalaníttatnánk mindenképp.

Legjobb válasz: nem ajánlott a szülés mert egyrészt a párosodásnál nemi betegséget kaphat el, pl macska aids, plusz olyan betegségek kockázatát növeli, mint a méhrák, emlõ daganat stb kialakulása. arra kell figyelni hogy ne szökjön ki, és kandúrok még véletlenül se menjenek a közelébe, mert ilyen fiatalon a vemhessége akár bele is halhat.

nem ajánlott a szülés mert egyrészt a párosodásnál nemi betegséget kaphat el, pl macska aids, plusz olyan betegségek kockázatát növeli, mint a méhrák, emlõ daganat stb kialakulása. arra kell figyelni hogy ne szökjön ki, és kandúrok még véletlenül se menjenek a közelébe, mert ilyen fiatalon a vemhessége akár bele is halhat.
Ne akard hogy legyenek kölykei! Abszolút nem kell egyszer sem szülni, sem párzania! Nyugodtan ivartalaníttasd, sokkal jobb lesz neki!

Elõször tüzel a 10 hónapos bichonom. Mit kell tennem?

10 hónapos a bichon kiskutyám és elsõ tüzelése van egy napja. Milyen teendõk vannak? Mire kell nagyon odafigyeljek? Másképp kell banjak vele?

Legjobb válasz: Vigyázz rá, hogy ne találkozzon kannal. Különösen akkor, mikor már nem nagyon vérzik. Legalább egy hónapig kerüljétek a kutyatársaságot.

Vigyázz rá, hogy ne találkozzon kannal. Különösen akkor, mikor már nem nagyon vérzik. Legalább egy hónapig kerüljétek a kutyatársaságot.
Nem kell másképp bánni vele. Arra figyelj nagyon oda, hogy legyen rendesen elzárva kanoktól, hogy ne jöjjenek hívatlan vendégek. Séták alkalmával csapódhatnak hozzátok kanok, mert érzik a szagát. Ilyenkor nem preferálnak más kutyások, ha bemész vele futtatóra, mert a kanok össze kaphatnak miatta. Illetve jó tanács, hogy ha lezajlik a tüzelés, akkor mihamarabb ivartalaníts, mert ezzel megelõzhetsz felesleges szaporulatokat, megkíméled magam a fél évente jelentkezõ szenvedéstõl, és a kutyát is megóvod jó pár betegségtõl.
*magad
Tüzelés után minél hamarabb egyeztetni az állatorvossal és ivartalanítani. Ezt kell tenned.
Ha lakásban van (gondolom, ott van), akkor nem árt tüzelõbugyit beszerezned, mert különben össze fog vérezni sok mindent. Nem vérzik nagyon, de a pecsételõs foltok kellemetlenek lehetnek a bútorokon. Sétánál ne bízd a szerencsére, ne hagyd ilyenkor más kutyákkal barátkozni, ne engedd el a futtatón sem, ilyenkor kerüld az utcán is a kan kutyákat, mert ami csak egy egyszerû utcai szimatolásnak indul, a kan simán ráugorhat ilyenkor aztán próbálhatjátok õket szétszedni. A tüzelés 3 hét, az elején meg a végén már nem vérzik annyira, de attól még tüzel. Jó pár napot még a végén ráhagyni, biztos, ami biztos.
Egy kis tipp, a kan kutyakat minden erodbol keruld, az en kutyam bichon havanese, mar 2x tuzel, en ugyan ugy viselkedek vele, de azert azt megjegyeznem hogy mikor kint vagyunk setalunk, akkor sokkan lassabban mozog mind regebben de majd vissza megy a regi kerekvagasba. a kutya tuzeles utan mar nem lessz olyan jatekos mind most, gondolom a tied is szokik ra minden emberre es orul nekik...mondjuk nekem szerencsem van mert egy 7 eves havanesel setalunk aki 2x az en kutyamnak es eluzi a kozeledo kutyakat, te is szerezz fel egy kisbaratot aki lany, es nagyobb mind a tied, meglatod megvedi!

Mit tudok csinálni rendjén van ez? A pekingi palotám tüzel és véres cseppek vannak egy pár helyen a teraszon mit kell tenni menyi ideig tart?

Legjobb válasz: Ez tök normális. 2-3 hétig tart általában. Ne hagyd egy területen kan kutyákkal és sétálni is óvatosan vidd, valamint gyakran moss fel, mert ez sajna ezzel jár. Ha ivartalanítanád megkímélnéd õt és magadat is az ezzel járó nehézségektõl.

Ez tök normális. 2-3 hétig tart általában. Ne hagyd egy területen kan kutyákkal és sétálni is óvatosan vidd, valamint gyakran moss fel, mert ez sajna ezzel jár. Ha ivartalanítanád megkímélnéd õt és magadat is az ezzel járó nehézségektõl.
Fel kell törölni. Nem tart sokáig, kb. 2-3 hétig. Ha nem akarod, hogy tüzeljen, akkor ivartalaníttasd.
Húzzál rá tüzelõbugyit (állatkereskedésben lehet kapni).
Az aztán kell szerencsétlen kutyára...
A kérdező hozzászólása: köszi

Tűzel a kutyusom! Mit kell ilyenkor csinálni vele és mit nem szabad?

Nagyon izgulok érte... tudom ez normális de féltem más kutyáktól

Legjobb válasz: Hát csinálni nem tudsz vele semmit.A második héten fogja magát engedni,mert úgye ez három hetes folyamat.

Hát csinálni nem tudsz vele semmit.A második héten fogja magát engedni, mert úgye ez három hetes folyamat.
Te, viszont el ne enged vagy hamarosan több kutyád is lesz. Persze ha csak nem ezt izgulsz? Ha jól tudom nekik is van utólagos fogamzás gátló, de egy állat Dr többet tud neked errõl mondani.
Ha rendszeresen sétáltatód próbáld meg kerülni a többi kutyát. Nem csak miatta. Én egyszer megjártam, mert össze veszett egy kannal és a dulakodás közben engem, harapót meg valamelyik. A tetanusz és társait, jobb kihagyni.
Próbáld távol tartani a többi kutyától, hacsak nem akarsz kiskutyákat. A tüzelõbugyi, ha lakásban tartod, jó dolog, nálunk bevált, nem hagy maga után az Axi kellemetlen nyomokat. Ha az udvaron van a kutyád, figyelj oda, mert a szerelem kutyáéknál is határtalan és el se hinnéd, mire képesek, csak hogy pározhassanak. Elég egy pici rés a kerítésen, bármi, amire nem is gondolnál.
Nagyon találékonyak a kanok, ha egy tüzelõ szukáról van szó...! Nálunk a 3 méteres kerítésen ugrott-mászott át egy németjuhász méretû kan, hogy becserkészhesse az én kutyimat... :( sajnos sikerült is neki, aztán ivartalanítás lett a vége, ugyanid mi nem akarunk szaporítani(van épp elég kutya a menhelyeken anélkül is). Lehet kapni kutyás boltokban olyan spray- t, amivel be kell fújni a hátsó felét a kutyusnak. Elég erõs szaga van(embereknek nem gáz, nem érzel büdöset, csak a kutyák kifinomultabb nózijuknak nem tetszik) ez elnyomja a tüzelés hívogató szagát a kanok elõl. Esetleg próbáld meg ezt, én csak séta közben használtam, nehogy baj legyen. Amúgy sztem legjobb, ha erre a pár hétre beengeded a lakásba és a kritikus idõszakban (második héttõl) MINDIG felügyelet alatt áll a kutyus. Persze csak ha nem akartok kicsiket. A legeslegjobb megoldás sztem az ivartalanítás lenne. A kutynak is és a gazdiknak is. Ja, van náluk is esemény utáni, de azt hiszem ez injekció és utána újra tüzel, amikor ismét végig kell csinálni azt a pár hetet és ha akkor történik meg a baj, újra vemhes lehet. És persze hatalmas adag hormont tartalmaz. Remélem segítettem:-)
Precíz válasz az uccsó.Csak a tüzelõbugyit tudom ajánlani, az higiénikus/ha lakásban van/.Bea
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, sokat segitettetek vele! Ez az elsõ tüzelése a drágaságomnak :) Jelenleg még nem szeretném ha kölykei születnének, arra még bõven ráér. Lakásban lakunk, de a bugyikát nem igazán tûri. Mondjuk elég ügyesen tisztogatja magát. Gondolom ez igynormális. Még 1x köszi

Honnan tudom hogy mikor tűzel a havanesem? Mit kell tennem akkor?

Legjobb válasz: Bedagad neki a nemi szerve körül, sokat nyalogatja magát, rámásznak a fiú kutyák, a többi kutya sokat szaglássza. Ja és persze a vérfoltok miatt is feltûnik, fõleg, ha fehér a kutyus:)

Bedagad neki a nemi szerve körül, sokat nyalogatja magát, rámásznak a fiú kutyák, a többi kutya sokat szaglássza. Ja és persze a vérfoltok miatt is feltûnik, fõleg, ha fehér a kutyus:)
Ez ellen a legjobb az ivartalaníttatás, mert álvemhes is lehet, és emlõdaganat is kialakulhat. Az ivartalanítással sok szenvedéstõl kíméled meg õt, és persze nem lesznek nemkívánatos kiskutyák, vonyító kanok a házatok elõtt stb.

A gyermekágyási segélyt, hogy kell intézni? Mikor? Kihez kell fordulni? Mennyi idő és mennyi az összege? Tüzelőt szeretnénk venni.

Legjobb válasz: gyermekágyás? :))) Veteményezni akartok? :DD Amúgy pedig: http://www.kormany.hu/hu/gyik/terhessegi-gyermekagyi-segely-..

gyermekágyás? :) )) Veteményezni akartok? :DD Amúgy pedig: http://www.kormany.hu/hu/gyik/terhessegi-gyermekagyi-segely-..
Pedig segített az elsõ válaszoló! És, igen tényleg vicces a gyermekágyási segély. Nem kell ennyire megsértõdni, hiszen választ kaptál a kérdésedre!
A kérdező hozzászólása: okt. 14 re vagyok kiírva
Mikor szültél? Csak mert a családit 2 hónapra visszamenõleg tudod csak kérni, azaz ha sokat vársz, úszik a pénz!
De a védõnõ tud segíteni.
Anyasági akkor jár, ha terhesség alatt 4x voltál orvosnál, vagy koraszülés esetén 1x-és ennek nyoma van a kiskönyvben. Szülés után adtak róla igazolást (ahol én szültem) a zárójelentéssel. Ezt kell beadni a Kincstárhoz, célszerû a csp-igényléssel együtt megtenni. Terhes-gyermekágyi akkor jár, ha szülés elõtt volt elegendõ munkaviszonyod-ezt a munkáltatónál kell igényelni, az összeg a béredtõl függ. Ha nem dolgoztál, gyes jár-kb 25000 Ft.
Jársz te a védõnõhöz egyáltalán??? Õ már rég minden ilyesmirõl felvilágosított volna. De jó, hogy csak az ilyen tudatlan primitív cigányok szaporodnak...
A kérdező hozzászólása: nem mi a külömbség?
Anyaságit megkaptad már? 64000 Ft kb.
A kérdező hozzászólása: amúgy meg: rohadt vicces vagy!
Akkor még nem késtél le semmirõl. :) A neten utána tudsz nézni ezeknek a támogatásoknak, ha a védõnõt nem akarod megkérdezni. Igényelni csak a baba megszületése után tudod õket, és kelleni fog majd a születési anyakönyvi kivonata, tajkártyája, lakcímkártyája (általában). Ha rendszeresen jártál orvoshoz, jár az egyszeri anyasági, kb 65000 Ft. Családi pótlék 12100 ha jól emlékszem. Ha dolgoztál eleget tgyás kb fél évig, utána gyed 2 éves koráig, azután gyes 3 éves koráig. Ha nem dolgoztál, gyes 3 éves korig.

Mit mond a jog, ha a tüzelő kutyám miatt odagyűlő kutyák széttépték egy szomszédom 5 tyúkját? Ki a felelős? Meg kell-e térítenem?

Városszéli telkes övezet, utca végén már az erdő (benne róka, görény, menyét, stb.). Szomszédnál kerítés nincs, csirkéi szabadon vannak. Teljesség kedvéért: pincsi méretű és ártalmatlan kutyám is szabadon volt eddig, de minden utcalakóval meg van beszélve, szeretik, kifogás nem volt. A kóbor kanok e szomszéd telkén keresztül jöttek-mentek.

Legjobb válasz: szerintem közöd nincs hozzá.

szerintem közöd nincs hozzá.
A kutyád szabadon volt eddig, tehát már nincs, és nem is az tépte szét a szomszéd tyúkjait? Akkor semmi felelõsséged nincs. A szomszédod dolga, hogy figyeljen a tyúkjaira, ha szabadon tartja, akkor az õ hibája, ha megfogják a kóborkutyák. A kóborokkal sem a te felelõsséged foglalkozni. Nyilvánvaló, hogy egy tüzelõ szuka oda fogja vonzani a környék kutyáit.
Azon kutyák gazdái közt oszlik meg a kártérítési kötelezettség akik a tyúkokat széttépték. Ezt mondja a jog.
A kárt nem te okoztad, ill. nem a kutyád, hanem azok a kutyák, amelyek megölték a tyúkokat. Polgári ügy, kártérítést kell fizetniük, egyenlõ arányban a károsult részére.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a gyors válaszokat. Én is hasonlóképp gondoltam, bár az én felmenõim szidja jelenleg. Az én kutyám egyáltalán nem bánt senkit és semmit. 6 macskával, meg 12 tyúkkal él együtt békében. Sõt, a tyúkokat védi is. Akik amúgy szintén szabadon vannak, bár nálam van kerítés. Eddig amugy jó volt a kapcsolat, csak most nem tom mi lesz. Lehet a felét kifizetem inkább, ne legyen ellenségesség. Gõzöm nincs, mi a jó.
Ha van egy csinos lányod és a szomszéd feleségét megtekeri egy huligán, akkor a születendõ gyerek még véletlenül sem a te nevedet fogja viselni. Remélem tiszta. :-)
A kérdező hozzászólása: Ez remek! Igen, teljesen tiszta. :) ) Nagyon jó hasonlat, köszöm! Amúgy mára hogy aludtam rá egyet, egyértelmû, hogy nem térytek semmit. Csinálja meg a kerítését. Mégegyszer köszönet mindenkinek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!