Találatok a következő kifejezésre: Tüzel a és a kan kutyám (15 db)

Legegyszerûbb, ha ivartalanítod. Ivarérett lett a kutyád, tehát már reagál a tüzelõ szukákra.
Ha egyszer beindul az ösztön, akkor az idõvel csak erõsödni fog. Akkor is, ha visszatartod a tüzelõ szukától, ha pedig befedezteted, még rosszabb lesz. Ennek a dolognak csak ivartalanítással lehet véget vetni, és azt is miharabb meg kéne ejteni, mert minél késõbb, annál jobban erõsödni fog benne a feléledt ösztön.
ha fedezni fog akkor még rosszabb lesz, mert ráérez az ízére, na és utánna már sokkal nehezebb lesz (tapasztalat) Ám, még ezt úgysem tudod elkerülni, ha nem viszed sétálni, mert a levegõbõl, széllel is megérzik a tüzelõ szuka szagát (állitólag 5 km-es vonzáskörben o.O )...
Nem csak az ismerõs szukára fog kattanni, hanem az összesre a környéken (nagy körre gondolj!). + ha "szerencséd" van lakótelepen vagy annak a közelében lakni akkor számíthatsz arra is, hogy szinte folyamatosan lesz tüzelõ szuka a közelben tehát egész évben pórázon kell sétáltatni (ha nem szeretnéd, hogy pl: kocsi alatt végezze, vagy a szuka gazdája leverje/rúgdossa a kutyájáról)...
Vannak kutyák akik kevésbé, és vannak akik hevesebben reagálnak a tüzelõ szukákra. Ha a tiéd 1 éves és így reagál már, akkor õ a hevesebbek közül való. Készülj fel a napokig éhezésre, vonyításra ha tüzelõ szukát érzett. Ezen a fedezés sem segít. Gondold meg a dolgot. Nem tudom milyen eredményei vannak a kutyának, majd a tenyészszemlén kiderül, de ha nem kiemelkedõ, akkor meggondolnám, hogy tenyésztésbe vonjam.
Ha a közelben van tüzelõ szuka, akkor így fog viselkedni, sõt, lehet, hogy szökõs lesz, ha ki tud jutni. Akár ismerõs az a szuka, akár nem...
A kérdező hozzászólása: Kb. 1 hónapja is találkoztunk egy tüzelõ szukával, de akkor nem volt semmi gond. Viszont most sajnos közelebb engedtem. Most itthon vagyok vele, és elég nyugodt. Ha holnap elmegyek dolgozni megint végig ugatja az egész napot, vagy talán ennyi volt?!
A kérdező hozzászólása: Nem gondoltam még ivartalanításra. Fajtatiszta, és szeretném, ha lennének kölkei. Viszont most már mindig így lesz, ha egy ismerõs kutya tüzel? Ha csak picit találkoznak akkor , akkor is egész nap ugatni fog?
Nekem Westiem van. Ugyan ez volt. Közel engedtem a tüzelõ szukához 1 napig egyfolytába vonyított az ajtó elött de este elaludt és elfelejtette, másnap már nem volt semmi baj vele. De ahányszor találkozik egy tüzelõ szukával megint 1 napig megy a vonyítás azokon a napokon nem is eszik nagyon keveset iszik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Most úgy néz ki, kezd javulni a helyzet, és megmarad már itthon is egyedül, és nem nyüszög, meg ugat. Megvárom a következõ alkalmat, és majd akkor elgondolkodom az ivartalanításon. Ezt nagyon elkerülném!

Mit tegyek? Van egy szuka és egy kan kutyám (fiatal). Szeretném ivartalanítani a kant, de a szüleim nem engedik és persze a másik kutyát sem. Mit tegyek ha a szuka tüzel, zárjam addig őket el? Vagy vigyem el beoltani a szukát.

viszont az meg nem jó hosszú távra és nem egészséges

Legjobb válasz: Gyûjtsd össze rá a pénzt és titokban csináltasd meg. Bocsi, hogy ezt írom, de több eszed van, mint a szüleidnek.

Gyûjtsd össze rá a pénzt és titokban csináltasd meg. Bocsi, hogy ezt írom, de több eszed van, mint a szüleidnek.
Valamelyikkel kezdeni kell valami, ha nem akarsz kölyköt.
A hormon injekció nem jó, de idõt lehet vele nyerni. Ha úgy gondolod, hogy fél-1 év alatt esetleg ivartalaníttatni tudod valamelyiket akkor ezt ajánlom. Gondolom tudod, hogy az injekció megnöveli a méhgyulladás kockázatát, de én anno ezt választottam, mint egy esetleges alom kockázatát. Nálunk nem volt gond.
Magyarázd el szépen a szüleidnek, hogy ha szaporodik a 2 kutya az nekik is oltári nagy probléma, gond! Mindet etetni kell, oltatni kell, gazdát keresni nekik! Ha csak az egyiket ivartalanítod, már meg is van oldva. 6 hónapos kor után azt hiszem már simán elvégzik, ha csak nem épp tüzel a szuka, de ezt úgyis kérdezi az állatorvos. Mivel indokolják a szüleid hogy nem engedik a mûtétet?

A kutyánk tüzel, bement hozzá egy kan kutya, és nem tudjuk kizavarni. Mit csináljunk?

Ahogy apukám bement hozzá, (nem voltam ott, csak mondta) rámorgott, vigyorgott, egy hosszú bottal próbálta kizavarni, arra próbált ráharapni és morgott. Egész nap bent volt nála, így nem is merünk bemenni, még azt sem tudjuk, hogy fogjuk így megetetni ma. Mindkét kutya nagytestű, hogyha bemegy egy másik kankutya, arra rátámad, és nem megy el azután se.

Legjobb válasz: Nem tudjátok ki a gazdája? Neki kéne szólni hogy vigye haza a kutyáját. Addig próbáljátok a tiéteket kihívni (bár nem írtad, hogy tulajdonképpen hol vannak a kutyák) de ha valahol bent vannak, és a másik nem hallgat rátok, akkor a sajátotokat parancsoljátok ki onnan.

Nem tudjátok ki a gazdája? Neki kéne szólni hogy vigye haza a kutyáját. Addig próbáljátok a tiéteket kihívni (bár nem írtad, hogy tulajdonképpen hol vannak a kutyák) de ha valahol bent vannak, és a másik nem hallgat rátok, akkor a sajátotokat parancsoljátok ki onnan.
Már bocs de hová van bezárva a kutyátok??
Én csak azon csodálkozok hogy ezt apád ennyiben hagyta. Ha más nem segítene, rádobnék valami hurkot azt kihúznám. De ne már hogy a sajátotokra nem tudtok hatni, lehet hogy csórit sakkban tartja a kan. Ez komolyan nem bosszant fel? Ha meg annyira parás a helyzet áthívok egy szomszédot erõsítésnek.
Hát eleve gondolom ha be van zárva valami kennelben tartjátok aminek nincsen teteje, jól gondolom? Próbáljátok meg a szuka nyakára kívülrõl rácsatolni a pórázt, és mikor kinyitod résnyire az ajtaját, húzzátok ki. Így a szuka kint a kan meg bent van. Azt szóljatok valami menhelyesnek hogy tüntessék el. A másik meg, hogyha kennelben van máskor is, de nem akarjátok ivartalanítani, akkor a tetejét is zárjátok le.
Valószínûleg vemhesült a szuka, szóval minél hamarabb meg kellene ejteni a mûtétet.
Ivartalanítsátok a szukát, utána semmi ilyen gondotok nem lesz. A kant meg szerintem ne piszkáljátok, mert ha be van gõzölve a szukára, akkor komolyan agresszív is lehet. Esetleg szóljatok a gyepmesternek, vagy egy menhelynek, hogy segítsenek már kiszedni onnan az idegent, és hazatessékelni.
Ne érdekeljen, ha morog, ha nem, más kutyájának semmi keresnivalója a te területeden! Ha nem akarsz újabb, senkinek sem kellõ rakat kiskutyát, akkor ivartalaníttasd a szukát.
A saját kutyátokat kéne elvinni onnan és bezárni valami biztos helyre aztán meg ivartalanítani. A másikra meg hívjátok ki a gyepmestert vagy a gazdáját ha ismeritek.
A kérdező hozzászólása: Szeretnék ivartalanítatni, most nyaralni megyünk, és ha hazajövünk, ez lesz az elsõ dolgunk. Az ügy meg lett közben oldva, amikor a kan a kennel ajtaja mellett volt, akkor gyorsan kinyitottuk, és úgy már kiment. azért köszönöm a segítséget :)

Szeretnék 1 kan és 1 szuka kutyát kb egyszerre (kicsiket) amikor ivaréretté válnak akk már "sexelnek" vagy ez nem ugy van mint az embereknél, h amikor megkívánják? Csak akkor történik vmi ha a lány kutya tüzel? és bármikor lehetnek így kiskutyák?

azért vok ilyen tudatlan mert eddig még csak 1 szuka kutyánk volt, az is 1xvolt hasas, mert a szomszédkutyával elcsavargott

Legjobb válasz: mire a kislány kutya tüzelni fog, valószinüleg a kan is ivarérett lesz. Tehát mindenképpen pározni fognak, nem érdekli õket az sem h rokonok, vagy h túl fiatalok ehhez. Mindenképpen javaslom az ivartalanitást, mert évente 2 szer tüzel a szuka, és lehetetlen lesz megelõzni, hogy vemhesüljön. Ráadásul kikészitené, leépitené a szervezetét az évi 2szeri ellés, fõleg ha még kölyökkorában lenne vemhes!

mire a kislány kutya tüzelni fog, valószinüleg a kan is ivarérett lesz. Tehát mindenképpen pározni fognak, nem érdekli õket az sem h rokonok, vagy h túl fiatalok ehhez. Mindenképpen javaslom az ivartalanitást, mert évente 2 szer tüzel a szuka, és lehetetlen lesz megelõzni, hogy vemhesüljön. Ráadásul kikészitené, leépitené a szervezetét az évi 2szeri ellés, fõleg ha még kölyökkorában lenne vemhes!
nem vagy tenyésztõ, nézz körül a menhelyeken, nincs szükség a szaporítókra!! a lány kutyának sem sétagalopp, rörm a szülsé! inkább menj el egy menhelyre önkéntesnek, de ne szaporíts! a fajat mentõk fullonvannak, a legritkább kutyafajtákból is tömögesen dobnak az utcára8hannoveri véreb, kopaszkutya, ridgeback, stb..) nincs szükség, az ilyen önjelölt, sazkértelen nélküli , értelmetlen hülyeségnek. nézd meg a http://www.olcsokutya.uw.hu -n az Egyszeri almok részt
az meg a másik, hogy a szukát legkorábban az 2. tüzelésénél lehet befedeztetni, de ehhez az egész(tenyésztés) nem értesz, tehát ne próbálkozz! nem tudom miért olyan jó neked, hogy látod õket párosodni..szánalmas...
és ezt is alaposan olvasd el. http://olcsokutya.uw.hu/
Mielõtt bármit tennél, ezt olvasd el: http://mancsok.hu/rendelo/ivartalanitas.htm
az nem igy mûködik , hogy szeretnéd h lenne kiskutyájuk... megfelelõ szakértelem nélkül nem lehet. Értesz a genetikához? Tudod, hogy kik a kutyák felmenõi? nemcsak a szülõket, hanem nagyszülõket stb. is ismerni kell. Tudod, mit örökithetnek? Tudod-e h rokonok lehetnek-e? Illenek-e egymáshoz? stb és stb és stb.... Egy tenyésztõ nem rak össze csakúgy két kutyát. A szaporitók a fenti kérdésekre , akár egyre is nemmel válaszolhatnának, õket nem érdekli a fajta, hanem a pénz. egyébként is annyi fajtatiszta vagy keverék kölyök van, hogy nincs is értelme gyártani õket... Egy pároztatáshoz nagyon sok minden kell, elsõsorban tiszta lelkiismeret. Csak annak lehet tiszta a lelkiismerete, aki csak törzskönyves, tenyésszemlén átment, orvosi vizsgálatok tucatján végigvitt kutyákat pároztat és még sorolhatnám. Én nem vagyok tenyésztõ és nem is leszek az, mivel tisztában vagyok vele, hogy nem tudnám megfizetni az ezzel járó költségeket (és mert nem is érdekel a dolog..) A fentiekre azért van szükség, hogy véletlenül sem a saját testvérével pároztassa az ember a kutyát, ill. hogy beteg kutyus mégcsak véletlenül se kerülhessen a szülõk közé. Sajnos van olyan betegség is, ami tünetmentes, ám a kutya lehet annak hordozója. Ha ellenõrizetlenül pároztat valaki kutyákat, nagy esélyt ad annak a szomorú dolognak, hogy beteg kiskutyák szülessenek. Azok a kiskutyák senkinek sem fognak kelleni, így pénzt nem ad értük senki, viszont a meghirdetésükig etetni, oltatni, stb. kell õket. Ez a tenyésztõk feladata, hagyjuk ezt meg nekik szerintem! Egyébként is, a szukák 2 éves korukig semmiképp ne szüljenek. Ha össze van zárva a két kutya akkor nem tudod megakadályozni h megtörténjen a dolog... Meg ha lennének kiskutyák, akkor utánna hogy oldod meg a külön zárást...
Ivartalanítsad mindkét kutyát!! Hozzáértés, szûrés nélkül ne szaporítsd õket!!! Kell-e ivartalanítani? Jelenleg Magyarországon a hobbi célból tartott háziállatok ivartalanítása nem bevett szokás. Bármely társadalmi rétegben megkérdezünk valakit miért nem ivartalanítja kis kedvencét, hasonló válaszokat kapunk: nem természetes, neki is jár egy kis élvezet, el fog hízni, nem akarom megcsonkítani, nincs rá anyagi keret, olyan édesek a kölyökállatok. Nõstény állat esetében még további tévhit, hogy szükséges ivaréretté válnia, de a legjobb, ha az elsõ alom után ivartalanítják. Nézzük sorra ezeket az érveket! Mítosz: Az ivartalanítási mûtét nagyon sokba kerül. (Kortól, nemtõl és fajtától függõen 25 000 és 50 000 forint között van a mûtét ára, mely területenként változhat némileg az ország egyes pontjain. Budapesten és nagyvárosokban drágább.) Tény: Az állat életében egyetlen alkalommal kell a beavatkozást elvégezni. Ha belegondolunk, a megelõzhetõ balesetek, sérülések, daganatos betegségek kezelése során felszámolt összeg ennek sokszorosa, nem beszélve egy esetleges autóbaleset során keletkezõ kárról, az egyszeri kiadás meg sem közelíti az utóbbiak következményét. Az utódok felnevelése, oltatása, féregtelenítése legalább nyolchetes koráig, egy kiskutyára számolva, minimum 20 000 Ft. Az ivartalanítás díja ezzel szemben egyszeri és egy életre szól! Jobb nem sorolni azokat az eseteket, ahol a megszületett kisállatok nem járnak kiadással… Mítosz: Az ivartalanítás lustává és kövérré teszi az állatot. Tény: Egyáltalán nem alapvetõ, hogy egy ivartalanított állat elhízik. Feltehetõen hajlamosabb rá, de egy kis odafigyeléssel, gondos táplálással és sok mozgatással ez teljesen elkerülhetõ. Mítosz: Legalább egyszer hagyni kell szülni õket ivartalanítás elõtt. Tény: Semmilyen átgondolt, biológiai alapja nincs ennek az állításnak. Nem kell, hogy megszüljön, nem tudatosul bennük az „anyaság öröme”, az ösztöneiktõl hajtva párzanak és gondozzák kicsinyeiket, majd késõbb ugyanígy, érzelgõsségmentesen verik el õket a maguk közelébõl. Sajnos nagyon jellemzõ, hogy a gazdák szórakoztatónak tartják a kiskutyákat, kiscicákat, aztán amikor megnõnek, már csak koloncok. Egy állat élete nem játékszer, nem lehet eldobni, ha megunjuk. Sokan megteszik, de mindenkit arra kérünk gondolja végig, mielött kedvtelésbõl szaporítja kedvencét, kedvenceit! Lehet, hogy még jó gazdát is talál nekik ideig-óráig, de annyi rossz sorsú állat van, amelyik már megszületett. Sõt, a fiatal állatokkal sok gond is jár, nem szobatiszták, szétrágnak, tönkretesznek dolgokat, és gondos gazda jelentõs összegeket költ oltásaikra, féreghajtásukra. Nagyon sok egy-két év körüli állat válik gazdátlanná, nõsténybõl is rengeteg, miután vemhes lett… Mítosz: Az ivartalanítás megtöri az állat lelkét. Tény: Az ivartalanítás semmilyen negatív hatással nem lesz az állat lelkére, pszichés állapotára. Az ivartalanítás a szaporodási szervrendszerre hat: megelõzi a késõbbi nemkívánatos kölyköket és azok elpusztítását vagy menhelyre kerülését. Mítosz: Találunk a kölyköknek barátságos otthont, szeretõ gazdit. Tény: Sajnos azoknak a szeretõ gazdiknak, és meleg otthonoknak a száma elhanyagolható lehetõség a több ezer nemkívánt kutya- és macskakölykök számához viszonyítva, akiket kidobnak, kihajítanak, elaltatnak évente. Ráadásul semmi nem garantálja, hogy az általunk elajándékozott kölykök nem jutnak szintén erre a sorsra, hiszen legyen az bármi, a könnyen szerzett könnyebben elvész és kevesebb fejtörést okoz. Jelen esetben azonban élõlényekrõl van szó. A kölyökként gazdához kerülõ kiskutyák nagy része elõbb-utóbb menhelyre kerül (mert hiretelen költözni kell, mert már meguntuk, mert láb alatt van, mert folyton ugat vagy kikaparja a virágokat, vagy mert kaptunk egy másik kölyköt...). Csak kevesen halnak meg öreg korukban ugyanott, ahova kölyökként kerültek... És hogy „nem temészetes”? Ki kérdõjelezi meg, hogy adjon-e enni kedvencének? Pedig az sem természetes. Mióta eszik tápot, konzervet, ember által fõzött ételt egy állat? Vajon a lakásban, kertben tartás és ennyi állat kis helyen tartása természetes? Évente milliós mennyiségû állat síntértelepre kerülése, elaltatása természetes? Sajnálatos, hogy sokan, éppen "állatvédelmi megfontolásból" ellenzik kutyájuk, vagy macskájuk ivartalanítását. Vajon számolnak-e azzal, mennyi fájdalmat és szenvedést okozhatnak ezzel védencüknek, azok utódainak és saját maguknak is? Ez valójában nem más, mint saját, emberi érzelmeink kivetítése az állatokra. Az állatok nem vágynak utódokra, nincsenek emberi érzelmeik, így a fedezést (az "aktust") nem szerelmi/érzelmi, hanem ösztönös alapon élik meg. A hím állatoknak maga az aktus tényleg élvezet. Cserébe, hacsak nem maga a gazda viszi az hímet pároztatni, az állat kóborlásai folyamán veszélyezteti testi épségét, sõt az életét is. A hím állatok összeverekednek a nõstényért, ebbõl sérülések egész skálájával keveredhetnek ki. Ezenkívûl ki vannak téve az elkóborlással járó összes veszélynek: elütheti autó – sõt komoly közlekedési balesetet is okozhatnak, melyért a gazda a felelõs -, valamilyen oknál fogva nem talál haza avagy kutyák esetén befogja a síntér. Gyakori, hogy az állatok, még ha szerencsésen haza is jutnak, valamilyen fertõzõ vagy kullancs által terjesztett betegséget összeszednek. Nos, a nõstény állatok esetében a macskáknál például már az aktus élvezete sem mondható el, hiszen a kandúroknak tüskés a péniszük, oly módon, hogy mikor azt kihúzzák, jelentõs fájdalmat okoznak a nõstény macskának. A nõstény állatok szervezetét megterheli mind a vemhesség, mind a szoptatás. Az elkóborlás és a fertõzések összeszedése is ugyanolyan gyakori. Nem is említve, hogy a párzás idõszakában mennyi bosszúságot tudnak okozni a gazdának, de a szomszédoknak is a megneszült állatok, szétszedett kerítések, vizelettel telijelölt sarkok, átvonyított, átnyivákolt éjszakák… „Nem csonkíttatom meg!” Csonkításnak is nevezhetõ az ivartalanítás, hisz akkor végez az állatorvos megfelelõ munkát, ha a hím állatot heréli, a nõstény állatból eltávolítja mind a méhet, mind a petefészkeket (ezt mindig beszéljük meg az állatorvossal, mielött ivartalaníttatjuk állatunkat!). Azonban ha azt tekintjük, hogy az állat életminõsége nem romlik, pszichésen nem károsul, nem csökken munkaképessége, teherbírása, sõt, az ivartalanítás az egészségvédelemnek majdnem olyan fontos eszköze, mint a védõoltások - mivel az ivartalanított állatok egészségesebben és évekkel tovább élnek -, határozottan pozitívvá válik ez a csonkító eljárás. Gondoljunk csak a mandula- vagy vakbélmûtétre! Ugye a mûtét után is teljes értékûnek vallják magukat? Az állat még csak ennyire sem képes, hogy felfogná és filozofálna rajta. Mikor a legjobb megmûttetni? Nem kell várni az ivartalaníttatással! Az egyik leggyakoribb daganatos megbetegedés a tejmirigy daganata. Ez szuka kutyáknál az esetek felében, nõstény macskáknál szinte mindig rosszindulatú formában jelentkezik, és rövid idõ alatt az állat elpusztulásához vezethet. Ennek a betegségnek a veszélye jelentõsen csökken, ha az ivartalanítást 2, 5 éves kor elõtt végezzük el. Az ennél fiatalabb korban, de már a második tüzelés után ivartalanított szukáknál 26%, az elsõ két ivarzás között mûtötteknél 8%, az elsõ tüzelés elõtt operáltaknál 0, 5%-ra csökken a tejmirigydaganat kialakulásának valószínûsége. Ezért lehetõleg az elsõ tüzelés elõtt, 6-8 hónapos életkorban ajánlott a nem tenyésztési célból tartott állatok ivartalanítása! Az elmondottak mellett az ivartalanítással megelõzhetõ a méhgyulladás és a méhdaganatok kialakulása is. Az ivartalanított hím állatoknál pedig nem lép fel here- és prosztatamegbetegedés. A beavatkozás után néhány hónappal abbahagyják a nõstények keresését, így alábbhagy kóborlási vágyuk, amivel redukálódik a verekedések során szerzett sérüléseik, mérgezések, illetve az autóbalesetek során történõ elpusztulás eseteinek száma. Csökken a területjelölés ösztöne, és az agresszivitás. Az Amerikai Egyesült Államokban már gyakorlat az állatok 2-3 hetes korában történõ ivartalanítása, Magyarországon jelenleg ez nem megoldható. Ráadásul ritkábbak a korai ivartalanítás szövõdményei, mint az idõsebb korban végzett mûtéteknél. A fiatal állatok jobban viselik a beavatkozást és kedvezõbb a sebgyógyulás is. Láthatjuk tehát, hogy az ivartalanítás ellen szóló leggyakoribb és legáltalánosabb érvek alaptalanok, leginkább elterjedt hiedelmek avagy az emberek érzelmeinek kivetítése az állatokra. Mit tegyünk, ha ivartalaníttatni akarjuk állatunkat? A legfontosabb, hogy lehetõleg az ivaréretté válás elõtt tegyük, ha erre nincs mód, akkor a nõstény állatoknál tüzelés alatt és a vemhesség félideje után csak nagyon gyakorlott, nagy tapasztalatú állatorvossal végeztessük el. Nyugodtan ivartalaníttatható azonban a felpárzott állat, miután már nem tüzel. Felesleges különbözõ hormont tartalmazó készítményekkel elvetéltetni (ami talán nem is olcsóbb a mûtétnél), és ezzel megkínozni az állatot (ez a késõbbiekben még sok gondot okozhat, rendszeres hormonkezeléssel tönkretesszük az állat egészségét). Az ivartalanítás manapság rutinmûtét, egyedül arra kell odafigyelni, hogy az állatot ne csak elkössék, mert az különbözõ daganatos betegségek forrásává válhat. Sok állatorvos azt tanácsolja, hogy az elsõ tüzelést várják meg. Ezzel mi is egyetértenénk, ha nem dolgoznánk folyamatosan menhelyi és utcáról összeszedett állatokkal. Az a tapasztalatunk, hogy nagyon sok szuka elvész tüzeléskor. Kérjük, hogy ha az állat eleve szökõs vagy ha egy kis esélye is van, hogy elszabadulhasson, akkor inkább még a tüzelés elött mûttesse meg! Gyakorlott állatorvos ezt a mûtétet is kockázatmentesen megoldja. Akármennyire jól el tudja zárni állatát, feltétlenül tegyen a nyakába egy cipõfûzõre kötve (de ne közvetlenül a nyakörvre, mert azt gyakran lelopják a kóbor állatról) egy bilétát az állat nevével és címével, legyen chippezve, és ha elveszne, miután megkerült és befejezte a tüzelést ivartalaníttassa azonnal, különben meglepõdve tapasztalja majd, hogy ezentúl mennyivel több kutyáról kell gondoskodnia. A konkrét teendõk: Mûtét elött 12 órával az állat nem ehet és nem is ihat. Mûtét után figyelni kell, amíg teljesen magához nem tér. Melegre van szüksége az állatnak, általában csak az elsõ napon, de van olyan állat is, amelyiknek hosszabb idõn át. Az elsõ nap csak ihat, második naptól fogva ehet is. Érdemes arra is odafigyelni, hogy a külsõ varrat ne felszívódó legyen, mert az sipolyt okozhat, varratszedésre 8-12 nap után szokott sor kerülni. A seb nem megfelelõ gyógyulása esetén elõfordulhat antibiotikumos utókezelés.
Kicsit ellentmondásos vagy: "nem akarom tenyészteni", "szeretném ha egyszer lennének kiskutyák" Ha szeretnéd a kutyákat (a sajátaidat és magát a fajt), akkor ilyen a fejedben meg se fordulna. Ha szeretnéd a kutyákat akkor tudnád, h azzal h megszületik egy alom, rosszat teszel a fajnak. Önzõ vagy. Szeretnél tanúja lenni a születés csodájának? (majd legyél tanúja akkor amikor a saját gyereked születik) Szeretnél megtartani egyet? (egyik szülõre sem fog hasonlítani mivel szakértelem nélkül teszel össze lehet h két össze nem illõ kutyát) Hadd legyen nekik is jó egyszer? (etológusok bebizonyították, h a kutyák nem élvezik a szexet, sõt kifejezetten kellemetlen nekik, és csakis a fajfenntartó ösztön miatt szexelnek) És hasonló tévhitekben ringatod a saját vágyaidat. Szeresd csak a kutyákat! (ha valóban szereted õket akkor szereted az összeset, a fajt, mert hûséges, mert feltétel nélkül szeret - és nem csak a sajátodat! És ahogy a sajátodnak nem akarnál rosszat, így a magánaka kutya fajnak se akarjál...)
A kérdező hozzászólása: nemértitek h 1pár kutyát sznék, és nem tenyészteni akarom, csak ha majd lesz kutya amugy meg megveszik a kutyákat a normálisabbak
TE meg nem fogod föl hogy mi mit írunk!
Miért ivartalaníttassuk kutyánkat? Cerberos Egyesület - IvartalanításElsõsorban azért, hogy - akaratunkon kívül se - gyarapítsuk a menhelyeken, sintértelepeken sínylõdõ vagy az utcán kóborló kutyák számát! Szinte hihetetlenül hangzik, ám igaz: Magyarországon több tízezer jobb sorsra érdemes kutya vegetál ezeken a helyeken, sokuk mostoha körülmények között várja örökbefogadó gazdáját - vagy a halált... Ne szaporítsuk a számukat, gondoskodjunk róla, hogy ne szülessenek meg olyan almok, amelynek tagjaira méltatlan, embertelen sors várhat.
A kérdező hozzászólása: SZERETNÉM , HA LEN NE MAJD KISKUTYÁJUK, de ugy tudom, n hogy az elsõ tüzelésnél nem szabad h vemhes legyen, de akk mit csináljak?
A kérdező hozzászólása: 14: 50 ez min szép és jó, de falun ez senkit nem érdekel, és mégis szépek és egészségesek a kutyák

3 éves ordas nj kan kutyámnak megváltozott a viselkedése olyan mint ha ki lenne égve unott nem fogja a kart rendesen tüzelö szukára rászagol és ennyi! Vélemény? Mi a gond?

Legjobb válasz: Mikor fedeztettél vele elõször? Olvastam olyanról hogy ha a kan kutya még érettsége elõtt fedez, érhetik olyan rossz élmények amik miatt késõbb kijöhet olyan probléma hogy nem akar majd fedezni.

Mikor fedeztettél vele elõször? Olvastam olyanról hogy ha a kan kutya még érettsége elõtt fedez, érhetik olyan rossz élmények amik miatt késõbb kijöhet olyan probléma hogy nem akar majd fedezni.
Lehet, hogy beteg. Vidd orvoshoz.
Nem lett túldolgoztatva? Ha sokat követeltek tõle rendszeresen, elõbb-utóbb elfásul.
Beteg, vagy túlhúztad.
Azért egy állatorvosi vizsgálat jó lenne.
A kérdező hozzászólása: Semmi baja fizikailag 2 éves korába fedezett elöször de nem volt semmi gond tulhajtva se lehetett az tuti ami meg érdekes hogy elkaptam a farka végét hátulrol a kutya behodolt de egy olyan kutyárol van szó aki nem fèl senkitöl semmitöl ès most 0 egyébb tipp?
A kérdező hozzászólása: Amugy nálam falka gond volt és most behodolt kedvetlen alszik eszik és van ennyi a kiképzö se tudja mi van
Leamortizáltad a kutyádat. Kissé erõsre sikerült a falka gond megoldása.

Tüzel a kutyám, és a kan kutyám csak annyira érdeklődik iránta, hogy megszagolja ott... a szuka erőszakoskodik rajta! amúgy shar-pei-eim vannak! a kannal mi a baj?

Legjobb válasz: Szia. a 9-14 napon engedi a lány.akkor fogamzóképes. de mivel együtt "laknak",elõfordulhat,h nem is pároznak össze.hallottam már ilyet.

Szia. a 9-14 napon engedi a lány.akkor fogamzóképes. de mivel együtt "laknak", elõfordulhat, h nem is pároznak össze.hallottam már ilyet.
a szuka erõszakoskodik rajta?mármint megharapja a fiút??
A kérdező hozzászólása: nem, hanem rá ugrik a hátára, követi, próbálja felhívni magára a figyelmet, de a kant nem érdekli, pedig tüzel a szuka!
Nem értem, te most azt akarod, hogy kölykeik legyenek? Amúgy csak a tüzelés középsõ szakaszában vonzza a kant magához a szuka, nem végig.
A kérdező hozzászólása: hátha van egy kan és egy szuka kutyám, akkor szerintem csak azt szeretném!amúgy köszi a választ, nem tudtam hogy csak a középsõ szakaszba fogja érdekelni!
a kan próbálkozik, de a szuka csak kb. a 14 napon engedi, hogy kiskutya legyen, addig erõszakosan hárítja a kan kutyát és gyakran meg is kapja egy kicsit, hog mutassa õ még nem áll készen rá! Amúgy sok szerencsét!!!!!!
Én vagyok a második válaszoló. Csak azért gondoltam, mert ha valaki nem tudja, hogy mikor engedi magához a szuka a kant, akkor az biztos nem tenyésztõ. Ha pedig nem vagy tenéysztõ, akkor csak a "cuki kölykök" miatt nem kellene pároztatni. Nézz csak körül egy menhelyen, meglátod majd, még shar- pei- ek is vannak, akik senkinek nem kellenek :(

Nagy bajban vagyok! Mikor tüzelnek először a lány kutyák? Miénk 7 hónapos és alul nyalja magát ez a tüzelés jele? Ma rámászott egy kan kutya kb 2 percet volt rajta . Lehet terhes?

Legjobb válasz: Bármikor tüzelhet már. És hagytad hogy a kutyádon 2 percig rajta legyen egy szukakutya?????? jó gazdi vagy te hallod. Mi kutyánk 6 hónapos, de ha rámászik akár fiú akár lánykutya egy "rugjuk" le róla. És ez is akkor van amikor kutyaoviba vagyunk és játék van.

Bármikor tüzelhet már. És hagytad hogy a kutyádon 2 percig rajta legyen egy szukakutya?????? jó gazdi vagy te hallod. Mi kutyánk 6 hónapos, de ha rámászik akár fiú akár lánykutya egy "rugjuk" le róla. És ez is akkor van amikor kutyaoviba vagyunk és játék van.
*egy=egybõl
hát pontosan az nincs kitalálva hogy mikor tüzelnek a kutyák de ha rajtavolt a másik kutya 2 percig akkor lehet már terhes. és amúgy bocsi de tényleg felelõtlenség volt rajtahagyni a másik kutyát. az én kutyámat ivartalanítottuk. szerintem tegyed te is ezt.
Nem hiszem, hogy vemhes lenne, de valószínûleg tüzel. Ivartalaníttassátok, ha nem akartok tõle kölyköket, különben ha most vemhesül, az veszélyezteti a kutya egészségét.
A kérdező hozzászólása: Játszottak, az én kutyám félt és egyszer betámadta a kan kutya egybõl szedtem leróla nem tudom mennyi idõt volt rajta.Nem tudom, hogy számít, hogy a kutyám farka teljesen bevolt húzva maga alá
Kölyköket semmiképp ne akarjatok tõle. Vigyétek dokihoz. Ha most vemhesül, akkor az egészsége szempontjából csak az azonnali ivartalanítás jó. Meg egyébként is.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok felelõtlen gazdi!Két év alatt négy kutyám pusztult el egyik sem volt még két éves sem.A pénzt nem sajnáltuk gyógyítottuk , de hiába 1.500.000Ft-t költöttünk rájuk.Most van egy tacsim ivartalanítva van utána jött a pincsi keverék kutya, de kifogytunk a pénzbõlés olyan apró hogy még altatni sem merem.Mindegyik mentett kutyus.
Ha be volt húzva teljesen a kutyád farka, akkor nem vemhes, mert egyszerûen a kan nem tudott betalálni neki. Ha két kutya párzik, az egyértelmûen látszik. Ha csak áll a hátán és hágó mozdulatokat tesz, attól az még nem párzás. A nõsténynek félre kell csapnia a farkát, a kan kutya nemiszerve pedig "kibújik", megdagad, maga alá fogja a szukát, beilleszti, stb. Ezenkívül a tüzelés vérzéssel kezdõdik, és a vérzés csökkente után, a 9-12. nap környékén engedi magához a kant. Csöndes tüzelésnél elõfordul, hogy nem tapasztal a gazdi vérzést. Szerintem is ivartalanítsd a kutyusod, amint lehetõséged adódik rá.
mentett kutyára meg pláne vigyázni kell, vegyél egy tüzelõ bugyit neki és abban sétáltasd! na hagyd, hogy kölykei legynek! agyébként hosszú távon akkor is az ivartalanítás a megoldás, tehát keress egy jó dokit, annak nem probléma, ha pici a kutya(egyébként már bocs de egy kisebb pincsi sem pici annyira..)

Két kan kutyám van, most kb.6 hónapja hoztunk egy szukát is! Éppen tüzel és a német vizslám megőrül, mindegy mit csinálunk ordít a kenelben, vkinek vmi javaslat?

Az ivartalanításra gondoltam, de attól még hogy nem tud majd kiskutyákat nemzeni az inger ugyanúgy megmarad,

Legjobb válasz: Vagy a szukát is vagy a kant is ivartalanítod.Más ebben az esetbe nem nagyon lehet.Ezzel csak szegény német vizsládat kínzod.Vagy vitessétek el a szukát.

Vagy a szukát is vagy a kant is ivartalanítod.Más ebben az esetbe nem nagyon lehet.Ezzel csak szegény német vizsládat kínzod.Vagy vitessétek el a szukát.
Ha a szukát ivartalanítod, az inger nem lesz meg sem a kanban, sem benne. A kant is ivartalaníthatod, és akkor tényleg nem lesz gond, mert ha csak a szukát ivartalanítod, attól a kan megérezhet más szukát, és kerzdõdnek újból a gondok...
Én elsõ sorban a szukát ivartalanítanám, elkerülve még a "véletlen" szaporulatot is. Amúgy nem lesz rajta az inger. A mi kanunk békésen tud együtt sétálni egy tüzelõ szukával, és be sem próbálkozik, míg más ivaros kan meg õrjöng a póráz végén. Aranyos volt, mert a tüzelõ szuka vonyítva közelített minket, dugta neki oda a farát. A miénk hosszasabban szagolgatta de semmi extra. Utána a szuka is megszagolta a kanunkat, és látni kellett volna azt a fejet a szukának, mikor rájött hogy ennek nincs meg az "igazi" férfi szaga. Haláli volt. :)
Nem marad meg az inger, mivel az a hormonok termelõdése miatt van. Ivartalanítás után a hormonok kiürûlnek a szervezettbõl, igy nem vált ki a kanból különösebb érdeklõdést a tüzelõ szuka. Minnél leõbb vidd el mûtetni szegényt. Addig ha van rá lehetõség vigyétek el mellõle a szukát hogy ne érezze a szagot. Ez a helyzet, az üvöltés kb addig fog tartani amíg tüzel mellette a szuka.
Ilyenkor külön kell õket zárni, nehogy párosodjanak!
Valószínûleg a szuka a tüzelés elsõ napjaiban járhat, olyankor mindig agresszívak a kannal, nem engedik õket közel magukhoz. Viszont a 10. nap után már a szukák azok akik játékra, párosodásra "hívják" a kant.
A kérdező hozzászólása: Kb egy/másfél hete járnak éjszaka a kapuhoz a kankutyák elõször azt ugatta az én kanom. De most már a szukát ugatja mert az nem foglalkozik vele... Nem tudom lehet hogy másik kutyával párosodott? És most azért ilyen mert vigyáz magára? Egyik nap sétáltunk az erdõbe és a szomszéd kutyája általában szabadon rohangál minden nap :S azzal elszalad a szuka. Vele nem volt agresszív... Csak a miénkkel. Nem értem...
Nem az ugatással kéne foglalkozni, hanem azzal, hogy ne legyen vemhes a kutyád. A legokosabb lépés az ivartalanítás. A ZZ-nél most akció van, kedvezményesen tudod ivartalaníttatni a szuka kutyusod.
Ajaj, ha éjszakánként ott van a kerítésnél a többi kóbor kan, akkor csak idõ kérdése, míg valamelyik bejut. Ott aztán lesz verekedés a saját kanoddal, sok vér, párzás, és minden rossz dolog... Ivartalanítás, vagy a tüzelés idejére vidd be a szukát a lakásba. De inkább az ivartalanítás.
A lábemelésnek semmi köze az ivaréréshez. A lábemelés a dominancia jele. Nálunk a szukák is emelik a lábukat.
Zárd el mindenképpen egymástól õket.
mindenféle képen zárd õket külön!!! az én labim 10 hónaposan kezdte el emelni a lábát!
A kérdező hozzászólása: Rendben. Köszönöm.
Az én vizslám egy éves korára kezdte el emelni a lábát

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!