Találatok a következő kifejezésre: Tűzel a Mit (131 db)

Mikor tűzelnek a kutyák? Nyáron? Vagy mikor?

Legjobb válasz: Általánosságban elmondható, hogy évente két alkalommal félévente tüzelnek. De vannak kivételek. Az én német juhász szukám 14évig élt, sosem volt kölyke és évente csak egy alkalommal tüzelt.

Általánosságban elmondható, hogy évente két alkalommal félévente tüzelnek. De vannak kivételek. Az én német juhász szukám 14évig élt, sosem volt kölyke és évente csak egy alkalommal tüzelt.
nekem az összes kutyám évente egyszer tüzel a skót juhászban ez nagyon gyakori de pl aussieban is nagyon gyakran csak évente 1x
Mindegy hogy kis- vagy nagytestû évente kétszer tüzelnek.
Egy évben 2x õsszel is tavasszal. De van egy fajta a Tibeti masztiff ez az egyetlen fajta ami 1 évben csak egyszer tüzel õsszel.
Van amelyik gázzal fût.
A magyar agaram minden év március 15-én tüzelt. Igen hazafias magyar kutya:) ))) Egyszer 14-én kezdte, de akkor szökõév volt.
Általában kétszer, tavasszal és õsszel. De vannak olyan õsi fajták, ahol nem ritka, hogy a farkashoz hasonlóan csak évente egyszer van ivarzás.
1 ÉVBEN 2X
A kérdező hozzászólása: haha nagyon vicces...:D
A kérdező hozzászólása: Oké köszi a válaszokat.:) ))
Amit elsõ írt az butaság. A nagytestûek általában évente egyszer, kistestûek többnyire 2x. Nekem egy 6 kilós kutyám van, õ 8 hónaposan tüzelt elõször, február végén. Aztán 6 hónappal késõbb augusztus végén, aztán 9 hónappal késõbb májusban. Aztán ivartalanítva lett. Szóval jellemzõen tavasszal és õsszel, de ez nem azt jelenti, hogy kizárólag akkor. Simán tüzelhet télen is és nyáron is.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat, nekem is agaram van, meg egy német juhászom.:D

Általában mikor, és milyen sűrűn tüzelnek a Labrador lányok?

Van egy 4 éves Ladradorunk, eddig sosem figyeltük de mostmár szeretnénk neki kiskutyákat. Február-március táján tüzelnek? Jövő tavaszi, nyár eleji kiskutyákat szeretnénk ha lehetséges. Labradorosok, a ti kutyusotokkal hogy van ez?

Legjobb válasz: Nincs ilyen idõszak, mindegyik máskor tüzel, de általában fél évente szoktak. Csak ti tudjátok megállapítani, hogy mikor tüzel, úgy hogy nézitek. Különben nem ajánlom a kölyköket, nagyon nehéz gazdit találni akár 10-12 kutyának...nem mellesleg mindegyiket chippel, 2 oltással illik minimum adni, ami nem kis összeg 10 kutyánál. Jól meg kell gondolni ezt, én ezért is nem kiskutyázom.

Nincs ilyen idõszak, mindegyik máskor tüzel, de általában fél évente szoktak. Csak ti tudjátok megállapítani, hogy mikor tüzel, úgy hogy nézitek. Különben nem ajánlom a kölyköket, nagyon nehéz gazdit találni akár 10-12 kutyának...nem mellesleg mindegyiket chippel, 2 oltással illik minimum adni, ami nem kis összeg 10 kutyánál. Jól meg kell gondolni ezt, én ezért is nem kiskutyázom.
A 6-os válaszban leírtam a sztorimat, szerintem tanulságos.
Igen, törvényben van szabályozva a dolog. Nem mellesleg ha van egy jóakaród, akkor simán felnyomhat a NAV-nál mert ugye adóznod kellene a kutyák árából, de mivel számlát sem fogsz adni, így adózni sem tudsz. Viszont nagyon rászállt a NAV a kutyaárusokra.
Egyéntõl függõ a dolog. De általában évente 2-3 alkalommal.

Honnan tudom hogy mikor tűzel a szukám?

Legjobb válasz: A kutyák általában egy évben kétszer tüzelnek általában, az egyik a február-márciusi idõszak(így kérdésed teljesen jókor jött) a másik a augusztusi-októberi idõszak. Úgy ismerheted fel, hogy a legtöbb kutyával fõleg a KANOKKAL kifejezetten barátságtalan, nem engedi közel magához õket. A tüzelés általában 2-3 hétig tart. Arról is fel lehet ismerni, hogy rengetegszer megáll "vizelni" ilyenkor azonban véres váladékot hagy maga után. (az én kutyám állandóan összevérzi a kertet, így ismerem, fel, hogy valaki bizony tüzel). A kb. 10 naptól viszont a szuka felcsapja a farkát a kanoknak. Sokkal érzékenyebb és duzzadtabb "ott lent". Mi azzal szórakozunk ilyenkor barátnõmmel ami kicsit undi de na, hogy a kutyám farka körül elkezdjük vakarászni, és úgy tartja a fenekét a farka meg fokozatosan emelkedik oldalra. Nagyon vicces, de ekkor biztosan tüzel.

A kutyák általában egy évben kétszer tüzelnek általában, az egyik a február-márciusi idõszak(így kérdésed teljesen jókor jött) a másik a augusztusi-októberi idõszak. Úgy ismerheted fel, hogy a legtöbb kutyával fõleg a KANOKKAL kifejezetten barátságtalan, nem engedi közel magához õket. A tüzelés általában 2-3 hétig tart. Arról is fel lehet ismerni, hogy rengetegszer megáll "vizelni" ilyenkor azonban véres váladékot hagy maga után. (az én kutyám állandóan összevérzi a kertet, így ismerem, fel, hogy valaki bizony tüzel). A kb. 10 naptól viszont a szuka felcsapja a farkát a kanoknak. Sokkal érzékenyebb és duzzadtabb "ott lent". Mi azzal szórakozunk ilyenkor barátnõmmel ami kicsit undi de na, hogy a kutyám farka körül elkezdjük vakarászni, és úgy tartja a fenekét a farka meg fokozatosan emelkedik oldalra. Nagyon vicces, de ekkor biztosan tüzel.
A kérdező hozzászólása: Nem magához engedi a kanokat, és nem vizel véreset!de tegnap voltam vele sétálni nem vizelt sokat de viszont délután mentünk kutya suliba és ott szinte álandóan.
Esetleg meg kéne nézni a színét. Ha véres akkor tüzel ha nem dagadt a nunikája és nem viselkedik furán a kanokkal, nem emeli a farkát nekik, akkor még nem tüzel .

Tüzel a szomszéd kutyája mit tehetek, h ne szenvedjen az enyém?

van egy hím, 1,5 éves havanese kutyám,ha tehetné a nap 24 órájában a szomszéd kerítése mellett állna,mivel az ottani szuka tüzel,este ha beviszem egész éjjel az ajtónál sír,vagy ugat úgyhogy 2napja nem aludtam sem én sem ?.

Legjobb válasz: Sajnos nem tudsz mit tenni az ösztönei ellen!Én ezért is ivartalaníttattam a kutyámat mert 2-3 hetente másik szuka tüzelt a környéken mi meg már hülyét kaptunk mert csak sírt,nem evett stb.!Azóta sokkal jobb mert még az sem érdekli ha a tüzelõ szuka az orra elé dugja a hátsóját!:)

Sajnos nem tudsz mit tenni az ösztönei ellen!Én ezért is ivartalaníttattam a kutyámat mert 2-3 hetente másik szuka tüzelt a környéken mi meg már hülyét kaptunk mert csak sírt, nem evett stb.!Azóta sokkal jobb mert még az sem érdekli ha a tüzelõ szuka az orra elé dugja a hátsóját!:)
Essetek túl a mûtéten gyorsan, ez a legnagyobb segítség. Sajnos az ösztönei ellen tényleg nem nagyon tudsz mit tenni, arról nem beszélve, hogy ezek olyan ügyesek, hogy addig fognak szemezni, míg végül megoldják a dolgot. Sokszor a betonfal sem elég biztonságos :)
ivartalanítsd
Az enyém nincs ivartalanítva, rengeteg tüzelõ szuka van a környéken, de õ csak séta közben hülye. Eszik rendesen, alszik, itthon nem hisztizik.
Nem szenved. Izélhetnéke van, fájdalmat nem okoz neki. Ha nem bírod, akkor irány a doki. Egyébként utána is fog "érdeklõdni" a lánykutya iránt, csak nem olyan mértékben.
Engedd át!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, megsürgetem a mûtétet
verd ki neki

Hogy látom ha tüzel a hörcsögöm és egyátalán mikor tüzelnek és meddig tüzel? 14 hónapos aranyhöcsög

Legjobb válasz: Beterpeszt, kilapul és felemeli a farkát, ha hozzáér valami. Néha még az se kell, csak úgy magától felveszi a pózt.

Beterpeszt, kilapul és felemeli a farkát, ha hozzáér valami. Néha még az se kell, csak úgy magától felveszi a pózt.
A kérdező hozzászólása: Köszi

A draga kiscicam tuzel, eleteben eloszor, meg en eletemben eloszor latok testkozelbol tuzelo cicat. Mit tegyek hogy neki jobb legyen? Nem szeretnenk kiscicat, bent van a lakasban es van valami praktika h jobba tegyem ezt a par napot neki?

Legjobb válasz: Ivartalanítsd. Ezzel megkíméled magad is, meg neki is jót teszel, mert nem lesz álvemhes, és egy rakás nemi jellegû betegséget megelõzöl vele, valamint nem fog megszökni a szaporodási ösztöntõl hajtva. A macskák elég szaporák, így nagyon gyakran tüzelnek, amivel a gazda idegeire tudnak menni.

Ivartalanítsd. Ezzel megkíméled magad is, meg neki is jót teszel, mert nem lesz álvemhes, és egy rakás nemi jellegû betegséget megelõzöl vele, valamint nem fog megszökni a szaporodási ösztöntõl hajtva. A macskák elég szaporák, így nagyon gyakran tüzelnek, amivel a gazda idegeire tudnak menni.
Valóban ivartalaníttatnod kéne. amíg kicsi, addig a mûtét meg az altatás is kevésbé rizikós. szegénynek sokkal kisebb trauma lesz a mûtét, mint az, hogy állandóan tüzel. mert azt ugye tudod, hogy nemsokára itt a tavasz, és akkor szinte folyamatosan tüzelni meg nyervogni fog? az enyém tavaly tavasszal február végén elkezdte, és nem viccelek, április végéig csinálta. 1 hét tüzelés, egy hét szünet. õrület volt nekünk is, és a cicát is megterheli, kimeríti testileg-lelkileg. ha tüzel, sehogy sem tudsz szegényen segíteni, sehogy sem lehet lenyugtatni õket. nagyon elesettek ilyenkor szerencsétlenek. ivartalanítsd tényleg, jobb lesz neki!
Egy apró vágáson keresztül eltávolítják a petefészkét, és a méhét, ezzel teljesen megelõzhetõek késõbb zen szerveknek a betegségei. Itt van a részletes leírsa a mûtétnek (képekkel, úgyhogy aki nem bírja a látványt, e lapozzon lejjebb az oldalon): http://macsek.hu/ivartalanitas.htm#bemutatas
A kérdező hozzászólása: Nem szeretnenk kiscicat, bent van a lakasban es van valami praktika h jobba tegyem ezt a par napot neki? Bocs a zurzavarert, csak siettem..:)
Brutális??? Mi a fene?? Ezekben a képekben, de magában az ivartalanításban sincs semmi brutális. Az állatoknál a szaporodás csak ösztön, nem más, az ivartalanítást meg nem lehet csukott hasfalon keresztül csinálni. A vágás nagyon szép, kicsi, az enyémnek jobban felvágták a hasát hozzá. Az elsõ nap lehet, higy egy kicsit fájni fog neki, az enyém is érzékenyebb volt, nem szerette, ha fel akartuk emelni, de másnap már a radiátoron ülve fogadott, mikor hazajöttem. Varratszedés a 10. napon, utána a világon semmi probéma nem lesz vele, az elhízás sem törvényszerû. A tüzelés eghyébként nálk nem úgy van, mint a kutyáknál, nem zajlik le magától. Ugyanis az ovuláció náluk csak a párzási aktus hatására történik meg. Márpedig, amíg nincs ovuláció, addig nem marad abba ciklus. Az ára orvosonként változó, de szerintem 15 körül megúszod majd.
Baromság, hogy meghízik. Hajlamosabb a hízásra, mivel nem hajtja az ösztön, de ha eleget mozog, és nincs agyon zabáltatva akkor nem fog meghízni. Arra meg ne vegyél mérget, hogy csak mert lakásban van nem fogják felcsinálni, ugyanis a macskáknál a szukák ugyanúgy szöknek mint a kanok keresve a szaporodási lehetõséget, mert rendkívül erõs a szaporodási ösztönük.
10 000-12 000 és fölösleges! Ha lakásban van egy kandur se foglya fölcsinálni, és évente max 3x tüzel... Ráadásul ha megmûtteted akkorára hízik mint egy ház...Nem kellemes élmény ha ráugrik a hasadra...
A kérdező hozzászólása: Koszi, az oldalt megneztem, brutalis..szegeny allatok, de ha belegondolok rajtunk embereken is hasonlo, sot durvabb muteteket vegeznek, de sajanlom szegeny kiscicamat, de tudodm h ez kell neki. Kb mennyibe kerul ez a mutete?
A mûtét ára meg 10.000 és 30.000 ft között mozog. A barátomék 10.000 ft-ért ivartalítatták a nõstényeket(10.000 ft/cica).
A kérdező hozzászólása: Nagyon nagyon koszonom a valaszokat...mihamarabb ivartalanitatom..de elmondja valaki h mibol all ez a mutet?koszi
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszt, de szerintem, ah a kepeket neztem akkor is brutali..mondj amit akarsz, szerintem szornyu..

Mikor tüzel a tacskó?

Legjobb válasz: a kutyák általában tavasszal és õsszel tüzelnek...általában...gyakorlatilag tél vagy nyár közepén is tüzelhet

a kutyák általában tavasszal és õsszel tüzelnek...általában...gyakorlatilag tél vagy nyár közepén is tüzelhet
Akkor mostanában várható. Leggyakoribb a fél év. De vannak egyéni eltérések.
Nem tudom általában télen szoktak, vagy gázzal vagy fával nem tom.:)
A tacskó is egy kutya!!! Nem tüzel máskor mint akármelyik kutya!!! A kutyák évente 2x tüzelnek, tavasz és õsz. Miért akarsz kölyköket neki?? Ha túl fiatalon akarod, nem tesz jót neki!
Amikor a szervezete úgy kívánja. Nem lehet naptárilag meghatározni, korban is eltérõ lehet az elsõ tüzelés az egyes egyedeknél.
A kérdező hozzászólása: enyém utoljára májusban tüzelt

Ha tüzel a szobakutyim mit csináljak, hogy ne kenjen össze mindent a lakásban?

Legjobb válasz: Hosszútávon ivartalaníttasd. Rövidtávon van tüzelõbugyi azt ráadhatod, ha nagyon vérzik és nem tartja tisztán magát.

Hosszútávon ivartalaníttasd. Rövidtávon van tüzelõbugyi azt ráadhatod, ha nagyon vérzik és nem tartja tisztán magát.
mi vettünk tüzelõbugyit és emberi betétet de vékonyat és nagyon kicsit.
Fogd be mezõgazdasági munkára
Szerintem hülyeség, de volt egy ismerõsöm félbevágott egy betétet, gyerek bugyiba tette és ráadta a kutyára. Hülyén hangzik, de náluk bevált.
Tüzelõbugyi!!
dugd el elõle a szenet!
A kérdező hozzászólása: A normális válaszokat köszönöm.

Mikor tüzel a rövidszőrű magyar vizsla?

Legjobb válasz: Elõször általában 9 hónapos kora körül, majd nagyjából félévente, ahogy szinte az összes többi fajta, a keverékeket is beleértve. Legtöbbször tavasszal és õsszel tüzel a legtöbb kutya, de ez nem törvényszerû.

Elõször általában 9 hónapos kora körül, majd nagyjából félévente, ahogy szinte az összes többi fajta, a keverékeket is beleértve. Legtöbbször tavasszal és õsszel tüzel a legtöbb kutya, de ez nem törvényszerû.

Elöször tuzel a kutyam mit csinaljak adjak pelust ra vagy van spec erre a celra kutyabugyi vagy ilyesmi?

Legjobb válasz: Hát én adtam rá tüzelõbugyit fressnapfbe vettem,mert szörnyû miénk ágyba alszik aztán így is vagy 10-15 db törülközõn aludtunk mert minden véres volt amerre járt:) Így a bugyi volt a legjobb megoldás hál isten eltûrte betétet meg cseréltem kb 2-3 óránként. Utcán persze nem kell,mert belepisilna,de semmilyen kan kutyához ne engedd oda,elsõ hétben nem hagyná magát de fõ a biztonság. Figyelj az álvemhességre is nagyon,enyémnek lett is elsõ tüzelése után,azt vettem észre a majmát cipeli a szájába és sír,meg fészket épített,tej jött a cicijébõl. Kaptunk rá gyógyszert,majd mikor lecsengett vittem ivartalaníttatni, ahogy neked is kéne tenni.

Hát én adtam rá tüzelõbugyit fressnapfbe vettem, mert szörnyû miénk ágyba alszik aztán így is vagy 10-15 db törülközõn aludtunk mert minden véres volt amerre járt:) Így a bugyi volt a legjobb megoldás hál isten eltûrte betétet meg cseréltem kb 2-3 óránként. Utcán persze nem kell, mert belepisilna, de semmilyen kan kutyához ne engedd oda, elsõ hétben nem hagyná magát de fõ a biztonság. Figyelj az álvemhességre is nagyon, enyémnek lett is elsõ tüzelése után, azt vettem észre a majmát cipeli a szájába és sír, meg fészket épített, tej jött a cicijébõl. Kaptunk rá gyógyszert, majd mikor lecsengett vittem ivartalaníttatni, ahogy neked is kéne tenni.
1 tüzelést végigcsináltunk tüzelõbugyival, aztán vittem ivartalanítani. Kell a csudának ez a procedúra.
Egy sima emberi bugyi is megfelel, ha jó rá, annak a belsejébe pedig nem szárnyas eu betét, hanem a tisztasági betét is elég.
persze, ilyenkor nagyon durván megdagad nekik. Az enyémnek úgy nézett ki, mint egy húscafat..:D
A kérdező hozzászólása: Es az is normális ha be van dagadva a nunija? Most van kb hetedik napban vagy valahogy így, de ma meg nem evett semmit, voltam nagyot sétálni hátha utána éhes lett nem evett igysem, vagy ket kis jutalomfalatkat ha megevett, aztán most fesulgettem es úgy vettem észre de tényleg elég nagy vagy kétszer akkora mint normálisan, a cicije is nagyobb de nem jön belõle semmi ... :o
A szart hormoninjekciót ad, gyógyszert kaptunk rá amibe nem volt hormon, elapasztotta a tejét hogy ne legyen emlõgyulladáa és segítette hogy nyugodtabbb legyen hamarabb lecsengjen a dolog. De biztos jobban tudod mint az orvos mi a jó a kutyának.
Én írtam, hogy az elsõ tüzelés után ivartalaníttattam a kutyámat. Csak mert õ is álvemhes lett. A tüzelés után kb 2 hónappal (amikor eljönne az ellés ideje, ha pároztatva lett volna) a kutya szervezete elkezd úgy "viselkedni" mintha tényleg kölykei lennének. Elkezdi a játékait cipelni a szájában, vackol a plédbe, pokrócokba, odateszi a játékait. Az emlõi megduzzadnak, és általában beindul a tejtermelõdés is. 2-3 hét alatt elmúlik minden tünet. Orvoshoz felesleges vinni, mert õ max ad neki egy hormoninjekciót, ami szerintem sokkal többet árt, mint használ. És az sem szünteti meg, csak egy kicsit lerövidíti az álvemhességet.
Hát én bevallom fingom se volt mi az az álvemhesség:) Csak azt vettem észre hogy egész nap sír és cipeli amit mondtam majmát a szájába ezért elvittem dokihoz, aki megnyomogatta a cicijét és õ mondta mi a helyzet. Adott rá egy gyógyszert ha jól emlékszek szuszpenziót, nagyon hamar rendbejött tõle, összes játékát el kellett vennem ami kicsit is hasonlíthat egy kölyökre, tehát plüssöket, 1 labdája maradhatott, ami a legnehezebb volt hogy nem szabadott kényeztetni, babusgatni, simogatni mert csak felerõsödött volna benne újra az ösztön. De a gyógyszer segített a legtöbbet. Játszatok a lakásba sokat, póráz kötelezõ ugye azon is kocoghattok, lényeg hogy kutyákhoz ne engedd oda, ne engedd szabadon, többi maradhat a régiben.
A kérdező hozzászólása: Tényleg am mit csináltál a kutyaddal mikor alterhes volt vagy az elmúlt magától? Bocsi de nem vagyok meg otthon a témában. Es tudnátok esetleg tippet adni hogyan lehet ebben az idõben kifarasztani? Testileg nem nagyon tudom ugye a rövid séta alatt, tanulásnal pedig nem nagyon tud koncentrálni jelenleg...
A kérdező hozzászólása: Tudok ide képet feltölteni? Nem mi? :D csináltam àm képet olyan kis ennivalo mindig nevetnem kell ha ránézek de vissza tartom nehogy azt higyje hogy kinevetem... Nem rajta nevetek, hanem vele:)
"találtam is egy kinõtt bikinit amit kicsit be szûkítettem" Képet!! :D
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a válaszokat találtam is egy kinõtt bikinit amit kicsit be szûkítettem aztán egész jól bírja hal istennek aztán megnéztem másnap reggel volt benne egyetlen kis csepp:) szegénykém amúgy nem nagyon érti most a világot mert amúgy póráz nélkül sétáltunk meg órákat játszunk a parkba más kutyákkal is, aztán most póráz nélkül egy rövid séta minden kutyát elkerülve... Es meddig kell így lennie 25-30 napig végig? Remelem nem lesz alterhes mi is menni akarunk majd ivartalanittatni csak meg eddig nem álltunk úgy anyagilag tényleg amúgy mennyit kérhetnek el érte max?
az enyém meg akárhányszor ráadtam beleszart. Inkább takarítottam a vércseppeket..:D (teljesen mindegy volt, hogy elõtte kakilt már vagy sem, akárhányszor raktad rá egymás után, belenyomott egy kis adagot..)
Van tüzelõbugyi, de a kutyák általában nem díjazzák.
Persze a farkának vágjatok rajta lyukat :)
A kérdező hozzászólása: Na vege halistennek tudunk nyugodtan nagyot setalni a parkban jatszani mindenfele "diszkiseret" nelkul. Szornyu egy idoszak volt, sohatobbe!:) mihamarabb megyunk kasztraltatni, de olyan draga a szukaknak, itt Berlinben boven 200 euro (60.000ft korul) otthon is hasonlo arban van?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!